The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2009, 10:08
A i tak to wszytko nie ma znaczenia, bo Skorża poleci po tej rundzie. Za dużo nawalił aby dawać mu jakąkolwiek szansę. A nie wygrać trzech ostatnich spotkań będzie w ich wykonaniu już przejściem samych siebie. Czego nie wykluczam.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.11.2009, 10:10
Jak pisalem ze Lobodzinski to lamaga, to glosy oburzenia, ze sie uwzialem i wale jak w beben. A juz qrwa mac kontuzjowany Dawidowski byl pozyteczniejszy.

Optyka Skorzy sie poprawiala 2 lata. Ciekawe na jak dlugo mu starczy cierpliwosci w odsuwaniu od skladu tego bydgoskiego Wyna Bellotte.
Boia chi molla !
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.11.2009, 10:43
Dawidowski był pożyteczniejszy, bo jego konsumpcja ponad stan wywoływała efekt mnożnikowy w krakowskiej gospodarce. Była praca dla szatniarzy, ochroniarzy, barmanów i krupierów kasyna.

A Łobodziński bezczelnie wydaje pieniądze na zabawy we Wrocławiu.

A na poważnie: dziwię się Skorży, bo Leszczak chyba pokazał się z dobrej strony i zasłużył na szansę. A co ma Pan Maciej do stracenia? Przecież i tak do wylotu jest o krok. Pora wreszcie zaryzykować, przynajmniej odejdzie z podniesioną głową. A jak słyszę, że drużyną ma wstrząsnąć powrót Cantoro, któremu został miesiąc kontraktu...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Kao
Member

Od: 07.2008

Stary 27.11.2009, 12:26
Mamy problem ze skutecznością, dlaczego więc nie wpuścić bardzo zdolnych technicznie zawodników z ME? Sam Węgrzyn chwalił młodych zawodników Wisly za technikę, a to przecież o to chodzi w sytuacjach podbramkowych. Skoro Brożek już nawet do takich nie dochodzi (wcześniej pudłował) to może coś jest na rzeczy.

Co do zmian w składzie, to byłoby to zwykłą bezczelnością i mydleniem oczu sadzanie Jopa i Łoba na ławkę. Czy od tego Alvarez pośle dobre dośrodkowanie? Małecki przestanie machać łapami? Brożek przestanie płakać snując się po boisku? Kirm pójdzie wreszcie na przebój nie przejmując się Małeckim? Jirsak zacznie doskakiwać w obronie do przeciwników? Marcelo nie obetnie się po raz kolejny? Pawełek nie wpuści farfocla? Ćwielong strzeli dalej niż z 10 metrów?
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.11.2009, 13:14
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Pewnie masz racje, ze Jirsak to nie byl pomysl Skorzy, ale ja nie staralem sie tego rozgraniczac. Wymienilem wszystkich jak leci, bo chodzilo o to, aby pokazac, ze Cupial przez ten sam okres wcale nie lozyl na klub jakos duzo mniej niz Walter czy Rutkowski. A tu niektorzy staraja sie udowodnic, ze w Poznaniu bylo eldorado, podczas gdy w Krakowie powolne przymieranie...

Natomiast po stronie Lecha wbrew temu co piszesz, nie doszukasz sie juz wielkich pieniedzy wydawanych na pilkarzy w okresie bytnosci tam Smudy. Moze jeszcze Rengifo (ponoc tylko 100 tys $) czy Djurdjevic (za darmo). Chyba, ze potrafisz wskazac o kogo chodzi. Dopiero po sprzedazy Murawskiego sypneli groszem na Chrapka, Zapotoke czy Kasprzika, ale to i w Wisle przeciez sciagnieto Kirma itp.
Buricia, Golik i Handzlika - oczywiście poza Smudą - ale dali na nich podobno 300 tys euro

NIe twierdzę, że Boss nie wydawał kasy, tylko, że nie zawsze kasa szła na zawodników wskazanych przez Skorzę - jeżeli odejmiesz 700 tys euro za Jirskaa, to okaże się, że Skorża wydał mniej kasy niż Smuda, jakby na to nie patrząc....
pzodrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.11.2009, 13:20
ja proponuje od razu wprowadzic caly sklad z MESY...

Przeciez ostatnio tylko nieszczesliwie przegrali z 10 piłkarzami mlodej ekstraklasy Cracovii, która jest o wiele słabsza od Odry Wodzisław. Rozumiem wasze zachowanie, ale Łobodziński byłby Messim Młodej Ekstraklasy, tak żenująco niski jest tam poziom. Mówicie że Skorża nie ma nic do stracenia wiec niech pusci młodych. Wlasnie ma do stracenia miejsce na lawce w najlepszej polskiej druzynie, wiec na pewno wybierze wg niego najlepszych pilkarzy, bylby idiota gdyby wprowadzil do 1 skladu 5, a nawet 3 mlodych pilkarzy, ktorzy nawet nie zapowiadaja sie na pilkarzy klasy Malego czy Brozka.
Trener nie ma pola manewru, jeśli dotrzyma słowa z ostatniej konferencji to nie zobaczymy w skladzie Jopa, Łoba i Małego, chociaż wg mnie lepszy jest zdrowy Mały bez formy niż Brozek bez formy na tabletkach. Bogus mowi ze nie wytrzyma dluzej niz kilkadziesiat minut. Na srodku raczej nie zagra 17-letni Czekaj, nigdy go nie widzialem w akcji, nie wiem czy jego jedynym atutem jest to ze jest szybszy od Jopa. Diaz na środku gral 1 mecz, z Barca, nie wiadomo jak tam sie spisze. W srodku wtedy bedzie musial grac Mauro z Jirsakiem, nie mamy innego defensywnego pomocnika wsrod mlodych. Na dzien dzisiejszy Skorza ma niewielu pewniakow, niepodważalna jest pozycja Pawełka, Alvareza (i tak jest jednym z lepszych obroncow, choc wypadaloby sie nauczyc wrzucac), Marcelo, Jirsaka (ktory nie zachwyca ale konkurencji brak) i to tak na prawde tyle, reszta gra na zdecydowanie nizszym poziomie od swojego optymalnego.
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.11.2009, 14:50
Dziś rano w Orange Sport mówili że Skorża dostał ultimatum,ma wygrać 3 ostatnie mecze rundy inaczej wyleci. Nie wiem czy w to wierzyć czy nie, ale to dość prawdopodobny scenariusz, że jak nie wygra tych 3 meczy to wyleci.
Kao
Member

Stary 27.11.2009, 14:51
Wiecie co, gdyby problemem Alvareza były same wrzutki, to bym nic nie powiedział. Tymczasem tak: Do główki ten zawodnik nie ma co skakać, ustawia się średnio (często wyprzedzają go dużo wolniejsi i gorsi technicznie przeciwnicy), w starciach kontaktowych albo sam leży albo daje się nabrać (vide karny ze Śląskiem) i nawet mijany jest dużo częściej niż chociażby Pietia.

Co do ME - najważniejszy w drużynie jest środek - obrony i pomocy - i tam mają grać doświadczeni zawodnicy. Na skrzydłach mamy wybór, Pietia nie ma konkurencji wobec gry Diaza na środku obrony, ale i tak mamy 4 miejsca, na których młodzi, w lepszym towarzystwie, lepiej sobie poradzili. To logiczne. Nawiasem mówiac ME Legia też cieniła, a mają Rybusa, Paluchowskiego, Borysiuka, lada moment Wysockiego i młodego Koseckiego.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.11.2009, 15:08
Ja tam nie wiem czemu uczepiliście się tego Alvareza...Wrzutki cienkie...fakt no ale nie przypadkowo gra w Wiśle a nie w serie a.W defensywie większych mankamentów nie widzę - na pewno wygląda lepiej niż to było z Singlarem - technika(oprócz tych wrzutek) i opanowanie na wysokim poziomie.A jeszcze co do wrzutek - druga strona śpi na swojej połowie a jak już coś wrzuci(w 99% z własnej połowy, to mamy kolejne 99% szans że będzie to wrzutka do nikogo).Łobo ma rozrzut w nodze tak że nigdy nie wiemy gdzie ta piłka poleci.Kirm jest mistrzem we wrzucaniu tam gdzie nikogo nie ma, Mały i te jego loby to temat na inną dyskusje , jedynie Jirsak potrafi wrzucić ale jak wiadomo oprócz rogów, to nie zapędza się w boczne rejony.

A granie 'młodzieżą' która jet tylko po to bo taki jest wymóg...to w zasadzie można mecze oddawać walkowerem a Skorża jeszcze przed meczem powinien się spakować.
94 - Allah Akbar!!
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.11.2009, 15:27
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=16703

To przynajmniej na chwile zamknijcie buźki bo naprawde to juz się nudne robi.. co drugi post niesie taką samą treść.. zmienia się tylko nazwa użytkownika.

ameno

aa i zapomniałem dodac: najśmieszniejsi są Ci zwolennicy talentów ME co by odrazu wstawiali poł składu do pierwszej 11.

Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 27.11.2009 o godz. 15:30.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Kao
Member

Stary 27.11.2009, 15:28
1q2, trzeba widzieć więcej niż inni. Alvarez często nie nadąża za szybkim skrzydłowym, poobserwuj sobie. Przeciętnie, w miarę dobrze się ustawia, ale nie jest to pewny defensor. Być może powinien wchodzić więcej w pole karne w ataku, a w obronie większa koncentracja, ale poziom gry tego zawodnika to dramat. Widać, że piłka mu nie przeszkadza, ale do gry w piłkę nożną należy coś więcej, niż jako-tako przywieziona technika z Urugwaju i ogranie jeden raz Kaki.
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.11.2009, 15:49
Kao napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co, gdyby problemem Alvareza były same wrzutki, to bym nic nie powiedział. Tymczasem tak: Do główki ten zawodnik nie ma co skakać, ustawia się średnio (często wyprzedzają go dużo wolniejsi i gorsi technicznie przeciwnicy), w starciach kontaktowych albo sam leży albo daje się nabrać (vide karny ze Śląskiem) i nawet mijany jest dużo częściej niż chociażby Pietia.

Zwrócę Ci uwagę koleżko że w meczu ze Śląskiem karnego nie powinno być, ponieważ nie było kontaktu pomiędzy Alvarezem a zawodnikiem Sląska(nie pamietam ktory to byl)

To prawda ma kiepską wrzutke i czasem traci ale to ze traci latwo to są efekty slabszego dnia/meczu.
Każdemu przecież może się zdarzyć prawda nie każdy zawsze gra mega extra...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2009, 16:41
W sumie madre slowa Skorzy..

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.11.2009, 18:38
Moim zdaniem Skorża obojętnie co by teraz nie zrobił to jest w głębokiej dupie. Z jednej strony 4 bolesne porażki , brzemienne w skutki a jest dopiero połowa sezonu. Prawdą jest ,że Skorża bardzo konsekwentnie zdobywa punkty na potencjalnie słabszych rywalach ,a z którymi nasi teoretycznie najgroźniejsi przeciwnicy te punkty tracą. Z drugiej strony uwzględniając nasze aspiracje europejskie Skorża budzi straszne obawy na przyszłość. Skorża to kolejny trener Wisły , któremu przychodzi zmierzyć się z pewnymi chronicznymi kłopotami ,które trwają chyba od 2004 roku. Chodzi mi tutaj o krótką ławkę. Brak konkurencji działa piekielnie demobilizująco na piłkarzy, którzy nie mając z kim rywalizować zaczynają lać na wszystko. Mało tego.Jest to pierwszy krok w kierunku lekceważenia trenera. Opowiadanie dyrdymałów o tym ,że w Polsce jest zawodowa liga w której grają zawodowi piłkarze można włożyć między bajki. W naszej lidze grają minimaliści ,którzy jak na polski rynek pracy są dobrze opłacani i to im wystarczy. Oni jakichś wielkich aspiracji po prostu nie mają. Jeżeli wyjeżdżają za granicę to po to aby spełnić marzenia o lepszych zarobkach a nie (co powinno być na pierwszym miejscu niejako warunkując te zarobki ) o podnoszeniu kwalifikacji poprzez indywidualny wysiłek. Dzisiaj jest tak ,że wypadałoby coś w tym składzie zmienić bo widać ,że umoczyliśmy trzy prestiżowe spotkania w lidze. Tylko zmienić co? Trenera w środku sezonu. Nie bardzo to już przerabialiśmy. Co więcej jestem przekonany ,że mimo tych porażek to my i tak MP będziemy. Tylko co z tego! Tak ja już wcześniej pisałem. Nam potrzebny jest trener ,który ma doświadczenie w prowadzeniu zespołu średniej klasy na zachodzie. Jak się takiego uda załatwić da mu się czas to jestem pewny ,że skok jakościowy długofalowo musi nastąpić. Wracając do konkurencji w zespole , warto nadmienić ,że niekoniecznie trzeba mieć miliony euro na nowych zawodników ,żeby takową konkurencję ukonstytuować. Jest inna droga. Trzeba mieć kogoś kompetentnego zajmującego się szkoleniem młodzieży. Gardłujemy ,żeby dać szansę młodym z ME. Pytanie pozostaje komu? Może być ,że Skorża boi się zaryzykować i trzyma tych chłopaków na smyczy. Może być tak ,że ci nasi wielcy spece pracujący z młodymi zawodnikami są zwyczajnymi darmozjadami ,którzy pracują w Wiśle za nazwisko i bojową przeszłość a nie za to ,że są w stanie każdą minutą swojej pracy dać wymierny efekt swojemy pracodawcy ,czyli nowej siły w ofensywie , defensywie którą potem będzie można spieniężyć. To co robi Kulawik , Moskal cz Kmiecik to jest tylko sztuka dla sztuki w obecnych realiach. Na **** nam ta cała zabawa jak nie ma efektów. Wielcy MP w ME i co z tego ilu z tych chłopaków można spokojnie wprowadzić do pierwszej drużyny Mistrza Polski... No ilu? Można i co najwyżej powypożyczać po Stalowych Wolach czy inny klubach niższych lig po to aby z nich nigdy nie wrócili. Tyle jest warte to szkolenie Kulawika, Kmiecika , Moskala .... 2 liga.... Wiecie dlaczego tak przyjemnie się ogląda Alvareza albo Marcela. Dlatego ,że oni w obszarze fundamentów na boisku robią wszystko co do nich należy. Dojebano się do Pablo o te wrzutki w meczu z Cracovią ale nikt nie ocenia ile ten chłopak pozytywnego wniósł do gry tego zespołu na przestrzeni całych dotychczasowych rozgrywek. Gdyby on miał dobrego pomocnika na swojej stronie to ofensywna gra na prawym skrzydle wyglądałaby zupełnie inaczej. Czasami widać wielką bezradność po Pablo jak ma rozgrywać cokolwiek z Wojtkiem.
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę ,że niektórzy utożsamiają charyzmę z tym ,że ktoś piłuje mordę. Na nic piłowanie mordy jeżeli brak umiejętności. Przecież Sobolewski jest tym kim jest dlatego ,że jest po prostu bardzo dobrym i pewnym pomocnikiem a nie dlatego ,że rzuca ****ami na lewo i prawo jak nie idzie.
Jeżeli Cupiał chce realnie sobie pomóc i zrobić coś dobrego z tym klubem to moim zdaniem powinien wyjść od fundamentów. Inwestować w sztab trenerski (fachowców od drużyn młodzieżowych potrafiących kształtować zawodnika nie tylko piłkarsko ale mentalnie) ,kadrę menadżerską ,która mogłaby pozyskać nowych ludzi chcących wesprzeć klub finansowo . Dzisiaj się mówi trzeba transferów. Żądamy niemożliwego. Kupimy jak sprzedamy. To jest droga donikąd. Myślę ,że starsi kibice mnie zrozumieją , moje intencje ,ale czasami myślę ,że lepiej by było tych kolejnych MP nie zdobywać ale zacząć realną zdroworozsądkową sanację organizacyjną w tym klubie. Wszystkie MP trochę zdobywane są na zasadzie wielkiej improwizacji. A nam po tych 12 latach ery TF potrzeba już bardziej okrzepłych rozwiązań systemowych. Jeżeli ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i zaczniemy od podstaw to jestem pewien ,że minie dekada i tego długu po prostu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 27.11.2009 o godz. 18:56.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.11.2009, 19:24
bardzo mądry post - mam nadzieję jedynie, że mylisz sie co do tego, że Skorża z dobrym składem nie jest w stanie niczego ugrać w Europie.
Oczywiście, ma za sobą dramatyczne porażki (Levadia, słaby Tottenham) ale i dobre mecze (Beitar, rewanż z Barcą)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.11.2009, 19:38
Mam dziwne wrażenie, że jakby piłka odbiła się prosto od dawnego słupa oświetleniowego, Skorża powołuje go natychmiast do meczowej 18-stki. Śmieszne, wręcz żałosne wypowiedzi o Leszczaku, dowodzą że Maciek się zagubił do reszty i teraz zrobi wszystko by utrzymać posadę. Młodzież mógł brać do składu 2 lata temu jak laliśmy ogórków jak leci. Nie mam nic do Leszczaka, tylko śmieszy mnie Skorża nagłym oświeceniem i zachwytem nad młodym piłkarzem, jednocześnie nie widząc kilku paralityków, których wystawiał w ciemno.

Co usłyszymy po Odrze?

1. Zaskoczyli nas.
2. Musimy być bardziej skoncentrowani.
3. To będzie nauczka na przyszłośc.
4. Brakło szczęscia.
5. Brakło skuteczności.
6. itd itp pierdoły naszego trenera i mega gwiazd lub raczej mega frajerów.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Hives4
Banita

Stary 27.11.2009, 19:44
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mam dziwne wrażenie, że jakby piłka odbiła się prosto od dawnego słupa oświetleniowego, Skorża powołuje go natychmiast do meczowej 18-stki. Śmieszne, wręcz żałosne wypowiedzi o Leszczaku, dowodzą że Maciek się zagubił do reszty i teraz zrobi wszystko by utrzymać posadę.
Śmieszne? Żałosne? Ty jesteś śmieszny i żałosny. Odpocznij sobie od forum...
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.11.2009, 19:47
Tak trochę...

Zauważyliście że od kiedy ten Terzotti pojawił się w naszym klubie piłkarze są jakby bardziej senni?

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,73...no_srodki.html

A i czy to Skorża nie zabiegał mocno o Włocha?

Bronex

Jak sobie wyobrażasz cierpliwość kibiców Wisły (nie mówię o sobie) żeby czekać jakiś dłuższy czas na wyniki? Petrescu pograł ponad 1 rok a już były narzekania. A co do szkolenia młodzieży - pełna zgoda, ale tutaj efekty będą jeszcze później.

Ilu "prawdziwych Wiślaków" to wytrzyma czekanie na efekty jak po 2 porażkach jest płacz na całą Polskę?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.11.2009 o godz. 19:56.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.11.2009, 19:57
Może po prostu pierwszy raz za czasów panowania Skorży dostali na zgrupowaniu w dupę po europejsku od tego Włocha ?
Stąd kilku się posypało, a inni mają jak to mawiał Gmoch po 50 kilo każda nóżka ?

Polacy mają to do siebie, że muszą być na świeżości inaczej kaplica jak na wielkich imprezach. Komu przyjdzie do łba zrobić intensywny obóz przygotowawczy tego za chwilę nie ma. Śmieszne i za razem smutne.
..
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.11.2009, 20:04
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ilu "prawdziwych Wiślaków" to wytrzyma czekanie na efekty jak po 2 porażkach jest płacz na całą Polskę?
Tylko widzisz Ogryzek, przegrana z Amicą czy Legią może się zdażyć bo potencjałem są blisko nas. Przegrana ze ścierwem, które nie dorasta nam do pięt, jest mega wtopą.
Zresztą najlepiej widać po zachowaniu na trybunach, coś po paru latach i wielu spektakularnych porażkach pękło, co mnie bardzo cieszy bo wreszcie skończy się głaskanie po jajkach grajków i trenera.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.11.2009, 20:07
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszne? Żałosne? Ty jesteś śmieszny i żałosny. Odpocznij sobie od forum...
a co nie jest tak jak by wiazal z nim nadzieje to by stawail na niego teraz a nie jak 2 mecze ucho poszly w dupe ....

Wiec smieszny i zalosny ty jestes ....
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.11.2009, 20:26
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może po prostu pierwszy raz za czasów panowania Skorży dostali na zgrupowaniu w dupę po europejsku od tego Włocha ?
Stąd kilku się posypało, a inni mają jak to mawiał Gmoch po 50 kilo każda nóżka ?

Polacy mają to do siebie, że muszą być na świeżości inaczej kaplica jak na wielkich imprezach. Komu przyjdzie do łba zrobić intensywny obóz przygotowawczy tego za chwilę nie ma. Śmieszne i za razem smutne.
Też mam takie wrażenie że Terzotti im pocisnął i teraz lebiody ledwo człapią. Większości to nie posłużyło (ale innej drogi nie ma), jednak widać Marcelo i Alvarez są w formie.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.11.2009, 20:33
byłbym ostrozny z tą zachodnią szkołą trenerską.nie dlatego,że uważam że nasza jest lepsza.lecz dlatego że tam jest inna specyfika rozgrywek wynikająca choćby z kalendarza.włosi,hiszpanie,angole,nawet neimcy,po przerwie letniej graja praktycznie bez przerwy.u nas po czterech miesiącach gry są prawie trzy miesiące przerwy,późneij tzry miechy gry i znowu pzrerwa.wymaga to napewno innych przygotowań.nie znam się na tym za bardzo,ale wydaje mi sie że u nas właśnei zima jest typowym okresem budiowania kondycji.nasi kpacze sie męczą,a na zachodzie w tym zcasei kopią piłeczka,na różwnych zielonych boiskach.nie jestem pewien czy trenerzy z tzw zachodu to zrozumieją.
dziękuję za uwagę
Hives4
Banita

Stary 27.11.2009, 20:39
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
a co nie jest tak jak by wiazal z nim nadzieje to by stawail na niego teraz a nie jak 2 mecze ucho poszly w dupe ....

Wiec smieszny i zalosny ty jestes ....
Chyba nie jesteś w temacie... Leszczak miał kilka wpadek oraz źle się prowadzi(ł), więc nie zasługiwał na szansę.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.11.2009, 20:43
Jak bym słuchał Piechniczka.Dotyczy to tekstu powyżej.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.11.2009, 21:27
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak trochę...

Zauważyliście że od kiedy ten Terzotti pojawił się w naszym klubie piłkarze są jakby bardziej senni?
mniej więcej rok temu o tej porze Skorza tez coś mówił o złym przygotowaniu i mniej więcej w tym okresie dużo przegraliśmy

po przemyśleniu wszystkich za i przeciw moim zdaniem Skorża powinien zdecydowanie zostać do końca sezonu
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.11.2009, 21:42
Wg mnie Skorża powinien motywować piłkarzy takimi filmikami:

http://www.youtube.com/watch?v=8-uKFHU2LeY&feature=fvw

Tak sobie go znalazłem i aż z podziwu nie mogłem wyjść w jaki sposób niektóre akcje byly konstruowane.. W erze świetności zawsze mieliśmy dwóch megasnajperów (Żuraw, Kuźba oraz Żuraw, Franek). Teraz kto jest.. Brożek? Śmiem coraz bardziej wątpić.

Pan Skorża tak jak słusznie Lemoniadowy Joe zauważył powinien dostac mozliwosc doprowadzenia zespołu do konca sezonu. To tak naprawde szansę na wykazanie dostanie dopiero w styczniu kiedy to przyjrzymy sie bacznie poczynaniom na rynku transferowym.Wtedy zobaczymy ile jest warta ta angielska forma prowadzenia zespolu ktora tak postulowal Pan Maciej.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.11.2009, 21:58
Jeszcze raz trzeba podkreślić kilka spraw.

1) Wprowadzenie nowego trenera trzeba przygotować. To musi być przemyślana operacja.

2) Maciek Skorża moim zdaniem powinien mieć możność przepracowania do końca kontraktu. Powinno się go rozliczyć i z wyników i z menedżerstwa. Ciekaw jestem jakby wyglądało kilka spraw w tej drużynie gdyby np. wszyscy byliby zdrowi i w formie (Boguski, Głowacki, Sobolewski, Garguła, Singlar, Jirsak , Diaz). Jest tego sporo.

3) Zwolni się kontrakt po Mauro Cantoro. Jestem ciekaw jak Maciek rozporządzi te środki. Czy zatrudnimy jednego piłkarza, czy może dwóch albo RN stwierdzi ,że ch.uj nie będzie niczego.

4) Trzeba by się rozejrzeć za kimś od przygotowania fizycznego i za trenerem bramkarzy.

5) Nie wiem czy tak jest do końca (jak nie to proszę o sprostowanie) ale Skorża to chyba odpowiada za cały pion szkoleniowy czyli za Młodą Ekstraklasę również. Ten obszar również wymaga zmian.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 27.11.2009 o godz. 22:03.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 27.11.2009, 22:21
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz trzeba podkreślić kilka spraw.

1) Wprowadzenie nowego trenera trzeba przygotować. To musi być przemyślana operacja.

2) Maciek Skorża moim zdaniem powinien mieć możność przepracowania do końca kontraktu. Powinno się go rozliczyć i z wyników i z menedżerstwa. Ciekaw jestem jakby wyglądało kilka spraw w tej drużynie gdyby np. wszyscy byliby zdrowi i w formie (Boguski, Głowacki, Sobolewski, Garguła, Singlar, Jirsak , Diaz). Jest tego sporo.

3) Zwolni się kontrakt po Mauro Cantoro. Jestem ciekaw jak Maciek rozporządzi te środki. Czy zatrudnimy jednego piłkarza, czy może dwóch albo RN stwierdzi ,że ch.uj nie będzie niczego.

4) Trzeba by się rozejrzeć za kimś od przygotowania fizycznego i za trenerem bramkarzy.
AD. 1
Masz rację, szukanie trenera na chybił trafił nie poprawi naszej sytuacji a najprawdopodobniej może ją pogorszyć. Przykład Polonii Warszawa mówi sam za siebie, jak byśmy chcieli zwalniać trenera po każdej porażce to w tym sezonie już powinno być ich 4.

AD 2.
Zgadzam się, trudno żeby z 13 zawodników bo tyloma dysponujemy stworzyć można było zespół w którym będzie rywalizacja o pozycje, gdzie każdy zawodnik będzie walczył o pozycję.
Powrót tych zawodników na wiosnę powinno znacząco odmienić obliczę drużyny jak dodamy jeszcze Gargułę ofensywnego pomocnika to może być ciekawie.
Tylko teraz pytanie czy trener Skorża dotrwa do wiosny na swoim stanowisku

AD.3
Istnieje możliwość, że nie kupią nikogo za gotówkę tłumacząc się łataniem dziury budżetowej, chyba że sprzedaż Brożka coś pomoże choć już wiadomo że nie dostaniemy za niego tyle ile proponowano jeszcze latem i po znów nie daj panie boże będziemy oglądać zawodników typu Beto.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.11.2009, 22:23
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Skorża powinien motywować piłkarzy takimi filmikami:
.
moim zdaniem ten filmik jest jeszcze lepszy do motywacji od dna do nieba najwazniejszy i najlepszy mecz Wisełki wdług mojej klasyfikacji (mecz zycia Baszcza ) http://www.youtube.com/watch?v=C56jpni_G3s
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów