The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2010, 20:08
Telus napisał(a):Wyświetl post
A co mowili, bo nie mialem mozliwosci ogladac?
http://www.tvn24.pl/fakty.html
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.01.2010, 20:34
elomike napisał(a):Wyświetl post
przed chwilą oglądnąłem fakty w TVN- Nieźle dolali oliwy do ognia. Ale to dobrze, bo może więcej ludzi przejrzy na oczy i przekona się na kogo głosować

nie wiem jak mozna o tym nie bylo slyszec hehe..
http://www.tvn24.pl/28377,1636284,0,...wiadomosc.html

majcher tlumaczy sie bardzo elegancko.

"jak kogos dotknalem to przepraszam" ... .- niech te przeprosiny sobie wsadzi w du..

WISŁA KRAKÓW.

Pamietaj ty kur* żydowska, IZRAEL to twoja wioska.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.01.2010, 20:57
Szkoda że nic nie powiedzieli w tym materiale o tym jak fantastycznie prezydent zachował sięw sprawie hali. Szczególnie tą prośbą o odebranie TS-owi dotacji unijnej.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.01.2010, 22:06
Jeśli jego wredny ryj jakimś sposobem pojawi się na R22 to bedzie miał "uroczyste" powitanie. Nikogo zaczęcać nie trzeba będzie, do powitania go odpowiednimi hasłami i przyśpiewkami. Nawet jakby to miało trwać 90 minut. A ze stadionu opuszczanym w pośpiechu ochraniać go będzie straż miejska. Taki widzę jedyny scenariusz.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2010, 22:11
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jego wredny ryj jakimś sposobem pojawi się na R22 to bedzie miał "uroczyste" powitanie. Nikogo zaczęcać nie trzeba będzie, do powitania go odpowiednimi hasłami i przyśpiewkami. Nawet jakby to miało trwać 90 minut. A ze stadionu opuszczanym w pośpiechu ochraniać go będzie straż miejska. Taki widzę jedyny scenariusz.

Jeszcze raz:
Cytat:
Będzie otwarcie Naszego stadionu i mam nadzieje ze nikt z Wislaków oraz naszych władz nie pozwoli mu(obrzezanemu majchrowskiemu) na jego otwarcie !!!!!
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.01.2010, 23:57
Panie Darku.
Też nie ma co aż tak strasznie demonizować.Majrchowski to ... (wiadomo kto), ale jednak nie można odmówić mu tego, że jednak rozpoczął powolną modernizację stadionu Wisły (jeszcze grubo przed Euro).Szkoda tylko, że powierzył te zadanie swojemu "koledze" od kosciołów ew muzeów.
Nie ma co siać populizmu.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.01.2010, 00:37
Dodając do tego co napisał Pablo84 , przypomnę szanując Pańskie zasługi (chwała) , że w dużej mierze euro12 w Krakowie nie mamy dzięki Pańskiemu PIS-owi , i to też jest fakt niezaprzeczalny.
Majchrowski to mega populista , a nie żaden kibic , nie ma co nad tym dywagować bo to troszkę dziecinne. Dziś , no cóż , tylko sie kompromituje. Parę lat temu , jak prezydent USA przyjechał do Krakowa, Nasz Jacuś- pacyfista udawał Wiślaka i na mecz przyszedł zamiast go przywitać. I na różnych topowych meczach często bywał , fetował , drinki pił i uszami klaskał.
Stadiony chciał budować jeden wspólny , , wycofał sie bo musiał , docelowo nie zależało mu na żadnych stadionach. Zwodzenie i zbędny koszt. Taka jest prawda.
Jego prezydentura ? Jest tak piękna jak ta hala w Czyżynach... , a prestiż i poziom taki jak nauczanie w jego szkołach.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2010, 01:06
Pomimo tego, że pan Darek się ewidentnie próbuje promować, to nie można mu zarzucić kłamstwa. Kiedyś w ramach "dziennikarskiego śledztwa" odnośnie stadionu zaglądałem w protokoły, KRSy itd. I nazwisko Pana Darka dość często się przewijało. Natomiast nie przywiązywał bym wielkiej wagi do klubów. Piszecie bodajże że Bystrowski jest hipokrytą, bo pisał na blogu o hali a zagłosował przeciwko. Po prostu klub PO wprowadził dyscyplinę i musiał tak zagłosować jak cały klub. PO zagłosowało przeciwko Majchrowskiemu i budżetowi. A osobiste preferencję Bystrowskiego/Fedorowicza i reszty nie mają nic do tego.

Podobnie jak Pan Darek pisał o tym, że "nie lubi" PiSu, ale jednak jest jego członkiem, bo podejrzewam że jako niezrzeszony by nie zaistniał.

A co do Majchrowskiego, od dawna wiadomo jaki on jest i dawno temu powinien za parę rzeczy beknąć, problem w tym że, jak jest trzeźwy, to jest wybitnym taktykiem. Wie jak to zrobić, żeby w razie czego za wszystko odpowiedział jego współpracownik, a już najlepiej prezes jakieś prywatnej firmy (kto trochę śledzi krakowskie inwestycję, ten wie o czym mówię). Jest też mimo wszystko dobrym prawnikiem i wie co powiedzieć może, a czego nie. Oczywiście, jest również znany ze swojego prostactwa i miłości do trunkow (sprawa motelu Krak nagrana przez dziennikarza RMFu) i to wczoraj wylazło, za pewne wraz z %.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 03.01.2010, 01:27
Panie Radny , nie musi sie Pan promowac i lansować i staram sie nie odbierac w taki sposób Pańskich wpisów ,mam swoje stałe poglądy polityczne i cały ten temat nie ma na to wpływu.
Może troszkę przynudzę , może off-top robię , ale nurtuje mnie problem straty Euro i zachowanie pierwszoligowych krakowskich polityków( Fedorowicz , Rokita , Ziobro , Wasserman , inni posłowie z Małopolski) toż to w większości "wierchuszka" tamtejszego rządu i opozycji .
Szokuje mnie że nikt nic nie zrobił , totalny tumiwisizm.Czy wiadomo Panu coś na ten temat Jak to wszystko wyglądało Bo przykładowo na dziś ( i nie tylko) postawa p. Fedorowicza to mi chwilami Majchrowskiego przypomina. Ustawic saię do kamery ,pouśmiechać , powymądrzać i to...wszystko.
Zna Pan jakieś KONKRETY w tym temacie ?
Powód: ortografia
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 03.01.2010 o godz. 01:29.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2010, 01:28
Ale Pan był.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.01.2010, 02:00
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem jak mozna o tym nie bylo slyszec hehe..
http://www.tvn24.pl/28377,1636284,0,...wiadomosc.html
Jeszcze Fedorowicz, wielki kibic...
Ddf
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.01.2010, 06:39
Mialem bardzo ciekawa rozmowe wczoraj ze swoja rodzinka , ktora mieszka w Krakowie .Musialem niestety przyznac Im racje - gdy pojawily sie plany Euro 2012 w Polsce , Krakow (a dokladniej ludzie sprawujacy wladze )po prostu sprawe olal , gdyz nie wierzyl , ze ktos przy zdrowych zmyslach pozwoli na zorganizowanie mistrzostw w Polsce.Gdy natomiast zapadla decyzja , ta banda uznala , ze ze wzgledu na znaczenie zarowno kulturalne jak i sportowe Krakowowi sie automatycznie naleza.Do dzis nie moge przelknac tej gorzkiej pigulki , a jak jeszcze zobaczylem wypowiedz Prezydenta Stolecznego Krolewskiego Miasta Krakowa sprzed dwoch dni to az sie trzese od srodka ( i nie sa to bynajmniej efekty po-sylwestrowe)
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2010, 07:32
Akurat to, że się nawet bez walki należało Krakowowi EURO to prawda. Kto przy zdrowych zmysłach mógł sądzić, że mistrzostwa przypadną Poznaniowi, który ma aż JEDEN pięciogwiazdkowy hotel. Kto mógł przypuszczać że UEFA weźmie w ciemno dwa stadiony na papierze od jednego już budowanego? Dla mnie oczywistym było, że Kraków musi być w gronie organizatorów. Walory tego miasta grupo przewyższają Poznań, Gdańsk i Wrocław i dla zdrowo myślącego człowieka jest to rzecz oczywista. Mówiąc o walorach chodzi mi o bazie hotelowej, odremontowany dworzec, drugie pod względem wielkości lotnisko w kraju, najprężniej rozwijającą się w kraju komunikacją miejską, czy też błoniami obok stadionu. Błonia ideale miejsce na strefę kibica. Kraków nie musiał walczyć, bo nie miał żadnej konkurencji zdawałoby się. Wystarczyło żeby majcher i ska na czas dostarczyli zgłoszenie...

Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2010, 10:31
Wczorajsza wzmianka na temat prac na stadionach w Krakowie.

http://ww6.tvp.pl/6272,952040,1.view
zenio
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.01.2010, 12:10
Ja bym prosił aby koledzy dali spokój panu Darkowi Olszówce. Czy się promuje czy się nie promuje to mnie nie interesuje. Podobnie czy był czy nie był członkiem PiSu. Faktem jest, ze się zaangażował dla sprawy wiślackich inwestycji i zrobił w tym temacie więcej niż tutejsi krytykanci. Jak chcecie głosować na Bystrowskiego czy innego Federowicza to proszę uprzejmie (zasłużyli na to oddaniem dla sprawy Wisły, prawda?), ale to nie jest temat polityczny więc dajcie sobie spokój. Dla mnie Ci którzy głosowali przeciw hali, nieważne z jakiej są partii są skończeni. I tyle.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2010, 12:22
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Akurat to, że się nawet bez walki należało Krakowowi EURO to prawda. Kto przy zdrowych zmysłach mógł sądzić, że mistrzostwa przypadną Poznaniowi, który ma aż JEDEN pięciogwiazdkowy hotel. Kto mógł przypuszczać że UEFA weźmie w ciemno dwa stadiony na papierze od jednego już budowanego? Dla mnie oczywistym było, że Kraków musi być w gronie organizatorów. Walory tego miasta grupo przewyższają Poznań, Gdańsk i Wrocław i dla zdrowo myślącego człowieka jest to rzecz oczywista. Mówiąc o walorach chodzi mi o bazie hotelowej, odremontowany dworzec, drugie pod względem wielkości lotnisko w kraju, najprężniej rozwijającą się w kraju komunikacją miejską, czy też błoniami obok stadionu. Błonia ideale miejsce na strefę kibica. Kraków nie musiał walczyć, bo nie miał żadnej konkurencji zdawałoby się. Wystarczyło żeby majcher i ska na czas dostarczyli zgłoszenie...
Żebyś się tylko nie zdziwił jak te stadiony na papierze zostaną szybciej oddane do użytku niż ten jeden prawie wybudowany, z którym zresztą wstyd pokazać się w Europie, a niedługo nawet w Polsce.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2010, 12:48
Rozumiesz słowo pisane drogi kolego? Mój post nie dotyczy czasów obecnych. Nigdzie nie rozważam, który stadion stanie pierwszy.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 03.01.2010, 13:12
Dziękuję Panie Darku za odpowiedź , to co Pan napisał tylko potwierdza to co już wiedziałem w temacie euro12 . Liczyłem trochę że zna Pan i ujawni jakieś zakulisowe "smaczki" ale zapewne to nie czas i miejsce.
To co Pan napisał o bohaterach naszej porażki świadczy tylko o miałkości krakowskiej (małopolskiej) klasy politycznej . Ziobro i Rokita raz że sport mają bardzo głęboko w...poważaniu ,a dwa to najchętniej zamknęliby wszystkie stadiony , knajpy po 22 , spacyfikowali kibiców , pijanych rowerzystów i hałasującą młodzież. Ziobro dorzuciłby gratis każdemu podsłuch. I on chciał być prezydentem Krakowa , chroń nas Boże.
Wasserman , jak były głosowania w sejmie w sprawie dofinansowania Balic to chciał jak najmniej pieniędzy na to dać żeby.. mu zbyt często samoloty nad domem nie latały bo jego rodzina potrzebuje spokoju. itd, itp.
Mimo to niepojęte dla mnie jest jakim cudem uwczesne pustynie piłkarskie (Gdańsk i Wrocław) potrafiły przeforsować swoje kandydatury. Wiem , Schetyna i Tusk , ale to ma oznaczać że lobbing "góry przenosi" ?.
Smiech pusty mnie ogarniał jak słyszałem mamienie różnych pseudo zorientowanych że "jesteśmy w grze , nie wszystko stracone , Ukraińcy się potkną 6+2 , 6+4 itp" A jak już klamka zapadła to nagle Wasserman się znalazł , niby-oburzoną gębę do kamery wtykał , żenada. Dzisiaj nowa przynęta-nadzieja bo we Wrocławiu widomo(bardzo poważne) kłopoty mają. Wierzy Pan w to że im odbiorą euro ?
Ja jakoś nie bardzo , żeby nie powiedzieć wcale.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.01.2010, 14:40
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Ja bym prosił aby koledzy dali spokój panu Darkowi Olszówce. Czy się promuje czy się nie promuje to mnie nie interesuje.
Nie przeceniam Jego zaangażowania w sprawy Wisły, ale agitację wyborczą to nich lepiej p. Darek prowadzi sobie na spotkaniach z wyborcami a nie na forum.

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.01.2010, 15:02
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Rozumiesz słowo pisane drogi kolego? Mój post nie dotyczy czasów obecnych. Nigdzie nie rozważam, który stadion stanie pierwszy.
Ale prezentujesz typowo krakowskie podejście, tj "bo nam się należy". A z jakiej racji, pytam się? I nie wiem czy wiesz, ale do rozegrania Euro to przede wszystkim stadionu potrzeba.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.01.2010, 15:07
simone napisał(a):Wyświetl post
Nie przeceniam Jego zaangażowania w sprawy Wisły, ale agitację wyborczą to nich lepiej p. Darek prowadzi sobie na spotkaniach z wyborcami a nie na forum.
Jest pytanie ; czy radnemu wolno na tym forum napisać jak głosował ,co robił w czasie swojej kadencji i jakiej drużynie kibicuje.
Ja osobiście uważam ,że mu wolno.
Są oczywiście twardziele,którzy kontestują wszystko dookoła ,tyko dla samego faktu by poczuć się ważnym.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.01.2010, 16:00
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Pablo84: Panie Pawle, rozpoczął modernizację po moich interpelacjach i poprawkach, proszę sprawdzić. nie sieję a powołuje się na dokumenty. ja od 2003 roku występowałem w tej sprawie. jak Pan wie lepiej to skąd? nie chce być nieskromny, ale jak bym nie działał w sprawie stadionu od początku to byśmy dzisiaj byli w tyle.
Brakuje jeszcze tylko stwierdzenia, że to tylko i wyłącznie pana zasługa... Niedługo to się pewnie chętni znajdą, żeby radnemu pomniki stawiać w podzięce za zasługi na froncie budowy naszego stadionu.

kristos napisał(a):Wyświetl post
Jest pytanie ; czy radnemu wolno na tym forum napisać jak głosował ,co robił w czasie swojej kadencji i jakiej drużynie kibicuje.
Owszem wolno, tylko z umiarem, którego w tym przypadku nie ma. Ile to już razy mieliśmy okazję zapoznać się z takimi postami...? A to zapewne nie koniec, bo im bliżej do wyborów, tym pewnie coraz częściej p. Olszówka będzie nam przypominał o swych zasługach, żebyśmy- "broń Boże"- nie zapomnieli, na którego "ostatniego sprawiedliwego" powinniśmy zagłosować.

To jest forum Wisły, a nie słup ogłoszeniowy na którym wiesza się plakaty wyborcze.

Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.01.2010, 16:04
Chłopie daj już sobie spokój, albo może napisz co Ty zrobiłeś dla hali i stadionu. Chętnie bym się dowiedział.
Skoro po jego (tzn. radnego Olszówki) poprawkach to po jego poprawkach. Miał napisać, że po poprawkach radnej Jantos? A jak wiesz, ze to nie poprawki radnego Olszówki to napisz, co Ci szkodzi
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 03.01.2010, 16:08
gdybym był z Krakowa zagłosowałbym na p. Olszówkę tylko i wyłącznie wtedy kiedy reprezentowałby partię PO, a tak... to... ehh...

a co do stadionu, nie zauważyliście, że to metalowe rusztowanie, które będzie dachem, ma inny kolor niż rusztowanie pod dachem trybun E i D.. troszkę mnie to martwi.. bo śmiesznie to będzie wyglądać.. trybuny niespójne, odległość od boiska spora, krzesełka niebieskie z żółtymi schodkami, okrąglak z dupy (jakie poprawki w tej sprawie zgłaszał pan radny?) i do tego dach kolorowy...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.01.2010, 16:10
simone napisał(a):Wyświetl post

To jest forum Wisły, a nie słup ogłoszeniowy na którym wiesza się plakaty wyborcze.
Cóż z przykrością trzeba powiedzieć że inni nawet nie mają co wieszać - bo wielkie gówno zrobili (PiS PO itd)... i w tym problem.

Niewielu jak widać jest polityków którzy chcą wspomóc Wisłę i kibiców..... (stadion, hala)

A Pan Olszówka przynajmniej próbował i ja to doceniam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.01.2010, 16:10
Dokładnie.

To jest forum Wisły i temat jest o budowie stadionu, gdzie niewątpliwe zasługi ma radny Olszówka. I ma prawo powiedzieć i przyznać się że to dzięki jego poprawkom przeszła sprawa NASZEGO stadionu. A czy waszym zdaniem to mało czy nie, czy jest sens głosować na "ostatniego sprawiedliwego" to już wasza sprawa. Ja uważam że właśnie przez takie węszenie i szukanie spisku Wisła ma tak mało przedstawicieli i jednocześnie możliwości w radzie miasta. Na całym świecie jest tak, że każdy głosuje na swojego. Jak widać tylko nie u nas, bo już jest "ostatni sprawiedliwy" i tym podobne. Zrobicie jak uważacie za stosowne, ja tam już wiem na kogo oddam swój głos. A mianowicie na kogoś kto dba o mój klub, kto zgłasza poprawki, składa interpelacje, odbywa rozmowy poza kulisami, jest źródłem informacji dla nas na przeróżne tematy żeby pokazać jak to rzeczywiście wyglądało itp. Uważam że taka osoba jest godna naszych głosów. Ale powtarzam, zrobicie jak będziecie uważali. Tylko przestańcie najeżdżać na radnego Olszówke.

Co do samego stadionu - mam cholerne obawy jeśli chodzi o planowe oddanie stadionu po tym, co usłyszałem z (przyznaje się, do przedwczoraj "mojego" kandydata) ust Majchrowskiego. Wyszło szydło z worka, ani jemu, ani POpaprańcom ani chyba nikomu nie będzie zależało na planowym oddaniu stadionu, tylko nam, kibicom, a to może być za mało ...
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 03.01.2010 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 03.01.2010, 16:48
Panowie , temat jest związany z Wisłą , pan radny Olszówka zechciał osobiście z zabrać głos , przedstawić swój pogląd na sprawę , ,zrobił to . Odpowiedział wielu osobom na frapujące nas kwestie , przedstawił swoje zdanie i DZIĘKI mu za to. Zapraszamy do stałej konwersacji , bo bez tego są tylko gdybania , plotki i domysły. Nosi Wisłę w sercu , działa dla NAS , bardzo dobrze , tylko tak dalej. W tym aspekcie w 100% Go popieram . Jaki ma w tym swój osobisty cel ? Domyślam sie ale nie wnikam , jego sprawa , mnie to nie interesuje.!!!
Jestem aktywnym wyborcą , chodzę głosować i wiem na kogo.
Szkoda że inni radni czy nawet "nasi" posłowie (Fedorowicz czy też...RAś ) nie próbują się tą drogą komunikować. Pytań i kwestii byłoby wiele.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.01.2010, 16:50
Dla mnie sprawa dwóch nazwisk jest całkowicie jasna:

Pan Dariusz Olszówka na pewno dotychczasową działalnością na rzecz Wisły w pełni zasługuje na mój głos w nadchodzących wyborach i zaufanie.

Natomiast Jacek Majchrowski ani w tych, ani w żadnych innych wyborach mojego głosu nie dostanie, po skandalach i krętactwach, których jesteśmy świadkami.

Posłowie PO, na czele z dwulicowymi Fedorowiczami również moich głosów nie dostaną - w ostatnich tygodniach nie zrobili kompletnie nic dla Wisły, gdy była w potrzebie. Zresztą, nie tylko wtedy. Pokazali, że dla nich najważniejszy jest wyłącznie interes partyjny i własne stołki.

Nie oddam głosu na nikogo, kto jest przeciwko Wiśle, ma głęboko w d....e jej dobro, a na meczach pojawia się jedynie po to, by zamanifestować swą obecność z gębą pustych frazesów i zbałamucić naiwnych wyborców.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.01.2010 o godz. 16:52.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.01.2010, 16:54
Dla wszystkich którzy zapomnieli o tym co przesądziło o braku Euro w Krakowie (mowa o rankingu miast):
http://stadiony.net/news.php?n=213
I radze zwrócić tu na "Terminowe przekazania do sztabu Euro 2012 dokumentacji zgłoszeniowej miast kandydujących" co pokazuje które miasta potraktowały Euro poważnie.

I proszę już nie powttarzac, że Kraków nie potraktował tematu Euro poważnie!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.01.2010, 17:37
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do darotsok73: nie wierzę, że im euro odbiorą i Kraków dostanie! to była decyzja polityczna a Kraków miał słaby lobbing swoich polityków. Wiadomo było że Warszawa dostanie bo stolica, Gdańsk bo Tusk, Wrocław bo Schetyna. Walka była pomiędzy Krakowem i Poznaniem. Ostatecznie przegraliśmy bo tam się zmobilizowali i byli wszyscy razem w tej sprawie ponad podziałami politycznymi a u nas jak zwykle walka pomiędzy sobą... Kraków źle się przygotował bo J.M. myślał że nam sie należy i dlatego dostaniemy (niestety zawsze trzeba coś zrobić i walczyć o swoje) - tu był błąd zaniechania! PiS chciał tylko przyłożyć w prezydenta, że nic nie robi, a sami szkodzili i też nic nie zrobili (tam jest zresztą odgórne sterowanie przez Warszawę, jak przykład Balic pokazuje: wtedy tylko jeden poseł z Krakowa się wyłamał i potem dostał karę dyscyplinarną, finansową i w następnych wyborach nie wystawili go na ich listy), PO też grała na swoich prezydentów miast: Warszawa (HGW), Gdańsk (PA), Wrocław (RD), a Poznań też był bliżej PO a poza tym się zmobilizował i wygrał przez lobbing. A nasi nic nie zrobili i jeszcze bali sie góry o swój tyłek w partii. Zresztą nikt w Warszawie nie lubi Krakowa (wiadomo - kompleks dawnej stolicy) ale też uważają że tutaj zawsze jest z kimś problem i są podziały. To też prawda, że w Krakowie wszyscy walczą przeciw komuś a nie za! Jak ktoś chce coś zrobić to trzeba mu nogę podłożyć i dlatego tak wolno idą sprawy. Ja sam zresztą to doświadczyłem. Natomiast wiedziałem, że Kraków jest przygotowany bo mieliśmy stadion w trakcie modernizacji jak zapadła decyzja o euro (dobrze że o stadion Wisły walczyłem, zabiegałem i wnioskowałem już w 2003 r. bo inaczej byłoby jak we Wrocławiu), mamy hotele, lotnisko. Byłem we Wrocławiu, Poznaniu, Warszawie, Gdańsku, Chorzowie, Lwowie. Miałem też nadzieje, że dostaniemy, ale bardziej wierzyłem, że kosztem Lwowa (tam nawet wody nie ma przez cały dzień). W Polsce poza Chorzowem odpadliśmy po decyzji politycznej a nie merytorycznej. Dlatego piszę i apeluję, żeby sie angażować w życie publiczne a nie obrażać na politykę i tylko narzekać, bo to nas wszystkich dotyka i nasze sprawy zależą od kogoś innego zamiast od nas samych. Jak nie idziesz do wyborów to nie masz głosu a później nie masz prawa krytykować taką osobę, która wpływa na nasze sprawy, więc lepiej iść, wybrać swojego i jego wtedy rozliczać oraz wymagać od niego. Trzeba po pierwsze wziąć sprawy w swoje ręce i działać, a po drugie dążyć do załatwiania spraw pozytywnie i na tym się skupiać, a nie koncentrować się na tym żeby przeszkodzać w innych sprawach, bo wtedy nic nie powstanie. Mobilizować, jednoczyć, wspierać, wtedy ten wpływ będzie większy a decyzje dobre dla nas. Właśnie dlatego przegraliśmy bo tam była mobilizacja a u nas wycinanka. To nie jest temat polityczny, ale również w sprawie hali i stadionu trzeba zjednoczyć wszyskich i wspólnie razem walczyć o swoje a nie narzekać. Niestety nasi politycy dużo mówią a mało robią. To tyle w tym temacie. Dlatego warto wspólnie działać, walczyć o swoje i być za a nie przeciw!
Z tych wszystkich postów wynika, ze tak:
1. Pis nic nie robiło
2. PO się kłuciło
3. Majchrowski miał w dupie
4. Federowicze to chojraki...
Więc morał jest taki, że nie ma na kogo głosować...
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.01.2010 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów