The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2009, 14:37
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziales, ze takie imprezy nie odbeda sie w hali na 4-5 tys. czyli nie odbeda sie w nowej hali Wisly.
Cracovia ma hokej.

.....
dynek.pl wiesz o czym my wogóle rozmawiamy? Wiadomo że się w hali Wisły nie odbędą .Jesli wogole maja sie gdzieś odbywac to w dużej hali na kilkanaście tys widzów.I o tym pisze.
A co do Cracovii to nie ma to być lodowisko- tylko hala - choć sobie głowy uciąć nie dam bo nie śledzę wątków o parchach...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.12.2009, 15:04
kristos napisał(a):Wyświetl post
No coś Ty ,dobrze że konserwator chociaż pozwoli chodzić po Błoniach....
pod błoniami. można posiać trawe spowrotem, i jedyne co zmieniło by się w wyglądzie błoń, to wyjazdy z parkingu i parę wentylatorów...
Ddf
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2009, 15:23
parking parkingiem, ale co dalej, po meczu i tak stało by się w gigantycznym korku bo nikt nie zgodzi się na rozbudowę dróg wzdłuż błoń (mającą zwiększyć jej przepustowość) Zresztą temat parkingu pod błoniami wałkowany był już nie jeden raz, i wiadomo że nie ma na to szans.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.12.2009, 19:41
na murawie lezą od pewnego czasu elementy dachu ciekawe kiedy zacznie sie ich montaż
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.12.2009, 19:45
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
na murawie lezą od pewnego czasu elementy dachu ciekawe kiedy zacznie sie ich montaż
Było mówione że chyba na wiosne dopiero.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.12.2009, 20:09
Wiem, ale ważniejszy jest mimo wszystko koniec .
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2009, 20:41
Wiadomo w końcu w jakim kolorze będą krzesełka? Mam nadzieje, że wymienią też te z D i na całym stadionie będą czerwone, a nie niebieskie kojarzone z Lechem czy Ruchem...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2009, 20:57
Ja mam nadzieje że murawa będzie czerwona bo mi się z Panathinaikosem kojarzy.

Chłopie jak my mieliśmy niebieskie krzesełka na C (a głównie na A i B) to Ruch nie wiedział że na stadionie da się coś takiego instalować
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2009, 22:32
Czyli skoro byliśmy... prekursorami niebieskich krzesełek to mamy przy nich pozostać?
Niebieskie barwy kibicowskie kojarzone są w Polsce z Ruchem albo Lechem.
Skoro mamy chodzić na mecze na czerwono, to puste krzesełka będące w innym kolorze będą psuć efekt wizualny.

pysio napisał(a):Wyświetl post
czemu z góry zakładasz, że będą puste krzesełka? a może co mecz będzie komplet?
Może...
Chociażby w młynie, ludzie stają na schodach, przez do dużo krzesełek pozostaje pustych.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 17.12.2009 o godz. 22:38.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 17.12.2009, 22:33
czemu z góry zakładasz, że będą puste krzesełka? a może co mecz będzie komplet?
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.12.2009, 00:17
a orientuje się ktoś gdzie można zobaczyć fotki z modernizacji stadionu Hutnika przydało by sie zobaczyć czy będziemy tam grać na wiosnę bo już czytanie i ciągłe gadanie o tym jest nudne zdjecia może ktoś umieszcza w internecie
Odpowiedz cytując
Flesz
Member

Od: 07.2003

Stary 18.12.2009, 01:14
massoud napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze jedno, w związku z brakiem kasy przepada nam parking podziemny i poszerzenie ul Reymonta. A czy miasto nie rozumie tego, że to newralgiczny punkt, w którym musi byc parking?
Wg mnie dobrze by było gdyby taki miejski podziemny powstał pod Parkiem Jordana przy samych budynkach Wydziału Chemii UJ na przeciwko akademinków UJ, slumsów i Wydziału Akustyki itp Bliskość do obu stadionów i większości krakowskich uczelni, akademików, miasteczka studenckiego i niedaleka od Starego Miasta to wg mnie konieczna inwestycja. W dniu meczu mógłby byc wykorzystywany przez fanów drużyny, która akurat gra mecz.
tez uwazam ze to swietna lokalizacja, ale problem w tym, ze taki parking nie buduje sie pod ziemia... jak linie metra czy tunel.... tylko trzeba rozgrzebac pol parku jordana a na to sie nikt nie zgodzi..
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.12.2009, 06:22
Pero napisał(a):Wyświetl post
Było mówione że chyba na wiosne dopiero.
Raczej mówiono że montaż ma się rozpocząć po nowym roku
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.12.2009, 09:52
Parking miał powstać między budynkami Uniwersytetu Rolniczego i Wydziałem Biologii UJ - projekt na razie odłożony ad acta
Odpowiedz cytując
1Marek1
Member

Stary 18.12.2009, 11:32
Parking bedzie budowany obok Muzeum Narodowego. Na upartego może nam tez służyć.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.12.2009, 13:27
1Marek1 napisał(a):Wyświetl post
Parking bedzie budowany obok Muzeum Narodowego. Na upartego może nam tez służyć.
Czemu na upartego? Ten parking jest budowany z myślą o obu stadionach. Poza tym budowa parkingów leży w gestii miasta miasta i prywatnych firm które miałyby je budować i użytkować i na to gdzie i kiedy będą nic nie poradzimy.

Natomiast warto by się zainteresować kwestią koloru krzesełek bo budowa stadionu jest najbardziej zaawansowana a nikt nie przedstawił jakichkolwiek projektów. W Gdańsku i Warszawie już wiedzą, we Wrocławiu się o to kłócą, w Pyrlandii nie wiem co robią ale u nas cicho sza. Nikt nic w tej sprawie nie robi ani nie mówi a później się dowiemy że krzesełka będą fioletowe bo takie zostały producentowi na magazynie

Nie wiem czy projekt stadionu to obejmuje ale jeśli nie to UMK albo Wisła powinna zorganizować konkurs ale nie taki kibicowski w którym nagrodami są wejsciówki i pojawił się może jeden sensowny projekt. Ewentualnie można zamówić kilka projektów po czym wybrać najlepszy. Bo jak założą krzesełka to będziemy je oglądać przez najbliższe 20 lat.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:38
Temat koloru krzesełek poruszałem z 2 miesiące temu.Jest to generalnie bicie głową w mur.Nie wiadomo nawet kogo naciskać w tej sprawie.Pojawiła się kiedys tylko notka że SKWK trzyma ręke na pulsie a jakiś kierownik z Polimexu wypowiadal się że będą w barwach klubowych.Co to tak naprawdę oznacza nie wiem i chyba trzeba czekać i modlić sie żeby nie były to niebieskie krzesełka i żółte przejścia.
Wogóle trzeba zaznaczyć że informacja o budowie stadionu Wisły sa na poziomie ponizej zera.Klub robi galerię raz w tygodniu a informacje o postepach są chyba raz w miesiącu i streszczone w kilku zdaniach. Nawet nie ma sie co porównywać z Legią czy Lechem.A tematow i pytań od poczatku jest dziesiatki jak nie setki a odpowiedzi są tylko na forach na podstawie domysłów, analizy nie kompletnych/starych projektów i informacji od "wujków" robiacych zbrojenia albo cieci na stadionie.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 18.12.2009 o godz. 13:47.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.12.2009, 13:49
Tak na logikę można by tą sprawą zainteresować dział marketingu Wisły. Są nowi więc powinno im jeszcze zależeć, żeby coś zrobić dobrego. Jeśli nawet mają związane ręce i niewiele mogą (co podobno miało dotychczas miejsce) to powinni chociaż "rozdmuchać" medialnie tę sprawę. Też nie chciałbym się obudzić z przysłowiową ręką w nocniku za pół roku..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 13:58
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Tak na logikę można by tą sprawą zainteresować dział marketingu Wisły. Są nowi więc powinno im jeszcze zależeć, żeby coś zrobić dobrego.
A czy Tobie się wydaje, że nasz marketing wyglądał jak wyglądał, bo nikomu z poprzedniego działu (przypominam- kibicujący Wiśle goście z bardzo dobrym, kierunkowym wykształceniem) nie zależało? To nie ich wina, że klubowa "góra" tkwi ciągle w PRL i nie dopuszcza do siebie myśli, że dział marketingu jest potrzebny, a żeby działał dobrze potrzebuje jeszcze do tego odpowiednich środków. Z pustego i Salomon nie naleje.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.12.2009, 14:22
Jeżeli już kogoś trzeba przyciskać w sprawie informacji na temat budowy, to ZIKIT, bo to oni są inwestorem. Klub nie ma z tym nic wspólnego. Raz na jakiś czas kierownik budowy mógłby opowiedzieć o tym co zostało zrobione w poprzednim okresie i co zamierzają zrobić w nadchodzącym (np co 2 tygodnie). Ale ZIKIT to akurat jeszcze większe PRL, niż u nas.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.12.2009, 14:35
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Co to tak naprawdę oznacza nie wiem i chyba trzeba czekać i modlić sie żeby nie były to niebieskie krzesełka i żółte przejścia.
a ja właśnie bym chciał taki układ.

Stadion ma wyglądać estetycznie w środku. Dokładanie zbyt wielu barw i napisów niszczy tą estetykę.

dla mnie, albo całe niebieskie, z np jednym napisem WISŁA, albo całe czerwone, z tym napisem.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.12.2009, 14:44
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli już kogoś trzeba przyciskać w sprawie informacji na temat budowy, to ZIKIT, bo to oni są inwestorem. Klub nie ma z tym nic wspólnego. Raz na jakiś czas kierownik budowy mógłby opowiedzieć o tym co zostało zrobione w poprzednim okresie i co zamierzają zrobić w nadchodzącym (np co 2 tygodnie). Ale ZIKIT to akurat jeszcze większe PRL, niż u nas.
Wszystko prawda, tylko kto ma porozmawiać z tym ZIKITem? Ja? Jakby w klubie ludziom zależało to by się o to zatroszczyli.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.12.2009, 16:39
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
A czy Tobie się wydaje, że nasz marketing wyglądał jak wyglądał, bo nikomu z poprzedniego działu (przypominam- kibicujący Wiśle goście z bardzo dobrym, kierunkowym wykształceniem) nie zależało? To nie ich wina, że klubowa "góra" tkwi ciągle w PRL i nie dopuszcza do siebie myśli, że dział marketingu jest potrzebny, a żeby działał dobrze potrzebuje jeszcze do tego odpowiednich środków. Z pustego i Salomon nie naleje.
Zupełnie nie rozumiem Twojego posta, bo przecież napisałem poprzednio o tym...

Można nawet nie mają środków, i "z pustego i Salomon nie naleje". Prawda to. Ale tak jak napisałem wcześniej, mogą chociaż przedzwonić do znajomych dziennikarzy, opowiedzieć im o fakcie braku projektu krzesełek i ich zainteresować tą tematyką. Któryś pewnie napisałby coś o tym w swojej gazecie i może w ten sposób więcej osób zainteresowałoby się tą sprawą.

Bo chyba nie mają takich cięć, żeby nawet na 5 telefonów nie mieli

Inna sprawa czy to coś przyniesie..

Amica np co kilka tygodni ma taki artykuł, w którym kierownik budowy opowiada co zostało zrobione, co w najbliższych tygodniach będą robić, odpowiada na pytania itd. Do tego też wiele kasy nie trzeba, a myślę że sporo osób z przyjemnością poczytałoby z zainteresowaniem o budowie..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2009, 17:06
Cytat:
mogą chociaż przedzwonić do znajomych dziennikarzy, opowiedzieć im o fakcie braku projektu krzesełek i ich zainteresować tą tematyką. Któryś pewnie napisałby coś o tym w swojej gazecie i może w ten sposób więcej osób zainteresowałoby się tą sprawą.
Tzn, że uważasz, że kolorystyka trybuny może być zjebana, bo za mało osób o niej wie?

Cytat:
Inna sprawa czy to coś przyniesie..
Właśnie.

Cytat:
Amica np co kilka tygodni ma taki artykuł, w którym kierownik budowy opowiada co zostało zrobione, co w najbliższych tygodniach będą robić, odpowiada na pytania itd. Do tego też wiele kasy nie trzeba, a myślę że sporo osób z przyjemnością poczytałoby z zainteresowaniem o budowie..
I tym dział marketingu ma się zająć? Zauważ, że to nie klub buduje stadion. Jeśli już, to prezes/ rzecznik prasowy powinien się sprawą zająć, ale im to na 99% nie przyjdzie do głowy. Dlatego cała nadzieja w SKWK.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.12.2009, 17:27
Dobrze by było gdyby stadion na zewnetrznej elewacji z dwóch stron (3 Maja i Reymonta) miał zrobiony podświetlony herb i napis Wisła Kraków, bo narazie to dla niewtajemniczonych nie wiadomo bedzie koło jakiej budowli przechodzą lub przejeżdżają.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.12.2009, 17:45
Co do marketingu, w kontekście budowy stadionu to nie ma co w ogóle mówić bo tych dwóch tematów nijak się nie da połączyć. A propos samego marketingu. U nas w klubie on nie istnieje. Nie potrzeba tu nawet pieniędzy żeby coś się w tym kierunku ruszyło. Taki przykład z życia. Plakaty meczowe. Wisły plakaty są ładne kolorystycznie i graficznie, ale.. Po pierwsze jest ich mało. Po drugie nie rzucają się w oczy. Przykład z drugiej strony błoń. Cracovia ma ohydny projekt plakatów, ale za to niesamowicie rzucający się w oczy. Na dodatek jest ich pełno wszędzie. Zwłaszcza w NH są zauważalne niemal na każdym osiedlu. Na Hutniczym, w Czyżynach, czy pod Kombinatem. Tyle na temat marketingu bo nie ten dział.

Co do krzesełek to myślę, że bardzo fajnym jest projekt, który zajął drugie miejsce w tym niedawnym konkursie na wzór ułożenia siedzisk. Z innych takich rzeczy, to popieram pomysł Gwieździstego.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 18.12.2009, 19:20
Proud napisał(a):Wyświetl post
a ja właśnie bym chciał taki układ.

Stadion ma wyglądać estetycznie w środku. Dokładanie zbyt wielu barw i napisów niszczy tą estetykę.

dla mnie, albo całe niebieskie, z np jednym napisem WISŁA, albo całe czerwone, z tym napisem.
Mam nadzieję że jesteś jednym z nielicznych którzy chcieliby stadion niebiesko-żółty.
W każdym mieście i przy okazji każdego stadionu walczą o ładny,kojarzący się z klubem kolor /układ krzesełek tylko u nas zawsze ktoś pierdnie ustami że woli jakiś układ niebiesko-żółty,niebiesko-biały ( no pewnie dobrze że nie biało-czerwony bo już bym się załamał).
Dobra tyle do Ciebie bo się nie chce denerwować.
do darek olszówka- w 3 dni nie ustalimy na forum jaki mam być ten układ bo trzeba by w to zaangażowac sztab ludzi z SKWK i klubu a na to jest mało czasu i tak jak Gordian popieram ten wzór nr.2 z konkursu.Lepszy taki niż to kojarzące się z Arką coś.
A jeśli już jestem na "linii" z radnym to mega ważną sprawą a nie wiem czy ujętą przez pana imć architekta O. (pewnie nie)jest właśnie podświetlenie elewacji zewnętrznej, ilumincja loga i napisu klubowego.Dla tych co widzieli stadiony w Europie albo nawet niektóre biurowce nie muszę mówić co to daje i jak bardzo zmienia wygląd obiektu.A nie są to jakieś straszne koszty w porównaniu z całą budową.
Wogóle to jakiś pech- zawsze się mówiło że w całej Europie coś robią (autostrady , stadiony, etc.) tylko w Polsce się nie da i wszystko idzie po grudzie.Jak już robią coś w Polsce to akurat w Krakowie ( a precyzyjniej na Wiśle bo u parchów idzie płynnie) trzeba się dopominac o elementarne rzeczy związane ze stadionem (murawa,krzesełka, drogi dojścia,wykończenie trybun,kasa na to czy tamto) na każdym etapie jakiś problem, ktos coś zapomina.NIe można było stworzyć np. przy prezydencie miasta grupy doradczej złożonej z kibiców i przedstawicieli klubu którzy by korygowali pewne rzeczy i podpowiadali rozwiazania- wkońcu to my(kibice) i oni (klub) będziemy użytkownikami stadionu i bylismy chyba na większej ilości stadionów niż Obtułowicz , ludzie z ZIKIT i prezydent razem wzięci- widząc co nie co. Wiem że raz było takie spotkanie na początku budowy ale później to chyba umarło śmiercią naturalną
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.12.2009, 19:20
Na sektorze D wymienić niebieskie krzesełka na czerwone. Na pozostałych trybunach również wszystkie krzesełka w kolorze czerwonym. Na środkowych, górnych sektorach trybuny C z białych krzesełek ułożyć W-I-S-Ł-A.

Również popieram pomysł Gwieździstego.

EDIT: A to nie jest czasem uwzględnione w jakichś przepisach bezpieczeństwa że schody muszą być pomalowane na żółto?
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 18.12.2009 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.12.2009, 19:29
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Wogóle trzeba zaznaczyć że informacja o budowie stadionu Wisły sa na poziomie ponizej zera.Klub robi galerię raz w tygodniu a informacje o postepach są chyba raz w miesiącu i streszczone w kilku zdaniach. Nawet nie ma sie co porównywać z Legią czy Lechem.A tematow i pytań od poczatku jest dziesiatki jak nie setki a odpowiedzi są tylko na forach na podstawie domysłów, analizy nie kompletnych/starych projektów i informacji od "wujków" robiacych zbrojenia albo cieci na stadionie.

Mnie tez to denerwuje ze jest tak mało informacji na temat samej budowy stadionu.

Same suche fotki ,a co jakis czas na oficjalnej pare zdan co slychac na budowie.

jakby nikt sie tym nie interesowal...

dawac wywiad z jakims kierownikiem i niech opowiada konkretnie co zostalo wykonanane co do zrobienia,daty i konketne terminy itd

no chyba ze to jakas tajemnica ?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.12.2009, 19:56
Ja też uważam że kolor krzesełek powinien być czerwony, choćby z tego względu, że pojedyncze puste miejsca nie będą tak bardzo widoczne, bo i tak wszyscy będą ubrani na czerwono ( nie będzie się tak w oczy rzucać). Oczywiście mam nadzieję, ze stadion zawsze będzie zapełniony, ale tak na prawdę jest to mało realne. Pojedyncze, przykładowo niebieskie dziury, są na pewno gorszym widokiem od tych czerwonych.

P.S. Czytałem gdzieś, ze kolory mają pewien wpływ na świadomość człowieka. Kolor czerwony sprawia u kogoś pewien podświadomy lęk, a ten co ma go na sobie pewien rodzaj agresji, zwiększenie adrenaliny, co za tym idzie waleczności. Oczywiście w niewielkim stopniu, ale jednak. Słyszał ktoś coś o tym? M.in. dlatego czerwone światła oznaczają stop.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów