The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2009, 10:46
Nie przesadzajmy z tym, że jest za cienka na mistrza Estonii. Levadia zremisowała u siebie z Galatasaray 1-1 bramkę stracili w końcówce meczu. Pokaż mi, który polski zespół tego by dokonał, bo ja nie wiem. Cracovia jest duuuużo słabsza od takiej Levadii i też przegraliśmy chociaż skład mamy jeden z najlepszych w tej nędznej lidze.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2009, 10:52
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy z tym, że jest za cienka na mistrza Estonii. Levadia zremisowała u siebie z Galatasaray 1-1 bramkę stracili w końcówce meczu. Pokaż mi, który polski zespół tego by dokonał, bo ja nie wiem. Cracovia jest duuuużo słabsza od takiej Levadii i też przegraliśmy chociaż skład mamy jeden z najlepszych w tej nędznej lidze.
zgoda ale bierz też pod uwage że Wisła rozgrywa mecze w Sosnowcu.Na Reymonta druzyna Skorży ograła Legie w tamtym sezonie,Cracovie,Barcelone i Beitar.Co prawda przegrała z Lechem ale w Poznaniu był remis.Obstaje przy swoim że Skorża jak i inni nasi klubowi trenerzy maja zbyt marny materiał ludzki do osiągania sukcesów w europie.Wydaje mi sie że przyczyna leży w marnym szkoleniu naszych kopaczy za juniora czy trampakarza.Europa nam uciekła na kilometry
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.12.2009 o godz. 11:44.
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 02.12.2009, 10:58
Z tym składem co teraz mamy powinniśmy wciągać całą tą ekstraklasę nosem, a jak jest każdy widzi. Jak tutaj sobie nie radzimy to co dopiero w pucharach.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2009, 10:59
rozarian napisał(a):Wyświetl post
"Dał nam tyle radości"...Szkoda tylko,że w pakiecie dostaliśmy największą hańbę w historii w postaci Leviadiowatego kołka prosto w serce.
fakt.
Szkoda.
Szkoda, że przed Levadią nie mielismy czasu żeby zgrywac nowych zatransferowanych piłkarzy, że wyszliśmy na te spotkania z marszu, z dopiero co przybyłym Jopem, z nowym rozgrywającym (zapomniałem nazwiska...) z nowym wysokim napastnikiem (tez zapomniałem), ze świetnym rozpoznaniem.
Fakt, że i z błędami w przygotowaniach do sezonu
"Mamy najlepszego trenera w Polsce"...a ja myślałem czytając ostatnio zwolenników Macieja,że od trenera w sumie niewiele zależy.
Nie bądź demagogiem.
W sumie od trenera zależy bardzo dużo, kiedy ma piłkarzy. Kiedy jednak ci piłkarze w pewnym momencie postanawiają stac się kopaczami, to i Mourinho ich nie przekona w ciągu kilku dni, żeby zachowywali się jak piłkarze a nie kopacze.
Podsumowując: współpraca trenera z kopaczami w naszej drużynie układa się dobrze, kiedy bez wysiłku trzeba pokonywać Piasty i Odry w celu utrzymania pierwszej pozycji w tabeli.
Kiedy jednak trzeba zacząć na poważnie grać w piłkę, bo przeciwnik się stawia (Levadia, Lech, Legia, Cracovia) jeden z trybików tej maszyny (kopacze) okazuje się być niewydolny.
Zmiana trenera nie spowoduje podniesienia jakości samych piłkarzy. Najwyżej przez kilka meczów więcej się będa starali.
Natomiast wymiana zużytych trybików przy zachowaniu tego samego ukladu sterującego.. i owszem
Reasumując,nasz trener ma genialne zasługi jeśli chodzi o sukcesy w mizernej lidze,natomiast wobec"Realu Pribałtiki"jego geniusz się ulatnia.
jak wyżej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.12.2009, 11:13
"Dał nam tyle radości"...Szkoda tylko,że w pakiecie dostaliśmy największą hańbę w historii w postaci Leviadiowatego kołka prosto w serce.
Naprawdę?
A dla mnie największa hańbą było 0-6 z Legią w `93. Byłeś wtedy już na świecie?

A nawet w samych występach pucharowcyh Wisły znam większe hańby.
Np. Dinamo Tbilisi, jeśli się weźmie pod uwagę ówczesny skład jakim dysponowaliśmy, i wcześniejsze rozwalcowanie WIT-a Tbilisi...
Albo jeszcze gorsza, bo prawdopodobne mające pozasportowe względy, porażka z Malmoe FF sprzed 30 lat...

Nie szermujcie z łaski swojej tekstami typu "największa hańba w historii".
Może ostatnich 3 lat. A nie 103.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.12.2009, 11:27
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Z tym składem co teraz mamy powinniśmy wciągać całą tą ekstraklasę nosem, a jak jest każdy widzi. Jak tutaj sobie nie radzimy to co dopiero w pucharach.
No faktycznie mamy w czym wybierac, a zwlaszcza teraz przy tylu kontuzjach.
,
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2009, 12:08
"Ojcze ciemko...ładnie to tak wybiórczo oceniać rzeczywistość?.Z pechową porażką z parchami toś mnie w ogóle rozbawił a do tego zapomniałeś o meczach z Legia i Lechem(1-1-8) czy też o meczach z Estońskim potentatem."

Przejrzyj proszę forum. Nawet po meczu z Legią (gorszym moim zdaniem niż z Cracovią) na forum nie było najężdżania na Skorżę. Pękło dopiero po porażce z Cracovią. A w tym meczu nasi kopacze zagrali ciutkę lepiej niż Legią.

No i proszę - nie jestem Ojciec ciemko tylko ojciec Ciemka. Ciemek już wprawdzie dorósł ale nadal jest moim synem
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2009, 12:10
it napisał(a):Wyświetl post
Nie szermujcie z łaski swojej tekstami typu "największa hańba w historii".
Może ostatnich 3 lat. A nie 103.
Nie mieszajmy w klęski sportowe całej sfery korupcyjnej,a co za tym idzie,sprzedania meczu Legii.Próba minimalizowania winy Skorży przybiera nieraz tak irracjonalne formy,ze odzywki z cyklu"a ile ty masz lat"średnio mnie ruszają.Zapewniam Cię też,że wolę już być przegranym z byłym zdobywcą Pucharu Zdobywców Pucharów(D.Tbill.),niż z prawiczkiem pucharowym z Tallina.
it
Senior Member

Stary 02.12.2009, 12:19
A skąd masz pewność co jest sferą korupcyjną, a co sportową? Może np. wyniki z Levadią czy Tbilisi należały do tej pierwszej?
I gdzie w moim poście widzisz "próbę minimalizowania winy Skorży"?

Więcej umiaru, mniej patosu życzę.
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.12.2009, 12:24
Przegrywamy ważne mecze, wygrywamy mecze z druzynami które nic nie prezentują i stąd te mistrzostwa, wygrywamy je na stojąco, bo nie ma tu konkurencji, a jak jest, to co z tego ze przegramy z Legią, Lechem, Cracovią a moze pozniej inną siłą super polskiej ligi ? Jak i tak mamy te kilka pktów wiecej za wygranie z ogórami prezentując brak stylu, że tego oglądac sie nie da. Dochodzi ciut lepszy przeciwnik i juz 'baty', najczesciej po 1:0.

rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2009, 12:33
I gdzie w moim poście widzisz "próbę minimalizowania winy Skorży"?
A
tę,że wg Ciebie Levadia to tylko najw.porażka ostatnich trzech lat.I tylko.Natomiast wg mnie,to tak,jakby jakąś kometa jeb...w wiślacki świat.Pozostańmy wobec tego przy swoich zdaniach.
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 02.12.2009, 12:43
Jaki jest wkład i wpływ trenara wraz ze sztabem na grę zawodników, nakreślił Zibi w swoim przedostatnim felietonie. Polecam przeczytać ze zrozumieniem.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 02.12.2009, 12:46
A nawet w samych występach pucharowcyh Wisły znam większe hańby.
Np. Dinamo Tbilisi, jeśli się weźmie pod uwagę ówczesny skład jakim dysponowaliśmy, i wcześniejsze rozwalcowanie WIT-a Tbilisi...
Jak się lepiej zastanowić to właśnie nasze "legendy" najpierw wyniosły nas na szczyt, a potem dzięki olewactwu spuścily nas w otchłań przeciętności. I żeby nie było, że przez przypadek to po roku wdeptały w ziemie.
Wieksze straty dla klubu i jego rozwoju przyniosły tamte porażki niż ta.
Markus
Senior Member

Stary 02.12.2009, 13:59
Powtórzę: to nie trener jest dziś największym problemem Wisły i powodem, dla którego klub nie odnosi wszystkich wyników na miarę oczekiwań.

Lepiej też, aby Wisła zamiast ładować pieniądze w kolejne rozwiązywane kontrakty i odprawy, przeznaczyła je na wzmocnienie za małej i rozbitej kadry, lub chociaż usprawnienie słabiutkiego marketingu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.12.2009, 15:09
Wojtas,

fakt, użyłeś sensownych argumentów. To sezon "na przeczekanie", ma się skończyć jak najszybciej. Dopiero za rok mamy grać na poważnie, na nowym stadionie przy R22.

Świetnie, tylko weźmy pod uwagę nie same wtopy w prestiżowych meczach, ale przede wszystkim styl. W grze zespołu powinna być widoczna jakaś myśl taktyczna, schematy gry i rozwój. Tego nie ma, męczymy się nawet ze słabeuszami. Mamy mało sytuacji bramkowych.

Skorża z pewnością pozwoli przeczekać ten trudny sezon w czubie tabeli, co w jakimś sensie będzie sukcesem.

Problem w tym, co dalej. Moim zdaniem ten trener daje znikome szanse na sukcesy w europejskich pucharach i to jest podstawowy problem!

A o Danie Petrescu lepiej zapomnieć, to nierealne. Dan nawet sentyment do Wisły ma, ale on już wyrobił sobie nazwisko. To trener z wyższej półki, on za chwilę pewnie trafi do Premiership. I poradzi tam sobie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.12.2009, 15:36
Ja tak patrze z boku i jednak wydaje mi sie ze troche przesadzacie. Czy rzeczywiscie Wisla ma az tak dominujacy sklad w Lidze ?
Czy Brozek jest rzeczywiscie tak duzo lepszy od Lewandowskiego czy Nowaka?
Czy Kirm prezentuje sie duzo lepiej od Peszki czy moim zdaniem slabego Rybusa?
Czy srodkowy Jirsak to taka klasa ze nie doruwnuja mu Iwanski czy Stilic?
Czy Diaz jest az takim kozakiem ze Bandrowski czy Giza moga mu tylko buty czyscic ?
Czy moze wkoncu Pawalek to pilkarz ktory potrafi wybraniac mecze w przeciwienstwie do Muchy czy chocby malolata Burica albo balwana Sapeli?
OK. Marcelo z Glowackim to najlepsza para stoperow w Ekstraklasie, ale czy Astiz-Choto badz Arboleda-Bosacki sa az tyle gorsi ze Wisla powinna miec w tabeli dwucyfrowa punktowo przewage?
Czy rezerwowy Jop jest w czyms lepszy od Kumbeva, Tanevskiego czy Djurdjevica?
A moze odpowiedzmy na pytanie: Czy Lobodzinski, Cantoro czy Cwielong mieliby szanse grac w podstawowym skladzie w Lechu badz Legii?

Moja wypowiedz tyczy sie tylko Ekstraklasy. Ze Wisla powinna ograc Estonczykow zgodze sie. Ze ma sklad z ktorym powinna zdobywac mistrzostwa z palcem w dupie - Nie.
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
kristos
Senior Member

Stary 02.12.2009, 15:59
IpkiS_Samo_zŁo napisał(a):Wyświetl post
Ja tak patrze z boku i jednak wydaje mi sie ze troche przesadzacie. Czy rzeczywiscie Wisla ma az tak dominujacy sklad w Lidze ?
Czy Brozek jest rzeczywiscie tak duzo lepszy od Lewandowskiego czy Nowaka?
Czy Kirm prezentuje sie duzo lepiej od Peszki czy moim zdaniem slabego Rybusa?
Czy srodkowy Jirsak to taka klasa ze nie doruwnuja mu Iwanski czy Stilic?
Czy Diaz jest az takim kozakiem ze Bandrowski czy Giza moga mu tylko buty czyscic ?
Czy moze wkoncu Pawalek to pilkarz ktory potrafi wybraniac mecze w przeciwienstwie do Muchy czy chocby malolata Burica albo balwana Sapeli?
OK. Marcelo z Glowackim to najlepsza para stoperow w Ekstraklasie, ale czy Astiz-Choto badz Arboleda-Bosacki sa az tyle gorsi ze Wisla powinna miec w tabeli dwucyfrowa punktowo przewage?
Czy rezerwowy Jop jest w czyms lepszy od Kumbeva, Tanevskiego czy Djurdjevica?
A moze odpowiedzmy na pytanie: Czy Lobodzinski, Cantoro czy Cwielong mieliby szanse grac w podstawowym skladzie w Lechu badz Legii?

Moja wypowiedz tyczy sie tylko Ekstraklasy. Ze Wisla powinna ograc Estonczykow zgodze sie. Ze ma sklad z ktorym powinna zdobywac mistrzostwa z palcem w dupie - Nie.
Oczywiście ,że nie mamy jakieś dominującej przewagi w składzie nad Legią ,czy Lechem.
Mnie osobiście jednak nie za bardzo podoba się styl gry prezentowany przez naszą drużynę ,brak jakiś schematów wypracowanych przez szkoleniowca ,teraz jakby trochę przygotowanie fizyczne siadło ,brak dyscypliny w zespole ( tz."ludzie wiatraki" wymachujący rękami).
Wszystko to leży w gestii trenera.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2009, 16:18
Tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Jak Skorża miał Kosę czy Paulistę w składzie, czyli piłkarzy 'nieco' bardziej kreatywnych niż Łobo czy Ćwielong to i stylu nam nie brakowało. Teraz stylu nie mamy, ale i brak nam piłkarzy którymi można by ten styl tworzyć. Zmiana trenera to najgorsza możliwość, bo to zwyczajnie nic nie da. Bez piłkarzy to nawet Mourinho gówno ugra. A ponadto Legia i Lech tylko czekają na Skorżę, i jestem w 90% przekonany że wtedy to przestaniemy być nawet królami tego własnego podwórka.
Wprawdzie dla niektórych tutaj mistrzostwo 'żałosnej' polskiej ligi nic nie znaczy, ale dla mnie znaczy. Bo my przecież też jesteśmy częścią tej 'żałosnej' polskiej ligi. I dopóki cała liga nie podniesie poziomu, dopóty będziemy dostawać lanie w europucharach, czy to z Petrescu czy to ze Skorżą na ławce.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2009, 16:22
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wojtas,

...
Świetnie, tylko weźmy pod uwagę nie same wtopy w prestiżowych meczach, ale przede wszystkim styl. W grze zespołu powinna być widoczna jakaś myśl taktyczna, schematy gry i rozwój. Tego nie ma, męczymy się nawet ze słabeuszami. Mamy mało sytuacji bramkowych.
...
Za nieumiejętność prawidłowego przyłożenia nogi do piłki i co za tym idzie makabryczną ilość strat, zmarnowanych setek, nie obciążałbym winą trenera, te umiejętnosci wynosi się ze szkółki piłkarskiej lub się zapomina przez lenistwo i brak zaangażowania na treningach. Jeżeli Skorża nie zapewnia dobrego stulu według Ciebie to jaki styl zapewniał przez wielu hołubiony, odnoszący w Europie Petrescu?
Ostatnio edytowane przez podszywacz : 02.12.2009 o godz. 16:24.
Раз два трзы, Туск ухади!
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.12.2009, 16:30
Cytat:
Tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Jak Skorża miał Kosę czy Paulistę w składzie, czyli piłkarzy 'nieco' bardziej kreatywnych niż Łobo czy Ćwielong to i stylu nam nie brakowało. Teraz stylu nie mamy, ale i brak nam piłkarzy którymi można by ten styl tworzyć. Zmiana trenera to najgorsza możliwość, bo to zwyczajnie nic nie da. Bez piłkarzy to nawet Mourinho gówno ugra. A ponadto Legia i Lech tylko czekają na Skorżę, i jestem w 90% przekonany że wtedy to przestaniemy być nawet królami tego własnego podwórka.
Wprawdzie dla niektórych tutaj mistrzostwo 'żałosnej' polskiej ligi nic nie znaczy, ale dla mnie znaczy. Bo my przecież też jesteśmy częścią tej 'żałosnej' polskiej ligi. I dopóki cała liga nie podniesie poziomu, dopóty będziemy dostawać lanie w europucharach, czy to z Petrescu czy to ze Skorżą na ławce.
Podpisuje się rękami i nogami !!!

kristos
Senior Member

Stary 02.12.2009, 16:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A ponadto Legia i Lech tylko czekają na Skorżę, i jestem w 90% przekonany że wtedy to przestaniemy być nawet królami tego własnego podwórka.
Dobre ,co ja mówię bardzo dobre.
Ja to chyba bym się rozpłakał jakby Skorża poszedł do Warszawy ,lub Poznania ,tylko musiałbym się zastanowić z jakiego powodu.
Żeby było jasne, to na razie nie spieszyłbym się ze zmianą trenera - każdy musi mieć jakąś szanse na poprawę.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2009, 16:57
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
jaki styl zapewniał przez wielu hołubiony, odnoszący w Europie Petrescu?
pewnie odnoszacy sukcesy?

jaki styl?
95 minut na pełnych obrotach, dojrzałe ustawianie się, dochodzenie do mnóstwa sytuacji (inna sprawa z ich wykorzystaniem: kłaniają się podstawy rzemiosła a raczej ich brak), niedopuszczanie przeciwnika w okolice swojego pola karnego,... mógłbym tak dalej, ale po co?
Przecież wszyscy "wiedzą", że za Petrescu była tylko "dzida do przodu"

W.O.J.Z.I.N
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 02.12.2009, 17:01
Maciek Skorza najlepszy trener w lidze tylko ze odpadlo mu kilku graczy ktozy tworzyli trzon Arek Sobol Brozio gra w krate ale to przez to ze wiecznie po obijany Maly jest dobry ale zdaja mu sie slabsze momenty krotka lawka i pare wpadek wiadomo z kim ale nie zapominajmy gdzie gramy w sosnowcu to nie jest to samo !!! ale przypomnijmy sobie co bylo w koncowce roku otej samej poze tez przegralismy z ruchem i dolowalismy pod koniec rundy na koncu wygralismy i wtedy kazdy dawal mistrza lechowi gre w lm i zwalnial sko Skorze a co sie okazalo ze gralismy dobra rowna runde i wygralismy mysle ze mimo skorza nie dostanie zaduzo na transfery to mam nadzieje ze dokona pare sensownych transferow kilku do pierwszego skladu i pare uzupelnien nie ma co sie ludzic nie ma szansy ze bedziemy grali pieknie to nie reymunta ale bedziemy gromadzili punkty i mistrza zdobedziemy i mysle potem wracamy do siebie na Reymunta i w lidze rozwalamy w szystkich a przy usmiechu losu do ligi mistrzow mam nadzieje ze trenerem dalej bedzie MACIEK SKORZA
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2009, 17:07
kristos napisał(a):Wyświetl post
Dobre ,co ja mówię bardzo dobre.
Ja to chyba bym się rozpłakał jakby Skorża poszedł do Warszawy ,lub Poznania ,tylko musiałbym się zastanowić z jakiego powodu.
Czyli mam rozumieć że nie sprawia ci żadnej różnicy czy mistrzem jesteśmy my, czy ci z Poznania czy Warszawy?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2009, 17:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
pewnie odnoszacy sukcesy?

jaki styl?
95 minut na pełnych obrotach, dojrzałe ustawianie się, dochodzenie do mnóstwa sytuacji (inna sprawa z ich wykorzystaniem: kłaniają się podstawy rzemiosła a raczej ich brak), niedopuszczanie przeciwnika w okolice swojego pola karnego,... mógłbym tak dalej, ale po co?
Przecież wszyscy "wiedzą", że za Petrescu była tylko "dzida do przodu"
Przyznam że nie dokońca Cię zrozumiałem, ja miałem na myśli że Wisła za Petrescu to mordercze treningi i nic więcej. Granie na aferę, pomijanie linii pomocy. Nie oceniam Petrescu za pracę w obecnym klubie.
Раз два трзы, Туск ухади!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2009, 17:21
Przyznam że nie dokońca Cię zrozumiałem, ja miałem na myśli że Wisła za Petrescu to mordercze treningi i nic więcej. Granie na aferę, pomijanie linii pomocy. Nie oceniam Petrescu za pracę w obecnym klubie.
Weź Ty sobie załatw archiwalne mecze i oglądnij a potem pisz.Petrescu miał tego pecha że każdy w pamięci miał jeszcze, jakby na to nie patrzeć, bardzo ładną dla oka piłkę Kaspra - tak patrząc faktycznie gra za Petrescu nie mogła się podobać, tyle że z drużyny Kaspra zostały zgliszcza.Gdybyś dziś - mając świeży obraz tego co od jakiegoś czasu gramy - oglądnął sobie większość meczów za Petrescu - pewnie byś powiedział - wow, ta drużyna jednak grała całkiem przyzwoicie.

A tak w ogóle to może by wypadało zawiesić na jakiś czas dyskusje na temat trenera - argumenty każdej ze stron są jasne ,nie ma sensu się żreć , trza poczekać co przyniesie przyszłość

Ja jeszcze liczę na Skorżę - byle dotrwał do zimy i byle miał możliwości by wyciągnąć wnioski(także a może w pierwszej kolejności)personalne.
94 - Allah Akbar!!
W.O.J.Z.I.N
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 02.12.2009, 17:25
Pamietacie jak grala wisla za Petrescu

najpierw gral 3-5-2 gra sie opierala na podaniach do Kuby i Brozia gralismy bardzo cofnieci i nie mielismy zbyt wielu pomysłow na gre z przodu w grze z przodu bylo duzo przypadku a czasami haousu !! ale wtedy przynaj mniej biegali wiecej
FraMat
Senior Member

Stary 02.12.2009, 17:59
pisalem o stylu Wisły za Petrescu

W.O.J.Z.I.N napisał(a):

najpierw gral 3-5-2 gra sie opierala na podaniach do Kuby i Brozia gralismy bardzo cofnieci i nie mielismy zbyt wielu pomysłow na gre z przodu w grze z przodu bylo duzo przypadku a czasami haousu !! ale wtedy przynaj mniej biegali wiecej
Nie skomentuję

Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.12.2009, 18:03
W.O.J.Z.I.N napisał(a):Wyświetl post

No to mniej czy więcej?!
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.12.2009, 18:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Weź Ty sobie załatw archiwalne mecze i oglądnij a potem pisz.Petrescu miał tego pecha że każdy w pamięci miał jeszcze, jakby na to nie patrzeć, bardzo ładną dla oka piłkę Kaspra - tak patrząc faktycznie gra za Petrescu nie mogła się podobać, tyle że z drużyny Kaspra zostały zgliszcza.Gdybyś dziś - mając świeży obraz tego co od jakiegoś czasu gramy - oglądnął sobie większość meczów za Petrescu - pewnie byś powiedział - wow, ta drużyna jednak grała całkiem przyzwoicie.
Bzdura. Taktycznie Wisła Petrescu nie istniała. Opierała się na wybieganiu i indywidualnym wyszkoleniu zawodników.
Drużyna Skorży nawet teraz jest lepsza taktycznie. Lepiej się przesuwa, asekuruje i lepiej gra atak pozycyjny. Gdy Skorża na początku pracy w Wiśle miał skład porównywalny z Petreskowym przepaść pomiędzy stylami tych dwóch zespołów była ogromna.

Największym problemem obecnej Wisły jest słabiuteńka pomoc. Mamy jednego niezłego skrzydłowego w osobie Kirma, wybieganego przecinaka z Kostaryki i to by było na tyle. Nasz najlepszy prawy pomocnik gra w ataku, a Diazowi na środku partneruje albo facet notorycznie zakładający czapkę niewidkę, albo emeryt, któremu ciężko byłoby znaleźć inny klub w ekstraklasie (bo dla dobrych zespołów byłby za słaby, a dla słabych - zbyt drogi).
Ostatnio edytowane przez jova : 02.12.2009 o godz. 18:14.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów