|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Było 3 muszkieterów "sparciałego" Leo - Zahorski, Danch i Pazdan Z tej trójki Pazdan jest zdecydowanie najlepszy Ma 180 wzrostu, waleczny uniwersalny i lepszy piłkarsko od naszego Diaza (wiem że w to trudno niektórym uwierzyć że Polak może być lepszy piłkarsko od "zawodowych i profesjonalnych" cudzoziemców ale wg mnie tak jest). Dwóch takich uniwersalnych piłkarzy Diaz, Pazdan i nie potrzeba nam Cantoro i Jopa Potrzebny jest kolejny walczak w składzie bo jak widać z walecznością naszych kopaczy cienko... Pazdan jest też szybki, umie grac jako defensywny pomocnik, środkowy obrońca i boczny obrońca. Rozumiem że dla niektórych jakby Pazdan był Czechem, Słowakiem, Serbem, Bośniakiem, Urugwajczykiem czy Słoweńcem to byłoby coś Oceniajmy piłkarza nie za paszport a za grę. A Pazdan nie jest taki słaby (tylko na Bytovie jak niektórzy piszą) Jest jak młody Sobol, i na teraz prezentuje poziom Diaza. A myślę że potencjał ma zdecydowanie większy. Ale znając życie problem sam się rozwiąże bo kluby się nie dogadają
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.12.2009 o godz. 19:53.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sprawdź może co pisałem na temat Łobodzińskiego przed jego transferem, a później grzecznie przeproś Przewidzenie, że zawodnik który jest słaby nawet w naszej lidze w Wiśle furory też nie zrobi nie wymaga jakichkolwiek zdolności. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Az szkoda ze nikt taki jak Ty nie pracuje i odpowiada za transfery w Wiśle.. zapewne mielibysmy teraz samych Marcelów i Uche'ów w kadrze ![]() Ale warto dodac ze po odejsciu Kosowskiego Skorża znowu nie mial zbyt wielu mozliwosci na zastapienie go kims nawet w połowie dobrym na prawej pomocy.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 07.12.2009 o godz. 19:59.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://sportslaski.pl/Wielka-zimowa-...4180,info.html
Jeżeli to co tu pisze jest prawdą to nie sądzę,żeby były problemy z dogadaniem sie w sprawie ewentualnego odstępnego. Zwracam uwagę na cytat : "Dlatego teraz wszyscy są na sprzedaż. Nawet Bonin i Pazdan." ![]() Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ok, są na sprzedaż.
Ale za ile? Dla mnie liczy się obecna sytuacja - Pazdan to zawodnik z drugiej ligi i to z zespołu, który nie zachwyca w tych rozgrywkach. W dodatku to tylko defensywny pomocnik, nie napastnik. Jeśli Górnik chce go oddać za półdarmo, licząc na obniżkę kosztów (pensja zawodnika) - można spróbować. Pod warunkiem, że trener coś w nim widzi. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
||
Z tego artykułu wynika ,że Górnik chciał "opchnąć" Jagielonii Szczota za 0,5 mln zł. Oczywiście status tych piłkarzy w drużynie jest podobny,ale mimo wszystko Pazdan to zawodnik defensywny ,wiec powinien być tańszy. Jak dla mnie za 200-300tys można by go było wziąść , o ile oczywiście sie spodoba Skorży.Więcej na miejscu Pana Cupiała bym za niego nie dał...... ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
e za 400-500tys złotych to jeszcze można brać...(chociaż przez przypadek napisało mi się 400-500zł)
![]() myślę że Pazdan to poziom Badndrowskiego mniej więcej- za tego drugiego Lech słono przepłacił moim zdaniem skoro oni mogli za takie drewno dać bodajże 300tys Euro to czemu my nie mielibyśmy dać 300-500tys złotych. Jak więcej to nie jest żaden interes.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 07.12.2009 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pamietacie sprawe przejscia do nas piłkarza brazylijskiego która nazywał sie David Braz de Oliveira Filho?
szkoda że nie doszedł do skutku bo teraz chłopak zdobył Mistrzostwo Brazyli razem z Flamengo strzelajać nawet jedna z bramek w ostatnim meczu Gremio który zadecydował o mistrzostwie Brazyli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Pazdan sprawdzi sie na testach to Wisla w poniedzialek przystapi do rozmów transferowych z Gornikiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Może tak na chłodno przeanalizujmy naszą sytuację kadrową na pozycji stopera: Marcelo, Głowacki, Jop, Diaz i w odwodzie Kowalski
Z trójki Marcelo, Diaz, Głowacki każdy może dostać ofertę transferową w przeciągu najbliższego półrocza( tj. najbliższych dwóch okienek). Głowackiego klub zapewne będzie chciał sprzedać jeżeli pojawi się przyzwoita oferta, podobnie z Diazem, natomiast Marcelo z pewnością prędzej czy później dostanieofertę nie do odrzucenia. Do tego dochodzi Jop, którego większość najchętniej pozbyłaby się już zimą. W miejsce Jopa trzeba ściągnąć klasowego zawodnika, który będzie mógł zastąpić kogoś z duetu Marcelo-Głowacki. Chodzi nie tylko o zachowanie konkurencji, ale także o płynność w zmianach kadrowych- planowana prewencja a nie dorywcze gaszenie pożarów. Aktualnie mówi się o dwóch wariantach: 1. Cleber- sprawdzony, doświadczony, ale także wiekowy. Zna drużynę i może przyjść za darmo. Jako doraźne zabezpieczenie i zwiększenie konkurencji- skuteczny, natomiast ze względu na wiek nie możemy planować opierania na nim kadry za np. rok. 2. Pazdan- nieopierzony, pomimo forsowania w kadrze Gandalfa nadal niedoświadczony, z moich obserwacji drewniany i z tendencją do "obcinania się"( innymi słowy złego wyliczania toru lotu górnych i półgórnych piłek skutkującego przepuszcaniem fubolówki za plecy). Jego atutem jest wiek i pewien potencjał do rozwoju. Jednakże aby się rozwijać musi grać, a piłkarsko jest gorszy zarówno od Głowackiego jak i Marcelo( prawdopodobnie również od Diaza). Nie jest w stanie w krótkim czsie zastąpić żadnego z naszych podstawowych stoperów. Jego gra w pierwszym składzie będzie sporym krokiem wstecz, przynajmniej w najbliższym okresie. Natomiast transfer zawodnika może zaprocentować za dwa, trzy sezony. Ponadto należy spodziewać się kwoty odstępnego oscylującej około miliona złotych( +/- 200k). Może okazać się dobrym ruchem w szerszej perspektywie. Na pewno ściągnięcie jednego z wymienionych zawodników nie rozwiązuje naszych problemów. Względnie dobrą opcją wydaje się sprowadzenie obydwu zawodników naraz, choć nadal jest to rozwiązanie niepewne. Zamiast dwóch średnich kontraktów( nie oszukujmy się, że Pazdan przyjdzie grać za grosze) może lepiej wygospodarować pieniądze na jeden porządny. Pieniądze z transferu można przeznaczyć na podpisanie kontraktu z wolnym zawodnikiem( prowizje menadżerskie itp.). Żeby nie było, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić- przykład ciekawego zawodnika. Oczywiście najlepiej byłoby zostawić Kowalskiego na wypożyczeniu, pozyskać Pazdana( ewentualnie również wysłać go na wypożyczenie i pozyskać jescze Clebera) + zakontraktować pełnowartościowego stopera, a pozbyć się Jopa, ale na to raczej na pewno nas nie stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie
to prezent na Mikołaja ![]() Kasper dał nam Władziów, po Skorży już wiem czego się spodziewać Pazdan, Zahorski, i inni international level byłoby to całkiem śmieszne gdyby nie było tragiczne ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W ogóle to ciekawe po co testować gościa który od dawna gra 80 km od Krakowa i którego można było oglądać kiedy się tylko komu chciało? - odpowiedź jest pewnie taka że nikt go nie oglądał a szkoda bo jedynym miarodajnym testem są właśnie mecze o stawkę a nie gierki treningowe.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sadlok, Glik, a my oczywiscie musimy brac najgorszego :/
Zle czasy nastaly ze mistrz Polski nie wybiera najlepszych tylko siega po odpady z 2 ligi :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wybieramy najtańszego, sprawa jest jasna...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Marcelo pewnie dostanie, albo jak znów nie pójdzie w pucharach, to sam będzie chciał odejść Ile Diaz zagrał spotkań na środku? Nie zaliczałbym go do środkowych obrońców... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jeśli Pazdan ma przyjść jako zapchajdziura do obrony, który nie będzie chciał bardzo wysokiego kontraktu to ok ... W sumie myślę, że lepiej gra na def. pomocniku niż na środku, ale podobnie jak Diaz w awaryjnej sytuacji na tej obronie zagrać. Moim zdaniem może go ściągnąć jako zastępstwo dla Cantoro, a do środek obrony i tak wypada kogoś ściągnąć. Patrząc na niego muszę powiedzieć, że musi nabyć trochę masy mięśniowej, ale komu się tam chce ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Natomiast jeżeli dla Ciebie jedynym argumentem jest deprecjonowanie powołań Beenhakkera i samej jego osoby, to być może faktycznie. Nie patrz na Pazdana przez pryzmat Beenhakkera. Wiem, że to trudne, bo przecież każdy portal i gazeta napisały już, że to pupil eks selekcjonera. Od tego stereotypu piłkarz Górnika prędko się nie uwolni.
Pisząc o powołaniach Pazdana do reprezentacji miałem głównie na myśli to, że w porównaniu do Mateusza Kowalskiego ma on większe doświadczenie. Nasz wychowanek zagrał jak do tej pory 23 mecze w ekstraklasie, 2 mecze w kadrze U-23, natomiast Pazdan ma na koncie 48 meczów w ekstraklasie, 5 w pierwszej reprezentacji i 1 w U-23, a przy tym jest od Kowalskiego rok młodszy. Doświadczenie na pozycji środkowego obrońcy jest jednak bardzo ważne, stąd kluczowymi postaciami w europie na tej pozycji są na ogół piłkarze w okolicach 28 roku życia. I dla Twojej informacji, Pazdan na euro nie zagrał, jedynie był z kadrą przez cały turniej.Pal licho już z Pazdanem, ale musimy myśleć o przyszłości, więc obrońca, który przyjdzie powinien być młodszy zarówno od Głowackiego, jak i od Jopa i Clebera. Brazylijczyk pogra w piłkę jeszcze przez rok czy dwa, lepszy już nie będzie i chętnie bym go widział w klubie ale jako skauta po zakończeniu kariery.
PS. Żeby nie było, nie jestem wielkim entuzjastą transferu Pazdana. Jedynie uważam, że nie zasługuje na taką falę krytyki i na to żeby go postrzegać jedynie przez pryzmat naciąganych powołań od Beenhakkera. Natomiast gdybyśmy mieli zostać z niczym lub tylko z Jopem/Kowalskim, to wolę Pazdana niż nic, bo jest to jeszcze materiał na dobrego piłkarza. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja na dziś dzień nie mam zaufania co do naszego trenera i jego nosa co do transferów. Skreślenie od kopa, jak dla mnie bardzo solidnego zawodnika jakim był Burns, promowanie totalnie na siłę Łobo, gdzie dopiero po kilkunastu zjebanych meczach przyszła refleksja, pchanie na siłę Beto który był chyba jednym z najgorszych zawodników w historii Wisły(w erze TF), z drugiej strony odpuszczenie Dudu, który szału nie robił ale choćby w kryzysie który mamy , bardzo by się przydał , no i wisienka na torcie czyli kogo by pan chciał mieć z Legii...Muchę...no właśnie, każdy by to powiedział wiedząc że bramka nie jest naszą mocną stroną a Słowak w Legii jest takim mocniejszym psychicznie Dolhą, z czasu gdzie grał u nas - Grzelaka, odpowiedział nasz trener....Można i tak ale ja tego nie kupuje. ps natomiast nie przesądzam że Pazdan będzie kolejnym przepłacanym polskim gwiazdorkiem - Nie znam go, w akcji w zasadzie też go nie widziałem, tyle że trochę znam realia i jasne że kluby się mylą w ocenie zawodnika, ale to bardziej wtedy kiedy przyjedzie na testy a nie wtedy jak gra w danym klubie przez 2 lata.To mi pachnie Łobo gdzie Zagłębie dokładnie wiedziało kogo oddaje i było bardzo zadowolone z kwoty którą dostało a wcale to nie były jakieś wielkie pieniądze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.12.2009 o godz. 04:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W Dzienniki Polskim piszą, że Moretto chce od Wisły 130 tys euro rocznie, ale to transferu raczej nie dojdzie mówi menadzer zawodnika bo to za duża kwota dla Wisły... to pozamiatane...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z drugiej strony Pawełek zaczął bronić dobrze. I jest pytanie czy jest sens płacić bramkarzowi któremu też się zdarzają kiksy taką kasę.
Nie chcę zachwalić ale jeżeli Pawełek utrzyma taką dyspozycję to jednak trzeba szukać młodego bramkarza i rozwijać śladem Legii gdzie taki system się sprawdza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
Ja tam nie mam o to wielkich pretensji. Wywalenie Burnsa, Barreto, Vargi i Thwaite było elementem sprzątania po duecie Petrescu & Mielcarski. Jak widać każdy trener, który ostatnio prowadził Wisłę sprowadzał do klubu szrot i warto się zastanowić czy to się nie bierze przypadkiem stąd, że szukamy na siłę graczy darmowych lub półdarmowych. Takich graczy jak Burns, zanim on odszedł, było w kadrze, łącznie z nim, pięciu - Sobolewski, Cantoro, Varga, Barreto i właśnie Burns. Każdy z nich to środkowy pomocnik o typowo defensywnych inklinacjach i zauważ, że ci zawodnicy odchodzili stopniowo. To nie było tak, że wszystkich nagle wywalono odkąd w klubie jest Skorża. To była całkiem logiczna redukcja, biorąc pod uwagę ilość graczy na tą pozycję.
Zapewne biorąc pod uwagę jego predyspozycje, a nie kontuzjogenność.
Cytat:
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||||||
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
"...to jednak trzeba szukać młodego bramkarza i rozwijać śladem Legii gdzie taki system się sprawdza."
W Legii mają trenera Dowhania a My mamy Pana Jacka który może..... Wolałbym wysokiej klasy trenera bramkarzy zamiast nowego bramkarza. Andrzej Dawidziuk jest wysokiej klasy fachowcem, obecnie pełni funkcję trenera koordynatora d/s szkolenia bramkarzy w pzpn. Kazimierskiego zabiera Smuda więc to mogłaby być dobra karta przetargowa przy pozyskaniu Andzrzeja Dawidziuka. Jestem przekonany że Pawełek, Cabanu i Kuryto pod okiem takiego fachowca mieliby progress jakiego niedostrzegłem za kadencji Pana Jacka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobra wiadomość ale to było do przewidzenia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam mieszane odczucia co do tego powrotu. Gdy tylko Glowacki i Marcelo sa zdrowi to Cleber nie jest nam potrzebny. Ich dublerem moglby byc Kowalski, a za pieniadze dla Clebera wolalbym zeby zatrudniono Moretto.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest !!! super wiadomosc !!! jop juz nie bedzie mieszal w skladzie swoimi nie powodzeniami ...ale sie ciesze wisla wkoncu odzyska swietlnosc w obronie marcelo cleber alvarem i brozek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zeby tylko nie wpadli na pomysł sprzedania Marcelo!!! Rozwiazać kontrakt z Jopem a Kowalski spokojnie moze pograc gdzieś rok na wypozyczeniu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
No to raczej jest poważny kupiec na Marcelo,bo wraca Kowalski, Cleber,a Jop ma kontrakt do czerwca.Pazdanowi dzisiaj raczej podziękujemy ,bo po co 5-ty stoper
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|