The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2010, 20:51
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Bywają takie momenty w życiu, że wszystkim obojętne stają się wulgaryzmy i wypowiedzi osądzające by stanąć wobec obrazy honoru. Taka sytuacja właśnie się przytrafiła i dobrze, że nie obowiązuje przynajmniej na ten moment cenzura czy milczenie oddziału modo, bo takiego człowieka "trzeba nazywać po imieniu". Zasłużył sobie na to na co sobie wypracował u kibiców Wisły swoim zachowaniem.
No właśnie to jest swego rodzaju "cenzura"...
W innych tematach za te same epitety lecą bany (by nie być gołosłowny to poweim, ze ja za zdecydowanie "lżejszy gatunkowo" kiedys odpoczywałem przez miesiąc).
Albo zatem się bawimy w budowanie poziomu forum i egzekwujemy konseknwentnie kary za wulgaryzmy albo w ogóle dajemy sobie z tym spokój! Bo sytuacja gdy słowa typu "patałach", "cham", "s*****syn", "szmata" są w zależności od autorów/kontekstu albo złe albo ok jest trochę żałosna... Taki relatywizm, zwyczaje rodem z komuny, tym bardziej komiczne gdy tego typu praktyki stosuje się wypominając (słusznie zresztą) czerwoną przeszłość obu panów profesorów.

Zamiast tego niech jeden z drugim wyładuje swoją złość za pare miesiecy przy wyborczej urnie. Większy pożytek, a i siara mniejsza.

Koniec tematu z mojej strony.
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.01.2010, 22:15
Jak taki człowiek, na takim stanowisku, się tak wypowiada to musi się liczyć z takimi epitetami ze strony kibiców Wisły. On wiedział co te słowa oznaczają i jak zostaną odebrane. Jak on profesor, prezydent miasta (człowiek który powinien być bezstronny w sprawach tak w Krakowie ważnych jak kibicowanie) świadomie podjusza nas kibiców to coś jest nie tak. Ten "człowiek" piastując swój urząd powienien wspierać wszystkie lokalne kluby, a jak kibicuje jednemu to nie powinien zwracać się przeciwko drugiemu. Ja też uważam że takie słowa akurat w tym przypadku są właściwe, problem się zaczoł od tego pana, on sprowokował środowisko kibiców Wisły świadomie, to musie się liczyć z takimi słowami.
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2010, 22:58
Proponuję zapisać tę wypowiedź brodatego buca i przypomnieć gdy żydy kolejny raz uderzą w płaczliwe tony, pokazując wszem jak to są biedni i uciskani. Ich martyrologiczna historia lubi takie watki. Przed wojną prezydent Leo dawał im co chcieli (tereny kasę na stadion), po wojnie ulubieńcy zbrodniarza Cyrankiewicza lamentowali jak są uciskani (ale nie mieli oporów przed przyjmowaniem kasy od sektora prywatnego gnębionego tzw. "domiarami" - przecież byli klubem spółdzielczym nim zostali miejskim), teraz znów są hołubieni....Z tą różnicą, że nawet przedwojenni Żydzi, czy najgorsze komuchy nie odważyłyby się na taki tupet.

Majchrowski mam nadzieje, że przyjdzie na R 22.....
ANTY-RABBIN-FRONT
orzeu
Senior Member

Stary 01.01.2010, 23:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
No właśnie to jest swego rodzaju "cenzura"...
W innych tematach za te same epitety lecą bany (by nie być gołosłowny to poweim, ze ja za zdecydowanie "lżejszy gatunkowo" kiedys odpoczywałem przez miesiąc).
Albo zatem się bawimy w budowanie poziomu forum i egzekwujemy konseknwentnie kary za wulgaryzmy albo w ogóle dajemy sobie z tym spokój! Bo sytuacja gdy słowa typu "patałach", "cham", "s*****syn", "szmata" są w zależności od autorów/kontekstu albo złe albo ok jest trochę żałosna... Taki relatywizm, zwyczaje rodem z komuny, tym bardziej komiczne gdy tego typu praktyki stosuje się wypominając (słusznie zresztą) czerwoną przeszłość obu panów profesorów.

Zamiast tego niech jeden z drugim wyładuje swoją złość za pare miesiecy przy wyborczej urnie. Większy pożytek, a i siara mniejsza.

Koniec tematu z mojej strony.
cham nie jest obelga. patalach moze jakas mala. a 's****ysyna' nie bylo, byl 'skur...' (skad wiesz ze nie mialo tam byc skurczybyk?) :] moze tlumaczenie nie trafi ale nie bede sie kryl z tym co mysle o panu Jacusiu i chyba mimo wszystko pozostalem w jakichs tam granicach przyzwoitosci. jesli uwazasz ze za ostro, trudno. nie bede edytowal i udawal ze mnie pan prezio nie wkurzyl a na przyszlosc moze sobie dam na wstrzymanie. ale zobacz tez niusa na twsd i uzyte tam slowa, to chyba bardziej reprezentatywne zrodlo? Malo tego, uwazam ze to powinno zostac naglosnione i nazwane po imienie przez wszystkie media. Jesli nie znajdzie sie nikt obiektywny niech zrobia to subiektywni dziennikarze-kibice lub dziennikarze nie cierpiacy komunistow. Majchrowski strzelil sobie bramke i jak najwiecej ludzi
powinno sie dowiedziec o tym jaki to prostak.
nie wiem za co dostales bana, ale jesli za wyzwisko w stosunku do innego usera forum to pewnie slusznie. Bo jest roznica wyzwac kibica Wisły, a nazwac chama chamem.
Poza tym chce przypomniec ze to nie pierwszy pasiasty inteligent ktory obraza Wisłę i nas wszystkich. Przypominam o Nigelu Kennedym i Malenczuku, naczelnych prostakach do ktorych doszlusowal teraz Majchrowski.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 01.01.2010 o godz. 23:37.
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.01.2010, 23:30
Cóż słoma z butów wyszła kolejnemu profesorkowi. Pokazuje to, jak mentalnie mizerny jest obecny establishment w Naszym Kraju, odziedziczony po czasach komuny. A odzwierciedlenie zachowań "inteligencji" jednego profesorka kiedyś z Rynku i obecnych skandalicznych słów Prezydenta Krakowa, mamy na codzień na ulicach miasta (ot choćby dzisiejsza informacja o śmierci 28-latka dźgniętego w Sylwestra nożem na Olszy).
Cieszyć tylko może, że wreszcie wyszło "szydło z wora" i może powstrzyma to parę osób przed głosowaniem na tego buraka, choć... jeśli pamięć o prawie 50 latach PRL-u przed tym nie powstrzymała, to być może i o tym przy urnie wyborczej zapomną.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.01.2010, 23:38
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Poza tym chce przypomniec ze to nie pierwszy pasiasty inteligent ktory obraza Wisłę i nas wszystkich. Przypominam o Nigelu Kennedym i Malenczuku, naczelnych prostakach do ktorych doszlusowal teraz Majchrowski.

Dokładnie.

Ciekawe ze nas mozna obrazaci karac slowo zyd ,a ich choc wypowiadaja sie duzo ostrzej -nie.

i kazdy to widzi,ale nikt nie reaguje.

ale tez skandalem jest zeby Majchorwski jako prezydent tego miasta w taki sposob wyrazal sie o kims (w domysle chodzilo przeciez o Wisle i to wie kazdy)

nalezy wg mnie rozdmuchac tą sprawe,bo zadna postkumunistyczna świnia nie bedzie nas obrażała
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
felipe
Senior Member

Stary 01.01.2010, 23:56
orzeu napisał(a):Wyświetl post
cham nie jest obelga. patalach moze jakas mala. a 's****ysyna' nie bylo, byl 'skur...' (skad wiesz ze nie mialo tam byc skurczybyk?) :] moze tlumaczenie nie trafi ale nie bede sie kryl z tym co mysle o panu Jacusiu i chyba mimo wszystko pozostalem w jakichs tam granicach przyzwoitosci. jesli uwazasz ze za ostro, trudno. nie bede edytowal i udawal ze mnie pan prezio nie wkurzyl a na przyszlosc moze sobie dam na wstrzymanie. ale zobacz tez niusa na twsd i uzyte tam slowa, to chyba bardziej reprezentatywne zrodlo? Malo tego, uwazam ze to powinno zostac naglosnione i nazwane po imienie przez wszystkie media. Jesli nie znajdzie sie nikt obiektywny niech zrobia to subiektywni dziennikarze-kibice lub dziennikarze nie cierpiacy komunistow. Majchrowski strzelil sobie bramke i jak najwiecej ludzi
powinno sie dowiedziec o tym jaki to prostak.
nie wiem za co dostales bana, ale jesli za wyzwisko w stosunku do innego usera forum to pewnie slusznie. Bo jest roznica wyzwac kibica Wisły, a nazwac chama chamem.
Trochę sie nie zrozumieliśmy. Piszesz sensownie, ale w dużej mierze nie na temat - tzn przekonujesz mnie do czegoś do czego jestem już przekonany, pomijając (moje) meritum.

J.M. obraził Wisłę i tego nie kwestionowałem ani razu. MAleńczuk, Kenedy również. Oni nawet w hymnie mają przecież atak na Wisłę... I to nie było tematem dyskusji z mojej strony.

Mnie chodziło o dziwne przyzwolenie na wyzwiska na forum, nie tylko twoje zreszta. Piszesz, że uzasadnia je fakt, że adresat obraża Wisłę? Tu sie do końca nie zgodze. Bo idąc tym tokiem myślenia dozwolone powinny byc (a nie są, bany latają hurtem!) także teksty typu "kibice Korony to ch*je" lub "Legia to ku*wa". Bo przecież ich adresaci też "pozdrawiają" nasz klub w niewybredny sposób i to zdecydowanie częściej niż Majchrowsk czy ten skrzypek razem wzięcii. Więc coś tu nie gra?

Moja krytyka dotyczyła tylko tego relatywizmu, wiec miała charakter stricte techniczny/moderatorski. Merytorycznie nie ma o czym dyskutować, tylko iść na wybory. Lub podziękować odpowiednio wcześniej - jak Bóg da ten stadion w czerwcu/lipcu to na meczu otwarcia pan J.M. na pewno będzie chciał się pokazać i odciąc kupon od "swojego" triumfu.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.01.2010 o godz. 23:58.
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.01.2010, 00:28
Majchrowski strzelił sobie dzisiaj nawet nie w stopę, tylko w głowę. Naraził się wszystkim kibicom Wisły (mam nadzieję, że nie znajdzie się wśród nas żadna osoba, która skreśli jego nazwisko na karcie do głosowania podczas wyborów) oraz tym kibicom Cracovii, którzy mają własne zdanie i pogląd na świat, gdyż wiadome jest, że dzisiejsze stwierdzenie było zagrywką pod publiczkę i być może kibice Cracovii zrozumieją, że na polityczną chorągiewkę głosować nie warto. Tego gościa nie cierpię jak nikogo. Ostatnio na otwarciu boiska przy VIII LO powiedział coś takiego:

Cytat:
Skoro macie już tak wspaniałe boisko, to z pewnością będziecie wiedzieć na kogo głosować, tak jak wiedzieli uczniowie tej szkoły 3 i 7 lat temu.
Ręce mi wtedy opadły jak to usłyszałem. Co się dzieje z tytułem profesora w Polsce, skoro dostają go ludzie pokroju Majchrowskiego i Filipiaka? W ogóle jak prezydent miasta może zaogniać atmosferę stosunków kibicowskich w Krakowie, która i tak jest, mówiąc delikatnie, bardzo napięta? Czy on myślał kiedy wypowiadał te słowa, czy był jeszcze pijany po Sylwestrze, zjarany, nie wiem ? Przyczynanie się do zaogniania sytuacji w mieście przez prezydenta tegoż miasta to ewenement na skalę światową. Mam nadzieję, że po czymś takim jego noga już nigdy nie postanie na naszych obiektach, na naszych spotkaniach opłatkowych czy na naszej mistrzowskiej fecie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.01.2010, 00:35
Majchrowski jest jak homoseksualista. Ujawnił się w najmniej spodziewanym momencie.

Jedno jest pewne tą sprawę trzeba nagłośnić maksymalnie.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.01.2010, 00:40
Nie mam zamiaru go bronić, aleee:

1.uważajcie co piszecie, bo niektórzy podpadają pod groźby karalne, a pan prof. prawa UJ Jacek M. z chęcią to wykorzysta... A anonimowość to ściema

2.Pamiętam jakiś mecz albo fetę na R22, gdzie radośnie krzyczeliśmy "Majchrowski sk...yn", więc chyba ma powody żeby nas nie lubić
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.01.2010, 01:50
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie mam zamiaru go bronić, aleee:

1.uważajcie co piszecie, bo niektórzy podpadają pod groźby karalne, a pan prof. prawa UJ Jacek M. z chęcią to wykorzysta... A anonimowość to ściema

2.Pamiętam jakiś mecz albo fetę na R22, gdzie radośnie krzyczeliśmy "Majchrowski sk...yn", więc chyba ma powody żeby nas nie lubić
I **** mu w dupe.Z chęcią stanę przed sądem za obraze tego śmiecia.

Mnie chodziło o dziwne przyzwolenie na wyzwiska na forum, nie tylko twoje zreszta. Piszesz, że uzasadnia je fakt, że adresat obraża Wisłę? Tu sie do końca nie zgodze. Bo idąc tym tokiem myślenia dozwolone powinny byc (a nie są, bany latają hurtem!) także teksty typu "kibice Korony to ch*je" lub "Legia to ku*wa". Bo przecież ich adresaci też "pozdrawiają" nasz klub w niewybredny sposób i to zdecydowanie częściej niż Majchrowsk czy ten skrzypek razem wzięcii. Więc coś tu nie gra?
Tu wszystko gra.Kibicowanie ma swoje prawa - wulgaryzmy/obrażanie na stadionie są na porządku dziennym.To taki nawet rytuał nawrzucać przeciwnikowi - oczywiście w granicach rozsądku bo po przekroczeniu jej robi się pajaca z samego siebie -patrz parchy i wszystko co oni prezentują.
Zupełnie czym innym jest to że ponoć najważniejsza osoba w mieście pluje Ci w twarz , nie dziw się że komuś(choćby mi) puszczają nerwy.Ja mogę być zwykłym prostakiem ale od prezydenta naszego miasta powinno się wymagać chyba więcej.
W Brazylii czy Argentynie taki koleś mógłby mieć w 'realu' nieciekawie, szczególnie kiedy jego prezydencja by się skończyła, u nas mamy inne standardy i proszę Cię - nie broń mi przynajmniej szczerze napisać co o tym wszystkim myślę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.01.2010 o godz. 02:12.
94 - Allah Akbar!!
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.01.2010, 04:58
Gazeta na straży moralności się obudziła szkoda że nie piórem Romanowskiego ale ten robi już tylko za kasę dla wybranych grup ineresów wracając do sprawy to swoja postawa Majcher skompromitował się nie tylko jako prezydent ale na pewno jako profesor i nic go nie tłumaczy bo pokazał swoją zakłamaną twarz z opłatka na R 22
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...zi_na_psy.html

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.01.2010, 05:14
Mam nadzieję, że na fecie mistrzowskiej Anno Domini 2010 odpowiednio zostanie pozdrowiony.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.01.2010, 07:52
Z jednej (naszej) strony bardzo dobrze, że te słowa Majchrowski wypowiedział. Przynajmniej zrzucił maskę i określił się ostatecznie. Wiemy już jakim jest człowiekiem. Rozwiał wszelkie wątpliwości, odnośnie przyszłych wyborów prezydenckich., u mniej zdecydowanych. Nie mówię tylko o kibicach Wisły, ale o całej społeczności Krakowa. Może to Jego głupie zachowanie otworzy oczy mieszkańcom tego miasta. Ja miałem wątpliwości co do głosowania w wyborach. Z tego powodu , że nie bardzo widziałem dobrego kandydata. Teraz już nie mam wątpliwości. Na pewno nie zagłosuje na Majchrowskiego.

To jeden punkt widzenia, a teraz drugi. Ta wypowiedź była bardzo niefortunna. Nie tylko dla prezydenta. Przede wszystkim dla Krakowa. Kolejny raz ten człowiek skompromitował nasze królewskie miasto! Artykuł w GK to dopiero początek, obawiam się że zacznie się jazda po Krakowie w innych mediach. Dopóki takie persony jak Majchrowski będą nim rządzić to niestety sytuacja będzie wyglądała tak jak wygląda. Żeby była jasność Majchrowski może być sobie kibicem, każdego klubu którego zechce. Nic mi do tego. Może sobie myśleć o Wisłę co tylko chce. Wisi mi to. Ale do chuja, jest osobą publiczną sprawującą wysoki urząd. Nie może tak się publicznie wypowiadać!

Mam nadzieję, że krakowianie Go rozliczą. wezmą pod uwagę szybki tramwaj, operę, hale widowiskowo-sportową w Czyżynach, hale kongresową, jaja przy budowie stadionu Wisły, cegiełkę do rozpiepszenia jedynej, halowej, drużynowej reprezentacji klubowej, która rok rocznie rozsławia miasto w całej Europie. Dając jednocześnie pieniądze na śmieszną salkę gimnastyczną dla Pasów i druga halę. Przypomnę, że Cracovia w najwyższych klasach rozgrywkowych, nie ma żadnego zespołu, a gdzie tu jakaś walka w Europie. Nie przeczę wielosesyjnemu klubowi, jakim jest Cracovia, potrzeba hali z prawdziwego zdarzenia. No ale jakieś priorytety muszą być. Takim priorytetem powinno być dobro miasta, a nie sympatie klubowe. Mam nadzieję, że ludzie myślą jeszcze.

A propos, po wejściu na forum Cracovii, ta nadzieja jest niewielka. Przeczytałem temat o treningu noworocznym. Prócz oczywistych bluzgów na Wisłę, panuję ogólny przyklask temu co Majchrowski zrobił. Jeżeli już pojawiają się opinie negatywne, to jedynie takie, że może to zaszkodzić Cracovii. Zatrważające :( Polecam zwłaszcza posty pewnego użytkownika. Pisze on, że powinniśmy dziękować Majchrowskiemu za stadion za pół miliarda i za tereny które dał Wiśle w Cichym Kąciku, tam gdzie stał stadion Jutrzenki. W ogóle to polecam wszystkie tego Pana posty (nie tylko w tym temacie), bo czytając je można się przenieść w jakąś alternatywną rzeczywistość. Są po prostu nieziemsko oderwane od rzeczywistości.

Odniosę się do tego postu, aby przedstawić sytuację w Cichym Kąciku. Niekompetencja Majchrowskiego, brak przetargu na projektanta, cyrk przy budowie. Wydanie lekką ręką około 450 mln, za które mógł powstać jeden z najlepszych stadionów tej wielkości w Europie, na nasz stadion, który ma wiele błędów, a wizualnie odzwierciedla myśl Obtułowicza, który zatrzymał się w poprzednim ustroju. Budowa trwająca 6 roku. Za to mamy być wdzięczni? Tereny pod stadionem przy Reymonta też Majchrowski nie przekazał Wiśle, jak to twierdzi w/w użytkownik forum Cracovii. W latach 30 mianowicie, po zlicytowaniu trybuny Jutrzenki, teren stał się własnością miasta. Później dostał się Gwardii, która to wybudowała tam obiekty, by w 2004 roku w efekcie komunalizacji gruntów trafić z powrotem do miasta. Tyle na temat fantastów z cracovia.krakow.pl.

Możecie mówić co chcecie, ale ja zajmując się historią football'u, i poznając tą historie, czuję jakąś odrobinę sentymentu dla Cracovii. I przykro mi , że tacy ludzie jak Majchrowski, Nigel Kenedy czy ten Pudels (nie pamiętam jak mu tam) mienią się sympatykami Cracovii. Ich chamstwo bijące w każdej wypowiedzi daję niezły przykład młodzieży, która wybiera drugą stronę błoń.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 02.01.2010 o godz. 10:08.

Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.01.2010, 09:03
Myślę, że słowa Majchrowskiego wpisują się w pewien szerszy problem. tu nie chodzi tylko o niego wszyscy kibicujący Cracovii w większy lub mniejszy sposób urągają Wiśle mam tu na myśli nie tylko Maleńczuka czy Kennedy^ego ale też Pilch i Mazan. Zresztą Mazan to jesy człowiek , który notorycznie ^ gwałci historie^ aby wybielić Cracovie ^zawsze dziewice^. Wszystkim z nich jest ^odpuszczone^ bo przecież Cracovii kibicował Papierz i na pewno by to pobłogosławił!!! Z naszej strony jesteśmy tylko My i sędziwy Mięta reszta nie kwapi się w obronie swojego klubu!!
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2010, 10:04
Ja bum nie mieszał Pudelsów w sprawy kibicowskie. W tej kapeli graja również kibice Wisły. Kibicem koleżanki zza Błoń jest nieudacznik Maleńczuk, który swój "wielki" poemat zwany szumnie hymnem napisał jako osoba prywatna. Co do Majchrowskiego nigdy na niego nie głosowałem i nigdy nie zagłosuję. A każdy kto oddał na niego głos spija teraz piwko,którego nawarzył. Jeszcze podczas kariery uniwersyteckiej pana M. wiadomo było co to za ziółko.
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2010, 10:20
Dane kontaktowe ze strony prezydenta Miasta Krakowa

Pl. Wszystkich Świętych 3-4
Sekretariat pok. nr 106
tel. 012-616-13-98
fax 012-616-13-15

Asystent: tel. 012-616-13-97
e-mail: [email protected]

Prezydent przyjmuje strony w poniedziałki od 15:30 do 17:00.
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2010, 10:31
libero napisał(a):Wyświetl post
Dane kontaktowe ze strony prezydenta Miasta Krakowa

Pl. Wszystkich Świętych 3-4
Sekretariat pok. nr 106
tel. 012-616-13-98
fax 012-616-13-15

Asystent: tel. 012-616-13-97
e-mail: [email protected]

Prezydent przyjmuje strony w poniedziałki od 15:30 do 17:00.
Bardzo przydatne
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.01.2010, 11:03
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Ja bum nie mieszał Pudelsów w sprawy kibicowskie. W tej kapeli graja również kibice Wisły. Kibicem koleżanki zza Błoń jest nieudacznik Maleńczuk, który swój "wielki" poemat zwany szumnie hymnem napisał jako osoba prywatna. Co do Majchrowskiego nigdy na niego nie głosowałem i nigdy nie zagłosuję. A każdy kto oddał na niego głos spija teraz piwko,którego nawarzył. Jeszcze podczas kariery uniwersyteckiej pana M. wiadomo było co to za ziółko.
Nie chodziło mi o cały zespół, tylko ich lidera Maleńczuka. Dlatego też napisałem "Pudels", bo wypadło mi z głowy nazwisko tego pseudo artysty.

wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2010, 12:00
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Gazeta na straży moralności się obudziła szkoda że nie piórem Romanowskiego ale ten robi już tylko za kasę dla wybranych grup ineresów wracając do sprawy to swoja postawa Majcher skompromitował się nie tylko jako prezydent ale na pewno jako profesor i nic go nie tłumaczy bo pokazał swoją zakłamaną twarz z opłatka na R 22
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...zi_na_psy.html
Dzięki Bogu jest jeszcze jakieś poparcie ze strony prasy. Mam nadzieję, że dotrze ten artykuł do ludzi nie zainteresowanych zbytnio piłką. Majchrowski ma to czego chciał.

jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2010, 12:01

Pan Kracik też jest kibicem Cracovii. A Kracik w tym roku startuje na prezydenta Krakowa
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.01.2010, 12:05
Mam pytanie czy jest ktoś z szacownego grona kandydatów na prezydenta miasta Krakowa który nie zszedł na żydów?
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2010, 12:57
Ryszard Terlecki w przeszłości miał pseudonim "Pies", ale czy to dowód że jest kibicem Wisły?

orzeu
Senior Member

Stary 02.01.2010, 13:00
Zarzucajcie media linkami do tekstu Majchrowskiego. Na razie tylko wyborcza cos naskrobala i to dosyc delikatnie.
WISŁA PANY !!
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2010, 13:03
Kracik to ten z Unii Wolności, czyli ... możemy wpaść z deszczu pod rynnę...

Znów w Krakowie wygra PiS.. ;]

Ps. Można w wyborach na prezydenta miasta startować na trzecią kadencję?
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 02.01.2010 o godz. 13:07.
TSupporter
Junior Member

Stary 02.01.2010, 13:08
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...40/story.shtml

Eurosport
felipe
Senior Member

Stary 02.01.2010, 13:35
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Kracik to ten z Unii Wolności, czyli ... możemy wpaść z deszczu pod rynnę...

Znów w Krakowie wygra PiS.. ;]

Ps. Można w wyborach na prezydenta miasta startować na trzecią kadencję?
Można, nie ma limitów w ordynacji.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.01.2010, 14:21
Umówić się co do kandydata i zrobić mu darmową akcję promocyjną.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
felipe
Senior Member

Stary 02.01.2010, 14:56
harimata napisał(a):Wyświetl post
Umówić się co do kandydata i zrobić mu darmową akcję promocyjną.
I ile głosów zbierze dzięki forum? ze 200? ponadto pamiętajmy, ze z połowę tutejszych forumowiczów nie jest z Krakowa (będzie głosowało na swoich wójtów) albo nie ma 18 lat...
Druga sprawa - i tak wiadomo, że jedyna osobą zdolną do pokonania Majchrowskiego jest Kracik - kibic Pasów Z deszczu pod rynnę.

Dupa zbita jedynm słowem. Nam pozostaje niestety tylko zazdrościć Cracovii realnych wpływów we władzach - ostatnie dni udowodniły wszak, że mają po swojej stronie większość w Radzie Miasta, "szefa" Magistratu, "szefa" Urzędu Wojewódzkiego (byc może przyszłego prezydenta...). Potęzna siła. Politycy kiedyś odejdą, ale Pasom zostanie przynajniej fajny stadion, być może hala, być może zaplecze w Cichym Kąciku. O okolicznościach ich powstania za 10 lat zapomną wszyscy, taka prawda.

PS. Orientuje się ktoś komu kibicują "decydenci" z Urzędu Marszałkowskiego? Marszałek Nawara, członkowie Zarządu? Sądząc po propozycji finansowania hali przy Reymonta są to być może nam przychylni politycy, może warto więc uderzyć w tą stronę?
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.01.2010, 14:58
I ile głosów zbierze dzięki forum? ze 200? ponadto pamiętajmy, ze z połowę tutejszych forumowiczów nie jest z Krakowa (będzie głosowało na swoich wójtów) albo nie ma 18 lat...
Druga sprawa - i tak wiadomo, że jedyna osobą zdolną do pokonania Majchrowskiego jest Kracik - kibic Pasów Z deszczu pod rynnę.
W poprzednich wyborach Szczypiński niby był głównym konkurentem a w drugiej turze trafił się Terlecki.

Niewiadomo kogo wystawi PiS, ale jak np Wassermanna to ma spore szanse

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów