The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2009, 20:23
Ludzie jak nie macie nic do powiedzenia to nie piszcie ciągle tych samych żali. Żal.pl

Skorża musi zdobyć tym składem mistrzostwo. Potem tym składem awansować conajmniej do Ligi Europejskiej. A potem ludzie może w sierpniu 2010 kogoś kupimy.
Do tego czasu proponuję modlić się o to żeby Casplar i Klaindist znaleźli kogoś młodego za darmo kogo Skorża nauczy grać w piłkę. Ludzie błagam przestańcie pieprzyć 3 po 3.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.12.2009 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.12.2009, 00:15
Acapelo chciałbyś żeby Polacy nie narzekali. Przecież to nasza narodowa wizytówka
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.12.2009, 07:36
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Ludzie jak nie macie nic do powiedzenia to nie piszcie ciągle tych samych żali. Żal.pl

Skorża musi zdobyć tym składem mistrzostwo. Potem tym składem awansować conajmniej do Ligi Europejskiej. A potem ludzie może w sierpniu 2010 kogoś kupimy.
Do tego czasu proponuję modlić się o to żeby Casplar i Klaindist znaleźli kogoś młodego za darmo kogo Skorża nauczy grać w piłkę. Ludzie błagam przestańcie pieprzyć 3 po 3.
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Acapelo chciałbyś żeby Polacy nie narzekali. Przecież to nasza narodowa wizytówka
Nie no ! Jasne. Piszmy tu tylko dobre rzeczy o polityce transferowej.A byłoby tak: Co? Nie ma ani jednego posta od kilku lat?Temat się zgubił? Jak to możliwe, że nikt nie wpisuje tutaj dobrych rzeczy? O jest! Po kilku latach kupilismy niezlego grajka ze Słowenii. śmiało bedzie można powiedzieć, że będzie toPOST ROKU. Ba! Post 5cio lecia hehe
Zasada prosta--jest do dupy-piszemy że jest do dupy. Piszemy prawdę. To nie Chiny tylko forum Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2009, 07:56
Pan Jotka zasada powinna być jest jeszcze prostsza niż Ci się wydaje- okienko transferowe otwiera się dopiero 1.01.2010 i właśnie od tej daty powinniśmy zacząć pisać o ewentualnej polityce transferowej Naszego klubu.

Do tego czasu wszystkich nadaktywnych w tym temacie traktuje jako zwykłch narzekaczy, którym sprawia przyjemność formułowanie piętrowych analiz o tym kogo w tym roku nie ściągniemy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.12.2009, 09:00
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Pan Jotka zasada powinna być jest jeszcze prostsza niż Ci się wydaje- okienko transferowe otwiera się dopiero 1.01.2010 i właśnie od tej daty powinniśmy zacząć pisać o ewentualnej polityce transferowej Naszego klubu.

Do tego czasu wszystkich nadaktywnych w tym temacie traktuje jako zwykłch narzekaczy, którym sprawia przyjemność formułowanie piętrowych analiz o tym kogo w tym roku nie ściągniemy.
Poniekąd masz rację, ale niezupełnie. Otóż, wcześniej sie mówi z kim chcemy podpisać kontrakt a zkim nie. Komu dziekujemy, akomu przedłużamy. Ale faktycznie po 1.1.2010 zaczynamy ruchy transferowe. Zatem.Do zobaczenia po Nowym Roku.Zycze wszytskim i sobie mniej powodów do narzekań
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.12.2009, 09:01
a tu takie coś znalazłem... http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
ale licząc się z tym, że w klubie pieniędzy na transfery brak, to kolejny gość zostanie nam podkupiony...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2009, 09:44
Od kilku lat już Wisła na polu transferowym nie przeprowadza spektakularnych wzmocnień - takich na LM czy szerzej na europejskie puchary bo jej na to nie stać - a większość z was wciąż się łudzi, że kolejne okienko tym razem zimowe będzie przełomowym - otóż nie będzie. Problemem Wisły jest również fakt braku rozwoju sportowego drużyny, co odbija się niestety w europejskich pucharach - niestety ale jedno z drugim się wiąże. Pan Cupiał obecnie z własnej kieszeni nie dokłada do interesu - dostajemy od TK 5mln zł rocznie, także z tych pieniędzy trudno kupić kilku dobrych zawodników. Zobaczmy na budżet Wisły w ostatnich latach, będący praktycznie na tym samym poziomie..
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.12.2009, 09:56
emjot napisał(a):Wyświetl post
rok temu gdy nie udało się go ściągnąć do nas przedłużył o bodaj 2,5 roku kontrakt z Debreczynem
czyli...
nie dla nas
W gwoli ścisłości Leandro owszem przedłużył kontrakt ale tylko o rok.. wiec za poł roku będzie do wzięcia za darmo.

- z dnia (2009-06-14)
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2009, 10:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Cupiał decydując się na "nie dokładanie do transferów" skazuje Wisłę i siebie na (...) nowe Lewadie.
Markus naprawdę myślisz, że Levadia nas wyeliminowała bo zawodnicy, którymi teraz dysponujemy są gorsi piłkarsko niż ci z Estonii? Idąc tym tokiem rozumowania uważasz, że Alvarez, Głowacki, Marcelo, Pi. Brożek, Małecki, Sobolewski, Diaz, Kirm czy Pa. Brożek nie załapaliby się do składu Levadii? Prosze Cie....
W tym dwumeczu jak i w całej rundzie nie brakowało nam umiejętnosci tylko determinacji i motywacji. Żeby przejść "nowe Lewadie" nie są potrzebne wielkie transfery. Wystarczy, że obecni zawodnicy będą się przykładać do swoich, jak by nie było, obowiązków.
Wisła kilka lat temu nie była lepsza piłkarsko niż Schalke i Parma ani gorsza niż Valerenga czy Dinamo. W tych konkretnych dwumeczach jedni zawodnicy byli poprostu znacznie bardziej zdeterminowani niż przeciwnicy.

Oczywiście zgadzam się ze wszystkim co tu piszece o strukturach, uporządkowaniu funkcjonowania klubu itd ale Twoje zdanie, które zacytowacytowałem to spore nadużycie i demonizowanie tej wpadki.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 30.12.2009 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.12.2009, 10:05
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Możecie sobie jeszcze opowiadać jak powinno być a sprawa jest banalnie prosta i jasno postawiona aby była kasa na lepszych piłkarzy na bardziej profesjonalny skład na byc moze boiska treningowe wieksza liczbe fachowców w klubie to tą kase trzeba zarobić poniewaz nie pojawi nam sie w klubie zaden pilkarz pokroju Szewczenki, Rosickiego to nie ma co liczyć na szybką i duzą kase z transferów :(

Jedynym sposobem dla nas i najbardziej realnym jest gra w europie przy LM to zysk około 7-8 mln euro za LE 2-3 mln euro .

zagranie raz w LM raz w LE czasem wcześniej odpadniecie które tez może sie zdarzyć i wskakujemy na wyższy poziom i tak był cel i do pewnego momentu Valerengi był on bardzo dobrze realizowany i bliski realizacji, ale i teraz nie widzę przeszkód aby zespól z Marcelo Głowackim Alvarezem Brozkami Boguskim Małeckim Kirmem Sobolem nie był wstanie wygrywac z Levadiami Levskimi Debreczynami i podobnymi zespołami.

i jak nastąpi ta piękna chwila i zagramy w LM i Cupiał nie przeznaczy tych 3-4 mln euro na wzmocnienia to będziecie mogli mieć pretensje
To jest jasno postawiona sprawa i zgadzam się z tym całkowicie.
Dodam jeszcze ,że w tym roku tej kasy nie będzie bo drużyna została żle przygotowana do rozgrywek pucharowych.
Nie transfery ,ale złe przygotowanie do pucharów spowodowało ,że jesteśmy w tym miejscu.
Skład personalny drużyny całkowicie wystarczył na Levadię ,Debreczyn,czy Sofię.
Jednak nie ma złego ,co by na dobre nie wyszło.
Dobrze że dano Skorży szansę na rehabilitację i myślę iż ją wykorzysta.
Teraz trzeba myśleć o tym jak sprzedać na następny sezon 25 tys karnetów by stadion był zapełniony.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
MichalD13
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 30.12.2009, 10:17
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
a tu takie coś znalazłem... http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
ale licząc się z tym, że w klubie pieniędzy na transfery brak, to kolejny gość zostanie nam podkupiony...
Akurat on nie robi jakiegoś strasznego wrażenia. W tym sezonie 17 meczów, 4 gole, 1 asysta. Nie rzuca na kolana.

Co do Leandro, jak jest dobry brać go na lewą, a Kirm poszedłby na prawą i byłoby elegancko.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.12.2009, 11:03
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Od kilku lat już Wisła na polu transferowym nie przeprowadza spektakularnych wzmocnień - takich na LM czy szerzej na europejskie puchary bo jej na to nie stać
Nie chce mi się dalej czytać co napisałeś. Ostatnie okienko transferowe? Byłeś w Polsce? Może coś obiło się o uszy w Internecie. Co tam podpowiem. Garguła reprezentant Polski, uważany za najlepszego rozgrywającego w Polsce (nie pisać o kontuzji). Kirm - uczestnik MŚ w przyszłym roku z drużyną która potrafiła ograć np Rosję w barażach. Podstawowy zawodnik tej drużyny. Diaz kolejny, Marcelon następny.
W głowach Wam się popier... Jak czytam ten temat to mi się słabo robi...

Okienko jeszcze się nie zaczęło a tu płacze jak co pół roku zresztą. Nie chce mi się już pisać

A jeszcze do tego nie stać - Mój kolega Legionista co pół roku od jakiś 4 lat mi mówi że już jest koniec Wisły bo się kasa skończyła. Ostatnio coś już przestał. Co poniektórym się chyba wydaje że Ci wszyscy to za wodę i chleb przyszli tutaj grać. Czy myślicie że jak piłkarzowi się kończy umowa za pół roku to przychodzi do nas bo tak musi być?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 11:07.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2009, 14:47
Cytat:
Okienko jeszcze się nie zaczęło a tu płacze jak co pół roku zresztą. Nie chce mi się już pisać
Ta, ale jakoś to nie przeszadza Lechowi pozyskać świetnie zapowiadającego się pomocnika.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 30.12.2009, 15:01
Ján Zápotoka o tym piszesz? Jakoś im szczególnie nie zazdroszczę kadry może z wyjątkiem jakimś...
A poza tym chłopie ty chyba nie wdziałeś kim oni grali pod koniec rundy. To w sumie nie dziwi że co pól roku pozyskują "świetnie zapowiadającego się pomocnika" Byle dalej i co za tym idzie forma w lidze
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2009, 15:21
Chodziło mu zapewne o Krivetza- Białorusin pozyskany z BATE około tygodnia(?) temu.
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2009, 16:13
Wszyscy narzekają na politykę transferową Wisły a prawda jest taka,że w Polsce po prostu nie ma na co więcej liczyć i trzeba się cieszyć tym co jest.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 30.12.2009, 16:27
Cytat:
Chodziło mu zapewne o Krivetza- Białorusin pozyskany z BATE około tygodnia(?) temu.
Właśnie mi o niego chodziło.
*Zwierze - nie orientujesz się widzę
Wiesz, na razie mnie to nie intresuje jak gra. Na papierze jest bardzo dobry.
Pomocnik, który strzela dużo bramek, asystuje. Widzialem pare jego brameczek i pokazuje, ze niezłą kiwkę ma.
Chodzi o sam fakt pozyskania zawodnika. Jest ryzyko, ale jak się sprawdzi to mogą niezle zarobić, a jak sie nie sprawdzi na tyle to i tak w polskiej lidze da radę.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.12.2009, 16:43
skeba napisał(a):Wyświetl post

Pomocnik, który strzela dużo bramek, asystuje. Widzialem pare jego brameczek i pokazuje, ze niezłą kiwkę ma.
jak zostanie Marcelo, to go powstrzyma, bez obaw
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.12.2009, 16:44
Chodzi o sam fakt pozyskania zawodnika. Jest ryzyko, ale jak się sprawdzi to mogą niezle zarobić, a jak sie nie sprawdzi na tyle to i tak w polskiej lidze da radę.
Masz rację ,nie ważne jak gra, najważniejsze że kupili.
No i walą na majstra ...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.12.2009, 16:56
.
Żeby nie było , tez oczywiście bym chciał by to wyglądało 'po ludzku' czyli w trakcie rundy obserwujemy, zbieramy tych co niby jesteśmy pewni że okażą się wzmocnieniem, szybkie negocjacje i potencjalne wzmocnienie gotowe, tyle że jak sobie tak wrócę pamięcią to obraz tzw wzmocnień za kilkaset tys ojro, wygląda nieciekawie, już chyba lepiej nam idzie z tzw darmowcami.

Jeszcze za Kaspra

Nikola - chyba 600 tyś o ile pamiętam, początki obiecujące, potem wszyscy wiemy co = kasa w błoto

Engel

Kryszał i Gołoś - chyba po 200 tyś jeszcze mnie pamięć nie myli = kasa w błoto

Skorża
Jirsak - czy 400 czy 700 mało ważne, ważne że to się nie zwraca
Łobo - 400 = kasa w błoto
Kirm - 400 - jest nadzieja ale nic więcej

Mamy 6 gotówkowych transferów zaczynając od 200 tyś i kupa, pisząc wprost.

Cupiał nie jest głupi - gdyby miał nadzieje że wyłoży powiedzmy milion ojro na 2 grajków , którzy nie dość że spowodują że zespół będzie grał lepiej to jeszcze po roku będą realnie warci choćby 2 razy tyle , to pewnie by dał(o ile pozwala mu na to jego sytuacja finansowa).
Widać boi się że rzuci kasą a do klubu przyjdzie taki Łobo 2 albo Jirsak 2.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 30.12.2009, 17:22
Tak naprawdę to poziom 2 mln euro(według europejskiego, a nie naszego ligowego cennika) to jest próg w którym jest wysokie prawdopodobieństwo że inwestycja się zwróci. Czyli wysokie prawdopodobieństwo że taki piłkarz pogra 2 lata w drużynie wzmacniając ją umiejętnościami po czym da się go odsprzedac za co najmniej tyle samo. Jeśli klub sprowadza graczy po 200~400 tyś euro(mówię o zawodnikach grających w Europie, bo z Afryki za te pieniądze można ściągnąc zawodnika który po 4 latach będzie wart 10 i więcej mln euro) to szanse na to że będzie to udany transfer są równe 50%, czyli albo się uda albo się nie uda. Więc równie dobrze można czerpac z zawodników z kartą w ręce, prawdopodobieństwo udanego transferu takie same.
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 30.12.2009 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.12.2009, 18:08
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,174...l?ticaid=195fa
Chyba każdy wie jak to się skończy....

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.12.2009, 18:23
Tak, Lech kupi, przepłaci a my zdobędziemy mistrzostwo....
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 30.12.2009, 18:36
Hahaha widzę że słowo sarkazm nie jest ci obce

Tak doskonale znam tego zawodnika i myślę że co najmniej połowa forum gdyby ich obudzić w środku nocy wymienią jego poprzednie 2 kluby bądź 4 najlepsze akcję jakie przeprowadził w BATE!

magowski napisał(a):Wyświetl post
Tak, Lech kupi, przepłaci a my zdobędziemy mistrzostwo....
BRAWO takie podejście mi się podoba!
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.12.2009 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.12.2009, 19:07
Cupial na wróżke mi nie wyglada stad zwyczjnie nie chce wydac po raz kolejny kasy na kogos kto niby super sie zapowiada ,wymiata w klubie gra w reprezentacji ,a tu nagle przychodzi co do czego to niepotafi celnie dośrodkować piłki.

Przyklad Lobodzinskiego i po czesci Kirma z Jirsakiem w duzym stopinu przyczynily sie do tego ze Cupial "sparzył" sie na takim kupowaniu.

Trzeba najpierw stworzyc system ktory uporządkował by kwestie transferow i ludzi ktorzy zajmowali by sie tym od poczatku do konca + zadnie i opinia Skorzy.

Bo tak to my wlasciwie transferow robic nie bedziemy ,bo zawsze bedzie ta mysl" a co jak nie wypali?" ...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 30.12.2009, 19:09
Nie, lepiej nie kupywać nikogo.
Z tego co wiem to Lech go obserwował długo. Zobaczymy.
My kupimy kogos z Dvd, zeby tylko do reki Skorzy nie dostała się kaseta z serii: "piłkarskie jaja"

Znajdź mi w Polsce, który strzela 14 bramek w sezonie i drugie tyle asyst. Raz się Zienczukowi udało, ale w jakim on był gazie. Dzięki wlasnie takiemu zawodnikowi jak Zienczuk zdobylismy ten tytul, więc koleś ma papiery na granie. Plakac mi sie chce, jak porównuje ligę Białoruską do Polskiej, ale niestety w ostatnich latach to i oni lepiej się prezentują.
Ostatnio edytowane przez skeba : 30.12.2009 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 30.12.2009, 19:29
My kupimy kogos z Dvd, zeby tylko do reki Skorzy nie dostała się kaseta z serii: "piłkarskie jaja"
Ján Zápotoka? Przepraszam, nie mogłem się opanować
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.12.2009, 19:47

Znajdź mi w Polsce, który strzela 14 bramek w sezonie i drugie tyle asyst. Raz się Zienczukowi udało, ale w jakim on był gazie. Dzięki wlasnie takiemu zawodnikowi jak Zienczuk zdobylismy ten tytul, więc koleś ma papiery na granie. Plakac mi sie chce, jak porównuje ligę Białoruską do Polskiej, ale niestety w ostatnich latach to i oni lepiej się prezentują.
Prosto z mostu- ILE WIDZIAŁEŚ SPOTKAŃ LIGI BIAŁORUSKIEJ? Jeżeli będziesz chciał wdawać się w dalszą polemikę to przygotuj się również na pytanie ile widziałeś spotkań ekstraklasy.

A co do zawodnika, który strzela 14 bramek na sezon i ma podobną liczbę asyst- Kirm miał podobne statystyki w Domzale i póki co u nas nie błyszczy. No ale tak, gdzie lidze słoweńskiej do białoruskiej. Zresztą jak sam zauważyłeś RAZ się Zieńczukowi udało, czyli raz to się może każdemu udać, każdy może mieć sezon konia. No oczywiście oprócz Krivetsa, bo on poszedł do Lecha, a jak wiemy Lech nie popełnia transferowych pomyłek( Zwierze- powstrzymaj się).

I odnosząc się do pierwszego zdania- tak, nikogo nie kupować, dokładnie. Jeżeli piłkarze będą wracać do zdrowia zgodnie z przewidywaniami i nikogo nie sprzedamy, to ta kadra w zupełności wystarczy na wiosnę. Nasz budżet nie jest z gumy i jak długo nie odchudzimy kadry ze zbędnych grajków, tak długo będzie problem z pensjami dla nowych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.12.2009 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 30.12.2009, 19:59
1. Czy muszę oglądać ligę Angielską, by wiedzieć, że jest silniejsza od Niemieckiej ?
Nie, nie musze. Od 3 lat regularnie oglądam spotkania ekstraklasy polskiej. Co weekend 2-3 mecze (Lech, Legia, Wisła)

Bate Borysow - Nie no, oczywiście. Awansować do Ligi Mistrzów - pestka, przecież to zadne osiagniecie. My gramy w niej co roku.
Rok temu wyeliminowali Anderlecht (taaa, chyba z nami wygrali) Grali w Lm, a w tym sezonie grali w fazie grupowej LE. Wygrywając z Evertonem, AEK Ateny.

Zresztą. Nie wiadomo, czy ten Krivets sobie poradzi, ale chodzi mi o chęci dzialaczy Lecha.
Przynajmniej wykazuja checi i probuja pozyskac zawodnika.
Pogadamy o tym, gdy okienko się skonczy, bo teraz glupio tak gadac, bo a nóż uda się po cichu kogos zalatwic.

Edit: Przepraszam, czy widać jakieś efekty pracy Klejdinsta i Csaplar
Czy dostaja kasę za siedzenie i oglądanie DVD?
Ostatnio edytowane przez skeba : 30.12.2009 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.12.2009, 20:29
1. Czy muszę oglądać ligę Angielską, by wiedzieć, że jest silniejsza od Niemieckiej ?
Nie, nie musze. Od 3 lat regularnie oglądam spotkania ekstraklasy polskiej. Co weekend 2-3 mecze (Lech, Legia, Wisła)

Bate Borysow - Nie no, oczywiście. Awansować do Ligi Mistrzów - pestka, przecież to zadne osiagniecie. My gramy w niej co roku.
Rok temu wyeliminowali Anderlecht (taaa, chyba z nami wygrali) Grali w Lm, a w tym sezonie grali w fazie grupowej LE. Wygrywając z Evertonem, AEK Ateny.
Nie musisz, oczywiście, tak samo jak nie musisz znać programu wyborczego żeby wiedzieć na kogo zagłosować.

Czyli jak rozumiem bazujesz swoją ocenę poziomu ligi na podstawie osiągnięć w pucharach. No to cholera na co my jeszcze czekamy, w Levadii piłkarze zarabiają psie pieniądze, a to przecież asiory jakich mało. W pucharach też zaszli dalej jak my, więc i ligę mają mocniejszą, a swoich rywali ligowych golą pięcioma bramkami minimum.

Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania-> wygrali z Evertonem, czyli spokojnie dawaliby sobie radę w Premiership, tak? Rok temu wyeliminowali Anderlecht, no to to by znaczyło, że liga białoruska jest lepsza od belgijskiej. Hmmm, w sumie skoro Rubin wygrał i zremisował z Barceloną to to prawdopodobnie jest najlepsza drużyna na świecie.

Zresztą. Nie wiadomo, czy ten Krivets sobie poradzi, ale chodzi mi o chęci dzialaczy Lecha.
Przynajmniej wykazuja checi i probuja pozyskac zawodnika.
Pogadamy o tym, gdy okienko się skonczy, bo teraz glupio tak gadac, bo a nóż uda się po cichu kogos zalatwic.

Edit: Przepraszam, czy widać jakieś efekty pracy Klejdinsta i Csaplar
Czy dostaja kasę za siedzenie i oglądanie DVD?
Dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane. Z dobrych chęci działaczy Lecha wyszedł Golik, Zapotoka i jakieś inne asiory kupowane za grube pieniądze, wyszedł też Smuda na bruku i zatrudniony Zieliński, jak również czwarty czy piąty sezon "majstrowania" i "oglądania pleców".

Póki co pod wpływem Klejdinsta i Csaplara Skorża wybierał się na dwa mecze LE oraz przetestował kilka odpadów, czyli to samo co za Bednarza i prawdopodobnie za podobne pieniądze, chociaż raczej trochę oszczędzamy.

I litości- "A NUŻ", bo to ze sztućcami nie ma nic wspólnego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów