The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2010, 13:02
Przechodziłem ok godziny temu koło stadionów Cracovii i naszego. Na Cracovii ludzi jak mrówek, pracują 3 żurawie. Ogólnie coś się dzieje. U nas kręci się garstka ludzi, pracuje 1 dźwig (chociaż w sumie są 2), ale nie widać żadnego rozmachu w tych pracach.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.01.2010, 13:47
Pero napisał(a):Wyświetl post
Przechodziłem ok godziny temu koło stadionów Cracovii i naszego. Na Cracovii ludzi jak mrówek, pracują 3 żurawie. Ogólnie coś się dzieje. U nas kręci się garstka ludzi, pracuje 1 dźwig (chociaż w sumie są 2), ale nie widać żadnego rozmachu w tych pracach.
Mowisz o C czy A/B? Na C siedzą w srodku, a na A/B moze czekają na prefabrykanty? P
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.01.2010, 14:03
Bo trwają przygotowania do podnoszenia dachu. Jak już skończą i podniosą to będziesz miał swój rozmach
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
www.rallyonline.prv.pl
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.01.2010, 14:08. ...
A ja mam taką pewną wątpliwość i pytanie jednocześnie do kogoś kto lepiej orientuje się w temacie mianowicie jak patrzę na dzwigary dachowe (te niebieskie ) to widzę ze różnią się od tych przedstawionych na wizaualizacjach górną belką która je łączy. Na wizualizacjach wszystkie kwadraty połączone byly ze sobą grubymi stalowymi belkami natomiast na stadionie w tej chwili są to cienkie okrągłe rurki - czy to tak zostanie? czy też te rurki zostaną jakoś "obudowane" aby wyglądaly jak na wizualizacjach?
Ostatnio edytowane przez www.rallyonline.prv.pl : 06.01.2010 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.01.2010, 14:56
tak zostanie.Natomiast ja mam dziwne wrazenie że z jakiegoś powodu nie montują niektórych krzyżowych poprzeczek z tyłu konstrukcji.Nie wyobrazam sobie że tak zostanie jak teraz ale jakby nie patrzeć ponad miesiąc montują juz samą konstrukcję podtrzymującą dach i nadal byłaby nie skończona....nie chce mi sie wierzyc że tak jest w projektach (lub czyms na podstawie to robią bo projektow może i nie ma na to)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2010, 15:28
Ja wiem ze ten temat był wałkowany tutaj ze 100 razy i duzo osób sie teraz zdenerwuje ale czy dowiem sie cos o tych pleksach pomiedzy tybunami? czy one bede zdjete czy zostana ? THX
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.01.2010, 15:48
Pero napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ukradli dzwigi bo ja wczoraj naliczyłem 8 z tego dwa zurawie stacjonarne
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.01.2010, 15:59
Jak mi wiadomo, przy stadionie Cracovii harują bo tak sobie zażyczył prezydencio Krakowa. Póki ma swój urząd chce jak najbardziej udupić Wisłe. :(
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.01.2010, 18:39
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Jak mi wiadomo, przy stadionie Cracovii harują bo tak sobie zażyczył prezydencio Krakowa. Póki ma swój urząd chce jak najbardziej udupić Wisłe. :(
A w jakiz to sposob harowka na stadionie Cracovii udupia Wisle? Chciales chyba powiedziec ze brak harowki na stadionie Wisly udupia Wisle.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.01.2010, 18:42
prezydent udupia Wisłę, i to od wyboru architekta stadionu począwszy...
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 06.01.2010, 18:54
Ludzie dajcie spokój.U nas stadion to konstrukcja żelbetowa przy minusie teoretycznie można lać beton ale nie przy takich opadach śniegu.Na Cracovii konstrukcja stadionu to stalówka wiec teoretycznie w tych warunkach mogą pracować.Co do projektu to pomysł Bogusia a nie Majchrowskiego aby wybrać tego projektanta,projekt wniesiony aportem przez S.S.A.Wszystko rozumiem,ale w tych teoriach spiskowych zbliżamy się niebezpiecznie do sąsiadki.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2010, 19:16
Na Legii kibicom oprócz wygladu stadionu i jego wnętrz w technice 3D , zaprezentowano juz jak będą konkretnie wyglądać bramki wejściowe i jakiej firmy będą, a dzisiaj jak widać równiez krzesełka. U nas takie wiadomości objęte są nadal wielką tajemnicą. Ponawiam pytanie: Czy ktoś z klubu lub stowarzyszenia zamierza uzyskać jakieś informacje z Magistratu lub od wykonawcy. Nie liczę na projekt w technice 3D ale chociażby coś więcej od dywagacji kiedy zaczną stawiać dach lub od domyślania się kiedy pojawi się więcej sprzętu na budowie i co to znaczy.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2010, 19:47
RLY napisał(a):Wyświetl post
Co do projektu to pomysł Bogusia a nie Majchrowskiego aby wybrać tego projektanta,projekt wniesiony aportem przez S.S.A.Wszystko rozumiem,ale w tych teoriach spiskowych zbliżamy się niebezpiecznie do sąsiadki.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Obtułowicz wykonał projekt na zlecenie Wisły, ale stadionu na 20-22 tys. Jeszcze przed rozpoczęciem budowy trybuny E (jako pierwszej) mówiono, że należałoby zmienić projektanta. Po zrobieniu tej trybuny wszyscy wnioskowali, żeby projekt wykonał ktoś inny. Majchrowski to olał. Nie przekonały go buble w trybunie północnej i południowej, po czym zmianę projektu na stadion 33-tysięczny znów zlecił Obtułowiczowi.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.01.2010, 20:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Na Legii kibicom oprócz wygladu stadionu i jego wnętrz w technice 3D , zaprezentowano juz jak będą konkretnie wyglądać bramki wejściowe i jakiej firmy będą, a dzisiaj jak widać równiez krzesełka. U nas takie wiadomości objęte są nadal wielką tajemnicą. Ponawiam pytanie: Czy ktoś z klubu lub stowarzyszenia zamierza uzyskać jakieś informacje z Magistratu lub od wykonawcy. Nie liczę na projekt w technice 3D ale chociażby coś więcej od dywagacji kiedy zaczną stawiać dach lub od domyślania się kiedy pojawi się więcej sprzętu na budowie i co to znaczy.
Takimi rzeczami jak wizualizacje zajmują się projektanci, a że w Krakowie wiadomo jak to jest ze studiem pana O.to nie liczyłbym na takie "zaawansowane" prezentacje 3D
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 06.01.2010, 21:44
Pan O. nie jest już projektantem.Kto nim jest niewiadomo.Być może Polimex ma kogoś "swojego" bo nie do pomyślenia jest żeby na 6 miesięcy przed zakończeniem budowy nie miała ona swego projektanta
Gwiaździsty- SKWK raczej nie uzyska żadnych informacji -ma to uczynić - jak wszystko pójdzie dobrze - grupa która ma powstać przy stowarzyszeniu (ale niezależnie od niego) a którą wnioskował forumowicz kot i ja.Czy ona powstanie to się okaże, czy zdoła coś ździałać także.Przynajmniej ja nie widziałem wielkiego odzewu na tym forum kiedy padły takie sugestie więc szanse są fifty-fifty.Jeśli ktoś byłby chętny do działania w realu to pisać do mnie PW i jeśli coś się wyklaruje to takie osoby będą brane pod uwagę
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2010, 21:54
Na Cracovii konstrukcja stadionu to stalówka wiec teoretycznie w tych warunkach mogą pracować.
Jesteś w błędzie. Tam też konstrukcja jest żelbetowa.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.01.2010, 09:22
Jak się piszę takie debilzmy żeby tylko sklecić posta to się nie ma co dziwić że jakiś turbo będzie próbował "dorównać" A że tam takich nie brakuje to na wynik nie trzeba było długo czekać.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 07.01.2010, 10:35
@Rav to ze mozna bylo zmienic projektanta sie zgodze,ale faktem jest ze S.S.A. dysponowała pełnym projektem stadionu oczywiscie nie o tych gabarytach co teraz.Majchrowski stwierdzil ze taniej i latwiej mu bedzie przerabiac ten projekt niz zlecic nowy.To ile razy projekt stadionu byl przerabiany i o tym jakie bylo podejscie Pana O. do projektu wiemy chyba wszystko.Co do tego drugiego stadionu to faktycznie przepraszam zupełnie nie interesuje się jego budową i tylko przejeżdzając widziałem widocznie konstukcje dachu wydawało mi się ze reszta tez jest stalowa.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 07.01.2010, 11:07
Dymcol napisał(a):Wyświetl post
(...)na hale 100-lecia też nie dostali kasy...
więc bądźmy troszkę obiektywni
Dostali na wniosek prezydenta 1 mln zł na rozpoczęcie inwestycji, czyli de-facto wykonanie projektu wykonawczego hali.

@Rav to ze mozna bylo zmienic projektanta sie zgodze,ale faktem jest ze S.S.A. dysponowała pełnym projektem stadionu oczywiscie nie o tych gabarytach co teraz.Majchrowski stwierdzil ze taniej i latwiej mu bedzie przerabiac ten projekt niz zlecic nowy.
S.S.A. dysponowała tak naprawdę koncepcją, wizualizacją i jakimś wstępnym projektem, który - gdy zapadła decyzja miasta, że budujemy - została uszczegółowiona już na zlecenie miasta. Poza tym Majchrowski wielokrotnie był ostrzegany przed umiejętnościami Obtułowicza, przy oddawaniu trybuny południowej znaleziono 400 niedoróbek i wad, z których mnóstwo było winą architekta bądź jego brakiem umiejętności współpracowania z wykonawcą. Majchrowski te głosy olał, a już szczytem głupoty było powierzenie Obtułowiczowi praktycznie wykonania projektu nowych trybun wschodniej i zachodniej, gdy wiadomo było, że potrzebne są na ponad ok 10 tys. ludzi każda. Efekt - konieczność pogłębiania fundamentów trybuny zachodniej, bo pan architekt zbadał grunt po stronie wschodniej i przyjął takie same wyniki dla części zachodniej stadionu. A tam było "troszeczkę" inaczej...
Ostatnio edytowane przez rav : 07.01.2010 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2010, 15:18
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...asto,id,t.html

Moze byc nie wesolo
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 07.01.2010 o godz. 16:13.
,
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.01.2010, 16:03
Link nie działa.

Edit: Tak myślałem, że chodzi o ten artykuł. Tajemnicą Poliszynela jest to, że nasz stadion wymaga większego dofinansowania niż te przyznane już 30 baniek. A tutaj proszę- albo w kasie jest pusto, albo to tylko gra wyborcza PO.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 07.01.2010 o godz. 16:53.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Stary 07.01.2010, 16:16
A tak na marginesie to już wiem dlaczego mój kościół parafialny wygląda jak wygląda ! http://pl.wikipedia.org/wiki/Kościół...ela_w_Krakowie
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.01.2010, 16:22
Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
A tak na marginesie to już wiem dlaczego mój kościół parafialny wygląda jak wygląda ! http://pl.wikipedia.org/wiki/Kościół...ela_w_Krakowie
No fakt ,lepszy byłby w kształcie "oponki".
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Stary 07.01.2010, 16:41
Tu akurat kolego nie trafiłeś, nie jestem zwolennikiem *oponek* , lecz starych stadionów angielskich. Pokazuje tylko jego ciężką ręke we wszystkim za co sie weźmie .
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.01.2010, 18:57
S.S.A. dysponowała tak naprawdę koncepcją, wizualizacją i jakimś wstępnym projektem, który - gdy zapadła decyzja miasta, że budujemy - została uszczegółowiona już na zlecenie miasta. Poza tym Majchrowski wielokrotnie był ostrzegany przed umiejętnościami Obtułowicza, przy oddawaniu trybuny południowej znaleziono 400 niedoróbek i wad, z których mnóstwo było winą architekta bądź jego brakiem umiejętności współpracowania z wykonawcą. Majchrowski te głosy olał, a już szczytem głupoty było powierzenie Obtułowiczowi praktycznie wykonania projektu nowych trybun wschodniej i zachodniej, gdy wiadomo było, że potrzebne są na ponad ok 10 tys. ludzi każda. Efekt - konieczność pogłębiania fundamentów trybuny zachodniej, bo pan architekt zbadał grunt po stronie wschodniej i przyjął takie same wyniki dla części zachodniej stadionu. A tam było "troszeczkę" inaczej..."

tak tekst wkleilem

poprostu cos mnie trafia ,jak to słysze ,kto k**** do tego dopuscil zeby tacy nieudacznicy babrali nasz stadion.

a na naziwsko Majchrowski juz powoli zaczynam miec uczulenie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 08.01.2010, 10:16
nic dobrego z tego pisma prezydenta Majchrowskiego nie wynika.Termin późniejszy czyli niewiadomo kiedy.Nie do pojęcia jest jak można strategiczne inwestycje prowadzić nie mając odpowiedniego,kompetentnego nadzoru.Jaka sztuka jest do kluczowych inwestycji przydzielić po jednym inzynierze który także zbiera pewne dane i informacje na bieżąco.Chyba ze komuś zależy na takim burdelu
Odpowiedz cytując
wojtala88
Banita

Od: 12.2009

Stary 08.01.2010, 10:38
{ ciachu ciachu }
Powód: nie ten temat
Ostatnio edytowane przez rav : 08.01.2010 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.01.2010, 10:42
{ ciachu ciachu}

aha, wiem, miało byc o polityce w innym temacie, ale ten sie scisle wiąże, to tylko dodam, ze kolejny artykul, tym razem trafił juz na głowna gazety:
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,74...ca_do_gry.html

Ile to juz bedzie lat, jak niektorzy zyją nadzieją, ze moze jednak Krakow to euro dostanie?
Ostatnio edytowane przez rav : 08.01.2010 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.01.2010, 11:15
Fuks napisał(a):Wyświetl post
aha, wiem, miało byc o polityce w innym temacie, ale ten sie scisle wiąże, to tylko dodam, ze kolejny artykul, tym razem trafił juz na głowna gazety:
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,74...ca_do_gry.html

Ile to juz bedzie lat, jak niektorzy zyją nadzieją, ze moze jednak Krakow to euro dostanie?
To po co to w ogóle wklejasz jeśli uważasz to za bzdurę?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.01.2010, 11:33
{ ciachu ciachu }

Czyli moje zachwyty nad tym,że trzeba być zadowolonym i dziękować za cud,że cokolwiek powstaje nie były przemyśleniami na wyrost. Ot proszę, kolejny dzień uświadamia dość dobitnie kto sprawuje tu władzę i jak to wszytko wygląda w rzeczywistości. Piszecie,że stadion mógłby być lepszy,ładniejszy za te same pieniądze. Zgoda, pewnie w każdym zakątku globu tak by było,ale nie u nas. Czemu? Chyba kilka ostatnich tygodni,lat, dało Wam temu tyle odpowiedzi.... Smutne tylko jest to,że niemal każdy pesymistyczny scenariusz jest bliższy realizacji niż optymistyczny. I nie ma co szukać usprawiedliwień dla gości,którzy mają zaszczyt być Radnymi naszego miasta. Widać,że budowa hali i stadionu jest ponad ich możliwości.

Teraz tylko trzymajmy kciuki aby dokończyli budowę ostatniej trybuny. Na wykończenie zaplecza w najbliższym czasie nie liczę już w ogóle.
Ostatnio edytowane przez rav : 08.01.2010 o godz. 11:48.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów