The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 16:08
Cytat:
Innymi słowy - trzeba poczekać, aż wyleci Skorża wraz z jego dwuosobową siatką "skautów". Osobiście cieszę się, że nie ma pieniędzy, inaczej mielibyśmy już u siebie Pazdana z absurdalnie wysokim kontraktem.

Jak czasami czytam o niektórych pomysłach naszego menago, to ciśnie mi się na usta niesmiertelne pytanie "głupota, czy sabotaż?" Tak więc taka komisja byłaby jak najbardziej na miejscu, Marszałku.
A Ty skąd wiesz takie rzeczy kto zrezygnował z Pazdana, a kto go forsował ? Ile meczów Pazdana widziaeś ?

Dlaczego u nas nie ma Lewandowskiego czy Peszki ? Z tego co wie to Bednarz odpuścił Lewandowskiego który jest dla mnie najlepszym piłkarzem w Polsce ale przecież chciał absurdalnie wysoki kontrakt. Pewnie Bednarz myślał tak samo jak Wy.

Kirma czy Alvarez z tego co wiem też forsował Skorża. Fajnie że skreślasz skautów, za nim co kol wiek zrobili. Zamiast ich dopingować już zaczynają się żale. Brawo.

Napiszę jeszcze raz jestem za tym aby kupić Sobiecha.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2009 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.12.2009, 17:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Innymi słowy - trzeba poczekać, aż wyleci Skorża wraz z jego dwuosobową siatką "skautów". Osobiście cieszę się, że nie ma pieniędzy, inaczej mielibyśmy już u siebie Pazdana z absurdalnie wysokim kontraktem.
Aż mi niedobrze jak Cię czytam. Wykorzystujesz swój czerwony nick moda, a co za tym idzie większą czytelność i większy posłuch by narzucić swoje racje 'stwarzając' własną rzeczywistość i przelewając ją na forum. A to raz się napisze że Petrescu zdobył więcej punktów niż Skorża, a to drugim razem że Skorża chciał załatwić 'absurdalnie wysoki kontrakt' Pazdanowi. Za trzecim razem rzuci się jakieś inne małe kłamstewko, większość przecież ufa czerwonym, to można to wykorzystać, a jak...

Przykro mi że taka osoba jest tutaj modem...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Locdog
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 28.12.2009, 18:41
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Locdog czy ty zjadłeś nie zjadłeś czasem coś co ci zaszkodziło?
I mój post ma do tego tematu tyle co i twój
Faktycznie mój błąd, pomyliłem tematy. Za dużo okienek pootwieranych . Żeby nie było offtopu całkowitego to zasadniczo czytając post wolfiego o wyczekiwaniu na zwolnienie Skorży trzeba się zastanowić czy przyjdzie lepszy magik, który potrafi sklecić coś z tego materiału i nie ściągnie szrotu.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.12.2009, 18:49
To chyba po transferach http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...o_Moretto.html
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.12.2009, 18:53
Cytat:
Wisły nie było jednak stać na 130 tys. euro podstawowych zarobków oraz premie za rozegrane mecze (w sumie nie więcej niż 200 tys. euro). Zawodnik zrezygnował więc z przeprowadzki do Krakowa i wczoraj dopinał umowę z drugoligowym FC Brasiliense
Szczerze to niedałbym takiej kasy mając mimo wszystko solidnego Pawełka.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.12.2009, 18:58
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74...o_Moretto.html i to jest cala prawda o sytuacji transferowj wisly!!!dosc polemiki panowie!
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.12.2009, 19:01
element napisał(a):Wyświetl post
Majątek Cupiała na 2009 wyceniany jest na 1400 mln złotych, a Ty piszesz że dla niego jest ważne wziąć dla siebie kilka marnych baniek za kilku grajków.
Cupiał żadnych zysków z Wisły nie czerpie. Sam musi jeszcze dokładać i często brać pożyczki z TF.

Będziesz miał "rzekomy dług wobec TF" jak rzeczywiście sprzeda Wisłę i powie "oddawać mi wszystko już teraz".
Choć nie sądzę żeby tak postąpił to z drugiej na przekór tego typu osobom jak Ty byłoby miło i z chęcią zobaczyłbym Twoją reakcję gdyby nakazał Wiśle do roku oddać prawie 50 mln zł. I w sumie nic w tym nadzwyczajnego. Skończyła się jego era i bierze co jego.
Cupiał tylko dlatego pozwala oddawać Wiśle grosz po groszu bo jest jej właścicielem.

wiesz co nie wierze w to że Cupiał nie czerpie zysków z Wisły...

Co z tego że jego majątek się na tyle szacuje moze i nie wylozy kilku milionów na zawodnika ale przynajmniej 2 zawodników na okienko młodych i z perspektywami ściągnąć do klubu i mieć większą kadre !! a nie jak teraz ze mamy 13 zawodników ktory maja mniej więcej podobny poziom... i jeszcze graja na pół gwizdka... bo wiedzą ze nie ma ich kim zastąpić. i beda grac w 1 skladzie
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.12.2009, 19:05. Wszystko Jasne:((((
Jeden z menadżerów współpracujących z naszym klubem mówi jeśli nie sprzedamy kogoś to nikogo w tym okienku nie kupimy.Więcej na gazeta.pl
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.12.2009, 19:14
Czyli szopka jak co roku
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.12.2009, 19:19
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czyli szopka jak co roku
Nawet 2 razy w roku
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.12.2009, 19:28
a chcialbym tylko jedno - zatrzymac obecny skład + dojscie do formy kontuzjowanych. Sprzedanie Marcelo za nic w swiecie - bez tego goscia nie bylibysmy chyba na pudle dzisiaj. To jest polowa naszej obrony i 3/4 ataku
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2009, 19:29
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Co z tego że jego majątek się na tyle szacuje moze i nie wylozy kilku milionów na zawodnika ale przynajmniej 2 zawodników na okienko młodych i z perspektywami ściągnąć do klubu i mieć większą kadre !! a nie jak teraz ze mamy 13 zawodników ktory maja mniej więcej podobny poziom... i jeszcze graja na pół gwizdka... bo wiedzą ze nie ma ich kim zastąpić. i beda grac w 1 skladzie
On może wyłożyć 10 mln euro na zawodników i gwarancji na awans do LM / LE nie ma.
A wie że tym składem co mamy są jakieś szanse na MP. Bez potrzeby wykładania tychże 10 mln euro.
Więc może tylko stracić, a nie zyskać.
Nie są to Twoje, moje czy kogoś innego pieniądze. Tylko jego. A domniemam że tak na hurra nie rzucałbyś milionami tylko dlatego bo ktoś na forum napisał że ma zachciankę na ściągnięcie tego i tamtego, za tyle i tyle. A skąd na to hajs się znajdzie to już mnie nie obchodzi. Ma być i ****.
Jestem z tych nielicznych którzy starają się każdego zrozumieć, od grajka, po trenera kończąc na prezesach.
I żeby była jasność to też chciałbym żeby wyjebał najlepiej 100 mln euro i żebyśmy lali każdego po 5-0 u nas na wsi i podlili potentatów europejskich.
Ja o tym marzę od wielu lat. Ale trzeba przyjąć na klatę kilka faktów - często bolesnych i postarać się je zrozumieć.

Przede wszystkim nie są to Wisły, a Cupiała pieniądze. O pieniądzach o których Ty i inni piszą znajdują się w portfelu Cupiała, a nie budzecie Wisły.
Wisła jak już wspomniałem sama na siebie zarabia, co potwierdza tylko powyższy news.
(Sprzedajmy = kupujemy itp)
Cupiał jedynie może rzucić jakimś groszem ale jak one może coś rzucić skoro mamy ten jebany dług wobec jego firmy. I skończymy na tym że za kilka lat będziemy musieli brać pożyczki z banków które do końca życia nie spłacimy. Co ja pisze, my ten dług wykładając na niego z kasy Wisły wątpię czy za 100 lat spłacimy. Prędzej nas wy.......i do 2 ligi.

A jak komuś się nie podoba właściciel niech przejmie po nim pałeczkę.
Cupiał już swego czasu postawił dwa warunki

Cytat:
1) Oferta musi opiewać na ok. 100 mln złotych, tyle bowiem chce uzyskać prezes Telefoniki za sprzedaż swoich udziałów w klubie.

2) Nowy inwestor musi zagwarantować, że nie zostanie zmieniona nazwa, barwy, ani siedziba klubu z Reymonta.
/ Cena zapewne wzrosła ze względu na nowy stadion.

Wystarczy je spełnić i zakończy się marudzenie na forum.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 19:45.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.12.2009, 19:32
szopka jak co roku tylko że do początku okienka transferowego kilka dni więc S-Team będzie miał okazje sie wykazać w szczególności Csaplar tylko nie rozumie czemu większość na dzień dobry robi panike jakby okienko sie już zakończyło a nawet jeszcze sie dobrze nie zaczeło( S-Team SkorżaTeam)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.12.2009, 19:50
Najgorsze jest jedno dlaczego oni chociaż raz nie mogą nam powiedzieć, że nie będzie transferów i nie byłoby takiego zamieszania jak teraz. Ciągle coś kręcą, a to 3 transfery, a to jeden transfer. Jak to możliwie, że człowiek który decyduję o transferach w naszym klubie Maciej Skorża nie wie czy ma pieniądze na transfery czy nie ma ?

Jeśli miałbym kogoś sprzedać to Juniora Diaza, co do Marcelo i Pawła tylko jakaś super oferta.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.12.2009, 19:58
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
a chcialbym tylko jedno - zatrzymac obecny skład + dojscie do formy kontuzjowanych. Sprzedanie Marcelo za nic w swiecie - bez tego goscia nie bylibysmy chyba na pudle dzisiaj. To jest polowa naszej obrony i 3/4 ataku
zgadzam sie w 100 procentach!sprzedamy Marcelo wezma 2 mln a 200 tys przeznacza na jakiegos parcha...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.12.2009, 20:04
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Aż mi niedobrze jak Cię czytam. Wykorzystujesz swój czerwony nick moda, a co za tym idzie większą czytelność i większy posłuch by narzucić swoje racje 'stwarzając' własną rzeczywistość i przelewając ją na forum. (...)

Przykro mi że taka osoba jest tutaj modem...
Jest od dawna oczywiste, że Wolfy nie nadaje się na moderatora i nadużywa swojej pozycji, ale to temat na inną dyskusję.

Bogusław Cupiał ma prawo zaniechać transferów. Nie musi dokładać z własnej kieszeni, czy rachunku TF dokapitalizując klub. To jego zespół, jego pieniądze. Ale czy w ten sposób oszczędzi, zarobi, zyska, mniej straci?

Przykład Lewadii, 8 miejsca w lidze ledwie parę sezonów temu, pokazuje, że niekoniecznie. Brak niezbędnych wzmocnień oraz ciągłe osłabianie drużyny zawsze gwarantują tylko coraz gorsze wyniki i w następstwie nowe dziury budżetowe.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.12.2009 o godz. 20:07.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 28.12.2009, 20:15
On może wyłożyć 10 mln euro na zawodników i gwarancji na awans do LM / LE nie ma.
A wie że tym składem co mamy są jakieś szanse na MP. Bez potrzeby wykładania tychże 10 mln euro.
Więc może tylko stracić, a nie zyskać.
Nie są to Twoje, moje czy kogoś innego pieniądze. Tylko jego. A domniemam że tak na hurra nie rzucałbyś milionami tylko dlatego bo ktoś na forum napisał że ma zachciankę na ściągnięcie tego i tamtego, za tyle i tyle. A skąd na to hajs się znajdzie to już mnie nie obchodzi. Ma być i ****.
Jestem z tych nielicznych którzy starają się każdego zrozumieć, od grajka, po trenera kończąc na prezesach.
I żeby była jasność to też chciałbym żeby wyjebał najlepiej 100 mln euro i żebyśmy lali każdego po 5-0 u nas na wsi i podlili potentatów europejskich.
Ja o tym marzę od wielu lat. Ale trzeba przyjąć na klatę kilka faktów - często bolesnych i postarać się je zrozumieć.

Przede wszystkim nie są to Wisły, a Cupiała pieniądze. O pieniądzach o których Ty i inni piszą znajdują się w portfelu Cupiała, a nie budzecie Wisły.
Wisła jak już wspomniałem sama na siebie zarabia, co potwierdza tylko powyższy news.
(Sprzedajmy = kupujemy itp)
Cupiał jedynie może rzucić jakimś groszem ale jak one może coś rzucić skoro mamy ten jebany dług wobec jego firmy. I skończymy na tym że za kilka lat będziemy musieli brać pożyczki z banków które do końca życia nie spłacimy. Co ja pisze, my ten dług wykładając na niego z kasy Wisły wątpię czy za 100 lat spłacimy. Prędzej nas wy.......i do 2 ligi.

A jak komuś się nie podoba właściciel niech przejmie po nim pałeczkę.
Cupiał już swego czasu postawił dwa warunki

/ Cena zapewne wzrosła ze względu na nowy stadion.

Wystarczy je spełnić i zakończy się marudzenie na forum.

Ja tu nie mowie zeby wykladal 100 mln Euro...

mowie tylko ze 2-3 mlodych zawodnikow z perspektywami za niewielką kasę sciągnąć co okienko i by byli pożyteczni... a chyba zgodzisz sie ze mna ze musimy mieć szerszą kadrę... bo przyjdzie taka plaga kontuzji jak teraz i dupa bo nie mamy kim grać... cud ze i tak jakos ciułamy te punkty...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.12.2009, 20:18
To już napisałem czemu nie ściągną.
A ściągną wtedy kiedy sprzedadzą kogoś z trójki BMD.
Choć dla mnie głupotą byłoby o.......ić Marcelo choćby dla 3 grajków. Chłopak jest z innej bajki i dla nas jest skarbem co potwierdza tylko sonda
http://www.wisla.krakow.pl/pl/sondy/...jesiennej_byl_
Frajerstwem również popisaliby się działacze gdyby go opchnęli za 2 mln euro. Jest bardzo młodziutki, ma ułożone we łbie. Perspektywiczny i trzeba go dograć do końca sezonu i wtedy go pokazać w pucharach. Kij z tym w jakiej lidze gra i jak się ogólnie Wisła zaprezentuje, tzn ważne tyle że pod obserwację pójdzie konkretny/i piłkarz/e.
Ewentualnie z bólem serca Brożek, a najlepiej Diaz. Ale czy jest sens wymieniać kogoś wartościowego na kogoś kto może się okazać wartościowym, a co gorsza kimś gorszym od choćby Brożka i Marcelo? wątpię. Nie czas na kalkulacje i ryzyko.

@
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
ma chyba zgodzisz sie ze mna ze musimy mieć szerszą kadrę...
Oczywiście. Byłoby milo gdybyśmy mieli po 5 grajków na każdą pozycję.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 20:30.
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
cdn..
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2009, 20:20
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jest od dawna oczywiste, że Wolfy nie nadaje się na moderatora i nadużywa swojej pozycji, ale to temat na inną dyskusję.

Bogusław Cupiał ma prawo zaniechać transferów. Nie musi dokładać z własnej kieszeni, czy rachunku TF dokapitalizując klub. To jego zespół, jego pieniądze. Ale czy w ten sposób oszczędzi, zarobi, zyska, mniej straci?
Ja myślę że Cupiał w ogóle nie myśli kategoriami jakiegoś zysku.Czekał na jakikolwiek zysk sporo lat i się nie doczekał - teraz u niego liczy się niedokładanie do interesu.Po takich kwiatkach jak Levadia czy kolejny niewypał za spore pieniądze(Garguła) to już w ogóle nie ma o czym mówić.
Ja bym się nie zdziwił gdyby ten manewr ze zrobieniem ze Skorży także menadżera, był złośliwością - dam mu trochę roboty by się nie nudził ale pieniędzy żadnych

Na miejscu Skorży zamiast latać i oglądać gości których i tak nie kupimy, to wolał bym zrobić przegląd naszej kadry lekarskiej i rehabilitantów bo jest kogo leczyć i wypadało by ich w końcu wyleczyć , oraz postarał bym się na prawdę dobrze przygotować drużynę do sezonu - czasu jest sporo a zespół powinien zostać tak przygotowany, by po krótkiej przerwie letniej, był w stanie wygrać z drużynami pokroju Levadii
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 28.12.2009, 20:24
A mnie trochę boli, że Wisła interesuje się graczami z polskiej ligi dopiero gdy ich cena zostanie wywindowana. Faktem jest, że w polskiej lidze było sporo półsezonowych gwiazdek i każdy woli poczekać, aż ktoś podtrzyma poziom co najmniej przez 2 rundy...

...ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Sadlok czy Sobiech zaklepani (czyli np. kupieni i od razu wypożyczeni do swojego macierzystego klubu) przed tym sezonem kosztowali by pewnie z 3, 4 razy mniej niż obecnie.

Zgodzę się, że do takiej praktyki i uniknięcia kupienia "babola" trzeba fury szczęścia i mimo wszystko umiejętności oceny potencjału zawodnika. Ale przysłuchując się trenerom klubowym (Fornalikowi - koledze Skorży) można wywnioskować kto ma papiery na granie.

Takim obecnie zawodnikiem w mojej opinii jest Siebert z Arki, który w mojej ocenie ma to "coś", ale jest chyba zawodnikiem Metz, co tworzy problem.

Co do rzekomej niekompetencji naszej siatki scoutingu i wiary forumowiczów w to, że oni zrobiliby lepiej - jestem przekonany, że wszystko rozbija się o kasę i Skorża czy wcześniej Bednarz mieli na oku wielu piłkarzy, o sporym potencjale i umiejętnościach ale wszystko rozbijało się o pieniądze.
Mimo że wszystkie praktycznie rynki są wydrenowane przez bogatszych to i tak dałoby się wyłowić kogoś fajnego jeżeli zapłaciłoby mu się konkretną kasę.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2009, 20:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się nie zdziwił gdyby ten manewr ze zrobieniem ze Skorży także menadżera, był złośliwością - dam mu trochę roboty by się nie nudził ale pieniędzy żadnych
Co prawda Filipiak kiedyś zwierzał się jakiemuś dziennikarzowi, że Majewskiego nie zwolni jemu samemu na złość (w domyśle - niech się męczy), ale Cupiała nie podejrzewałbym o taką perwersję. Co najwyżej - odroczył wyrok do końca sezonu, a potem znowu rewolucja. Wówczas Skorża zbierze też joby za brak transferów (z jednej strony zasłużenie, bo to on zawalił puchary, z drugiej - budżet transferowy jest na minusie, więc wzmocnienia ).
Ale to tylko takie gdybanie.

Sygnały z klubu są takie, że lepiej na ofensywę transferową się nie nastawiać. Delikatnie mówiąc...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.12.2009, 20:52
A pamiętacie takiego murzyna co wcześniej grał w jakimś hiszpańskim klubie, był na zimowym zgrupowaniu w hiszpani i zagrał w 1 lub 2 meczach. Taki dobrze zbudowany i miał dredy Jak się nazywał i co się z nim dzieje? Ktoś wie?
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.12.2009, 21:05
Skoro przy Cupiale jesteśmy. Wręcz niewiarygodne jest to,że w ogóle nie uczy się na błędach. Po tylu latach nie doszedł do tego,że aby dobrze funkcjonował klub to należy go wzmocnić zawodowcami na każdym szczeblu. Od zarządu na trenerze skończywszy. Czy to tak trudno ściągnąć zarządzającego z Anglii czy Bundsligii, kto pokierował by klubem w odpowiedni sposób. Ktoś kto wiedziałby jak się buduje siatkę scautów, a nie,ze słyszał jak sie to robi. Tylko już budował. Ktoś kto skompletował dobry i sprawnie funkcjonujący sztab medyczny i odnowy biologicznej,i wreszcie ktośkto sprawnie dbałby o PR i marketing klubu. Czy w Championship,bo o Premiership nie ma co marzyć,lub 2 Bundeslidze nie ma nikogo takiego?Niby jesteśmy zawodowym klubem ale na jego czele stoi były szef US.

Przykłady. Otóż Ambamowicz jak wszedł do Chelsea to jaki był jego pierwszy transfer? Kupił z MU dyrektora wykonawczego. Co mówi Solorz jak mówi,że zamierza wejść w Sląsk?Że ściągnie kogoś z bundesligi do zarządzania,bo on się nie zna na tym zupełnie, a w kraju tak owych osób nie ma. W naszym klubie,gdzie nie spojrzymy to strach. Na dłuższą metę to nie pociągnie za długo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.12.2009, 21:09
Félix Ettien - Félix Dja Ettien gra teraz w Astra Ploiesti Liga Rumunska
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2009, 21:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Skoro przy Cupiale jesteśmy. Wręcz niewiarygodne jest to,że w ogóle nie uczy się na błędach. Po tylu latach nie doszedł do tego,że aby dobrze funkcjonował klub to należy go wzmocnić zawodowcami na każdym szczeblu. Od zarządu na trenerze skończywszy. Czy to tak trudno ściągnąć zarządzającego z Anglii czy Bundsligii, kto pokierował by klubem w odpowiedni sposób. Ktoś kto wiedziałby jak się buduje siatkę scautów, a nie,ze słyszał jak sie to robi. Tylko już budował. Ktoś kto skompletował dobry i sprawnie funkcjonujący sztab medyczny i odnowy biologicznej,i wreszcie ktośkto sprawnie dbałby o PR i marketing klubu. Czy w Championship,bo o Premiership nie ma co marzyć,lub 2 Bundeslidze nie ma nikogo takiego?Niby jesteśmy zawodowym klubem ale na jego czele stoi były szef US.

Przykłady. Otóż Ambamowicz jak wszedł do Chelsea to jaki był jego pierwszy transfer? Kupił z MU dyrektora wykonawczego. Co mówi Solorz jak mówi,że zamierza wejść w Sląsk?Że ściągnie kogoś z bundesligi do zarządzania,bo on się nie zna na tym zupełnie, a w kraju tak owych osób nie ma. W naszym klubie,gdzie nie spojrzymy to strach. Na dłuższą metę to nie pociągnie za długo.
Pozostaje się pod tym podpisać. Zresztą - pisałem o tym samym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 28.12.2009, 21:27

Marszałku, ja nawet nie wiem czy to jest dziwne. To jest jakaś patologia. Bo jednocześnie w Telefonice właśnie taki profesjonalny sposób zarządzania funkcjonuje. Nie pamiętam nazwisk ale w Radzie Nadzorczej TF swego czasu byli np. Francuz z France Telekom czy menadżer z KGHMu i nie były to ogórki....To co było rozsądnym i dobrym rozwiązaniem w biznesie nie zostało przeniesione na grunt piłkarski, który tez jest biznesem. I tego nie rozumiem. U nas wciąż krążą nazwiska typy Kapka, Rogala i inne wynalazki. Po prostu absurd.
Zmarnowaliśmy czas, w którym można było odjechać innym na lata świetlne w organizacji klubu a nie tylko zdobywać tytuły. Oczywiście, że miłe ale w dłuższej perspektywie niewystarczające.
Taki tryb funkcjonowania spowoduje za kilka lat....aż strach myśleć co spowoduje..środek tabeli w najlepszym razie.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.12.2009, 21:52

bo może ta nasza Wisełka to jedna wielka pralnia.....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.12.2009, 22:03. Kiedy oficjalne stanowisko zarządu?
Czy nie nudzi Was już użalanie sie i ipsanie na temat witualnych zakupów?
Może SKWK wymogłoby coś od nich lub jakaś nasza konkretna incjatywa a nie wieczne pisanie o niczym?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.12.2009, 22:09
donecki napisał(a):Wyświetl post
Czy nie nudzi Was już użalanie sie i ipsanie na temat witualnych zakupów?
Może SKWK wymogłoby coś od nich lub jakaś nasza konkretna incjatywa a nie wieczne pisanie o niczym?
Piszesz to tak jakby Cupiałowi, Wilczkowi, Skorzy, piłkarzom i reszcie nie zależało na sukcesach i jak najlepszej formie Wisły.

Żeby SKWK mogło cokolwiek wymagać musi reprezentować konkretną ilość osób by klub mógł ich poważnie traktować
(ceny biletów/ karnetów , promocje , różnego rodzaju udogodnienia dla kibiców kończąc nawet o wymuszeniu czegoś związanego z piłkarzami)
Dlatego zapisywać się do SKWK bo tylko w ten sposób możemy cokolwiek wywalczyć.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 22:13.
cdn..
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.12.2009, 22:13
Piszesz to tak jakby Cupiałowi, Wilczkowi, Skorzy, piłkarzom i reszcie nie zależało na sukcesach.

Żeby SKWK mogło cokolwiek wymagać musi reprezentować konkretną ilość osób by klub mógł ich poważnie traktować
(ceny biletów/ karnetów , promocje , różnego rodzaju udogodnienia dla kibiców kończąc nawet o wymuszeniu czegoś związanego z piłkarzami)
Dlatego zapisywać się do SKWK bo tylko w ten sposób możemy cokolwiek wywalczyć.

Cupiałowi i Skorży pewnie zależy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów