The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2009, 20:11
Cytat:
Na dzień dzisiejszy z całą mocą, widząc co się wyprawia, mogę powiedzieć, że na pewno nie zagłosuję na tych Państwa z PO. Na Kracika też nie. Niech szukają innych frajerów. Pokazują, że nie zasługują na nasze głosy.
The same. Radni z PO trzymają pistolet i myślą że wszystkich sterroryzują. Nie zauważyli jednak że pistolet ten jest skierowany we własną stopę. Strzelą sobie samobója, ludzie nie są idiotami żeby nie wiedzieć po pierwsze dlaczego tak naprawdę radni PO nie chcą przyjąć budżetu, po drugie jakie czekają nas konsekwencje ich "polytyki". Oj zdziwią się jak przyjdą wybory, oj zdziwią się ...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2009, 20:55
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
The same. Radni z PO trzymają pistolet i myślą że wszystkich sterroryzują. Nie zauważyli jednak że pistolet ten jest skierowany we własną stopę. Strzelą sobie samobója, ludzie nie są idiotami żeby nie wiedzieć po pierwsze dlaczego tak naprawdę radni PO nie chcą przyjąć budżetu, po drugie jakie czekają nas konsekwencje ich "polytyki". Oj zdziwią się jak przyjdą wybory, oj zdziwią się ...
Nie bardzo chyba
Co prawda to nie temat polityczny, ale ludzie glosują na PO z zasady (nawet wbrew logice i aferom) po to, żeby dowalić PiS-owi, więc nie spodziewam się w tym względzie radykalnej zmiany.
Ja, przy tym nie upolityczniałbym tej sprawy (może się mylę), to sprawa ludzi, a nie polityki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 02.12.2009, 21:01
Wg mnie mylisz się. Tu chodzi tylko o politykę, o dokopanie Majchrowskiemu. Zawsze do tej pory przyjmowali budżet, czemu akurat tuż przed wyborami go nie przyjmą? Ano żeby pokazać jakim mega beznadziejnym prezydentem jest Majchrowski, chcą przy tym wszystkim wypromować Kracika. Nie patrzą na interes krakowian, patrzą na swój własny, polityczny interes. I ja wiem że to nie jest niby temat polityczny, ale niestety wiąże się bezpośrednio z budową i stadionu, i hali. Bo jeśli tego budżetu nie przyjmą, to znalezienie pieniędzy na "ostateczne_ostateczne" dostosowanie stadionu mogą sie nie znaleźć. A bez murawy, kołowrotków (...) ciężko będzie na nim grać.

Dlatego uważam że trzeba pokazywać, naciskać i wręcz buntować ludzi przeciwko PO, żeby a nuż zmienili zdanie. Dodam że sam nie jestem jakimś PO-fobem, w wyborach głosowałem na nich, Tuska uważam za właściwą osobę na właściwym miejscu a partię ogólnie za dobrą i nieskończenie razy lepszą od poprzedników. Ale to co wyprawiają radni PO w Krakowie to się w pale nie mieści. Już naprawdę PiS o wiele mądrzej sie zachowuje. Dobra, koniec chamskiej polityki, mówie tylko, jak nie będzie budżetu, o hali i o dokończeniu stadionu możemy zapomnieć.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2009, 21:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja, przy tym nie upolityczniałbym tej sprawy (może się mylę), to sprawa ludzi, a nie polityki
Ale to ludzie tworzą politykę Fra Mat.

Nie chcę upolityczniać tego tematu, ale po prostu nie mógłbym zagłosować na ludzi i ugrupowania, które reprezentują, zachowujących się tak jak Jantos, Kośmider, czy Stawowy w sprawach Wisły i nie tylko.

Byłoby to poniekąd tak, jakbym głosował przeciwko Wiśle i miastu, które oni sami stawiają poniżej własnych animozji.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.12.2009, 21:57
taa lepiej głosować na ludzi pokroju Batora to jest tylko takie krzyczenie radnych PO, to samo było przy głosowaniu dofinansowania naszego stadionu, przyszło co do czego to nie znalazło się zbyt wielu "odważnych" aby zablokować dalsze finansowanie stadionu.. tak się w Polszy robi politykę ;]
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 02.12.2009, 23:34
Cytat:
to samo było przy głosowaniu dofinansowania naszego stadionu, przyszło co do czego to nie znalazło się zbyt wielu "odważnych" aby zablokować dalsze finansowanie stadionu.. tak się w Polszy robi politykę ;]
Oby i tym razem tak było.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.12.2009, 23:36
Wcale mnie dziwi to co wyprawia krakowskie PO, u nich "wolna amerykanka" nie dzieje się od wczoraj, wystarczy wspomnieć to jak łebki wysiudały Rokitę... Dziwi jedynie fakt, że góra nic z tym nie robi...

Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko podziękować im (i tym co byli przeciwni dofinansowaniu i poprawce) przy najbliższych wyborach samorządowych.

Tak to niestety w naszym kraju jest, że jak się nie ma odpowiednio dużego zaplecza w samorządzie, to nie jest łatwo być prezydentem.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2009, 00:20
Jedni warci drugich. PIS na razie nie zablokował budżetu, ale jak ich poprawki nie przejdą, to go też odrzucą. Czarno to widzę.

A nasz pan prezydent nadal sprzeciwia się budowy hali Wisły. Podczas dzisiejszej debaty negatywnie zaopiniował uchwałę zobowiązującą go do podjęcia inwestycji w ten obiekt. Argumenty, których używa zostały już 15x obalone, a ten ciągle to samo. Że się nie da, bo hala jest na działce TS-u - chociaż TS wielokrotnie publicznie deklarował, że odda działkę miastu.

Sorry, że takie małe, ale się doczytacie...

Ostatnio edytowane przez rav : 03.12.2009 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.12.2009, 21:47
Ależ ta konstrukcja dachu szybko idzie. Niby miała być układana do końca grudnia, jeden element dziennie, a tu już prawie kończą.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.12.2009, 01:23
To nawet pół konstrukcji dachu nie jest...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.12.2009, 11:20
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nawet pół konstrukcji dachu nie jest...
Nie łap mnie za słówka. Na początku układanie tych niebieskich elementów napisane było, że jeden taki element dziennie będzie układany. Terazz już prawie kończą to układać, a robią to może półtora tygodnia.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.12.2009, 13:52
Ja tam nie wiem czy to radni PO czy PIS czy też SLD, Najgorsze jest to że nie ma żadnej alternatywy wszyscy teraz chcą udupić Majchrowskiego nikt nie myśli o mieszkańcach. Problem jest taki że gdzieś ostatnio słyszałem że mamy najbardziej zadłużone miasto w Polsce. Co do nowego prezydenta, Kracik nie wydaje mi się najgorszym wyborem w końcu będąc prezydentem Niepołomic zrobił nie mało tak naprawdę jak by miało nie być Majchrowskiego to dla mnie on byłby jedynym kandydatem... Bo kto inny

Co do hali to ja już nie wierzę że jej doczekamy przed 2020
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.12.2009, 23:19
Ale wracając do TEMATU, mamy szczęście, że zima sobie jeszcze o nas nie przypomniała. Równie dobrze mogło być już -15stopni. Napradę liczę na pierwszy mecz w lipcu/ sierpniu...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 07.12.2009 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.12.2009, 10:33
Czy byłoby -15oC czy +15oC nic by nie zmieniło gdyż praca na A/B idzie mozolnie i bardzo wolno (pewnie w związku z brakiem projektów).Gołym okiem widać że w wielu miejscach na budowie tej części nic sie nie dzieje.Oby zdążyli- bo jak budowa C wskazuje ok.początku kwietnia powinien być stan surowy wszystkich kondygnacji bez dachu,okien . W 2 miesiące ten dach,okna , murawę, drogi dojścia i krzesełka powinni zdążyć wykonać.Czyli jak widać mają ok.4 miesiące na dojście do stanu surowego. To wcale nie jest dużo.Mając w zapasie mróz w styczniu lub w lutym
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.12.2009 o godz. 10:35.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 07.12.2009, 14:03
Masz rację, nie wiem jak się ma sprawa z projektami, ich przekazywaniem, poprawianiem itd. Jednak robotnicy cały czas pracują i na C i na A/B, nie wnikam jak intensywnie. Ale z pewnością komfort ich CIĘŻKIEJ pracy jest większy w temp. + kilka/naście stopni niż minus ileśtam. Niestety dziś już deszcz zaczął padać, obawiam się że najdalej jutro to będzie deszcz ze śniegiem, a później śnieg. Jak napisałem - mam nadzieję że zdążą... JA CHCE NA REYMONTA!!!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.12.2009, 19:15
Wygląda na to że problemy z kasą wcale się nie skończyły - Kronika sobotnia . Czyżby parchy zagrały jednak przed nami na swoim stadionie? Kasy a przede wszystkim zlecenia na murawę i sieci zewnętrzne nadal nie ma.Jak oni sobie wyobrażają mecze w lipcu jak w grudniu nie ma umowy na wykonanie murawy? Zadaszenie C dopiero na wiosnę? Niby akurat ten dach jest nieważny -na razie- ale czemu będą czekać 3 miesiące?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.12.2009, 20:08
Już dawno wyrażałem swoje obawy dotyczące murawy, której położenia jak widać jednak rzeczywiście w obecnie realizowanym projekcie nie ma, co potwierdził teraz namacalnie przedstawiciel Polimexu.

Nie ma też jak wiadomo kołowrotków, monitoringu itd, oraz pieniędzy na nie w budżecie miasta. Według tego, co napisał ostatnio nam radny Olszówka, Majchrowski nie wystąpił o żadne dodatkowe środki na ten cel, tylko o już od dawna zakładane 600 tyś zł.

Prezydent prowadzi tu wyraźnie jakąś dziwną grę w udawanie.

To oznacza kolejną tykającą bombę, która wybuchnie najpóźniej na wiosnę.

W budżecie oprócz wspomnianych 600 tyś zł od naszego miasta, muszą znaleźć się jeszcze dodatkowe miliony na powyższe cele, bo inaczej stadion nie będzie kompletny i nie zostanie dopuszczony (przecież nie można grać bez murawy)!

Dlatego proszę radnego Olszówkę o rozważenie zgłoszenia kolejnych poprawek do budżetu zwiększającego pulę środków zabezpieczonych przez miasto.

Aż strach myśleć, co będzie, gdy budżet w ogóle nie zostanie uchwalony - wytedy już na pewno w całym 2010 roku miasto nie sfinansuje budowy murawy, kołowrotków itd.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 07.12.2009, 20:18
Może się boją że O. tak to zaprojektował że nie utrzyma śniegu w zimie
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.12.2009, 20:43
Odnośnie murawy to nie mamy się czego obawiać ( post PiotrG )

http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=463
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.12.2009, 21:09
No nie byłbym taki spokojny o tą murawę i wiele innych spraw. Tutaj zacytuję wypowiedź urzedników miejskich w sprawie murawy, którą to wypowiedzią urzędnicy najwyraźniej wprowadzili raczej w błąd tak kibiców, jak i Radnych w trakcie dyskusji stadionowej, podczas głosowania na sesji RM dofinansowania stadionu Wisły :

Cytat:
Dyrektor Niedziałkowska dodała też, że nie ma problemu wykonania murawy. „Ten element stadionu zrealizowany będzie w ramach kontraktu z firmą Polimex-Mostostal SA
http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...ow&kom_id=9998

Bo biorąc pod uwagę wypowiedź przestawiciela wykonawcy stadionu Tomasza Lisickiego z Polimexu Mostostal :

Cytat:
inwestor musi sobie rozstrzygnąć sprawę sieci zewnętrznych stadionu oraz płyte murawy, bo to na dzień dzisiejszy nie jest objęte naszym zleceniem
http://ww6.tvp.pl/8944,20091206947014.strona

wyraźnie widać sprzeczność w wypowiedziach inwestora i wykonawcy.

Obawiam się, że Majchrowski albo kłamie albo nie wie co podpisywał z wykonawcą stadionu. Próby wrzucenia na barki wykonawcy wymiany murawy w ramach zamiany prac za inne wykończenie powierzchni przed trybunami D i E ze względu na brak parkingów, w kontekście ostatnich wypowiedzi przedstawiciela Polimexu w TVP Kraków, raczej nie mają nic wspólnego z rzeczywistością lub skończyły się niepowodzeniem.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
speedmati
Senior Member

Stary 08.12.2009, 13:34
Chcialem sie zapytac odnośnie obniżania murawy. Czy o te 80cm w dół ma iśc sama płyta boiska czy cała powierzchnia od samego początku trybuny C i AB
ABG BF
Odpowiedz cytując
GabrielloTS
Member

Od: 11.2006

Stary 08.12.2009, 13:48
speedmati napisał(a):Wyświetl post
Chcialem sie zapytac odnośnie obniżania murawy. Czy o te 80cm w dół ma iśc sama płyta boiska czy cała powierzchnia od samego początku trybuny C i AB

logicznie rzecz biorąc to powinna ona schodzić stopniowo od pewnego pewnego punktu znajdującego się za płytą główną
Hmmmmm....
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.12.2009, 13:49
Jeszcze 6 ramek i pierwszy etap budowy dachu zakonczony
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.12.2009, 14:42
kot napisał(a):Wyświetl post
No nie byłbym taki spokojny o tą murawę i wiele innych spraw. Tutaj zacytuję wypowiedź urzedników miejskich w sprawie murawy, którą to wypowiedzią urzędnicy najwyraźniej wprowadzili raczej w błąd tak kibiców, jak i Radnych w trakcie dyskusji stadionowej, podczas głosowania na sesji RM dofinansowania stadionu Wisły :
Kocie,

Ta kwestia jak widać na dzień dzisiejszy ewidentnie nie jest wyjaśniona i ustalona. Polimex jasno oświadczył, że nie poczuwa się do obowiązku położenia nowej murawy w ramach już podpisanych umów, czyli po prostu jej nie położy.

Koniec, kropka.

Wiadomo, co to będzie oznaczać.

Dlatego to trzeba raz na zawsze konkretnie zapisać i ustalić, bo szykuje się nam kolejny szalenie poważny pasztet. Nie dopiero wiosną, a teraz, kiedy miasto ustala budżet. Wiosną będzie za późno.

Wcale się nie zdziwię, jak w czerwcu oddadzą nam stadion w stanie surowym tj, bez murawy na środku, monitoringu itd.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.12.2009, 14:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
oczywiście że nie. Pan radny Olszówka wraz z posłami PiS osiągnął tylko tyle, że nad budżetem nadal trwają prace. Jeszcze go nie odrzucono, co nie oznacza że nadzór RIO nam nie grozi. Grozi, jeśli radni PO nie zmienią zdania.
Szkoda tylko, że ten największy z wiślaków zaraz po osiągnięciu szerokiego poklasku poszedł zbijać kapitał polityczny na forum sąsiadki z drugiej strony Błoń...

Trzeba przyznać, że pisząc u nich o nas per "gtsowcy" mocno mnie rozbawił i utwierdził w moim krytycznym stosunku do niego, za którego wyrażanie na początku bytności Pana Olszówki na naszym forum, zostałem mocno zje...y.

"Podziękować" w wyborach możemy wszystkim "radnym" i na przyszłość nie wierzyć w żadne słowa tych sprzedajnych pajaców.

Jeszcze raz napisze i obym się mylił. Szczęśliwe zakończenie budowy będzie dopiero początkiem utarczek z radą miasta i nie ma co liczyć na wsparcie pojedyńczych radnych czy nawet ugrupowań. Warto jeszcze przed wyborami pokazać się "naszym" cudownym radnym i przypomnieć im, że stanowimy spory procent ich wyborców z którym należy się liczyć.

Szkoda, że zamiast cieszyć się z wzrostu naszego stadionu przychodzi nam babrać się w przepychankach polityczno-inwestorskich, jednak sprawy nie można zaniedbać.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.12.2009, 15:01
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post
Trzeba przyznać, że pisząc u nich o nas per "gtsowcy" mocno mnie rozbawił i utwierdził w moim krytycznym stosunku do niego
wiesz... o sobie napisal: "olszowka psia koncowka".
Lubie ludzi, ktorzy potrafia zartowac z siebie.

: )))))))

http://www.bip.krakow.pl/zalacznik.p...new=n&mode=shw

ladne zeby.
Jeszcze wszystkie.

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 08.12.2009, 15:06
Z tego wynika że pasiaste rozkminili Pana Olszówkę, który wpisywał się tam pod nickiem mackon. Data rejestracji po wjebanych derbach
http://i49.tinypic.com/2ekskqs.jpg

Po czym zaczęła się edycja postów
http://i46.tinypic.com/117s5kz.jpg

Ale kilka zostało jeszcze przed tym zacytowanych
http://i50.tinypic.com/zkinig.jpg
http://i49.tinypic.com/35d4ttt.jpg
Ostatnio edytowane przez element : 08.12.2009 o godz. 15:10.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 15:17
Biedny darek.
Chciał dobrze, a wyszło jak w podstawówce - znowu wszyscy się śmieją i nikt go nie lubi. Mam nadzieję, że dostanie White Star Award za bycie największym pokemonem roku (choć późno wystartował).

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 08.12.2009, 15:21
a tak sie tu w nocy bronił i wykrecal, nawet mowil ze pojdzie na policje bo to oszczerstwa
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.12.2009, 15:22
Ja go wczoraj czytałem to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Ludzie mają nasrane do głowy tylko tak to można podsumować, niestety.

http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl

Tutaj są zapisane brakuje chyba jednego czy dwóch.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów