The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2009, 23:56
jova napisał(a):Wyświetl post
Zwycięstwo w drugim meczu to nie jest zasługa Okuki i nie efekt pracy Petrescu. To zwykły gigantyczny fart, bo uratował nas gol, który nie miał prawa wpaść.

Kilka osób nieźle się rozmarzyło i snuło wizję jak to byśmy wymiatali w Europie gdyby gburowaty Rumun wciąż był z nami. Chciałem przypomnieć z jakim skutkiem Dan grał z Wisłą w pucharach.
chciałem ci przypomniec, że rok temu Dan tez grał z Unireą w pucharach i odpadł w przedbiegach. Normalne. Dobra drużyna nie powstaje po pstryknięciu palcami. Chyba, że nazywasz się Abramowicz i kupujesz jakich chcesz piłkarzy.
Jesli zaś nazywasz się inaczej, zatrudniasz dobrego trenera, dajesz mu narzędzia do pracy i czekasz. I nie zwalniasz go po pierwszym sezonie, gdy nie awansował w pucharach.
tak zrobił Bucsaru w Rumunii.
Jest dużo mądrzejszy od ciebie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.12.2009, 00:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
chciałem ci przypomniec, że rok temu Dan tez grał z Unireą w pucharach i odpadł w przedbiegach. Normalne. Dobra drużyna nie powstaje po pstryknięciu palcami. Chyba, że nazywasz się Abramowicz i kupujesz jakich chcesz piłkarzy.
Jesli zaś nazywasz się inaczej, zatrudniasz dobrego trenera, dajesz mu narzędzia do pracy i czekasz. I nie zwalniasz go po pierwszym sezonie, gdy nie awansował w pucharach.
Weź nie gadaj z tym gościem z kompleksami co połowę swoich postów wysmażył by dowalić Danowi.

Napisz lepiej czemu Dan poszedł do 2 ligi rosyjskiej(co on o tym mówi i jakie są komentarze prasy rumuńskiej) bo dla mnie to rzecz nieprawdopodobna i szczerze powiedziawszy jestem bardzo tym zawiedziony.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.12.2009, 00:09
Tylko że Petrescu w Rumunii robił wyniki, a u nas ich nie miał - to stwarza pewną "subtelną" różnicę pomiędzy tymi sytuacjami. Dlatego tam można było mu dać czas, a u nas trzeba było go wywalić. Tak jak np. Juande Ramosowi można było dać popracować w Sevilli, ale zwolnić bez żalu w Tottenhamie.
Ostatnio edytowane przez jova : 28.12.2009 o godz. 00:24.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.12.2009, 00:11
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Weź nie gadaj z tym gościem z kompleksami co połowę swoich postów wysmażył by dowalić Danowi.

Napisz lepiej czemu Dan poszedł do 2 ligi rosyjskiej(co on o tym mówi i jakie są komentarze prasy rumuńskiej) bo dla mnie to rzecz nieprawdopodobna i szczerze powiedziawszy jestem bardzo tym zawiedziony.
Z tego co podają na głównej wynika, że:
- zarobi wielkie pieniądze
- klub ma w kilkuletniej perspektywie wielkie ambicje

Podejrzewam, że dano mu względnie wolną rękę w budowaniu zespołu na parę lat i Dan na to poszedł. Może traktuje krasnodarską przygodę jako świetne wyzwanie? Nie oceniałbym pochopnie.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 28.12.2009, 00:17
felipe napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę uznajesz zwycięstwo z pewną awansu Barceloną za wyznacznik naszych faktycznych możliwości ?
Doskonale pamiętam o oklicznościach. Tyle tylko, że taka prestiżowa wygrana jednak pokazuje, że możemy się postawić czołowym ekipom, grającym w najsilniejszym zestawieniu. Słabsze drużyny mogliśmy zjeść na śniadanie i tak się stało z Beitarem.Taka właśnie gra wystarcza na to, żeby sobie radzić w pucharach.

No ale oczywiście łatwiej powiedzieć, że przegraliśmy z kelnerami z Estonii i już nigdy niczego nie osiągniemy pod rządami obecnego trenera...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2009, 00:24
felipe napisał(a):Wyświetl post
Z tego co podają na głównej wynika, że:
- zarobi wielkie pieniądze
- klub ma w kilkuletniej perspektywie wielkie ambicje

Podejrzewam, że dano mu względnie wolną rękę w budowaniu zespołu na parę lat i Dan na to poszedł. Może traktuje krasnodarską przygodę jako świetne wyzwanie? Nie oceniałbym pochopnie.
Może ale dla mnie to kosmosLiczyłem że jeśli zdecyduje się zmienić otoczenie to na lepszy klub, szczególnie że Unirea jest na dobrej drodze na 2 mistrza i kolejną LM
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2009, 00:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Dwa powody: olbrzymia kasa dla niego i olbrzymi budżet na transfery. Z takimi pieniędzmi za góra trzy lata będzie spokojnie w LM.
W swoim nowym klubie Dan pewnie będzie pierwszy po właścicielu - będzie mógł sobie wszystko poustawiać po swojemu.
Moim zdaniem to bardzo rozsądne, że nie pcha się do jakiegoś słabego klubu z silnej ligi, gdzie po dwóch - trzech porażkach może wylecieć. Jeżeli wyjdzie mu z nowym klubem, to następnym krokiem będzie pewnie jakaś naprawdę znana marka.
Ale nie uprzedzajmy faktów
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.12.2009 o godz. 00:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.12.2009, 00:35
A gdzie poszedł? Bo jakoś nie ogarnełam tematu nawet ...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.12.2009, 00:37
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Kuban Krasnodar - II liga rosyjska
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2009, 00:38
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Jakiś rosyjski drugoligowiec.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2009, 00:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dwa powody: olbrzymia kasa dla niego i olbrzymi budżet na transfery. Z takimi pieniędzmi za góra trzy lata będzie spokojnie w LM.
W swoim nowym klubie Dan pewnie będzie pierwszy po właścicielu - będzie mógł sobie wszystko poustawiać po swojemu.
Moim zdaniem to bardzo rozsądne, że nie pcha się do jakiegoś słabego klubu z silnej ligi, gdzie po dwóch - trzech porażkach może wylecieć. Jeżeli wyjdzie mu z nowym klubem, to następnym krokiem będzie pewnie jakaś naprawdę znana marka.
Faktycznie jeśli zapewnili mu dużą kasę na transfery to może być to bardzo dobra decyzja, szczególnie że wszystko przed nim i nie ma się gdzie śpieszyć - na nieunikniony(kiedyś) upadek z wysokiego konia przyjdzie czas.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.12.2009, 01:10
Cytat:
Może traktuje krasnodarską przygodę jako świetne wyzwanie? Nie oceniałbym pochopnie.
Siano, siano i jeszcze raz siano.
To tak jakby ktoś powiedział, że w Arabii Saudyjskiej gramy dla tego, że ciepło jest albo, że szejkowie kupuja co raz lepszych zawodnikow i liga jest silniejsza. z Unirea mógl wiecej osiagnac, bo tam juz pracował.
Zaszeleścili siankiem i Dan opuscil klub.
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 28.12.2009, 03:28
W Rosji co drugi klub może szastać pieniędzmi(wątpie żeby wydawali więcej niż Rubin, CSKA, Zenit itp.) więc ciężko mu będzie do Ligi europejskiej awansować,a co dopiero champions league. Pozatym narazie musi awansować do 1 ligi co wydaje się być banalną rzeczą ale nikt ambitny nię będzie chciał przyjść do 2 ligi a z jakimiś piłkarzami musi awansować.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.12.2009, 09:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
hehe - dokładnie tego się spodziewałem, uwielbiany na forum Dan, po takiej decyzji zostaje jeszcze bohaterem, ochy i achy, a gdy zrobi tak piłkarz, to się go bluzga, że sprzedawczyk, blablabla
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.12.2009, 10:06
Jednym z powodów dla ktorych Petrescu zgodził sie na objecie tej drużyny jest to, że włodarze druzyny połozyli przed nim na stole projekt 5-letniej pracy, pod koniec której Petrescu ma przywieźć do Krasnodaru jedno z europejskich trofeów.
Na poczatek Petrescu będzie zarabiał 1,5 mln euro rocznie, a wynagrodzenie to będzie wzrastało w miare postepów drużyny, począwszy od awansu do I ligi.
Nowi właściciele druzyny obiecali sprowadzenie Rumunowi najwyższej klasy pikarzy w celu osiągnięcia zamierzonego celu. Z aktualnego składu najbardziej znanymi pilkarzami są Nigeryjczyk Haruna Babangida i Serb, Sreten Sretenovic, wypozyczony z Zagłebia Lubin.

do jova
Cytat:
Tylko że Petrescu w Rumunii robił wyniki, a u nas ich nie miał - to stwarza pewną "subtelną" różnicę pomiędzy tymi sytuacjami. Dlatego tam można było mu dać czas, a u nas trzeba było go wywalić. Tak jak np. Juande Ramosowi można było dać popracować w Sevilli, ale zwolnić bez żalu w Tottenhamie.
Petrescu w Rumunii robił wyniki, bo miał mądrego właściciela klubu, ktory chcąc osiagnąć swoje cele nie poprzestał na obiecankach i mydleniu oczu jak Cupiał, ale zrealizował zamierzenia trenera: pozwalniał drogich obiboków, nawet kosztem strat finansowych, zatrudnił piłkarzy, którzy potrafią celnie kopnąć piłkę i mają ambicję, oraz wolę podnoszena swoich umiejętnosci - tak niewiele, prawda, jaka "subtelna" różnica między nim a Cupiałem?

Żeby zakonczyć. Tak. Petrescu niczego by w Wisle nie osiągnął. Nie z tym właścicielem, nie z tym zarządem, nie z tymi piłkarzami. Nie z właścicielem, który oszukiwał go, że sprowadzi mu piłkarzy, nie z zarządem, który rzucał mu kłody pod nogi zamaist współpracować, nie z piłkarzami, którzy woleli żel i zabawę niż pracę i podnoszenie swych umiejętności.

edit:

do tych, co pisza, ze Petrescu "sie sprzedał":
faktycznie, nikt jednak nie napisał, ze w tym samym czasie Petrescu odrzucił ofertę z Arabii Saudyjskiej, żeby prowadzić jeden z klubów ligi nad zatoką Perską, za kwotę prawie dwukrotnie wyższą, czyli pomiedzy 2,5-3 mln euro rocznie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.12.2009 o godz. 10:27.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 28.12.2009, 10:12
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=195c3

A ci swoje
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 28.12.2009, 10:16
Dlatego też nie ma co liczyć na jakikolwiek sukces oprócz jakże spektakularnych Mistrzostw Polski za kadencji Cupiała w Wiśle,codziennie się modlę,żeby wziął tą swoją zapierdziałą pod dupskiem kasę i się wynosił.
Mając za trenerów Fergusona czy Murinhio dalej nie odnieslibyśmy żadnego sukcesu z takim zarządem ! Co więc mogli wymagać od Dana ? Skorża nie zrobił w Wiśle NIC,mistrzostw nie licze- z takim składem to i Majewski by co roku wygrywał.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.12.2009, 10:28
Valdaer napisał(a):Wyświetl post
W Rosji co drugi klub może szastać pieniędzmi(wątpie żeby wydawali więcej niż Rubin, CSKA, Zenit itp.) więc ciężko mu będzie do Ligi europejskiej awansować,a co dopiero champions league. Pozatym narazie musi awansować do 1 ligi co wydaje się być banalną rzeczą ale nikt ambitny nię będzie chciał przyjść do 2 ligi a z jakimiś piłkarzami musi awansować.
Mądry się znalazł. Jakby Ci ktoś powiedział, że idzie do małej Unirei to też byś powiedział "Aaa kasy mało, Steaua, Rapid i Cluj mają więcej - co najwyżej środek ligi" ?
Odpowiedz cytując
majkipolska
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 28.12.2009, 10:35
Sorki za offtopic ale w sumie dotyczy byłych piłkarzy Wisły, ktorzy grali w reprezentacji, poszukuje miniserialu "Trzecia część meczu" - pokazujacy kulisy pilkarzy reprezentacji Leo - emitowany był w Święta na OrangeSport
XI Nie obiecuj.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.12.2009, 10:38
Ktoś miał racje ,ze zaraz bedzie plotkowanie i już jest http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...sy_124276.html
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.12.2009, 10:47
przestańce wreszcie spamować! Petrescu dogadał się z Kubanem Krasnodar II ligową drużyną rosyjską... dajcie juz spokój z tym Rumunem! :/
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.12.2009, 13:41
kolend napisał(a):Wyświetl post
hehe - dokładnie tego się spodziewałem, uwielbiany na forum Dan, po takiej decyzji zostaje jeszcze bohaterem, ochy i achy, a gdy zrobi tak piłkarz, to się go bluzga, że sprzedawczyk, blablabla
czy ktokolwiek mający trochę oleju w głowie nazwałby Skorże sprzedawczykiem gdyby awansował do LM zarobił 10-12 mln euro i poszedł pracować w np do Rosji za 10 razy większą kasę
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.12.2009, 13:48
Petrescu w Rumunii robił wyniki, bo miał mądrego właściciela klubu, ktory chcąc osiagnąć swoje cele nie poprzestał na obiecankach i mydleniu oczu jak Cupiał, ale zrealizował zamierzenia trenera: pozwalniał drogich obiboków, nawet kosztem strat finansowych, zatrudnił piłkarzy, którzy potrafią celnie kopnąć piłkę i mają ambicję, oraz wolę podnoszena swoich umiejętnosci - tak niewiele, prawda, jaka "subtelna" różnica między nim a Cupiałem?
Tak tak, to wszystko wina Cupiała.
Pawełek, Dolha
Baszcz, Cleber, Dudka, Głowacki, Mijailović, Stolarczyk, Kokos,
Błaszczykowski, Sobol, Zieńczuk, Burns, Cantoro, Piotr Brożek, Penksa, Chiacu
Brożek, Paulista, Radovanović, Kryszałowicz

Ten skład nie wystarczał na przyzwoitą grę w lidze? Bo tylko tyle wymagałem od Petrescu. Podbicie Europy było i jest utopią, a ze świetnie dysponowaną Legią można było przegrać mistrza.
Ci piłkarze pod wodzą Petrescu grali bez ładu i pomysłu jak bezgłowe kurczaki. Wystarczyło raptem kilka tygodni od zwolnienia Rumuna by Błaszcz, Pa. Brożek i spółka przypomnieli sobie, że jednak potrafią grać w piłkę.
Tylko nie opowiadaj mi pierdół jak to trener potrzebuje czasu. Czas może być potrzebny by w kilku próbach osiągnąć jakiś wyznaczony sukces, ale poprawa jakości gry po przejęciu zespołu zajmuje kilka miesięcy i jeśli po tym okresie nie widać zmian na lepsze, to już ich nie będzie.
Żeby zakonczyć. Tak. Petrescu niczego by w Wisle nie osiągnął. Nie z tym właścicielem, nie z tym zarządem, nie z tymi piłkarzami. Nie z właścicielem, który oszukiwał go, że sprowadzi mu piłkarzy, nie z zarządem, który rzucał mu kłody pod nogi zamaist współpracować, nie z piłkarzami, którzy woleli żel i zabawę niż pracę i podnoszenie swych umiejętności.
Nie z tamtym trenerem, który wolał opowiadać jak to Legia kupuje mecze i jakich to zawodników chciałby mieć w zespole zamiast zacisnąć zęby, przetrwać trudny okres i najlepiej jak się da wykorzystywać ten materiał, który miał do dyspozycji.

Tego oczekuję od trenerów. Dobrego wykorzystania powierzonych im piłkarzy. Stąd gdy widzę zespół z Dolhą, Dudką, Błaszczykowskim, Burnsem i Paulistą wymagam od niego czego innego niż od drużyny z Cebanu, Jopem, Łobodzińskim, Jirsakiem i Ćwielongiem.
Powód: usunąłem Thwaite'a z listy zawodników
Ostatnio edytowane przez jova : 28.12.2009 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.12.2009, 13:57
Pawełek, Dolha
Baszcz, Cleber, Dudka, Głowacki, Mijailović, Stolarczyk, Kokos, Thwaite
Błaszczykowski, Sobol, Zieńczuk, Burns, Cantoro, Piotr Brożek, Penksa, Chiacu
Brożek, Paulista, Radovanović, Kryszałowicz

Ten skład nie wystarczał na przyzwoitą grę w lidze? Bo tylko tyle wymagałem od Petrescu. Podbicie Europy było i jest utopią, a ze świetnie dysponowaną Legią można było przegrać mistrza.
Ci piłkarze pod wodzą Petrescu grali bez ładu i pomysłu jak bezgłowe kurczaki. Wystarczyło raptem kilka tygodni od zwolnienia Rumuna by Błaszcz, Pa. Brożek i spółka przypomnieli sobie, że jednak potrafią grać w piłkę.
Tylko nie opowiadaj mi pierdół jak to trener potrzebuje czasu. Czas może być potrzebny by w kilku próbach osiągnąć jakiś wyznaczony sukces, ale poprawa jakości gry po przejęciu zespołu zajmuje kilka miesięcy i jeśli po tym okresie nie widać zmian na lepsze, to już ich nie będzie.

.
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jak Petresku mial zrobic wynik jak nie mial posluch u kopaczy. Bo jak ich przycisna na treningu po spartaczonym meczu to lecieli ze skarga do Cupiala ze im zle i nie dobrze.

Jak w klubach w Polsce trenerzy nie beda miec wladzy absolutnej, do poki za trzy zawalone mecze beda wylatywac z klubow do tad kopacze bedza miec wladze i miec w dupie ze Ty czy ja mazymy o LM, jak i tak dostana wysokie premie i wyjsciowki nawet po przegranym meczu gdzie z laska chcialo im sie wyjsc na boisko.
,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.12.2009, 14:24
sorry, ale dla mnie to staje się nudne.
Nie dostrzegasz pewnych oczywistych spraw, a skupiasz się na swoich wyobrażeniach.
Żeby nie byc gołosłownym:
Przypominam, że Danowi obiecywano sprowadzenie piłkarzy, a nie kopaczy.
Z tych obietnic nic nie wyszło.
Sprowadzono mu kilka ochlapów a żądano cudów.
Ci piłkarze pod wodzą Petrescu grali bez ładu i pomysłu jak bezgłowe kurczaki.
To twoja opinia.
Widocznie jesteś znakomitym specjalistą od piłkarskiej taktyki.

Wystarczyło raptem kilka tygodni od zwolnienia Rumuna by Błaszcz, Pa. Brożek i spółka przypomnieli sobie, że jednak potrafią grać w piłkę.
I to Cie nie dziwi?
Zresztą.... "grac w pilke"? Oni na nowo zaczeli po prostu cokolwiek robić. I grali w "kopankę"a nie w piłke.
Wystarczyło to na słabą Bazyleę i zmiane stylu na bardziej "krakowski"
A to ich "przypomnnienie sobie" poskutkowało potem ósmym miejscem w lidze
Upieram sie, że zmiany było widac, chociaż nie wszyscy kopacze z naszej drużyny tych zmian chcieli.
Upieram się, że były to zmiany w kierunku nowoczesnego futbolu, który nie jest widowiskowy, ale dzieki ciężko ćwiczonym na treningach schematom, może byc skuteczny w europejskiej perspektwie, w przeicieństwie do radosnego biegania za piłką, ktore wystarcza na polska ligę, ale w Europie wywołuje usmiech politowania.

Nie z tamtym trenerem, który wolał opowiadać jak to Legia kupuje mecze i jakich to zawodników chciałby mieć w zespole zamiast zacisnąć zęby, przetrwać trudny okres i najlepiej jak się da wykorzystywać ten materiał, który miał do dyspozycji.
Jak mi sie wydaje to w koncu Dan zacisnął zęby. To zarząd popuścił pod presją kopaczy
Tego oczekuję od trenerów. Dobrego wykorzystania powierzonych im piłkarzy. Stąd gdy widzę zespół z Dolhą, Dudką, Błaszczykowskim, Burnsem i Paulistą wymagam od niego czego innego niż od drużyny z Cebanu, Jopem, Łobodzińskim, Jirsakiem i Ćwielongiem.
A ja uważam, że ani jedni ani drudzy niczego nie gwarantowali i nie gwarantują bez trenera, który jest pierwszoplanową postacią.

W Rumunii Unirea dysponowała o wiele słabszym kadrowo składem niż Steaua, Cluj,Timisoara, Dinamo.
To jednak Unirea zdobyła mistrzostwo i grała bardzo dobrze w LM, podczas gdy gwiazdorskie Cluj, Steaua, Dinamo, Timisoara nie dośc, ze przegrały ligę to nie popisały sie w Europie, mając przeciwników słabszych niż Unirea

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.12.2009, 14:27

jasne że potrafią a Levadia, Totenham (w Krakowie) 8 miejsce w lidze, Vitoria , Tibilisi, Valerenga to tylko wpadki potwierdzające regułę że "potrafią" a Rumun sie mylił w ich ocenie

jasne że potrafią grać w piłkę bo jest wielu niezłych graczy ale tylko od święta jak im akurat pasuje trener ich ładnie zmotywuje (wymusi,poprosi itd), kibice ich "zmotywują" , z tego co widziałem to Uniree toż to oni wcale nie maja jakiś lepszych graczy od Wisły takie Bate to chyba nawet jest piłkarsko słabsze

dla mnie dokładnie przykładem pokazania typowej mentalności polskiego piłkarza jest Kosowski przed wyjazdem i po jak ktoś pamięta Kosa przed wyjazdem to był świetny piłkarz od wielkich meczy grał dobrze ale raz na jakiś czas Kosowski po powrocie to prawdziwy profesjonalista zapie... w kazdym meczu i w obronie i ataku i jakos teraz dało sie wystarczyło troche potrenowac na zachodzie, albo taki Kryszałowicz grał jak grał ale czy narzekał na metody, treningi Dana
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.12.2009 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.12.2009, 14:33
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jak Petresku mial zrobic wynik jak nie mial posluch u kopaczy. Bo jak ich przycisna na treningu po spartaczonym meczu to lecieli ze skarga do Cupiala ze im zle i nie dobrze.
Nie miał posłuchu bo gubił się tak w taktyce jak i w przygotowaniu fizycznym.
Nakładać na polskich piłkarzy obciążenia treningowe na poziomie silnych europejskich klubów to jakby uczyć świnie latać. Gdyby byli w stanie podołać takim obciążeniom to graliby w mocnych klubach.
Czy wuefista w szkole daje uczniom cykl treningowy na poziomie profesjonalnych lekkoatletów? Oczywiście że nie. Wymagania dostosowuje się do możliwości zawodników. Zajeżdżanie ich po to, by udowodnić im, że są słabi nie ma żadnego sensu. Petrescu nie miał zrobić z Brożka Torresa, a z Dudki Terrego. Miał przygotować ich tak, by byli lepsi od innych półprofesjonalistów i na tyle dobrzy, by od czasu do czasu powalczyć z lepszymi od siebie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.12.2009, 14:36
Aha,
Dan ponoc nie podpisał jeszcze z Kubaniem, bo jest to tylko jak na razie jedna z ofert.
Podczas dzisiejszej konferencji prasowej o godzinie 12 powiedział tylko, że ma kilka ofert i spośród nich wybierze najlepszą. Ma zamiar pójśc tam, gdzie będzie miał możliwośc długofalowej pracy, z drużyną, która juz istnieje, a nie taką którą trzeba budowac od zera

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.12.2009, 15:05
Nie miał posłuchu bo gubił się tak w taktyce jak i w przygotowaniu fizycznym.
Nakładać na polskich piłkarzy obciążenia treningowe na poziomie silnych europejskich klubów to jakby uczyć świnie latać. Gdyby byli w stanie podołać takim obciążeniom to graliby w mocnych klubach.
.
Nie po prostu nasi kopacze to lenie, dla ktorych od treningu wazniejsze jest jechac do fryzjera, kosmetyczki czy doradcy finansowego niz zostac dwie godziny i potrenowac indywidualnie.
Do tego po trzech, czterech meczach gazety robia z nich superstar(pewnie na zlecenie obrotnego menago) i sie im w dupach przewraca a sodoweczka uderza z sila bomby atomowej.

A co Ty myslisz ze kopacze w Angli, Rumuni czy Senegalu to sa super ludzie?. Nie po prostu sa nauczeni ze trzeba zapier..ac na treningu i po, bo inaczej nic nie osiagna a nie lansowanie sie w kolorowych gazetkach w nowych furach i zamiast trenowac wozic sie po kasynach po nocach gdzie na drugi dzien nie idzie sie skupicz na treninu czy meczu bo sie przegralo kilka tysiecy a po glowie chodci co by tu zrobic zeby sie odkuc.
,
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.12.2009, 15:15
Nie dostrzegasz pewnych oczywistych spraw, a skupiasz się na swoich wyobrażeniach.
Nawzajem!
Przypominam, że Danowi obiecywano sprowadzenie piłkarzy, a nie kopaczy.
Z tych obietnic nic nie wyszło.
Sprowadzono mu kilka ochlapów a żądano cudów.
Od lat każdemu trenerowi Wisły obiecuje się transfery i nic z tego wychodzi. W tym klubie to normalna sytuacja. Dlatego trenerzy muszą sobie radzić z takim materiałem jaki klub im powierzy.
Dobra gra w lidze w wykonaniu tamtego zespołu nie byłaby żadnym cudem, a powinna była być normą.
To twoja opinia.
Widocznie jesteś znakomitym specjalistą od piłkarskiej taktyki.
A ty nim jesteś?
I to Cie nie dziwi?
Zresztą.... "grac w pilke"? Oni na nowo zaczeli po prostu cokolwiek robić. I grali w "kopankę"a nie w piłke.
Wystarczyło to na słabą Bazyleę i zmiane stylu na bardziej "krakowski"
A to ich "przypomnnienie sobie" poskutkowało potem ósmym miejscem w lidze
Wystarczyła zmiana w treningach i nasi kopacze znów potrafili biegać. Szczególnie było to widać po szybkościowcach, którzy przestali człapać jednostajnym tempem. Taktycznie rzeczywiście przeszliśmy z kiepskiego ustawienia na fatalne.
Upieram sie, że zmiany było widac, chociaż nie wszyscy kopacze z naszej drużyny tych zmian chcieli.
Upieram się, że były to zmiany w kierunku nowoczesnego futbolu, który nie jest widowiskowy, ale dzieki ciężko ćwiczonym na treningach schematom, może byc skuteczny w europejskiej perspektwie, w przeicieństwie do radosnego biegania za piłką, ktore wystarcza na polska ligę, ale w Europie wywołuje usmiech politowania.
Był bardzo skuteczny. W jakim stosunku puknęliśmy dołujący w lidze greckiej Iraklis? Wtedy było 4 czy 5 do zera?
Chętnie dowiem się jakie korzystne zmiany widziałeś.
Jak mi sie wydaje to w koncu Dan zacisnął zęby. To zarząd popuścił pod presją kopaczy
Od początku do końca był primadonną, która uwielbiała wypłakiwać się w prasie. Do dziś gdy rozmawia z polskimi dziennikarzami wspomina jak źle było mu w Wiśle.
A ja uważam, że ani jedni ani drudzy niczego nie gwarantowali i nie gwarantują bez trenera, który jest pierwszoplanową postacią.
Mówienie o gwarancjach w piłce nożnej nie ma większego sensu. Gdyby gwarancje istniały zawsze wygrywałby bogatszy klub.
Rzecz w tym, ze jedni piłkarze posiadają pewien potencjał, a inni nie.
W Rumunii Unirea dysponowała o wiele słabszym kadrowo składem niż Steaua, Cluj,Timisoara, Dinamo.
To jednak Unirea zdobyła mistrzostwo i grała bardzo dobrze w LM, podczas gdy gwiazdorskie Cluj, Steaua, Dinamo, Timisoara nie dośc, ze przegrały ligę to nie popisały sie w Europie, mając przeciwników słabszych niż Unirea
Petrescu w Rumunii potrafił wykorzystać potencjał swoich piłkarzy, a w Wiśle nie. Dlatego tam jego praca miała sens, a tu nie.
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
jasne że potrafią a Levadia, Totenham (w Krakowie) 8 miejsce w lidze, Vitoria , Tibilisi, Valerenga to tylko wpadki potwierdzające regułę że "potrafią" a Rumun sie mylił w ich ocenie
Ja pisałem o lidze. Ona jest podstawą i takim cyklem treningowym przygotowującym do gry w Europie. Poziom polskiej piłki jest taki, a nie inny, że sukcesy w europejskich pucharach zdarzają nam się rzadziej niż porażki.
W lidze jak najbardziej tamci piłkarze wielokrotnie pokazywali, że w porównaniu do innych ligowców potrafią bardzo wiele. Z Petrescu nie potrafili.
jasne że potrafią grać w piłkę bo jest wielu niezłych graczy ale tylko od święta jak im akurat pasuje trener ich ładnie zmotywuje (wymusi,poprosi itd), kibice ich "zmotywują" , z tego co widziałem to Uniree toż to oni wcale nie maja jakiś lepszych graczy od Wisły takie Bate to chyba nawet jest piłkarsko słabsze
Zupełnie nie zgadzam się z tą oceną.
dla mnie dokładnie przykładem pokazania typowej mentalności polskiego piłkarza jest Kosowski przed wyjazdem i po jak ktoś pamięta Kosa przed wyjazdem to był świetny piłkarz od wielkich meczy grał dobrze ale raz na jakiś czas Kosowski po powrocie to prawdziwy profesjonalista zapie... w kazdym meczu i w obronie i ataku i jakos teraz dało sie wystarczyło troche potrenowac na zachodzie, albo taki Kryszałowicz grał jak grał ale czy narzekał na metody, treningi Dana
Błaszczykowski narzeka, a ambicji chyba nigdy nie można było mu odmówić.

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie po prostu nasi kopacze to lenie, dla ktorych od treningu wazniejsze jest jechac do fryzjera, kosmetyczki czy doradcy finansowego niz zostac dwie godziny i potrenowac indywidualnie.
Nie osiągają sukcesów, bo szkolenie młodych zawodników jest fatalne. To ono czyni ich minimalistami.
Choćbyś bardzo się starał nie zmienisz mentalności dorosłego faceta.
To nie tak, że nie prowadzą się profesjonalnie bo są leniwi. Stają się leniwi, bo nie są profesjonalnie szkoleni.
Gdyby Twoja teza była prawdziwa wyszłoby nam, że ostatnim polskim piłkarzem, któremu chciało się pracować był Boniek.
Ostatnio edytowane przez jova : 28.12.2009 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów