The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 09:02
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Wyborcza pobila wlasnie rekord hipokryzji. Wg reklamy tv do jutrzejszego numeru beda dolaczac film o papiezu. Ciekawe czy dorzuca tez po koszulce z "nie plakalem"
to zalezy co bedzie w tym filmie, moze sie okazac, ze zawartosc filmu sama bedzie sugerowala, ze michnik z kolegami "nie plakali"

Cytat:
Co do napisu. Dzisiaj fajne zestawienie mialem w wiadomosciach radiowych. Najpierw ze grozi zlodziejom napisu do 10 lat, a pozniej ze policjanci ktorzy zabili na Juvenaliach w Lodzi dwie osoby dostali zawiasy. No coz, najwyrazniej zycie studenta mniej warte niz napis w muzeum.
policje zawsze traktuje sie w sadzie duzo lajtowiej niz zwyklych obywateli wiec jakos mnie to nie dziwi
------------------
"Dziennik Gazeta Prawna": Prawo do rewizji osób zatrzymanych oraz możliwość jazdy na sygnale do wezwania to nowe uprawnienia straży miejskiej.

http://wiadomosci.onet.pl/2100504,11...ukac,item.html

dla rownowagi policji powinni rowniez dac jakies nowe uprawnienia, moze rewizja mieszkania bez nakazu jak to mawiaja "mlodzi, wyksztalceni z duzych miast" PISbolszewia panie PISbolszewia...
Ostatnio edytowane przez cpc : 23.12.2009 o godz. 09:13.
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.12.2009, 15:54
Cytat:
Dyrektor Generalny Kancelarii Premiera został znaleziony powieszony w swoim mieszkaniu - dowiedziało się nieoficjalnie radio RMF FM. Ciało znalazł rano jego kierowca. Komenda Stołeczna Policji potwierdza informację o śmierci dyrektora.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Premiera.html

Cytat:
Nie żyje Grzegorz Michniewicz - Dyrektor Generalny Kancelarii Premiera Donalda Tuska. Informację podało radio RMF FM. Według nieoficjalnych informacji, zwłoki powieszonego urzędnika znaleziono w jego mieszkaniu.

Rano ciało Michniewicza odnalazł jego kierowca.

Grzegorz Michniewicz pełnił funkcję Dyrektora Generalnego Kancelarii Premiera od 4 stycznia 2008 roku. Był absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Ukończył Podyplomowe Studia Integracji Europejskiej i Bezpieczeństwa Międzynarodowego w Wojskowej Akademii Technicznej.

W latach 1989-1998 pracował w Kancelarii Senatu, od 1998 roku w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, najpierw jako Dyrektor Biura Dyrektora Generalnego, a w latach 1999-2007 jako Dyrektor Biura Ochrony, Pełnomocnik do Spraw Ochrony Informacji Niejawnych i Administrator Danych - zajmował się m.in. ochroną informacji niejawnych oraz ochroną danych osobowych. W latach 2000-2001 był Pełnomocnikiem do Spraw Ochrony Informacji Niejawnych w Rządowym Centrum Legislacji. Współpracownik kilku wyższych uczelni, gdzie prowadził zajęcia z zakresu ochrony informacji. Posiadał najwyższe poświadczenia bezpieczeństwa - krajowe, NATO i UE. Zasiadał w radzie nadzorczej PKN Orlen.

Sprawę jego tajemniczej śmierci badają policjanci z wydziału terroru kryminalnego komendy stołecznej.
http://niezalezna.pl/article/show/id/28932

Czyżby drugi Sekuła?
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2009, 16:58
ten tytuł to tak jakby Adolfa Eichmana chwycili a chłop sobie tylko na święta chciał zarobic,pewnie też go czeka Norymberga
http://www.tvn24.pl/-1,1635065,0,1,m...wiadomosc.html
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.12.2009, 00:11
Informacja o (podobno) samobójczej śmierci Dyrektora Generalnego Kancemlarii Premiera jest bardzo zastanawiająca. Naprawdę nie chciałbym kreować tanich sensacji ale jak dla mnie (absolutnie nie przesądzając tego czy moje skojarzenie ma pokrycie w faktach) pierwsze skojarzenie jest takie że ma to coś wspólnego z wyciekiem informacji z URM w sprawie akcji prowadzonej przez CBA w sprawie hazardowej (czyli akurat tego zdarzenia za które w całej tej sprawie Donio może zapłacić głową).
Podkreślam jeszcze raz: to jest nic więcej jak tylko skojarzenie tym niemniej sytuacja wydaje sie być bardzo nietypowa.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.12.2009, 03:34
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Informacja o (podobno) samobójczej śmierci Dyrektora Generalnego Kancemlarii Premiera jest bardzo zastanawiająca. Naprawdę nie chciałbym kreować tanich sensacji ale jak dla mnie (absolutnie nie przesądzając tego czy moje skojarzenie ma pokrycie w faktach) pierwsze skojarzenie jest takie że ma to coś wspólnego z wyciekiem informacji z URM w sprawie akcji prowadzonej przez CBA w sprawie hazardowej (czyli akurat tego zdarzenia za które w całej tej sprawie Donio może zapłacić głową).
Podkreślam jeszcze raz: to jest nic więcej jak tylko skojarzenie tym niemniej sytuacja wydaje sie być bardzo nietypowa.
Nie chce mi się akurat w ten dzień wdawać w przepychanki ale wd mnie to obrzydliwe jest z Twojej strony - chyba że wiesz coś czego nie wiemy , tyle że wiadomo że nic nie wiesz.
94 - Allah Akbar!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.12.2009, 11:55
Jak służby specjalne uznają, ze gość popełnił samobójstwo to taki komunikat pójdzie do merdiów. Żaden problem napisać później np. , że miał problemy rodzinne albo finansowe, ewentualnie kochankę i był szantażowany. Albo że miał poprostu depresję. Nikt tego nie sprawdzi.
wislak68
Senior Member

Stary 24.12.2009, 12:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się akurat w ten dzień wdawać w przepychanki ale wd mnie to obrzydliwe jest z Twojej strony - chyba że wiesz coś czego nie wiemy , tyle że wiadomo że nic nie wiesz.
Obrzydliwością jest doprowadzenie do takiego stanu gościa będącego najbliższym współpracownikiem.
Głupotą jest udawanie że nic się nie stało.
Hipokryzją i obłudą (na poziomie GW) jest próba zamiatania tematu pod dywan pod pozorem "obrzydliwości".
Czy się chce czy nie sprawa jest bardzo poważna i demagogia w rodzaju rzucania oskarżeń o "obrzydliwość" żadnym sposobem nie "przykryje" tematu. Dogłębne wyjaśnienie tej sprawy jest w najlepiej pojętym interesie nas wszystkich (niezależnie od barwy politycznej).

A jeśli wiadomo że nic nie wiem to po co o tym pisać w swoim poście?

A tak w ogóle to: Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt dla wszystkich.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.12.2009, 12:52
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak służby specjalne uznają, ze gość popełnił samobójstwo to taki komunikat pójdzie do merdiów. Żaden problem napisać później np. , że miał problemy rodzinne albo finansowe, ewentualnie kochankę i był szantażowany. Albo że miał poprostu depresję. Nikt tego nie sprawdzi.
A jak koleś miał problemy rodzinne albo finansowe, ewentualnie kochankę i był szantażowany lub po prostu miał depresję, to i tak wszyscy będą wiedzieli swoje - że zostałi doprowadzony do takiego stanu lub po prostu zabiły go służby specjalne. I koło się zamyka.

sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 27.12.2009, 13:30
Jak uslyszalem o tym "samobojstwie" to mi sie przypomnial nieswiezej pamieci Ireneusz Sekula i powrot do pieknej epoki lat 90.

Spotkania z bandytami na cmentarzach, samobojstwa- cmokac wyksztalciuchy cmokac - sam miod
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.12.2009, 13:33
sambo napisał(a):Wyświetl post
Jak uslyszalem o tym "samobojstwie" to mi sie przypomnial nieswiezej pamieci Ireneusz Sekula i powrot do pieknej epoki lat 90.

Spotkania z bandytami na cmentarzach, samobojstwa- cmokac wyksztalciuchy cmokac - sam miod
Przynajmniej - "według informacji" - demokracja nie jest już zagrożona.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.12.2009, 13:50
Jestem przekonany, że gdyby nie stało się to w okresie świątecznym to nie udałoby się tej sprawy tak wyciszyć.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.12.2009, 22:47
Cytat:
Obrzydliwością jest doprowadzenie do takiego stanu gościa będącego najbliższym współpracownikiem.

A jeśli wiadomo że nic nie wiem to po co o tym pisać w swoim poście?
i wszystko jasne

Cytat:
Nie tlumacz oczywistosci. Sam fakt tego co im za to grozi maksymalnie to grube przegiecie.
Nie ma w tym żadnego grubego przegięcia .
Sąd za kradzież dobra o szczególnym znaczeniu dla kultury(a jeden z głównych symboli obozu Auschwitz-Birkenau , takim raczej jest ) może wymierzyć karę od roku do 10 lat pozbawienia wolności .
Nawet jeżeli przyjmiemy , że jest on znaczny , ale w stopniu nie najwyższym , to nic nie wyklucza tego , że może dojść do kradzieży dóbr w dużych ilościach i o bardziej istotnym znaczeniu dla naszej kultury. Dlaczego wtedy więc sąd nie ma prawa posługiwać się szerszym wachlarzem wymiaru kary niż ma to miejsce np w przypadku kradzieży sprzętów rvt i agd ?
Patrzenie na maksymalny wymiar w oderwaniu od konkretnej sprawy jest śmiesznością . Jak już pisałem , fajnie brzmi w mediach , ale w zdecydowanie większej ilości przypadków jest czystą abstrakcją .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 27.12.2009 o godz. 23:14.
wislak68
Senior Member

Stary 28.12.2009, 10:34
Mareq napisał(a):Wyświetl post
i wszystko jasne

Nie ma w tym żadnego grubego przegięcia .

....ale w zdecydowanie większej ilości przypadków jest czystą abstrakcją .
I czy wszystko jest jasne?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.12.2009 o godz. 10:52.
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.01.2010, 16:37
Prezydent Krakowa: "Nie zejdźcie na psy!"

Tradycyjnie, zawody symbolicznym pierwszym kopnięciem rozpoczął prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. Jak większość zebranych był świeżo po balu, ale nawet to nie tłumaczy faux pas, jaki popełnił podczas przemówienia: - Życzę Wam, żeby w 2010 roku wyniki były zdecydowanie lepsze i żebyście nigdy nie zeszli na psy.

Znawcy krakowskich klimatów kibicowskich wiedzą, że określenie "zejść na psy" nie jest pod Wawelem neutralne, ale może też oznaczać przerzucenie się na kibicowanie Wiśle (w kibicowskiej gwarze Wisła to "Psy", podczas gdy Cracovia do "Żydzi"). Choć Majchrowski zebrał aplauz części kibiców za ten fragment mowy, prezydent powinien eksponować to, co łączy, a nie dzieli zwaśnionych fanów Cracovii i Wisły.

W klimat słów z przemówienia prezydenta Krakowa wkomponowały się też spalone na płocie szaliki Wisły.

Za portalem interia.pl
Link

A pomyśleć, że do tej pory starałem się raczej bronić tego fajansa. Wiedziałem, że jest kibicem Cracovii, ale można być kibicem z klasą (szczególnie zajmując takie stanowisko). Myślałem, że właśnie taką klasę posiada... jak widać się przeliczyłem. Młody jestem i głupi.
Ostatnio edytowane przez M89 : 01.01.2010 o godz. 16:39.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.01.2010, 16:56
Ten s****ysyn znany jest ze swojej parchowatości,dajcie mi go na wyciągnięcie ręki i zabije jak szmate !
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2010, 17:12
o skur...
dobraly sie profesóry niezle. Jeden na psy nie schodzi i kto nie skacze ten za Wisłą, a drugi na Rynku spiewa ze Wisła to stara....
Akademicki klub, taaa......
Ostatnio edytowane przez orzeu : 01.01.2010 o godz. 17:16.
WISŁA PANY !!
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.01.2010, 17:20
Lewus i postkomuch - taka kibicowska pasiasya rzeczywistość. Do tego dodać biseksa Maleńczuka i mamy pełen obraz kibicowskiego światka w kałuży...
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.01.2010, 17:28
To koniec Majchrowskiego. Równie dobrze może już zbierać swoje manatki, bo w Krakowie ten pseudo-profesor już nie zagrzeje miejsca. Kibice Wisły powinni się zjednoczyć przeciwko temu parchowi. Przez PO, PIS i tego bydlaka Wisła stoi sportowo w miejscu.
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.01.2010, 17:39
On jest na Reymonta przegrany. Pan Cupiał powinien powiedzieć mu wprost, że to, że kibicuje Sracovii niech nie wypowiada nic anty wiślackiego, albo niech ten prezydent nie ma zaproszenia na żaden mecz przy Reymonta.
KLEPARZ
Member

Od: 12.2008

Stary 01.01.2010, 17:48
Jeden profesor komunista i drugi profesor komunista więc czego się można spodziewać. Tymi słowami przyznał się że jest obrzezany i nie może mieć żadnych pretensji do słów jakie usłyszy jak będzie chciał się lansować na R22. Na najbliższym meczu Wisełki musimy wyrazić to co chcemy. Może profesor wytrzeźwiej szybko że wybory w Krakowie przegrał tymi słowami bo nie wyobrażam sobie by jakikolwiek Wiślak oddał głos na niego.
orzeu
Senior Member

Stary 01.01.2010, 17:49
Tragiczny patalach. Niech sobie kibicuje komu chce, mam to w dupie. Ale niech nie obraza innych. Zwlaszcza zajmujac takie stanowisko.

Zwykly prosty cham.
WISŁA PANY !!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.01.2010, 17:50
No to juz przegiecie ,ten prostak publicznie obraził nasz klub.

zakaz wstepu na Reymnota dla tego postkumnistycznego-żyda.

.....Zreszta Majchrowski to juz i tak polityczny ...trup.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.01.2010, 18:00
Nie wiedzieć czemu tym wątpliwej jakości widowiskiem jakim jest pierwszy trening Cracovii podniecają się od lat wszystkie media sportowe. Rozumiem że tradycja itp. , poza tym w Nowy Rok i tak nic ciekawego poza skokami nie ma , no ale bez przesady- co roku muszę dowiedzieć się kto, jak i kiedy strzelił gola w wewnętrznej gierce przeciętnego zespołu Ekstraklasy.

W tym roku czarę goryczy przelał pan Majchrowski. Jego słowa pięknie współgrały z obrazem palonych szalików Wisły. Szkoda, że taki człowiek jest nadal prezydentem Krakowa.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2010, 19:17
pikey napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedzieć czemu tym wątpliwej jakości widowiskiem jakim jest pierwszy trening Cracovii podniecają się od lat wszystkie media sportowe. Rozumiem że tradycja itp. , poza tym w Nowy Rok i tak nic ciekawego poza skokami nie ma , no ale bez przesady- co roku muszę dowiedzieć się kto, jak i kiedy strzelił gola w wewnętrznej gierce przeciętnego zespołu Ekstraklasy.

W tym roku czarę goryczy przelał pan Majchrowski. Jego słowa pięknie współgrały z obrazem palonych szalików Wisły. Szkoda, że taki człowiek jest nadal prezydentem Krakowa.
No juz nie przesadzaj, każda tradycja tego typu warta jest uszanowania i rozgłosu w mediach, bo jest to jakiś ewenement nawet w skali europejskiej...

Co do drugiej części wypowiedzi - pełna zgoda. Ale to od "nas" zależy czy Majchrowski ukarany (czytaj: przegra w wyborach) zostanie czy nie.

Aha i jeszcze jedno - rozumiem frustrację, ale poziom wypowiedzi niektórych (z modem (!) orzeu'em włącznie) troche nie na miejscu. Takie przyganiał kocioł garnkowi klasyczne. W innych tematach za wyzwiska się leci...
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.01.2010 o godz. 19:20.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.01.2010, 19:41
Majchrowski to powinien być już ukarany za pierwszą kadencję. Czego by ten komuch nie powiedział i tak już w moim rankingu niżej nie spadnie. Nie czuję się obrażony jego słowami - jeżeli źle o mnie mówi coś co uważam za ........ co uważam - nie czuję się obrażony. Właściwie to cieszę się, że to powiedział- jeżeli to ma być cena za to że paru przejrzy na oczy to jestem mu nawet wdzięczny!
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.01.2010, 20:10
To biedni ludzie i chorzy na kacu taki spęd niedopitej w większej części pasiastej trzody nie powinie nikogo dziwic elementem który powinien zastanowic jest sposób w jaki ten kacap mieniący się prezydentem miasta daje pożywkę do dalszej eskalacji nienawisci po między krakowskimi klubami a gazeta silnie wyborcza tak czuła na wszelki przejawy zchamienia i przemocy milczy .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.01.2010, 20:29
felipe napisał(a):Wyświetl post
No juz nie przesadzaj, każda tradycja tego typu warta jest uszanowania i rozgłosu w mediach, bo jest to jakiś ewenement nawet w skali europejskiej...

Co do drugiej części wypowiedzi - pełna zgoda. Ale to od "nas" zależy czy Majchrowski ukarany (czytaj: przegra w wyborach) zostanie czy nie.

Aha i jeszcze jedno - rozumiem frustrację, ale poziom wypowiedzi niektórych (z modem (!) orzeu'em włącznie) troche nie na miejscu. Takie przyganiał kocioł garnkowi klasyczne. W innych tematach za wyzwiska się leci...
Bywają takie momenty w życiu, że wszystkim obojętne stają się wulgaryzmy i wypowiedzi osądzające by stanąć wobec obrazy honoru. Taka sytuacja właśnie się przytrafiła i dobrze, że nie obowiązuje przynajmniej na ten moment cenzura czy milczenie oddziału modo, bo takiego człowieka "trzeba nazywać po imieniu". Zasłużył sobie na to na co sobie wypracował u kibiców Wisły swoim zachowaniem.

iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.01.2010, 20:38
Sukinkot zadowolony bo dopiął swego. Mam nadzieję że to ostatni rok piastowania przez tego błazna urzędu, i niech ręka uschnie temu kto stawia nogę na R22 a na jesieni postawi krzyżyk przy nazwisku tego gościa.

http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...zmy_na_psy_mp3
Ave
Wisła
TSNH
Senior Member

Stary 01.01.2010, 20:40
Przecież Majchrowski wie że już nie ma szans w wyborach to ujawnił że jest żydem co mu zależy...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.01.2010, 20:49
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Przecież Majchrowski wie że już nie ma szans w wyborach to ujawnił że jest żydem co mu zależy...
Dawno było wiadomo, że dwie komunistyczne ****y garną się do siebie. Majchrowski, gdzie poczuje kasę wchodzi w interes, Filipiak gdzie może wspiera komunistyczne ścierwo. A kibice w kibucu dalej udają że nie wiedzą...

Ciekawe czy teraz walter i walter24 z taką samą, podziwu godną nieustepliwością pociągną temat wypowiedzi Majchrowskiego, czy następna komunistyczna świnia ukręci łeb tej skandalicznej wypowiedzi komunistycznej ****y. Jest szansa że Pochanke przeżyje największy swój orgazm i do tego na wizji.
Ostatnio edytowane przez gigant : 01.01.2010 o godz. 20:55.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów