The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2010, 11:37
Zuraw cienizna, jesli taki Sosin zdobywa 4 razy króla strzelców, nawet Kosa strzela kilka goli a jest pomocnikiem (w swojej karierze to chyba na sezon po max 1 gola strzelał) a Zuraw jak narazie 1 gol z gry, no to sorry, ale nie tego oczekujemy, Franek akurat był kontuzjowany przez czas kiedy grał w Wolves czy Tenerife. A Zuraw cienizna od mundialu.

Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 03.01.2010, 13:01
Maciej Żurawski byłby dobrym uzupełnieniem składu.

Nie ma jednak sensu budowanie drużyny, która byłaby oparta na Żurawskim. Wisła potrzebuje dziś zawodników młodych, głodnych sukcesów, pragnących się rozwijać. Jeśli miałbym wybierać ..wolałbym przeznaczych pensję, która byłaby ewentualnie wypłacana Żurawskiemu czy teraz Łobodzińskiemu na wykupienie młodego utalentowanego chłopaka.

Jedyne argumenty przemawiające za Żurawskim to doświadczenie i marketing, ale czy tego dziś potrzebuje Wisła? Potrzebujemy dziś bramkostrzelnego napastnika.
Gdybym miał wybierać ..niestety, ale w zimowym oknie transferowym pożegnałbym się z Brożkiem, który mam wrażenie po prostu się wypalił i brakuje mu trochę ambicji po nieudanym transferze do Fulham. Kontuzje swoją drogą, lecz zmęczenie polskimi boiskami widoczne.

Na jego miejsce sprowadzić młodego chłopaka, reprezentanta którejś z młodzieżówek (serbia, chorwacja). Jeśli ktoś będzie miał czas ..warto zerknąć na Chorwację u-21.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.01.2010, 13:17
A to może skoro Żuraw to jeszcze Tomasz Dziubiński? Też nie wiadomo w jakiej formie ale w końcu kiedyś był dobry ;]
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 03.01.2010, 13:50
Oto kilka nazwisk, którym ja osobiście przyjrzałbym się nieco bliżej:
Mateas Delić - Chorwacja u-21
Ivan Milicević - Chorwacja
Ermin Zec - rewelacyjny zawodnik, zadebiutował w reprezentacji Bośni, w młodzieżówce 12 meczów 8 bramek!
Andrej Kramarić - nazwisko godne zapamiętania! Chorwacja u-21
Rasmus Johnsson - Szwecja u-21, zawodnik Helsinborga, który gra w napadzie z Henką Larssonem, w tym sezonie 8 bramek w 26 meczach, młodzieżówka - 12/6
Hermanni Vuorinen - 24 lata, zawodnik FC Honka, wysoki napastnik, taki jakiego szuka Skorża - 192 cm; w 26 meczach 16 bramek + 6 asyst

..a teraz coś z innej bajki.
Bardzo dobry przykład jak szuka się świetnych zawodników!

Wanderson - 23 lata, klub? GAIF GOETEBORG moi drodzy! w 29 meczach 19 bramek oraz 7 asyst! Zaineresowane są nim już Chelsea czy Ajax!

http://www.youtube.com/watch?v=oZTO2HYMPPI

Można? Oczywiście, tylko trzeba chcieć! Zerknijce na te nazwiska, myślę, że warto!
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.01.2010, 14:13
patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
Wanderson - 23 lata, klub? GAIF GOETEBORG moi drodzy! w 29 meczach 19 bramek oraz 7 asyst! Zaineresowane są nim już Chelsea czy Ajax!
To teraz poczekajmy na ich oferty i dwukrotnie przebijmy tą wyższą
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 03.01.2010, 14:16
ale jemu nie chodziło o to by go sprowadzic, tylko jak taki GAIF potrafi dobrego gracza wyciągnąć z nikąd.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.01.2010, 14:20
chyba nie GAIF tylko GAIS jak już, pozatym uwazam że wyciągniecie utalentowanego Szweda jest wyjątkowo mało realne
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 03.01.2010, 14:27
Ej chłopaki nie podawać tu nazwisk bo Lech zaraz tam pojedzie. Nie widzicie że oni jadą wszędzie gdzie tylko można? Po co im podpowiadać. Nasi i tak nie skorzystają, lol.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Stary 03.01.2010, 18:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
chyba nie GAIF tylko GAIS jak już, pozatym uwazam że wyciągniecie utalentowanego Szweda jest wyjątkowo mało realne
..tak, zgadza sie GAIS - mój błąd, przepraszam.

Jest mało realne, ale zastanówmy się dlaczego. Trudno ściągnąć jakiegoś zawodnika wogóle nie probując tego zrobić. Uważam, że w przypadku awansu Wisły do europejskich pucharów byłoby to możliwe. Helsinborg zajął w lidze odległe miejsce, jedyna szansa na pokazanie się, to właśnie puchary. Pozyskanie takiego zawodnika jak Stilić do Lecha również wydawało się mało realne, interesowały się nim "duże" kluby, a jednak zawitał na Bułgarską. Zawodnik wypromował się w Poznaniu, w UEFA i niedługo zapewne opuści polską ligę.

Szansa jednak zawsze jest, dlaczego by z niej nie skorzystać choć raz? Gdyby tylko ktoś chciał się nim zainteresować, zanim będzie za późno.

Co do Wandersona, tak to jeden z przykładów. Wydawałoby się, że zawodnik o takich umiejętnościach nie ma prawa znaleźć się w takim klubie ..a jednak. Zależało im, i zrobili to w odpowiednim czasie! Uważam, że Wisłę rownież stać na pozyskanie takich zawodników przy odrobinie profesjonalizmu ze strony władz oraz sztabu szkoleniowego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2010, 18:46
Ja jestem ciekawy, co przy takiej polityce kadrowej będzie za 2,3 sezony. Stara gwardia już nie będzie ciągnąć zespołu. Grajków typu Marcelo, Alvarez, Kirm może za rok nie być, bo pójdą na zachód.
Szkolenie młodych adeptów futbolui leży - to zresztą w całym kraju. Polityka transferowa na chybił trafił.
Dzieki Bogu, że Wisła sama potrafi zbilansować budżet bez zapomogi od Cupiała. Ale to wystarczy jedynie na przetrwanie. Niestety jak tak dalej będzie wyglądać sytuacja, to nie mamy co liczyć na sukcesy.
Gdyby udało się wychodzić na zero dzięki biletom i kasie z telewizji, a środki z transferów reinwestować w poszerzenie, polepszenie kadry...Chociaż to raczej nie możliwe, patrząc na grosze, które dostajemy od C+ i frekwencję na polskich stadionach. Taka Borussia to z jednego meczu ma więcej hajsu niż my przez całą rundę pewnie. A przecież oni na arenie europejskiej nic nie znaczą.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.01.2010 o godz. 18:54.
..
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.01.2010, 21:57
Jermaine Beckford 26 letni napastnik z angielskiego Leeds w 3 lidze League one 20 goli w 27 meczach 78 goli w 135 meczach w sumie Kontrakt konczy mu sie w czerwcu
Ostatnio edytowane przez crapmaster : 03.01.2010 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.01.2010, 22:22
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
Jermaine Beckford 26 letni napastnik z angielskiego Leeds w 3 lidze League one 20 goli w 27 meczach 78 goli w 135 meczach w sumie Kontrakt konczy mu sie w czerwcu
Leeds lideruje w tabeli League One, pewnie awansuje, właśnie przeszli Manchester w pucharze. Dla zawodnika, który w perspektywie ma co najmniej grę w Championship, ekstraklasa raczej nie jest opcją. Zresztą w Anglii na takiego kopacza znajdzie się jeszcze nie jeden chętny.
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Stary 03.01.2010, 23:01
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Dla zawodnika, który w perspektywie ma co najmniej grę w Championship, ekstraklasa raczej nie jest opcją.
A wystepy w europejskich pucharach z mistrzem kraju pewnie Liga Mistrzow to nie wieksza szansa na promocje?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.01.2010, 09:58
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
A wystepy w europejskich pucharach z mistrzem kraju pewnie Liga Mistrzow to nie wieksza szansa na promocje?
NIE - i jeśli nie dostrzegasz różnicy pomiędzy grą w Championship w Anglii, gdzie możesz być widoczny przez 46 meczów przez cały rok, a potencjalną LM czy LE - góra kilkanaście meczy (a może tak jak w tym roku -2 których nikt nawet nie chciał transmitować) to usiądź i przemyśl sprawę.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.01.2010, 10:22
HEDu napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html

piłkarz z jednej z najsłabszych druzyn ligi belgijskiej, z nami moglby walczyc o LM. lewa pomoc, na prawej Kirm. nie powinien byc za drogi a statsy jak na taka druzyne ma ok.

youtube
http://www.youtube.com/watch?v=rV61cRqRjFA
http://www.youtube.com/watch?v=4ZbwlV_8Avc&NR=1

dokladnie pamietam jak gral znami krecil wszystkimi mial wtedy 19 lat - piekny strzal w poprzeczke prawie z polowy boiska- wtedy bardzo duzo w gazetach pisalo ze ma wstepna umowe z realem -widac ze nie do konca...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 04.01.2010, 10:39
HEDu napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html

piłkarz z jednej z najsłabszych druzyn ligi belgijskiej, z nami moglby walczyc o LM. lewa pomoc, na prawej Kirm. nie powinien byc za drogi a statsy jak na taka druzyne ma ok.

youtube
http://www.youtube.com/watch?v=rV61cRqRjFA
http://www.youtube.com/watch?v=4ZbwlV_8Avc&NR=1

świetna lewa noga, dobrze wykonuje stałe fragmenty gry... oj przydałby się...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.01.2010, 23:20
A co myślicie o Janczyku? Wiem że to były legionista, ale to tak naprawdę o niczym nie świadczy. Ostatnio dobrze gra, sporo strzela. Jeśli tak się spisuje w lidze belgijskiej, która jest raczej lepsza od naszej, to tu powinien sobie poradzić. Paweł Brożek gra ostatnio słabo, goli ma mnie od Marcelo , tak na prawdę w tej chwili poza Małym nie mamy drugiego dobrego napastnika. Jeszcze przydałby się prawo skrzydłowy, bo Łobo to porażka, a Kirm sam nie obleci dwóch flanek. Tyle że tu nie mam pojęcia kogo można by sprowadzić.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Partition
Member

Od: 03.2008

Stary 05.01.2010, 07:32
Na Janczyka nie mamy pieniędzy. Po tym, co pokazał w Belgii, jego cena wzrosła. Zejdźmy na ziemię.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.01.2010, 13:10
skoro maja sprzedac Marcelo (przynajmniej tak prasa pisze) to ja bym poszukał jakiegoś kolejnego-wolnego stopera z ligi Brazylijskiej.Nawet w zespołach z dołu tabeli graja gracze co byliby wzmocnieniem Wisłeki
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 05.01.2010, 13:11
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Leeds lideruje w tabeli League One, pewnie awansuje, właśnie przeszli Manchester w pucharze. Dla zawodnika, który w perspektywie ma co najmniej grę w Championship, ekstraklasa raczej nie jest opcją. Zresztą w Anglii na takiego kopacza znajdzie się jeszcze nie jeden chętny.
juz jest w Newcastle
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Stary 05.01.2010, 17:56
Jak to nie mamy kasy na Janczyka, a te 6,5 mln złotych które dostaliśmy od C+ za mecze to co, już przepite? Nie sądzę.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.01.2010, 18:11
od canal+ jeśli dobrze mi wiadomo dostaliśmy 2.6 mln zł ;]
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Stary 05.01.2010, 20:08
ups ;d rzeczywiście, nie wiem skąd to sobie ubzdurałem, wydawało mi się że 6,5. Ale tak czy siak to i tak jest troche kasy, poza tym zaoszczędziliśmy na zarobkach Mauro (bo Cleber ponoć ma zarabiać mniej od niego), więc jakąś kasę mamy.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.01.2010, 20:27
spoko.. ja również bym chciał żeby ta kasa a przynajmniej jej większość poszła na transfery ale wiadomo mamy dziure budżetową :/
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 05.01.2010, 20:55
Tak, 2,6 mln zł to ogromna suma W szczególności, że cena Janczyka wyniosła by gdzieś myślę 4mln ale euro I jedno, ale jakże ważne zastrzeżenie - myślę, że obecnie to Dawid na naszą ofertę nawet nie prychnie.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.01.2010, 23:50
Wisła powinna się postarać o dwójkę napastników:

Frankowski (do wyciągnięcia z Jagiellonii bez problemu)
Żurawski (to samo co z Frankowskim)

z nimi na pewno puchary byłby nasze
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 06.01.2010, 09:38
nowy Edin Dzeko
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 06.01.2010, 12:36
Kowalewski chce rozwiązać kontrakt z Iraklis'em bo mu nie płacą.Może mu by zaproponować umowę na pewno byłby wzmocnieniem.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.01.2010, 12:37
Ja juz widze pierwszy transfer ktory bylby dla nas dobry z kilku powodow. Obronca mogacy grac na prawej stronie oraz na stoperze, dobrze bije rzuty wolne do tego polak. Pawel Golanski. Za pol roku konczy mu sie kontrakt teraz negocjuje nowa umowe, wedlug ktorej mialby zarabiac tylko 10 tys euro miesiecznie. Wystarczyloby delikatnie przebic te oferte i mamy dobrego prawego obronce.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 06.01.2010, 13:25
Golański to konkretny grajek jak jest zdrowy, ale niestety jest troche łamliwy i nie zawsze moglibyśmy na niego liczyć. A jak już jesteśmy przy rumuńskiej lidze to Grzelaka Rafała fajnie byłoby ze Steauy wyciągnąć. Szybki, techniczny (chyba najlepszy technicznie polski piłkarz) i kreatywny. Mielibyśmy pierwszego od czasu Kalu, Kuby i Kosy skrzdłowego, który potrafiłby pociągnąć gre, przedryblować i dokładnie dośrodkować. W Portugalii Grzelak wymiatał, w Grecji też nie grał źle, w Rumunii miał swietny start, ale póżniej problemy z bossem. Kontrakt kończy mu się z końcem sezonu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów