The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 14:45
Znowu powtórzy się ten sam rytuał.Skorża wyląduje na dywaniku u Cupiała.Znowu będzie próbował pięknych słówek o poprawie gry,o nowej jakości.Znowu będzie tak,że zagrają dwa,trzy mecze jako tako(o ile znowu razem z Italiano nie spier...przygotowań),a potem znowu będzie powtórka z rozrywki,czyli football-macabre.Znowu,znowu,znowu...tylko że tym razem nie będzie mistrza,a tylko rączka w nocniku.
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2009, 14:46
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jest bezproduktywny i beznadziejny
Dlatego on powinien odejść, chociażby na wypożyczenie, bo w Wiśle jest bezproduktywny. Tyle szans od Skorży i nic.

ps. Jeśli przed meczem z Odrą nasze grajki powiedzą, że zapomnieli o meczu derbowym i są zdeterminowani do tego aby pokonać Wodzisławian, to ja już wymiękam na wstępie
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.11.2009, 14:49
Dziękuje za głos rozsądku z Warszawy, który może uzmysłwi co poniektórym, że może fantastycznie i różowo ze Skorżą nie jest, ale jak pomyśleć jakie morczne i głebokie gówno czeka za rogiem żeby w nie wdepnąć, to ja tam wole Skorże
problem polega na tym że Skorży z rundy na rundę coraz bliżej poziomowi Janka U. już wiosna MP zawdzięczamy miedzy innymi Tejksiowi
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.11.2009, 15:02
Jirsak to jeden z reżyserów wtopy z Cracovią. Diaz grał dużo lepiej, więcej walki, więcej podań. Jirsak jest bezproduktywny i beznadziejny

Od jakiegoś czasu zwracam uwagę na Twoje posty i nabieram pewności, że jakiś czas temu musiało Cię spotkać coś strasznego, co nie pozwala Ci do teraz dojść do siebie i myśleć swobodnie, albo przynajmniej z jakimś wymiernym efektem. Oglądałeś mecz w tv, czy na stadionie? Bo jak w tv, to na zbliżeniach "akcji" naszych skrzydłowych mogłeś nie widzieć Jirsaka w środku pola krzyczącego i pokazującego, że ma miejsce i czeka na podanie- teoretycznie to przez niego powinna przechodzić większość piłek, bo w końcu ma kreować grę, ale jak widać strategia z meczu Polska- Korea Płd. wg naszych kopaczy i trenera byłaby skuteczniejsza. Z niewyjaśnionych przyczyn kopacze ciągle wybierali podania na skrzydła do dwóch ZAJEBIŚCIE tego dnia dysponowanych skrzydłowych Wisły, którzy potem wrzucali zawiesiny w pole karne Cracovii, albo gubili piłkę.

Przestań się chłopie silić na udawany obiektywizm, tylko napisz wprost, że nienawidzisz Jirsaka i całe zło w tym klubie to jego wina. Jak dla mnie, to właśnie Jirsak chciał zrobić coś więcej niż wy.......ić piłkę na pałę w przód i liczyć, że może akurat ktoś do tej piłki dojdzie. A jeśli twierdzisz, że z Diaza jest więcej pożytku w środku, to znaczy, że te okularki nie są przeciwsłoneczne, a jesteś po prostu niewidomy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.11.2009 o godz. 16:18.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.11.2009, 15:09
Skorża spotyka się dziś wieczorem z Bogusławem Cupiałem w Myślenicach - obawiam się, że to ostatnie spotkanie trenera z naszym właścicielem...

Daleko bardziej niż przyszłość Skorży obchodzi mnie to co stanie się z Wisłą - Telefonika tonie w długach, Cupiał poszukuje inwestora zagranicznego do przejęcia firmy a w tym wszystkim jest jeszcze albo i aż Klub Piłkarski.

Nie sadzę by dalej dało się budować drużynę w oparciu o dotychczasowy model działania - w tym momencie nie stać Cupiała na zmianę obranego kursu o 360 stopni, a tylko radykalne działanie połączone z odpowiednimi środkami zaradczymi mogłoby przynieść efekty...

Nie ma co prześcigać się, który zawodnik bardziej zawinił, który mniej - ogólnie wszyscy bez wyjątku zaprezentowali się tragicznie - Uogólniając 98% zespołu nadaje się do wymiany w trybie natychmiastowym - problem w tym, że za darmo czy czapkę gruszek nikt poważny nie przyjdzie grać do naszego zespołu...

Wracam do punktu wyjścia albo Cupiał daje pieniądze na budowę silnego zespołu albo czas się pożegnać - On zresztą chyba sam to widzi, że pora najwyższa na ten krok...

Smutne jest to, że po ponad 10-letniej obecności Cupiała w Wiśle - stoimy w tym samym miejscu, może przybyło więcej pucharów w klubowej gablocie - ale gra, styl, zawodnicy daleko nie odbiegają od tamtego okresu czasu..
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 15:19
Akurat Jirsak byl jasniejsza postacia na boisku. Jesli juz bylo jakies zagrozenie i poczatek akcji ofensywnej to w wiekszosci zaczynalo sie od niego.
Po nim po prostu widac, ze nie uczyl sie pilki w Polsce. I nawet jesli nie jest w najwyzszej formie to ponizej pewnego poziomu umiejetnosci nie zejdzie. Wie co to znaczy przyjac pilke, podac, uderzyc. Innymi slowy - ma umiejetnosci techniczne na calkiem dobrym poziomie. Na tle naszej ligi wydaje sie brylantowym technikiem, ale tu malo kto umie przyjac pilke na jeden raz. Jego po prostu tego nauczono, na rownych jak stol boiskach, kiedy byla na to pora.Nie biegal po gorach, lasach i dolinach, bo jakis trener mial ambicje zrobic z niego atlete, aby wygrac nic nie znaczacy turniej do lat 13.

Jeszcze a propos Skorzy. Stale fragmenty gry.. To tez jest jakas jego porazka. Obecnie taktyka rzutow roznych jest najzwyczajniej prymitywna i przypomina mi ta z podworka. Czyli wrzucamy pilke na tego, ktory najlepiej gra glowa. Wszyscy juz to dawno wiedza i Marcelo jest dokladnie kryty.

Ktos tu tez wspomnial o trenerze z Polski. To by byla makabra. Juz dosc mielismy swiadectw co prezentuje soba "polsa mysl szkoleniowa" i chyba wystarczy. Niech sie panowie kisza w swoim gronie w pzpnach, ligowych przecietniakach i reprezentacjach typu U23.
Zmiana Skorzy ma sens jak przyjdzie tu dobry trener z zagranicy. Ew. jakis mlody, zdolny na dorobku. Jak kiedys Petrescu albo Bakero w Polonii.

Nie ma sie co oszukiwac, nasza pilka i ta zachodnia to sa dwa rozne swiaty. Hiszpan w Polonii odrazu zlapal sie za glowe jak zobaczyl ustawienie, taktyke w jakiej druzyna grala do tej pory. Oni to odrazu wychwyca, bo cale zycie spedzili w pilce noznej z prawdziwego zdarzenia. Dlatego to jest jedyna sluszna droga moim zdaniem. Tylko, ze wtedy trzeba jakiemukolwiek trenerowi z zagranicy 2-3 lata spokojnej pracy niezaleznie od wynikow w 1 sezonie (wiadomo czas na poznanie ligi, aklimatyzacje, jezyk itd).
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.11.2009, 15:19
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża spotyka się dziś wieczorem z Bogusławem Cupiałem w Myślenicach - obawiam się, że to ostatnie spotkanie trenera z naszym właścicielem...
.
skad to wiesz?
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.11.2009, 15:20
..............

Smutne jest to, że po ponad 10-letniej obecności Cupiała w Wiśle - stoimy w tym samym miejscu, może przybyło więcej pucharów w klubowej gablocie - ale gra, styl, zawodnicy daleko nie odbiegają od tamtego okresu czasu..
Nie no teraz to troche przesadziłeś.Chyba nie pamietasz czasów - przed Cupiałowych. Stoimy w miejscu bo nie gramy w II ( teraz w I) lidzę, bo nie mamy iluś tam MP, bo nie jesteśmy na poziomie (w najlepszym razie) Odry Wodzisław a w najgorszym Hutnika Krk. Cupiał podniósł Wisłę do poziomu a jakim nikt nie śnil w polowie lat 90-tych.Problem w tym że z taką gotówką łożoną na klub mozemy tylko i aż zdobywać MP lub być w pierwszej trojce.Aby podskoczyc wyzej potrzeba nie sprzedać klub ale dofinansować drugie tyle. Sprzedaż komuś kto włoży tyle samo ale nie będzie mieć tyle cierpliwości co Cupiał skończyc sie może tragicznie dla klubu
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.11.2009, 15:21

Daleko bardziej niż przyszłość Skorży obchodzi mnie to co stanie się z Wisłą - Telefonika tonie w długach, Cupiał poszukuje inwestora zagranicznego do przejęcia firmy a w tym wszystkim jest jeszcze albo i aż Klub Piłkarski.

Nie sadzę by dalej dało się budować drużynę w oparciu o dotychczasowy model działania - w tym momencie nie stać Cupiała na zmianę obranego kursu o 360 stopni, a tylko radykalne działanie połączone z odpowiednimi środkami zaradczymi mogłoby przynieść efekty...

Nie ma co prześcigać się, który zawodnik bardziej zawinił, który mniej - ogólnie wszyscy bez wyjątku zaprezentowali się tragicznie - Uogólniając 98% zespołu nadaje się do wymiany w trybie natychmiastowym - problem w tym, że za darmo czy czapkę gruszek nikt poważny nie przyjdzie grać do naszego zespołu...

Wracam do punktu wyjścia albo Cupiał daje pieniądze na budowę silnego zespołu albo czas się pożegnać - On zresztą chyba sam to widzi, że pora najwyższa na ten krok...

Widzę , że dla co niektórych koniec Świata nastąpił nieco wcześniej niż w filmie 2012 ;-)
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 15:23

Dobre, nawet bardzo dobre .....
Wisła istnieje 103 lata a przez 90 lat klubowi nie udało się odnieść tyle sukcesów co Cupiałowi przez 10 lat.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Krissu
Militaris

Stary 23.11.2009, 15:28
w tym momencie nie stać Cupiała na zmianę obranego kursu o 360 stopni

Tak na spokojnie, po przeanalizowaniu "za" i "przeciw" uważam, że Skorżę należy pożegnać.
Poczekać do końca rundy i pożegnać a na jego miejsce zatrudnić trenera z zagranicy na dorobku. Takiego jakim był Petrescu, gdy do nas przychodził.

O ile pierwszy sezon pracy "trenera Maćka" w Wiśle to pasmo prawie samych sukcesów, drugi też bardzo dobry, zdobycie mistrzostwa w takich a nie innych okolicznościach to rzeczywiście coś, to obecny sezon to porażka za porażką.

Najpierw Król Maciuś I myślał, że przejdzie Levadię z marszu, bez odpowiednich przygotowań. Okazało się, że się nie da. Za karę KMI dostał zwiększone uprawnienia a z posadą pożegnał się Bednarz.

Mecz z Lechem - tu zasadniczo nie mam nic do zarzucenia. To było dobre spotkanie, chłopaki starali się, walczyli ale przegrali. Taką porażkę mogę im wybaczyć.

Mecze z Legią i Cracovią jakie były każdy widział. Bez pomysłu, bez zaangażowania. Srru do przodu i może coś z tego będzie. Tak się niestety nie da.

W ogóle jak tak pomyślę, to w tym sezonie zagraliśmy 2 dobre spotkania. Mam na myśli Śląsk i Zagłębie Lubin.

Bo prawda jest taka, że w tej chwili wystarczy, że drużyna chce wygrać a Wisła ma problemy. Tak było i z Legią i z brzydszą stroną Błoń ale też z Polonią B., kiedy jednak udało się coś wcisnąć Ćwielongowi.

Reasumując:
Królu Maciusiu - pora abdykować.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.11.2009, 15:30
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Od jakiegoś czasu zwracam uwagę na Twoje posty i nabieram pewności, że jakiś czas temu musiało Cię spotkać coś strasznego, co nie pozwala Ci do teraz dojść do siebie i myśleć swobodnie, albo przynajmniej z jakimś wymiernym efektem. Oglądałeś mecz w tv, czy na stadionie? Bo jak w tv, to na zbliżeniach "akcji" naszych skrzydłowych mogłeś nie widzieć Jirsaka w środku pola krzyczącego i pokazującego, że ma miejsce i czeka na podanie- teoretycznie to przez niego powinna przechodzić większość piłek, bo w końcu ma kreować grę, ale jak widać strategia z meczu Polska- Korea Płd. wg naszych kopaczy i trenera byłaby skuteczniejsza. Z niewyjaśnionych przyczyn kopacze ciągle wybierali podania na skrzydła do dwóch ZAJEBIŚCIE tego dnia dysponowanych skrzydłowych Wisły, którzy potem wrzucali zawiesiny w pole karne Cracovii, albo gubili piłkę.

Przestań się chłopie silić na udawany obiektywizm, tylko napisz wprost, że nienawidzisz Jirsaka i całe zło w tym klubie to jego wina. Jak dla mnie, to właśnie Jirsak chciał zrobić coś więcej niż wy.......ić piłkę na pałę w przód i liczyć, że może akurat ktoś do tej piłki dojdzie. A jeśli twierdzisz, że z Diaza jest więcej pożytku w środku, to znaczy, że te okularki nie są przeciwsłoneczne, a jesteś po prostu niewidomy.
Mecz oglądałem na stadionie.

Od środkowego, ofensywnego pomocnika oczekuje walki i porostopadłych podań, przerzucania ciężaru gry na drugą stronę, ofensywnych wejść w pole karne na pełnym biegu z głębi pola, strzałów z dystansu i generalnie dyrygowania grą. Oczywiście mogę wysztkiego nie pamiętać, i wszystkiego nie zauważyć - taka specyfika oglądania meczu na stadionie bez powtórek, ale Jirsaka pamiętam jeden strzał obroniony na poprzeczkę przez Cabaja i jeden wślizg na aut. Nic więcej. 90 minut gry. Pamiętam zwalnianie akcji, bezproduktywne podania w poprzek lub do tyłu. Wypełniacz pola gry. Do tego mała zadziorność, słaba gra ciałem...słaaaabo...
Jakby wyglądała nasza gra, gdyby wszyscy piłkarze grali tak błyskotliwie?

Ja naprawdę przez prawie 2 lata myślałem, że to aklimatyzacja i kibicowałem mu jak mogłem.
Ale ten sezon, i jego regularna gra w środku pola pokazała, że to nie jest zawodnik na Wisłę
Jest z niego taki pożytek w środku pola, jak z Łobodzinskiego na skrzydle - czyli marny z przebłyskami co 5 mecz ze słabym przeciwnikiem.

Panie Dudi, czy naprawdę uważasz, że Wisła powinna budować silną drużyne na takich zawodnikach jak Jirsak? Czy to na pewno ten poziom?

Moim zdaniem ta drużyna go przerasta - oddajmy go do Ruchu, tam się chłopak znajdzie jak Niedzielan i wyjdzie to na zdrowie i Wiśle i Jirsakowi.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2009, 15:33
Maciej tak się pewnie spotka z Cupiałem ,że rundę dokończy pewnie Rafał z Tomkiem.... ;-)
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2009, 15:37
to troche z jednej strony dziwne zwalanic trenera którego zespół jest na pierwszym miejscu w tabeli.

Co do Jirsaka to ktoś zanim On przyszedł do Wisły napisał że to jest taki drugi Olek Kwiek i myśle że sie nie pomylił w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2009 o godz. 15:39.
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2009, 15:40
akurat Pan Dudi ma rację bo Jirsak wczoraj źle nie grał a jeśli nie widziałeś jak walczy to proponuje obejrzeć sobie mecz w TV
Jirsak nie blyszczy bo nie dostaje za duzo pilek to po 1 po 2 obok ma smiesznego Diazka ktory w niczym mu nie pomaga poza tym on nie ejst typowym of pomocnikiem.

kibicwisły1906
Senior Member

Stary 23.11.2009, 15:42
To, że pewne decyzję muszą zostać podjęte - jest oczywiste dla nas wszystkich, chciałbym żeby jednak nie były one kosmetyczne bo samo zwolnienie Skorży nic nie da - w przyszłej rundzie znów gramy z Legią, Lechem, Cracovią - a jakoś ciężko mi uwierzyć żeby w tym czasie nagle nasi pseudo-kopacze nauczyli się piłkarskiego abecadła bo niestety ale nawet z tym mają wielkie problemy.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2009, 15:44
Dokladnie jest tak jak Goral napisal. Mamy lekka zapasc fizyczna co bylo do przewidzenia skoro szczyt formy mial przyjsc na poczatek wrzesnia polowe pazdziernika. Teraz troszke odstajemy pod tym wzgledem od rywali a jednoczesnie jesli nie ma przygotowania fizycznego to tez nie ma wyszkolenia technicznego. Problemy z przyjeciem, strzaly w kosmos itp itd. Do tego dochodza braki liderow czyli Sobolewskiego i Glowackiego, Boguski powoli wraca do gry ale na niego bedziemy tak naprawde mogli dopiero liczyc w rundzie rewanzowej. Poki co moim zdaniem nie ma nikogo kto moglby zastapic Skorze na stanowisku trenera. To raz, a dwa to to ze ja wciaz uwazam ze z tym trenerem ten klub ma przyszlosc.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2009, 15:46
Daleko nie

odbiegają?!Nie ma nawet tych zawodników co porównywać.Teraz to zupełna degrengolada.Jak sobie przypomnę Wisłę z pierwszego sezonu pucharowego za Cupiała(jesień 98)i np.mecz z Parmą,to obecna dostałaby po tyłku od tamtej z 5-0.
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2009, 15:48
ci co gadaja ze Skorża ma odejsc to niech sie pier***** w glowe bo trener nie zmianil za bardzo taktyki od zwyciestw na Arce czy Zagłębiu a pilkarze bo np. taki Małecki sodowka mu juz do glowy wpada i z tego powodu ze podpisal nowy kontrakt mysli ze jest kims bo zarabia nie wiadomo ile a po tym go*** gra. co do Jirsaka to ja odrazu wiedzialem ze on jest dobry. wystarczy tylko wiecej z nim grac. zamias Diaza powinien grac Cantoro jest duzo lepszy technicznie i ma doswiadczenie w rozegraniu a Diaz to takie drewno. jak dzialacze chca jeszcze zarobic kase to niech sprzedawaja Brożka poki dostana jeszcze za niego kasy troche bo w Wiśle nic nie gra. Łobo to NO COMENT! tylko kasa u niego, nie waga derbow. wg mnie to najlepszym pilkarzem w Wiśle aktualnie jest Marcelo, Alvarez i Jirsak
GURNY
ŚLUNSK
Krissu
Militaris

Stary 23.11.2009, 15:50
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie jest tak jak Goral napisal. Mamy lekka zapasc fizyczna co bylo do przewidzenia skoro szczyt formy mial przyjsc na poczatek wrzesnia polowe pazdziernika.
A kto ponosi winę za to, że graliśmy wtedy z Polonią W. czy innymi Bytomiami, zamiast z Debreczynem?

cebulka997 napisał(a):Wyświetl post
ci co gadaja ze Skorża ma odejsc to niech sie pier***** w glowe bo trener nie zmianil za bardzo taktyki od zwyciestw na Arce czy Zagłębiu a pilkarze bo np. taki Małecki sodowka mu juz do glowy wpada i z tego powodu ze podpisal nowy kontrakt mysli ze jest kims bo zarabia nie wiadomo ile a po tym go*** gra.
Problem polega na tym, że obowiązkiem trenera jest czasami opieprzyć zawodników, wrócić ich na właściwe tory.

W wojsku generał, w każdej firmie menedżer a w klubie piłkarskim trener MUSI mieć odpowiednie cechy osobowości, dzięki którym zbuduje sobie autorytet. Autorytet, który nie jest tylko odgórnie nadanym tytułem. Musi potrafić walnąć pięścią w stół. Opieprzyć zawodników, zmobilizować tak, żeby wyszli z pianą toczącą się z pysków i rzucili do gardeł przeciwnikom. Myślałem, że tak będzie w rewanżu z Levadią, myślałem, że tak będzie w drugiej połowie spotkań z Legią i Cracovią. Nie było tak.

Skorża nie potrafi wymóc takich postaw na swoich zawodnikach. Nie potrafi ich natchnąć do walki.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.11.2009 o godz. 15:56.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.11.2009, 16:04
dzis zostal zwolniony ?/ odszedł marek Motyka z klubu Korona Kielce. Czyżby juz trener tymczasowy był szykowany?>?
Jovanovic - masz plusa.
kibicwisły1906
Senior Member

Stary 23.11.2009, 16:08
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
dzis zostal zwolniony ?/ odszedł marek Motyka z klubu Korona Kielce. Czyżby juz trener tymczasowy był szykowany?>?
To nawet nie jest śmieszne - bądźmy poważni choć trochę....
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2009, 16:09
Tutaj trzeba jeszcze zwrócić uwagę na to ,że obszar kompetencji Macieja Skorży uległ poszerzeniu. W tej chwili rozlicza się go już nie tylko z prowadzenia drużyny ale także z transferów... Dla Maćka to może być sytuacja będąca gwoździem do trumny. Mnie osobiście zastanawia taka sprawa. Czy ta nowa funkcja ten dualizm jest pewnym pożądanym przez samego trenera Skorżę rozwiązaniem czy bardziej rozwiązaniem oszczędnościowym narzuconym przez włodarzy. Jacek Bednarz robił różne transfery. Sporo bardzo dobrych kilka złych. Trzeba sobie powiedzieć,że po latach dziwnych ,niekompetentnych działań Jacek Bednarz swoimi działaniami udowodnił ,że jest pewnym rodzajem objawieniem. Skorża chciał Jopa i teraz widzimy pokłosie tej decyzji. Oczywiście można Jackowi pewne błędy wypomnieć ale w moim odczuciu Skorża sobie z tym wszystkim nie poradzi. Podobny model był w przypadku Kasperczaka. Co do samego Skorży to uważam ,że nie można podejmować pochopnych ruchów, ale trenera szukać nowego.
pan Dudi
Senior Member

Stary 23.11.2009, 16:10
Krissu napisał(a):Wyświetl post
A kto ponosi winę za to, że graliśmy wtedy z Polonią W. czy innymi Bytomiami, zamiast z Debreczynem?

Problem polega na tym, że obowiązkiem trenera jest czasami opieprzyć zawodników, wrócić ich na właściwe tory.

W wojsku generał, w każdej firmie menedżer a w klubie piłkarskim trener MUSI mieć odpowiednie cechy osobowości, dzięki którym zbuduje sobie autorytet. Autorytet, który nie jest tylko odgórnie nadanym tytułem. Musi potrafić walnąć pięścią w stół. Opieprzyć zawodników, zmobilizować tak, żeby wyszli z pianą toczącą się z pysków i rzucili do gardeł przeciwnikom. Myślałem, że tak będzie w rewanżu z Levadią, myślałem, że tak będzie w drugiej połowie spotkań z Legią i Cracovią. Nie było tak.

Skorża nie potrafi wymóc takich postaw na swoich zawodnikach. Nie potrafi ich natchnąć do walki.
To nie jest do końca tak, bo wiem z bardzo wiarygodnego źródła , że Skorża potrafi ryknąć na piłkarzy w szatni i o.......ić ich z góry na dół. Problemem raczej jest to, że to do nich nie dociera, bo i jak ma dotrzeć, skoro po pierwszym, drugim, trzecim itd. o.......u i tak na kolejny mecz wystawi tą samą 11-stkę? Jak mają ci kopacze brać go na poważnie, skoro jedyne co on może, to na nich się wydrzeć? Ani kary finansowej (bo jak, skoro piłkarz to święta krowa), ale nie ma też kary w postaci przesunięcia do rezerw zawodników, którzy zwyczajnie grają chu.. bardzo słabo. Sporo osób pisze, żeby w następnym meczu wystawić naszą młodzież i ja też tak uważam, a piłkarzom, którzy deklarują przed każdym ważnym meczem, że ich motywować nie trzeba dać sobie posiedzieć na ławie, a potem rozegrać mecz w barwach młodej ekstraklasy.... ale Skorża nie ma jaj, żeby tak zrobić. Mecz z Odrą, to pewnie będą ze 2 zmiany w porównaniu do tego, co było wczoraj i wsjo. Obym się mylił.

A do tych, którzy piszą, że nie ma kim zastąpić Skorży- żartujecie?

Wymieńcie proszę z 5 elementów, które uległy poprawie w grze Wisły od czasu tej pamiętnej jesienii 2007. Czyli- czy ta drużyna pod jego wodzą notuje jakiś postęp? Mówiło się, po odpadnięciu z Tottenhamem, że trzeba mu dać czas, żeby zgrać tych piłkarzy. Dostał rok, co w sumie dało mu 2 lata do meczu z Levadią- dobrze ich zgrał, jak uważacie? Potrafili przestawić się na jego wizję futbolu? Realizują założenia taktyczne? Za 20 tyś € miesięcznie na 100% dałoby się sprowadzić do nas dobrego trenera- choćby skuszonego wizją łatwych eliminacji do LM dla MP2010, więc proszę mnie nie obrażać stwierdzeniami, że albo Skorża, albo nikt.

Cytat:
Pamiętasz derby 1:1 w Tel Avivie za Petrescu?

"This is fucking derby match, not a beach!"
O Petrescu już nie wspominam, bo niestety czasu cofnąć się nie da, a poza tym można dostać zjebę od tutejszych znawców, twierdzących, że trener wchodzący ze swoją drużyną z rumuńskiej pipidówy do LM i walczący tam z niezłymi wynikami wcale nie jest lepszy od Maćka S.! Petrescu to był gość z innej bajki, zbyt profesjonalny na to bagno, które nazywamy ligą polską.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.11.2009 o godz. 16:40.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 23.11.2009, 16:27
Nie ma Sobola - nie ma kto złapać za mordę w szatni(złapać za mordę to nie znaczy pokrzyczeć sobie i nie wyciągać konsekwencji). Bo chyba nikt z tu obecnych nie myślał, że wcześniej robił to Maciek...?

I niech mi ****a nikt nie mówi, że Dan był do dupy, ok?
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Krissu
Militaris

Stary 23.11.2009, 16:29
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
To nie jest do końca tak, bo wiem z bardzo wiarygodnego źródła , że Skorża potrafi ryknąć na piłkarzy w szatni i o.......ić ich z góry na dół. Problemem raczej jest to, że to do nich nie dociera, bo i jak ma dotrzeć, skoro po pierwszym, drugim, trzecim itd. o.......u i tak na kolejny mecz wystawi tą samą 11-stkę? Jak mają ci kopacze brać go na poważnie, skoro jedyne co on może, to na nich się wydrzeć? Ani kary finansowej (bo jak, skoro piłkarz to święta krowa), ale nie ma też kary w postaci przesunięcia do rezerw zawodników, którzy zwyczajnie grają chu.. bardzo słabo. Sporo osób pisze, żeby w następnym meczu wystawić naszą młodzież i ja też tak uważam, a piłkarzom, którzy deklarują przed każdym ważnym meczem, że ich motywować nie trzeba dać sobie posiedzieć na ławie, a potem rozegrać mecz w barwach młodej ekstraklasy.... ale Skorża nie ma jaj, żeby tak zrobić. Mecz z Odrą, to pewnie będą ze 2 zmiany w porównaniu do tego, co było wczoraj i wsjo. Obym się mylił.
Jeśli tak, to świadczy to po części o czym również napisałem. Braku cech przywódczych.

Pamiętasz derby 1:1 w Tel Avivie za Petrescu?

"This is fucking derby match, not a beach!"

edit:
Sorry koyoot, zaraz będzie, że się przypieprzam, ale...
koyoot napisał(a):Wyświetl post
panie Dudi i tym zes wlasnie potwierdzil to o czym ja i paru innych uzytkownikow tego forum mowimy od dawna. Nie ma zmiennikow, nie ma pilkarzy ktorzy moga wzmocnic konkurencje w skladzie. Moim zdaniem w naszym zespole na kazda pozycje powinno byc dwoch rownorzednych pilkarzy plus jeden mlodzik. .
Rozumiem, że Cracovia dysponuje 22 równorzędnymi zawodnikami?

edit2:
cfa napisał(a):Wyświetl post
Chciał Jopa bo niestety za darmo nie było obrońcy pokroju Marcelo. Mając 0 na transfery ciężko jest cokolwiek zdziałać na rynku.
Kirma też za darmo wzięliśmy?
Dodam, że przy okazji wyruchaliśmy Ruzomberok i nie wzięliśmy tańszego Bozoka. Jak na dziś dzień Kirm niestety zawodzi.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.11.2009 o godz. 16:41.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2009, 16:33
panie Dudi i tym zes wlasnie potwierdzil to o czym ja i paru innych uzytkownikow tego forum mowimy od dawna. Nie ma zmiennikow, nie ma pilkarzy ktorzy moga wzmocnic konkurencje w skladzie. Moim zdaniem w naszym zespole na kazda pozycje powinno byc dwoch rownorzednych pilkarzy plus jeden mlodzik. To ze Skorza ma tez taka lawke a nie inna do dyspozycji zaweza pole manewru i nie tylko jesli chodzi o pilkarzy ale i o taktyke. Nie zapominajmy tez o kolejnej sprawie byc moze nie kazdy z nas sobie zdaje z tego sprawe. Organizm polskich pilkarzy jest zupelnie inny od tych ktorzy graja na zachodzie. Nasi pilkarze nie sa po prostu przyzwyczajeni do ciezkich treningow. Efekty kondycyjne mamy teraz. Nie zdziwilo was to na tle naszych "stranieri" Polacy wygladaja conajmniej o polowe gorzej? To ze ostatnio przegrywamy to cala seria roznych szczegolow na ktore musimy tez spojrzec obiektywnie. Ja jestem za tym by to wykonawcow zmienic a nie trenera. Albo choc im dokupic konkurencje.

P.S. Jest jedna osoba ktora bym widzial na stanowisku trenera Wisly - Hiddink, ale to niemozliwe.
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.11.2009, 16:38
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Tutaj trzeba jeszcze zwrócić uwagę na to ,że obszar kompetencji Macieja Skorży uległ poszerzeniu. W tej chwili rozlicza się go już nie tylko z prowadzenia drużyny ale także z transferów... Dla Maćka to może być sytuacja będąca gwoździem do trumny. Mnie osobiście zastanawia taka sprawa. Czy ta nowa funkcja ten dualizm jest pewnym pożądanym przez samego trenera Skorżę rozwiązaniem czy bardziej rozwiązaniem oszczędnościowym narzuconym przez włodarzy. Jacek Bednarz robił różne transfery. Sporo bardzo dobrych kilka złych. Trzeba sobie powiedzieć,że po latach dziwnych ,niekompetentnych działań Jacek Bednarz swoimi działaniami udowodnił ,że jest pewnym rodzajem objawieniem. Skorża chciał Jopa i teraz widzimy pokłosie tej decyzji. Oczywiście można Jackowi pewne błędy wypomnieć ale w moim odczuciu Skorża sobie z tym wszystkim nie poradzi. Podobny model był w przypadku Kasperczaka. Co do samego Skorży to uważam ,że nie można podejmować pochopnych ruchów, ale trenera szukać nowego.
Chciał Jopa bo niestety za darmo nie było obrońcy pokroju Marcelo. Mając 0 na transfery ciężko jest cokolwiek zdziałać na rynku.
Można też wprowadzić system Drzymały czyli karteczka ze składem przed meczem i tyle skoro sam Skorża nie potrafi wyciągnąc konsekwencji z kolejnych żenujących spotkań. A w międzyczasie szukać jakiegoś trenera.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2009, 16:45
Proponuje nie przywoływać już na tym forum Dana Petrescu. Na następnym spotkaniu SKWK będziecie cytowani przez Andrzeja Bahra. A i tak wszystko zejdzie do zdania że Wisła dysponuje piłkarzami technicznymi którzy nie mogą trenować ciężko, tak jak chociażby " drużyny grające w Lidze Mistrzów".
Czy ONI zdają sobie choć trochę sprawę jakie brednie wygadują? Śmiać się czy płakać. Chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkie osoby związane z naszym klubem, czytające posty napisane po meczu z Cracovią.

Powyższy tekst jest prywatną opinią autora, w związku z czym nie należy go identyfikować z opinią wszystkich kibiców Wisły.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 23.11.2009 o godz. 16:47.
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.11.2009, 16:53
A nie wydaje się Wam, że dużo posypało się w Wiśle po odejściu BEDNARZA. Nie chcę tutaj pisać peanów na jego temat, ale odkąd go nie ma każdy ma wszystko w du...pie. Nie ma nikogo kto mógłby wstrząsnąć tym zespołem ale i trenerem. Co mecz przepraszają za swoją grę....
Runner

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów