The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2009, 19:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyżby tacy byli tylko w Polsce i czyżbyśmy tylko tu mogli szukać?
Najpierw trzeba mieć kogoś kto będzie ich szukał. Teoretycznie mamy takich dwóch.Jak będzie w praktyce i co z tego wyniknie to się okaże....
Nie zmienia to faktu ,że rodzimy rynek jest przynajmniej teoretycznie łatwiej przeszukiwać.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.12.2009, 19:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pazdan to zapewne pomysl na poszerzenei kadry ,bo Glowacki z Marcelo i tak sa nie do ruszenia , wiec on bedzie rezerwowym , zapewne mysla o nim tez w kontekscie odejscia Cantoro ,bo Pazdan jak defensywny pomocnik tez gral
Pazdan - to przede wszystkim defensywny pomocnik, ale w Górniku przy kontuzji Banasia musiał grac na nowej pozycji.

Było 3 muszkieterów "sparciałego" Leo - Zahorski, Danch i Pazdan

Z tej trójki Pazdan jest zdecydowanie najlepszy

Ma 180 wzrostu, waleczny uniwersalny i lepszy piłkarsko od naszego Diaza (wiem że w to trudno niektórym uwierzyć że Polak może być lepszy piłkarsko od "zawodowych i profesjonalnych" cudzoziemców ale wg mnie tak jest). Dwóch takich uniwersalnych piłkarzy Diaz, Pazdan i nie potrzeba nam Cantoro i Jopa
Potrzebny jest kolejny walczak w składzie bo jak widać z walecznością naszych kopaczy cienko...

Pazdan jest też szybki, umie grac jako defensywny pomocnik, środkowy obrońca i boczny obrońca.

Rozumiem że dla niektórych jakby Pazdan był Czechem, Słowakiem, Serbem, Bośniakiem, Urugwajczykiem czy Słoweńcem to byłoby coś Niestety... zwykły Polak i to z Krakowa

Oceniajmy piłkarza nie za paszport a za grę. A Pazdan nie jest taki słaby (tylko na Bytovie jak niektórzy piszą) Jest jak młody Sobol, i na teraz prezentuje poziom Diaza. A myślę że potencjał ma zdecydowanie większy.

Ale znając życie problem sam się rozwiąże bo kluby się nie dogadają
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.12.2009 o godz. 19:53.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2009, 19:53
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko my piszemy o testach... Sam pewnie sie podniecales jak Łobodzinski przychodzil wiec teraz nie pokazuj swoich madrosci. Nikt przeciez nie przwidzi pewnych rzeczy. Łobodzinski gdy przychodził do Wisły był u szczytu formu i nikt nie mogł przewidziec ze zaraz po podpisaniu kontraktu tak obnizy loty.

Sprawdź może co pisałem na temat Łobodzińskiego przed jego transferem, a później grzecznie przeproś

Przewidzenie, że zawodnik który jest słaby nawet w naszej lidze w Wiśle furory też nie zrobi nie wymaga jakichkolwiek zdolności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.12.2009, 19:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Sprawdź może co pisałem na temat Łobodzińskiego przed jego transferem, a później grzecznie przeproś

Przewidzenie, że zawodnik który jest słaby nawet w naszej lidze w Wiśle furory też nie zrobi nie wymaga jakichkolwiek zdolności.
Nie będe sprawdzał bo poprostu mi sie nie chce i nie mam czasu - wierze Ci na słowo

Az szkoda ze nikt taki jak Ty nie pracuje i odpowiada za transfery w Wiśle.. zapewne mielibysmy teraz samych Marcelów i Uche'ów w kadrze

Ale warto dodac ze po odejsciu Kosowskiego Skorża znowu nie mial zbyt wielu mozliwosci na zastapienie go kims nawet w połowie dobrym na prawej pomocy.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 07.12.2009 o godz. 19:59.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 07.12.2009, 20:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale znając życie problem sam się rozwiąże bo kluby się nie dogadają
http://sportslaski.pl/Wielka-zimowa-...4180,info.html

Jeżeli to co tu pisze jest prawdą to nie sądzę,żeby były problemy z dogadaniem sie w sprawie ewentualnego odstępnego. Zwracam uwagę na cytat :

"Dlatego teraz wszyscy są na sprzedaż. Nawet Bonin i Pazdan."
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.12.2009, 20:11
Ok, są na sprzedaż.

Ale za ile?

Dla mnie liczy się obecna sytuacja - Pazdan to zawodnik z drugiej ligi i to z zespołu, który nie zachwyca w tych rozgrywkach. W dodatku to tylko defensywny pomocnik, nie napastnik.

Jeśli Górnik chce go oddać za półdarmo, licząc na obniżkę kosztów (pensja zawodnika) - można spróbować. Pod warunkiem, że trener coś w nim widzi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 07.12.2009, 20:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ok, są na sprzedaż.

Ale za ile?

Dla mnie liczy się obecna sytuacja - Pazdan to zawodnik z drugiej ligi i to z zespołu, który nie zachwyca w tych rozgrywkach. W dodatku to tylko defensywny pomocnik, nie napastnik.

Jeśli Górnik chce go oddać za półdarmo, licząc na obniżkę kosztów (pensja zawodnika) - można spróbować. Pod warunkiem, że trener coś w nim widzi.
http://sportslaski.pl/Szczot-za-pol-...4152,info.html

Z tego artykułu wynika ,że Górnik chciał "opchnąć" Jagielonii Szczota za 0,5 mln zł.
Oczywiście status tych piłkarzy w drużynie jest podobny,ale mimo wszystko Pazdan to zawodnik defensywny ,wiec powinien być tańszy. Jak dla mnie za 200-300tys można by go było wziąść , o ile oczywiście sie spodoba Skorży.Więcej na miejscu Pana Cupiała bym za niego nie dał......
Cytat:
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.12.2009, 20:19
e za 400-500tys złotych to jeszcze można brać...(chociaż przez przypadek napisało mi się 400-500zł)

myślę że Pazdan to poziom Badndrowskiego mniej więcej- za tego drugiego Lech słono przepłacił moim zdaniem
skoro oni mogli za takie drewno dać bodajże 300tys Euro to czemu my nie mielibyśmy dać 300-500tys złotych. Jak więcej to nie jest żaden interes.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 07.12.2009 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.12.2009, 20:24
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,73...ta_Polski.html
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2009, 20:27
Pamietacie sprawe przejscia do nas piłkarza brazylijskiego która nazywał sie David Braz de Oliveira Filho?

szkoda że nie doszedł do skutku bo teraz chłopak zdobył Mistrzostwo Brazyli razem z Flamengo strzelajać nawet jedna z bramek w ostatnim meczu Gremio który zadecydował o mistrzostwie Brazyli
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 07.12.2009, 20:41
Jeśli Pazdan sprawdzi sie na testach to Wisla w poniedzialek przystapi do rozmów transferowych z Gornikiem
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.12.2009, 20:52
Może tak na chłodno przeanalizujmy naszą sytuację kadrową na pozycji stopera: Marcelo, Głowacki, Jop, Diaz i w odwodzie Kowalski
Z trójki Marcelo, Diaz, Głowacki każdy może dostać ofertę transferową w przeciągu najbliższego półrocza( tj. najbliższych dwóch okienek). Głowackiego klub zapewne będzie chciał sprzedać jeżeli pojawi się przyzwoita oferta, podobnie z Diazem, natomiast Marcelo z pewnością prędzej czy później dostanieofertę nie do odrzucenia. Do tego dochodzi Jop, którego większość najchętniej pozbyłaby się już zimą. W miejsce Jopa trzeba ściągnąć klasowego zawodnika, który będzie mógł zastąpić kogoś z duetu Marcelo-Głowacki. Chodzi nie tylko o zachowanie konkurencji, ale także o płynność w zmianach kadrowych- planowana prewencja a nie dorywcze gaszenie pożarów. Aktualnie mówi się o dwóch wariantach:
1. Cleber- sprawdzony, doświadczony, ale także wiekowy. Zna drużynę i może przyjść za darmo. Jako doraźne zabezpieczenie i zwiększenie konkurencji- skuteczny, natomiast ze względu na wiek nie możemy planować opierania na nim kadry za np. rok.
2. Pazdan- nieopierzony, pomimo forsowania w kadrze Gandalfa nadal niedoświadczony, z moich obserwacji drewniany i z tendencją do "obcinania się"( innymi słowy złego wyliczania toru lotu górnych i półgórnych piłek skutkującego przepuszcaniem fubolówki za plecy). Jego atutem jest wiek i pewien potencjał do rozwoju. Jednakże aby się rozwijać musi grać, a piłkarsko jest gorszy zarówno od Głowackiego jak i Marcelo( prawdopodobnie również od Diaza). Nie jest w stanie w krótkim czsie zastąpić żadnego z naszych podstawowych stoperów. Jego gra w pierwszym składzie będzie sporym krokiem wstecz, przynajmniej w najbliższym okresie. Natomiast transfer zawodnika może zaprocentować za dwa, trzy sezony. Ponadto należy spodziewać się kwoty odstępnego oscylującej około miliona złotych( +/- 200k). Może okazać się dobrym ruchem w szerszej perspektywie.

Na pewno ściągnięcie jednego z wymienionych zawodników nie rozwiązuje naszych problemów. Względnie dobrą opcją wydaje się sprowadzenie obydwu zawodników naraz, choć nadal jest to rozwiązanie niepewne. Zamiast dwóch średnich kontraktów( nie oszukujmy się, że Pazdan przyjdzie grać za grosze) może lepiej wygospodarować pieniądze na jeden porządny. Pieniądze z transferu można przeznaczyć na podpisanie kontraktu z wolnym zawodnikiem( prowizje menadżerskie itp.). Żeby nie było, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić- przykład ciekawego zawodnika.

Oczywiście najlepiej byłoby zostawić Kowalskiego na wypożyczeniu, pozyskać Pazdana( ewentualnie również wysłać go na wypożyczenie i pozyskać jescze Clebera) + zakontraktować pełnowartościowego stopera, a pozbyć się Jopa, ale na to raczej na pewno nas nie stać.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2009, 20:55
fond napisał(a):Wyświetl post
Ten Pazdan to jakiś żart świąteczny Skorży ?
nie
to prezent na Mikołaja

Kasper dał nam Władziów, po Skorży już wiem czego się spodziewać
Pazdan, Zahorski, i inni
international level

byłoby to całkiem śmieszne
gdyby nie było tragiczne
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2009, 21:07
W ogóle to ciekawe po co testować gościa który od dawna gra 80 km od Krakowa i którego można było oglądać kiedy się tylko komu chciało? - odpowiedź jest pewnie taka że nikt go nie oglądał a szkoda bo jedynym miarodajnym testem są właśnie mecze o stawkę a nie gierki treningowe.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.12.2009, 21:07
Sadlok, Glik, a my oczywiscie musimy brac najgorszego :/
Zle czasy nastaly ze mistrz Polski nie wybiera najlepszych tylko siega po odpady z 2 ligi :/
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.12.2009, 23:09
Wybieramy najtańszego, sprawa jest jasna...
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2009, 23:28
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Z trójki Marcelo, Diaz, Głowacki każdy może dostać ofertę transferową w przeciągu najbliższego półrocza( tj. najbliższych dwóch okienek).
taaaa Głowacki dostanie poważną ofertę transferową... no way
Marcelo pewnie dostanie, albo jak znów nie pójdzie w pucharach, to sam będzie chciał odejść
Ile Diaz zagrał spotkań na środku? Nie zaliczałbym go do środkowych obrońców...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.12.2009, 23:41
Jeśli Pazdan ma przyjść jako zapchajdziura do obrony, który nie będzie chciał bardzo wysokiego kontraktu to ok ... W sumie myślę, że lepiej gra na def. pomocniku niż na środku, ale podobnie jak Diaz w awaryjnej sytuacji na tej obronie zagrać. Moim zdaniem może go ściągnąć jako zastępstwo dla Cantoro, a do środek obrony i tak wypada kogoś ściągnąć. Patrząc na niego muszę powiedzieć, że musi nabyć trochę masy mięśniowej, ale komu się tam chce ...
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 07.12.2009, 23:52
Sopranos - wrócę jeszcze tylko do tematu "reprezentacyjności" Pazdana, bo to jedyny aspekt tego transferu, który wywołuję u mnie uśmiech. Dlaczego Wisła ma płacić za to, że nasz eks-selekcjoner wypisywał powołania na Euro w holenderskim koffi szopie?
To, że nie pałasz sympatią do Holendra (ja też się nie zaliczam do jego entuzjastów), nie oznacza, że to powołanie było z totalnej dupy. Fakt, można się było zdziwić, ale najwidoczniej Beenhakker coś w nim dostrzegł, a dostrzegł też u kilku innych zawodników, którzy w lidze nie byli czołowymi postaciami. Po tych pierwszych powołaniach i po objęciu Górnika przez Kasperczaka, Pazdan zaczął grać bardzo solidnie. Jeszcze raz powtórzę, w defensywie był najlepszym piłkarzem Górnika.

Jeżeli to dla Ciebie jest atut, to my nie mamy o czym gadać.
Natomiast jeżeli dla Ciebie jedynym argumentem jest deprecjonowanie powołań Beenhakkera i samej jego osoby, to być może faktycznie. Nie patrz na Pazdana przez pryzmat Beenhakkera. Wiem, że to trudne, bo przecież każdy portal i gazeta napisały już, że to pupil eks selekcjonera. Od tego stereotypu piłkarz Górnika prędko się nie uwolni.

I jeszcze to - "pokaż mi lepszego zagranicznego zawodnika za darmo". A co to ja, oglądam drugą Bundesligę czy co? Na bank są jacyś doświadczeni stoperzy za niewielkie pieniądze, być może nawet kilku z kończącymi się kontraktami. Ja wiem - żaden pewnie nie grał na Euro, ale to raczej ich jedyna słabość w odniesieniu do Pazdana
Widzę, że żarty się Ciebie dalej trzymają, ale merytoryczne argumenty już niekoniecznie. Pisząc o powołaniach Pazdana do reprezentacji miałem głównie na myśli to, że w porównaniu do Mateusza Kowalskiego ma on większe doświadczenie. Nasz wychowanek zagrał jak do tej pory 23 mecze w ekstraklasie, 2 mecze w kadrze U-23, natomiast Pazdan ma na koncie 48 meczów w ekstraklasie, 5 w pierwszej reprezentacji i 1 w U-23, a przy tym jest od Kowalskiego rok młodszy. Doświadczenie na pozycji środkowego obrońcy jest jednak bardzo ważne, stąd kluczowymi postaciami w europie na tej pozycji są na ogół piłkarze w okolicach 28 roku życia. I dla Twojej informacji, Pazdan na euro nie zagrał, jedynie był z kadrą przez cały turniej.

Gdyby się okazało, że rezygnujemy z Clebera dla Pazdana...
Pal licho już z Pazdanem, ale musimy myśleć o przyszłości, więc obrońca, który przyjdzie powinien być młodszy zarówno od Głowackiego, jak i od Jopa i Clebera. Brazylijczyk pogra w piłkę jeszcze przez rok czy dwa, lepszy już nie będzie i chętnie bym go widział w klubie ale jako skauta po zakończeniu kariery.

A co do sprowadzonych przez Skorżę zawodników - Jop do nich należy i też przeszedł testy. Pewnie Maciuś pomyślał, że jest jeszcze na kacu i dlatego tak "biega".
Hmm, a nie pomyślałeś może, że ten transfer wziął się własnie stąd, że piłkarz był za darmo? Wielką gotówką latem nie obracaliśmy, jedynym gotówkowym był transfer Kirma, a to tylko 400 tys euro. Skorża ma ten problem, że za bardzo podniecają go nazwiska. Matusiak, Kosowski, Niedzielan, Jop, Frankowski, Żurawski - on ich wszystkich chciał nie interesując się de facto aktualną formą. W kilku przypadkach wykolegował go Bednarz.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
W ogóle to ciekawe po co testować gościa który od dawna gra 80 km od Krakowa i którego można było oglądać kiedy się tylko komu chciało? - odpowiedź jest pewnie taka że nikt go nie oglądał a szkoda bo jedynym miarodajnym testem są właśnie mecze o stawkę a nie gierki treningowe.
Wisła się nim podobno interesuje od kilku miesięcy, a że jeszcze niedawno grał przeciwko nam w ekstraklasie, to trudno nie wiedzieć jak się prezentuje. Podejrzewam, że Skorża po prostu chce go sprawdzić na tle naszych zawodników.

PS. Żeby nie było, nie jestem wielkim entuzjastą transferu Pazdana. Jedynie uważam, że nie zasługuje na taką falę krytyki i na to żeby go postrzegać jedynie przez pryzmat naciąganych powołań od Beenhakkera. Natomiast gdybyśmy mieli zostać z niczym lub tylko z Jopem/Kowalskim, to wolę Pazdana niż nic, bo jest to jeszcze materiał na dobrego piłkarza.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2009, 04:34
Sopranos napisał(a):Wyświetl post

Wisła się nim podobno interesuje od kilku miesięcy, a że jeszcze niedawno grał przeciwko nam w ekstraklasie, to trudno nie wiedzieć jak się prezentuje. Podejrzewam, że Skorża po prostu chce go sprawdzić na tle naszych zawodników.
No to tym bardziej te testy mnie dziwią.Jeszcze bardziej dziwi to że Górnik chce pozbyć się gościa, który gra tam kawał czasu - bida im w oczy nie zagląda, grają kichę i ich zamiarem jest pozbycie się najbardziej przepłacanych zawodników a nie wyprzedawanie za grosze tych, którzy są najlepsi - Jeśli Pazdan ot tak jest do kupienia i dostaje zgodę na testy u nas, to już coś jest nie tak.

Ja na dziś dzień nie mam zaufania co do naszego trenera i jego nosa co do transferów.
Skreślenie od kopa, jak dla mnie bardzo solidnego zawodnika jakim był Burns, promowanie totalnie na siłę Łobo, gdzie dopiero po kilkunastu zjebanych meczach przyszła refleksja, pchanie na siłę Beto który był chyba jednym z najgorszych zawodników w historii Wisły(w erze TF), z drugiej strony odpuszczenie Dudu, który szału nie robił ale choćby w kryzysie który mamy , bardzo by się przydał , no i wisienka na torcie czyli kogo by pan chciał mieć z Legii...Muchę...no właśnie, każdy by to powiedział wiedząc że bramka nie jest naszą mocną stroną a Słowak w Legii jest takim mocniejszym psychicznie Dolhą, z czasu gdzie grał u nas - Grzelaka, odpowiedział nasz trener....Można i tak ale ja tego nie kupuje.

ps natomiast nie przesądzam że Pazdan będzie kolejnym przepłacanym polskim gwiazdorkiem - Nie znam go, w akcji w zasadzie też go nie widziałem, tyle że trochę znam realia i jasne że kluby się mylą w ocenie zawodnika, ale to bardziej wtedy kiedy przyjedzie na testy a nie wtedy jak gra w danym klubie przez 2 lata.To mi pachnie Łobo gdzie Zagłębie dokładnie wiedziało kogo oddaje i było bardzo zadowolone z kwoty którą dostało a wcale to nie były jakieś wielkie pieniądze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.12.2009 o godz. 04:42.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.12.2009, 08:31
W Dzienniki Polskim piszą, że Moretto chce od Wisły 130 tys euro rocznie, ale to transferu raczej nie dojdzie mówi menadzer zawodnika bo to za duża kwota dla Wisły... to pozamiatane...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.12.2009, 08:34
Z drugiej strony Pawełek zaczął bronić dobrze. I jest pytanie czy jest sens płacić bramkarzowi któremu też się zdarzają kiksy taką kasę.

Nie chcę zachwalić ale jeżeli Pawełek utrzyma taką dyspozycję to jednak trzeba szukać młodego bramkarza i rozwijać śladem Legii gdzie taki system się sprawdza.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 08.12.2009, 08:37
No to tym bardziej te testy mnie dziwią.Jeszcze bardziej dziwi to że Górnik chce pozbyć się gościa, który gra tam kawał czasu - bida im w oczy nie zagląda, grają kichę i ich zamiarem jest pozbycie się najbardziej przepłacanych zawodników a nie wyprzedawanie za grosze tych, którzy są najlepsi - Jeśli Pazdan ot tak jest do kupienia i dostaje zgodę na testy u nas, to już coś jest nie tak.
Nie doszukiwałbym się w tym teorii spiskowych. Prezes Górnika powiedział, że nawet Bonin i Pazdan są na sprzedaż mając na myśli to, że na sprzedaż w Górniku są wszyscy, nawet ta dwójka, do której można mieć najmniejsze pretensje za kiepską postawę Zabrzan. Pazdan akurat nie jest przepłacony, bo on kontrakt podpisał za Wieczorka. Gdyby Banaś nie był kontuzjowany przez ostatnie pół roku, to byłby on zapewne lepszym rozwiązaniem niż Pazdan.

Ja na dziś dzień nie mam zaufania co do naszego trenera i jego nosa co do transferów.
Myślę, że na podstawie jednego udanego transferu Kirma, jednego średnio na razie udanego wypożyczenia Alvareza i jednej pomyłki z Jopem nie ma sensu wyciągać na razie daleko idących wnioskiem. Skorża ma takie kompetencje jak Kasperczak dopiero od kilku miesięcy.

Skreślenie od kopa, jak dla mnie bardzo solidnego zawodnika jakim był Burns
Ja tam nie mam o to wielkich pretensji. Wywalenie Burnsa, Barreto, Vargi i Thwaite było elementem sprzątania po duecie Petrescu & Mielcarski. Jak widać każdy trener, który ostatnio prowadził Wisłę sprowadzał do klubu szrot i warto się zastanowić czy to się nie bierze przypadkiem stąd, że szukamy na siłę graczy darmowych lub półdarmowych. Takich graczy jak Burns, zanim on odszedł, było w kadrze, łącznie z nim, pięciu - Sobolewski, Cantoro, Varga, Barreto i właśnie Burns. Każdy z nich to środkowy pomocnik o typowo defensywnych inklinacjach i zauważ, że ci zawodnicy odchodzili stopniowo. To nie było tak, że wszystkich nagle wywalono odkąd w klubie jest Skorża. To była całkiem logiczna redukcja, biorąc pod uwagę ilość graczy na tą pozycję.

promowanie totalnie na siłę Łobo, gdzie dopiero po kilkunastu zjebanych meczach przyszła refleksja
Do Łobodzińskiego cierpliwość również stopniowo topniała. W pewnym momencie ubiegłego sezonu już zluzował go Małecki, więc Łobo tak naprawdę był pchany na siłę przez pierwsze 6-8 miesięcy swojego pobytu w Wiśle, gdzie był faktycznie bez formy.

pchanie na siłę Beto który był chyba jednym z najgorszych zawodników w historii Wisły(w erze TF), z drugiej strony odpuszczenie Dudu, który szału nie robił ale choćby w kryzysie który mamy , bardzo by się przydał
W pewnym sensie masz rację. Dudu był faktycznie lepszym zawodnikiem od Beto i w tym kontekście pozbywanie się go było błędem. Jednak sprowadzenie tego ostatniego było efektem współpracy Bednarza z Peraltą, a nie pomysłem Skorży. Trener potrzebował (i nadal potrzebuje) dobrze zbudowanego napastnika, który swoją grą wnosi konkretne wartości. Bednarz starał się takiego znaleźć i podsunięto mu Beto, który okazał się dramatycznie słaby.

Grzelaka, odpowiedział nasz trener....Można i tak ale ja tego nie kupuje.
Zapewne biorąc pod uwagę jego predyspozycje, a nie kontuzjogenność.

To mi pachnie Łobo gdzie Zagłębie dokładnie wiedziało kogo oddaje i było bardzo zadowolone z kwoty którą dostało a wcale to nie były jakieś wielkie pieniądze.
Pazdan w moim odczuciu nie jest obecnie wart nawet miliona złotych. Górnik jest zdesperowany i sprzedaje Szczota za 500 tys złotych, więc sądzę, że jeżeli za Pazdana zażyczy sobie podobną kwotę, to nie jest to jakoś bardzo dużo. Natomiast gdybyśmy mieli szansę za darmo ściągnąć gracza pokroju Marcelo, to oczywiście nie ma dyskusji które rozwiązanie dostarcza więcej korzyści.

Cytat:
W Dzienniki Polskim piszą, że Moretto chce od Wisły 130 tys euro rocznie, ale to transferu raczej nie dojdzie mówi menadzer zawodnika bo to za duża kwota dla Wisły...
Za duża w sytuacji gdy z klubu odchodzi mający kontrakt o 120 tys wyższy Mauro Cantoro? Czego oni się spodziewali biorąc na testy byłego bramkarza Benfici?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 08.12.2009, 09:42
"...to jednak trzeba szukać młodego bramkarza i rozwijać śladem Legii gdzie taki system się sprawdza."

W Legii mają trenera Dowhania a My mamy Pana Jacka który może.....
Wolałbym wysokiej klasy trenera bramkarzy zamiast nowego bramkarza.
Andrzej Dawidziuk jest wysokiej klasy fachowcem, obecnie pełni funkcję trenera koordynatora d/s szkolenia bramkarzy w pzpn.
Kazimierskiego zabiera Smuda więc to mogłaby być dobra karta przetargowa przy pozyskaniu Andzrzeja Dawidziuka.
Jestem przekonany że Pawełek, Cabanu i Kuryto pod okiem takiego fachowca mieliby progress jakiego niedostrzegłem za kadencji Pana Jacka.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.12.2009, 09:50
Cleber piłkarzem Wisły !!!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/
Odpowiedz cytując
dedi_krk
Junior Member

Stary 08.12.2009, 10:00
Bardzo dobra wiadomość ale to było do przewidzenia
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2009, 10:04
Mam mieszane odczucia co do tego powrotu. Gdy tylko Glowacki i Marcelo sa zdrowi to Cleber nie jest nam potrzebny. Ich dublerem moglby byc Kowalski, a za pieniadze dla Clebera wolalbym zeby zatrudniono Moretto.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 08.12.2009, 10:07
jest !!! super wiadomosc !!! jop juz nie bedzie mieszal w skladzie swoimi nie powodzeniami ...ale sie ciesze wisla wkoncu odzyska swietlnosc w obronie marcelo cleber alvarem i brozek
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 08.12.2009, 10:09
Zeby tylko nie wpadli na pomysł sprzedania Marcelo!!! Rozwiazać kontrakt z Jopem a Kowalski spokojnie moze pograc gdzieś rok na wypozyczeniu
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.12.2009, 10:10
No to raczej jest poważny kupiec na Marcelo,bo wraca Kowalski, Cleber,a Jop ma kontrakt do czerwca.Pazdanowi dzisiaj raczej podziękujemy ,bo po co 5-ty stoper
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów