The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2009, 09:05
Aniby gdzie mają szukać "kiboli" skoro zamkneli stadiony dla NAS na 4ery mecze? Juz za Kielce wyrok był żenujący...
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.11.2009, 19:38
A dlaczego TVP ma kupione transmisje na mecze z nami na stadionie Legii i Lecha? Dlaczego nie odwrotnie? Ostatnio nawet leciał Lech-Ruch... I tak samo w poprzednim sezonie.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.11.2009, 19:40
Oni nie mają kupionych meczy danej drużyny, tylko wybierają 4 z rundy...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.11.2009, 19:46
Meczów na pewno nie mają kupionych Ale dlaczego Wisły nie wybierają w takim razie?
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.11.2009, 19:51
Cytat:
Czasami nam się udawało, ale jak teraz patrzę, co się dzieje, to ręce opadają. Nie chcę jednak rozwijać tego tematu, bo zajmowanie się tym całym PZPN-em, tym prezesem Latą, jest poniżej godności inteligentnego człowieka.
Cytat:
Rozumiem, że ktoś nie umie grać w piłkę, bo nasi nie umieją. Ale żeby nie chciało mu się grać? Wychodzą na boisko, bredzą coś o taktyce, a nie biegają, nie walczą. A potem taki jeden łysy i głupi reprezentant Polski gada po meczu kadry, że dopiero jak ktoś zapłaci, to on zagra na maksa. Polska piłka umarła.

świetny wywiad Wielkiego Szu !
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.11.2009, 09:35
czemu na wp.pl są dwa artykuły dotyczące sprzeczki Skorży z Brożkiem?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

widać że chłopaki podchwycili temat...

edit: zmienili treść jednej wiadomości na chorobę Pawła...ale tytuł na głównej nadal brzmi:" Awantura w Wiśle".
Ostatnio edytowane przez Proud : 30.11.2009 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 01.12.2009, 21:52
Może nie artykuł o Wiśle, ale dotyczący naszego klubu. Portal postarał sporządził tabelę na podstawie tylko i wyłącznie 1 połów meczów okazuje się że, pierwsze tez zagraliśmy najlepiej w lidze

http://www.waszapilka.pl/article,333...e_w_1_polowach.
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 02.12.2009, 16:14
Jeszcze jedno tym razem tabela gdybyśmy wzieli tylko drugie połowy http://www.waszapilka.pl/article,334...psze_2_polowki

Drugie połowy gramy tragicznie. Patrząc tylko na drugie połowy bylibyśmy na 7 miejscu!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2009, 16:52
fajne zestawienia
czekam na klasyfikację w grze od 15 do 30 minuty
Natomiast to, że jestesmy najsłabsi w klasyfikacji od 70 do 90 minuty mamy jak w banku

Oczywiście choć zestawienia są śmieszne to obrazuja po prostu zanngażowanie (a raczej jego brak) naszych piłkarzy wtedy gdy jest już pozamiatane (na naszą korzyść) czy bezsilnośc kiedy jest już pozamiatane (na naszą niekorzyść)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2009, 17:17
Co ciekawe, do tej pory byliśmy raczej mistrzami drugich połów (poprzedni sezon). Dopiero w tym sezonie zaczęliśmy rozwalać przeciwników w okolicach tej 20-30 minuty. Problem pojawia się, jeśli w tym okresie nie uda się nam niczego strzelić.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.12.2009, 22:30
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe, do tej pory byliśmy raczej mistrzami drugich połów (poprzedni sezon). Dopiero w tym sezonie zaczęliśmy rozwalać przeciwników w okolicach tej 20-30 minuty. Problem pojawia się, jeśli w tym okresie nie uda się nam niczego strzelić.
No właśnie i najgorsze,że dotyczy to tych najważniejszych meczów
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 05.12.2009, 12:48
witam,

jestem fanem Wisły mieszkającym w Warszawie i właśnie przed momentem oglądałem w stacji TVN Warszawa program o nazwie "Nasza Legia" gdzie przedstawiali od "kuchni" co się dzieje w klubie. Następnie redaktor analizował tabele ekstraklasy i nagle mówi Wisła ma aktualnie 2 pkt przewagi nad legią ale "niemal pewne jest że Wisła straci punkty w najbliższym meczu z Chorzowskim Ruchem" W pierwszej chwili się z tego śmiałem (kolejna oznaka kompleksu warszafki) ale później stwierdziłem że zlepek podobnych fragmentów mógłby być dobrym motywatorem dla piłkarzy Wisły.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2009, 11:52
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
witam,

jestem fanem Wisły mieszkającym w Warszawie i właśnie przed momentem oglądałem w stacji TVN Warszawa program o nazwie "Nasza Legia" gdzie przedstawiali od "kuchni" co się dzieje w klubie. Następnie redaktor analizował tabele ekstraklasy i nagle mówi Wisła ma aktualnie 2 pkt przewagi nad legią ale "niemal pewne jest że Wisła straci punkty w najbliższym meczu z Chorzowskim Ruchem" W pierwszej chwili się z tego śmiałem (kolejna oznaka kompleksu warszafki) ale później stwierdziłem że zlepek podobnych fragmentów mógłby być dobrym motywatorem dla piłkarzy Wisły.
Wiadomo ze warszawskie media maja do nas dość specyficzny stosunek.
Regularnie ogladam Lige + i Lige + Extra na C+. Na zakończenie kazdej Ligi + Extra pokazywane sa smieszne sytuacje z udzielem komentatorow ktore wydarzyly sie podczas realizacji spotkan pilkarskich. W jednym z ostatnich odcinkow pokazane było jak Marcin Rosłoń (były legionista) testowal swoj mikrowfon i krzyczal dla proby przed meczem: " Brooozeekkk, Broozeeekk" a pozniej ciuchutko dodal " Tak chyba dzisiaj będzie - niestety"
Byly legionista przynajmniej w pracy czyli na antenie moglby przynajmniej zachowac pozory obiektywizmu
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.12.2009, 12:02
Shaggy chyba przesadzasz Zwłaszcza że z tego co pamiętam było to przed meczem Bełchatów Legia
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 11.12.2009, 07:17
Fragment wywiadu z Panasewiczem
Cytat:
INTERIA.PL: Jest pan czymś zaskoczony po tej piłkarskiej jesieni?
Janusz Panasewicz (wokalista Lady Pank): - Zaskoczyła mnie Wisła Kraków, która już dawno mogła mieć wyraźną przewagę nad rywalami. Co prawda, nie zagrała zbyt wielu fajnych meczów, ale mimo wszystko myślałem, że nawet w gorszej formie Wisła jest zdecydowanie wyżej w piłkarskiej hierarchii niż Legia Warszawa, Lech Poznań, czy Ruch Chorzów.
Nie wiem skąd taka marna przewaga mistrzów Polski, ale wydaje mi się, że to albo niechlujność, albo "olewka", albo - ogólnie mówiąc - degrengolada. Ci faceci już dawno mogli rozstrzygnąć na swoją korzyść rywalizację o tytuł mistrza Polski. Z Wisłą każdy w Polsce powinien przegrać. Pytanie tylko, czy piłkarze poważnie to wszystko traktują. Kilku z nich już dawno chciało wyjechać za granicę. W Krakowie brakuje takiej tęsknoty za zwycięstwem, brakuje serca, a bez niego trudno o wynik.
Smutne jest też to, że żaden zespół z naszej ligi nie gra dobrze. Myślałem, że lepsza będzie Jagiellonia Białystok, ale ta nie potrafi wygrywać. Paradoksalnie, być może dlatego, że już po czterech meczach odrobiła dziesięć ujemnych punktów i była na prostej drodze do nieba. Wtedy coś stanęło.
Gdy rozmawiałem z Andrzejem Iwanem, byłym gwiazdorem Wisły, powiedział, że piłkarze są rozwydrzeni i przepłaceni. Zgadza się pan z tym?
- Andrzej od wielu lat jest moim kolegą. W tym, co powiedział jest bardzo dużo prawdy. Nie mogę zrozumieć, dlaczego oni dostają tak dużo pieniędzy. Znam mnóstwo wspaniałych inżynierów, lekarzy, którzy robią zajebiste rzeczy i oni w życiu tyle nie zarobią. A piłkarze, którzy niekoniecznie umieją grać w piłkę, czasem nawet przynoszą obciach swoimi zagraniami, dostają tyle, jakby robili coś wyjątkowego.
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2009, 14:24
Jeszcze 4 h temu w tym tekście brak było jakiegokolwiek boldowania
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-lacie,1412774
teraz nazwisko Prezesa Wisły SA, wraz z betonowym Serwotką i Niemcem są wytłuszczone, co w kontekście całego felietonu jest jasne: Wisła na czele ratujących dupę Lacie. Może to i prawda ale o tyle dziwnie brzmi, że według większości mediów (również tego portalu) na "obiadku" u Laty byli przedstawiciele właścicieli Śląska, Legii, Cracovii, Widzewa. A z jakiegoś powodu Kołtoń miesza w to Wisłę? Akurat w tym kontekście jest to nie fair. No ale pan redaktor akurat jest znany, że średnio raz na rundę zmienia konia po/na którym lubi jeździć
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.12.2009, 16:21
Ciekawostka. MP3 z nagraniem Cantoro, który po polsku żegna się z kibicami.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ecia,id,t.html
Odpowiedz cytując
wisnia4031
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 18.12.2009, 13:41
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...e-woli-polske/ - Białkowski w Wiśle..?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.12.2009, 17:23
Wisła: Czkawka po "Kosie" i Danie

"Był ostatnio u mnie ze świąteczno-noworoczną wizytą pan Marian Stolczyk z Rady Seniorów TS Wisła. Poruszył temat, który powinien być mottem dla właściciela Wisły na 2010 rok: - Największym błędem Bogusława Cupiała było zbyt pochopne wyrzucenie Dana Petrescu, który chciał wprowadzić w szatni profesjonalne zasady i szacunek dla pracy, zasuwanie na treningach i podczas meczów - powiedział pan Marian.

Temu podobnych błędów właściciel i jego doradcy popełnili więcej. Nie tylko Petrescu był za słaby dla Wisły, ale też Kamil Kosowski. Obaj - Dan i "Kosa" ze swoimi nowymi pracodawcami awansowali do Ligi Mistrzów. Wisła wciąż musi na to czekać.

W latach 60. XX wieku miała Wisła podporę w tercecie: Fryderyk Monica - Władysław Kawula - Ryszard Budka. Na wiosnę, po 13. tytuł "Białą Gwiazdę" powinni poprowadzić ich następcy: Patryk Małecki - Rafał Boguski - Paweł Brożek, którzy w pełni zdrowia i formy powinni zdobyć miejsce w reprezentacji "Franza" Smudy.

Patryk Małecki doczekał się Piłkarskiego Oscara jako odkrycie roku. /Informacja prasowaBędę trzymał kciuki zwłaszcza za "Małego". Patryk pochodzi z biednej rodziny, wychowywał się bez ojca i w wieku 15 lat zostawił rodzinne Suwałki, by przenieść się do Krakowa. Miał szczęście, bo jego talent dostrzegł jego krajan, ówczesny prezes Wisły - Bogdan Basałaj i umożliwił przeprowadzkę do wielkiej "Białej Gwiazdy". Ale tylko własnemu charakterowi i samozaparciu zawdzięcza "Mały" to, że przebił się do wyjściowego składu mistrzów Polski, a niedawno do reprezentacji Polski.

Małecki jest dobrym przykładem na to, że w Polsce piłkarzem może zostać nawet dziecko pochodzące z biednego domu, którego rodziców nie stać na dobry sprzęt dla syna, że przy odrobinie szczęścia i maksimum wysiłku włożonego w treningi (również indywidualne), może się przebić do dużego klubu."

Całość :
Kibice ratowali honor polskiej piłki

http://sport.interia.pl/felietony/bi...-pilki,1418101
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 03.01.2010, 23:38
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...-psy,id,t.html

Stanisław Kracik, wojewoda małopolski, kontrkandydat Majchrowskiego w zbliżających się wyborach, również był obecny podczas noworocznego treningu "Pasów".
- Słuchałem tych słów z niedowierzaniem. Najpierw prezydent podszedł do mnie z pytaniem, czy przyszedłem łowić głosy na jego terenie, ale potem starał się trzymać na dystans. Teraz uważam, że dobrze się stało, iż nie staliśmy obok siebie w momencie kiedy padały słowa o "psach" - mówi wojewoda Kracik.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.01.2010, 12:26
http://terazpasy.pl/index.php/cr_sit...dzie_szczekaja

Ręcę opadają.To nawet nie jest zręczne przedstawianie faktów. To jest manipulacja. Dobrowolnie udalismy sie pod skrzydla, pilkarze intonuja pieśń po NIEUDANYM meczu?
"ba! nawet zanim Adolf Hitler wpadł na szaleńczy pomysł wybudowania w Oświęcimiu fabryki śmierci działacze Towarzystwa już wtedy walczyli o wprowadzenie w polskim sporcie tzw. paragrafu aryjskiego czyli wykluczenia z PZPN klubów, sędziów i piłkarzy nie-chrześcijan"
Zestawienie 2óch luźnych faktów i połaczenie ich nazwą Wisly Koleś jest mega kretynem.
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 04.01.2010, 12:44. obszerna rozmowa z Majchrowskim
Prezydent krytykuje portale wiślackie
http://krak.tv/kategoria-9,film-1093.html
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2010, 13:13
Szkoda, że przed moją wypowiedzią nie puszczono mi wypowiedzi prezydenta...
Odpowiedz cytując
JohnyTS
Member

Stary 04.01.2010, 13:18
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...na_ludzie.html
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 04.01.2010, 16:33
Jarek Giszka nie żyje. Smutek.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...szka,id,t.html
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2010, 17:09
Jacek M. nadal bredzi. I nadal nikt mu nie wytłumaczył niestosowności jego słów.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ent_hymnu.html
Odpowiedz cytując
festereknh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2010, 17:38. Prezydent Krakowa
Jak dla mnie totalna porażka z strony prezydenta Majchrowskiego...
Ostatnio edytowane przez festereknh : 04.01.2010 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.01.2010, 17:43
Żadne tłumaczenia tu nie pomogą i późniejsze dokładanie sensu wypowiedzi , generalnie jak powiedział Majchrowski każdy rozsądny który myśli troche wiedział co miał do powiedzenia najlepszym potwierdzeniem tego była radośc jaka wybuchła wśród kibiców na Wielickiej .
Jeszcze boli prezydenta że internet jest takim miejscem gdzie" bezkarnie " można pewne sprawy naświetlac a wg. niego obrażac ludzi i głosic jedynie słuszna sprawę , to ja się pytam czym było to mielenie ozorem na Wielickiej ku radości gawiedzi pasiastej , tam już odpowiedzialnośc za słowa nie działa ?

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2010, 18:01
rav napisał(a):Wyświetl post
Jacek M. nadal bredzi. I nadal nikt mu nie wytłumaczył niestosowności jego słów.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ent_hymnu.html
Ja powiem tyle, tylko bez bana proszę.Jak Wisełka zdobędzie mistrza to zaraz pan prezydent pierwszy poleci z jęzorem na brodzie i będzie lizał dupe kibicom jaka to Wisła piękna etc.Jak się wypiło w sylwka to się zostaje w domu w nowy rok, a nie bawi się w szopkę noworoczną
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.01.2010, 18:06
Majcher jest śmieszny. Jakby w hymnie było np.Wisła to stara k.....a to też by sie tak tlumaczył ,ze tak bylo w hymnie?prostak
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów