|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a propos kolejnego meczu z Ruchem i zakazu wyjazdowego czy poszlo jakies odwolanie w tej sprawie ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Poszło, SKWK pewnie poinformuje jak będzie odpowiedź.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niby dlaczego?
jesli pójdzie wtedy piłka za Jopa, to on nigdy jej pierwszy nie dogoni nawet gdyby "ścigał się" z 3-latkami |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Też uważam, że nie ma sensu wystawiać w półsprawnego Brożka. Niech chłop sobie wyleczy uraz spokojnie i przygotuje się do zimowego zgrupowania. W ataku może grać Ćwielong (już tak było, jak Brożka w Bełchatowie załatwili) i jakoś to szło.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
przed levadia tez miał być pogrom, potem pojazd po słabej amice aż KOT wyjechał z dumnym "Wisła Kraków - Cracovia Kraków 4-0", miałem go zrugać jak niesfornego ucznia przed meczem, ale nie chciało mi się logować i siać lekkiej paniki, więc zrobiłem to po meczu. tak więc bądzmy ostrozni z typowaniem na naszych leni. na dzień dzisiejszy każdy wynik jest możliwy
Ostatnio edytowane przez lucekj : 25.11.2009 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
7 Kotów, dorzuć jeszcze, aby Ćwielong strzelał między oczy, niech sobie ustawi stopę na strzały podnoszone. Tak ogólnie, gratuluję świetnego komentarza
PS Za Brożka zdecydowanie jakiś Młody, może nawet dwóch po 45 minut. Niech gryzą trawę i wypluwają płuca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kluczem do sukcesu bedzie brak Pawelka ,Brozków ,Jopa ,Lobodzinskiego,Diaza czyli pol skladu ci ludzie powinni zastanowic sie jak widzą swoja dalszą "kariere" w Wisle bo jesli maja robic to tak jak przez ostatnie mecze,to to nie ma zadnego sensu my sie męczymy ,oni jak widać również na dluzszą mete i tak pojawi sie flustracja ,a u Brozka juz sie pojawila. ten sezon jest juz wlaciwe pozamiatany ,przegrali co wazniejsze i mogą szykowac sie na sylwestra,napewno zapowiada sie "szampańsko" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Rozwalimy ich, a jak nie to będzie już niestety definitywny koniec Skorży, a szkoda moim zdaniem. Bo zamiast Niego wyciągną jakiegoś magika z du.y jak zwykle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Skończcie z gadaniem typu "w Wodzisławiu zawsze nam się grało źle". A co tam bramki mają ustawione w poprzek boiska czy co? Cracovia też zawsze miała problemy na Wiśle podobnie jak Legia i co?
Odra jest w dołku i Wisła jest w dołku. Potencjał mamy o niebo większy a myślę że nasi będą bardziej zmotywowani na ten mecz. Do wielu z nich dotarło co zrobili przegrywając ostatnie dwa mecze. Pewnie że grają dla kasy ale nie tylko. Każdy lubi być idolem, lubi jak się skanduje jego nazwisko. Teraz widzą jak łatwo tym idolem przestać być i myślę że zrobią wszystko by swój wizerunek odbudować. Rewolucji w składzie nie przewiduję, może Skorża posadzi Łobo na ławce i wpuści Ćwielonga od początku. Z putego i Salomon nie naleje. Gracze z ME to jednak w większości nie poziom ekstraklasy. Ambicją i zaangażowaniem można sporo nadrobić ale niestety nie wszystko |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
U ktorego buka mozna obstawiac zdarzenie "czy Patryk Malecki bedzie machal rekami?".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
cięzko. Jak biega to tez macha.
Ale zakąld tak czy siak nie powinien obejmowac nie czy a ile razy: 500-w ogóle 80mniej niż 4 5 mniej niż 8 1.1 powyżej 8 razy ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wiem że Skorża nie ma pola manewru w defensywie bo Jop jest cieniutki jak polsilver ale ja bym najchętniej Marcelo przesunął do ataku.Te kilka goli co strzelił to pokazał że ma zimną krew pod bramką rywala
|
|
|
|
Guest
|
|
Na upartego moglibyśmy wtedy wystawić parę stoperów Diaz-Jop, a w środku parę Cantoro-Jirsak. Z drą mogłoby zadziałać, z kimś lepszym to jednak spore ryzyko. Obawiam się, że Diaz może grać dobrze jako stoper, ale z bardziej doświadczonym kolegą (Cleber, Głowa). W parze z Jopem to mogą być niezłe jaja... |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Ale Cracovia teraz nie grała na Wiśle, tylko w Sosnowcu u Wisły i w sumie też u siebie...Takie puzzle. Gra Wisły oczywiście patologiczna padaka.... aż strach przed nastepnymi meczami, eh liga będzie ciekawsza |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Zreszta trener Wodzislawia slepy nie jest i widzi, ze z Wisla obecnie trza zagrac 5 lub 6 w pomocy i remis czy zwyciestwo w zasiegu jest. Wobec tego, delegowanie i Marcelo i Jopa do obrony jest bez sensu, bo przeciw nam zagra co najwyzej jeden NAPASTNIK - czyt: obojetnie ktora wodzislawska mega.......a. Chociaz podejrzewam, ze Odra w ogole zagra bez napastnikow. Jak z Polonia Wawa - z pomocnikiem Piechniakiem w ataku. Wygramy jesli zagramy 5 pomocnikami, bez Lobodznskiego i Piotra Brozka. Nie wygramy a moze i przegramy jesli zagra w Wodzislawiu ta sama jedenastka co z Legia i ****ami w paski. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja jestem po prostu pełna obaw. Po dobrej grze z Lechem miało być zwycięstwo i super gra z Legią. Nie było nic. Miało być więc odkupienie w derbach. Nie było nic. Teraz mamy się niby odkuć i... obawiam się by znów "nie było nic".
Sercem się wierzy zawsze do końca itd., ale patrząc trzeźwo, to... Jeśli zagra zaje*iście "ambitny" Brożek w ataku to skończymy znów na zero - z przodu. :| Bo towarzyszowi Pawłowi się pomyliło pływanie [stylem motylkowym] (gdzie trzeba machać rękami) z piłką nożna (gdzie napastnik ręce może sobie uciąć). Oczekuję sporych przetasowań w składzie, bo gorzej być nie może, a i mniej mnie będą denerwować przegrywający młodzi chłopcy, zarabiający "grosze", niż te nasze "gwiazdeczki". A na koniec zanucę sobie: Bo burzy słońce wychodzi zza chmur... ^^ *ociec Ciemka*- ten najsilniejszy skład przegrał 4 najważniejsze mecze w sezonie (a na pewno na runde jesienną)...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 26.11.2009 o godz. 17:49.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko czy starczy odwagi Skorży by wpuścić młodych!? Czy ma na tyle posłuchu wśród gwiazdeczek by walnąć im prosto w twarz: "jesteś słaby, twoje miejsce jest w rezerwach". Panowie piłkarze!!! Są jeszcze trzy mecze, wiem wcale nie łatwe ale oczekuję, że będziecie zapier*lać by zmazać hańbę ostatnich meczy. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli prawdą jest, że Skorża otrzymał ultimatum (wygrać ostatnie trzy mecze) i jeżeli zależy mu jeszcze na pracy w Wiśle zestawi skład, który uzna za najsilniejszy. Przecież nie zagra przeciw sobie! Nie jestem niestety przekonany, że w ME ukrywają się wiślackie diamenciki, które tylko szlifować. Choć przyznam, że jak mają grać tak jak z Legią (to był moim zdaniem mecz gorszy niż mecz z Cracovią) to już lepiej grać rezerwami (taniej wyjdzie!)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To całe ultimatum byłoby w sumie głupie. Przecież jak ma stracić jakieś punkty to straci. I choćby się zesrał i był Hiddinkiem to nic tego nie zmieni.
Bardziej bym sie zainteresował na miejscu Cupiała co zrobił, żeby poprawić złą sytuację. Jaki miał pomysł, żeby wyjśc z kryzysu itp. No, ale właściciel ogranicza się do dwóch rzeczy. Wykładania kasy i zwalniania trenera. Właściwie, to już do jednej... ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oczywiście, że głupie.
Powórzę to, co już niedawno raz napisałem. Jesli kopacze grają przeciwko trenerowi to dowiadując się o ultimatum dostają do reki broń, ktora zwolni Skorżę. Wystarczy więc, że znowu nie wygrają, a zimą w składzie nic się nie zmieni. Wszyscy (poza Skorżą) będa pewni comiesięcznych przelewów. Czy o to chodzi Cupiałowi? Chyba, że Cupiał w ten sposób mowi: sprawdzam. I jesli okaże sie, że grają faktycznie przeciw trenerowi, Cupiał będzie wiedział, że Skorża miał rację twierdząc, że niektorzy piłkarze nie mogą grac w Wiśle No, ale to moje pobożne nadzieje
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.11.2009 o godz. 18:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale zwroc uwage ze SKorża tak na dobrą sprawe juz mogł a raczej powinien poleciec po Levadii a jednak został. Cupial dal mu kredyt zaufania . Teraz jednak jesli jest ultimatum to wyjdzie czy -SKorza juz nie ma zadnego pomyslu na ten zespol -Pilkarze grali przeciw Skorzy ,co jesli by wyszlo na jaw musi automatycznie wiazac sie z wyj**niem na zbity pysk calej 11 ktora w tym uczestniczyla. nawet ciekawy pomysl Cupial wymyslił ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli wg was jak trener ma ultimatum, to piłkarze zagrają przeciwko niemu ?
A co on im takiego zrobił ? Przecież dobrze mają. Wg mnie oni są po prostu marnie przygotowani. Fizycznie przede wszystkim.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.11.2009 o godz. 19:48.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Każdy wynik jest możliwy. Może to dziwnie zabrzmi co napiszę , ale w niedzielę spotkają się moim zdaniem dwie najgorsze drużyny jeśli o jakość gry. Odra to Odra od wielu lat murowany kandydat do spadku , a jednak jakoś przez te parę ostatnich lat udało zostać w ekstraklasie. W Wodzisławiu zawsze Wiśle grało się ciężko i bardzo często z Wodzisławia, Wisła nawet za ery Żurawskiego,Szymkowiaka wracała z jednym, a czasem bez punktu. Jeśli Wisła chce wygrać musi zmienić nastawienie do tego wszystkiego, mam takie wrażenie, że pokrzykiwania Brożka czy Małeckiego trochę deprymują Kirma w swoich działaniach. Czytam posty innych niech Skorża da pograć młodym, niech zobaczą nasi gwiazdorzy ( Brożek, Małecki) że mogę usiąść na ławce. Skorża ma też w tym swoje trzy grosze jak by Brożek,Małecki nie zagrali zawsze,ale to zawsze grali w pierwszym składzie i później nie ma co się dziwić,że im się nie chce biegać bo po co jak w kolejnym meczu znowu będą w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W niedzielę, poprostu zobaczymy, gdzie piłkarzyki mają Skorżę. Potem jeszcze 2 kolejki, które dadzą nam ostateczną odpowiedź. A potem, niech się dzieje wola Nieba.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiedział publicznie, że część z obecnych pilkarzy nie nadaje się do Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, może i racja. Jeśli to na tyle wyrachowane bestie. Ale nie ma co gdybać. Poczekamy do końca rundy i się wszystko samo wyjaśni.
Z jednej strony nie ma stylu i przydałyby się zmiany. Z drugiej nigdy nie wiadomo jaką drogę wybrał Cupiał i czy będzie konsekwentny w swoich działaniach. Wyobrażam sobie jak trudną decyzję ma w tym momencie właściciel. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Powiedzmy sobie wprost - nie ma sensu się przed tym meczem nad czymkolwiek rozwodzić - to co było dla nas kibiców ważne, pięknie s.......ili , tu nawet 10-0 nie pomoże.Zaufanie będą odbudowywać na wiosnę, teraz niech się choć trochę ogarną, zdobędą te 7 czy 9 punktów, by przynajmniej tabela dobrze wyglądała. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mają zdobyć 9, bo inaczej Skorża wyleci.
Jako specjalnie mnie to nie emocjonuje. Emocjonować będzie mnie to, jak zagramy w Wodzisławiu, gdzie zawsze mamy drogę przez piekło (czasami na piekle się kończyło), z niezniszczalnym u siebie Ruchem Chorzów i będącym na fali wznoszącej Zagłębiu, trenowanego przez Smudę, który powinien swój sposób na Skorże już opatentować |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|

|
||||||