|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Acapelo chciałbyś żeby Polacy nie narzekali. Przecież to nasza narodowa wizytówka
![]() ![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
||
Zasada prosta--jest do dupy-piszemy że jest do dupy. Piszemy prawdę. To nie Chiny tylko forum Wisły Kraków. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a tu takie coś znalazłem... http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
ale licząc się z tym, że w klubie pieniędzy na transfery brak, to kolejny gość zostanie nam podkupiony... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dodam jeszcze ,że w tym roku tej kasy nie będzie bo drużyna została żle przygotowana do rozgrywek pucharowych. Nie transfery ,ale złe przygotowanie do pucharów spowodowało ,że jesteśmy w tym miejscu. Skład personalny drużyny całkowicie wystarczył na Levadię ,Debreczyn,czy Sofię. Jednak nie ma złego ,co by na dobre nie wyszło. Dobrze że dano Skorży szansę na rehabilitację i myślę iż ją wykorzysta. Teraz trzeba myśleć o tym jak sprzedać na następny sezon 25 tys karnetów by stadion był zapełniony. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Co do Leandro, jak jest dobry brać go na lewą, a Kirm poszedłby na prawą i byłoby elegancko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W głowach Wam się popier... Jak czytam ten temat to mi się słabo robi... Okienko jeszcze się nie zaczęło a tu płacze jak co pół roku zresztą. Nie chce mi się już pisać ![]() A jeszcze do tego nie stać - Mój kolega Legionista co pół roku od jakiś 4 lat mi mówi że już jest koniec Wisły bo się kasa skończyła. Ostatnio coś już przestał. Co poniektórym się chyba wydaje że Ci wszyscy to za wodę i chleb przyszli tutaj grać. Czy myślicie że jak piłkarzowi się kończy umowa za pół roku to przychodzi do nas bo tak musi być?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 11:07.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ján Zápotoka o tym piszesz? Jakoś im szczególnie nie zazdroszczę kadry może z wyjątkiem jakimś...
A poza tym chłopie ty chyba nie wdziałeś kim oni grali pod koniec rundy. To w sumie nie dziwi że co pól roku pozyskują "świetnie zapowiadającego się pomocnika" Byle dalej i co za tym idzie forma w lidze
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 15:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chodziło mu zapewne o Krivetza- Białorusin pozyskany z BATE około tygodnia(?) temu.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wszyscy narzekają na politykę transferową Wisły a prawda jest taka,że w Polsce po prostu nie ma na co więcej liczyć i trzeba się cieszyć tym co jest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
*Zwierze - nie orientujesz się widzę Wiesz, na razie mnie to nie intresuje jak gra. Na papierze jest bardzo dobry. Pomocnik, który strzela dużo bramek, asystuje. Widzialem pare jego brameczek i pokazuje, ze niezłą kiwkę ma. Chodzi o sam fakt pozyskania zawodnika. Jest ryzyko, ale jak się sprawdzi to mogą niezle zarobić, a jak sie nie sprawdzi na tyle to i tak w polskiej lidze da radę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
No i walą na majstra ... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeszcze za Kaspra Nikola - chyba 600 tyś o ile pamiętam, początki obiecujące, potem wszyscy wiemy co = kasa w błoto Engel Kryszał i Gołoś - chyba po 200 tyś jeszcze mnie pamięć nie myli = kasa w błoto Skorża Jirsak - czy 400 czy 700 mało ważne, ważne że to się nie zwraca Łobo - 400 = kasa w błoto Kirm - 400 - jest nadzieja ale nic więcej Mamy 6 gotówkowych transferów zaczynając od 200 tyś i kupa, pisząc wprost. Cupiał nie jest głupi - gdyby miał nadzieje że wyłoży powiedzmy milion ojro na 2 grajków , którzy nie dość że spowodują że zespół będzie grał lepiej to jeszcze po roku będą realnie warci choćby 2 razy tyle , to pewnie by dał(o ile pozwala mu na to jego sytuacja finansowa). Widać boi się że rzuci kasą a do klubu przyjdzie taki Łobo 2 albo Jirsak 2. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak naprawdę to poziom 2 mln euro(według europejskiego, a nie naszego ligowego cennika) to jest próg w którym jest wysokie prawdopodobieństwo że inwestycja się zwróci. Czyli wysokie prawdopodobieństwo że taki piłkarz pogra 2 lata w drużynie wzmacniając ją umiejętnościami po czym da się go odsprzedac za co najmniej tyle samo. Jeśli klub sprowadza graczy po 200~400 tyś euro(mówię o zawodnikach grających w Europie, bo z Afryki za te pieniądze można ściągnąc zawodnika który po 4 latach będzie wart 10 i więcej mln euro) to szanse na to że będzie to udany transfer są równe 50%, czyli albo się uda albo się nie uda. Więc równie dobrze można czerpac z zawodników z kartą w ręce, prawdopodobieństwo udanego transferu takie same.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 30.12.2009 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,174...l?ticaid=195fa
Chyba każdy wie jak to się skończy.... ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tak, Lech kupi, przepłaci a my zdobędziemy mistrzostwo....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak doskonale znam tego zawodnika i myślę że co najmniej połowa forum gdyby ich obudzić w środku nocy wymienią jego poprzednie 2 kluby bądź 4 najlepsze akcję jakie przeprowadził w BATE! ![]() BRAWO takie podejście mi się podoba!
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 18:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cupial na wróżke mi nie wyglada stad zwyczjnie nie chce wydac po raz kolejny kasy na kogos kto niby super sie zapowiada ,wymiata w klubie gra w reprezentacji ,a tu nagle przychodzi co do czego to niepotafi celnie dośrodkować piłki.
Przyklad Lobodzinskiego i po czesci Kirma z Jirsakiem w duzym stopinu przyczynily sie do tego ze Cupial "sparzył" sie na takim kupowaniu. Trzeba najpierw stworzyc system ktory uporządkował by kwestie transferow i ludzi ktorzy zajmowali by sie tym od poczatku do konca + zadnie i opinia Skorzy. Bo tak to my wlasciwie transferow robic nie bedziemy ,bo zawsze bedzie ta mysl" a co jak nie wypali ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, lepiej nie kupywać nikogo.
Z tego co wiem to Lech go obserwował długo. Zobaczymy. My kupimy kogos z Dvd, zeby tylko do reki Skorzy nie dostała się kaseta z serii: "piłkarskie jaja" Znajdź mi w Polsce, który strzela 14 bramek w sezonie i drugie tyle asyst. Raz się Zienczukowi udało, ale w jakim on był gazie. Dzięki wlasnie takiemu zawodnikowi jak Zienczuk zdobylismy ten tytul, więc koleś ma papiery na granie. Plakac mi sie chce, jak porównuje ligę Białoruską do Polskiej, ale niestety w ostatnich latach to i oni lepiej się prezentują.
Ostatnio edytowane przez skeba : 30.12.2009 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A co do zawodnika, który strzela 14 bramek na sezon i ma podobną liczbę asyst- Kirm miał podobne statystyki w Domzale i póki co u nas nie błyszczy. No ale tak, gdzie lidze słoweńskiej do białoruskiej. Zresztą jak sam zauważyłeś RAZ się Zieńczukowi udało, czyli raz to się może każdemu udać, każdy może mieć sezon konia. No oczywiście oprócz Krivetsa, bo on poszedł do Lecha, a jak wiemy Lech nie popełnia transferowych pomyłek( Zwierze- powstrzymaj się). I odnosząc się do pierwszego zdania- tak, nikogo nie kupować, dokładnie. Jeżeli piłkarze będą wracać do zdrowia zgodnie z przewidywaniami i nikogo nie sprzedamy, to ta kadra w zupełności wystarczy na wiosnę. Nasz budżet nie jest z gumy i jak długo nie odchudzimy kadry ze zbędnych grajków, tak długo będzie problem z pensjami dla nowych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.12.2009 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Czy muszę oglądać ligę Angielską, by wiedzieć, że jest silniejsza od Niemieckiej ?
Nie, nie musze. Od 3 lat regularnie oglądam spotkania ekstraklasy polskiej. Co weekend 2-3 mecze (Lech, Legia, Wisła) Bate Borysow - Nie no, oczywiście. Awansować do Ligi Mistrzów - pestka, przecież to zadne osiagniecie. My gramy w niej co roku. Rok temu wyeliminowali Anderlecht (taaa, chyba z nami wygrali) Grali w Lm, a w tym sezonie grali w fazie grupowej LE. Wygrywając z Evertonem, AEK Ateny. Zresztą. Nie wiadomo, czy ten Krivets sobie poradzi, ale chodzi mi o chęci dzialaczy Lecha. Przynajmniej wykazuja checi i probuja pozyskac zawodnika. Pogadamy o tym, gdy okienko się skonczy, bo teraz glupio tak gadac, bo a nóż uda się po cichu kogos zalatwic. Edit: Przepraszam, czy widać jakieś efekty pracy Klejdinsta i Csaplar Czy dostaja kasę za siedzenie i oglądanie DVD?
Ostatnio edytowane przez skeba : 30.12.2009 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Czyli jak rozumiem bazujesz swoją ocenę poziomu ligi na podstawie osiągnięć w pucharach. No to cholera na co my jeszcze czekamy, w Levadii piłkarze zarabiają psie pieniądze, a to przecież asiory jakich mało. W pucharach też zaszli dalej jak my, więc i ligę mają mocniejszą, a swoich rywali ligowych golą pięcioma bramkami minimum. Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania-> wygrali z Evertonem, czyli spokojnie dawaliby sobie radę w Premiership, tak? Rok temu wyeliminowali Anderlecht, no to to by znaczyło, że liga białoruska jest lepsza od belgijskiej. Hmmm, w sumie skoro Rubin wygrał i zremisował z Barceloną to to prawdopodobnie jest najlepsza drużyna na świecie.
Póki co pod wpływem Klejdinsta i Csaplara Skorża wybierał się na dwa mecze LE oraz przetestował kilka odpadów, czyli to samo co za Bednarza i prawdopodobnie za podobne pieniądze, chociaż raczej trochę oszczędzamy. I litości- "A NUŻ", bo to ze sztućcami nie ma nic wspólnego. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|