The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2009, 16:57
Ale duży minus za Marcelo!przy stanie 0:3 powinien po przerwie do zmienić!!
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.11.2009, 16:58
Gdyby nie to że Marcelo nie zagra z Ruchem i Diaz bedzie musiał grać na srodku to Piotrka Brożka juz do końca rundy z młodej ekstraklasy bym nie wypuścił.
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2009, 17:45
Dobrze Skorza postąpił..powinna byc surowa kara ale taka zeby druzyna na tym nie straciła..Piotrek powinien przyjsc na następny trening i przeprosic za to co zrobił
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.11.2009, 17:56
Panie Maćku, po raz pierwszy jestem całkowicie z panem, poza jedną pana wadą największą, czyli pana minimalizmem, który zaprezentował pan w drugiej połowie meczu a podsumował pan słowami " Pepe, dajcie im pograć ". Musi pan wyleczyć się z kunktatorstwa i minimalizmu, który z ust trenera mistrzowskiego klubu nigdy, przenigdy w życiu, nie może się powtórzyć, bo wtedy będę pierwszym i największym pana wrogiem, gdyż takie pana podejście wobec Wisły jest wodą na młyn dla minimalizmu jej wielu piłkarzy oraz przyczyną braku jej rozwoju za pana kadencji. Takie zachowanie, najpierw pana a w ślad za pana rozkazami, pana piłkarzy, jest absolutnie nie akceptowalne. Liczę na pana samorefleksję i że wyciągnie pan wobec siebie, jedyne słuszne wnioski na przyszłośći i to nie po utracie "głowy" czy lidera ligii, gdyż jak dotąd wyciągał pan wnioski dopiero po fakcie i wielokrotnych powtórzeniach tych samych błedów minimalizmu, które zawiodły pana i Wisłę na skraj przepaści w pucharach z Levadią oraz z prestiżowymi rywalami Wisły w lidze.

Mecz z Odrą powinien wykazać tak mnie czyli kibicom, jak i panu oraz Cupiałowi, co jest grane w Wiśle. Jestem zbulwersowany zachowaniem się Piotrka Brożka oraz postawą innych polskich piłkarzy Wisły z dotychczasowego, podstawowego składu. Zachowanie Piotrka Brożka i jego słowa do pana " to wyjdź i zagraj sam " obrazują podejście nie tylko samego Piotrka do Wisły i pana czy Cupiała, który to Cupiał, ilekroć przybył na mecze Wisły, to dostawał policzek od polskich piłkarzy, podobny do tego, jaki dzisiaj obnażył wreszcie publicznie Piotr Brożek i to w imieniu jak mniemam, także swojego brata Pawła oraz kilku innych polskich piłkarzy Wisły. Wyraźnie widzę zmęczenie materiału, które odważyło się w imię swoich minimalistycznych interesów, zaprzepaścić nawet 50 letni okres dominacji nad Cracovią, psując relację na linii kibice- piłkarze. Cieszy jedynie przypadek Patryka Małeckiego, który może i przypadkiem, ale przyłączył się dziś do tej dobrej strony Wisły i oby już tak mu zostało, choć jego wypowiedź pomeczowa i apologia wobec Brożków, trochę podważa tą moją nadzieję. Kto, jak kto, ale ci 3 piłkarze tj. Brożkowie i Małecki, to dla Skorży powinni pójść w ogień, gdyż zawdzięczają mu najwięcej ze wszystkich dotychczasowych trenerów Wisły, a nie pyskować na niego lub podważać jego kompetencje a o braku zaangażowania nie mówiąc. Liczę w przyszłości także na Boguskiego oraz Sobolewskiego i Głowackiego, gdyż nie podejrzewam ich o trzymanie strony z minimalistami i nieudacznikami.

Brawa za decyzję nie tylko wobec Piotra Brożka, ale także wobec Łobodzińskiego. Mam nadzieję, że ten przepłacany antypiłkarz już nigdy nie zagra w podstawowym składzie i nie będzie zgarniał całej puli z przeogromnego, swojego kontraktu a Piotrek Brożek dostanie lekcję pokory na całe swoje życie. Najdalej zimą proszę usunąć trwale ze składu mgr. Jopa oraz Ćwielonga. Oni także nie nadają się do Wisły absolutnie, tak pod względem charakterów, jak i umiejętności. Proszę już teraz dawać szansę piłkarzom ME a zwłaszcza Leszczakowi, o ile rozumie on pojęcie profesjonalnej pracy i gry oraz szacunku do Wisły, jak sam pan o to u niego się martwi. Jirsaka proszę wysłać na siłownię i zadbać o jego kondycję i wydolność a wtedy stanie się on bardziej wartościowym piłkarzem. Postawa Marcelo powinna być wzorem dla pozostałych piłkarzy Wisły, tak na boisku, jak i poza nim.

Dość psucia atmosfery boiskowej walki, przez sfrustrowanych piłkarzy Wisły z pod gwiazdy minimalizmu i nonszalancji oraz wiecznego pyskowania i narzekania na wszystkich poza sobą samym. Dość tolerowania niechlujstwa i kunktatorstwa w Wiśle. Mam nadzieję, że stać pana aż na taką niezbędną w Wiśle metamorfozę, bo jeśli nie, to proszę już teraz podać się do dymisji, gdyż Wisła nie przetrzyma kolejnego blamażu pucharowego w dobie jej finansowego kryzysu, w dużej mierze spowodowanego właśnie wcześniejszymi blamażami pucharowymi, gdyż jdynym i największym źródłem dochodów Wisły, powinny być pieniądze, leżące na boiskach, zwłaszcza pucharowych a nie wyłącznie kasa ligowa z : Cupiała, kibiców i Ekstraklasy z canałem + włącznie. Żarty w Wiśle się skończyły i musi mieć pan tego pełną świadomość, bo tu nie tylko pan może stracić pracę, ale Wisła może stracić o wiele więcej a może i wszystko, jeśli nie wyciągnie się teraz niezbędnych wniosków z dotychczasowych błędów. Sam Cupiał także powinien zareagować i udowodnić, że jeszcze Wisła i TF nie umarły. Nowi piłkarze profesjonalni są Wiśle potrzebni, jak nigdy dotąd. Formuła trenerskich cudotwórców się wyczerpała. Pora na profesjonalistów i ciężką pracę wszystkich Wiślaków.
Ostatnio edytowane przez kot : 29.11.2009 o godz. 18:29.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.11.2009, 18:04
Kocie czy ty myślisz że Skorża to przeczyta?Bo tak piszesz jakby zaraz po meczu trener wskakiwał na to forum i z wypiekami czytał co napisaliśmy...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.11.2009, 18:20
"Dajcie im pograc" to podsumowanie pracy Pana Macieja.heh
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2009, 18:36
max TS napisał(a):Wyświetl post
"Dajcie im pograc" to podsumowanie pracy Pana Macieja.heh
Po wszystko na mój koszt czas na dajcie im pograć
Piggy oddaj hajs
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.11.2009, 19:14
To ja mam pytanie do Pana Macieja "dajcie im pograć" Skorży - Czy takimi słowy motywował Pan zespół w przerwie na drugą połowę ? Jeśli tak to żegnam ozięble.
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 29.11.2009, 19:24
Hypocrite, jesteś synonimem słowa "idiota". Albo fanem Pasów. Albo jedno i drugie...

Uran235 napisał(a):
Co do cytatu z trenera: "Pepe, dajcie im pograć"- robicie z igły widły. To nie było żadne kunktatorstwo tylko zwykłe fairplay. Odra wybiła w aut, bo leżał ich piłkarz, po naszym aucie Alvarez oddał Odrze piłkę też w aut. Ćwielong podszedł pod pressing i dlatego Skorża kazał mu zluzować i "dać im pograć".
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.11.2009, 19:39
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Hypocrite, jesteś synonimem słowa "idiota". Albo fanem Pasów. Albo jedno i drugie...
Ciekawe synonimem jakiego słowa ty jesteś kolego przedstawiając się tymi słowami ?

Widzę że nawet nie masz swojego zdania cytując posty innych
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.11.2009, 19:59
Wy chyba macie problem z głową. Skorża nie mówił drużynie by dała pograć Odrze, tylko zabronił Ćwielongowi latać 30 metrów od ich bramki bezsensu za piłką, której to nie miał szans przejąć. To że nasza obrona grała później w obronie tak na prawdę bez ustawienia to już inna sprawa (Burliga grał jak pomocnik nie obrońca, Alvarez często schodził do środka, a Marcel wybierał się na samotne rajdy z piłką).
Nie bierzcie wszystkich rozkmin Terleckiego na serio.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.11.2009, 20:01
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe synonimem jakiego słowa ty jesteś kolego przedstawiając się tymi słowami ?

Widzę że nawet nie masz swojego zdania cytując posty innych
Będąc tyle czasu na forum, powinieneś wiedzieć, że ignoruje się wpisy głupków chcących na siłę zaistnieć.

Brakło jednego wiatraka i Kirm strzelił dwie bramki. Gdyby brakło drugiego strzeliłby następne dwie.

Macieju Skorżo nie idź tą drogą, nie bój się stawiać na młodych, bo Ty niedługo odejdziesz, a nam zostaną następcy Twoich ponoć "niezastąpionych".
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2009, 20:02
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Banita.

...........
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2009, 20:15
gigant napisał(a):Wyświetl post
Będąc tyle czasu na forum, powinieneś wiedzieć, że ignoruje się wpisy głupków chcących na siłę zaistnieć.

Brakło jednego wiatraka i Kirm strzelił dwie bramki. Gdyby brakło drugiego strzeliłby następne dwie.

Macieju Skorżo nie idź tą drogą, nie bój się stawiać na młodych, bo Ty niedługo odejdziesz, a nam zostaną następcy Twoich ponoć "niezastąpionych".
niestety obawiam się że pan MS nie zareaguje ...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.11.2009, 20:42
Brawo Kocie, Twój post powinien trafić na skrzynkę mailową naszego treneiro.A na Twoje "konto" Maciej powinien przelać 0,5 litra dobrej wódki za dobre rady. Powaga
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2009, 20:51
Myślę, że Kirm dziś dobitnie skomentował słowa skierowane do niego przez Skorżę o rzekomym braku umiejętności. Jak jemu brak umiejętności na polską ekstraklasę, to co w niej robi 90% pozostałych piłkarzy!?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.11.2009, 20:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Kirm dziś dobitnie skomentował słowa skierowane do niego przez Skorżę o rzekomym braku umiejętności. Jak jemu brak umiejętności na polską ekstraklasę, to co w niej robi 90% pozostałych piłkarzy!?
Wystarczy powiedzieć, że Kirm jest podstawowym graczem kadry Słowenii, która awansowała na mundial. Na mundial przypadkowi gracze nie jadą
Wisła jest najważniejsza!
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.11.2009, 20:58
No nie popadajmy w zachwyt po jego jednym (moze drugim - Levadia) dobrym meczu.

Jak narazie to nie pokazywał nic poza szereg. Zgodze się natomiast co do "pozostałych piłkarzy".

Miejmy nadzieje że te bramki dziś pozwola Kirmowi uwierzyc w siebie i będzie cześciej brał gre na siebie. Bo naprawde nam jest ktos taki potrzebny.. i miejmy nadzieje ze to dopiero początek strzelania Andraża.

Ale bramka naprawde cudna.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2009, 20:59
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy powiedzieć, że Kirm jest podstawowym graczem kadry Słowenii, która awansowała na mundial. Na mundial przypadkowi gracze nie jadą
To co powiesz o reprezentacjach Engela i Janasa?

Ale akurat tutaj pełna zgoda, ponieważ Kirm w dużej mierze przyczynił się swoją grą do tego awansu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2009, 20:59
Jak jemu brak umiejętności na polską ekstraklasę, to co w niej robi 90% pozostałych piłkarzy!?
Co roku "szturmują" Ligę Mistrzów.
Kirm dzisiaj pokazał część swoich umiejętności, a myślę ,że może grać jeszcze lepiej. Nie chcę tu wyrokować ,ale zapowiada się na gracza o podobnym potencjale co Kosowski.
Problem do tej pory tkwił w tym ,że chłopak bał się indywidualnych akcji bo Brożek albo Małecki zawsze do nie wyskakiwali "z ryjem". Dzisiaj odniosłem wrażenie ,że Małecki się uspokojił (rozmowa ze Skorżą?), Pawła nie było no i Kirm w końcu pokazał kilka fajnych rajdów prawą stroną.Do tego nie bał się strzelić... no i wiemy co z tego wyszło......
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.11.2009, 00:12
Brawa dla Skorzy za decyzje co do Piotra Brozka.

Przez takie zachowania,jego czy jego brata czy od czasu do czasu Maleckkiego w tym roku my Kibice dawno tyle bolesnych ciosow w postaci porazek nie dostalismy.
Nie bedzie zaden pilkarzyna odpyskowywal ,zwlaszcza swojemu wlasnemu trenerowi.

Wyslac Brozka do Mlodej a po rundzie zastanowic sie co dalej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.11.2009, 00:21
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Problem do tej pory tkwił w tym ,że chłopak bał się indywidualnych akcji bo Brożek albo Małecki zawsze do nie wyskakiwali "z ryjem".
Też to zauważyłem. Kirm do dorby grać, ale z niezbyt mocną psychiką. Jak się na niego wydziera sfrustrowany Paweł Brożek, to nie gra tego co by mógł grać, jakby atmosfera w drużynie była inna. Może dzisiaj nie był taki przytłoczony...

A Brożkom nerwy puszczają - dziś Piotrek zapyskował nieładnie, i Skorża zadziałał natychmiast. Podoba mi się postawa po sprawie - żadnego rozdrapywania ran, tylko brudy pierzemy w szatni (vide wypowiedź Skorży "Nic się nie stało, ...Piotrek tylko zasygnalizował zmianę.." )
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.11.2009, 00:30
Tydzień temu powiedziałem, piłkarze robią to samo co z Petrescu czyli go zwalniają. Z taką grą jak dziś na pasiaste damy tydzień temu by starczyło.

Tym bardziej upewniłem się że ewentualna zmiana spowoduje odbicie na kilka meczy a później wracamy do starych przyzwyczajeń.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.11.2009, 00:39
No niestety - jeszcze rok temu oba Brożki grały świetnie - jeden walił gola za golem, drugi wydawał się być najlepszym lewym obrońcą w lidze - dziś przy całej sympatii do nich, wydają się być karykaturą piłkarzy.
Gdyby tylko grali słabo, ale ich postawa jest skandaliczna.Chujowa sprawa bo jeszcze nie tak dawno ołtarz im budowaliśmy a teraz to wygląda na to że najlepiej dla drużyny by było , gdyby się ich udało jakoś pozbyć.
94 - Allah Akbar!!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.11.2009, 00:44
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy spojrzeć, gdzie nasi gwiazdorzy śpią na zgrupowaniach (same 5 gwiazdek)
Nie chcę się czepiać ale tak gwoli ścisłości,ileż to w Polsce jest pięcio gwiazdokowych hoteli?W Krakowie jest raptem pięć? Zazwyczaj takie hotele są umiejscowione w ścisłym centrum miast. Czy w cetrum miasta śpi nasza druzyna jak gra na wyjeżdzie?Poza tym spójrz ile kosztuje noc w takim hotelu,pomnóż przez liczbę zawodników i zastanów się kogo na to stać. 3 gwiazdki chyba wystarczą i po co robić legendy?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.11.2009, 00:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No niestety - jeszcze rok temu oba Brożki grały świetnie - jeden walił gola za golem, drugi wydawał się być najlepszym lewym obrońcą w lidze - dziś przy całej sympatii do nich, wydają się być karykaturą piłkarzy.
Gdyby tylko grali słabo, ale ich postawa jest skandaliczna.Chujowa sprawa bo jeszcze nie tak dawno ołtarz im budowaliśmy a teraz to wygląda na to że najlepiej dla drużyny by było , gdyby się ich udało jakoś pozbyć.
Zgadzam się. Współczuje Skorży, że musi ich trzymać na boisku, bo nie ma zmienników - ktoś tu chciał zobaczyć jak grają zmiennicy, więc dziś można było popatrzeć ile jeszcze brakuje Burlidze, żeby wskoczyć do składu. A wszedł na zmęczonego przeciwnika. Indywidualnie Ćwielong też zagrał dużo gorzej niż zagrałby kontuzjowany Paweł Brożek, ale przynajmniej drużynowo dzięki tej zmianie wypadliśmy lepiej.

Mam jednak nadzieje, że się sprawa rozwiąże. Brożki chyba czytają to forum od czasu do czasu i zupełnie zaślepieni nie są, a i Skorża ma szanse udowodnić, że potrafi ich jakoś poukładać i sprawić, żeby wrócili na dobre tory.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.11.2009, 00:51
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Przez takie zachowania,jego czy jego brata czy od czasu do czasu Maleckkiego w tym roku my Kibice dawno tyle bolesnych ciosow w postaci porazek nie dostalismy.
Nie bedzie zaden pilkarzyna odpyskowywal ,zwlaszcza swojemu wlasnemu trenerowi.

Wyslac Brozka do Mlodej a po rundzie zastanowic sie co dalej.
Ale kiedy Pietia zachował się podobnie? Moim zdaniem to jeden z najspokojniejszych zawodników BG. Odpyskował, fakt ale to nie w jego stylu przecież...więc coś tam musi być na rzeczy.

Którego Brożka chcesz wysyłać do ME?

Matti123, ja go osobiście nie znam. Nie wiem jak Ty... ja mam takie zdanie po tym to co widzę po nim a boisku od jakiegoś czasu. A napisałem "jeden z najspokojniejszych" i tego się będę trzymał.
Powód: post niżej
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 30.11.2009 o godz. 01:03.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.11.2009, 00:53
Pietia najspokojnieszym to chyba coś ci się pomyliło
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.11.2009, 01:05
To ja dorzucę się do tematu Pietii i Skorży. W pełni popieram decyzję trenera o natychmiastowym ściągnięciu zawodnika- trener musi mieć szacunek u piłkarzy i nie może sobie pozwolić na to żeby mu jakikolwiek grajek na głowę wchodził i pyskował. Jednakże obaj panowie powinni porozmawiać po męsku, ale na spokojnie, bo wina jest moim zdaniem obopólna. Tak, bezsprzecznie zawodnik nie powinien pyskować trenerowi, ale trener nie może samemu prowokować takich sytuacji, a to właśnie zrobił Skorża. Dał się ponieść emocjom i zamiast zdecydowanie zwrócić piłkarzowi uwagę to zaczął skakać jak głupi i wymachiwać rękami. To jest pierwsza podstawowa zasada przywództwa- nie okazuje się emocji. Żeby cię roznosiło w środku, musisz mieć kamienną twarz, nie możesz sugerować, że działasz pod wpływem impulsu. Przykład, z którym wielu ludzi się spotkało- pies. Kiedy właściciel krzyczy na psa, grozi mu itp. może go co najwyżej zastraszyć albo zakatować, ale wrzaskiem itp. nie wywoła pożądanego zachowania. Natomiast spokojne, ale zdecydowane i wyraźne komendy spotykają się z posłuchem psa. I to, możecie wierzyć lub nie, jak najbardziej przekłada się na ludzi. Jeżeli będzie się agresywnym w stosunku do innych ludzi, będzie się wywoływało u nich agresję. Reakcja zależy od statusu środowiskowego agresora. Jeżeli agresor ma zdecydowanie silniejszą pozycję, osoba zaatakowana opanuje swoją agresję i schowa ją "na później" i wykorzysta w dogodnej sytuacji. Jeżeli przewaga nie jest znacząca, to może dojść do otwartego rewanżu, dodajmy, że niektórzy ludzie mają po temu dodatkowe inklinacje. Nie od dziś wiadomo, że bracia pokrzykują na wszystkich dookoła i taka reakcja Brożka była bardzo prawdopodobna. Ale ja też rozumiem piłkarza, bo jestem przeświadczony, że Boguski czy Jirsak nie odszczeknęliby się trenerowi, ale przy pierwszej nadarzającej się okazji zemściliby się.

Brożek nie miał prawa pyskować trenerowi i nie może to przejść bez echa, ale trener sam sobie zgotował ten ambaras. Co więcej, trener potrzebuje Brożka w następnym meczu, bo obrona się sypie. Co by teraz Skorża nie zrobił, będzie to ze szkodą dla drużyny. Brożek odsunięty od składu to osłabienie piłkarskie, w dodatku nie czarujmy się- jeśli Brożek odważył się odszczeknąć trenerowi na meczu, to nie wierzę żeby ze spokojem przyjął odsunięcie od składu( Kirm albo Burliga w obronie to będzie jawne odsunięcie od składu). Wpuszczenie Brożka z powrotem na boisko, kiedy incydent zarejestrowały media, na pewno osłabi pozycję trenera w szatni.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2009, 01:28
Nie ma co robic z tego incydentu jakiejs afery. Na swiecie co tydzien zdarza sie mnostwo sytuacji, ze zawodnik obraza sie na trenera, bo ten go zmienia, nie podaje mu reki czy np. kopie ze zlosci bidon. Po paru dniach sprawy nie ma. Skorza postapil slusznie, a teraz panowie powinni w dwoch slowach zakonczyc temat i do niego juz nie wracac. Akurat Piotrek Brozek jest zawodnikiem, ktory ma rowno w glowie i nie traktowalbym jego zachowania przesadnie, ot emocje, po skiksowanym zagraniu, kazdemu nerwy moga puscic. Byleby pozniej umiec przeprosic i starac sie nie powtarzac takich zachowan.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów