|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oglądając 1 połowę miałem takie wrażenie, że jakbyśmy tak grali w pucharach, to Levadia by nam wpieprzyła z 5:0. Widzę, że nie jestem jedyny. To co oni grają jest okropne. Tyle strat nie robią amatorzy!
Pod pressingiem nie istniejemy. Kiedyś dzialo się to tylko w meczach z drużynami europejskimi. Teraz nie radzimy sobie z pressingiem Ruchu. Dla Skorży byłoby najlepiej, gdyby ta runda się już skończyła. Niech przepracuje solidnie z nimi okres przygotowawczy i pokaże, że potrafi wiosną. Jeśli dalej będziemy prezentować taką padakę, to nie widzę sensu podpisywania z Maciejem nowego kontraktu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.12.2009 o godz. 15:48.
![]()
.
. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czuje się jak ten gość z reklamy telewizji N, który napierdala się w ramach pokuty za pozwolenie zrobienia z siebie chuja.
Na szczęscie jeszcze tylko 135 minut męki i będzie można zapomnieć o nieudacznikach na długie miesiące. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poteznie oddalismy 2 strzaly i 1 celny brwo dla chlopakow napewno musialo to iuch duzo kosztowac...
Wkur...mnie to zaczyna juz ze musze patrzec na taka blazenade a nie gre...cos mi sie wydaje eze pewna i pewny okres sie koncza albo skonczyly... I tak jak pisalem w 2 lidze z Paterem i reszta gralismy lepiej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
najgorsze jest to, że nie ma gracza w Wiśle, który próbuje dryblingu 1 na 1 (czasami Małecki coś tam próbuje). Jest gra tylko dla najbliższego.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zacytuje kogoś z tego forum nie pamiętam kto ale chyba było tak:
"Jedźcie już na na narty sezon h**a warty" ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Według mnie najlepiej na razie Cantoro. Jako jedyny pokazuje się do podań i stara się szybko przerzucać piłkę. Niestety nikt się nie pokazuje do podań i to nie tylko w tym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Ale co wy chcecie...jaki styl? Przeciez tym pilkarzom brakuje umiejetnosci(pomijam juz kwestie taktyczne) do zaprezentowania czegokolwiek. Parodia jest tez fakt, ze mimo tego wszystkiego, Wisla gra najlepsza pilke w Polsce
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie mogę patrzeć na grę Jopa, co on robi w WISEŁCE!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Stwórzmy sobie własny klub "Wisełka Kraków" zgłosimy się do rozgrywek, jak na Polską lige to możemy liczyć na szybki awans do III, II, I i ekstraklasy. Następnie zdobywamy majstra i gitara... Później zostaniemy drużyną roku itd. będzie zajebiście.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mały coś próbuje szarpać, ale w pojedynkę nic z tego nie będzie.
Kirm niewidoczny... Ćwielong się przewraca. Na szpice Leszczaka i podwiesić pod nim Bogusia- moja koncepcja na drugą połowę. Tomas i Pepe out. ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Beznadziejna pierwsza połowa, a Patryk Malecki stwierdził, że Ruch gra defensywnie i to przez to jest jak jest x). Patryku: wake up! To wy gracie do dupy i to przez waszą nieporadność (łagodnie mówiąc) jest jak jest!
Btw. nie wiem jak niektórzy z was mogą mieć naszych gwiazdorków w avatarach ^^ *Mamba* - ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dobrze póki co Pawełek, Cantoro, w miarę Alvarez. A reszta? Reszty nie widać albo bardzo nerwowi vide Brożek i Marcelo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Daj spokój, każdy gra dramatycznie. Cantoro i Brożek wykonują kawał dobrej roboty jeśli idzie o poruszanie się po boisku, Cantoro daje dobre przerzuty, Brożek dobrze interweniuje w defensywie. Problem z nimi jest taki, że oddają piłki za darmo nawet przy prostych podaniach. Ale i tak są to jaśniejsze postacie w naszej drużyne, bo przynajmniej są pod grą. Takiego Kirma w ogóle nie widać, a Jirsak i Ćwielong przegrywają prawie każdy pojedynek i nie mają piłki przy nodze na tyle długo żeby popełnić błąd. W ogóle to jest jedna wielka kopanina, tradycyjnie nie potrafimy zgasić piłki w środku pola, nie potrafimy wycofać całego zespołu przeorganizować się i podejść całą drużyną do przodu. Zamiast tego gramy dzidy i "kontry" przy przewadze Ruchu. Burliga na szpicę i Boguski za Jirsaka, bo trzeba piłkę w przodzie przytrzymać- inaczej Ruch nam w końcu coś wciśnie. Cholera boję się, że wyżółtkują się i Diaz i Marcelo i będziemy mieli w ogóle dramat w obronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Cantoro jako jedyny niue boi sie pilki. A ogolnie? Antyfutbol
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
wg mnie Ruch wcale od nas nie gra lepiej, przeciez oni tez totalną padake prezentuja, wiec nie wiem czym wy sie tutaj zachwycacie. Mieli z 2 akcje dosyc zreszta przypadkowe, a tak to nic. Po ostatnich meczach to nie powiem zeby Wisła grała totalnie zle, raczej srednio..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kibice się jeszcze troszkę gniewają?
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ja .......e, od tego meczu chujowsze są tylko wasze komentarze. Takie bla bla bla, jakie sie slyszy pod blokiem jak sie 3 babuleńki zbiorą - że tu boli, tam boli, młodzież ..... a zakupy cięzkie.
Wy tak samo pieprzycie. Nie mam zamiaru ich bronić po derbach czy Legii, ale ****a, mamy pierwsze miejsce i 3 punkty przewagi nad wiceliderem, jak sie uda cos strzelić to pięc punktow, a wy jęczycie o amatorach, nieudacznikach czy 5 lidze kazachskiej. a kto ma obecnie tam coś grac niby? Jop? Diaz? Jirsak? Ćwielong? przecież to miała być głęboka rezerwa i gdyby nie kontuzje 5 ( PIĘCIU ****A!) podstawowych graczy wychodzili by na ogony z Odrą czy Koroną - a tak muszą grać co tydzień przez 90 minut. troche pokory panowie, wiem ze mistrzostwa i wycieczki do Londynu czy Rzymu rozpuściły nie jednego, ale z obecnym składem, z może 11 piłkarzami bedacymi w stanie grać na jakimś poziomie lider i zapewne cala zima spedzona w fotelu lidera jest sukcesem. wystarczy dokupic jakiegos srodkowego obronce zeby Głowa z Marcelo mieli zmiennika, a jak sie wylecza w koncu Boguski, Sobol, Garguła czy Głowacki, jak w końcu nie bedziemy musieli ogladac wyczynow Jopa czy Diaza, to rewanze z Cracovia czy Legia bedziemy ogladac z blogim usmiechem na mordzie i znowu spotkamy sie na fecie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam kiedy Brożek opi..doli Skorżę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ale kopanina :( bez komentarza :( nie ma pomyslu na gre .... nic zero dno !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła gra przerażająco chaotycznie, nieskładnie i bez pomysłu w ofensywie, bo:
1. Wszyscy są przeraźliwie marni technicznie - dobre przyjęcie piłki pod kryciem to dla nich taki wyczyn, jak dla Himalaistów zdobycie Montu Everestu. 2. Nie ma taktyki ofensywnej. Skorża wyraźnie ogranicza się do rozstawienia piłkarzy na poszczególnych pozycjach, a dalej to niech sobie myślą kreatywnie... 3. Wisła nie wie, co ma robić z piłką zaraz po odbiorze (i to od bardzo dawna)- nikt się wówczas automatycznie nie aktywuje, nie pokazuje do podania. Rozegranie leży. Nawet Lewadia po obiorze wychodzi z własnej połowy 4-5 zawodników, a nie maksimum trzema i to jeszcze nie wiedzącymi, gdzie sie rozbiegać! 4. Lawina głupich i kompromitujących błędów (np: wrzuty z autu - tylko 1 na 5 jest dobry!!!), jakieś podwajanie przy wykonywaniu rzutów wolnych 40 metrów od bramki Ruchu (!), itd. dodatkowo psuje akcje i "szarpie grę". Jeśli strzelimy w tym meczu gola, to tylko jeśli Ruch nam go podaruje jakimś potężnym błędem, ewentualnie jakaś indywidualna szarża Małeckiego lub główka Marcelo przejdzie (małe szanse). Na razie nic innego w ofensywie nie mamy. A Jirsak nadaje się do rezerw - pokazuje po profesorsku, jak nie powinien grać ofensywny pomocnik/rozgrywający. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Może oni jeszcze się nie otrząsneli po szokującej wiadomości o wprowadzeniu wyższego podatku od gier hazardowych w kasynach
![]() ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam pieprzysz jak babcia z jajkami przed klatką... ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz za 2 kolejki nie bedziemy miec tych 3 pkt kolego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Andrzej Niedzielan nas pozdrawia. . .
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja pie.......
Panie Skorża sprzedaj pan jeszcze pół składu do Ruchu i h.... ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jestem osoba cierpliwą - mają teraz szansę na pokazanie czy mają jaja czy nie.... Bo ile moża przeżywać upokorzeń, łącznie z bramą strzeloną przez Wtorka...
![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wypierd...pilkarzyny razem z tym treneiro....!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i się k...rwa udało strzelić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|