The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2009, 15:14
Polecam "The Number 23" - po tym filmie można już na całego obliczać wszelkie złe daty w naszej historii

21 grudnia 2012 ; 20+1+2=23 itp itd
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.03.2009, 15:23
Tja, lata temu jak laska mnie rzuciła to świeżo po przeczytanych rewelacjach na temat tej liczby ,jakoś pododawałem datę i tez mi wyszło 23 ,tyle że liczba ta ma oznaczac coś złego, natomiast z perspektywy czasu, to był jeden z lepszych dni

ps chcę też dodać że w żadne liczby czy koniec świata w 2012 nie wierze - gdzie oczywiście sam fakt konca ziemi jest oczywisty, tak jak i to że o wiele wcześniej niż on nastąpi - przyjdzie nie jedna katastrofa, która wyzeruje nasz dorobek ludzkości.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.03.2009 o godz. 15:27.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.07.2009, 16:15
Jako że od tego temat się zaczął, więc:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,tit...wiadomosc.html

Cytat:
Człowiek leżący twarzą do ziemi, nad nim kat z bronią wycelowaną w głowę leżącego, wokół setki dobrze bawiących się widzów - oto egzekucja mężczyzny-pedofila oskarżonego o zgwałcenie i zamordowanie 11-letniego chłopca. Tak wygląda sprawiedliwość w jemeńskim stylu.

Nawiązując do ostatniego zdania:

Cytat:
Jemen to głęboko religijny ale i biedny kraj. Często nie przestrzega się w nim jednak praw człowieka, Nie jest zatem jasne, czy fryzjer miał sprawiedliwy proces.
Jak sobie pan/pani redaktor wyobraża sprawiedliwy proces i wyrok w takiej sprawie ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.07.2009, 21:57
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Jak sobie pan/pani redaktor wyobraża sprawiedliwy proces i wyrok w takiej sprawie ?
Wiesz, to chyba o to chodzi że musimy uwierzyć na słowo że ten człowiek zrobił to co zrobił, bo równie dobrze mógł być jakimś kozłem ofiarnym itp.
To w ogóle jest ciekawa sprawa że kara śmierci(poza USA) jest stosowana tylko i wyłącznie w tych krajach w których stosowana być nie powinna, natomiast nie ma jej tam, gdzie są dobre warunki do jej stosowania
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2009, 22:12
taka publiczna egzekucja może miała na celu ostrzec jaka kara czeka za tego typu odrażajace rzeczy.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2009, 22:21
Puscilbym ta egzekucje w wiadomosciach o 19.30 i podal jeszcze linka do strony na ktorej mozna sobie jeszcze raz obejrzec co spotka kazdego takiego s****ego syna :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.08.2009, 09:42
http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,kioskart.html

Prawda czy bajka ?
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2009, 10:04
WzT napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,kioskart.html

Prawda czy bajka ?
powalilo mnie to
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.08.2009, 10:40
Całkiem to głupie do końca nie jest...

Ile razy były informacje że z laboratorium wyciekły informacje że ktoś "zgubił" fiolkę z "nowym" wirusem grypy czy coś...

Tak samo HIV - co to nagle 50 lat temu ludzie zaczęli posuwać małpki w Afryce a wcześniej tego nie robili?
Czemu HIV nie pojawił się 500 lat temu tylko 50 skoro już dawno odkryto że HIV jest wirusem starym jak świat ... chyba że to też pic na wodę.

Nie jestem maniakiem teorii spiskowych ale wiem że dla kasy czy nauki ci na wysokich stołkach potrafią wiele poświęcić
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.08.2009, 10:42
"coś w tym jest"
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2009, 11:41
Trzeba przyznać, że bardzo odważna teoria. Jestem skłonny uwierzyć, że niektóre wirusy zostały wynalezione w laboratoriach a nie 'od małpek i świnek', ale to że ma się dokonać masowe ludobójstwo to już bajka jakich mało.

Interesującym jest też teza, że firmy farmaceutyczne są w stanie wyprodukować skuteczne leki na raka czy AIDS, jednak tego nie robią w obawie o straty finansowe. Jestem skłonny w to uwierzyć, ponieważ kasa w obecnym świecie to rzecz najważniejsza (a już na pewno ważniejsza od Nagrody Nobla i splendorów dla lekarza/lekarzy wynajdujących antidota na śmiertelne choroby).
the end
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 05.08.2009, 12:11
Cytat:
Interesującym jest też teza, że firmy farmaceutyczne są w stanie wyprodukować skuteczne leki na raka czy AIDS, jednak tego nie robią w obawie o straty finansowe.
Dajmy się więc ponieść fantazji...i gdzie te zyski skoro taki lek można, by sprzedać za gigantyczne pieniądze potrzebującym, zamiast go ukrywać?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 05.08.2009, 12:15
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Dajmy się więc ponieść fantazji...i gdzie te zyski skoro taki lek można, by sprzedać za gigantyczne pieniądze potrzebującym, zamiast go ukrywać?
Tak ale sprzedając taki lek osobie która się wyleczy teoretycznie z tym dniem kończysz z nią współpracę bo ona nie będzie potrzebować już pomocy bo przecież będzie uzdrowiona.
A sprzedając leki podtrzymujące życie osoby chorej na raka firmy te działają relacjami długoterminowymi i osoba chora będzie równie drogie leki kupować dłużej.

Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 05.08.2009, 12:17
Vinci napisał(a):Wyświetl post
tylko kto kupi te leki za gigantyczne pieniadze jak chorzy na AIDS/HIV sa zazwyczaj biedni
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Stary 05.08.2009, 12:22
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
tylko kto kupi te leki za gigantyczne pieniadze jak chorzy na AIDS/HIV sa zazwyczaj biedni
Gdyby były dostępne takie leki to uwież mi, że chętni by się znaleźli. Rak może dotknąć każdą osobe zarówno biedną jak i obrzydliwie bogatą.
Chodź masz racje że jednak osób biednych z rakiem jest dużo niestety.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.08.2009, 13:15
na raka dużo rzadziej chorują południowcy.Poniekąd myślano że ma na to wpływ dietą jednak nie do końca, głownym czynnikiem jest słońce dzięki którego promieniom jest produkowana witamina D w organiźmie której w krajach z największą zachorowalnościa na raka brakuje w organizmach.TO WITAMINA D najlepiej chroni przed nowotworami złośliwymi.15 minut dziennie warto poopalac sie na słońcu a w miesiącach zimowych brac witamine D w kapsułkach oraz jeśc tłuste ryby które zawierają sporo tej witaminy.
http://www.personalliberty.com/news/...tion-19296869/

http://www.yenra.com/wiki/Low_vitamin_D_cancer

http://www.healthcastle.com/vitamin-d-cancer2.shtml
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.08.2009 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.08.2009, 14:05
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
Z tym, że biedny raczej nie patrzyłby na to,że go nie stać. Dla uzdrowienia siebie na pewno znalazłby takie pieniądze...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.08.2009, 16:56
Magic Johnson już prawie 20 lat ciągnie z hivem.Ci co nie maja kasy to najwyżej 4-5 latek.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.12.2009, 00:40
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/opr...ie_123455.html

Wprowadzić kastracje i kare śmierci chociaż to i tak za mało za takie coś...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 28.12.2009, 01:01
Kamson napisał(a):Wyświetl post
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/opr...ie_123455.html

o ku*wa!!
ja ubolewam z powodu zniesienia kary śmierci w Polsce.. bo w takich przypadkach powinna być stosowana!!
Odpowiedz cytując
wegiel
Member

Od: 12.2009

Stary 28.12.2009, 01:05
ale kary śmierci nie można wprowadzić w Polsce bo jesteśmy w Unii Europejskiej..........

zachciało Wam się głosować wszystkim na TAK to macie teraz...krawaciarze w Belgii decydują jakie kary możemy wprowadzać a jakie nie....
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.12.2009, 01:05
Noo co racja, to racja.. Ale jest lepsza kara od kary śmierci... Dożywotnia izolatka.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 28.12.2009, 01:08
w sumie może i masz rację co do tej izolatki. ale zapewniam Cie że po 20 latach spędzonych w izolatce chlop by się odwołał i by wyszedł. takie mamy prawo polskie. a po wykonaniu kary śmierci raczej nikt się nie odwoła
Odpowiedz cytując
wegiel
Member

Stary 28.12.2009, 01:12
yhm....z naszych podatków mamy utrzymywać m.in gwałciciela rocznego dziecka ?

nie pytam o resocjalizację, bo coś takiego nie istnieje.

Ale nie wsadzą go do izolatki na taki okres czasu to raz, a dwa nie wiem czy słyszałeś o gościu co molestował chłopca w Polsce ?

Dostał jakiś śmieszny wyrok, wyszedł z pierdla przed terminem za ' dobre sprawowanie '. Potem poszedł do szkoły do której chodził chłopiec którego molestował. Pokazywał wszystkim dzieciom wychodzącym ze szkoły nagie zdjęcia chłopca i opowiadał co z nim robił i rozdawał jego zdjęcia z adresem zamieszkania....

dzieciak ma jakieś 8 lat pozbierałbyś się po czymś takim ?

a potem ten po.......ony zboczeniec zaczął pisać smsy do dziennikarzy tvp w których pisał,że jest teraz opienunem dla dzieci, rodzice mu powierzają swoje pociechy pod ich nie obecność a on je kąpie, karmi, bawi się z nimi....

i opisywał w tych smsach do dziennikarzy jak je dotyka...głaszcze...całuje....

Mało tego, biega po ulicy w swoim mieście z pistoletem gazowym i strzela do ludzi ( ale mówi że do psów które go atakują )....

i co ? że niby do więzienia ma pójść tak ?
po co ?
powiedz mi tylko po co ?

====

z więzeniem jest ten problem, zę on wyjdzie, i albo zrobi to samo co przed zamknięciem, albo coś gorszego. no bo po 15 latach jak wychodzisz na wolność, ludzie się zmienili, czasy się zmieniły, nie masz raczej mieszkania , nie mówiąc już o pracy. nie wiem jak z kasą, no ale na ile może wystarczyć ?

i co ? masz jakieś szanse wyjścia na prostą ? No nie, idziesz sie wyżyć, łapiesz jakąś małolate, robisz jej krzywdę w parku, potem mordujesz i kradniesz pieniądze.....

tak często wygląda sytuacja jak jakiś psychol wychodzi na wolność.

A to, że gwałcicielami i tymi co molestowali ' w należy sposób ' zajmują kumple spod celi, to ma właśnie jeden wielki minus, wyjdą na wolność i będą starali się ' odkuć ' za to co im robiono w celi...
Ostatnio edytowane przez wegiel : 28.12.2009 o godz. 01:17.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.12.2009, 01:38
wegiel napisał(a):Wyświetl post
ale kary śmierci nie można wprowadzić w Polsce bo jesteśmy w Unii Europejskiej..........
zachciało Wam się głosować wszystkim na TAK to macie teraz...krawaciarze w Belgii decydują jakie kary możemy wprowadzać a jakie nie....
Tego to bym nie był taki pewien, nie wiem ile w tym prawdy, ale obiło mi się o uszy (m.in. w wypowiedziach Korwina-Mikke), że to tylko zalecenie a nie zakaz.

Kamson napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy żeby w kryminale go dali na zbiorową celę do recedywy i poinformowali współwięźniów za co siedzi, sprawa sama się załatwi...

Zresztą sami zobaczcie, film dokumentalny pt. " Nie sąd cię skaże pedofilu", o tym jak traktują takich s****ysynów w więzieniu
http://www.youtube.com/watch?v=dG0HD...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=rBD-f...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TDB_F...eature=related
Ostatnio edytowane przez simone : 28.12.2009 o godz. 01:41.

Odpowiedz cytując
wegiel
Member

Stary 28.12.2009, 01:39
no to obejrzyjcie sobie Symetrie. Tam macie m.in o pedofilu który trafia do więzienia.

albo napisałem simone coś wyżej, że to ' zajęcie się pedofilem ' ma jeden wielkie -
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2009, 10:59
CZY KARA ŚMIERCI JEST KARĄ SPRAWIEDLIWĄ?

W tym miejscu chciałbym wysłuchać tych, którzy na prawdę mają w tej kwestii do powiedzenia więcej niż "tak" lub "nie".

Ja sam mam wiele wątpliwości...nawet dużo...ale czy należy stanowczo przywrócić Karę Śmierci jako sprawiedliwą karę za morderstwo dokonane z premedytacją - podkreślam - z premedytacją. Izolacja przestępcy, który jest tak zdemoralizowany, że planuje i z zimną krwią zabija człowieka jest niewykonalna. Nawet jeśli osądzono by trzymać go w pojedynczej celi to i tak należy zapewnić mu lekarza na wypadek choroby, co rodzi niebezpieczeństwo że weźmie go jako zakładnika lub zabije dla rozrywki - i tak ma dożywocie, więc co mu zależy? W przypadku zbrodniarzy działających w grupach przestępczych możemy być pewni, że pozostali członkowie grupy będą dokonywali kolejnych morderstw, by wymusić na władzach państwowych wypuszczenie skazanego.
Kara śmierci jest moralna i powoływanie się przez niektórych na argumenty typu "tylko Bóg daje życie i tylko On może je odebrać" świadczy tylko o kompletnej ignorancji stosujących ten argument. Bóg w Księdze Wyjścia mówi wyraźnie:

Wj 21:14
"Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od mego ołtarza, aby ukarać śmiercią."

Jest też głęboko niemoralne, by zbrodniarz żył kilkadziesiąt lat mając zapewnione lokum, wikt, opierunek i lekarza, podczas gdy rodziny i przyjaciele jego ofiar musieli mu te wszystkie dobra poprzez podatki opłacać.
Przywrócenie kary śmierci nie będzie przyczyną wykonania ani jednego wyroku śmierci. Przyczyną będą sami mordercy. Weźmy takie porównanie - w pobliżu przebiega linia kolejowa. Wiem, że jeżdżą tamtędy pociągi, a mimo to kładę głowę na tory i pociąg mi ją odcina. Kto jest winny? Maszynista? Zawiadowca stacji? Człowiek który układał rozkład jazdy? A może właściciel kolei? NIE! Winien jestem ja sam - położyłem głowę na torach. Tak samo jest z mordercą - wie, że obowiązuje Kara Śmierci, a mimo to morduje. Sam wtedy wybiera swój los.

To tyle na dzisiaj...polemiki raczej nie będę prowadził...ale chętnie będę śledził dalszą dyskusję.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.12.2009, 11:22
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Noo co racja, to racja.. Ale jest lepsza kara od kary śmierci... Dożywotnia izolatka.
ja bym zastosował cięzkie prace społeczne, tak żeby taki więzień sam zarobił na siebie...a nie tak jak jest teraz, że na więżniów idzie więcej kasy jak na dzieci z domów dziecka.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 28.12.2009, 12:06
STARY WIŚLAK bardzo mądrze mówisz. ja do tego dodałbym tylko tyle, że oprócz morderców dodałbym do tego grona właśnie pedofili i gwałcicieli (jeżeli robili to w sposób wyjątkowo brutalny i seryjny. mowię o tych ostatnich)
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.12.2009, 12:23
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Wj 21:14
"Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od mego ołtarza, aby ukarać śmiercią."
Kilka linijek wstecz:

Wj 20:13
"Nie będziesz zabijał"
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów