The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 12:18
Skad sie biora tacy kosmici? Gówno wiecie o obecnej sytuacji i macie jeszcze czelnosc kogos krytykowac ze sie stara i cos robi dla Wisly? Oprocz pisania na klawiaturze jak wy? Byl którys z was na obradach chociaz raz? Dzieki inteligencji i umiejetnosci dedukcji moznaby sie zastanowic co Ty bedac radnym i kibicem bys zrobil? Dokladnie to samo? To w czym jest problem? Niech sie ktos 3 razy zastasnowi zamiast za pomoca klawiatury zacznie kogos oczerniac.

Szczesliwego Nowego Roku.
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.12.2009, 12:21
michalpp napisał(a):Wyświetl post
Z tym, że różnica jest taka, że w tej demokracji żyć musisz.
Podobno też jak chcą mnie przekonać obrońcy praw człowieka, media i "ałtorytety" (m)oralne, żyje w Państwie wyznaniowym co nie przeszkadza dużej części ludzi jawnie obrażać KK i nie stosować się do jego zasad.

Co to znaczy żyć w demokracji? Nie podoba mi sie jej idea chociaż oczywiście mógłbym pójść do wyborów gdyby pojawiła się partia, która gwarantowała by zmiane formy rządów. Takiej partii w Polsce nie ma to też po uczestnictwie w kilku wyborach odpuściłem sobie tą szopke.

Brawo dla Pana Darka Olszówki za poparcie inicjatyw o nadaniu nazwy ulicy Dmowskiego i pamiątkowej tablicy, jak również uczczenia pamięci Pinocheta.
Tak jak Panu Darkowi odpowiedziałem w privie: ramie w ramie moge z nim stanąć jako z kibicem Wisły, ale na pewno nie jako z radnym.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 31.12.2009, 13:21
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Oszczędź sobie takich wypowiedzi, bo bajki piszesz i to jest dopiero bezczelne.

Nigdzie nie napisałem na kogo głosowałem i tego nie zrobię. Tak jak pisałem wcześniej, najważniejsze to oddawać świadomy głos w wyborach. A każdy może mieć swój pogląd, niekoniecznie z moim zgodny.

Wybacz, ale jak będę od Ciebie rad oczekiwał to sam o nie poproszę więc nie wyskakuj z nim przed szereg.
wybacz, zareagowałem trochę zbyt nerwowo, jak zawsze, kiedy ktoś mi wciska w me usta słowa, których nie wypowiedziałem. Zatem przepraszam, przyznaję się do błędu, tak jak Ty się przyznałeś.

Żeby było jeszcze radośniej, to chciałbym wszystkim życzyć szczęśliwego roku 2010, albo chociaż żeby nie był gorszy od mijającego.
No i jakiś sensownych postanowień noworocznych, wytrwałości w nich itp.)
Odpowiedz cytując
GregooNG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.12.2009, 15:02
NIe rozumiem..Czy dlatego że nie bedziemy miec teraz nowej hali,że projekt nie przeszedł,nagle,żeby wyładować emocje,bedziecie sie wyżywac na człowieku,który(przynajmniej na to wygląda,i mam do niego pełen szacunek!!) próbował dla nas zrobić coś wielkiego? Który się starał,próbował przekonywac ludzi,pisał wszelkie pisma nie pisma? Który na publicznym forum,naszym forum(!!!) informował nas o wszystkim co się dzieje "wewnątrz"!!
Wiatr czujemy chociaż go nie widzimy,tak samo nie możemy mieć pewnosci że Pan Darek nie robi sobie z nam zabawek,które na niego w przyszłości będą głosować,ale ja mam zamiar mu uwierzyć i postawie na swoim.Czy mam racje,czy robie dobrze przekonam się.Ale pytanie: czy mam(y) coś do starcenia?

"Nigdy nie zejdziemy na psy"-Powiedział przerzut...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.12.2009, 16:56
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ps.Głosowałem we wszystkich wyborach za PO i nadal zamierzam. Tylko w prezydenckich głosowałem za przydupasem Filipiaka Majchrowskim, bo mnie zmyliło PeOwskie poparcie dla komunistycznej świni. Teraz pie.dolę nie głosuję na nikogo.
O ile sie nie mylę to temat polityczny jest w innym miejscu. I chyba dobrze by było gdyby swoje "polityczne" przemyślenia kolega zamieszczał właśnie tam. Pozytywnego odzewu nie gwarantuję bo niestety sądząc z zamieszczonego powyżej "sposobu rozumowania" większość udzielających się w tamtym temacie miałaby chyba wrażenie że ma do czynienia nie tyle z nieco buńczucznym gigantem co z chyba bardziej pasującym kurdupelkiem.

I jeszcze do radnego Olszówki. W swoim imieniu dziękuję za wysiłek jaki włożył Pan w próbę uzyskania dofinansowania na budowę hali. Jednocześnie przepraszam za chyba jednak nieco nieuprzejme posty niektórych spośród kolegów piszących na tym forum.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego że sporą część motywacji kierującą Panem w tym względzie jest zapewne chęć pozyskania ewentualnego elektoratu, tym niemniej biorąc nawet to pod uwagę jako potencjalny wyborca muszę powiedzieć że zyskał Pan moją sympatię. Uważam że zakres możliwości działania radnego jest na tyle niewielki że gdyby udało się uzyskać (w końcu z naszych wspólnych pieniędy) przeznaczenie choćby niewielkiej części środków budżetowych na cel który osobiście uważam za słuszny to zakładając nawet zupełny brak aktywności w innych sprawach i tak ocenił bym Pańską działalność bardzo pozytywnie. W końcu radny/poseł jest od tego aby realizować oczekiwania swoich wyborców!
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2009 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2009, 17:01
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2009 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.12.2009, 17:27
Nie jest to też temat o lizaniu dupy, wiec jeśli czujesz tak wielką niepohamowaną chęć podziękowania p.Olszówce masz od tego priva.

Z tego co wczoraj napisałem wywnioskowałem że będe nadal głosował na PO, by na końcu stwierdzić że nie głosuję na nikogo. Coś zamotałem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2009, 17:47
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to też temat o lizaniu dupy, wiec jeśli czujesz tak wielką niepohamowaną chęć podziękowania p.Olszówce masz od tego priva.
.
Czy mógłbyśmy mi łaskawie wjaśnić dlaczego uważasz że Ty masz w tym temacie prawo wyrażać swoją opinię o działalności radnego Olszówki ("osobiście nie widzę powodów by kolesiowi klaskać") a ja nie mogę mu w tym samym temacie podziękować?

A jeśli chodzi o "lizanie dupy" to wygląda mi kolego że masz dobre zadatki aby być w tym niezłym. Jeśli nie stać Cię na to aby podziękować gościowi który sobie na to zasłużył ciężką pracą (starając się zdyskredytowac jegom intencje) a jednocześnie w tym samym poście piszesz że będziesz głosować na PO które jak wszyscy wiedzą nie zrobiło w ciągu dwóch lat nic poza PR i dogadywaniem się na cmentarzach z lobbystami (o mamieniu wyborców inwestorem z Kataru nie wspominając) to wybacz ale moje wrażenie jest takie że mam do czynienia z takim małym lizuskiem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2009 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.12.2009, 19:20
Po raz kolejny spory partyjne i wlasne interesiki wzieły góre nad tym co tak naprawde nalezy do ludzi ktorych w koncu po cos wybierano.

To "oni"

Jakub Bator, Tomasz Bobrowski, Paweł Bystrowski, Janusz Chwajoł, Jerzy Fedorowicz, Grażyna Fijałkowska, Jan Franczyk, Bartłomiej Garda, Władysław Harasimowicz, Małgorzata Jantos, Bartłomiej Kocurek, Bolesław Kosior, Iga Lipiec, Katarzyna Migacz, Łukasz Osmenda, Józef Pilch, Jerzy Połomski, Małgorzata Radwan-Ballada, Grzegorz Stawowy, Paweł Sularz, Zygmunt Włodarczyk, Jerzy Woźniakiewicz, Stanisław Zięba, Paweł Zorski

+ nieobecni

: Bogusław Kośmider, Marta Patena, Łukasz Słoniowski
(w protokole oznaczeni jako nieobecni, faktycznie obecni na sali obrad i podczas innych głosowań): Stanisław Maranda, Barbara Mirek-Mikuła, Marta Suter, Agata Tatara, Piotr Wiszniewski

jak widzimy to 3/4 ludzi spluneło nam w twarz,zapamiatac sobie te nazwiska by nigdy juz nie zasiadli w zadnej radzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.12.2009, 19:24
to jest właśnie jakaś immanentna cecha każdego krakusika (moja też , ale w Gdyni łatwo się z tym walczy ) : marudzić, mądrzyć się, szukać dziury w całym, podejrzewać lub wmawiać prywatę itd, itp.
Dlatego z takim bólem dużo spraw idzie.

Z całego postu pana Olszówki jedną rzecz niech sobie każdy maruda powtarza : działać, q...ć, nie mędzić.
Najlepszego dla wszystkich w Nowym Roku, i więcej takich jak pan Darek.

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.12.2009, 20:19
Nie wypominajcie Darkowi tego, ze walczy o elektorat! On jest politykiem i jego zasranym obowiazkiem jest walczenie o glosy. Gdyby kazdy polityk wybral sobie grupe celowa i z takim zaangazowaniem reprezentowal jej interesy to ten kraj wygladalbyy o wiele lepiej. Czy niektorym pasuje, ze wiekszosc politow ma glowy w dupach i reprezentuja swoje partie zamiast wyborcow?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.01.2010, 03:35
Darek, spokojnie rób swoje ! Na czytelników Gazety Wyborczej i oglądaczy TVN lej szerokim strumieniem. Niech wykażą, który z radnych ich ukochanej partii zrobił,więcej niz Ty.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.01.2010, 09:54
A ja czekam kiedy to: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//34419/
zaczną montować tam, wysoko, wysoko...
Codziennie syn (2,5 roku) mnie prosi - tato, pokaż dźwigi! I jest bardzo zawiedziony jak nowych zdjęć nie ma. Ale już wie, że to stadion Wisełki i że będzie tu ze starym chodził.
Ktoś wie kiedy wznawiają prace? Jutro, czy dopiero w poniedziałek?
Odpowiedz cytując
Lyrinx
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 01.01.2010, 13:17
Witam serdecznie.
Od dłuższego czasu śledzę dyskusję na forum i interesuję mnie jedna kwestia, która chyba nie była dotąd poruszana. Mianowicie, czy nachodzący poziom drugiego piętra nie będzie zasłaniał ludziom w sky-boxach widoku na telebim podwieszony nad przeciwległą trybuną? Dla ilustracji pytania mam takie zdjęcia :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodnia/33960/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodnia/33956/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._trybuny/6890/
Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Szczęśliwego Nowego Roku.
Ostatnio edytowane przez Lyrinx : 01.01.2010 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Niko22
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 01.01.2010, 13:25
oni w sky-boxach beda mieć swoje telebimy oczywiscie mniejsze
Odpowiedz cytując
michalpp
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 01.01.2010, 13:30
Oni w tych skyboxach pewnie będą mieli TV różnych rozmiarów, więc nie będą musieli widzieć telebimu. Zresztą mecz pewnie i tak będą oglądali w tych miejscach przed skyboxami, więc problemów raczej być nie powinno.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.01.2010, 21:56
Czy to tylko takie wrażenie, czy budowa stanęła?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.01.2010, 22:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Czy to tylko takie wrażenie, czy budowa stanęła?
1. stycznia dziś. Wolne. Pewnie od 4. zacznie się normalna praca
Odpowiedz cytując
bimbam
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.01.2010, 22:19
Wczoraj w Radiu Kraków była rozmowa z panią dyr. Biura Festiwalego i był obecny z tego co pamietam radny Bystrowski (mogę się mylić)

W pewnym momencie dyr. BF powiedziała ze brakuje w budzecie około 6 mln złotych do zamkniecia budżetu. I na pytanie redaktora co z brakujacą kwotą, ona stwierdziła: "Pewnie uda się przekonać pana prezydenta, aby przekazał nam brakującą kwotę".

No to SORRY, kase na festiwale mają, a na hale, na które koncerty i festiwale mogłby się odbywać - m.in festiwal piosenki studenckiej (mój ulubiony), już kasy nie ma tak
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
Odpowiedz cytując
Donald_Tusk
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 01.01.2010, 23:10
Podaję odnalezione w internecie strony i adresy mailowe radnych Krakowa którzy 30 XII 2009 głosowali przeciw hali Wisly. W związku z nadejściem Nowego Roku zachęcam serdecznie do składania im "życzeń noworocznych oraz podziękowań za pracę radnego" !

http://www.bystrowski.pl/ - szczególny cynik ! Poczytajcie sobie co on w ostatnich postach pisał o hali Wisły!!!
http://www.jakubbator.pl/
[email protected]
http://www.januszchwajol.pl/ofirmie.html [email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected] http://www.szkoly-jantos.krakow.pl/
[email protected]
http://www.boleslawkosior.fr.pl/inde...rona=strona_gl
Iga Lipiec - [email protected]
[email protected] www.rzeczprawa.eco.pl
[email protected]
Józef Pilch - [email protected]
[email protected]
Małgorzata Radwan Ballada - [email protected] lub tel.012 658 35 40 ( ona sama go podaje w internecie do kontaktu !)
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected] - http://www.wozniakiewicz.pl/
[email protected]
[email protected]
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.01.2010, 23:18
Ja uważam, że kibice Wisły powinni jak najszybciej rozpocząć ostrzejszy protest w sprawie inwestycji przy R22. Trwająca już 6 lat inwestycja stadionowa jest nadal poważnie zagrożona możliwoscią jej nie dokończenia a hala TS została całkowicie odrzucona. Walka o interes Wisły w Krakowie dopiero powinna sie teraz rozpocząć na dobre i aż do skutku.

Powinniśmy na każdym meczu w nowej rundzie wywieszać hasła takie jak :

" wracamy w Czerwcu na R22 " oraz " hala TS Wisła musi powstać "

a od teraz już, należy przeprowadzać wszelkiego rodzaju protesty i pikiety także pod Urzędem i Radą Miasta, aż interes Wisły zostanie pozytywnie załatwiony. Radni w swojej uchwale, zobowiązali prezydenta Majchrowskiego do realizacji powtania hali TS Wisła a reakcją tegoż prezydenta, było złożenie wniosku w Urzędzie Marszałkowskim o odebranie Wiśle TS dotacji unijnej oraz odmowa powstania tej hali. Nie powinno to nikogo dziwić, jeśli prezydent Miasta Krakowa jest kibolem i współwłaścicielem klubu konkurencyjnego Cracovii i nie chodzi tu tylko o konflikt interesów ale i o wrogie traktowanie Wisły przez prezydenta, który publicznie i perfidnie podjudza kibiców swojego klubu do nienawiści wobec "psów" z Wisły. Trzeba jak najszybciej doprowadzić do realizacji uchwały Rady Miasta, w związku z tendencyjnie wrogą postawą prezydenta miasta wobec Wisły.

Posłuchajcie się starego kibica i zrozumcie, że jeśli teraz nie zadbamy sami o nasze sprawy, to stadion nie zostanie ukończony w terminie, gdyż już są ogromne opóźnienia a brak w najbliższym miesiącu przetargów na płytę boiska, IT, drogi, parkingi itp. zaowocuje najprawdopodobniej opóźnieniem rocznym w oddaniu nam stadionu kompleksowo i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, gdyż w trakcie tegorocznej kampanii wyborczej, już nikt nie będzie się tymi sprawami zajmował i bez kasy oraz niezbędnych przetargów, sprawa przeciągnie się na rok 2011 . Majchrowski najpewniej o tym wie, bo przecież nie przeznaczył ani złotowki w swojej autopoprawce do budżetu na 2010 rok w celu zabezpieczenia śrdków co do dokończenia stadionu na pominięte dotąd i niezbędne prace, a nawet nie zastosował się do uchwały Rady Miasta, wzywającej go do poinformowania wszystkich o wysokości tych brakujących prac oraz kosztów, i dlatego dzisiaj z premedytacją zwrócił się słowami o "psach" do wyborców Cracovii, gdyż w związku z nieuniknionymi opóźnieniami stadionowymi na Wiśle oraz odmową w sprawie hali, spodziewa się braku Wiślackiego poparcia wyborczego. Nie pozwólmy aby uniemożliwił nam terminowy powrót na R22 oraz żeby przerobił nasz stadion na potanioną budę dla "psów", do której trzeba będzie chodzić w błocie i kaloszach.

Nie pozwólmy też, aby Majchrowski nawet bez stosownej uchwały Rady Miasta czyli z własnej inicjatywy, znajdował w budżecie miasta środki na lodowisko oraz hale swojej Cracovii czy inne inwestycje miejskie a Wiśle odmawiał nie tylko dokończenia stadionu, ale i powstania hali, mimo iż Rada Miasta go do tego zobowiązała stosowną uchwałą. Rada Miasta w dniu 17 XII 2009 uchwaliła kierunki działań dla przezydenta w sprawie realizacji hali a prezydent w pięć dni potem, czyli natychmiast, bez jakichkolwiek działań czy starań w tym kierunku, w dniu 22 XII 2009 w swojej autopoprawce do budżetu na rok 2010 odrzucił w całości, w tym nawet sfinansowanie projektu tej hali, nie mówiąc tu o wskazanym przez Radę Miasta, przejęciu gruntów pod tą halę. To jest niezgodne z prawem administracyjnym czy standardami urzędniczymi i tendencyjnie wrogie , działanie na szkodę Wisły, przy jednocześnie jawnym wspieraniu Cracovii, której jest współwłaścicielem, co stanowi ewidentny konflikt interesów tych 2 klubów, na korzyść Cracovii. Dlaczego Majchrowski nie może na przykład skorzystać z dofinansowania hali z środków Ministerstwa Sportu i czy w ogóle o takie rozwiązanie zabiegał ? Dlaczego wreszcie, nie można postąpić tak jak z halą w Czyżynach, czyli wesprzeć inwestycji niezbędną kwotą do powstania projektu i uratowania dotacji unijnej na zasadach kredytu długoterminowego lub szukania inwestora ? Dlaczego prezydent tak jawnie może łamac swoje obowiązki i jeszcze ubliżać Wiśle od "psów", narażając kibiców i miasto na niespotykaną oraz drastycznie groźną eskalację " świętej wojny ". To jest sprawa dla prokuratury oraz odpowiednich ministerstw rządowych. Sprawy hali TS Wisła nie wolno nam odpuścić. Nie jest bowiem powiedziane, że nie można do niej wrócić i uratować wyrzucone na śmietnik w ostanim głosowaniu radnych, 34 miliony zł dotacji unijnej. Trzeba prezydenckiemu kibolowi Cracovii i Radnym Miasta Krakowa, przywrócić pojęcie gospodarnosci i służebności na rzecz swoich wyborców oraz miasta Kraków. Trzeba im nakazać realizację swoich własnych uchwał. Walka o rozwój Wisły i Krakowa dopiero się zaczyna. Zbiega się ona z kampanią wyborczą do samorządów i trzeba zmusić polityków i Radnych do uszanowania woli i głosu wyborców oraz ich własnych postanowień. Im będzie głośniej i ostrzej z naszej strony, tym większy odniesiemy sukces w walce o przywrócenie normalnosci i gospodarnosci w naszym mieście oraz przy R22.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=22426
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

Uwierzcie mi, że walka ta jest nieodzowna i konieczna, jeśli nie chcemy dopuścić do degradacji naszego klubu w Krakowie a zagrożenia są wręcz epokowe. Brak stadionu w terminie i jakosci zgodnej z planami, to potężne kłopoty Wisły SA, jeśli znowu poprzez utrudnienia i brak pucharów przy R 22, Wisła z nich odpadnie a klub będzie musiał kolejną rundę grać bez kibiców i kasy z biletów. Nie chcę nawet myśleć, co by się stało, jeśli Cupiał by już tego nie wytrzymał.
Zaś brak hali TS to upadek wielu sekcji sportowych TS i degrengolada 103 letniego TS. Nie wolno się poddawać i zaprzestać starań o halę. Zamiast otrzymać za zasługi w promocji Krakowa, należne wsparcie ze strony miasta dla mistrzowskich klubów SA i TS, dostajemy odpowiedź od miasta, że czeka nas regres w rozwoju. Jednocześnie inwestycje na Cracovii są niczym nie zagrożone a wręcz są przeprowadzane błyskawicznie i perfekcyjnie, choć klub ten nie przysporzył miastu tylu zasług, co ostatnio Wisła. To jest nieakceptowalne pod każdym względem. W innych miastach polskich i na świecie, taki stan rzeczy jest nie do pomyślenia. Tam dbają o kluby przynoszące im rozgłos a Legii, inaczej niż Polonii, to nawet budują za pieniądze miasta, bazę i boiska treningowe z oświetleniem oraz podgrzewaną czy sztuczną murawą. Czas to uświadomić naszym rajcom i politykom miejskim. Czas na protest aż do skutku.

Kluby TS i SA wraz z SKWK oraz resztą Wiślaków, muszą ramię w ramię podjąć stosowne działania od zaraz. Namawiam także do jak najszybszej integracji rozproszonego środowiska Wiślackiego w Krakowie, na rzecz zadbania o należny Wiśle, interes w naszym mieście.

Ps. dj_ibutti - nie mylisz się, budowa przy R22 nie tyle stanęła całkowicie, co od jakiegoś czasu znacznie została spowolniona. Do tej pory bowiem, nie ma brakującej korekty projektów stadionu a nawet nie ma nowego projektanta, który mógłby te korekty poczynić. Dopiero po tych korektach, można zamawiać niezbędne prefabrykaty do dalszej budowy a to niestety wymaga swojego czasu i stąd już są przestoje a czekają nas jeszcze większe. Majchrowski do dziś nie przedstawił kosztów ostatecznych naszego stadionu oraz niezbędnej infrastruktury stadionowej i wokól stadionowej, mimo że był do tego zobowiązany przez Radę Miasta. Mało tego, skłamał wszystkich, że wymiana płyty boiska zawiera się w kontrakcie Polimexu, gdyż Polimex zaprzeczył temu oficjalnie. Prawdopodobnie teraz szuka potanienia wykończenia stadionu, chcąc między innymi przeszklić go tańszymi szybami i pewnie odbiegającymi od wymaganej normy aby kłamstwo to ukryć i tym sposobem znaleźć brakującą kasę w kontrakcie z Polimexem, na wykonanie murawy boiska, zapewne jakiejś najtańszej z możliwych a my będziemy musieli po paru miesiącach, tę murawę i te przykładowe szyby wymieniać. Znając życie, jego urzędniczy nadzór budowlany, przy ciągłym braku architekta odpowiedzialnego za projekt, przyklepie wszelkie zmiany i potanienia i tak nie dość, że po terminie, to jeszcze nie w zgodzie z oryginalnym projektem, otrzymamy podwójny bubel stadionowy a`la Obtułowicz & Majchrowski.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.01.2010 o godz. 12:34.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.01.2010, 23:40
Przejeżdżam tamtędy 4 razy w tyg. na siłownie i właśnie coś nie zauważyłem, żeby dźwigi zmieniały pozycję, stąd pytam. A podobno konstrukcja dachu miała być skonczona do stycznia.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mlodshy
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.01.2010, 18:40
Odnośnie prac na budowie stadionu, cytat ze strony ofcjalnej:

"Czas między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem to okres wytchnienia dla pracowników budowy stadionu przy Reymonta 22. Na budowie pojawia się niewielu robotników. Ci, którzy nie mają wolnego, pracują między innymi przy składaniu kolejnych elementów dachu.
Najważniejsza poświąteczna informacja z budowy jest taka, że zgodnie z zapowiedziami przed świętami został zalany strop nad częścią parkingową, która znajduje się w podziemiach trybuny zachodniej. Koleje elementy tej trybuny będą już ustawiane z prefabrykatów, więc ich montaż, który rozpocznie się po Nowym Roku, powinien iść szybko."

I jeszcze a propos Majchrowskiego i jego zaangażowania w budowę hali Wisły:

http://www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14

Jasno określił swoje sympatie klubowe. Pewnie nie ma to prostego przełożenia na politykę ale ...
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.01.2010, 19:23
Widzieliście Fakty w TVN? Było o majcherku i tym co powiedział I mimo że nasz stadion zostanie wybudowany w tym roku to chyba już żaden Wiślak na niego nie zagłosuje
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.01.2010, 19:37
Donald_Tusk napisał(a):Wyświetl post
Podaję odnalezione w internecie strony i adresy mailowe radnych Krakowa którzy 30 XII 2009 głosowali przeciw hali Wisly. W związku z nadejściem Nowego Roku zachęcam serdecznie do składania im "życzeń noworocznych oraz podziękowań za pracę radnego" !

http://www.bystrowski.pl/ - szczególny cynik ! Poczytajcie sobie co on w ostatnich postach pisał o hali Wisły!!!
Ten to pobił chyba wszystko, takiej dawki bezczelności dawno nie widziałem

A przepraszam, jednak widziałem: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22426
Ostatnio edytowane przez Awe : 02.01.2010 o godz. 19:51.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2010, 19:40
Tak prawdę powiedziawszy ,to wisi mi czy jakiś majchrowski jest kibicem Wisły.
Nasz klub ma wielu prawdziwych kibiców i tacy jak on ,są nam zbędni.
Jedno co bym chciał ,to jego mordy nie oglądać na Reymonta....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2010, 19:49
Będzie otwarcie Naszego stadionu i mam nadzieje ze nikt z Wislaków oraz naszych władz nie pozwoli mu(obrzezanemu majchrowskiemu) na jego otwarcie !!!!!
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.01.2010, 19:56
Majchrowski najwyraźniej utracił instynkt samozachowawczy. Teraz zczaił się, że palnął głupotę i zaczął się wycofywać, przepraszać, ale jest już za późno. Zresztą, mnie wisi, komu on kibicuje, co gada. Bardziej zniechęca mnie i innych kibiców Wisły to, co robi. Traktowanie po macoszemu budowy naszego stadionu, udupienie hali. Szkoda, że jeszcze rok ta menda będzie nami rządziła...
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.01.2010, 19:57
przed chwilą oglądnąłem fakty w TVN- Nieźle dolali oliwy do ognia. Ale to dobrze, bo może więcej ludzi przejrzy na oczy i przekona się na kogo głosować
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.01.2010, 20:05
A co mowili, bo nie mialem mozliwosci ogladac?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów