The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2009, 02:11
Cytat:
W poniedziałek stadion Wisły był zamknięty dla dziennikarzy. Co ciekawe, decyzja o zaryglowaniu bram zapadła jeszcze przed meczem z Cracovią.
Czyli co już wcześniej wiedzieliśmy że przegramy? Wydawać by się mogło że po derbach każdy z zawodników Wisły będzie mógł z podniesioną głową rozmawiać z dziennikarzami a jak wiemy po zwycięstwach wielu się pcha przed kamery. Więc czemu im nie pozwolili? :O Czy to zawsze dzień po meczu jest zamknięty trening?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.11.2009, 02:16
Dajcie spokój z tymi bethomami Takimi gnidami to oni nie są.Zespół się posypał i tyle.
Przyznam się że te tłumaczenia Skorży i grajków coraz bardziej mnie drażnią.

Z Legia kontrolowaliśmy mecz i tylko jakiś pech spowodował że przegraliśmy, ze starozakonnymi straciliśmy przypadkową bramkę - haha - normalnie pechowcy roku , do tego kontuzje, tylko jakoś sobie nie przypominam by pół składu miało kontuzje z Levadią czy Lechem a graliśmy prawie taką kichę jak w niedziele.

Nagle tez okazało się że nie wszyscy umieją grać.Eureka normalnie

ps najbardziej boli to że jesteśmy w ciemnej dupie - wywalić trenera?Pewnie trzeba choć to zawsze boli jak wylatuje jedyny któremu na bank zależało.Kto po nim - aż strach pomyśleć.Grajki a to przecież jednak głównie ich zasługa - obwarowani kontraktami - kupić nowych? - tylko za co.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.11.2009 o godz. 02:21.
94 - Allah Akbar!!
arti
Guest

Stary 24.11.2009, 08:54
Musi być współpraca trener-zawodnicy. Jeśli to się skończyło w Wiśle to już po Skorży. Wiadomo, że nie Cupiał nie wymieni 5 grajków (Polaków) z pierwszej "11" tylko trenera...
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.11.2009, 09:11
arti napisał(a):Wyświetl post
Musi być współpraca trener-zawodnicy. Jeśli to się skończyło w Wiśle to już po Skorży. Wiadomo, że nie Cupiał nie wymieni 5 grajków (Polaków) z pierwszej "11" tylko trenera...
A szkoda wielka szkoda ze raz ktos nie postawi na trenera tylko zawsze na zawodnikow ja wiem ze to inwestycja kasa ale moze warto raz stracic zeby pozniej zyskac ! A kopacze jesl by ich przeniesc do ME moze by troszke spokornieli i zaczeli zapier.. bo wtedy zadna repa ani wymazona druzyna z mocnej ligi gdzie siedzieliby za 2 razy tyle na lawce lub trybunach sie nie zglosi
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.11.2009, 09:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, ze nie ma sensu popadać aż taką nieufność wobec naszych piłkarzy. Co niby mógłby zyskać Leszczak?
Wiem, co widziałem (siedzę tuż obok naszej ławki trenerskiej) - przed zmianą Cantoro obił ramieniem Leszczaka i z dobrą minutę coś mu tłumaczył. Naprawdę chciałbym by go wtedy motywował.
Tylko czy takiego młodego głodnego grania na derby trzeba motywować

Leszczak nic, ale jeśli prawdziwe są pogłoski a ja również takowe słyszałem, że zapowiedziane wietrzenie szatni (w tym nie podpisywanie ponownych kontraktów min z Cantoro) budzi wielki sprzeciw to może faktycznie młodemu tłumaczono, co i jak.

Naprawdę bardzo chciałbym się mylić.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.11.2009 o godz. 09:17.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2009, 09:21
Skorża na wylocie.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

http://www.efakt.pl/Skorza-zima-odej...y,57819,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.11.2009 o godz. 09:25.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.11.2009, 09:27
Tak Fakt i WP to źródła godne zaufania. Możemy być pewni że Skorża wyleci
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.11.2009, 09:33
JA to mowiac szczerze widze w ten sposob, ze zwolnienie Skorży to bedzie spory błąd. Ja bym bardzo chcial zeby nastal kiedys taki czas, ze bedzie sie rownie ostro traktowac piłkarzy. Gdyby tak wypieprzy teraz kilku i zostawic Skorże , to komunikat jest jasny - trener jest nie do ruszenia, cos sie nie podoba - w***** i koniec gadania. Albo do rezerw. Ja nie wiem, ale trener chyba nie jest od tego, zeby mowic piłkarzom ze mają zapieprzac na 100% i gryźć trawe. Jak sami tego nie wiedzą to co to za zawodowcy.

A biorac do tego pod uwage to o czym pisze KOMINEK, i jezeli jest w tym troche prawdy - to komentarze są zbędne.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2009, 09:33
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wiem, co widziałem (siedzę tuż obok naszej ławki trenerskiej) - przed zmianą Cantoro obił ramieniem Leszczaka i z dobrą minutę coś mu tłumaczył. Naprawdę chciałbym by go wtedy motywował.

Leszczak nic, ale jeśli prawdziwe są pogłoski a ja również takowe słyszałem, że zapowiedziane wietrzenie szatni (w tym nie podpisywanie ponownych kontraktów min z Cantoro) budzi wielki sprzeciw to może faktycznie młodemu tłumaczono, co i jak.

W tym moze byc niestety wiele prawdy. Ile razy jak usadzano Cantoro na lawce zaczynaly sie dziwne mecze.
Teraz Skorza ma realna wladze, czyli moze sie pozbyc danego zawodnika, wiadomo Cantoro jest na wylocie i nigdzie inndziej na swiecie takiej kasy jak ma w Wisle nie dostanie.Wiec proba wysadzenia Skorzy jest bardzo realna bo jak przyjdzie nowy trener Cantoro bedzie mogl powiedziec ze nie gral tylko dla tego ze Maciek sie na niego uwzia i wyblaga kolejny kontrakt.

W ustawienie meczu u bukmacherow nie wierze bo ryzyko jest spore, ale przegranie meczu w celu osobistych kozysci w klubie jest bardzo realne.
Jak Skorza rozmawial z Cupialem o wizji budowania zespolu musial mu powiedziec kogo chce sie pozbyc, kogo sprowadzic,moze byl jakis przeciek i grajki sie dowiedzialy wiec robia wszystko zeby pozbyc sie trenera lub oslabic jego pozycje przed okienkiem transferowym.
,
tomasz_19
Senior Member

Stary 24.11.2009, 09:34
ile to juz razy fuckt zapowiadał czystke i trzęsienie ziemi w Krakowie... wydawałoby się, żę to bzdura totalna, ale w obliczu ostatnich klęsk to wszystko jest możliwe...

"Czasem porażka w sporcie też ma swoje dobre strony, choć zdaję sobie sprawę, że w tym momencie brzmi to paradoksalnie. Ja jednak zamierzam wykorzystać ją jak najlepiej" tak nasz pierdu pierdu "trener" powiedział po spotkaniu z kuchenkarzem, jak jest dziś każdy dobrze wie. Kolejny po Engelu złotousty...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 24.11.2009 o godz. 09:41.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.11.2009, 09:35

A)Jeżeli Leszczak potrzebował w takiej chwili motywacji to nic z niego nie będzie. Takich leszczy już nam więcej nie trzeba.
B)Jeżeli Leszczak potrzebował żeby Cantoro mu wytłumaczył co ma grać to znaczy że nasz rozbudowany sztab szkoleniowy pracuje pełną parą.
C)Cantoro jako starszy kolega dodawał mu po prostu otuchy i zwracał uwagę na jakieś szczegóły.
D)................

Mam nadzieję, naprawdę mam nadzieję że to jednak była możliwość C, choć z drugiej strony w takiej sytuacji wystarczyłoby przybicie piątki,od kiedy to Mauro taki opiekuńczy się zrobił.
O opcji D, która przewija się między wierszami wolę nawet nie myśleć. Przynajmniej na razie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.11.2009, 09:50
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Co smieszniejsze, pilkarze zwalaja wine za porazki na trenera, a trener na pilkarzy. Wywnioskowac to mozna z wywiadu Glowackiego. Doprawdy dziwna sprawa.
To już czyste spekulacje. Głowacki powiedział, że na pewno ambicji nie brakowało, więc przyczyn szukać należy gdzie indziej.

A tymi przyczynami mogą być np. niesportowy tryb życia niektórych zawodników (choćbyś nie wiem jak trawę gryzł dnia następnego, chujowo grasz gdy dzień wcześniej popijesz), kontuzje, braki kadrowe, jakieś niesnaski w drużynie (gwiazdorstwo Brożka i Małeckiego) czy choćby za niskie umiejętności niektórych zawodników na Wisłę.

Pomyślcie co Głowa myślał patrząc na grę zastepującego go Jopa? Wyobraźcie sobie sytuacje, że zależy wam na wyniku drużyny, a tu na skrzydle kaszane odstawia taki Łobodziński, który zarabia 2x więcej niż wy. Nie frustrujące?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.11.2009, 09:51
Jak zapanowała era Kasperczaka to normą było robienie co rundę listy piłkarzy którzy sa klubowi nie potrzebni różnie to bywało z tym pozbywaniem sie ale może czas wrócić do tych meto.
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.11.2009, 09:59
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A)Jeżeli Leszczak potrzebował w takiej chwili motywacji to nic z niego nie będzie. Takich leszczy już nam więcej nie trzeba.
B)Jeżeli Leszczak potrzebował żeby Cantoro mu wytłumaczył co ma grać to znaczy że nasz rozbudowany sztab szkoleniowy pracuje pełną parą.
C)Cantoro jako starszy kolega dodawał mu po prostu otuchy i zwracał uwagę na jakieś szczegóły.
D)................

Mam nadzieję, naprawdę mam nadzieję że to jednak była możliwość C, choć z drugiej strony w takiej sytuacji wystarczyłoby przybicie piątki,od kiedy to Mauro taki opiekuńczy się zrobił.
O opcji D, która przewija się między wierszami wolę nawet nie myśleć. Przynajmniej na razie.
Może po prostu tłumaczył chłopakowi, żeby nie bał się odstawiać nóg i żeby walczył pełną parą?
Zwróćcie uwagę, że Leszczak ma dopiero 17 lat - debiut w takim wieku i w takim meczu mógł go albo sparaliżować, albo spowodować, że grałby na pałę i chciałby być wszędzie. W końcu po to są doświadczeniu gracze, żeby podpowiadać młodszym.

I zapewne tak było, nie ma co szukać na siłę teorii spiskowych, mamy wystarczająco problemów :(
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.11.2009, 10:11
Wiele osób ma pretensje do Skorży że dla naszych grajków jest zbyt przyjacielski. Nie znam jego metod pracy za czasów Groclinu ale może świadomie obrał taki sposób pracy w Wiśle. Znając historię wielu swoich poprzedników, a w środowisku zapewne więcej wiadomo o zakulisowych rozgrywkach jakie się u nas wyprawiały, być może chciał ich podejść po partnersku. Ale w pewnym momencie coś pękło ( Levadia ) i na ten czas nie widać kompletnie wpływu trenera na drużynę. Nie mam pojęcia o czym wczoraj rozmawiano ale sprawa jest jasna: Skorża musi być w stanie kierować tym statkiem. Teraz dryfujemy a w niedzielę zderzyliśmy się z górą lodową.

Taka moja teoria.
Ave
Wisła
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.11.2009, 10:21
Zgadzam sie z Markusem i FraMatem.
Skorża na dzisiaj nie poleci, ale jak się piłkarzyki zawezmą to w Wodzisławiu dadzą koncertowo dupy i wówczas pożegnanie z trenerem zapewnione.
Tylko co to da ?
Przecież przyjście nowego trenera do zespołu niczego nie zmieni !!!!!!!!!!!!!!
Piłkarze jak grali chu....jowo tak samo będą grać, kilka najważniejszych ogniw jak było kontuzjowanych, tak nagle na boisko nie wybiegną itd.
W tym zespole brakuje ducha, jakiego mu dają Sobolewski, Głowacki czy Boguski. Tak właśnie Boguski ma większe zadatki na lidera zespołu niż Paweł Brożek. Przypominacie sobie sytuację sprzed roku Dwa razy w plecy z Ruchem i Śląskiem ? Czerwone kartki Sobola i Baszcza (głównych ogniw zespołu ?) i oczywiście mecz z Odrą, który jeden Rafał właściwie nam wygrał?
Pamiętacie wiosenny mecz z Legią, i co Legia pokazała na boisku do chwili zejścia kontuzjowanego Boguskiego A co działo się później
Trener Skorża na pewno popełnił błędy w przygotowaniu zespołu, ale jest kilka rzeczy, które go tłumaczą z ostatnich porażek:
1) już przed sezonem było wiadome, że jesienna runda będzie grana bez Boguskiego, Garguły i Singlara (3 zawodników z 18-ki meczowej)
2) w trakcie sezonu odpadło 2 najważniejszych graczy: Sobolewski i Głowacki.
3) Paweł Brożek gra w tej rundzie z niezaleczoną kontuzją i widać, że nie może wrócić do formy sprzed kontuzji;
4) trwa przebudowa zespołu - odeszło 2 starych wyjadaczy ligowych Zieńczuk i zwłaszcza Baszczyński (kolejny ze starej gwardii, który potrafił poderwać zespół) w których miejsce przyszło 2 obcokrajowców - owszem niezłych, ale proces ich wkomponowania do zespołu to minimum sezon niestety, a żaden z nich nie jest w stanie zastąpić w roli przywódcy drużyny Baszcza.
Moim skromnym zdaniem w tej drużynie brakuje jednego ogniwa, z którego łatwo zrezygnowaliśmy - Kamil Kosowski. Biorać pod uwagę zarobki człowieka, który miał go zastąpić (któremu się to nie udało w ogóle) to interes zrobiliśmy w stylu "Zamienił styrjek siekierkę na kijek". Uważam, że Kamil jest w stanie pograć jeszcze1-2 sezony na bardzo dobrym poziomie, a w porównaniu z Łobodzińskim - to nawet z 40 ką na karku będzie od niego kilka razy lepszy. A w zimowym okienku mozna znim rozmawiać o nowym kontrakcie od czerwca. Uważam, że Pan Cupiał powinien schować swoją urazę do tego gracza, gdyż niestety zbyt mało mamy w zespole zawodników charyzmatycznych, którzy byliby w stanie pobudzić ten zespół do lepszej gry.

Moja prognoza jest taka, że Wisła ogra Odrę, Boguski strzeli w meczu bramkę, Skorżą powie mu jak bardzo przez całą rundę brakowało mu Boguskiego i na wiosnę zostaniemy z tym samym trenerem.
Jednakże trener Skorża, jeśli chce osiągnąć cokolwiek z tym zespołem powinien posadzić na pewien czas na ławie Małego czy P. Brożka (Diaz niech idzie na jego miejsce), a Łobodzińskiego niech ześle do ME, gdyż tam jest jego miejsce. Przynajmniej zaoszczędzimy trochę euro na jego pensji (kontrakt 50/50).
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.11.2009, 10:30

Nie uwierzyłbym w to, gdyby chodziło o któregokolwiek innego piłkarza Wisły niż Cantoro. Wiem, że to jest gnida i kanalia i zawsze powtarzam o jego zachowaniu w meczach, w których już wcześniej zdarzało mu się być posadzonym na ławie niezależnie od trenera. Z resztą jednego (Petrescu) już zwolnił. Kto wie, czy nie maczał też palców w wywaleniu Kasperczaka (bo wszyscy chyba wiedzieli, że wymiana Kasperczak- Liczka była irracjonalna) i odliczam już dni do pozbycia się tej łajzy z naszego klubu.

Inna sprawa, że pamiętam jak napisałem pod jakimś artykułem komentarz w stylu "Mauro, dziękuję Ci za pierwsze 2 (czy 3) lata w Wiśle. Za ostatnich pięć już nie" czy jakoś tak i zostałem wprost zjedzony przez piętnastoletnich fanatyków Cantoro dla których Mauro to prawdziwy Wiślak z krwi i kości, a że kochają go bardziej niż Wisłę to już nie jest problem.

A jeśli dyspozycja naszych piłkarzy to zemsta za niewypłacone premie, to tak jak napisał 7 kotów- połamiemy im nogi, bo się gwiazdkom poprzewracało w dupach. ŁKS, Ruch, Polonia B., Piast- kluby bez kasy, ale posiadające piłkarzy z charakterem. Kiedyś Szczęsny chyba mówił, że paradoksalnie zła syt. finansowa klubu może na piłkarzy wpłynąć mobilizująco. U nas piłkarze mieli dosłownie cieplarniane warunki, chuchano na nich i dbano, by było im tu dobrze (nie tylko piszę o pracownikach Wisły, ale też o kibicach). To, już wiem, że się skończyło i dzięki Bogu.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.11.2009, 10:37
Panie i Panowie, niestety z przykrością zauważam, ze nasze forum zaczyna przypominać forum dziewcząt zza Błoń! Panie Kominek jesteś Pan moderatorem i powinieneś zachować szczególny umiar. Można lubić można nie lubić Cantoro ale sorry! Puszczanie takich bąków na podstawie widziałem, że objął i minutę tłumaczył jest po prostu śmieszne, a nawet żałosne.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.11.2009, 10:46
Cytat:
Jak na dziś dzień Kirm niestety zawodzi.
problem w tym ze dane wskazuje ze grac potrafi, zresztą to on bedzie grał w RPA a nie nasi polsscy zawodnicy, drugie ja nie wiem czy ten cały Bozok w reprezentacji gra...
arti
Guest

Stary 24.11.2009, 11:04
Cantoro jest skasowany i kto by tu nie przyszedł to już nic tego nie zmieni.33 lata, słaba forma fizyczna, do widzenia. Bedzie Skorża czy inny - Mauro już tu nie ma.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.11.2009, 11:11
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
problem w tym ze dane wskazuje ze grac potrafi, zresztą to on bedzie grał w RPA a nie nasi polsscy zawodnicy, drugie ja nie wiem czy ten cały Bozok w reprezentacji gra...
No właśnie, to jest w tym wszystkim dziwne i dla mnie niezrozumiałe. Skorża po raz pierwszy zaatakował zawodników o brak umiejętności. Tylko kogo - za przeproszeniem - miał na myśli?

Przyglądnijmy się chłodnym okiem: Kirm, Diaz, Brożek nr 1 i Brożek nr 2, Małecki, to aktualni reprezentanci swoich krajów, więc niech mi nikt nie mówi, że nie potrafią w piłkę grać. Zwłaszcza, że Kirm jedzie na mistrzostwa świata, a Diaz o mało co by się tam nie znalazł.
Że Marcelo w piłkę grać potrafi, nie trzeba nikogo przekonywać. Podobnie jak Alvarez i Jirsak.
Również Łobodziński pokazał w Zagłębiu, że tajniki futbolu ma opanowane na niezłym poziomie.

Kogo więc Pan Skorża miał an myśli mówiąc, że "umiejętności nie te?" Chyba, że Pan Skorża chciał powiedzieć: "Forma nie ta". Wtedy bym się zgodził. Ale nie umiejętności! Nie mylmy umiejętności piłkarskich z formą, którą prezentują obecnie nasi gracze! To ogromna różnica!

Mówiąc o braku umiejętności, Skorża tworzy sobie alibi. Gdyby powiedział, że forma jest do dupy, strzelił by sobie w kolano. Ale niestety to jest prawda!

Po prostu Pan Skorża nie potrafi poukładać klocków, nie potrafi zrobić z nich drużyny, nie potrafi nastawić i ich mentalnie. Po prostu, nie radzi sobie sobie z drużyną w żadnym aspekcie, ani fizycznym, ani psychologicznym. Albo inaczej: przestał sobie radzić.

Panie Skorża, niech Pan nie miesza pojęć: co innego umiejętności, co innego forma piłkarska! Na umiejętności nie ma Pan większego wpływu, ale na formę jak najbardziej. Nauczmy się nazywać rzeczy po imieniu takimi, jakie są!
Ostatnio edytowane przez willow : 24.11.2009 o godz. 11:14.
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 24.11.2009, 11:23
morgenes napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, to jest w tym wszystkim dziwne i dla mnie niezrozumiałe. Skorża po raz pierwszy zaatakował zawodników o brak umiejętności. Tylko kogo - za przeproszeniem - miał na myśli?

Przyglądnijmy się chłodnym okiem: Kirm, Diaz, Brożek nr 1 i Brożek nr 2, Małecki, to aktualni reprezentanci swoich krajów, więc niech mi nikt nie mówi, że nie potrafią w piłkę grać. Zwłaszcza, że Kirm jedzie na mistrzostwa świata, a Diaz o mało co by się tam nie znalazł.
Że Marcelo w piłkę grać potrafi, nie trzeba nikogo przekonywać. Podobnie jak Alvarez i Jirsak.
Również Łobodziński pokazał w Zagłębiu, że tajniki futbolu ma opanowane na niezłym poziomie.

Kogo więc Pan Skorża miał an myśli mówiąc, że "umiejętności nie te?" Chyba, że Pan Skorża chciał powiedzieć: "Forma nie ta". Wtedy bym się zgodził. Ale nie umiejętności! Nie mylmy umiejętności piłkarskich z formą, którą prezentują obecnie nasi gracze! To ogromna różnica!

Mówiąc o braku umiejętności, Skorża tworzy sobie alibi. Gdyby powiedział, że forma jest do dupy, strzelił by sobie w kolano. Ale niestety to jest prawda!

Po prostu Pan Skorża nie potrafi poukładać klocków, nie potrafi zrobić z nich drużyny, nie potrafi nastawić i ich mentalnie. Po prostu, nie radzi sobie sobie z drużyną w żadnym aspekcie, ani fizycznym, ani psychologicznym. Albo inaczej: przestał sobie radzić.

Panie Skorża, niech Pan nie miesza pojęć: co innego umiejętności, co innego forma piłkarska! Na umiejętności nie ma Pan większego wpływu, ale na formę jak najbardziej. Nauczmy się nazywać rzeczy po imieniu takimi, jakie są!
najlepszy post na tym forum, bardzo dobre rozumowanie, jednym slowem to jest wlasnie prawda - to jest wlasnie przyczyna porazek czyli brak formy za ktory odpowiada sztab szkoleniowy czyli Skorza..dla mnie trener do wyoutowania natychmiast bo takich fachowcow to nawet w Polsce mozna smialo znalezc bez wiekszych problemow...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Crusi
Senior Member

Stary 24.11.2009, 11:49
Skorzy swietnie udalo sie poukladac nasz zespol z poczatku, kiedy byl Kosa, Dudka, Paulista, itd. Druzyna stanowila wtedy monolit i chodzila jak w zegarku, mysle ze duza w tym zasluga pilkarzy takich jak Kosa, ktorzy nadawli druzynie charakteru. Niestety od czasu pozbycia sie kilku glownych klockow tamtej ukladanki Maciek ma coraz wieksze problemy z poukladaniem tego i wychodzi coraz bardziej na to ze kiedy odeszli pilkarze potrafiacy wziac druzyne za kark i zmotywowac do walki to Skorza zupelnie sobie z tym nie radzi i nie dociera do pilkarzy, a to niestety przekresla jego przyszlosc w klubie. I tutaj tworzy sie prawdziwy problem, bo zeby naprawde zmienic cos najlepsze, to potrzeba nam albo zawodnikow z charakterem, ktorzy niewazne z kim i w jakim meczu ale beda zapierdzielac i opierdzielac reszte zeby tez walczyli (ale o takich bedzie ciezko), albo sciagnac trenera z zagranicy, ktory da im taki wycisk na treningu ze mecz to bedzie dla nich wytchnienie. Tylko ze taki trener pewnie bedzie kosztowal, a druga sprawa bedzie musial miec poparcie Cupiala, bo podejrzewam ze gwiazdeczki zaraz zaczeli by sie podkladac i w tym wypadku trzeba by bylo takich delikwentow zgnoic zamiast trenera. Koniec koncow ja tegonie widze zbyt rozowo, bo znalezlismy sie miedzy mlotem a kowadlem...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
BIEZANOWIAK_CHICAGO
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.11.2009, 11:51
Wszystko moge przezyc ale nie przegranych derbow.
Moim zdaniem powiini mu dac szanse potrenowac po zimie,
(zrobic dwa dobre transfery) i dac mu ulitmatum ze musi wygrac
wszystkie mecze o stawke na wiosne....
BIEZANOW & CHICAGO
WIERNE WISLE

[SIZE=3][COLOR=#000080][URL
pysio
Banita

Stary 24.11.2009, 11:54
Żadnych ultimatów, Skorża nic w tej rundzie nie osiągnął i dlaczego mamy go pobierać? po takich porażkach Engel, Liczka, Okuka czy inny były nasz trener poleciałby na zbity pysk od razu. Nawet tak kochany tutaj Kasperczak, po remisie z Cracovią wyleciał!
AYALA
Senior Member

Stary 24.11.2009, 11:58
Skorża zarabia jak podała prasa 45 tyś na miesiąc, jakby sie zgodził na zmniejszenie zarobków o 20 % to powinien zostac.Żaden inny trener z tym składem nie gwarantuje miejsca w czołówce uważam.
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2009, 11:59
Crusi napisał(a):Wyświetl post
, albo sciagnac trenera z zagranicy, ktory da im taki wycisk na treningu ze mecz to bedzie dla nich wytchnienie. Tylko ze taki trener pewnie bedzie kosztowal, a druga sprawa bedzie musial miec poparcie Cupiala, bo podejrzewam ze gwiazdeczki zaraz zaczeli by sie podkladac i w tym wypadku trzeba by bylo takich delikwentow zgnoic zamiast trenera.
To byloby najlepsze rozwiazanie. Tylko przyuważ ze mielismy charakternego trenera, ktory potrafil jebnac piescia w stol i chwycic gwiazdki za mordy.
To nasze "gwiazdki" skarzyly sie na Dana, Cupialowi, oraz grali przeciw Danowi.

Z drugiej strony to nie jeden czynnik ktory spowodowal wywalenie Petrescu. Boss nie chcial trenera... ktory nie bał sie mowic o czym mysli i czego żada.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.11.2009, 12:01
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
I bardzo dobrze. Niech zrobią rewolucję w składzie a nie na ławce trenerskiej
Раз два трзы, Туск ухади!
Crusi
Senior Member

Stary 24.11.2009, 12:04
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
To byloby najlepsze rozwiazanie. Tylko przyuważ ze mielismy charakternego trenera, ktory potrafil jebnac piescia w stol i chwycic gwiazdki za mordy.
To nasze "gwiazdki" skarzyly sie na Dana, Cupialowi, oraz grali przeciw Danowi.

Z drugiej strony to nie jeden czynnik ktory spowodowal wywalenie Petrescu. Boss nie chcial trenera... ktory nie bał sie mowic o czym mysli i czego żada.
Dlatego napisalem ze taki trener musialby dostac poparcie i pomoc od samego Cupiala, w postaci takiej ze jakby jakis zawodnik poszedl sie skarzyc na trenera ze ich zajezdza to powinien jeszcze dostac za to kare.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.11.2009, 12:04
A w ogóle to skąd się Skorża wziął w lidze?Poza tym,że odstawiał kompromitację z Janasem na MS nie kojarzę go jakoś specjalnie z wybitnymi wynikami. Znajomy bliski Janasa a poza tym?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów