|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
nie zapomnijmy, że odchodzi Cantoro. To jest 250 tysięcy euro rocznie, pewnie Jopa też wywalą i oby Łobodzińskiego
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Według mnie nie ma się co nakręcać na ofensywnego pomocnika, tylko ustawić tam Boguskiego, który nigdy nie będzie klasycznym napadziorem. A jako podwieszony pod napastnikami, myślę, że poradziłby sobie - bo na Jirsaka nie ma co liczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Caly ten artykul z "PS" to musi byc jakas bzdura, bo skora napisano w nim, ze gracze Bate Borysow beda jeszcze obserwowani podczas najblizszego meczu, to ja sie pytam jakiego ? Przeciez liga bialoruska juz dawno zapadla w zimowy sen, a rozgrywki grupowe LE z udzialem BATE takze dobiegly konca.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 14.12.2009 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Od kiedy gazeta przeszła pod władanie Axela Springera stała sie zwykłym brukowcem, który podnosi sprzedaż wymyślonymi historiami. Swoja drogą, powinni tam zatrudniać 15-latków. Podono to wiek gdzie ma sie najbujniejszą wyobraźnie. A tak apropo transferów - fajnie jeśli ktokolwiek przyjdzie ![]() A jeśli nie to mam chociaż nadzieje ze wszyscy, poza wiadomym już Gargułą, będą gotowi na wiosnę. Włącznie z Gołosiem, któremu współczuję i chciałbym żeby jeszcze zagrał w Wiśle chociaż kilka minut. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
No to zobaczymy. Faktycznie BATE gra jeszcze jeden mecz. Znając poczucie humoru Skorży miał na myśli właśnie ten klub mówiąc, że ta liga gra. Bate już nie ma szans na awans.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcelo jest silny, skoczny i bardzo wydolny - nadawałby się do Anglii i moim zdaniem tam trzeba mu szukać ew. klubu.
Wiadomo z jakich względów![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że podpisać z nim roczny kontrakt i wypożyczyć do Lechii. Jeśli się sprawdzi to podpisze nowy z Wisłą, a jak nie to podziękować
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wraca temat Białorusinów z Bate, obaj grali na obronie w meczu z Benficą.Jurewicz ma 30 lat ,to prawy obrońca i pewnie jest szykowany za Alvareza.Pewnie tylko na defensywnych graczaczy są pieniądze bo na tego ich najlpszego strzelca czy rozgrywajacego to trzeba sporo zapłacic
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AYALA weź chłopie czytaj ze zrozumieniem Jurewicz jest LEWYM obrońcą i szykowany jest pewnie jako konkurencja dla Brożka. Jak go nie kupią to pewnie wezmą tego lewoskrzydłowego tak jak Skorża ostatnio wspomninał.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ps pierdnął rano wp.pl teraz a ty łapiesz to jak gęś ziarno póki co nie bardzo widać kasę w klubie, więc te transfery to bardzo palcem na wodzie... bardzo.. ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.football-lineups.com/match/57898/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko z tego co Skorża mówił to szuka właśnie lewego obrońcy bądź pomocnika. Alvareza chyba zakontraktują jednak u nas mam nadzieje
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Najbardziej potrzebną pozycją w tym momencie jest Napastnik i na tym powinni się skupić, a nie jakiegoś prawie dziadka, na taką pozycję, która wymaga niezłą zwrotność i szybkość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie żebym się czepiał ale... czy czasem dzisiaj nie miały się wyjaśnić sprawy Pazdana i Białorusina (którzy jakieś badania przechodzili) oraz Cantoro- jeśli mnie pamiec nie myli Skorża mawiał- "poczekajcie do poniedziałku"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za: http://www.gornik.zabrze.pl/index2.php takie info: "Trwają rozmowy w sprawie transferu obrońcy Górnika Michała Pazdana do Wisły Kraków. Menedżer piłkarza Ryszard Szuster rozmawiał w Krakowie z prezesem Wisły Markiem Wilczkiem i trenerem Maciejem Skorżą. Przedstawił warunki, które wiślacy muszą spełnić, by Pazdan wylądował pod Wawelem. Teraz decyzja należy do rady nadzorczej krakowskiego klubu."
inna ciekawostka transferowa to znany wszystkim ojciec swojego syna Zbyszko Koźmiński który grzmi: (w Giewu) "Czołowy obrońca opuści Piasta, ale może szybko wróci Nie chodzi jednak o Kamila Glika, ale o jego partnera ze środka defensywy Mateusza Kowalskiego, któremu skończyło się wypożyczenie z Wisły Kraków. 23-letni Kowalski gra w Piaście od roku i przez cały czas swojego pobytu w Gliwicach był podstawowym piłkarzem zespołu. Jego odejście będzie poważnym osłabieniem piastunek. - Moje wypożyczenie do Piasta kończy się w grudniu. Dostałem sygnał od trenera Wisły Macieja Skorży, że mam stawić się na styczniowym treningu jego zespołu. We wtorek żegnam się z Gliwicami - mówi Kowalski. Działaczom Piasta trudno pogodzić się z odejściem Kowalskiego. - Cały czas rozmawiam z Wisłą na jego temat. Żądanie jego powrotu to dziwna decyzja. Przecież mają kilku dobrych stoperów, a jeszcze niedawno pozyskali z powrotem Clebera. To wręcz sabotaż dla kariery piłkarza! - grzmi Zbigniew Koźmiński, wiceprezes Piasta. Istnieje jednak jeszcze szansa, że Kowalski wróci do Gliwic. - Okres przygotowawczy rozpocznę pewnie z Wisłą, ale może po kilku tygodniach klub znów mnie wypożyczy. W Piaście jest przecież jeszcze robota do wykonania, trzeba utrzymać się w ekstraklasie - mówi Kowalski. Spodziewana strata Kowalskiego jeszcze bardziej utwierdziła działaczy Piasta w przekonaniu, że nie mogą sprzedać najcenniejszego obrońcy Kamila Glika. - Tracąc tę dwójkę, podcięlibyśmy sobie żyły. Na rynku krajowym i za krajowe pieniądze Glika na pewno nie sprzedamy. Musiałaby się pojawić dla niego jakaś niekonwencjonalna oferta z zagranicy, abyśmy zmienili zdanie - twierdzi Koźmiński." ten Koźmiński to jednak ![]() ![]() ![]() sprawny intelektualnie jest inaczej ![]() ![]()
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
manson777 płaczą tak jak Lenczyk gdy Boguski do nas wracał niech sobie kupią jakiegoś grajka a nie płaczą, to jest nasz zawodnik i to Wisła ma jego karte.Jeżeli pan Maciej chce by Kowalski wrócił to wraca i basta.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeszcze odnośnie Alvareza. Pobuszowałem trochę po stronie Regginy Calcio, ale nigdzie nie znalazłem notatki, że po zakończeniu wypożyczenia ("on loan" czy po włosku "in prestito") Pablo miałby wrócić do Włoch. Zresztą Reggina ma obecnie aż 9 ! defensorów, więc jeszcze jeden nie byłby im potrzebny. Może więc podane powyżej kwoty odnoszą się do sytuacji, kiedy Pablo podpisałby z nami kilkuletni kontrakt definitywny? Tradycyjne zawodnik "z karta na ręku" otrzymuje pewną kwotę $$$ za podpis (tak było w przypadku Niedzielana).
A co do Rodionova z BATE Borysov - zdaniem Kadzińskiego z Lecha, na ten transfer nie będzie stać ani Wisły, ani Lecha, gdyż orientacyjna suma kupna przekracza już milion euro. Trzeba będzie szukać dalej, w kwotach możliwych do zaakceptowania przez nasz klub. Oby tylko dokonano rzeczywiście paru konkretnych transferów (NIE wzmocnienia ławki), bo kolejnej Levadii, gdy brakowało gotowych do gry zawodników (zwłaszcza w obronie) juz nie chciałbym przeżywać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla Kowalskiego lepiej byłoby wciąż grać gdzieś na wypożyczeniu, ale wszystko zależy od losów Marcelo. Jeżeli pojawi się oferta dla Brazylijczyka, to Mateusz pewnie u nas zostanie jako trzeci stoper.
A ci "działacze" wypłakujący się w gazetach to naprawdę żałość. Nie dość, że mogą za niewielkie pieniądze korzystać z gry zawodników, na jakich normalnie nie byłoby ich stać, to jeszcze mają potem jakieś nieuzasadnione roszczenia. I ta ich troska o karierę naszych piłkarzy... Boguski i Małecki chyba nie narzekają na rozwój swoich ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę po tych wszystkich artykułach, że jest jeszcze możliwość wymiany Kowalski do Gliwic Wilczek do Krakowa. Myślę, że miałoby to sens. Najprawdopodobniej Mateusz nie ma umiejętności na 1 skład Wisły, a Wilczek też prawdopodobnie nie wypromuje się w Piaście na tyle żeby Piast na nim jakąś wielką kasę zarobił.
Ostatnio edytowane przez Selene : 15.12.2009 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Leszczak może i przyszłość, ale z tego co widzę to on nie bardzo jest pewien czy przyszłość swą widzi właśnie w Wiśle. Może mu nie za bardzo pasuje, że wymagają od niego profesjonalizmu. Sam talent to nie wszystko i jak koleś tego nie rozumie to trudno. Nie jedna taka gwiazda już w Wiśle była, teraz się gdzieś pałętają po 2-3 ligach.
Ostatnio edytowane przez Selene : 15.12.2009 o godz. 09:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a jak dla mnie to ten głośny powrót Kowalskiego do Wisły to działanie psychologiczne ze strony Wisły
bo oni mówią do działaczy Piasta wtedy tak: Słuchajta, jeśli zostajecie z jednym stoperem - Glikiem - no to chyba go nie sprzedacie do Lecha, bo będzie się wam ciężko utrzymać. Działacze Piasta nie sprzedają Glika i nie wzmacniają Lecha, no a Kowalski po obozie przygotowawczym znów zostanie wypożyczony do Gliwic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla Kowalskiego dla niego najlepszym rozwiązaniem byłby transfer definitywny do jednego z klubów Ekstraklasy - nie wierzę w to, że osiągnie kiedykolwiek poziom zawodników takich jak Marcelo,Głowacki do tego jeszcze w składzie mielibyśmy Clebera,Jopa - Diaza, który z powodzeniem mógłby występować również na pozycji stopera, możliwe że jeszcze Pazdan do nas przyjdzie,czego ja osobiście jestem przeciwnikiem bo to wcale nie jest wielki piłkarz a nawet dobry jak na polskie warunki...
Największe braki są w drugiej linii i napadzie - do tych formacji należałoby znaleźć odpowiednich kandydatów do gry na odpowiednim poziomie tak aby za pół roku nie trzeba było z nich rezygnować... I trzeba rozwiązać problem z Gargułą, wiadomo nie jest jego winą, że zaszyto mu w kolanie igłę, ale jeśli miałby do treningów wrócić w lipcu to przecież gotowy do gry i jakieś formie będzie dopiero w połowie rundy- Garguła skończy 30 lat za nim na poważnie zaistnieje w Wiśle... Musimy pozyskać ofensywnego pomocnika a w razie odejścia Cantoro również defensywnego - mam nadzieję, że kandydatów już wybrano... Jeżeli Pan Cupiał na poważnie myśli o awansie w pucharach europejskich powinien dać środki do realizacji tego marzenia - z Łobodzińskim Ćwielongiem i innymi to jest na dzień dzisiejszy niemożliwe... |
|
|
|
Guest
|
|
|
[quote=kibicwisły1906;830310]Z całym szacunkiem dla Kowalskiego dla niego najlepszym rozwiązaniem byłby transfer definitywny do jednego z klubów Ekstraklasy - nie wierzę w to, że osiągnie kiedykolwiek poziom zawodników takich jak Marcelo,Głowacki do tego jeszcze w składzie mielibyśmy Clebera,Jopa - Diaza, który z powodzeniem mógłby występować również na pozycji stopera, możliwe że jeszcze Pazdan do nas przyjdzie,czego ja osobiście jestem przeciwnikiem bo to wcale nie jest wielki piłkarz a nawet dobry jak na polskie warunki.../quote]
Tu się z Tobą zgadzam. Dla mnie tj. niestety maksimum poziom Yeti (Jacka Matyji). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73..._nie_goni.html
Wisły czas nie goni szumne zapowiedzi - chcemy mieć kadrę na I obóz i ... jak zwykle czasz nasz nie goni ![]() ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|