The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2009, 12:23
Nie chce mi się wierzyć, że klub grający całkiem niedawno w LM, a teraz w LE (w jednym i drugim przypadku co najmniej nie kompromitując się) a co za tym idzie osiągający z tego tytułu jakieś tam wpływy, sprzedaje swoich piłkarzy po 300 000 €, kiedy to rok temu dostali tych jurków parę baniek. Dziwna sprawa jak dla mnie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.12.2009, 12:24
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Z tego co podawały media, to nieokreślonymi zawodnikami BATE Lech interesował się już rok temu. Więc przestań bredzić i zejdź na ziemię.
Nie odpowiadajcie mu.
Naprawdę wstyd za takich chłopów ...

Edit: panie Dudi - nie wiemy wszystkiego, może ci zawodnicy naciskają na klub? Prestiż prestiżem - ale piłka to przede wszystkim ich zawód i kalkulują, ze w Polsce mozna zarobic X razy więcej niz na Białorusi nie grając tak naprawde nic te same pieniądze co u nas zarobi np w średniaku portugalskim, ale tam będzie musiał zapieprzać, a u nas będzie gwiazdą. Jest różnica.
Ostatnio edytowane przez felipe : 22.12.2009 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.12.2009, 12:38
Nigdzie nie bylo podawane ze my sie interesujemy tym zawodnikiem bo jak pamietam to pisało o zainteresowaniu Bordaczewem i Juriewiczem + Rodionow .Tak więc nie wiemy czy wogole było jakieś zainteresowanie i kim z Bate a co do ceny za Kriweca to troche mało jak podaja 300 tyś bo za tych co niby my byliśmy zainteresowani wołali po 500 tyś
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.12.2009, 12:39
Lol. Lech nas wy...chał z tym Krivetsem. Nie mogę, gwiazda z FMa we Wronkach. Wisła dała ciała, jeżeli takiego piłkarza można mieć poniżej 500k Euro, w tym wieku, to ja bym zrezygnował ze wszystkich napastnikow, obroncow i brał taką okazję. Ale jak widać Skorża i nasz wspaniały sztab....

Ogolnie zapewne będzie to hit na miarę Roberta Lewandowskiego. Niestety... FM się rzadko myli co do zawodnikow.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2009, 12:43
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Lol. Lech nas wy...chał z tym Krivetsem. Nie mogę, gwiazda z FMa we Wronkach. Wisła dała ciała, jeżeli takiego piłkarza można mieć poniżej 500k Euro, w tym wieku, to ja bym zrezygnował ze wszystkich napastnikow, obroncow i brał taką okazję. Ale jak widać Skorża i nasz wspaniały sztab....

Ogolnie zapewne będzie to hit na miarę Roberta Lewandowskiego. Niestety... FM się rzadko myli co do zawodnikow.
Moglismy wziasc Smolarka podobno zajebisty...........w FM'ie
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 22.12.2009, 12:46
RLY napisał(a):Wyświetl post
Moglismy wziasc Smolarka podobno zajebisty...........w FM'ie
A co zły? Tylko, że w FMie też zarabia tyle ile chciał teraz kolego, albo więcej.
Smolarka bym widział w Wiśle z pocałowaniem ręki, jeżeli chodzi o sportowy potencjał i boiskowe umiejętności.

Nie braliśmy Krivetsa pod uwagę, bo mamy kontuzjowanego Gargułę. Ale wydaje mi się, że Krivets to podobna klasa, z tą różnicą że jest zdrowy młodszy i już zdążył być wiodącą postacią drużyny w Lidze Mistrzow i Lidze Europejskiej

Lech niestety zrobił świetny interes.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 22.12.2009 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.12.2009, 13:04
Kto co i komu ukradł? Czy ten Białorusin prowadził z nami jakieś rozmowy?Czy po meczu z Evertonem wybierał się do nas aby podpisać umowę?Czy mieliśmy z nim podpisać za" minute" umowę a źli ludzie z Amici naglę go zmusili siłą do podpisania z nimi kontraktu?Nie,na wszystkie pytania odpowiedź brzmi nie. Więc jak mogli nas uprzedzić? Poza tym po co miałby ów jegomość do Krakowa przylatywać jak nas na niego nie stać?Żeby pogadać jaka pogoda na Białorusi?Więc przestańcie wypisywać brednie.

Zresztą sztaby w klubach maja to do siebie,że słuchają,oglądają i czekają na dobrą ofertę. Wyczytali,że facet byłby skłonny grać w LP to podjęli rozmowy konkretne, jeszcze dowiedzieli się ile za gościa chce Bate,to nic tylko przystąpili do działania. Gdyby tak nie pracowali to zaraz by ich Rutkowski na pysk wylał z roboty. Wykonują swoje zadania nic więcej. My póki co módlmy się aby Garguła w wieku 31 lat chociaż jedną rundę zagrał w naszych barwach,o ile w ogóle.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.12.2009 o godz. 13:13.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2009, 13:08
a skad ty wiesz na kogo nas stać, wy chcecie żeby wyszedł skorża i powiedział że mamy milion € i chcemy kupić 3 konkretnych piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 22.12.2009, 13:17
damian755 napisał(a):Wyświetl post
a skad ty wiesz na kogo nas stać, wy chcecie żeby wyszedł skorża i powiedział że mamy milion € i chcemy kupić 3 konkretnych piłkarzy ?
Nie che aby Skorża kupował kogokolwiek odkąd podniecał się Beto i mówił,że to jest "to". Za milion Euro można kupić konkretnych kopaczy nie piłkarzy ale do tego trzeba ich wypatrzyć,przekonać aby grali u nas. No i trzeba prowizję dla menago zapłacić a jak wiemy to jest bariera nie do przeskoczenia. Jesteśmy zdani na ślepy los i tyle. A na kogo nas stać?Wilczek powiedział,jak sprzedamy to kupimy Także już wolę aby nic nie kupowali,bo znając życie sprzedadzą Marcelo a kasę z niego wydadzą na jakiś szrot.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2009, 13:48

Gwiazda FM-a

A co do meritum - nie przeczę że Lech być może zrobi znakomity dil choć też dziwię się że za gościa obytego w pucharowych bojach cena jest taka mała.
Natomiast co do nas - Acapelo - my najpewniej nie mamy nawet 300 tyś ojro więc jak to się mówi - nie dla psa kiełbasa - a czemu nie mamy? - Przyjdzie wolfy i zapoda magiczne słowo na L
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2009, 14:11
http://sport.wp.pl/kat,32288,title,L...wiadomosc.html
miał być dzisiaj bedzie po świętach a może nie już Glik miał być w poznaniu i Jodłowiec też już miał podpisywać umowe
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.12.2009, 14:57
no na oficjalnej Lecha jest info
Cytat:
Sergei Krivets to pierwszy zawodnik, który w zimowej przerwie wzmocnił Lecha Poznań. Białorusin dziś w Poznaniu podpisał 3,5-letni kontrakt.

Krivets to ofensywny pomocnik. Od 2006 roku występował w zespole BATE Borysów, z którym miał okazję grać w Pucharze UEFA, Lidze Mistrzów, a w obecnym sezonie w Lidze Europy. Ma za sobą również trzy występy w reprezentacji Białorusi. - Uzgodniliśmy wszystkie warunki. Dziś podpisaliśmy kontrakt z zawodnikiem i czekamy jeszcze tylko na wymianę dokumentów z BATE. Nasz skaut pracujący na Białorusi oglądał go już od roku. W meczach Ligi Europy obserwowali go również trenerzy pierwszego zespołu. O Siergieja zabiegały także inne kluby z Europy. Jeśli chodzi o Polskie zespoły, to jego pozyskaniem zainteresowane były również Legia i Wisła - mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.

- Karierę rozpocząłem w szkółce piłkarskiej w Grodnie. Często jeździliśmy do Polski na turnieje do Białegostoku. Z Lokomotivem Mińsk awansowałem Wyższej Ligi i trafiłem do Bate, gdzie spędziłem cztery świetne lata. Dlaczego zdecydowałem się przenieść do Lecha? Niedługo w Polsce będzie Euro, a liga cały czas się rozwija, powstaje wspaniała infrastruktura. Na Białorusi osiągnąłem praktycznie wszystko. Zdobyłem cztery tytułu mistrzowskie z BATE i brakowało mi już nowych wyzwań oraz motywacji. Uznałem, że to doskonały moment, aby zmienić otoczenie i spróbować swoich sił w silniejszej lidze - mówi Krivets

Nowy zawodnik Kolejorza zdążył już sporo dowiedzieć się o klubie ze stolicy Wielkopolski. - Wiem, że Lech w poprzednim sezonie znakomicie prezentował się w Pucharze UEFA i odpadł dopiero po meczach z Udinese. W lidze prowadzi teraz Wisła, ale na Białorusi przyzwyczaiłem się do zdobywania tytułów i taki sam wynik chciałbym osiągnąć w Poznaniu w tym sezonie. Słyszałem też, że Lech ma znakomitych kibiców i niecierpliwie czekam, aż będą miał okazję usłyszeć ich doping - zapowiada Białorusin.

Krivets w Lechu będzie grał z numerem 10. Ostatni na koszulce Kolejorza nosił go Jacek Dembiński - W BATE występowałem zawsze właśnie z takim numerem. Przynosił mi on szczęście, bo z moim zespołem sięgaliśmy po mistrzostwa kraju. Mam nadzieję, że podobnie będzie w Lechu - mówi Krivets.

Sergei Krivets
Urodzony: 8.06.1986, Grodno
Narodowość: Białorusin
Pozycja: pomocnik
Wzrost: 177 cm
Waga: 77 kg
Kluby: Lokomotiv Mińsk, Bate Borysów
I liga: 92/17
Kadra A: 3/0
http://www.lechpoznan.pl/art,13270,s...cha_pozna_.htm
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 22.12.2009, 15:00
300 tyś euro to jest normalna cena za młodego zdolnego piłkarza, które de-facto miał udaną jedną rundę, to w Polsce jest brzydki zwyczaj wołania miliona euro za gracza pokroju Kiełba czy Glika.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2009, 15:04
panowie tylko nie piszcie ze ktos nas wychujał etc.
maja pieniadze kupuja, do nas wracaja z wypozyczenia.

Pamietacie Zapotoke? Też byl hitem transferowym..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 22.12.2009, 15:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
panowie tylko nie piszcie ze ktos nas wychujał etc.
maja pieniadze kupuja, do nas wracaja z wypozyczenia.

Pamietacie Zapotoke? Też byl hitem transferowym..
Własnie jeszcze nic nie zagrał nic nie pokazał a już wszyscy lamentują .Zanim sie zgra i coś pokaze to już bedziemy Mistrzami
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.12.2009, 15:22
Łudźcie się dalej że będzie jak z Zapotoką. Jedyną szansą będzie to, że Zieliński spartoli jego potencjał. A takowy chłopak posiada. O Zapotoce nikt wcześniej nie słyszał, a Kriwca każdy szanujący się kibic powinien znać. Ja się cieszę, bo, cytując klasyka, "Liga będzie ciekawsza". Dziwi mnie tylko fakt dlaczego Pyry, a nie np. kluby z Bundesligi. I czemu tak tanio ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.12.2009, 15:29
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
O Zapotoce nikt wcześniej nie słyszał, a Kriwca każdy szanujący się kibic powinien znać.
A to ciekawe powiem Ci.Tak samo zna(ł) Zapotoke jak i tego gościa. Generalnie są to anonimowi ludzie.

Nie ma co już siać lamentu, bo nie wiadomo co pokaże. Do nas latem też przychodził rzekomo niezły as ze Słowenii i jak było widać ligi nie zawojował.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.12.2009, 15:38
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Własnie jeszcze nic nie zagrał nic nie pokazał a już wszyscy lamentują .Zanim sie zgra i coś pokaze to już bedziemy Mistrzami
Tu nie chodzi o lament,że to On taki dobry i Lech Go pozyskał.Bardziej chodzi ,ze transfer bez otoczki i wstepnej napinki jak u nas,zawsze szumne zapowiedzi,na forum rozpisuja sie po kilkadziesiat stron ,a wychodzi kupa.Pozycja jak najbardziej nas interesująca,pieniadze nie atronomiczne,młody,,wiec zostaje tylko krytykowac ,ze to drugi Zapotoka,tak?......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2009, 15:39
Zapotoke kupili z jakiegoś pierdziszewa, które nie grało w pucharach. Kriweca ściągneli z innego pierdziszewa, które jednak miało 2 sezony w Europie z rzędu na poziomie, o którym w Polsce możemy narazie tylko pomarzyć. Nie porównujcie tych dwóch piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 22.12.2009, 15:45
Coz generalnie jeżeli sprzedadzą Stilica to ich siła się zbytnio nie zmieni.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2009, 16:02
Coz generalnie jeżeli sprzedadzą Stilica to ich siła się zbytnio nie zmieni.
Stilic już dawno focha strzelił więc pożytek z niego nie większy niż z Jirsaka.Tu będą mieli nową krew na bank chcącą się jak najlepiej pokazać a czy wypali to przekonamy się za kilka miesięcy - na pewno na papierze jak na naszą ligę, transfer ten wygląda interesująco
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.12.2009, 16:18
Tylko, że Zapotoka w LM nie grał
gola Juventusowi nie strzelił w nieprzegranym meczu
Dla mnie jest to super transfer Lecha niestety
A jak czytam, że my sie Grosickim w zamian interesujemy
To mnie po prostu po ludzku zwyczajnie smutek i żal ogarnia
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Od: 04.2009

Stary 22.12.2009, 18:55
Cytat:
Michel Platini w Lechu Poznań?
- http://www.ligapolska.pl/index.php?d...artykul=160576

Cytat:
Wzmocnienia w Zagłębiu Lubin. Latynosi prawie pewni
http://www.sport.pl/pilka/1,96012,73...wie_pewni.html
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.12.2009, 19:00
Lech jak zwykle lepszy w transferach. :/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.12.2009, 19:08
Czy lepszy to nie wiadomo, natomiast transfer bialorusina jest bardzo ciekawy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2009, 19:16
W końcu 14 bramek i 9 asyst w 26 meczach. 300 tyś. euro? A ile my daliśmy za Jirsaka? Aha...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.12.2009, 19:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Stilic już dawno focha strzelił więc pożytek z niego nie większy niż z Jirsaka.Tu będą mieli nową krew na bank chcącą się jak najlepiej pokazać a czy wypali to przekonamy się za kilka miesięcy - na pewno na papierze jak na naszą ligę, transfer ten wygląda interesująco

Wiadomo ze duzo zalezy od samego pilkarza.

Kirm tez jest/byl wyróznajacym sie pikarzem na Slowenii tak jak ten Kriwetec na Bialorusi.

A jaki z tego wniosek

ze nie jest to wlasciwie zaden wykladnik,zobaczymy co ten Bialorusin pokaze w Polsce.

Tu trzeba brac pod uwage rozne czyniki aklimatyzacja ,wkomponowanie sie w zespoł,samo nastawianie sie pilkarza.
Dlatego z trnansferem nigdy nie mozna byc pewnym ze "wypali"
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.12.2009 o godz. 19:33.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.12.2009, 19:40
Spokojnie Panowie. Nasz Tomas Jirsak też przychodził do klubu z łatką piłkarza o niebanalnych umiejętnościach i ogromnym potencjale... To samo dotyczyło Wojtka Łobodzińskiego i Piotrka Ćwielonga... Jak wszyscy niestety widzimy nie spełniają oni oczekiwań trenerów i kibiców. Zaraz powiecie, że to błędy Naszego klubu w ocenie umiejętności zawodników. Więc podam jeszcze przykłady takich zawodników jak: Jan Zapatoka, Gordan Golik, Haris Handżić, Krzystof Chrapek, Miroslav Radović, Piotr Giza, Tamas Kulscar, Milan Nikolić...
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.12.2009, 19:56
Ale przecież to Lech kupuje i to za gotówke i jeszcze kwota w euro jest podana to transfer musi wypalić
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 22.12.2009, 20:21
Kirm ani Jirsak nie grali z takimi rywalami jak w swoim byłym już klubie Krivitsa. I to do tego grał pierwsze skrzypce. Jak dla mnie dobry transfer za rozsądne pieniądze. Stilic przy nim to też w sumie no name z pierdziszewa. Gość CV ma ładne,jakbyście na to nie patrzyli. Nie sadzę aby zszedł poniżej tego poziomu,który prezentował w Bate. A,że tyle kosztował?No bo w Europie takie płaci się pieniądze za rokujących piłkarzy średniego szczebla. To w Polsce płaci się kupę kasy za drewno i póżniej wielkie zdziwienie,że chłop grać nie umie. Porówenać tego gościa do jodłowca czy innego Glika. W sumie dobrze,że doszło do tego transferu,bo chłop tak jakby utrzymał nowy trend,przynajmniej mam taką nadzieję,tzn dobre CV za średnie pieniądze. Pierwszy był Marcelo,teraz Krivits. Oby tak dalej. Czy Amica miała więcej szczęścia niż rozumu,że go sprowadzili,nie wiem,ale dobrze,że do naszej ligi trafił. Jedyne czego się obawiam,że teraz pół ligi,które ma jakieś zaskurniaki rzuci się na Białoruś i coraz dziwniejszych wynalazków zaczną ściągać.

Z calym szacunkiem ale dla mnie Łobodziński to od początku były jaja. Cwielong jakieś tam nadzieje rokował,ale jak go z Ruchu po wypożyczeniu wywalili to złudzeń już nie miałem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.12.2009 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów