|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
z LM odpadłęm na 3. miejscu z grupy. wygralem 2x z Besiktasem (5:1 i 0:1) 2 porazki z Szachtarem oraz porazka i remis z Chelsea, w 1/16 LE trafilem na HSV, zobaczymy jak to bedzie
i jeszcze po PNE w styczniu 2010 objałem Egipt |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
jesli zgram sobie save'y, to gdy odinstaluje fm'a, i wgram spowrotem, to save po zainstalowaniu beda dzialac?
E: podziękował ![]() GDZIE SIE WYBIERAŁO WIELKOSC BAZY DANYCH?!?!
Ostatnio edytowane przez Achmed : 16.12.2009 o godz. 20:35.
![]() Hej Wisła Kraków! Lalalala!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
10 znaków ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ta gra zaskakuje...
Wygrywam w LM z Partzianem Belgrad 6-2 po to by przegrac z Legia 5-3 i z Widzewem 3-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
ja wlasnie przeinstalowalem windowsa :( i wgralem zapisy zeby po polsku bylo ;d i niestety ale nie chce wczytac mojego stanu gry i 2 sezony poszly się je*** :(![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na początku witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum i mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej.
Otóż gram sobie już 3 sezon Wisłą i w sumie nie jest źle. Po kolei: 1 sezon: Awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów uzyskany bez większych problemów. W 2 fazie kwalifikacji 6:2 w dwumeczu z Debrecen, w 3 fazie Ventspils pokonany w dwumeczu 3:1. W fazie grupowej trafiły nam się ekipy CSKA Moskwa, Manchester United i Besiktas Stambuł. Wygraliśmy tylko mecz u siebie z Besiktasem i odpadliśmy zajmując ostatnie miejsce w grupie. W lidze po fatalnym początku i zmianie taktyki w środku sezonu udało nam się zwyciężyć z przewagą 2 punktów nad... Polonią Warszawa. Zdobyliśmy Puchar Polski i Superpuchar. Królem strzelców Brożek, który wspólnie z Lewandowskim (wtedy jeszcze graczem Lecha) zdobył ten tytuł strzelając 20 bramek. Najlepszym piłkarzem początku sezonu był Łobodziński, który grał obok Pawła jako napastnik. Po zmianie taktyki Łobo powędrował na prawe skrzydło, gdzie regularnie notuje ponad 10 asyst na sezon. Do klubu dołączył Maxim Skavysh, młody białorusin, który w założeniu miał być zmiennikiem Brożka, jednak w obliczu kontuzji Jirsaka wszedł do pierwszej jedenastki jako ofensywny pomocnik i... został w niej do dzisiaj. Jop i Cantoro przedłużyli kontrakty o jeden sezon. 2 sezon: Walkę w pucharach znowu rozpoczynałem od 2 fazy kwalifikacji Ligi Mistrzów. Tym razem moim rywalem był niejaki Irtysz Pawłodar. Po sensacyjnej wyjazdowej porażce 0:1 w rewanżu Wiślacy postanowili się zrehabilitować i rozgromili rywala 9:0. Kolejnym rywalem w drodze do fazy grupowej był Hajduk, a emocjonujący dwumecz zakończył się naszą wygraną 4:3. W grupie los zestawił nas z Chelsea, Lyonem i Standardem. Tym razem unikneliśmy blamażu i do ostatniej kolejki walczyliśmy o awans, ostatecznie przegrywając go z Lyonem 2 punktami. W Lidze Europejskiej trafiliśmy na porto, z którym mimo szczerych chęci nie udało się wygrać. Dwie porażki z portugalczykami pozbawiły nas szansy dalszej gry w Europie. W lidze od pierwszej do ostatniej kolejki byliśmy liderami, ale końcówka była nerwowa. z 9 punktów przewagi na 5 kolejek przed końcem sezonu, ostatecznie zostały 3 punkty i to też tylko dlatego, że Legia robiła wszystko żeby nas nie dogonić. Pogromcą faworytów była Jagiellonia, która w ostatnich 3 kolejkach ograła nas, Legię i Lecha. Puchar Polski przegrany w finale z Lechem. Superpuchar zdobyty ponownie. Królem strzelców ponownie Brożek, tym razem wspólnie z Kamilem Bilinskim ze Śląska. Obaj strzelili po 21 bramek. Warto zaznaczyć, że Brożek w obu sezonach zmagał się z kontuzjami i w stosunku bramek do wystepów był najlepszy w lidze. Co do spraw kadrowych, na początku sezonu odszedł Alvarez, który nawet nie chciał słyszeć o podpisaniu z nami kontraktu. Dobry występ w Lidze Mistrzów pozwolił na większy budżet transferowy, który spożytkowaliśmy na chybiony transfer francuskiego pomocnika Le Talleca. Jeszcze w tym samym sezonie został on sprzedany, aby zminimalizować straty. Potrzebowaliśmy wzmocnienia na kilku pozycjach, na czele z bramką, ale nie udało się już znaleźć wartościowych piłkarzy, skład pozostał więc bez większych zmian. Prawdziwym liderem zespołu okazał się Skavysh, który był drugim najlepszym strzelcem drużyny, a przy tym jeszcze sporo asystował. Bardzo dobry sezon Marcelo. Pawełek zebrał wiele ciepłych słów za swoje wystepy. Dobrze spisywał się też Garguła. Sezon 3: Aktualnie trwający sezon tradycyjnie już rozpoczeliśmy od próby podboju Europy. Dwumecz z FBK Kowno w 2 fazie kwalifikacji LM zakończył się spokojnym 7:0. w 3 fazie krwi napsuła nam ekipa Slaven Belupo, jednak z dwumeczu udało się wyjść obronną ręką i wygraliśmy 5:3. Losowanie fazy grupowej będzie się piłkarzom, kibicom, właścicielowi i trenerowi śniło chyba do końca życia. Trafiliśmy bowiem do grupy z... Realem Madryt, Interem Mediolan i Manchesterem City. Marzenia o wyjściu z grupy musimy odłożyć na kolejny rok. W lidze póki co 4 zwycięstwa w 4 meczach. Aktualnie najlepszym strzelcem jest sprowadzony przed sezonem Lewandowski z 6 bramkami w 3 meczach. Superpuchar przegrany z Lechem. Brożek miał katastrofalny początek, dlatego musieliśmy sięgnąć po pewnego napastnika, który zarazem chciałby grać w Polsce. Niestety nadwyrężyło to trochę budżet i starczyło nam jeszcze pieniędzy tylko na perspektywicznego rumuńskiego obrońcę Nicolae Dicu. Po poprzednim sezonie Jop nie przedłużył kontraktu, a Cantoro zakończył karierę. Perspektywy na ten sezon są niezłe, chociaż europejskie podboje są mało realne. Aktualny skład: Jak coś ciekawszego się wydarzy, to napiszę. Swoją drogą mam takie pytanie. Jak ustawiacie obronę? Bo jak widać na załączonych obrazkach, tracę strasznie dużo goli... Jakby to wyeliminować, to bym nie musiał drżećo mistrzostwo pod koniec sezonu ![]() |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Postanowiłem rozpocząć od początku Wisłą i zbudować lepszy team.
Zmieniłem taktykę na 4-4-2, pokombinowałem i udało mi się stworzyć taksę niezniszczalną ![]() Oto pierwsze wyniki sezonu: ![]() ![]() ![]() Taktyka: ![]() Jak narazie nie narzekam na grę drużyny, zobaczymy co dalej ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 18.12.2009 o godz. 14:15.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Kamyk jak mozesz to wrzuc swoja takse
chetnie bym wyprobowal czy rzeczywiscie taka super jak pokazuja wyniki Twoje |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kamyk a jak ustawiasz formy treningow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zdaje się, że taktyka, której używa kamyk powstała na bazie tej :
http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj...prostocie.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To i ja się pochwalę.
Sezon pierwszy Z ciekawszych spotkań Lech - Wisła Cracovia - Wisła Śląsk - Wisła Zagłębie - Wisła Do tego zwycięstwa z Lechem u siebie (2:0), Legią u siebie (1:0) i na wyjeździe (1:0). Sezon drugi Aktualny skład Sztab szkoleniowy Trzy Perełki http://i48.tinypic.com/wao9z6.jpg http://i47.tinypic.com/24ux3wy.jpg http://i45.tinypic.com/157plx.jpg Jak widać jeden już mój, od roku, kolejni dwaj to kwestia dni. Kolejni piłkarze już znalezieni, zaczynam transferować. Oczywiście dwa razy Liga Mistrzów. W pierwszym sezonie nie ciekawie, natomiast w obecnym w pierwszej kolejce zwycięstwo z Galatasaray 3:1. Do tego, do chwili obecnej, 1x Superpuchar i 1x Puchar Polski. Taktyka Jak widać standardowy widok panelu taktycznego. Nowe dziecko SI nie spełnia moich wymagań i nie pozwala na pełną kontrolę nad założeniami taktycznymi, toteż nie bawię się w badziewny kreator. Jak chcecie zobaczyć jakieś screeny to pytać.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 18.12.2009 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
|
Proszę taktykę: http://wyslijto.pl/plik/3xgimd90z2
A trening mam gotowy (Tug's Training 2010) ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zakończyłem 3 sezon w Szkocji i zdobyłem mistrzostwo
Dudek kończy karierę, niestety trener z niego przeciętny 14 w treningu bramkarskim. Za to Baszczu, którego mam od roku w sztabie, ma 4,5 gwiazdki przy treningu taktycznym. Taktyka 20, determinacja chyba 16. Przed nowym sezonem trzeba pokusić się o jakieś dobre transfery by wyjść z grupy LM. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
michu-kozlowek
ja mam pytanie skad wziasc latke zeby miec loga klubow i aktualne koszulki? dzieki z gory |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kamyk wypróbowałem twoją taktykę mimo, że nie lubię grać z wysuniętą obroną i na spalone. Niestety wyniki były bardzo słabe. Nie wygrałem żadnego meczu towarzyskiego, nawet z swoimi rezerwami, a Manchester City sklepał mnie 6:0.
Jedynie co moge polecić to twoje ustawienia do rzutów rożnych i wolnych, wydają mi się bardziej niebezpieczne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja gram taktyką bardzo podobną do taktyki mojej z Fm09
i powiem ze jak piłkarze się zgrają ze sobą to w drugim sezonie tylko jeden remis 42 bramki do przodu w lidze także nie narzekam. Jedynie te ustawienie rzutów roznych bym potrzebował zrobiłby ktoś screena i mi wysłał na priv Kamyk mógłbyś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja Ci mogę polecić moją taktykę na rogi ...
Ustaw sobie 2 najlepiej grających głową graczy żeby nabiegali na krótki słupek i wykonywanie rogu oczywiście też tam.. ;-) U mnie gdy grałem Wisłą Marcelo po 5 kolejkach miał 3 bramy właśnie po tego typu zagraniach.. a mogło i powinno być więcej .. ;-) ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam problem...grałem sobie 5 h w FM2010 dzisiaj, zapisałem grę. wylączyłem pc. wracam, odpalam grę i co widze ?
http://i50.tinypic.com/20pog8h.jpg !!!! oczywiście gra ściągnięta wiadomo skąd, plik iso , wypalono wirtualny obraz na dysku i wszystko działało, grałem Wisłą etc a tu nagle odpalam i brak płyty :| WTF ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Dzisiejsze zabezpieczenia przed piractwem pozwala na blokowanie nie oryginalnych gier jesli jest takowa wyszukana Pewnie wcisnąleś na reklamę która cię odniosła do strony Si Games? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnie nic nie klikałem.
a jak było pytanie wybierz sposób instalacji: 1) bez płyty z użyciem internetu 2) z płytą bez użycia netu to wybrałem opcje nr 2 - tak jak wszysyc kumple którzy to robili wcześniej. bo płyty nie ma wiadomo, ale jest plik .iso i wypaliłem elegancko deamonem toolsem. ej ale to nerwicy mozna dostać, za kazdym razem mam kopiowac save i instalowac gre od nowa po każdym jej wyłączeniu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jak kupisz oryginal to ci bedzie wszystko działało bez problemu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1 - a dasz mi 115 zł pod choinkę
czy w FM 09 jest Polska liga ? jest Wisła ? ![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
A to screen do ustawień taktycznych: ![]() ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po prostu wypaliłem plik .ISO na dysku tak jak zawsze. I wszystkie gry działają, tylko nie ta. Co do osób które wyżej pisały o zakupie, pewnie uzbieram to kupię, ale chce przetestować też ją pierw na pc. Bo 5 h gry to trochę za mało dla mnie żeby wybulić stówe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Witam
Dawno tutaj nie pisałem.Aktualnie jestem w połowie mojego siódmego sezonu Wisłą. Tak prezentuję się aktualna tabela : ![]() Tabela LM (został mi do rozegrania jeszcze jeden mecz z Interem) ![]() Terminarz : ![]() Skoro rozmawiacie o taktyce to ja zaproponuje swoja (jest bardzo podobna do tej kamyka) : ![]() Tak wyglądają polecenia dla drużyny : ![]() I sztab szkoleniowy : ![]() Pozdro ![]() ps. sorry za tak długi post
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 19.12.2009 o godz. 16:04.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|