The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2010, 12:22
Markus, szczepan i Wojtas

Ja nie napisałem, że w czerwcu będą transfery, bo nie jestem pracownikiem klubu, nic o tym nie wiem. Napisałem tylko, że tylko wtedy dowiemy się jakie będą skutki pracy naszych skautów. Nie należy oceniać kogoś w połowie swojej pracy. Pewnie większość obserwowanych to piłkarze, którym się kończą umowy w czerwcu, nie wiem, mogę się tylko domyślać.

Czy ja w to wierzę? Wierzę w to, że co rok można znaleźć kogoś fajnego z kartą na ręku, bo wielu dobrym piłkarzom kończą się umowy. Wiem jak to wyglądało w poprzednich okienkach, ale przecież nie musicie na forum, gdy jeszcze okienko transferowe nei jest otwarte, wypowiadać sie jaki ten Edziu beznadziejny, że co w ogóle robi itp.

Nie jestem obrońcą skautów. Chce tylko by byli oceniani sprawiedliwie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.01.2010, 13:17
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Markus, szczepan i Wojtas

Ja nie napisałem, że w czerwcu będą transfery, bo nie jestem pracownikiem klubu, nic o tym nie wiem. Napisałem tylko, że tylko wtedy dowiemy się jakie będą skutki pracy naszych skautów. Nie należy oceniać kogoś w połowie swojej pracy. Pewnie większość obserwowanych to piłkarze, którym się kończą umowy w czerwcu, nie wiem, mogę się tylko domyślać.

Czy ja w to wierzę? Wierzę w to, że co rok można znaleźć kogoś fajnego z kartą na ręku, bo wielu dobrym piłkarzom kończą się umowy. Wiem jak to wyglądało w poprzednich okienkach, ale przecież nie musicie na forum, gdy jeszcze okienko transferowe nei jest otwarte, wypowiadać sie jaki ten Edziu beznadziejny, że co w ogóle robi itp.

Nie jestem obrońcą skautów. Chce tylko by byli oceniani sprawiedliwie.
Wiesz na naszym forum roi się od jasnowidzów. Oni już wiedzą

A poważnie też mnie to drażni (jasnowidztwo, malkontenctwo). Wolałem Bednarza jako dyrektora sportowego ale Skorżę jako menadżera oraz jego skautów zacznę krytykować po zakończeniu okienka transferowego. A nie przed otwarciem!

Pewnie będzie jak zwykle - ale jakaś uczciwość w ocenie ich pracy wymaga odczekania trochę czasu zanim zacznie się ich krytykować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.01.2010, 15:37
Przecież to nie trzeba być jasnowidzem. Kasa w Wiśle na transfery pusta i nie ma co się nastawiać na jakieś gotówkowe transfery (chciałbym się mylić). Dziś ruszyło okienko transferowe i jeśli do pierwszego obozu zagranicznego nie będzie nowych transferów to skończy się jak zawsze.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2010, 16:30
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Przecież to nie trzeba być jasnowidzem. Kasa w Wiśle na transfery pusta i nie ma co się nastawiać na jakieś gotówkowe transfery (chciałbym się mylić). Dziś ruszyło okienko transferowe i jeśli do pierwszego obozu zagranicznego nie będzie nowych transferów to skończy się jak zawsze.
Jasne, wszyscy wiedzą, że w kasie pustka , i że w związku z tym o konkretne transfery gotówkowe będzie ciężko...
Ale druga sprawa - i tu sie zgodze z Ogryzkiem - to fakt, że 3/4 użytkowników juz teraz (chyba dla zasady) zaczyna swoje malkontenctwo. Nieuzasadnione. Mamy Skorżę (warsztatu którego fanem nie jestem, ale dopóki trenuje "moją" drużynę to źle mu nie życzę) + tych dwóch skautów. Mają teraz swoje 5 minut i niech pracują w spokoju - w marcu ich ocenię. Transfery by były wartościowe nie muszą być ani drogie (vide Marcelo), ani rozpisywane w każdą stronę w mediach (vide Kirm - pamiętamy całą sage przygód z tych Słowakiem z Rużomberoka, a tu niespodzianka).

Także powstrzymujcie swoje emocje. Kto czyta moje posty wie, że daleko mi do ślepego idealizowania Wisły. Zdrowy rozsądek jednak staram się zachować.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.01.2010, 16:41
No i zaczeło sie, okienko transferowe otwarte, mamy 16 dni na zapowiedzine 2-3 transfery, gdyz 17 stycznia rozpoczyna sie pierwszy obóz,jesli do tego czasu nie bedzie transferu mozemy sie pozegnac ze ktos wzmocni nasza Wisełke, takze zostaje nam tylko i czekac i sie modlic o cud....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.01.2010, 16:47
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
No i zaczeło sie, okienko transferowe otwarte, mamy 16 dni na zapowiedzine 2-3 transfery, gdyz 17 stycznia rozpoczyna sie pierwszy obóz,jesli do tego czasu nie bedzie transferu mozemy sie pozegnac ze ktos wzmocni nasza Wisełke, takze zostaje nam tylko i czekac i sie modlic o cud....
Nikt nie zapowiadał żadnych transferów, Skorża jedynie coś wspominał że chciałby 3 zawodników.

Realnie oceniając nasze możliwości chciałbym aby doszedł jeden ale solidny zawodnik pokroju Kirma. Choć oceniają jeszcze realniej nasze możliwości myślę że sukcesem będzie jeśli nie sprzedamy Marcelo za jakieś grosze.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.01.2010, 16:50
A ja powiem po raz kolejny nas nie stać na gotówkowe transfery. W naszej rodzimej lidze żadnemu zawodnikowi, który mógłby wzmocnić Wisełkę nie kończy się kontrakt, a w Brazylii za dobrego rozeznania nie mamy (Marcelo to chlubny wyjątek). Więc nie ma szans nawet na bezgotówkowe transfery... Ściągnąć z wypożyczenia lewego obrońce występującego we Flocie. Przedłużyć kontrakty obecnych zawodników oprócz Gołosia, i szukać graczy którym kontrakty kończą się w czerwcu i podpisywać z nimi umowy w już w styczniu.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.01.2010, 18:36
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
A ja powiem po raz kolejny nas nie stać na gotówkowe transfery. W naszej rodzimej lidze żadnemu zawodnikowi, który mógłby wzmocnić Wisełkę nie kończy się kontrakt, a w Brazylii za dobrego rozeznania nie mamy (Marcelo to chlubny wyjątek). Więc nie ma szans nawet na bezgotówkowe transfery... Ściągnąć z wypożyczenia lewego obrońce występującego we Flocie. Przedłużyć kontrakty obecnych zawodników oprócz Gołosia, i szukać graczy którym kontrakty kończą się w czerwcu i podpisywać z nimi umowy w już w styczniu.
Np.Janusz Gancarczyk ciekawa opcja na ewą pomoc.
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.01.2010, 19:27
musimy sprzedacc Diaza zeby miec kase.Efekty naszych skautow przyjda pozniej,musimy miec siatke jeszcze bardziej rozbudowaną aby wyszukiwac młodych piłkaży w niższych ligach np.Petasz z Pogoni Szczecin (to do trenera zeby się przyjżał temu grajkowi) ,a co do transferów to od dawna wiadomo ze im ciszej tym lepiej!!!!
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 01.01.2010, 19:41
jakie sprzedać Diaza Czy Wy się czytacie/słyszycie? Z obecnej ekipy tylko Łobo, Goły i Pepe do sprzedaży
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2010, 19:45
jakie sprzedać Diaza Czy Wy się czytacie/słyszycie? Z obecnej ekipy tylko Łobo, Goły i Pepe do sprzedaży
sprzeda się tego,którego ktoś zechce kupić,a nie tego którego wskażą forumowicze
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 01.01.2010, 19:46
picasso napisał(a):Wyświetl post
sprzeda się tego,którego ktoś zechce kupić,a nie tego którego wskażą forumowicze
ale po to jest forum, żeby wymienić swoje poglądy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.01.2010, 19:49
ale po to jest forum, żeby wymienić swoje poglądy
Zapomniałeś dodać, chore, utopijne wręcz absurdalne poglądy...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.01.2010, 21:30
Gołoś niech się chłop kuruje i jak wyzdrowieje ti niech wtedy pokaże na co go stać, ale to juz nie bedzie to... no Łobo mysle , ze mozna go sprzedać, Ćwielonga również , ale na ich miejsce nie można kupić kogoś gorszego. Tak samo mija sie z celem ich sprzedaz i pozyskanie wzamian piłkarzy ich wartości, to muszą być lepsi zawodnicy niż ta dwójka. Inaczej transfer mija się z celem!
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.01.2010, 21:56
konik28 napisał(a):Wyświetl post
c młodych piłkaży w niższych ligach np.Petasz z Pogoni Szczecin (to do trenera zeby się przyjżał temu grajkowi)
Już abstrahując od tego że Petasz ma na razie jedną udaną rundę bo na wiosnę wcale nie błyszczał. To chłop ma już 26 lat i w żadnym wypadku nie jest młodym graczem. Dodatkowo on sam wielokrotnie mówił że może grac tylko w Legii lub Pogoni i z tą drugą przedłużył niedawno kontrakt
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.01.2010, 00:23
to fakt jezeli mamy grac w LM to musimy sie zimą wzmocnic.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.01.2010, 00:44
KOMINEK napisał(a):
Ponieważ wchodzimy w okres odwyku od piłkarskich doznań można mniemać że większość postów będzie teraz dotyczyła Polityki Transferowej.

Przypomina więc:
1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów:

a) Polityka transferowa Wisły
b) Rynek transferowy wg. Mediów
c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f

Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra.

W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu
Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły

i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło.
Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.detym

2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego.

Dla przypomnienia bo widać że niektórzy nie doczytali
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.01.2010, 00:46
KOMINEK napisał(a):
Cytat:
Ponieważ wchodzimy w okres odwyku od piłkarskich doznań można mniemać że większość postów będzie teraz dotyczyła Polityki Transferowej.

Przypomina więc:
1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów:

a) Polityka transferowa Wisły
b) Rynek transferowy wg. Mediów
c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f

Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra.

W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu
Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły

i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło.
Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.de

2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego.
Dla przypomnienia w Nowym Roku bo widać że niektórzy nie doczytali
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 02.01.2010, 09:05
Benfica zainteresowana Marcelo?

http://www.futbolnews.pl/informacje/...a-marcelo.html
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 02.01.2010, 09:38
No taka jest prawda. Łobo jeszcze może ktoś by wzioł, ale tamtych dwóch...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2010, 10:36
Benfica zainteresowana Marcelo?

http://www.futbolnews.pl/informacje/...a-marcelo.html
eee tam, temat powielany praktycznie co tydzień... żadnych konkretów, a tu transfery trzeba robić. Coś czuję, że nikogo nie sprzedamy i nie kupimy, ale to nawet i dobrze, bo muszą wypić te piwo co je naważyli po porażce z amatorami...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.01.2010, 12:22
prawde mowiac, jak Real wyciągnie Davida Luiza z Benficy, to taki Marcelo, pasował by do tej ligi portugalskiej.
Ogladam ja czasem, i nasz przechuj dałby sobie rade w niej bez problemu.

Głucho wszedzie Cicho wszedzie, co to bedzie co to bedzie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 02.01.2010, 12:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
prawde mowiac, jak Real wyciągnie Davida Luiza z Benficy, to taki Marcelo, pasował by do tej ligi portugalskiej.
Ogladam ja czasem, i nasz przechuj dałby sobie rade w niej bez problemu.
i jeszcze gra tam dużo Brazylijczyków. W ogóle liga dla Marcelo byłaby spoko, bo oprócz Porto, Benfica, Sportingu, Bragi i jeszcze może z 2-3 zespołów to liga nie jest za mocna (patrząc na najlepsze w Europie)
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Stary 02.01.2010, 12:38
A ja dalej będe upierał się przy tym,żeby nie robić transferów w zimię. Troche świeżej krwi doszło: Cleber, Kowalski i Mączyński (moim zdaniem do tego tria powinien dołączyć Dawid Kubowicz), kilku graczy wróci po kontuzjach (vide Głowacki, Singlar, Sobolewski, Boguski, Brożek). Jak wcześniej wspominałem klub zanotuje najpewniej brak oczwekiwanych dochodów w kwocie około 2 milionów Euro, więc nie bardzo jak jest "robić" transfery. Powinniśmy się skupić na zatrzymaniu obecnych zawodników, a kontrakty wygasają w czerwcu m.in.: Pawełkowi, Cebanu, Burlidze (z tymi zawodnikami warto przedłużyć umowy), a także Jopowi, Gołosiowi. a w czerwcu 2011 kończą się umowy m.in: Singlara,Piotrka Brożka, Kowalskiego, Sobolewskiego, Janika, Diaza, Ćwielonga. A w między czasie w grudniu tego roku wygasa umowa Clebera. Według mnie najpierw powinniśmy się skupić na wyżej wymienionych zawodnikach.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.01.2010, 12:32
A ja dalej będe upierał się przy tym,żeby nie robić transferów w zimię. .
Taaa i dalej patrzec na indolencje strzelecką napstników i nieudolnosc przy rozgrywaniu w starciu z silniejszym niz przeciętna, przeciwnikiem...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2010, 19:36
i jeszcze gra tam dużo Brazylijczyków. W ogóle liga dla Marcelo byłaby spoko, bo oprócz Porto, Benfica, Sportingu, Bragi i jeszcze może z 2-3 zespołów to liga nie jest za mocna (patrząc na najlepsze w Europie)
Liga jak najbardziej. Techniczna, ale gra dosyć brzydka taka słabsza Serie A, duży nacisk na taktykę i odpowiedzialność w defensywie.
Benfica ma Luiza, także chłopa dęba Luisao, Sidneia i młodego Vitoria. Oni się z hajsem zbytnio nie szczypią. Daliby i 4 bańki. Jest to bogaty klub i jeśli faktycznie kogoś by chcieli z polskiej ligi to mogliby każdego kupić.
Byłby to dobry kierunek dla Marcela jak i finansowo dobry dla klubu, ale na razie nie ma żadnych informacji w Portugalii, nawet plotek.
..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2010, 21:21
A ja dalej będe upierał się przy tym,żeby nie robić transferów w zimię.
Nie trzeba daleko szukać - zeszłej zimy nie zrobiliśmy żadnego transferu (nie licząc Beto) i doskonale pamiętamy, jak odbiło się to na poziomie gry drużyny oraz co nastąpiło pół roku później w pucharach.

Podobnie było za czasów Nawałki i 8 miejsca w lidze nieco wcześniej.

Pozostawienie spraw takimi jakie są nie rozwiąże żadnego problemu Wisły.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.01.2010, 22:43
Markus zgadzam się z Tobą... tutaj bez transferów w lidze nam będzie ciężko nie mówiąc już o Pucharach :( to jest polska szara rzeczywistość ... ;/
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2010, 23:14
jakie sprzedać Diaza Czy Wy się czytacie/słyszycie?
Diaza to najlepiej gdzieś oddać za darmo, żeby nie blokował miejsca młodym wilkom. Tzn. może się znajdzie jakiś frajer który da za niego jakąś kasę ale ile by to nie było (w senie jak mało) i tak nieźle wtopi...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.01.2010, 23:25
Cytat:
Nie trzeba daleko szukać - zeszłej zimy nie zrobiliśmy żadnego transferu (nie licząc Beto) i doskonale pamiętamy, jak odbiło się to na poziomie gry drużyny oraz co nastąpiło pół roku później w pucharach.
Akurat na poziomie gry wiosną odbiło się to nie najgorzej . A występy w pucharach mogły być lepsze, gdyby latem wzmocniono szybko newralgiczne pozycje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów