The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 00:13
Generalnie tak jak Dzimi wkleil to swoje stare posty..
co pół roku mamy mamy poprostu tą sama powtórke z rozrywki czyli robienie troche hałasu a potem juz tylko glucha cisza..

zgadzam sie tez z Marszalkiem ze obecnie troche jestemy w drodze bez wyjscia bo klub nie sprzedaje,nie kupuje ,inwestorow ,skoutów,mlodziezy- brak...

w dodatku nasze "wzmocnienia" przed tak waznymi pucharami 2010 polegaja na pytaniu kogo najpierw sprzedamy.-czy de facto oslabimy sie a pozniej to od bidy kogos kupimy jako zapchajdziure...

P.S.A A jak tam owoce pracy Jozka i Edka..byli tylko na wakacjach czy przypadkowo znalezli ci fachowcy jakiegos tubylca z Wysp Tuka-Tuka ktory zgodzil by sie u nas pograc za czapke gruszek
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.12.2009 o godz. 00:20.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2009, 02:10
Patrząc na Wasze transfery z boku, to wydaje mi się, że kompetentnej osoby już nie ma w klubie. Po Bednarzu jechaliście, a to on wyszukiwał Wam całkiem zachęcających zawodników (Marcelo, Braz, snajper z CSKA - Nei? jeszcze pewnie paru by się znalazło). Z jakichś powodów ich nie kontraktowano, nie ważne. Ważne, ze na Bednarzu skupiła się cała złość z brak transferów, zarząd zrobił go od razu kozłem ofiarnym i się go pozbył, mając dzięki temu alibi na pół roku. A teraz macie Edka i nic więcej niestety..
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.12.2009, 02:45
Największym ''transferem'' będzie utrzymanie obecnej kadry + powrót z wypozyczeń + wyleczone kontuzje,wiecej sie nie spodziewam patrząc na ostatnie lata do tyłu,a jesli mamy sprowadzać kogoś pokroju Beto to wole,żeby nikt nie przychodził bo nie chce,żeby sie z Nas śmiano

Wielkie halo jest teraz bo Lech dokonał gotówkowego transferu i wszyscy sie tym podniecają,mistrzostwa i tak nie zdobędą w tym roku.

Mnie martwi tylko to,co będzie za 3-4 lata z Wisłą,jak tak dalej będzie wyglądać kazde okienko transferowe to już będzie nie ciekawie
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.12.2009, 03:05
Jaka ta polska liga jest słaba. Tak jak pisze kolega wyżej wszyscy się podniecają transferem Lecha. Słabizna ligowa kupuje jakiś grajków, a Wisła i Legia póki co cisza. Mam nadzieję, że dożyje czasów, w których okno transferowe, faktycznie będzie oznaczać transfery, a nie powroty z wypożyczeń i składanie składu po kontuzjach. Najbardziej w polityce Wisły denerwuje mnie to, że nawet jak już jakiś transfer sfinalizują to zawsze w ostatniej chwili. Przez to przepadają nowym zawodnikom zgrupowania i ogrywanie się z drużyną. Coś mi mówi, że jeśli wymęczą przyjście nowego zawodnika to nastąpi to dopiero przed początkiem rundy wiosennej. Ale przynajmniej mamy solidne usprawiedliwienie - brak kasy i potrzeba sprzedania zawodnika by tą kasę zdobyć. Przykre to jest.
What's new?

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.12.2009, 09:19
Historia pokazała, że 300 tys euro może być całkiem dobrze wydane (Kirm, może ten Białorusin z Lecha).
WIelkich kokosów nie ma. Jak widać w zamian za Jirsaka można mieć dwóch solidnych ligowców, nawet reprezentantów, ale oczywiście scouting kuleje.
Ten Csaplar to chyba tylko jezdzi sobie na wakacje, bo zadnego zawodnika chyba jeszcze nie podsunał. Jeszcze jest troche czasu, więc czekajmy. W sumie Skorża ma już te 3 transfery (Cleber, Mączynski, Kowalki)
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.12.2009, 09:37
Hm jedyną niespodziankę na jaką liczę, ze strony Skorży to że sprzeda Łobodzińskiego, a w to miejsce ściągnie Grosickiego (wiem, że Skorża byłby w stanie nad nim zapanować).
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.12.2009, 09:38
Wszyscy podniecają się Amiką i jego polityką transferową oraz martwią tym co nasapi za 3-4 lata, ale przecież w Amice nie ma 20 piłkarzy o wielkich umiejętnościach, Ci najlepsi będą odchodzić, bo Amiki nie będzie stać na ich utrzymanie (Lewy, Peszko, Stilić), więc to nie będzie tak, że za 2 lata Amika będzie miała 20 zarąbistych grajków. Amika otwierając drogę Stilicowi kupuje Krywieca, a my otwierając drogę Marcelo ściągamy Kowalskiego i Clebera. Jedyna różnica w tym, że my nie wydajemy pieniędzy.
Piszę AMIKA, gdyz zgodnie z dokumentami z KRS nie było żadnej fuzji, tylko wykupienie przez Amikę nazwy i godła klubowego oraz przejęcie części majątku.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.12.2009, 09:47
polityka transferowa Wisły - taka jest nazwa tematu o ile mnie wzrok nie myli

A tutaj wszędzie Amica i Amica.
Panowie. Widze ze nas juz zżera, wiec dajmy spokój. Mamy swój klub, swoje transfery. Jeśli tabela nie kłamie, to MY prowadzimy w lidze.
Może i nie kupimy nikogo, a mistrzostwo znowu będzie nasze.
Ale nie amicujmy...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.12.2009, 10:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
polityka transferowa Wisły - taka jest nazwa tematu o ile mnie wzrok nie myli

A tutaj wszędzie Amica i Amica.
Panowie. Widze ze nas juz zżera, wiec dajmy spokój. Mamy swój klub, swoje transfery. Jeśli tabela nie kłamie, to MY prowadzimy w lidze.
Może i nie kupimy nikogo, a mistrzostwo znowu będzie nasze.
Ale nie amicujmy...
O ligę to ja jestem spokojny, wystarczy żeby wygrywać jedną bramką z cieniasami i przegrywać z Legią, Craxą i Amicą bo to da nam mistrzostwo. Jeśli Wam się to podoba to dalej utwierdzajmy się w przekonaniu, że jest wszystko ok. Ale mi i sporej grupie ludzi nie podoba się styl gry, polityka tego klubu i niektórzy zawodnicy na boisku, którzy za siedzenie na ławce trzepią 10 razy większą kasę niż Marcelo. Robi się wodę z mózgu kibicom, że to była tylko wpadka, że bardzo przepraszają, ale to się niestety powtarza a Pan Cupiał powoli przestaje poważnie traktować kibiców i Wisłę Kraków. No bo jak ma poważnie traktować klub który zdobywa któryś raz Mistrzostwo Polski, a później błaźni się na arenie międzynarodowej. Poziom ligi spada, z tym się zgodzę, ale jeszcze szybciej spada on w Wiśle, a o nowych piłkarzach możemy sobie marzyć czytając bzdury w gazetach. Bo Wisły nie stać na nowych piłkarzy, a jedynie na pomówienia o nowych WARTOŚCIOWYCH wzmocnieniach.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.12.2009, 10:18
tylko jeden klub, kocham az po grób ...

no tak zbłaźniliśmy się, Levadia Tallin, i co nam ku*** da wypominanie tego?
Na skład jaki mamy to i tak nie do wiary ze mamy pierwszy plac.
Polityka klubu? Było protestować 2 lata temu jak kupowali Łobo, najlepszego skrzydłowego w kraju w tym czasie. Tak samo było protestowac jak brali Gargułe, Jopa, Ćwielonga, Jirsaka.
Za każdym, no moze procz Jopika, z tych zawodnikow znosiliśmy jaja na forum i nie tylko. Kto mógł wiedziec ze tak sie sprawy potoczą i zawodnicy sie nie sprawdzą. Najlepiej teraz jest siedziec i krytykowac.
Nie podoba CI sie polityka Wisły, no cóz, mi tez jakos ona leży, ale wierze w Skorże i w to co robi.
Oczywiscie moge stać po drugiej stronie barykady, i miec wyjebane. Narzekac to na trenera to na zawodnikow. I czy to cos da?
Z pustego, to i Skorża i Salomon nie naleje.
No i oczywiscie "o nowych piłkarzach mozemy sobie marzyć czytajac bzdury w gazetach"
wiadomo ze w gazetach pisza .......y, wiec jaki sens ma czytanie tego. Z przymrużeniem oka traktuje wszystkie prasowe wypociny, dopoki na twsd nie zobacze oficjalnego newsa.
Po za tym, okienko rusza 1 stycznia.
No ale LECH kupił, wiec my też musimy by nie być gorsi ? Tak? Takimi transferami to jeszcze słabsi niż Łobo i Jirsak beda przychodzić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.12.2009, 10:57
Cytat:
Patrząc na Wasze transfery z boku, to wydaje mi się, że kompetentnej osoby już nie ma w klubie. Po Bednarzu jechaliście, a to on wyszukiwał Wam całkiem zachęcających zawodników (Marcelo, Braz, snajper z CSKA - Nei? jeszcze pewnie paru by się znalazło). Z jakichś powodów ich nie kontraktowano, nie ważne. Ważne, ze na Bednarzu skupiła się cała złość z brak transferów, zarząd zrobił go od razu kozłem ofiarnym i się go pozbył, mając dzięki temu alibi na pół roku. A teraz macie Edka i nic więcej niestety..
Sorry ale gadasz głupoty, początki pracy Bednarza były ciężkie ale z czasem zaczął zdobywać coraz więcej zwolenników. Nawet więcej było tych którzy go doceniali niż jechali. Braz to wynalazek Perlarty, Bednarz ślepo wierzył temu kolesiowi, David nie poradził sobie w Pao mając za konkurencje Wawrzyniaka potem nagle niby miał go podpisać Juventus co jest kompletną brednią którą wypowiedział Bednarz nazłość Skorzy lub powtórzył słowa Perlarty według którego niby Beto miał znaleźć klub w Grecji co również jest kompletną bzdurą. Fakt z Marcelo mu wyszło świetnie.
A snajper CSKA to pomysł Skorży który dostrzegł go podczas sparingu.

Do tego Bednarz forsował Bożoka który według mnie jest o wiele słabszym piłkarzem od Kirma . Andraż Pokazał zagrania których przeciętny polski piłkarz nigdy nie wykona.

Uważam, że powinniśmy zrobić JEDEN solidny transfer, bez sprzedawania nikogo (chyba że chodzi o Diaza), kupić dobrego napadziora albo soldinego środkowego pomocnika.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.12.2009 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.12.2009, 11:14
A ja się osobiście cieszę, że dostajemy takie "wzmocnienia". Jakby nie było, trafi się plaga kontuzji wśród środkowych obrońców, będzie musiał grać Kowalski, Sobolewski będzie miał grypę wyjdzie Mączyński. Jeśli będą grali dobrze to może nie będzie potrzeba wydawać niepotrzebnie kokosów na bezwartościowych zawodników i zapychaczy, a możemy się chociażby przysłużyć reprezentacji podtykając pod nos wartościowych piłkarzy z jakimś doświadczeniem. Kiedy odejdzie Sobol, Głowa to jak myślicie kto ich zastąpi w przyszłości? takie różne Kirmy i Marcele, którzy za przeproszeniem mają nasz kraj totalnie w dupie przychodzą tu grać dla pieniędzy i promocji do lig zachodnich? Ofc są wyjątki, jak Cleber ale nieliczne. A np. taki Sobolewski daje temu klubowi swoje zdrowie, jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w kraju i oczekuję od niego, że weźmie też pod szkrzydła takich zawodników jak właśnie Mączyński, nauczy ich czegoś zanim przejdzie na emeryturę i pokaże na czym rzecz polega, w tym oddanie klubowi. Pod tym względem popieram politykę klubu.
Odpowiedz cytując
Romek92
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 23.12.2009, 12:04
Ja uważam ze wisla powinna kupic tego Grosickiego z Jagieloni
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.12.2009, 12:06
No cóż jeżeli jest szansa, że Garguła jednak wróci do pełnej sprawności to przydałoby się wywalić Łobodzińskiego, kupić Grosickiego i Jakiegoś napastnika.
Odpowiedz cytując
Romek92
Junior Member

Stary 23.12.2009, 12:08
A na pozycje bramkarza to mogliby sie pokusic od Białkowskiego bo Pawelek nie gwarantuje dobrej gry
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.12.2009, 12:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To nie jest kwestia zarządu,ale szerszej sytuacji. Zarząd wykona to co mu każe Cupiał. Nie inaczej. I tutaj właśnie zaczynają się dziwne dla mnie sytuacje. Otóż Cupiał nie wiem na co liczy,ale w obecnym kształcie bez dofinansowania będziemy w czubie może dwa,trzy lata.
Nic dodać, nic ująć. W czubie będziemy 2-3 lata spokojnie. Za niespełna rok będziemy mieli 30tys. stadion (przed np. Legią). Przez ten okres można też poczynić kroki ku zwiększeniu sprzedaży asortymentu produkowanego przez Telefonikę. Są przesłanki za odpuszczaniem kryzysu. Na co więc może liczyć Cupiał?
a) Mając stadion, więcej pieniędzy do wydania, do spożytkowania więcej przestrzeni reklamowej - dokonuje szarży na europejskie puchary.
b) Stadiony w 40mln. kraju w centrum Europy stoją, w perspektywie jest boom na piłkę w 2012 roku i w takiej scenerii Cupiał pozbywa się Wisły.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.12.2009, 12:23
Narazie to widać mamy spory przeciek w klubie. Gdziekolwiek by sie nie ruszył trener, asystent (nawet na jakąś wysepkę koło Estonii) to w mediach wszystko wiedzą. Przeciwnik też, gdzie i po co pojechał ktoś z Wisły. Jak się prowadzi taką otwartą politykę to się wychodzi z czasem na durnia i to nie tylko przed własnymi kibicami. Dziwne, że za czasów nielubianego przez Skorże - Bednarza było jednak inaczej, a pismaków krew zalewała, bo dowiadywali się w ostatniej chwili gdy gość właśnie podpisywał kontrakt. Nie mam zaufania do obecnych skautów, bo coś mi się zdaje, ze kłapią celowo dziobem naokoło i wynajdują graczy nie tylko nam, chociaż od nas biorą kasę. A przy okazji dorabiaja na boku, oferując towar innym po cichu.
Odpowiedz cytując
FRANTIC
Member

Od: 08.2004

Stary 23.12.2009, 13:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Narazie to widać mamy spory przeciek w klubie. Gdziekolwiek by sie nie ruszył trener, asystent (nawet na jakąś wysepkę koło Estonii) to w mediach wszystko wiedzą. Przeciwnik też, gdzie i po co pojechał ktoś z Wisły. Jak się prowadzi taką otwartą politykę to się wychodzi z czasem na durnia i to nie tylko przed własnymi kibicami. Dziwne, że za czasów nielubianego przez Skorże - Bednarza było jednak inaczej, a pismaków krew zalewała, bo dowiadywali się w ostatniej chwili gdy gość właśnie podpisywał kontrakt. Nie mam zaufania do obecnych skautów, bo coś mi się zdaje, ze kłapią celowo dziobem naokoło i wynajdują graczy nie tylko nam, chociaż od nas biorą kasę. A przy okazji dorabiaja na boku, oferując towar innym po cichu.
A pomyślaleś o zmyłce np? Gadamy w gazecie, że ten, ten, później ten a na koniec zaskakujemy i mamy tych o których się nie mówiło

A jak mówisz, że oferują towar na boku innym klubom to nie wiem czy mówisz na poważnie czy nie. Prawda jest taka, że obecnie to chyba tylko Białorusini chcą grać w Polsce bo nawet dla Włocha czy Hiszpana z 2 lig swojego kraju granie u Nas to zwykła porażka a rozwojowo zatrzyma się już do końca kariery.

Mnie zastanawia jedno, dlaczego w Polsce piłkarza 18-19 letniego nie wporowadza się do składu? Wydaje mi się, że kogoś takiego nam trzeba, z wyobraźnią, chłopaków którzy technicznie są dobrze wyszkoleni, tymbardziej, że na poziomie juniorskim dorównujemy innym krajom, dopiero później zaczyna się płacz gdy odbije palma
TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2009, 13:17
FRANTIC napisał(a):Wyświetl post
A pomyślaleś o zmyłce np? Gadamy w gazecie, że ten, ten, później ten a na koniec zaskakujemy i mamy tych o których się nie mówiło

A jak mówisz, że oferują towar na boku innym klubom to nie wiem czy mówisz na poważnie czy nie. Prawda jest taka, że obecnie to chyba tylko Białorusini chcą grać w Polsce bo nawet dla Włocha czy Hiszpana z 2 lig swojego kraju granie u Nas to zwykła porażka a rozwojowo zatrzyma się już do końca kariery.

Mnie zastanawia jedno, dlaczego w Polsce piłkarza 18-19 letniego nie wporowadza się do składu? Wydaje mi się, że kogoś takiego nam trzeba, z wyobraźnią, chłopaków którzy technicznie są dobrze wyszkoleni, tymbardziej, że na poziomie juniorskim dorównujemy innym krajom, dopiero później zaczyna się płacz gdy odbije palma
jeśli prawdą jest że M. S. miał zobaczyć Lewskiego w LE
to jest tam i lewy obrońca i def. pom którym kończy się kontrakt 30.06.2010, w dodatku byli reprezentanci, lub obecni - czego nie wiem Bułgarii
więc wpisują się w trynd
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.12.2009, 13:24
Popatrz co oni mają w głowie. Jedni udają chorych żeby sobie na hali pokopać w Grajowie, a drugi ledwo parę razy podał prosto i już wydaje mu się, że jest jak Cristiano Ronaldo.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 23.12.2009, 14:23
Po pierwsze przyjście Clebera i powrót z wypożyczenia Kowalskiego i Mączyńskiego świadczy o sprzedaży lub jej próbie Marcelo lub Diaza ,a to są fakty co do zawodników z Bat-e to raczej nie przejdą do Wisły , ponieważ sprzedali Kriveca do Lecha i nie będą się dalej osłabiać.Co do klubu CSKA Sofia to również nie mowy o transferach , bo wystarczy popatrzeć wstecz na kilka nieprowadzonych transferów z tego klubu do Wisły.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2009, 14:26
Utrzymująca się polityka ciągłego osłabiania zespołu i braku wzmocnień, obojętnie jak tłumaczona i czym powodowana, nie doprowadzi Wisły nigdzie indziej, jak do kolejnych Lewadi, oraz do jeszcze większych dziur budżetowych.

Chcąc unikać coraz boleśniejszych pucharowych i w dalszej kolejności ligowych porażek, musimy podążać w inną stronę niż przez ostatnie lata. Musimy mieć zespół coraz silniejszy, a nie coraz słabszy.

Niestety, na razie Bogusław Cupiał wyraźnie nie ma tego w planach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.12.2009 o godz. 14:29.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 23.12.2009, 14:34

Tak samo było z Kirmem gdzie wszyscy tylko mówili o Miroslavie Bożoku a tu nagle bum i Andraż Kirm podpisał kontrakt

Ciche negocjacje są dobre. A takie głośne rozpowiadanie kogo się ogląda pomagają w zbiciu ceny za zawodnika

Miejmy nadzieje że Maciej Skorża wie co robi i że nie osłabi zbytnio drużyny a wzmocni ją...

Sprzedać można by Juniora Diaza, no niestety byl kompletnie bez formy przez całą rundę a jak jest okazja otrzymać za niego 1,5-2 mln Euro to czemu nie? Marcyś powinien zostać i jak pokaże się z taką grą w pucharach (gdzie mozemy awansowac gdy wszyscy beda zdrowi i kogos dokupimy) to bedzie wiecej wart

A tak nawiasem to życzę wszystkim zdrowych spokojnych świąt
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.12.2009, 15:33
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
.

Sprzedać można by Juniora Diaza, no niestety byl kompletnie bez formy przez całą rundę a jak jest okazja otrzymać za niego 1,5-2 mln Euro to czemu nie?
już rundę temu pisałem o sprzedaży Diaza(była jakaś prasowa oferta)to ktoś mnie wyśmiał i miał rację.
Optymalnie było by sprzedać Diaza bądź Brożka, tyle że od słów menago do konkretów to daleka droga.
Jedyny plus u Diaza to to że gra regularnie w reprezentacji, jak ktoś go w Wiśle oglądał to raczej zachwycony nie był, choć jako taki wrzód na dupie drużyny przeciwnej - Diaz spisuje się całkiem nieźle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.12.2009, 15:38
Cytat:
Chcąc unikać coraz boleśniejszych pucharowych i w dalszej kolejności ligowych porażek, musimy podążać w inną stronę niż przez ostatnie lata. Musimy mieć zespół coraz silniejszy, a nie coraz słabszy.
To chyba oczywiste ? Nie widze sensu pisania takich "odkryć".

Cytat:
Uwierz mi wszyscy chcą silnej Wisły, również Bogusław Cupiał. Powinniśmy się cieszyć że mamy tak wspaniałego właściciela bo 10 innych to wykruszyło by się 5 razy po rzucaniu nożem i tych wszystkich porażkach. A pieniędzy przecież nie wyczaruje.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 23.12.2009, 15:54
Wcale mnie nie dziwi że Sampdoria jest zainteresowana Marcelo bo jak ostatnio wyczytałem to nasz były Jacuś B. działa na rynku Włoskim jako menago i nie dziwmy sie ,ze akurat Marcelo jest tam pożadanym celem transferowym
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.12.2009, 15:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Utrzymująca się polityka ciągłego osłabiania zespołu i braku wzmocnień, obojętnie jak tłumaczona i czym powodowana, nie doprowadzi Wisły nigdzie indziej, jak do kolejnych Lewadi, oraz do jeszcze większych dziur budżetowych.

Spokojnie, muismy wytrzymac jeszcze pół roku. Bedzie stadion, ktory mocno wypelnimy - w to nie watpie. Karnety na nastepna runde pojda jak swieze buleczki - po takim poscie , zejdzie ze 12 tys karnetow. Skonczy sie kryzys, to ludzie beda miec wiecej kasy na rozrywke, firmy na sponsoring, a Telefonica odbije sie od dna. A ze zbliza sie Euro, koniunktura na pilke bedzie. Bardzo balem sie tego roku, ale wciaz trzymamy sie mocno nad powierzchnia. Wkurza mnie Skorza wieloma rzeczami, ale jakos mu sie udaje utrzymac nas na szczycie i za to mu chwala. Cel dla druzyny - zdobyc mistrza, cel dla nas - jak najwiecej osob z karnetami i znowu R22 bedzie Twierdza nie do zdobycia.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 23.12.2009, 16:18
Paweł Brożek o transferze http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...ransferze.html
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.12.2009, 16:23
A jakie nasze reprezentacje juniorskie grają na Mistrzostwach Świata czy Europy? Oszczędzę ci poszukiwań: żadne. Od święta się zdaży że jakiejś się uda zakwalifikować ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 23.12.2009, 16:25
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Wcale mnie nie dziwi że Sampdoria jest zainteresowana Marcelo bo jak ostatnio wyczytałem to nasz były Jacuś B. działa na rynku Włoskim jako menago i nie dziwmy sie ,ze akurat Marcelo jest tam pożadanym celem transferowym
... ty chyba masz jeden wielki spisek w glowie uuuachacha, Marcelo jest za dobry na ta szmaciana lige, a w Wisle u Skorzy to sie moze tylko cofnac w rozwoju. Swietny obronca, ktory kiedys moze zaczac stukac do bram kadry Brazylii.

aporpos, akurat Bednarz malo gadal i wiecej robil. To, ze zrobili z niego kozla ofiarnego hanby w Tallinnie, a tacy jak ty w to uwierzyli, to juz inna historia.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów