The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2009, 01:59
Szkoda, ze na powaznie nie zainteresowalismy sie Janczykiem, bo wlasnie wczoraj ustrzelil hat-tricka i juz ma 11 trafien w 18 kolejkach w lidze o niebo lepszej od naszej. Pilkarz, jak na polskie warunki fanastyczny, ale po tych wyczynach w Belgii juz raczej nieosiagalny dla polskich klubow pod wzgledem finansowym
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.12.2009, 09:28
Cytat:
Diaz - czemuż on na siłę gra w pomocy zamiast konkurować z Brożkiem na obronie, który zaczyna czuć się niezastąpiony w zespole (troszkę pokory panie Brożek, który jest w miarę solidny, ale nigdy w Wiśle nie błyszczał)
Ale głupotyyyyy, Piotrek Brożek praktycznie wygrał nam praktycznie dwa ostatnie mecze, a Diaz jest świetny w polu, do wykonywania czarnej roboty, tego nie widać, a nawet potrafi pociągnąc grę, co było widać w meczu z Ruchem, przy bramce na 1-3.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.12.2009, 10:01
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Ale głupotyyyyy, Piotrek Brożek praktycznie wygrał nam praktycznie dwa ostatnie mecze, a Diaz jest świetny w polu, do wykonywania czarnej roboty, tego nie widać, a nawet potrafi pociągnąc grę, co było widać w meczu z Ruchem, przy bramce na 1-3.
Też tak uważam... Uważam że przestawianie Piotrka Brożka na lewą pomoc to błąd. Ale może Skorży chodzi o granie bardziej defensywne np. w Europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.12.2009, 10:54
Zgadałem się ostatnio o piłce z kumplem ,który robi w Finlandii.Podpytałem go czy chodzi na mecze?, jaki tam poziom itd. Podobno kilku ciekawych zawodników tam gra.Myślę ,że Wisła mogłaby się zanteresować tamtymi rejonami (skandynawia). Rynek nie jest tak dobrze przewietrzony przez najlepsze kluby, jak na przykład w Afryce czy Ameryce Płd.

Kumpel sympatyzuje z zespołem FC Haka. Podobno gra tam fajny chłopak na lewym skrzydle (23 lata).
W zespole wicemistrza kraju (niepamiętam nazwy) występuje dwóch ciekawych napastników.
Jeżeli chodzi o bramkę to jakiś murzynek się wyróżnia .
Nazwisk tutaj nie podam bo mi się nie chcę szukać ,ale to tylko przykłady....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2009, 15:38
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Zgadałem się ostatnio o piłce z kumplem ,który robi w Finlandii.Podpytałem go czy chodzi na mecze?, jaki tam poziom itd. Podobno kilku ciekawych zawodników tam gra.Myślę ,że Wisła mogłaby się zanteresować tamtymi rejonami (skandynawia). Rynek nie jest tak dobrze przewietrzony przez najlepsze kluby, jak na przykład w Afryce czy Ameryce Płd.

Kumpel sympatyzuje z zespołem FC Haka. Podobno gra tam fajny chłopak na lewym skrzydle (23 lata).
W zespole wicemistrza kraju (niepamiętam nazwy) występuje dwóch ciekawych napastników.
Jeżeli chodzi o bramkę to jakiś murzynek się wyróżnia .
Nazwisk tutaj nie podam bo mi się nie chcę szukać ,ale to tylko przykłady....
daj spokój
też spędziłem kilka miesięcy w Finlandii - poziom ligi jak u nas III (czyli dawniej czwarta). Faktem, że czasami i tam trafi sie jakaś perełka, ale nie gra wtedy w piłkę w Finlandii). Cudzoziemcy jacy tam grają nie zmieściliby się w Kolejarzu Stróże.
Jak w knajpie na sopcaście wrzucilem jeden z meczów Wisły, to był szok kulturowy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.12.2009, 13:40
Mateusz Bąk odchodzi z Lechii podobno byliśmy nim zainteresowani
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.12.2009, 21:31
Wiem wiem Sląskowi podkradać zawodnika troche głupio
ale za darmo tak wzmocnic rywalizacje na skrzydłach...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...Slaskiem_.html
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.12.2009, 21:38
Ja nie wiem co tak wiele osób ma takie negatywne podejście do Ilie z zagłębiem zagrał bardzo dobry mecz uważam że on spokojnie może być przyszłością w bramce tylko trzeba na niego stawiać mamy nowego treneiro golkipeiro więc może coś z niego będzie
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.12.2009, 23:10
http://www.futbolnews.pl/informacje/...w-rumunii.html
można się nim zainteresować, będzie można z nim podpisać kontrakt.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.12.2009, 10:59
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html

Wypadało by się nim zainteresować, jest wolnym zawodnikiem, prawy pomocnik ograny w silnej lidze rosyjskiej... spełnia wszystkie kryteria! Brać go!

P.S pewnie nie na naszą kieszeń, ale spróbować zawsze można...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 15.12.2009, 14:04
Tak btw to waszym zdaniem Alvarez jest lepszy lub porównywalny do Pazdana?
Na wislaportal.pl spotkałem się z ciekawą opinią, że Alvarez jest drogi i mogą chcieć wykołować go podpisując tanszego Pazdana. Hm. W sumie może coś w tym być.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.12.2009, 14:16
Selene napisał(a):Wyświetl post
Tak btw to waszym zdaniem Alvarez jest lepszy lub porównywalny do Pazdana?
Na wislaportal.pl spotkałem się z ciekawą opinią, że Alvarez jest drogi i mogą chcieć wykołować go podpisując tanszego Pazdana. Hm. W sumie może coś w tym być.
Ja tam myślę, że grają na innych pozycjach. Alvarez prawa obrona, a Pazdan- środek defensywy x)
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 15.12.2009, 14:20
Czy Pazdan nie zaczynał przypadkiem kariery jako prawy obrońca?
Moim zdaniem mógłby być zdrową konkurencją również dla Alvareza na prawej obronie.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.12.2009, 15:02
Pazdan to taka zapchaj dziura jak kiedyś Dudka, czy teraz Diaz. Jeśli jest nie drogi chętnie bym go widział w Wiśle
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.12.2009, 15:07
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html

Wypadało by się nim zainteresować, jest wolnym zawodnikiem, prawy pomocnik ograny w silnej lidze rosyjskiej... spełnia wszystkie kryteria! Brać go!

P.S pewnie nie na naszą kieszeń, ale spróbować zawsze można...
Za drogi dla Steauy to niby będzie tani dla drużyn z Bundesligi? Chyba ze tak specjalnie zagrał aby uciec ze Steauy.Nie od dzis wiadomo, że właściciel jest nieco....oryginalny ;-)
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2009, 18:10
Sander Puri przeszedl do Larissy za 100tys E. W tej całej Levadi, to on był najlepszy. Oczywiście, że lepiej było opchnąć Łobodzińskiego za 200tysiakow gdzies na cypr lub do grecji a wziąść tańszego dynamicznego Puriego
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.12.2009, 18:39
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Sander Puri przeszedl do Larissy za 100tys E. W tej całej Levadi, to on był najlepszy. Oczywiście, że lepiej było opchnąć Łobodzińskiego za 200tysiakow gdzies na cypr lub do grecji a wziąść tańszego dynamicznego Puriego
Nie rozumiem jak można wg ciebie sprzedać gorszego "piłkarza" za 200 tys. i kupić lepszego za 100 tys.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 16.12.2009, 10:26
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jak można wg ciebie sprzedać gorszego "piłkarza" za 200 tys. i kupić lepszego za 100 tys.
a no można. tak m.in. zarabiają na życie handlarze. np. ja sprzedaje używane spodnie za tą samą cene, co kupuje później nowe. Lub sprzedaje spodnie gorszej marki kupując inne lepszej marki za mnijszą kasę i opycham je 3 razy drożej. po prostu tylu jest na świecie ludzi, że zawsze znajdzie się jakiś mniej przedsiębiorczy napaleniec
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 16.12.2009 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 17.12.2009, 10:35
SAGAN WOLNYM ZAWODNIKIEM

http://www.90minut.pl/news/110/news1...uthampton.html

i nie mówcie, że nie warto na niego stawiać !!! widziałem go wiele razy w akcji i chłop ma ciąg na bramkę jak nikt inny

uciekł nam Lewandowski, nie zaprzepaśćmy tego !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.12.2009, 17:25
fajnie jakby sie udało ściagnac zawodników ogranych w pucharach europejskich.Wiadomo że z ligi mistrzów cięzko byłoby kogoś kupic ale z ligi europejskiej napewno już łatwiej.Całkiem przyzwoicie w tych rozgrywkach radzi sobie Sheriff Tiraspol.Ciekawe jak wysokie kontrakty maja w tym klubie i czy skusiliby sie na oferte z Wisełki.Bliżej nam chyba mentalnie do graczy ze Wschodu niż do Południowców z którymi jak narazie nic wielkiego nic nie ugraliśmy w pucharach w ostatnich 5 latach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.12.2009 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.12.2009, 10:55
Żeby być bogatym (mieć na transfery) trzeba trochę odchudzić budżet sprzedając nieudaczników i tych którym się nie chce walczyć. Moje typy to:

Do sprzedania na cito: Ćwielong

Warto rozważyć sprzedażiaz, Jirsak, Łobodziński, Brożki
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:30
Olivarez napisał(a):Wyświetl post
Żeby być bogatym (mieć na transfery) trzeba trochę odchudzić budżet sprzedając nieudaczników i tych którym się nie chce walczyć. Moje typy to:

Do sprzedania na cito: Ćwielong

Warto rozważyć sprzedażiaz, Jirsak, Łobodziński, Brożki
No i masz racje! A za nich pościągać piłkarzy, co im się kontrakty kończą. Ja i tak dalej będę za ściągnięciem Alfreda Finnbogason'a bo kontrakt ma z Breidablik do konca tego roku
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.12.2009, 13:34
Cytat:
...Alfreda Finnbogason'a
A widziałeś go w ogóle w akcji, czy z youtube jak tricki robi ?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:59
skeba napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś go w ogóle w akcji, czy z youtube jak tricki robi ?
taa on przynajmniej tricki potrafi robić. widziałeś Marcelo przed przejściem do Wisły w akcji? Kirma w akcji widziałeś wcześniej? Uche..? hym?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.12.2009, 19:54
A Costly chciałby...

Cytat:
- Czy chciałbym grać w jakimś innym polskim klubie? Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy. Ale powtarzam: na razie nie wiem, jak potoczą się moje losy - zaznacza Costly.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mleko92
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 18.12.2009, 20:00
Gdybym był bogaty...
Myślę że warto zainteresować się Gancarczykiem. Taki pomocnik w normalnych warunkach kosztowałby bardzo dużo a jest okazja wyjąć go za free
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 18.12.2009, 21:46
****a Lech Krivetsa kupuje. Zajebisty grajek chyba
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 18.12.2009, 23:17
Selene napisał(a):Wyświetl post
****a Lech Krivetsa kupuje. Zajebisty grajek chyba
a przepraszam, co to ma wspólnego z polityką transferową Wisły Kraków?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Stary 19.12.2009, 09:52
Szkoda, że Skorża nie zdecydował się na sprzedanie Diaza a w to miejsce Krivetsa. Razem z Sobolem stworzyliby fajny duet środkowych pomocników. A za rok by się pomyślało kogo wymienić za Sobola na def. pomoc. Piszą że Lech złożył kiepską ofertę za Krivetsa ale ten bardzo chce wyjechać i podjęto negocjacje. Szkoda, że jak zwykle jesteśmy w tyle w kwestii transferów tanich dobrych zawodników.

Cytat:
Pomocnik Siergiej Kriwec z BATE Borysów ma trafić na Bułgarską za 300 tysięcy euro.
Pytam się kurcze gdzie nasze super Scouty? Taki zawodnik za 300tys Euro. Na złość bym Lechowi zrobił i podbił cenę. Śmiech na sali ze strony Skorży i współpracowników.
Ostatnio edytowane przez Selene : 19.12.2009 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.12.2009, 09:55
tomasz_19 ale to jest dział Gdybym był bogaty... więc można sobie gdybać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów