The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2009, 15:18
chyba już zamontowali wszystkie 31 elementów teraz tylko je połączyć i po świętach zabiorą sie za dach
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.12.2009, 16:15

Rozumiem że to jest okrąglak. Instalowalem i projektowałem masę instalacji klimatyzacyjnych ale to co wyprawiają na naszym stadionie to przechodzi ludzkie pojęcie.Już pomijam ochydne centrale na elewacjach i agregat centralnie przy okrąglaku ale te powyżej instalacje przechodzace przez okno do pomieszczenia bynajmniej nie maszynowni czy kotłowni ale normalnego pomieszczenia gdzie pewnie będą przebywac ludzie to jest przegiecie przegięc.Jakby było wiadomo że takie g... zrobia mi na stadionie to bym im darmowe konsultacje zrobił jak mozna estetycznie wykonać takie systemy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.12.2009, 16:36
To nie jest główne wejście do okrąglaka. Jak byłem jak stalo A i B to się wchodziło od strochy trybuny i żadnych instalacji nie widziałem. Pewnie to tymczasowe wejście ze względu na budowe
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.12.2009, 16:39
przeciez te rury idą do tego tymczasowego blaszaka, ktory jest tam gdzie jest z powodu budowy, wiec wiadomo ze to tylko taka roczna prowizorka
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 09.12.2009, 17:22
Cytat:
ZIS podpisał umowę na projekt i wykonanie podgrzewanej murawy na Suchych Stawach. Ma być ona gotowa do 31 stycznia 2010. Prawdopodobnie Wisła i Cracovia w związku z tym rozgrywali by swoje mecze na wiosnę już w Nowej Hucie. Przetarg na budowę wygrała warszawska firma "Zielona Architektura Anna i Marek Wypychowscy". Wartość tego przedsięwzięcia wynosi 1,772,000 złotych.
Ponadto na Suchych Stawach pod zegarem zostały zamontowane kolejne krzesełka
ze strony Hutnika
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.12.2009, 17:35
Jak to jest, że Kraków miasto pełne tradycji i kultury nie dopilnuje ładnie wyglądającej elewacji dla swojego nowo budowanego stadionu w Warszawce się da, u nas beton...

fotka elewacji z łazienkowskiej
Runner

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.12.2009, 18:40
Nooo cudna elewacja
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.12.2009, 18:41
runner napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest, że Kraków miasto pełne tradycji i kultury nie dopilnuje ładnie wyglądającej elewacji dla swojego nowo budowanego stadionu w Warszawce się da, u nas beton...

fotka elewacji z łazienkowskiej
tak będzie tylko z jednej srtony. Pozostałe trybuny w ogóle nie będą obudowane (goło jak w kielcach).

Zresztą projekt naszej C bardziej mi odpowiada niż taki murek...
Ddf
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.12.2009, 19:00
bez przesaday...juz wolę czysty i wygladzony beton niż parkan parafialny...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.12.2009, 21:50
Z zewnątrz stadion Legii właśnie przypomina mi ten w Kielcach, kilka belek, klatki schodowe na widoku i pustostan. Te cegły po jeden ze stron to chyba wyjątek.
W Poznaniu też masakra, ale tam zakamufluje to dach.
Wracając do tematu chodzą słuchy że z dachem u nas ruszą za kilka miechów (?)
Ostatnio edytowane przez element : 09.12.2009 o godz. 21:54.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 09.12.2009, 22:00
<wislak88> napisał(a):Wyświetl post
To nie jest główne wejście do okrąglaka. Jak byłem jak stalo A i B to się wchodziło od strochy trybuny i żadnych instalacji nie widziałem. Pewnie to tymczasowe wejście ze względu na budowe
Nie mówię że to jest główne wejście . Ale na pewno to nie jest tymczasowe rozwiązanie.W tego typu instalacjach agregat jest ustawiony na odpowiednim fundamencie , piony i cała instalacja są dopasowane do lokalizacji agregatu więc tak już zostanie.Zmiana wiązałaby się ze zbyt dużymi przeróbkami, a co za tym idzie kosztami
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.12.2009, 22:08
http://stadionwisly.info/fotorelacje...owy/2009-12-09
Jest napisane jak byk że są to tymczasowe instalacje grzewcze.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2009, 22:29
Na Legii nie ma elewacji na wysokości górnej kondygnacji. Dolna jest zabudowana. Mowa oczywiście o trzech trybunach, trybuna główna ma być zabudowana cała.

Co do Hutnika - znając wcześniej kwotę byłem pewien, że zlecą to Zielonej Architekturze Oby murawa wytrzymała te pierwsze 3 miesiące...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.12.2009, 09:47
FajQ napisał(a):Wyświetl post
http://stadionwisly.info/fotorelacje...owy/2009-12-09
Jest napisane jak byk że są to tymczasowe instalacje grzewcze.
Napisane przez fotografa nieoficjalnej strony!.Nie uwierze póki nie zobacze że je przenoszą. Jesli Obtułowicz przewidział przeniesienie maszynowni do podziemi trybuny A/B to znaczy że chociaz troche ruszył głową.Ale jest to o tyle problematyczne że projektując okrąglak nie bylo projektu A/B (zreszta większości dalej nie ma) więc nie wiem jak to mógł przewidzieć. Na logikę to interpretując
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 10.12.2009, 10:20
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Napisane przez fotografa nieoficjalnej strony!.Nie uwierze póki nie zobacze że je przenoszą. Jesli Obtułowicz przewidział przeniesienie maszynowni do podziemi trybuny A/B to znaczy że chociaz troche ruszył głową.Ale jest to o tyle problematyczne że projektując okrąglak nie bylo projektu A/B (zreszta większości dalej nie ma) więc nie wiem jak to mógł przewidzieć. Na logikę to interpretując

Poprostu dopasował ab do okraglaka.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.12.2009, 10:47
Jak dowiedzieli się dziennikarze "Polski - Gazety Krakowskiej", władze PZPN prowadziły rozmowy w tej sprawie z ekipą Platiniego. Jeżeli okaże się, że nasi wschodni sąsiedzi nie zdążą z przygotowaniami, to pojawi się szansa dla Krakowa. Podział miast-organizatorów z systemu 4+4, może zmienić się na 5+3.

Jakbyśmy jednak dostali te mistrzostwa to pieniądze na wszystko się znjadą więc oby
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.12.2009, 10:56
Piszą, że jest jeszcze szansa na Euro w Krakowie. Nie do końca chce mi się wierzyć, ale wtedy budowa poszłaby jak z nut.

I jeszcze info, że wiosną Wisła będzie grać na Hutniku.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ainy,id,t.html

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...niku,id,t.html
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.12.2009, 11:14
rav napisał(a):Wyświetl post
Co do Hutnika - znając wcześniej kwotę byłem pewien, że zlecą to Zielonej Architekturze Oby murawa wytrzymała te pierwsze 3 miesiące...
Mam podobne obawy jak zobaczyłem, która firma ma wykonac murawę. Liczę na to, ze nauczona błędami kolejnych nie popełni...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.12.2009, 11:17
Oby przyznali to euro Krakowowi. Wtedy żaden radny ani polityk nie narazi się nawet na myślenie o nie przyznaniu pieniędzy na murawę, drogi dojścia, dojazd (!!!) czy parkingi.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2009, 11:39
Nie róbcie sobie nadziei, bo potem znów będzie lament przez miesiąc.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 10.12.2009, 11:46
farben napisał(a):Wyświetl post
Piszą, że jest jeszcze szansa na Euro w Krakowie. Nie do końca chce mi się wierzyć, ale wtedy budowa poszłaby jak z nut.

I jeszcze info, że wiosną Wisła będzie grać na Hutniku.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ainy,id,t.html

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...niku,id,t.html
Obie informacje radziłbym traktować w kategorii żartu. O ile na grę na Hutniku jakieś iluzoryczne szanse może i są, jednak znając dbałość miasta o sport, raczej spodziewajmy się kolejnych wizyt w Sosnowcu na wiosnę...

Co do EURO 2012 w Krakowie, to jest to już od dłuższego czasu temat definitywnie zamknięty i nie ma ŻADNEJ szansy na to aby te rozgrywki zawitały do Krakowa. Nie wiem czemu mają służyć takie artykuły (w dodatku jak ten dzisiejszy, który pojawił się na pierwszej stronie Gazety Krakowskiej), ale są one po prostu śmieszne... Platini już dawno temu podziękował ostatecznie Krakowowi i tyle w temacie. A starać się o EURO w Krakowie to trzeba było kilka lat temu... Mnie takie informacje zwyczajnie denerwują, bo mogą one oszukiwać ludzi którzy nie siedzą w temacie i sugerować im jakoby nasze miasto miało jakiś cień szans na goszczenie EURO 2012...
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 10.12.2009, 11:55
No tak, wybory się zbliżają...

A tak w ogóle, fajnie byłoby się załapać chociaż na bazę pobytową dla jakiejś mocnej ekipy.
Taki zespół przyciąga tłumy dziennikarzy przez kilka tygodni, trenuje, rozgrywa sparingi...

A gdybyśmy dostali łaskawie nawet ze dwa mecze Euro?
Nie wiem na ile wcześniej drużyny przyjeżdżały by na mecz, ale pewnie w ostatniej chwili. Mecz i powrót do bazy pobytowej...
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2009, 12:26
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Co do EURO 2012 w Krakowie, to jest to już od dłuższego czasu temat definitywnie zamknięty i nie ma ŻADNEJ szansy na to aby te rozgrywki zawitały do Krakowa. Nie wiem czemu mają służyć takie artykuły (w dodatku jak ten dzisiejszy, który pojawił się na pierwszej stronie Gazety Krakowskiej), ale są one po prostu śmieszne... Platini już dawno temu podziękował ostatecznie Krakowowi i tyle w temacie. A starać się o EURO w Krakowie to trzeba było kilka lat temu... Mnie takie informacje zwyczajnie denerwują, bo mogą one oszukiwać ludzi którzy nie siedzą w temacie i sugerować im jakoby nasze miasto miało jakiś cień szans na goszczenie EURO 2012...
Nadziei na pewno nie ma co sobie robić. To raczej PZPN robi sobie tylko PR jak to dba o Kraków i walczy o jego dołączenie do listy.
Ja mam tylko jedną ogromną nadzieję. Że podczas tego najbliższego szczytu UEFA zostanie podana definitywnie lista wszystkich miast organizujących Euro 2012. Żadne warunki, że jeżeli, to odbierzemy i blabla. Niech wreszcie podadzą raz na zawsze wszystkich gospodarzy.
Choć faktem jest, że pięknie by wszystko zaczęło zapychać na budowie i dookoła, gdyby rzutem na taśmę nam to Euro przyznali... Eh, marzenia
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.12.2009, 12:29
Nawet gdyby bylo 5+3 to wybrany zostałby Chorzów, nie Kraków.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2009, 12:31
Wrona napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle, fajnie byłoby się załapać chociaż na bazę pobytową dla jakiejś mocnej ekipy.
Taki zespół przyciąga tłumy dziennikarzy przez kilka tygodni, trenuje, rozgrywa sparingi...
A
Tak, to już jest możliwe. Zaraz zresztą po tym jak Krakowowi odebrano szanse na EURO było głośno o tym że nasze miasto będzie bazom dla kibiców. Jakoś jednak wątpię że kibolom po meczu na Ukrainie (jako że tam będzie brakować hoteli) będzie chciało się jechać po meczu swojej drużyny do Polski na nocleg. Raczej będą koczować w namiotach jeśli już. O piłkarzach mowy nie było ale też można przecież to wykorzystać.

Jeszcze takie pytanie laika. Może ktoś przesłać na priv jakiś projekt graficzny, opis jak dokładnie i ostatecznie ma wyglądać elewacja naszego stadionu?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2009, 12:47
Wrona napisał(a):Wyświetl post
No tak, wybory się zbliżają...

A gdybyśmy dostali łaskawie nawet ze dwa mecze Euro?
Nie wiem na ile wcześniej drużyny przyjeżdżały by na mecz, ale pewnie w ostatniej chwili. Mecz i powrót do bazy pobytowej...
To jest żart, prawda? Baza pobytowa? Czego? Chyba sprzętu piłkarskiego co najwyżej. Ze stadionem i brakiem jakiegokolwiek zaplecza treningowego?
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.12.2009, 12:54
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Nawet gdyby bylo 5+3 to wybrany zostałby Chorzów, nie Kraków.
Nie sądzę. duże stadiony już są pewne. Jeśli my mielibyśmy coś przejąć to raczej po Lwowie, a tamten stadion miał mieć zdaje się 38k pojemności (może sięmylę - jeśli tak przepraszam) poza tym kto raz był na Śląskim, nawet nie na meczu, ten wie że tam g. widać, tak przed remontem jak i po.
Ja liczyłem na Euro nie ze względu na stadion (bo jego byliśmy raczej pewni) tylko właśnie DOJAZDU i PARKINGÓW. nie ma Euro - nie ma parkingów - zostaje ten sam dojazd. To będzie dramat tego stadionu.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez stawski : 10.12.2009 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 10.12.2009, 14:32
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
. Zaraz zresztą po tym jak Krakowowi odebrano szanse na EURO było głośno o tym że nasze miasto będzie bazom dla kibiców. Jakoś jednak wątpię że kibolom po meczu na Ukrainie (jako że tam będzie brakować hoteli) będzie chciało się jechać po meczu swojej drużyny do Polski na nocleg. Raczej będą koczować w namiotach jeśli już.
możesz mi uzasadnić dlaczego uzyłeś słowa kibole a nie kibice i jak to słowo rozumiesz?
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 10.12.2009, 14:59
kiedy ma się odbyć głosowanie w sprawie hali? może skwk zgłosi wtedy oficjalny protest / pikietę.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 10.12.2009, 15:14
Na Hutniku są już ogłoszone i rozstrzygnięte przetargi na monitoring, kołowrotki, położenie murawy.

Dziś kluczowe jest pytanie: kiedy podobne przetargi zostaną ogłoszone wobec stadionu Wisły? Dlaczego nadal trwa tu cisza, nie ma żadnych konkretnych ustaleń, zabezpieczonych środków lub planów ich zabezpieczenia?

Będę drążył ten palący problem do upadłego
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów