|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy kogokolwiek to interesuje, ale Hutnik Kraków rozegrał niedawno ostatni mecz w swojej historii. Klub jest na pierwszym miejscu 3 ligi i wszystko na to wskazuje, nie zagra już na wiosnę...
Przypomnę tylko, że Hutnik w latach dziewięćdziesiątych był jedną z czołowych drużyn ówczesnej pierwszej ligi i przez dwa lata jedynym reprezentantem Krakowa na tym szczeblu rozgrywek. Raz zajął nawet trzecie miejsce. Notabene, ale się im wiedzie, zainstalowano im niedawno oswietlenie, zagrali kilka meczy i się zwijają. Dziwnie trochę tak bez Hutnika będzie... Trochę linków z historii ![]() - tutaj - przyznam szczerze, sam się cieszyłem z wyniku meczu z Cracovią, http://www.youtube.com/watch?v=G3mWR...eature=related , - mecz z AS Monaco - http://www.youtube.com/watch?v=6lrjmzK2Uyo
Ostatnio edytowane przez Wiesiek : 02.12.2009 o godz. 00:36.
![]()
Iskra Opole ....
Ja Iskre tralalala.... Iskra Opppolee ..... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Przyczyną ponoć są problemy finansowe, na gwałt poszukują inwestora. Czytałem gdzieś, że prowadzą już rozmowy z zainteresowanymi, ale na razie konkretów brak. Bez względu, czy ktoś zainwestuje w ten klub skład tak i tak pójdzie w rozsypkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
bardzo dobrze, następna w kolejce jest Cracovia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To jak to nie znajda inwestora -koniec znajda inwestora -tez koniec nie orientuje sie w sparwach Hutnka .... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powtórzy się pewnie scenariusz znany z innych polskich klubów. Ogłoszą upadłość, by później zacząć z czystym kontem od najniższej klasy rozgrywkowej.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
szkoda... Żadnemu klubowi nie życzę upadku...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No cóż...Szkoda klubu osiedlowego Hutnik Kraków, bo to jednak kawałek historii polskiej piłki. Grali w PUEFA, mieli kilku znanych piłkarzy w składzie. Ale z drugiej strony jako kibic Wisły nie będę po nich płakał. Zycze powodzenia w najniższych klasach rozgrywkowych. Jednocześnie przypominam, że zaraz po Hutniku , w podobnej sytacji , znajduje sie Unia Tarnów.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Sytuacja jest o tyle ciężka, że nawet w przypadku grania Wisły i Cracovii na wiosne nie uratuje to budżetu Hutnika. Ostanio było posiedzenie zarządu ale nie ogłoszono upadłości jakby dając szanse, lub łudząc sie że mówienie o ewentualnym sponsorze to nie sfera marzeń. Słucham opowiesci co się dzieje w klubie a podejście kibiców do tej sytuacji musi budzic szacunek.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 02.12.2009 o godz. 08:11.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TSNH. Czy by ich uratowało czy nie , to tego nie wiem. Mieliby napewno wiecej inwestycji w stadionową infrastrukturę, a także pieniądze na funcjonowanie np. w niższej klasie rozgrywkowej.A tak początek jest w 6.lidze o ile sie nie mylę. Gumiorskiego fana wola, aby wracać do przedszkola ;-)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.12.2009 o godz. 15:11.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Doprowadzily do tego wladze miasta i sami kibice HKS (czyli sprawa w/w wynajmu stadionu). Wynajem stadionu dwom klubom to intratny biznes jak na klub z miniaturowym budzetem
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ciężko im się będzie podnieść. Takie kluby jak Lechia czy Pogoń dały radę, ale ich kibicowski potencjał bił Hutnika na głowę. Tym bardziej, że mają w mieście rywali w postaci nas i judków. Szacunek im się należy, bo w lidze grają buraczanej a w niektórych meczach i tak prezentują się lepiej od Cracovii
.![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pamiętam jak rozjechali w pucharze UEFA jakiś amatorów z Azerbejdzanu 9:0
Myśle że przedwczesnie piszesz o upadku Hutnika, jakoś sie wykaraskają z tej sytuacji zobaczycie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciekawy temat
Nie wiem czy ktos slyszal ale ponoc Cupial ma chrapke na wykupienie akcji Hutnika. Tak slyszalem od kuzyna ktory tam gra...ile w tym prawdy nie wiadomo. Jezeli znajdzie sie inwestor to bedzie musial splacic bodajze 5 mln zl dlugo. Jezeli oglosi upadlosc a dopieor wtedy przejmie go inwerstor to zaczna od najnizszej klasy rozgrywkowej. Troche szkoda ich bo napewno wole HKS niz panienki z drugiej strony blon. Hutnikowi brakuje madrego czlowieka ktory umie rzadzic klubem a nie wszystkie premie brac pod siebie jak bylo do tej pory |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
kolega z huty tak mi to mniej więcej tłumaczył - hutę jako zakłady przejęły japońce albo chińczyki, i jakaś tam część huty ze sprzedaży wyprodukowanych przeznaczała jakiś tam % na Hutnik, a że teraz inwestor (żółtki) nie produkują to kasy na Hutnika po prostu nie ma.
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
dalej produkują, tylko już nie sponsorują Hutnika. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie Japońce ani Chińczyki tylko Chindusi a konkretnie Pan Mittal stąd nazwa. teraz centrala firmy jest w Katowicach i generalnie można powiedzieć że ma gdzieś Hutnika i sport w Polsce a w krótce i pewnie zakad.
Do póki Huta im T.Sendzimira nie była sprzedana - Hutnik jakoś działał....ale się skończyło |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chindusi
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hah - swego czasu jak ktoś chciał robić interesy z Hutą to musiał bulić na Hutnika - 'co łaska ale nie mniej niż'
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Z innej beczki,może warto w takim układzie zaprosić najlepszych graczy Hutnika do Wisły na jakieś testy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mittal to Hindus(czyli pochodzi z indii). wątpie, żeby pozbywał się kury znoszącej złote jajka (chodzi o całego arcelora) a to że gdzieś ma piłke nożną to fakt
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mittal Steel to konsorcjum Hindusko-brytyjskie...a obecnie, po połączeniu z Arcelorem już hindusko-brytyjsko-luksemburskie
istnieje teraz pod nazwą ArcelorMittal i jest monopolistą w branży Hutniczej w Polsce...bodajże ponad 70% produkcji stali w naszym kraju. Nie wiem czy nie są też monopolistą światowym...na pewno największym producentem. cóż...gdyby chcieli to mogliby z Hutnikiem wejść do LM Dlatego nie ma się co dziwić że nie chcą finansować Hutnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Można by tak kupić kilku zawodników z tamtąd, którzy się wyróżniają. Myślę, że 2 czy 3 po 100-150 tyś euro i byłby wilk syty i owca cała. Potem byliby wypożyczeni bezpłatnie i tak by grali w Hutniku. Nie wiem jak wam, ale mnie szkoda ich, bo byłoby pięknie, aby 3 krakowskie kluby grały w Ekstraklasie
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() Skoro huta nie chce ich sponsorować to... sorry, Winnetou, ale komuna skończyła się dawno temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mi tam ich jest nie żal, mogli przyjąć nas na jesień i wiosnę i na pewno nie byłoby mowy o żadnym upadku.. Następna w kolejce jest dama z kałuży
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ale gdzie była polska piłka za komuny, a gdzie jest teraz? to był jeden z niewielu pozytywnych aspektów tamtego ustroju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Trzeba być dzisiaj niezłym farciarzem jak Bełchatów i lubinki żeby się obławiać na państwowej lub post-państwowej kasie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a co do Hutnika, tak jak wszyscy piszą, sami są sobie winni...mogli podtrzymać swój żywot godząc się na gre Wisły i Cracovii na ich stadionie...zawsze coś kasy by wpadło. Ale szkoda mi takich klubów. |
|
|