The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 21:12
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie można popadać w panikę, ulegać poczuciu zemsty i podejmować pochopne, nierozsądne decyzje. Trzeba postąpić mądrze, a nie tylko tak, by ukarać trenera, ktory zawiódł w wielu najważniejszych momentach obecnej rundy.

Wywalenie Skorży bez planu i realnych możliwości sprowadzenia w jego miejsce kogoś lepszego z zagranicy będzie błędem.

Zatrudnienie w jego miejsce innego krajowego "fachowca", typu Motyki, Engela czy innego "wirtuoza", też będzie błędem - przerabialiśmy już to.

Podkreślam - Skorża może i powinien wylecieć, ale tylko wtedy, jeśli będzie w jego miejsce odpowiedni, mocniejszy kandydat z zapewnionym mu przez Cupiała wsparciem finansowym. Jeśli ten warunek nie zostanie spełniony, nic się długofalowo nie zmieni, a będzie tylko jeszcze gorzej.

Dzisiejsza wściekłość, rozgoryczenie, chęć zemsty i wszelkie decyzje nie mogą cofnąć Wisły jeszcze bardziej - nie mogą sprawić, że na wiosnę i w następnych latach dostaniemy lanie od Pasow, Legii, Lecha itd.

Stawka jest zbyt duża, aby żądać głowy Skorży bez znalezienia naprawdę lepszej alternatywy.
no i niech to będzie taką przysłowiową wisienką na torcie, wszystko już zostało powiedziane, idziemy spać
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.11.2009, 21:13
jacek67 napisał(a):Wyświetl post
żaden Trener niezagwarantuje samych zwycięstw ,nawet najlepsi .Każda drużyna może przegrać ale jesli jest to po walce a u nas?
Po kazdej przegranej tylko przepraszam , teraz że niema zawodnikow - stwierdzenie po prawie 3 latach pracy ? Po Levadi mowa że jego bład , teraz brak zawodników a jutro co ? trawa żle przystrzyzona? Nie .Po Odrze powie że tam wszyscy trenerzy Wisły mieli kłopoty

wiem że żaden trener nie zagwarantuje samych zwycięst, napisałem to ironicznie. ja to widzę tak- po levadi się przyznał że zajechał zawodników-jego błąd, ale brak zawodników bo są kontuzjowani to już nie jego wina, tak samo jak brak transferów bo to nie on ustala budżet, a po co pan Cupiał ma dawać kase jak z tymi sami zawodnikami może znów zdobędzie mistrza na wyniki się składa wiele czynników.. a Ty w 100% oceniasz jego prace negatywnie? patrzać przez pryzmat mistrzostwa Polski np?
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.11.2009, 21:16
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wspomniał o Piotrze Nowaku. Zapewne jest świetnym trenerem, ale czy on w ogóle wie co się w Polsce dzieje?
Krótko uzasadnię dlaczego Piotr Nowak :

1. Wywodzi sie z amerykańskiej szkoły trenerskiej , a wiadomo jak tam sie gra ( konkretne z****rdalanie , żelazna dyscyplina, wyćwiczone schematy)
2.Nie boi się stawiać na młodzież
3..Ma sukcesy zarówno w kategoriach juniorskich jak i seniorskich
4. Ma autorytet w Stanach więc może by wziął ze sobą ,jakiś porządnych specjalistów od przygotowania fizycznego (podobno są tam najlepsi na świecie), a najlepiej cały sztab szkoleniowy.
5. Jest człowiekiem kompletnie z zewnątrz co może i ma swoje minusy (nie zna specyfiki ligi) ,ale jak dla mnie to wielki plus ,że nie siedzi na codzień w tym całym bagnie.

Oczywiście można byłoby jeszcze pisać i pisać..........Ogólnie to sie zgadzam z kolegą ,którego zacytowałem.

P.S Zgadzam się również z z Markusem
Ostatnio edytowane przez matizaq : 23.11.2009 o godz. 21:18.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2009, 21:20
matizaq napisał(a):Wyświetl post
I kto ma przyjść na jego miejsce ? Może Stefan Majewski? Jest wolny, charyzmę ma , sukcesy z kadrą U-23.... Zastanów sie zanim coś napiszesz........
Nie ma to jak sprowadzić wszystko do absurdu.Widać,że mimo wszystko masz wewnętrzne wątpliwości co do warsztatu szkoleniowego Skorży,skoro wynajdujesz do porównania parodystyczną postać Stefka"laptopa".Pewnie nic gorszego nie wyszukaleś,prawda?.A tak już poważnie,to zastanów się czy Skorża znalazłby robotę w jakimkolwiek 1-ligowym klubie na Zachodzie?
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2009, 21:20
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post
mieliśmy Dana Petrescu-młody, zagraniczny, ambitny i co on takiego z Wisła zrobil?
? pomijając fakt że miał niebotyczną jak na polskie warunki gaże bo tylko tym zasłynoł w Wiśle. Nie mówię że to zły trener bo teraz ze swoim klubem ładnie idzie w lidze mistrzów, tylko zagraniczny trener nic nie osąignie nie znajac specyfiki polskiej piłki a żeby to poznać potrzeba czasu. Tymbardziej że nasza liga to nie angielska, hiszpańska czy niemiecka która jest rozchwytywana i każdy zna jej styl. Polska liga się żaden poważny trener nie interesuje, bo nie ma zresztą czym.. smutne ale prawdziwe
i to jest sedno sprawy .Trener z musi mieć wolną ręke co do piłkarzy i plecy u właściciela ( Albo trenujesz tak jak zagranicą i grasz ,albo out).Do czasu gdy piłkarze będą rządzić w klubach "czytaj zmiana trenera " to nigdy niedogonimy nawet przedsionka LE o LM niewspominając
Europejska piłka nam ucieka ,a polscy trenerzy uczeni na lekcjach Piechniczka ,Engela,Strejlała.....są sto lat za Afryką
Ostatnio edytowane przez jacek67 : 23.11.2009 o godz. 21:23.
Lewy'88
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:24
[b]

i to jest sedno sprawy .Trener z musi mieć wolną ręke co do piłkarzy i plecy u właściciela ( Albo trenujesz tak jak zagranicą i grasz ,albo out).Do czasu gdy piłkarze będą rządzić w klubach "czytaj zmiana trenera " tonigdy niedogonimy nawet przedsionka LE o LM niewspominając
Europejska piłka nam ucieka ,a polscy trenerzy uczeni na lekcjach Piechniczka ,Engela,Strejlała.....są sto lat za Afryką

tu się zgadzam w 100% ale co nam zostanie w tej chwili jak zwolnimy Skorżę? będzie jeszcze gorzej . jak napisał Markus "Skorża może i powinien wylecieć, ale tylko wtedy, jeśli będzie w jego miejsce odpowiedni, mocniejszy kandydat z zagranicy z zapewnionym mu przez Cupiała wsparciem finansowym. Jeśli ten warunek nie zostanie spełniony, nic się długofalowo nie zmieni, a będzie tylko jeszcze gorzej" i "Dzisiejsza wściekłość, rozgoryczenie, chęć zemsty i wszelkie decyzje nie mogą cofnąć Wisły jeszcze bardziej - nie mogą sprawić, że na wiosnę i w następnych latach znów dostaniemy lanie od Pasow, Legii, Lecha itd" ja się z nim zgadzam
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.11.2009, 21:27. Duzo racji
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._wislakow.html
jacek67
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:29
wiem że żaden trener nie zagwarantuje samych zwycięst, napisałem to ironicznie. ja to widzę tak- po levadi się przyznał że zajechał zawodników-jego błąd, ale brak zawodników bo są kontuzjowani to już nie jego wina, tak samo jak brak transferów bo to nie on ustala budżet, a po co pan Cupiał ma dawać kase jak z tymi sami zawodnikami może znów zdobędzie mistrza na wyniki się składa wiele czynników.. a Ty w 100% oceniasz jego prace negatywnie? patrzać przez pryzmat mistrzostwa Polski np?
Jaki brak transferów?przyszli ci których Skorża chciał. Nawet reprezentaci swoich krajów .Chodzi tylko oto ,że niesą w 100 % wykorzystywane ich walory(może to jest bład w ustawieniu)
Pryzmat Mistrza Polski..? Gdybym tak myślał to dzis nic bym niepisał , że jest żle(od 3 lat się staczamy)
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2009, 21:34
mieliśmy Dana Petrescu-młody, zagraniczny, ambitny i co on takiego z Wisła zrobil pomijając fakt że miał niebotyczną jak na polskie warunki gaże bo tylko tym zasłynoł w Wiśle.
sorry ale coś Ci się pomieszało. Gwarantuję Ci, że Skorża otrzymuje więcej... dużo więcej niż dostawał Petrescu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

wilis
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.11.2009, 21:37
Maciek jest już u Bogusia...

czarno to widze ;/
PanMichał
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 21:37
Ludzie o czym Wy mówicie ? Z tego co czytam to powinno być tak :
Skorża Out !
Piłkarze Out !
Cupiał Out !
Kibice Out !( ci co nie jeżdżą do Sosnowca)

Ja Wam mówie ochłońcie i przeczekajmy tą zawieruchę chociaż według mnie przydałby się ruch paru piłkarzy z 1 drużyny w stronę Młodej Ekstraklasy i na odwrót

I trzymajcie kciuki za Wisełkę juz w najbliższy weekend mecz z kolejnym odwiecznym rywalem Odrą Wodzisław na ich terenie
HEJ WSZYSTKO BYM DAŁ ZA KRAKOWSKĄ WISŁĘ ...
Lewy'88
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:39
Jaki brak transferów?przyszli ci których Skorża chciał. Nawet reprezentaci swoich krajów .Chodzi tylko oto ,że niesą w 100 % wykorzystywane ich walory(może to jest bład w ustawieniu)
Pryzmat Mistrza Polski..? Gdybym tak myślał to dzis nic bym niepisał , że jest żle(od 3 lat się staczamy)

ale nie jest tak źle i nie staczamy się tak bardzo chyba jak w cagu tych trzech lat zdobywamy 2 mistrzostwa i o 3 walczymy? mankamentem Skorży są mecze o najwyższą stawke i dla tego być może powinien opuścić Kraków ale nie teraz bo teraz nic z tego nie będzie...

FraMat- Petrescu o ile mnie pamięć nie myli zarabiał 300 tys. euro rocznie...(to było największe wynagrodzenie trenerskie w historii polskiej piłki) nie sądze żeby Skorża zarabiał tyle samo a co dopiero więcej. Poprostu Petrescu tyle zarabiał bo był dobrze zapowiadającym trenerem z zagranicy a na mniejszą gaże by się nie zgodził. Żaden polski trener długo jeszcze tyle nie dostanie wg. mnie
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 23.11.2009 o godz. 21:42.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.11.2009, 21:41
Andrzej Iwan napisał(a):Wyświetl post
Ale z ruchami w sprawie trenera wstrzymałbym się do lata. Skoro w klubie nie ma już Jacka Bednarza, a transferami zarządza Skorża, to niech dobierze sobie zimą jakichś zawodników i zobaczymy, co zespół pokaże wiosną.
moim zdaniem dobre rozwiązanie bo wtedy Skorża juz weźmie całkowita odpowiedzialność za jakość gry
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:41
Zostawić trenera
Zrobić to, co Petrescu w Rumunii:
- Zwolnić kopaczy pozorujacych grę
- Poszukać średnich piłkarzy w rezerwach klubow europejskich
- Zacząć pracować
- Wprowadzić reżim teningowy jak Dan w Rumunii (zawodnik po meczu wraca do klubu na odnowę biologiczną, a nie ma najmniejszego prawa pojawić się w żadnej knajpce - stwierdzenie takiego faktu skutkuje wylaniem na zbity pysk bez żadnego odszkodowania)

jacek67
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:42
ale nie jest tak źle i nie staczamy się tak bardzo chyba jak w cagu tych trzech lat zdobywamy 2 mistrzostwa i o 3 walczymy? mankamentem Skorży są mecze o najwyższą stawke i dla tego być może powinien opuścić Kraków ale nie teraz bo teraz nic z tego nie będzie...

FraMat- Petrescu o ile mnie pamięć nie myli zarabiał 300 tys. euro rocznie...(to było największe wynagrodzenie trenerskie w historii polskiej piłki) nie sądze żeby Skorża zarabiał tyle samo a co dopiero więcej
W jakim stylu ?Co potem z LE i LM ?Levadia? Tak właśnie myślą piłkarze jak Ty (bez złośliwości)
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.11.2009, 21:43
Skoro jest u Bogusia(jeśli to prawda) to raczej zostanie.
Jak ktoś Cupiałowi podpadnie to raczej Cupiał nie lubi się z tym ktosiem spotykać.
AYALA
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:44
zawsze pod ręką jest ten Czech Csaplar i Edek Klejdinst.Są przecież na etatach u Bogusia.Obstawiam jednak że Skorża zostanie ale na starym kontrakcie czyli 45 tyś za miesiąc o podwyżce niech zapomni dopóki nie awansuje do ligi mistrzów albo chcociaż do ligi europejskiej
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:47
FraMat- Petrescu o ile mnie pamięć nie myli zarabiał 300 tys. euro rocznie...(to było największe wynagrodzenie trenerskie w historii polskiej piłki) nie sądze żeby Skorża zarabiał tyle samo a co dopiero więcej
To były bajki forsowane przed prasę pod wpływem zarządu.
Wtedy w klubie pracowała Pani Roma Piotrowska - ktora twardo trzymała kasę.
Owszem Dan miał dostawać łącznie do 300tys euro (podstawa + premie) w zamian za pewne rezultaty a było ich wiele zastrzezonych i z tym składem niemożliwych do realizacji.
Między innymi dlatego poleciał przed rewanżem z Iraklisem - gdyby Wisła przeszła Iraklis z Danem, zarząd musiałby wypłacić Danowi sporą premię

Ostatecznie zarobił 200 tys zlotych za rok czyli ponad 4 razy mniej niz ma w umowie Skorża

Lewy'88
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:48
W jakim stylu ?Co potem z LE i LM ?Levadia? Tak właśnie myślą piłkarze jak Ty (bez złośliwości)

spoko, ale ja tak nie myślę pisałem że mankamentem Skorży są mecze o najwyższą stawke i dla tego być może powinien opuścić Kraków, a styl w jakim się przegrywa mecze też jest bardzo ważny zgadzam się ale zadam jeszcze raz to pytanie- czy to dobry moment na pozbycie się Skorży?
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2009, 21:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zostawić trenera
Zrobić to, co Petrescu w Rumunii:
- Zwolnić kopaczy pozorujacych grę
- Poszukać średnich piłkarzy w rezerwach klubow europejskich
- Zacząć pracować
- Wprowadzić reżim teningowy jak Dan w Rumunii (zawodnik po meczu wraca do klubu na odnowę biologiczną, a nie ma najmniejszego prawa pojawić się w żadnej knajpce - stwierdzenie takiego faktu skutkuje wylaniem na zbity pysk bez żadnego odszkodowania)
I tylko tak. Bo przyjdzie nowy trener kopacze zagraja kilka dobrych meczow i zacznie sie to samo, czyli minimalizm bo gwiazda nie moze sie przepracowac.

Ewidetny spadek formy u naszych kopaczy zacza sie po tym jak wylecial JB i kopacze sie dowiedzieli ze Maciek ma wieksze kompetecje. Czyli moze im bezposrednio zagrozic decydujac o ich przydatnosci badz nie.
Niedzielny mecz to byl typowy mecz na zwolnienie trenera jak i wczesniejszy z Legia. Po prostu kopacze wyszli zeby tylko pobiegac i wcale nie chcieli wygrac tych meczy.

Jezeli Cupial zwolni Skorze to da jasny sygnal kopaczom ze to oni maja realna wladze w klubie i dalej bedzie bagno.

Bo przyjdzie klasowy trener za wielkie pieniadze zacznie wymagac, wprowadzi mordercze treningi i sie zacznie zawalanie meczow. Cztery porazki pod rzad, czolowka daleko w przodzie to nawet Guardiola by wylecial z Wisly.
,
Lewy'88
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:58
To były bajki forsowane przed prasę pod wpływem zarządu.
Wtedy w klubie pracowała Pani Roma Piotrowska - ktora twardo trzymała kasę.
Owszem Dan miał dostawać łącznie do 300tys euro (podstawa + premie) w zamian za pewne rezultaty a było ich wiele zastrzezonych i z tym składem niemożliwych do realizacji.
Między innymi dlatego poleciał przed rewanżem z Iraklisem - gdyby Wisła przeszła Iraklis z Danem, zarząd musiałby wypłacić Danowi sporą premię

Ostatecznie zarobił 200 tys zlotych za rok czyli ponad 4 razy mniej niz ma w umowie Skorża

o tym nie wiedziałem, ale to nie zmienia faktu, że Dan zarobił by większe pieniądze za wyniki Skorży, gdyby takie osiągnoł z racji samych tych premii nawet (chodzi mi o mistrzostwo). Pozatym nie ma co debatować o zarobkach, Danowi nie szło bo nie znał naszej ligi, a nie da sie zmienić całkowicie nastawienia zespołu i pewnych nawyków wynikających ze specyfiki naszej ligi w 1 sezon. W Rumuni mu idzie bo tam zna bardzo dobrze mechanike działania ligi, moim zdaniem.Wracając do tematu-nie mówię że Skorża powinien zostac, (choć ja bym tak osobiscie wolał) bo Wy, ktoórzy chcecie się go pozbyć macie odrobinę racji. Ale co z tego będzie teraz? jak teraz to zrobimy tylko gorzej
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 23.11.2009 o godz. 22:03.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.11.2009, 22:03
o tym nie wiedziałem, ale to nie zmienia faktu, że Dan zarobił by większe pieniądze za wyniki Skorży, gdyby takie osiągnoł (chodzi mi o mistrzostwo). Pozatym nie ma co debatować o zarobkach, Danowi nie szło bo nie znał naszej ligi, a nie da sie zmienić całkowicie nastawienia zespołu i pewnych nawyków wynikających ze specyfiki naszej ligi w 1 sezon. W Rumuni mu idzie bo tam zna bardzo dobrze mechanike działania ligi moim zdaniem
Tam mu idzie bo jest panem i władcą i jak ma konflikt z jakimś piłkarzem to piłkarz może się pakować i szukać nowego klubu, a u nas jak zaczeły się konflikty z piłkarzami to mu podziękowano z powodu "niezadowalających wyników". Jakby wtedy Dan dostał zamiast wypowiedzenia poparcie klubu w postaci przesunięcia paru grajków do zespołu rezerw to pewnie gralibyśmy w LM albo co namniej w LE a tak to jesteśmy tam gdzie byliśmy, czyli przed kolejnym dylematem: "Co dalej żeby było lepiej"
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2009, 22:10
Często pisze się tu w nieco nostalgicznym tonie o Petrescu,ale wg mnie i on i Skorża,to ta sama strona medalu.Obaj preferują defensywny styl gry.Ot takie nudziarstwo.Tu zawsze grało się krótką,kombinacyjną piłkę(przynajmniej w najlepszych latach).Trenerów w/w różniły tylko metody treningowe.W Wiśle jest potrzebny trener,który wynajdzie graczy z inklinacjami do takiej właśnie gry kombinacyjnej i za niewygórowane kwoty.Ktoś w rodzaju wspominanego już kiedyś przeze mnie Jose Couceiro(b.trener Porto),a obecnie Litwy.
Lewy'88
Senior Member

Stary 23.11.2009, 22:10
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tam mu idzie bo jest panem i władcą i jak ma konflikt z jakimś piłkarzem to piłkarz może się pakować i szukać nowego klubu, a u nas jak zaczeły się konflikty z piłkarzami to mu podziękowano z powodu "niezadowalających wyników". Jakby wtedy Dan dostał zamiast wypowiedzenia poparcie klubu w postaci przesunięcia paru grajków do zespołu rezerw to pewnie gralibyśmy w LM albo co namniej w LE a tak to jesteśmy tam gdzie byliśmy, czyli przed kolejnym dylematem: "Co dalej żeby było lepiej"

nie sądze że z poleciał z powodu konfliktów z piłkarzami remisowaliśmy, przegrywaliśmy mecze to są wlaśnie słabe "niezadowalające" wyniki. A jak te wyniki były spowodowane postawą piłkarzy, to trener jest od ich rozwiązywania, to samo się zarzuca Skorży- że nie umie sobie poradzić z gwiazdami i w tym jest trochę prawdy
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.11.2009, 22:13
nie sądze że z poleciał z powodu konfliktów z piłkarzami remisowaliśmy, przegrywaliśmy mecze to są wlaśnie słabe "niezadowalające" wyniki. A jak te wyniki były spowodowane postawą piłkarzy, to trener jest od ich rozwiązywania, to samo się zarzuca Skorży- że nie umie sobie poradzić z gwiazdami i w tym jest trochę prawdy
Petrescu poleciał po meczu z Górnikiem Łęczna który zremisowaliśmy 1-1 a taki Brożek nie potrafił sobie trafić w piłkę mając pustą bramkę. Przypadek? Nie powiedziałbym. Owszem, trener wyleciał przez wyniki ale były one spowodowane konfliktem w piłkarzami o którym potem nieraz było głośno. Słynne narzekanie na ciężkie treningi i inne temu podobne.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.11.2009 o godz. 22:17.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
FraMat
Senior Member

Stary 23.11.2009, 22:39
oto co wtedy powiedział ówczesny prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz: - Chociaż Dan Petrescu nie przegrał w tym sezonie w lidze, to stracił już osiem punktów, co stawia pod znakiem zapytania realizację naszego celu, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski. Ostatnie mecze z Pogonią, Iraklisem i Górnikiem Łęczna mocno nas zaniepokoiły. Chcę z całą mocą podkreślić, że bardzo wysoko cenimy warsztat i zaangażowanie trenera Petrescu. Trzeba sobie jednak jasno powiedzieć, że te osiem straconych punktów i bardzo nieskuteczna gra drużyny, muszą dawać do myślenia.

Dziś mamy sytuację podobną, lub gorszą 11 straconych punków i 3 przegrane mecze

mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.11.2009, 22:42
oto co wtedy powiedział ówczesny prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz: - Chociaż Dan Petrescu nie przegrał w tym sezonie w lidze, to stracił już osiem punktów, co stawia pod znakiem zapytania realizację naszego celu, jakim jest zdobycie mistrzostwa Polski. Ostatnie mecze z Pogonią, Iraklisem i Górnikiem Łęczna mocno nas zaniepokoiły. Chcę z całą mocą podkreślić, że bardzo wysoko cenimy warsztat i zaangażowanie trenera Petrescu. Trzeba sobie jednak jasno powiedzieć, że te osiem straconych punktów i bardzo nieskuteczna gra drużyny, muszą dawać do myślenia.

Dziś mamy sytuację podobną, lub gorszą 11 straconych punków i 3 przegrane mecze
No nie przesadzaj z tą podobną sytuacją bo tamto było po bodajże 6 kolejkach a teraz mamy już ich 14 także tutaj akurat kulą w płot trafiłeś. Akurat wtedy Petrescu wyniki nie broniły i nie ma co tutaj koloryzować.
nesta
Senior Member

Stary 23.11.2009, 22:52
Iwan poruszyl w tym wywiadzie cos o czym mialem napisac juz wczesniej, ale wydawalo mi sie, ze moze jestem przewrazliwiony. Teraz jednak widze, ze nie tylko ja na to zwrocilem uwage.

Otoz chodzi mi o stosunek Brozka i Maleckiego do Kirma. Czego by Sloweniec nie zrobil na boisku to jest zle.. Pamietam jedna z ostatnich akcji Kirma z niedzielnego meczu, kiedy ladnie urwal sie skrzydlem, niezle dosrodkowal i oczywiscie nasz "super" duet napastnikow odrazu na niego wsiadl. I pierwszy raz Kirm im odpyskowal. Ja tu nie chce usprawiedliwiac jego slabszej gry, ale z pewnoscia nie pomaga mu to w aklimatyzacji.Non stop machaja rekami i maja do niego pretensje. A zwlaszcza Malecki, ktory czesto nie zauwaza go na dobrej pozycji.
Niech sie qrwa sami wezma do gry. I tez mam oto zal do Skorzy, ze nie potrafi ukrocic takiego zachowania. Przeciez od tego on tam jest tez !!
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.11.2009, 22:54
Czyli Malecki psuje klimat w druzynie. Za fraki goscia i na pol rundy do ME.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2009, 22:57
mieliśmy Dana Petrescu-młody, zagraniczny, ambitny i co on takiego z Wisła zrobil pomijając fakt że miał niebotyczną jak na polskie warunki gaże bo tylko tym zasłynoł w Wiśle. Nie mówię że to zły trener bo teraz ze swoim klubem ładnie idzie w lidze mistrzów, tylko zagraniczny trener nic nie osąignie nie znajac specyfiki polskiej piłki a żeby to poznać potrzeba czasu. Tymbardziej że nasza liga to nie angielska, hiszpańska czy niemiecka która jest rozchwytywana i każdy zna jej styl. Polska liga się żaden poważny trener nie interesuje, bo nie ma zresztą czym.. smutne ale prawdziwe
Chlopcze o czym ty prawisz To nie trener ma sie uczyc specyfiki polskiej pilki tylko polscy pilkarze maja sie uczyc specyfiki profesjonalnego zachowania.
Czesto slysze to okreslenie 'specyfika polskiej pilki', co to wogole ****a jest? Co to? My dupami gramy czy jak? Do tylu biegamy albo moze mamy jakies inne reguly, ze sie zagraniczni musza uczyc?
Ja nie wiem czy Murinho znal specyfike angielskiej pilki, ale faktem jest ze przyszedl i wykrecil mistrza. Nie wiem czy Benitez znal specyfike angielskiej pilki ale przyszedl do Liverpoolu i wykrecil Puchar mistrzow.
Przestancie .......ic o jakichs zabobonach, jak wywala Skorze to ma przyjsc zagraniczny trener z cala ekipa. Musi miec wielkie jaja i jeszcze wiekszy bat zeby dziewczyny zagonic do pracy i zlamac niektore charaktery.
Jak na miejsce Skorzy przyjdzie 'specyficzny' polak to za dwa lata znowu bedziemy sie dziwic ze pilkarze biora kase za nic.
Aha, wcale nam nie trzeba trenera z nazwiskiem. Na to co my potrzebujemy wykonac to wystarczy solidny chlopek z Holandii, Francji, Niemiec czy Anglii. Taki Juergen Klopp albo Wolfgang Wolf to bylby prawdziwy zbawca. Klaus Augenthaler solidny chlop z doswiadczeniem jest do wziecia odrazu.
Nie mowie ze Ci konkretni ludzie powini przyjsc ale ktos kto by sie zdecydowal u nas pracowac i ma jakies doswiadczenie.

P.S. sorry za momentami mocne slowa.
P.S. 2 Wolf tez jest do Wziecia bo mu w Skodzie Xantii nie poszlo. Jak Grekow bylo na niego stac to my tez bysmy dali rade zatrudnic trenera z tej polki.
Ostatnio edytowane przez As : 23.11.2009 o godz. 23:05.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów