The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 15:36
haeno napisał(a):Wyświetl post
gwoli ścisłości popełniłeś błąd ortograficzny, a nie literówkę.

Co do Garguły - tak zaraz po zabiegu na rehabilitację będzie szedł?
to takie polskie, żeby wypominać komuś jego błędy, a o swoich nie pamiętać w ogóle... nie mam czasu i przede wszystkim ochoty, żeby szukać Twoich błędów...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2009, 19:35
Weźcie pod uwagę, że aby wyjąć igłę trzeba by skroić kawał kości - tak przynajmniej utrzymują obaj lekarze. Wybrali mniejsze zło.

Czy jeżeli usunięto Łukaszowi zrosty i krwiaki, które uniemożliwiały wyprost - to nie oznacza czasem, że Fass miał rację i przesadzono z obciążeniami i tym w miarę szybkim powrotem na boisko?
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2009, 20:39
Wychodzi na to, że opinii publicznej nie będzie dane poznać tajemnicy stanu zdrowia naszego piłkarza. Ale ku mojemu zdziwieniu nie wynika to z braku takiej chęci, ale zwyczajnie NIKT nie wie co z nogą się dzieje, nie mówiąc już o tym co dziać się będzie w przyszłości...

Strach pomyśleć, że takie jaja są po zabiegach i rehabilitacjach prowadzonych przez najlepszych (najdroższych zapewne) specjalistów. Strach w stronę zwykłego ośrodka zdrowia patrzyć nawet...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.12.2009, 21:34
Arturo napisał(a):Wyświetl post
Weźcie pod uwagę, że aby wyjąć igłę trzeba by skroić kawał kości - tak przynajmniej utrzymują obaj lekarze. Wybrali mniejsze zło.

Czy jeżeli usunięto Łukaszowi zrosty i krwiaki, które uniemożliwiały wyprost - to nie oznacza czasem, że Fass miał rację i przesadzono z obciążeniami i tym w miarę szybkim powrotem na boisko?
Trudno powiedzieć, na pewno cieszy wiadomość, że nie było potrzeby ruszać wiązadeł drugi raz. Jest mały promyk. Należy mieć nadzieje, że Garguła po tym poprawkowym zabiegu szybko wróci do siebie, z kolanem wszystko będzie ok i jeszcze tej wiosny ujrzymy go na boisku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2009, 22:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko strach. Gdyby to nie było aż tak smutne i żałosne, byłoby śmieszne.

Jak jakikolwiek lekarz może mówić, że przypadkowo pozostawione ciało obce w organiźmie nie będzie sprawiać żadnych problemów i to jeszcze zawodowemu piłkarzowi?! A jak kiedyś Garguła np: podczas meczu oberwie w kolano i igła się przesunie? Albo coś innego złego się stanie, dajmy na to podczas rehabilitacji?

Czy ktoś tu ma odrobinę wyobraźni i wiedzy, czy tylko nasi piłkarze latają od jednego felczera do drugiego znachora?

To jest coś niebywałego. Kiedy Wisła stała się areną filmu "Czy leci z nami pilot 3"?

Profesjonalizm made in Poland, psiahmać....
Skończyłeś medycynę? Zrobiłeś specjalizację jako chirurg - ortopeda (or something)? Jeżeli nie, to może spuść trochę powietrza, bo robisz się śmieszny.

Skoro dwóch chirurgów stwierdziło, że igła nie przeszkadza, to bardzo prawdopodobne, że tak jest. Gdyby groziła przemieszczeniem, wówczas na pewno by jej nie zostawili. Nie jest to też żelazo, więc bez paniki - nie zardzewieje.

Nie twierdzę, że zostawianie różnych pamiątek w pacjencie jest ok, bo nie jest, ale i takie rzeczy się zdarzają. Gdyby go teraz otworzyli, to rundę wiosenną miałby już z głowy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.12.2009, 22:04
Sobolewski i Głowacki wyzdrowieli, mogą trenować

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...o-boju,1416011

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 23.12.2009, 22:20
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski i Głowacki wyzdrowieli, mogą trenować

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...o-boju,1416011
co z Singlar'em?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2009, 22:27
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że opinii publicznej nie będzie dane poznać tajemnicy stanu zdrowia naszego piłkarza. Ale ku mojemu zdziwieniu nie wynika to z braku takiej chęci, ale zwyczajnie NIKT nie wie co z nogą się dzieje, nie mówiąc już o tym co dziać się będzie w przyszłości...

Strach pomyśleć, że takie jaja są po zabiegach i rehabilitacjach prowadzonych przez najlepszych (najdroższych zapewne) specjalistów. Strach w stronę zwykłego ośrodka zdrowia patrzyć nawet...

"Ten kawałek nie przeszkadza jednak w wyleczeniu więzadeł krzyżowych tylnych. Większą przeszkodą jest jednak to, że operacja u Fassa trwała zamiast góra trzech godzin, ponad cztery (przez pęknięcie biodegradowalnej śruby konieczne było piłowanie piszczela), a tak długo wstrzymany krwioobieg spowodował powstanie skrzepów w stawie. Właśnie te zwyrodnienia były czyszczone na zabiegu artroskopii w łódzkiej klinice."

Jaśniej?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.12.2009, 22:29
http://www.futbol.pl/artykul/71926.html
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.12.2009, 09:31
Przypadek Gargujły pokazuje jakimi newsami będziemy ostrzeliwani przez najbliższe 2 miesiące. Było napisane że Garguła będzie miał zabieg ale połowa prasy zrobiła z tego operację bo już oczami wyobraźni widzieli co się dzieje w kolanie. Co gorsza, 1/3 naszego forum ze specjalistów od trenowania,taktyki itp przemieniła się w lekarzy, rehabilitantów itp i tak samo przed zabiegiem przesądziła o "drugim Dawidowskim" i płaczów nie było końca. NA końcu gdy okazało się że nie potrzeba operacji, wystarczy samo czyszczenie LAMENTY. Ci sami "lekarze" stwierdzili że zabieg był niepotrzebny a jak się już coś robiło to powinni przynajmniej obskubać pół kości a najlepiej zerwać więzadło i od nowa je poskładać do kupy.
Ja się nie znam na więzadłach, kościach itp do tego myślę że żaden lekarz nie wydał bym opinii na podstawie forum Wisły i gazety fakt... Ale tutaj jest inaczej i widzę że przykład niedawnego meczu Wisła Ruch nikogo nic nie nauczy.
Wesołych Świąt
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.12.2009, 10:30
Cieszą informacje o powrocie do zdrowia Sobola i Głowackiego. Czekam na takie same informacje odnosnie Singlara i Pawła Brożka. A taże w czerwcu informacji o powrocie do zdrowia Łukasza Garguły
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.12.2009, 11:48
Niech tylko teraz dmichają na zimne i nie wprowadzają ich za szybko.
Lepiej dwa tygodnie później, niż dwa tygodnie wcześniej.

Wróci Sobol, Głowacki - Będe spokojniejszy o grę i zachowanie na boisku.
Ci zawodnicy potrafią poderwać do walki zawodników.

Niech wróci jeszcze Singlar, Brożek - poezja.

Boguski niech dojdzie do 100% dyspozycji i mamy pakę........ niestety na Ligę Polską.
Koniecznie trzeba kupić bramkarza, napastnika i wypadałoby zmiennika dla Kirma.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 24.12.2009, 13:10
Zrobiłem naszą wewnętrzną klasyfikację kanadyjską. Nigdy nie popodbało mi się, że w piłce uwzględnia się robiąc takie podsumowanie tylko bramki i asysty zapominając o graczach, którzy przed bezpośrednią asystą brali udział w budowaniu akcji (taki Xavi z Barcy bierze udział praktycznie w każdej akcji, ale nie zawsze kończy ją bezpośrednim dograniem do zdobywcy gola).

W tabeli sumbolem "U" oznaczyłem udział w akcji bramkowej. Za bramke i asyste tradycyjnie po 1 pkt., natomiast za udział w akcji przyjąłem 0,5. Udziałem w akcji może być przejęcie piłki w dowolnym obszarze boiska, po którym w wyniku 2, 3 następnych zagrań pada bramka (np. Marcelo dostaje 0,5 pkt za wybicie piłki na środku boiska w mecz z Ruchem w 1 kolejce przy golu na 2:0, albo przerywa akcję Jagielloni odbierając piłke Frankowi przy golu na 2:0 z Jagą itp), albo zagrania, bez których dalsza faza akcji po której pada bramka byłaby niemożliwa np. akcja Łobo z Alvarezem przy bramce na 3:0 z Zagłębiem itp.

Uwzględniłem też liczbe rozegranych minut przez każdego z punktujących piłkarzy, dzięki czemu można określić jak wartościowy w ofensywie jest dla nas każdy piłkarz. Wyniki przewidywalne, natomiast miażdży fakt, że sporo ludzi płacze po Mauro Cantoro, mówiąc, że skazujemy kolejnego zasłużonego piłkarza na tułaczkę. Tymczasem Mauro nie punktował w tej rundzie ani razu. Najbliżej był przy golu na 3:0 Kirma w Wodzisławiu, ale za podanie w akcji przeprowadzonej na stojąco, przy golu z ponad 30 metrów punktów nie wliczam.

Wogóle nasza pomoc poza Kirmem wygląda w ofensywie bardzo blado. W pierwszej "6" jest natomiast 3 nominalnych obrońców co z jednej strony cieszy, z drugiej jednak daje do myślenia naszym pomocnikom właśnie. Tak naprawdę mamy tylko 2 piłkarzy, na których możemy zawsze liczyć, jeżeli chodzi o ofensywe.

I jeszcze jedno. Całą runde wszyscy jeździli po Brożku. Sporo ludzi oddało by go teraz za 1-1,5 mln euro gdziekolwiek, aby tylko załatać tą dziurę w finansach. Popatrzcie jaką ma średnią na mecz i wyobraźcie sobie ile pkt. mniej mielibyśmy bez niego. A grał przecież większość czasu z kontuzją i jego forma nie była rewelacyjna. Po powrocie do zdrowia, liczę że Paweł spokojnie przekroczy średnią 1 pkt/ mecz.

No i drugi Brożek. Ile razy oglądałem mecz, komentatorzy jęczeli, że Piotrek gra zbyt defensywnie, więcej mówiło się o Alvarezie, jeżeli chodzi o gre z przodu. Tymczasem Pietia jest naszym piątym najwartościowszym w piłkarzem. Tyle z krótkiego podsumowania naszych zawodników.

Wesołych Świąt życze.
Ostatnio edytowane przez Szarny : 24.12.2009 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.12.2009, 13:11
Trochę światecznie http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...by_bardzo.html
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.12.2009, 13:15
A moglbys napisac jakie mecze brales pod uwage ? Po jesli tylko Ekstraklase to troche dodales tych asyst. Kiedy np. Alvarez asyste zaliczyl to ja nie wiem.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 24.12.2009, 13:22
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A moglbys napisac jakie mecze brales pod uwage ? Po jesli tylko Ekstraklase to troche dodales tych asyst. Kiedy np. Alvarez asyste zaliczyl to ja nie wiem.
Tylko Ekstraklasa. Alvarez zasyste zaliczył przy golu na 3:0 w meczu z Zagłebiem. Dośrodkowanie było, to że przeciwnik sam sobie bramke wbił, a nie np. Brożek to już inna sprawa. Bez tego dośrodkowania bramki by nie było.

Było kilka takich dyskusyjnych sytuacji. Np. niektóre portale, gazety, albo C+ nie wliczają jako asysty faulu na piłkarzu, po którm jest karny. Dla mnie bez faulu nie ma karnego, więc sprawa jest oczywista.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.12.2009, 13:30
http://goool.pl/ekstraklasa/447-marc...opuci-wis.html
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.12.2009, 13:56
Słabe źródło, to oni również pisali: "PZPN opowiedział się po stronie Wisły, GFarguła w Wiśle za sumę odstępnego".

Poza tym brak JAKICHKOLWIEK konkretów, oprócz tego co napisali już w Fakcie, a wypowiedź pt: "Bliski przyjaciel Marcelo powiedział..", a może sprzątaczka coś powiedziała na ten temat? Albo taksówkarz z którym ostatnio Marcelo jechał na tajne negocjacje z Benfica?

Poza tym jeżeli chodzi o prawdziwą wypowiedź to nasz Prezes oznajmił, że póki co nie ma ofert dla Marcelo.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 24.12.2009, 14:14
przecież gool.pl sie rozpisywał o rzekomej klauzuli Garguły itp. ta strona to nie wiarygodne źródło.
Wilczek sam powiedział że nie ma żadnej oferty dotyczącej Marcelo,Diaza czy innych naszych zawodników.
Marcelo nie odejdzie w zimie, bardziej pewne jest ze odejdzie latem.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.12.2009, 10:32
Wielki wykaz prezentów dla piłkarskiej rodziny!

Cytat:
Maciejowi Skorży – skarpetki. No wiecie – na prezent zasłużył, ale bez przesady - nie ma co się wykosztowywać. Poza tym kojarzy nam się z osobą, której wszyscy na święta kupują skarpetki.

Łukaszowi Gargule – nowe kolano.

Patrykowi Małeckiemu – głowę.

Kibicom Wisły Kraków - bramkarza.
by weszło.com
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.12.2009, 12:12
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Maciejowi Skorży – skarpetki. No wiecie – na prezent zasłużył, ale bez przesady - nie ma co się wykosztowywać. Poza tym kojarzy nam się z osobą, której wszyscy na święta kupują skarpetki.

Łukaszowi Gargule – nowe kolano.

Patrykowi Małeckiemu – głowę.

Kibicom Wisły Kraków - bramkarza.

by weszło.com

Redaktorom weszło - lepszego psychiatry
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.12.2009, 18:47
Kim są redaktorzy weszlo zeby za na kazdym kroku pluć i kpić z kazdego

kto im dal prawo zeby wysmiewac,rugać ,bluzgać

przyznam ze kazdy ich artykuł to przesiakniety arognacją i chamstwem stek wypocin ktory tak naprawde nie zawiera informacji a jedynie je komentuje,na poziomie rynsztokowym.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.12.2009 o godz. 18:51.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 31.12.2009, 00:37
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kim są redaktorzy weszlo zeby za na kazdym kroku pluć i kpić z kazdego

kto im dal prawo zeby wysmiewac,rugać ,bluzgać

przyznam ze kazdy ich artykuł to przesiakniety arognacją i chamstwem stek wypocin ktory tak naprawde nie zawiera informacji a jedynie je komentuje,na poziomie rynsztokowym.
Redaktorem weszlo jest Krzysztof Stanowski, dziennikarz z Warszawy pracujący kiedyś w Przeglądzie Sportowym.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 31.12.2009, 01:00
a mi się weszło.com podoba nie kiedy trafne uszczypliwe komentarze mają, przecież nikt Tobie Wojtas nie każe czytać artykułów na tej stronie.
artykuły czytam z przymrużonym okiem, niekiedy wywołują uśmiech na twarzy.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 31.12.2009 o godz. 01:06.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.12.2009, 13:16
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
a mi się weszło.com podoba nie kiedy trafne uszczypliwe komentarze mają, przecież nikt Tobie Wojtas nie każe czytać artykułów na tej stronie.
artykuły czytam z przymrużonym okiem, niekiedy wywołują uśmiech na twarzy.
chyba politowania
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 31.12.2009, 16:55
I to jest właśnie ich sposob na trzepanie kasy. Na takich jak Wy...
A ze w naszym kraju chamstwo i obłuda sprzedają się przecież najlepiej.
Odpowiedz cytując
Mati_GDA
Member

Stary 31.12.2009, 20:22
widziałem dziś brozia na tandecie kupował zgniłe jajka u chinoli mam nadzieje że mu to nie zaszkodzi i na wiosenke strzeli pare ładnych brameczeczek

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 31.12.2009, 21:03
- А девушки где красивее: у нас или в Польше?
- У нас. Но в Кракове тоже девушки очень красивые.

No to Ilie podpadł naszym dziewczynom, skoro twierdzi, że w Mołdawii są ładniejsze dziewczyny
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 31.12.2009, 21:14
Mati_GDA napisał(a):Wyświetl post
widziałem dziś brozia na tandecie kupował zgniłe jajka u chinoli mam nadzieje że mu to nie zaszkodzi i na wiosenke strzeli pare ładnych brameczeczek
skąd wiesz ze były zgniłe,pomijając to ze takiej glupoty dawno na forum nie widziałem,gratuluje rozumu
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 02.01.2010, 14:04
A ja sobie pozwole na małą ocene zawodników pierwszej drużyny Wisły.
Mariusz Pawełek - nie przez przypadek umieszczony przez najlepszego specjaliste od szkolenia bramkarzy na 5 miejscu wśród polskich bramkarzy.
Ilie Cebanu - według mnie jest to dobry bramkarz, a przede wszystkim mądry i ambitny chłopak.

Obu tym piłkarzom kontrakty wygasają 30 czerwca bieżącego roku, moim zdaniem umowu Ilie i Mariusza powinny zostać przedłużone.

Peter Singlar - niestety słowacki prawy obrońca nie nagrał się za dużo w tej rundzie, ale niezwykle cenię jego waleczność i ambicje.
Pablo Alvarez - co by nie mówić zawodnik gorszy od Baszcza, jeśli prawdą jest kwota odstępnego za niego (400 tysięcy euro) to nie wykupywałbym tego zawodnika.
Arkadiusz Głowacki - jeden z najlepszych polskich środkowych obrońców, niesamowicie odważny na boisku włoży głowe tam gdzie inny nie odważy się włożyć nogi.
Marcelo - najlepszy środkowy obrońca Ekstraklasy, przerasta umiejętnościami naszą ligę o klasę, może nawet o dwie.
Mariusz Jop - jeden z najwolniejszych zawodników Ekstraklasy, niemiłosiernie ogrywany nawet przez amatorów.
Piotr Brożek - jeden z najlepszych polskich lewych obrońców, Wisła powinna już myśleć o przedłużeniu z nim umowy.
Andraż Kirm - zawodnik o niesamowitym potencjale, powinien jednak na stałe występować na prawej stronie pomocy.
Radosław Sobolewski - serce drużyny.
Junior Diaz - dobry technicznie. Sporym mankamentem Juniora jest spora ilość strat.Piłkarez uniwersalny.
Tomas Jirsak - zawodnik solidny ale nic ponadto.
Łukasz Garguła - wierze,że jego gra będzię jeszcze Wiśle przynosić ogromne korzyści.
Łukasz Burliga - zawodnik o sporym potencjale, jak dla mnie prawoskrzydłowy
Wojciech Łobodziński - Wojtek jest zawodnikiem dobrym, ale nic ponad to, zarabia stanowczo za duż0 w stosunku do prezentowanych umiejętności.
Piotr Ćwielong - podobnie jak Jirsak.
Rafał Boguski - świetny zawodnik. Moim zdaniem urodzony cofnięty napastnik.
Paweł Brożek - jak wyżej. Tylko żeby nie machał rękami...
Patryk Małecki - jak Rafał Boguski.Tylko żeby "sodówka" mu przeszła...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów