|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Fajnie by było mieć 18 równorzednych piłkarzy na poziomie Marcelo i do tego zdolną młodzież, ale nas na to nie stać. Także jak przyjdzie 1-2 nowych ale solidnych graczy z koszyka z okazjami, to ja będę szczęśliwy. Ale dokładnie o to mi chodzi. Ja nie twierdzę, że BATE nie jest aktualnie niezłą ekipą, nie deprecjonuję ich osiągnięć pucharowych. Chodzi mi tylko o to, że nie mam pojęcia jak wygląda liga białoruska, jaki prezentuje poziom i podobnie większość osób na tym forum. Dlatego uciekanie się do argumentów o poziomie ligi białoruskiej nie ma poparcia merytorycznego.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.12.2009 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ale czy np Mączyński poradzi sobie z presją
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A przepraszam kiedy chciałeś zobaczyć efekty ich pracy? Okienko transferowe dopiero się zaczyna,tak jak i czas testowania. Ponadto tacy dedykowani skauci muszą działać po cichu, żeby na ten przykład Amica nie podkupiła nam drugiego Janka Zapatoki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
na jakiej podstawie można ocenić ich pracę, skoro gotówki na transfery ni ma? nawet kogoś z kartą na ręku będzie trudno zakontraktować, skoro niecałe 200k euro to cena nie do przeskoczenia za zawodnika który grał w porządnych klubach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba, ze liczy, ze mu poznajdują za psie pieniądze Marcelów (smiesznie odmienilem)Chodzi mi raczej o drużyne, niz o ligę, zle sie wyrazilem. Mielismy swoją sytuację z PAO, ale sfrajerowalismy sytuacje, plus głupi angol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
musimy byc cierpliwi.Faktycznie nawet za darmo można pozyskac ciekawego piłkarza,a jeśli chodzi o piłkarza którego powinniśmy sprzedac to jest nim Diaz jest za bardzo chimeryczny.Przynajmniej będzie kasa na transfery.Marcelo powinien jeszcze zostac przynajmniej rok,będzie więcej wart.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o naszych skautów też trzeba dac im czasu.Myśle że Skorża wie co robi i ile ma budżetu trzeba mu zaufac i nie ma co się nakrecac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
proste S-Team przestał sie chwalić transferami z obawy przed Amikowcami,Legionistami i resztą w sumie Amica zrobiła swoje usłyszeli gdzieś Że S-Team zainteresowany jest kilkoma graczami BATE i już zaczęła podkupywać Skorży zawodnika na pocieszenie Kriwiec nie był celem transferowym Skorży tylko 2jka innych kopaczy zrozumcie jeśli Skorża i jego team chwalił by sie każdym zainteresowanym graczem to marne szanse by któryś z nich zawitał na Reymonta w sumie konkurencja czuwa zresztą nie ma co narzekać Csaplar jest w S-Team więc może zobaczymy kogoś z ligi Angielskiej w końcu Cspalar zna sie na lidze Angielskiej już tam kiedyś pracował chyba w Evertonie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
tak na poważnie...ja będę zadowolony jak utrzymamy obecny skład i do pełni zdrowia wrócą Głowacki, Sobolewski i Brożek. Wtedy powinniśmy mieć spore szanse na obronę mistrzostwa. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chłopie będziemy zadowoleni gdy na boisko wrócą Głowacki , Sobolewski , Brożek i zdobędziemy mistrzostwo , ale klub z ambicjami nie może sobie pozwolić na niepewność kadrową. Wiem ,że klub ma dziurę w budżecie i na transfery gotówkowe nie ma kasy , ale jednak z tą poronionią rzeczywistością Wisła sobie radzi . Przykłady takie jak Marcelo , Singlar pokazują ,że można znaleść dobrych grajków z wolną kartą .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jose, Starostę to sobie darujmy, to ledwo ledwo poziom ekstraklasy akurat
. W Lechii grał - bo musiał (czytaj brak konkurencji). Popełniał dużo błędów, a jego zastępca Krzysiu Bąk (który nie oszukujmy się, wirtuozem nie jest ) kładzie Starostę na łopatki.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Przepraszam za trywialność ale jakiś czas temu uświadomiłem sobie jedną rzecz: pomstujemy na porażkę z Levadią (i słusznie) ale gdybyśmy odnieśli sukces w pucharach (powiedzmy że gralibyśmy w fazie grupowej LM albo LE) to biorąc pod uwagę liczbę kontuzji (Sobol, Głowa,Boguski, Pa Brożek, Guła, Singlar) oraz ilość dodatkowych meczów z naprawdę silnymi drużynami to mam wrażenie że w lidze przyszło by nam grać na codzień Burligami i Leszczakami. I obawiam się że w takiej syuacji nie bylibyśmy obecnie na pierwszym miejscu w tabeli. Być może to takie nasze szczęście w nieszczęściu z tą Levadią.
Do czego zmierzam? A no do tego że jedno z dwóch: albo jest jakiś problem z ilością kontuzji w drużynie (i trzeba by było wyjaśnić z czego to wynika) albo w naszej kadrze jest za mało zawodników. I nie mówię tu o jakichś orłach ale o średnich ligowcach którzy byliby w stanie zastępować przynajmniej w lidze i PP "gwiazdorów". Dlatego zastanawiam się czy wbrew opinii większości tu się wpisujących nie powinniśmy jednak (w pewnym zakresie przynajmniej) postawić na ilość raczej niż na jakość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jeśli mamy stawiać na ilość, to przecież w drużynie młodej ekstraklasy są zawodnicy na każdą pozycję i nie trzeba nikogo na kilogramy kupować.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepszym transferem byłoby ściągnięcie fachowego dyrektora zarządzającego z doświadczeniem (i sukcesami) na stanowisko prezesa klubu. Przy całym szacunku dla prezesa Wilczka, to nie wierzę by firma zarządzana przez ekonomistę odniosła sukces. Dyrektor finansowy jest w każdej firmie drugi - po prezesie. I prezes swoimi pomysłami motywuje finansistę do nieco bardziej kreatywnych rozwiązań. Finansista wybierze takie rozwiązania, żeby minimalizować ryzyko. Teoretycznie takim prezesem jest Cupiał ale on nie zna się na budowaniu klubu i nie bardzo chce się uczyć. Nierozwiązane kwestie elementarne, o których mówi się na tym forum od lat (baza, skauting) są najlepszym tego przykładem. Wilczek jest wygodny dla Cupiała z jakichś powodów. Na pewno też nie ośmiesza nas i nie dzieli jak Basałaj (Janusz Basałaj) Ale nie jest prezesem z wizją i planem. Weźmy sprawę kontuzji, a właściwie opieki lekarskiej. Kto za to odpowiada? Skorża? Od kiedy właściwie? Lenczyk współpracuje z dr Wielkoszyńskim. To dobry lekarz. Czemu nie możemy i my? Budowa klubu i funkcjonowanie to zadanie prezesa! Trener i polityka transferowa powinny być tej budowie podporządkowane. A szukanie dyrektora marketingu w sytuacji, gdy za pół roku (mam nadzieję) będzie stadion to nie wygląda na profesjonalne działanie.
I generalnie w Nowym Roku życzę nam takiego prezesa i takiego budowania potęgi klubu, w którym każdy robi swoje najlepiej jak potrafi, doskonali swoje umiejętności a wszystko jest spięte sensownym planem i zmierza w jednym kierunku (a nie każdy swoje interesiki). Wtedy będzie to szczęśliwy rok ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zgadzam się, że u nas fizjoterapeuta (bodajże Filip Pięta) jest beznadziejny. Większość piłkarzy na kontuzjach długoterminowych siada i to bym jako pierwsze ulepszył, opiekę medyczną. Bo kontuzje naszych piłkarzy to niekiedy istny dramat szekspirowski z opisami homeryckimi i analizą psychologiczną w jednym! W między czasie przedłużając kontrakty z czołowymi lub potrzebnymi graczami drużynie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy 2 porządne transfery byłyby już poważnym wzmocnieniem: napastnik i lewy obrońca lub bramkarz. Oczywiście nikogo nie sprzedając wcześniej. Dopiero potem można się zająć czymś takim jak baza szkoleniowa, bo fakt jest taki, że nawet jak uda nam się awansować do tej LM to jestem na 100 % pewien, że przez nią stracimy Mistrza Polski. Potrzeba pierwszego składu przygotowanego na 100 %, a rezerwowego wręcz na 110 %, bo kontuzje, kartki, zmęczenie chodzą po ludziach i nie omijają naszych graczy.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 31.12.2009 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Według "Dziennika Polskiego" Alvarez ma kontrakt z Regginą do 2012 suma ustalona transferu to 400 tys euro a poza tym z ciekawostek Alvarez grał tylko pól roku w swojej lidze i został wybrany najlepszym graczem
![]() zresztą to jest logiczne podpisał 5- letni kontrakt do 2012 wiec trzeba ewentualnie przygotować kasę na ten transfer, nielogiczne byłoby wypożyczenie gracza któremu i tak by sie kończył kontrakt |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Święte słowa naprawdę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Od dłuższego czasu ciekawi mnie temat Alvareza. Jeżeli jest tylko wypożyczony to cięzko będzie wyłożyć taką kasę, choć jest tego wart. Pytanie czy we Włoszech nadal go chcą. To byłaby zbyt duża strata dla nas bo jak dla mnie on jest w czołówce (najlepszy?) ligowych bocznych obrońców. Szkoda że nadal nie mamy konkurencji dla Pawełka, gdyby nie wpadki to można by go b. pozytywnie oceniać. Potrzebujemy konkurencji na prawym skrzydle.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie jesli zakontraktuja lewoskrzydlowego, ktory bedzie wzmocnieniem, w tym okienku to bedzie to ogromny sukces.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
Bayakasha respect!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
- bedzie chcial grac u nas - ile sokie krzyknie za podpis na kontrakcie( bo jako wolny zawodnik ma do tego prawo) - i ile sobie zazada rocznie za gre u nas - i czy RN bedzie chciala do u nas w klubie( bo Maciek na pewno tak) ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja .......e, ale mnie tacy ludzie w****iają.Chuja się znają, chuja wiedzą ale oczerniają bo przeczytał jakiegoś tam newsa z weszlo.com. Coż wychodzi na to że paru profesorów -ordynatorów się myli |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Saklak jesteś w błędzie w sprawie Alvareza. Na pewno nie kończy mu sie umowa w czerwcu 2010, tak jak to podaje jakże wiarygodny niemiecki serwis, ktorego nazwy nawet nie chce mi sie pisac. Otóż Skorża od razu po podpisaniu Urugwajczyka powiedział, że w jego kontrakcie znajduje się cena odstepnego, poza tym, ktory klub wypozyczylby pilkarza, ktoremu konczy sie kontrakt w momencie konca wypozyczenia, to jest zupelnie nieoplacalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Zobaczymy w styczniu czy będą te 3-4 transfery Skorży, które zapowiedział. Boję się, że chodziło o Clebera, Mączyńskie i Kowalskiego. Jestem pewien, że Wisła nie wyda na transfery ani Euro. Jeśli zostanie sprzedany Marcelo za 2-3 miliony to może Cupiał pozwoli wydać 300-400 tysięcy euro. Lub zostanie pozyskany jakiś darmowy grajek, co przejmie kontrakt Mauro Cantoro. Moim zdaniem Cupiał wie, że obecny skład na mistrza Polski wystarczy, a o Lidze Mistrzów już nie marzy. Bogusław wie, że nawet wydanie 2 milionów euro na graczy nie gwarantuje udanej gry w pucharach i zostanie po staremu: Mistrz Polski z obecnym składem i liczenie na Cud w pucharach (może Maciej będze potrafił przygotować zespół na lipiec/sierpień)
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 31.12.2009 o godz. 15:32.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
propo lewo skrzydłowego jeśi Wisła zaczęła już witać ponownie swoje gwiazdy które ponownie niedługo zabłyszczą na Reymonta to może wróci znowu daj Boże temat Kosowskiego w końcu jest cień szansy Wisła znów będzie grała w LM (Amica,Legia,Ruch obejdzie sie smakiem na pocieszenie zostaną im PU i InterToto)a Kosowskiego interesuje gra w LM a propo Kaźmierczak Wisłe chyba stać by wyciągnąć z kieszeni 150-200tys tak go wyceniła Vitoria Setubał
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|