|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Przykro mi że taka osoba jest tutaj modem... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. Żeby nie było offtopu całkowitego to zasadniczo czytając post wolfiego o wyczekiwaniu na zwolnienie Skorży trzeba się zastanowić czy przyjdzie lepszy magik, który potrafi sklecić coś z tego materiału i nie ściągnie szrotu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To chyba po transferach http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...o_Moretto.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74...o_Moretto.html i to jest cala prawda o sytuacji transferowj wisly!!!dosc polemiki panowie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
wiesz co nie wierze w to że Cupiał nie czerpie zysków z Wisły... Co z tego że jego majątek się na tyle szacuje ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeden z menadżerów współpracujących z naszym klubem mówi jeśli nie sprzedamy kogoś to nikogo w tym okienku nie kupimy.Więcej na gazeta.pl
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli szopka jak co roku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a chcialbym tylko jedno - zatrzymac obecny skład + dojscie do formy kontuzjowanych. Sprzedanie Marcelo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
A wie że tym składem co mamy są jakieś szanse na MP. Bez potrzeby wykładania tychże 10 mln euro. Więc może tylko stracić, a nie zyskać. Nie są to Twoje, moje czy kogoś innego pieniądze. Tylko jego. A domniemam że tak na hurra nie rzucałbyś milionami tylko dlatego bo ktoś na forum napisał że ma zachciankę na ściągnięcie tego i tamtego, za tyle i tyle. A skąd na to hajs się znajdzie to już mnie nie obchodzi. Ma być i ****. Jestem z tych nielicznych którzy starają się każdego zrozumieć, od grajka, po trenera kończąc na prezesach. I żeby była jasność to też chciałbym żeby wyjebał najlepiej 100 mln euro i żebyśmy lali każdego po 5-0 u nas na wsi i podlili potentatów europejskich. Ja o tym marzę od wielu lat. Ale trzeba przyjąć na klatę kilka faktów - często bolesnych i postarać się je zrozumieć. Przede wszystkim nie są to Wisły, a Cupiała pieniądze. O pieniądzach o których Ty i inni piszą znajdują się w portfelu Cupiała, a nie budzecie Wisły. Wisła jak już wspomniałem sama na siebie zarabia, co potwierdza tylko powyższy news. (Sprzedajmy = kupujemy itp) Cupiał jedynie może rzucić jakimś groszem ale jak one może coś rzucić skoro mamy ten jebany dług wobec jego firmy. I skończymy na tym że za kilka lat będziemy musieli brać pożyczki z banków które do końca życia nie spłacimy. Co ja pisze, my ten dług wykładając na niego z kasy Wisły wątpię czy za 100 lat spłacimy. Prędzej nas wy.......i do 2 ligi. A jak komuś się nie podoba właściciel niech przejmie po nim pałeczkę. Cupiał już swego czasu postawił dwa warunki Cytat:
Wystarczy je spełnić i zakończy się marudzenie na forum.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 19:45.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szopka jak co roku tylko że do początku okienka transferowego kilka dni więc S-Team będzie miał okazje sie wykazać w szczególności Csaplar tylko nie rozumie czemu większość na dzień dobry robi panike jakby okienko sie już zakończyło a nawet jeszcze sie dobrze nie zaczeło( S-Team SkorżaTeam)
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Najgorsze jest jedno dlaczego oni chociaż raz nie mogą nam powiedzieć, że nie będzie transferów i nie byłoby takiego zamieszania jak teraz. Ciągle coś kręcą, a to 3 transfery, a to jeden transfer. Jak to możliwie, że człowiek który decyduję o transferach w naszym klubie Maciej Skorża nie wie czy ma pieniądze na transfery czy nie ma ?
Jeśli miałbym kogoś sprzedać to Juniora Diaza, co do Marcelo i Pawła tylko jakaś super oferta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
zgadzam sie w 100 procentach!sprzedamy Marcelo wezma 2 mln a 200 tys przeznacza na jakiegos parcha...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bogusław Cupiał ma prawo zaniechać transferów. Nie musi dokładać z własnej kieszeni, czy rachunku TF dokapitalizując klub. To jego zespół, jego pieniądze. Ale czy w ten sposób oszczędzi, zarobi, zyska, mniej straci? Przykład Lewadii, 8 miejsca w lidze ledwie parę sezonów temu, pokazuje, że niekoniecznie. Brak niezbędnych wzmocnień oraz ciągłe osłabianie drużyny zawsze gwarantują tylko coraz gorsze wyniki i w następstwie nowe dziury budżetowe.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.12.2009 o godz. 20:07.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tu nie mowie zeby wykladal 100 mln Euro... mowie tylko ze 2-3 mlodych zawodnikow z perspektywami za niewielką kasę sciągnąć co okienko i by byli pożyteczni... a chyba zgodzisz sie ze mna ze musimy mieć szerszą kadrę... bo przyjdzie taka plaga kontuzji jak teraz i dupa bo nie mamy kim grać... cud ze i tak jakos ciułamy te punkty... ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już napisałem czemu nie ściągną.
A ściągną wtedy kiedy sprzedadzą kogoś z trójki BMD. Choć dla mnie głupotą byłoby o.......ić Marcelo choćby dla 3 grajków. Chłopak jest z innej bajki i dla nas jest skarbem co potwierdza tylko sonda http://www.wisla.krakow.pl/pl/sondy/...jesiennej_byl_ Frajerstwem również popisaliby się działacze gdyby go opchnęli za 2 mln euro. Jest bardzo młodziutki, ma ułożone we łbie. Perspektywiczny i trzeba go dograć do końca sezonu i wtedy go pokazać w pucharach. Kij z tym w jakiej lidze gra i jak się ogólnie Wisła zaprezentuje, tzn ważne tyle że pod obserwację pójdzie konkretny/i piłkarz/e. Ewentualnie z bólem serca Brożek, a najlepiej Diaz. Ale czy jest sens wymieniać kogoś wartościowego na kogoś kto może się okazać wartościowym, a co gorsza kimś gorszym od choćby Brożka i Marcelo? wątpię. Nie czas na kalkulacje i ryzyko. @ Oczywiście. Byłoby milo gdybyśmy mieli po 5 grajków na każdą pozycję.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 20:30.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja bym się nie zdziwił gdyby ten manewr ze zrobieniem ze Skorży także menadżera, był złośliwością - dam mu trochę roboty by się nie nudził ale pieniędzy żadnych ![]() Na miejscu Skorży zamiast latać i oglądać gości których i tak nie kupimy, to wolał bym zrobić przegląd naszej kadry lekarskiej i rehabilitantów bo jest kogo leczyć i wypadało by ich w końcu wyleczyć , oraz postarał bym się na prawdę dobrze przygotować drużynę do sezonu - czasu jest sporo a zespół powinien zostać tak przygotowany, by po krótkiej przerwie letniej, był w stanie wygrać z drużynami pokroju Levadii ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A mnie trochę boli, że Wisła interesuje się graczami z polskiej ligi dopiero gdy ich cena zostanie wywindowana. Faktem jest, że w polskiej lidze było sporo półsezonowych gwiazdek i każdy woli poczekać, aż ktoś podtrzyma poziom co najmniej przez 2 rundy...
...ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Sadlok czy Sobiech zaklepani (czyli np. kupieni i od razu wypożyczeni do swojego macierzystego klubu) przed tym sezonem kosztowali by pewnie z 3, 4 razy mniej niż obecnie. Zgodzę się, że do takiej praktyki i uniknięcia kupienia "babola" trzeba fury szczęścia i mimo wszystko umiejętności oceny potencjału zawodnika. Ale przysłuchując się trenerom klubowym (Fornalikowi - koledze Skorży) można wywnioskować kto ma papiery na granie. Takim obecnie zawodnikiem w mojej opinii jest Siebert z Arki, który w mojej ocenie ma to "coś", ale jest chyba zawodnikiem Metz, co tworzy problem. Co do rzekomej niekompetencji naszej siatki scoutingu i wiary forumowiczów w to, że oni zrobiliby lepiej - jestem przekonany, że wszystko rozbija się o kasę i Skorża czy wcześniej Bednarz mieli na oku wielu piłkarzy, o sporym potencjale i umiejętnościach ale wszystko rozbijało się o pieniądze. Mimo że wszystkie praktycznie rynki są wydrenowane przez bogatszych to i tak dałoby się wyłowić kogoś fajnego jeżeli zapłaciłoby mu się konkretną kasę. ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
).Ale to tylko takie gdybanie. Sygnały z klubu są takie, że lepiej na ofensywę transferową się nie nastawiać. Delikatnie mówiąc... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A pamiętacie takiego murzyna co wcześniej grał w jakimś hiszpańskim klubie, był na zimowym zgrupowaniu w hiszpani i zagrał w 1 lub 2 meczach. Taki dobrze zbudowany i miał dredy
Jak się nazywał i co się z nim dzieje? Ktoś wie?![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skoro przy Cupiale jesteśmy. Wręcz niewiarygodne jest to,że w ogóle nie uczy się na błędach. Po tylu latach nie doszedł do tego,że aby dobrze funkcjonował klub to należy go wzmocnić zawodowcami na każdym szczeblu. Od zarządu na trenerze skończywszy. Czy to tak trudno ściągnąć zarządzającego z Anglii czy Bundsligii, kto pokierował by klubem w odpowiedni sposób. Ktoś kto wiedziałby jak się buduje siatkę scautów, a nie,ze słyszał jak sie to robi. Tylko już budował. Ktoś kto skompletował dobry i sprawnie funkcjonujący sztab medyczny i odnowy biologicznej,i wreszcie ktośkto sprawnie dbałby o PR i marketing klubu. Czy w Championship,bo o Premiership nie ma co marzyć,lub 2 Bundeslidze nie ma nikogo takiego?Niby jesteśmy zawodowym klubem ale na jego czele stoi były szef US
. Przykłady. Otóż Ambamowicz jak wszedł do Chelsea to jaki był jego pierwszy transfer? Kupił z MU dyrektora wykonawczego. Co mówi Solorz jak mówi,że zamierza wejść w Sląsk?Że ściągnie kogoś z bundesligi do zarządzania,bo on się nie zna na tym zupełnie, a w kraju tak owych osób nie ma. W naszym klubie,gdzie nie spojrzymy to strach. Na dłuższą metę to nie pociągnie za długo. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Félix Ettien - Félix Dja Ettien gra teraz w Astra Ploiesti Liga Rumunska
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zmarnowaliśmy czas, w którym można było odjechać innym na lata świetlne w organizacji klubu a nie tylko zdobywać tytuły. Oczywiście, że miłe ale w dłuższej perspektywie niewystarczające. Taki tryb funkcjonowania spowoduje za kilka lat....aż strach myśleć co spowoduje..środek tabeli w najlepszym razie. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy nie nudzi Was już użalanie sie i ipsanie na temat witualnych zakupów?
Może SKWK wymogłoby coś od nich lub jakaś nasza konkretna incjatywa a nie wieczne pisanie o niczym? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby SKWK mogło cokolwiek wymagać musi reprezentować konkretną ilość osób by klub mógł ich poważnie traktować (ceny biletów/ karnetów , promocje , różnego rodzaju udogodnienia dla kibiców kończąc nawet o wymuszeniu czegoś związanego z piłkarzami) Dlatego zapisywać się do SKWK bo tylko w ten sposób możemy cokolwiek wywalczyć.
Ostatnio edytowane przez element : 28.12.2009 o godz. 22:13.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Cupiałowi i Skorży pewnie zależy? |
|
|

|
||||||