The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2010, 17:21
pysio napisał(a):Wyświetl post
fajnie byłoby gdyby PO wystawiło w wyborach na prezydenta Krakowa w Krakowie Jana Mariana Rokitę. Człowiek z Krakowa, któremu leży na sercu dobro tego miasta...
Tak, k***a, a na rzecznika albo doradcę - Makłowicza....
Ostatnio edytowane przez spartan : 03.01.2010 o godz. 17:35.
ANTY-RABBIN-FRONT
Lajkonik1906
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 03.01.2010, 17:43
Majchrowskim nie ma się już co zajmować, bo sam się w piątek określił. Poprostu olać chama i tyle nie głosować na niego. Mnie bardziej interesuje kogo poprzeć w zamian. O Kraciku słyszałem, że tez pasiasty, ale może to tylko plotki. Może poprosić go w czasie kampanii o spotkanie z kibicami. Niech określi czy w czasie sprawowania władzy będzie przychylny inwestycjom na Wiśle. Chodzi głownie o halę.
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.01.2010, 17:48
Na pewno ten artykuł jest autentyczny!? Znów gwałcą historie! Fakt Wisła 40 lat GTS ale Polska tyle samo lat PRL em. Z remisu na Wembley Paski się nie cieszą. Z medali na mistrzostwach też nie! Można by tak bez końca...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.01.2010, 17:51
Kamrat napisał(a):Wyświetl post
Na pewno ten artykuł jest autentyczny!? Znów gwałcą historie! Fakt Wisła 40 lat GTS ale Polska tyle samo lat PRL em. Z remisu na Wembley Paski się nie cieszą. Z medali na mistrzostwach też nie! Można by tak bez końca...
Mam takie same skojarzenia ,skoro kibice Wisły mają się wstydzić ,że była klubem z czerwonymi notablami, to wszyscy Polacy powinni się wyrzec swojej ojczyzny za okres 40 lat komuny.
Kwasiarz1986
Member

Od: 10.2009

Stary 03.01.2010, 18:01
Ja głosuję na Unię Polityki Realnej. W wyborach samorządowych również tak postapię, jest to partia prawicowa, konserwatywno-liberalna.Na profesora Majchrowskiego nigdy nie oddałem głusu. Mam czyste sumienie.Kiedyś głosowałęm na PiS ale w sprawach szczegulnie gospodarczych jednak mnie nie reprezentują.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2010, 18:01
Lajkonik1906 napisał(a):Wyświetl post
Majchrowskim nie ma się już co zajmować, bo sam się w piątek określił. Poprostu olać chama i tyle nie głosować na niego. Mnie bardziej interesuje kogo poprzeć w zamian. O Kraciku słyszałem, że tez pasiasty, ale może to tylko plotki. Może poprosić go w czasie kampanii o spotkanie z kibicami. Niech określi czy w czasie sprawowania władzy będzie przychylny inwestycjom na Wiśle. Chodzi głownie o halę.
Kiedyś, dawno temu widziałem program na TVP Kraków, którego gościem był Kracik. Generalnie nie był on przychylny inwestycjom takim jak hala w Czyżynach czy Centrum Kongresowe. Trudno zatem oczekiwać, że byłby wielkim zwolennikiem Wiślackich inwestycji. Sporo zaś miejsca poświęcił - ówcześnie - w swojej wypowiedzi porządkowaniu miasta. Co do jego sympatii kibicowskich, to nie wiem, ale jednak pojawił się na treningu noworocznym...
orzeu
Senior Member

Stary 03.01.2010, 19:02
Niech ida moze do prokuratury doniesc na "zawsze nad wami".
Siedzi taki jeden z drugim, mysli.
"Cholera faktycznie wtopa, chyba nie mamy argumentu"
"Jak to nie? Mamy argument swiety, przenajswietszy. UB!"

Żałosne...
WISŁA PANY !!
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.01.2010, 21:05
A pamiętacie jak chcieli wystąpić do IPN-u o status pokrzywdzonego przez komunę? Te typy chyba mają w genach nieudacznictwo i nieudolność. W III lidze na mecz z koroną przychodzi 10 000 ludzi, by w parę lat później na I ligową już niepokalaną waliło 2 000 osób. No ****a ! III liga - 10 000 : I liga - 2 000. Fenomen Cracovii
W życiu ważne są tylko chwile...
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.01.2010, 22:06
Może ktoś zdolny informatycznie zrobi zgodnie z ostatnią modą stronę "koniecjm" z wymieniem jego wybotnych dokonań?
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.01.2010, 22:51
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś, dawno temu widziałem program na TVP Kraków, którego gościem był Kracik. Generalnie nie był on przychylny inwestycjom takim jak hala w Czyżynach czy Centrum Kongresowe. Trudno zatem oczekiwać, że byłby wielkim zwolennikiem Wiślackich inwestycji. Sporo zaś miejsca poświęcił - ówcześnie - w swojej wypowiedzi porządkowaniu miasta...
to oglądaliśmy ten sam program , miałem o tym napisać ale zostałem uprzedzony
Majchrowskiego szkoda komentować jego nieudolność widać chociązby po ponad 250 mln długu miasta ,
na razie mamy do wyboru Majchrowski albo Kracik , ani jeden ani drugi nie nadają się , mamy czekać na kandydata Pisu nieważne kto nie był już jego kontakty z tą partią wystarczą mi za wystarczający powód żeby na niego nie głosować , Kraków jest w tragicznej sytuacji..
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.01.2010, 01:43
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mam takie same skojarzenia ,skoro kibice Wisły mają się wstydzić ,że była klubem z czerwonymi notablami, to wszyscy Polacy powinni się wyrzec swojej ojczyzny za okres 40 lat komuny.
Czego tu się wstydzić - pełna zgoda.Swoją drogą komuchy miały możliwość wziąć Wisłę i żydów - zdecydowali się na nas i nie ze względów że byliśmy w ich typie, a dlatego że Wisła więcej znaczyła w Krakowie.To jasne że jak masz gówno i złoto to weźmiesz to drugie
94 - Allah Akbar!!
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.01.2010, 02:51
jakby ktoś się zastanawiał jakie to sukcesy ma Jacek Majchrowski to niech już się nie głowi:

Cytat:
Jako Prezydent Krakowa w latach 2002-2006 uporządkował wieloletnie zaniedbania w gospodarce gruntami i nieruchomościami; zwiększył dochody miasta przy założonej restrykcyjnej polityce finansowej, zainicjował współpracę z tanimi liniami lotniczymi, przyczynił się do intensywnego rozwoju turystyki, kultury i infrastruktury sportowej. Z inicjatywy Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego po wielu latach zaczęła się modernizacja stadionów "Wisły", "Cracovii" oraz obiektów "Hutnika". Zainicjował również program budowy boisk wielofunkcyjnych, krytych basenów oraz wielkich kompleksów rekreacyjno-sportowych, zakończył rewitalizację najważniejszych przestrzeni historycznych (Rynek, Planty, ul. Floriańska).

Podczas minionej kadencji zrealizowano najważniejsze, zaliczane do największych w Polsce inwestycje ekologiczne, przystąpiono do realizacji największego dotychczas oficjalnie przyjętego w Polsce projektu dotyczącego rozbudowy i modernizacji transportu publicznego.

Kraków znalazł się w ścisłej czołówce miast, które mogą pochwalić się umiejętnością pozyskiwania funduszy unijnych (w różnego rodzaju projektach udało się pozyskać ponad miliard złotych), a także największym wysiłkiem inwestycyjnym w przeliczeniu na mieszkańca.
tekst z profilu prezydenta na facebooku - boldy moje.

Ktoś wie być może:
* gdzie się podziały zwiększone dochody miasta, skoro ciąć trzeba na wszystkim z wyjątkiem pełnomocników prezydenta?
* gdzie na Prądniku znajdę w/w boiska wielofunkcyjne, kryte basen albo wielkie kompleksy rekreacyjno-sportowe? Czy to wszystko podchodzi po prostu pod Com-Com Zone?
* gdzie można znaleźć opis w/w projektu rozbudowy i modernizacji trasportu publicznego? bo chyba nie mówimy tu o tramwaju na Ruczaj, Górkę Narodową czy jakimś innym mirażu typu kolejowy transport publiczny?

kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.01.2010, 07:11
spartan napisał(a):Wyświetl post
Tak, k***a, a na rzecznika albo doradcę - Makłowicza....
szefem do spraw promocji i kultury miasta musiałby zostac Maleńczuk

Dziwi jednak fakt że znany konfident i piewca wielkości naszej sąsiadki za Błoń Romanowski nie przyjął prezydenckiego zaproszenia do znajomych na facebooku

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...Facebooku.html
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 04.01.2010 o godz. 07:20.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
orzeu
Senior Member

Stary 04.01.2010, 09:56
Ten to jest tez nieuleczalny przypadek. Niby chcial zartem napisac ale z tekstu wali po oczach egocentryzmem i zapatzeniem w siebie samego. Ciekawe czy w zaporszeniu napisal mu "Rafałku, chodz do mnie. Nie zejdzmy razem na psy".
WISŁA PANY !!
Lajkonik1906
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 04.01.2010, 11:21
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy w zaporszeniu napisal mu "Rafałku, chodz do mnie. Nie zejdzmy razem na psy".
Prędzej Rafalala
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.01.2010, 11:51
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
* gdzie można znaleźć opis w/w projektu rozbudowy i modernizacji trasportu publicznego? bo chyba nie mówimy tu o tramwaju na Ruczaj, Górkę Narodową czy jakimś innym mirażu typu kolejowy transport publiczny?
To pewnie w ramach tej rozbudowy i modernizacji transportu publicznego zlikwidowano 502 na Bieżanów.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.01.2010, 17:01
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ent_hymnu.html

Cytat:
"Wszystkim kibicom "Białej Gwiazdy", którzy poczuli się urażeni złożonymi przeze mnie piłkarzom i sympatykom "Cracovii" życzeniami noworocznymi pragnę wyjaśnić, że nie było moim zamiarem ich obrażenie. Zacytowałem jedynie fragment klubowego hymnu "Pasów" odśpiewany przed składaniem życzeń.
Może teraz przepraszać i pare dni, dla mnie to było zamierzone i osobiście krzyżyk na tego pana postawiłem.
Coglin
Senior Member

Stary 04.01.2010, 17:48
chyba kazdy zdaje sobie sprawe, ze bylo to zamierzone.
no moze oprocz Majchowskiego, ktory chcial zaplusowac u zydkow i pewnie nie spodziewal sie takiej afery.
teraz niby przeprasza, ale niestety juz sie utopil.

co do glosowania w wyborach prezydenckich to tak naprawde nie wiadomo na kogo glosowac. Majchrowski juz skreslony, Kracik - cholera go wie, ale jak slysze o trolejbusach itp, to chyba z nim cos jednek nie tak, ktos z PiS - PiS praktycznie oddal prezydenture w Krakowie w tych wyborach i pewnie wystawi kogos tylko po to zeby byl.
Wisła Kraków
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.01.2010, 18:55
Nie osmieszał by sie juz Majchrowski z tymi "przeprosinami"

gosc publicznie nas obraza a potem niby okazuje skruche

troche to żałosne ale tu wychodzi jaki kto jest naprawde.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 04.01.2010, 20:11
Jest rzeczą zabawną, że o kwestii nieodpowiedniego zachowania Majchrowskiego " na mieście" dyskutują ludzie, którzy nie mają bladego pojęcia ani o Wiśle ani o Cracovii - mało tego, dykutują i wyrażają swoje oburzenie ci, którzy od wszelakich grup kibicowskich, czy klubów się odcinają.

Jest to przecudny efekt rozpoczęcia kampanii wyborczej w Krakowie przez TVN. Gra elegancko obliczona na Kracika a do tego swoje pierwsze wyborcze kroki w propagandzie powsko - kracikowej podparte są cytatami z naszego forum.

Oczywiście, że Majchrowski przegiął - nie piewrszy raz z resztą. Kto pamięta - kto nie skacze ten za Wisłą i skaczącego Jacka?

Problem w tym, że wtedy nie było wyborów i nie kandydował silny kandydat PO.

Ja proponuję zachowanie zdrowego rozsądku, bo mnie Majchrowski nie zaskoczył niczym - uważałem i uważam, że to najgorszy prezydent w Krakowie po 89r. - nie dlatego, że skakał razem z pasami i nie schodzi na psy tylko dlatego, że z***ł EURO 2012, że zamiast zachęcać inewstorów do budowania przemysłu, fabryk - to już istniejący zwijają interes a na ich miejsce nie przychodzą nowi - nawet za cenę swojej szkółki - gdzie z zabłocia wynosi się resztka przemysłu tylko dlatego, że szkoła Jacka musi się komponować z otoczeniem w planie zagospodarowania przestrzennego.

Ten człowiek nie zrobił NIC dla młodego pokolenia Krakowian - gdyby nie Campgemini czy Elektrolux - w tym mieście nie byłoby co robić.

Nie dajcie się jednak zwieść taniej propagandzie ITI - stajecie się bowiem pionkami w ich grze i do tak poważnej rzeczy jak wybory samorządowe skalkulujcie chłodno co dla Was jako ludzi którzy za 6 lat będą mieli 30 czy 25 lat będzie dobre. Groźna mina dziennikarzyny w telewizorze nie zapewni Wam szczęścia
Ostatnio edytowane przez sambo : 04.01.2010 o godz. 20:16.
Emtinski
Junior Member

Stary 04.01.2010, 20:23
Coglin napisał(a):Wyświetl post
chyba kazdy zdaje sobie sprawe, ze bylo to zamierzone.
no moze oprocz Majchowskiego, ktory chcial zaplusowac u zydkow i pewnie nie spodziewal sie takiej afery.
teraz niby przeprasza, ale niestety juz sie utopil.

co do glosowania w wyborach prezydenckich to tak naprawde nie wiadomo na kogo glosowac. Majchrowski juz skreslony, Kracik - cholera go wie, ale jak slysze o trolejbusach itp, to chyba z nim cos jednek nie tak, ktos z PiS - PiS praktycznie oddal prezydenture w Krakowie w tych wyborach i pewnie wystawi kogos tylko po to zeby byl.
Zgadzam się z przedmówcami.

Ładnych parę lat - ze zwykłego zawodowego braku czasu - nie napisałem na tym forum jednego komentarza, ale słysząc wypowiedz miłościwie nam panującego Pana Prezydenta wpadłem w istną furię. Jak dla mnie Majchrowski - raz na zawsze został skreślony (bynajmniej nie krzyżykiem na kartce wyborczej).

Z naszej strony Błoń powinien zostać skreślony za ton, który nie można nazwać inaczej, niż obelgą. Natomiast po tak sztucznych przeprosinach nasi pasiaści koledzy z drugiej strony Największej Łąki w Europie też powinni uświadomić sobie o sztuczności i koniunkturaliźmie jego wypowiedzi.

PiS ostatnią współpracą z Majchrowskim przy dewastowaniu budżetu miasta wystarczająco sobie u mnie przegrał. Poza tym na PiS nie zagłosuję "dla zasady".

Pozostaje mi wobec tego mieć nadzieję, że Kracik jako Wojewoda nabierze nieco ogłady, odejdzie od swoich gminnych przyzwyczajeń. A za rok z czystym sumieniem na niego zagłosuję.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2010, 20:53
Emtinski napisał(a):Wyświetl post
na PiS nie zagłosuję "dla zasady".
Ach ta wrodzona 'złośliwość' , anty-moherowość i tak dalej... Jakbym widział Pasiatych i ich ciągłe śpiewanie WTSK.
Ogarnijcie się wreszcie i spójrzcie odrobinkę racjonalniej.

Czym różnią się kolejne rządy i koalicje? Każda robi pod siebie, każda ma na koncie afery, na każdą po kolei chce się puścić wielkiego, cudownego pawia.

Idąc Twoim tokiem - 'ja nie zagłosuję na PO dla zasady'. A tak poważnie - oddam głos na kogokolwiek z PiSu bądź UPR, tylko po to, żeby lewactwo nie dostało ode mnie głosu.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2010, 21:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
oddam głos na kogokolwiek z PiSu bądź UPR, tylko po to, żeby lewactwo nie dostało ode mnie głosu.
Dla Ciebie zasada jest - nie dla lewactwa, dla kogoś innego może to być zasada 'nie dla Pisu'
A tak w ogóle niestety muszę tu się zgodzić z sambo - Kracik za Machera to jak z deszczu po rynnę.
Ja też mam zasadę nie dla Pisu, ale po tych cyrkach u nas w mieście wcale nie wykluczam głosowania na kogoś z Pisu, generalnie rzecz biorąc będę głosował na nazwiska a nie na partie ale tu niestety dużego wyboru raczej nie będzie.Nasz pożal się boże prezydent odpada, Kracik też więc wychodzi na to że chcąc nie chcąc będzie to Pis - wszystko zależy od tego kogo wystawią.
94 - Allah Akbar!!
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.01.2010, 21:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
wychodzi na to że chcąc nie chcąc będzie to Pis - wszystko zależy od tego kogo wystawią.
kolejnego kandydata pokroju Ryszarda "na Małym Rynku zrobię wam rynek warzywny Terleckiego. Jak mam wybierać pomiędzy Majchrowskim, który po dwóch kadencjach dalej nie ma pomysłu ani programu, a Kracikiem to biorę tego drugiego w ciemno.

@sambo > jakie Ty byś chciał fabryki w Krakowie? przyszłość to szeroko rozumiane usługi - czy tego chcemy czy nie. IBM, Cap, Electrolux, Shell, Hewitt - te firmy w Krakowie dały najwięcej miejsc pracy w ostatnim czasie. Ale tylko dlatego, że mają tu rzesze studentów, których mogą przyuczyć i zatrudnić. Miasto podchodzi do nich jak do tematu Euro. To jest Kraków - tu Euro musi być, a dla biznesu być tu to przywilej. My nic nie musimy. Działało w przypadku firm outsourcingowych. Nie zadziałało w przypadku Google'a, który z Krakowa dostał list, a z Wrocławia do USA poleciała delegacja.

Miasto nic nie robi by zachęcić nawet te firmy, które już tu są, do rozwoju. Widzieliście jakieś nowe linie autobusowe przy Armii Krajowej? Jakieś parkingi? Jakikolwiek pomysł? Nie ma. Bo nie musi być. Kraków ma tradycję i historię. I największy średniowieczny Rynek w Europie. Pomysłów mieć nie musi.

rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2010, 21:57
Sambo, nie porównuj pląsania podczas derbów w trakcie meczu, gdy cała uwaga trybun skupiała się na trwającej grze, ewentualnie własnej zabawie, z sytuacją, w której Majchrowski przemawia, będąc w centrum zainteresowania tłumu, kamer i mikrofonu. O ile pierwsza sytuacja to dołączenie do reszty (a i tak nie widziałem, żeby jakoś bardzo do góry skakał), o tyle 1 stycznia 2010 prezydent stał się wodzirejem. No i o ile pląsanie można uznać za w miarę pozytywny sposób dopingu to tu było obraźliwe odwołanie do innego klubu.

Natomiast Majchrowskiego za jego zachowanie pierwsza skrytykowała Interia, później my, a dopiero później pojawiły się teksty w GW czy reportaż w TVN.
Ostatnio edytowane przez rav : 04.01.2010 o godz. 22:00.
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2010, 22:02
Najgorsze jest to ludzie, że jakby człowiek nie kombinował, jakby nie zagłosował to i tak będzie chu**wo...
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.01.2010, 22:05
Emtinski napisał(a):Wyświetl post
PiS ostatnią współpracą z Majchrowskim przy dewastowaniu budżetu miasta wystarczająco sobie u mnie przegrał. Poza tym na PiS nie zagłosuję "dla zasady".
Proponuje sobie dokładnie zbadać kto w Radzie Miasta przez ostatnie lata dewastował budżet, aż do momentu walki o głosy.

Cytat:
kolejnego kandydata pokroju Ryszarda "na Małym Rynku zrobię wam rynek warzywny Terleckiego. Jak mam wybierać pomiędzy Majchrowskim, który po dwóch kadencjach dalej nie ma pomysłu ani programu, a Kracikiem to biorę tego drugiego w ciemno..
Jak już tak to między Majchrowskm "nigdy nie zejdziemy na psy" a Kracikiem "wyłacze swiatła na grzegórzeckim i bedziemy jezdzic trolejbusami"
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.01.2010, 22:49
Ja głosuję na UPR i mam nadzieję, że w tych wyborach wystawią kogoś 'medialnego'... Bo Ci dwaj są siebie warci...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2010, 02:16
Wiślaku68 - nie chce robić burdelu w temacie o stadionie i hali, więc zapytam w odpowiednim temacie - może coś źle zrozumiałem ale czy jesteś członkiem Pisu?
94 - Allah Akbar!!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.01.2010, 03:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wiślaku68 - nie chce robić burdelu w temacie o stadionie i hali, więc zapytam w odpowiednim temacie - może coś źle zrozumiałem ale czy jesteś członkiem Pisu?
Tak. Kiedyś nawet o tym wspomiałem na forum. Dlatego cieszy mnie niezmiernie że deklarujesz ewentualne głosowanie na kandydata PiS w wyborach prezydenta miasta (ta minka powinna być z chytrym śmieszkiem).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.01.2010 o godz. 03:34.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów