The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 23:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
miałem na myśli że Pan Cupiał nie przeznacza już takich kwot jak kiedyś ( kupił Żurawia z Lecha za 2 miliony marek, czy za kilkaset tysiecy ściagnął Szymka, czy Kose z Górnika).Jirsak to dla największa wtopa Skorży za 700 tyś Euro.
Wtopa Skorży czy Bednarza?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.11.2009, 23:13
zim zum napisał(a):Wyświetl post
jaki on ma potencjał, bo żadnego nie widać? Ani do rozgrywania, ani do odbioru
Obecnie wszyscy taką pytę grają, że nawet jeśli coś umie to nie umie. Chodzi mi, że ma dobry strzał, ostatnie podanie, ale niestety jak już pisałem nie tyczy się to ostatnich meczy.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2009, 23:14
Był zwolennikiem trenera Skorży i przyznaję się bez bicia.
Ale coś jest nie tak i wnioski trzeba wyciągać szybko. Niestety ale coś w drużynie się posypało, wszystkiego nie da się tłumaczyć kontuzjami kluczowych zawodników. Bo to że Sobol nie gra raczej nie ma wpływu na to że zawodnicy nie potrafią przyjąć piłki czy prosto podać. Odnosi się wrażenie że Skorża przestał mieć wpływ na drużynę, on swoje a zawodnicy swoje.
W dodatku drużyna chyba nie najlepiej została przygotowana do rundy i to pod każdym względem, poza spotkaniami ze Śląskiem i Zagłębiem resztę wygrywaliśmy głównie dzięki indywidualnym zagraniom.
Zresztą że coś jest nie tak należy wywnioskować ze słów trenera który zaczyna mówić o braku umiejętności zawodników co do tej pory mu się nie zdarzało.

Cóż Cupiał napewno ma sporo do myślenie.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 22.11.2009 o godz. 23:16.
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 22.11.2009, 23:14
Ja myślę, że zwolnienie Skorży sensu nie ma. Co nam to da, zemstę na trenerze za złe wyniki? # mecze musimy wygrać, jak się tak stanie trzeba dać mu szanse przygotowania drużyny i przeprowadzenia wzmocnień w zimie. Jak nie będzie 9 pkt. można się zastanawiać choć też nie wiem czy byłbym za zmianą trenera. Ale fakt faktem, że ostatnie występy to skandal.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2009, 23:17
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Obecnie wszyscy taką pytę grają, że nawet jeśli coś umie to nie umie. Chodzi mi, że ma dobry strzał, ostatnie podanie, ale niestety jak już pisałem nie tyczy się to ostatnich meczy.
ma podanie, które przez dwa lata uruchomił może jeden albo dwa razy i to pewnie bardziej z przypadku. dajmy spokój.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.11.2009, 23:19
Dawno nic tu juz nie naskrobalem, ale przyszedl taki wieczor, ze i mi "po pioro" siegnac trzeba...
Niestety prawda jest taka, ze trudno wskazac jednego winnego, niestety bo tak byloby najlatwiej. W tej druzynie nie widac stylu, nie widac checi, nie widac ambicji, nie widac determinacji. Trener odpowiada za przygotowanie taktyczne, motoryczne, techniczne i tylko w pewnym stopniu za wszelkiej masci cechy wolicjonalne, bo jesli zawodnicy podchodza do swoich obowiazkow lekcewazaco to i nawet piekne przemowy trenera na nic sie nie zdadza. Winni sa zatem wszyscy, ktorych dzis widzielismy, od trenera po zawodnikow rezerwowych, ktorzy nawet nie pojawili sie dzis na boisku. Skorza chce, ale mu nie wychodzi, nie mam pelnego przekonania czy to wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu, nie mam tego przekonania od bardzo dawna, tak naprawde oprocz pojedynczych spotkan, to Wisla fajnie grala tylko przez pierwsze pol roku pracy Skorzy. Nie widze przeslanek, ze w przyszlosci cos moze sie poprawic, a mowienie, ze Skorza nie ma kim grac to jakis kiepski zart, jesli Skorza nie ma kim grac, to kim ma grac Lenczyk?
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 23:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post
miałem na myśli że Pan Cupiał nie przeznacza już takich kwot jak kiedyś ( kupił Żurawia z Lecha za 2 miliony marek, czy za kilkaset tysiecy ściagnął Szymka, czy Kose z Górnika).Jirsak to dla największa wtopa Skorży za 700 tyś Euro.
I ja się Mu wcale nie dziwię. Wyobraź sobie, że wykładasz 700 tysięcy na Jirsaka, prawie 500 tysięcy na Łobodzińskiego, czy 400 tysięcy na Kirma i żaden z nich nie jest nawet wśród wiodących postaci drużyny. Będąc właścicielem klubu i sypiąc taką kasą na bezwartościowych zawodników też bym przykręcił kurek.

Powiem krótko. Trener Skorża miał jedną naprawdę kapitalną rundę, tą zaraz po przyjściu. I nie bez znaczenia był fakt, że był w Krakowie "Kosa", który ciągnął cały zespół do przodu, a do tego "Zieniu", który miał po prostu sezon życia. Od tamtego czasu dobre mecze można policzyć na palcach u jednej ręki, no może kawałek drugiej by się przydał. Faktycznie, wygrywaliśmy mecze ze średniakami i słabeuszami, ale bez błysku i polotu. Przychodzi do meczu z lepszym przeciwnikiem i jest zawsze to samo - finał PP w plecy, Superpuchar, nie wspominam o ligowych wpier*olach z Lechem i Legią. O pewnej estońskiej, półamatorskiej drużynie już nawet nie będę mówił.

Ja po dzisiejszej żenadzie pragnę jedynie "podziękować" za to, że byłem świadkiem wydarzenia, którego nie mieliśmy od 50 lat. BRAWO PANOWIE!

Ajj, jeszcze jedno, bo bym zapomniał. O co chodzi z tym Diazem w pierwszym składzie? Bo to jedna z tych spraw, których pojąć nie będę chyba potrafił nigdy.
Ostatnio edytowane przez hunter : 22.11.2009 o godz. 23:26.
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 22.11.2009, 23:25
powiem tak....,jedyne co broni Skorze i przemawia za nim w tym momencie,to pozycja w tabeli mimo wszystko. ale zaczynam juz tracic cierpliwosc i to tak na maxa!!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 23:29
Jak były 2 mistrzostwa(co prawda w nędznej lidze,ale były),to więszośc piała z zachwytu nad niezwykłym talentem pana Macieja.Piłkarze byli gdzieś tam w tle.Teraz jak wyłania się prawdziwe oblicze zespołu,to wina jest głównie graczy,a bezradny trener jest skrzywdzony przez los,który kazał mu szkolić takie beztalencia.Taki to tok rozumowania widzę tu w co drugim prawie tekście.Rozwala mnie to doszczętnie.
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2009, 23:30
Zamiast pisać Skorża out wymiencie kandydata na jego miejsce. Ja przynajmniej obecnie takiego nie widze!
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.11.2009, 23:31
Nie bede bronil trenera, bo to co w tej rundzie mielismy wygrac, to przegralismy... Pilkarze sa wypaleni (wypici), bo Skorza to dobry kumpel, a nie trener ktory jak krzyknie, to na plecach pojawiaja sie ciary (pilkarze na Petrescu sie skarzyli, ze daje w dupe na treningach, to wylecial...). Ale niestety bez pieniedzy nic nie bedzie (?)... A tak swoja droga kiedy Wisła Kraków grala w pilke? Dlaczego znowu musimy wracac do meczow z Parma, Shalke, Lazio? Po pierwsze mielismy farta jak 100 h*jow, lepszych zawodnikow (indywidualnosci, ktorych obecnie brak), jakas mysl szkoleniawa i najlepszy doping w Polsce... Nie wiem czy ktos z Was pamieta mecz z Polonia Ww-a w sezonie 03/04 ehhh... Czas biegnie (nawet Rumunia nam ucieka, nie wspominajac o innych krajach, klubach ktore powinnismy "zjadac"), a my stoimy w miejscu. Podsumowujac, polityka finansowa klubu to porazka, nie inwestujac pieniedzy - wygrywac, hahaha. Raz sie udalo... Zobaczymy co bedzie jak otworza "nowy" stadion z lat 80... Wazne, obiekt bedzie w miare pojemny i mam nadzieje, ze to my kibice zrobimy na nim taka atmosfere, ze pilkarzom pojawia sie wczesniej wspominane ciary na plerach...
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.11.2009, 23:33
JA mam pomysł na trenera....

L E O BEENHAKE

co wy na to?
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.11.2009, 23:35
Acima napisał(a):Wyświetl post
Zamiast pisać Skorża out wymiencie kandydata na jego miejsce. Ja przynajmniej obecnie takiego nie widze!
jest kandydat na trenera i kandydaci do gry ... Kulawik i jego ME moze nie na stale ale dla sprowadzenia na ziemie tych co za wysoko głowy nosza
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 23:43
A daleko

sięga Twój wzrok,czy widzisz tylko nasze zapyziałe małopolskie pagórki i mazowieckie niziny?
To-Masz
Member

Od: 03.2007

Stary 22.11.2009, 23:47
Ja pie....! Tego się nie da czytać! Rozumiem że porażka w derbach boli i będzie bolała co najmniej do wiosny ale... przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny!

Skorża chociaż by sie zesrał na ławkę, to sam meczu nie wygra...

Dlaczego Kasperczak, trener który osiągnął tak wiele z Wisłą, nie zrobił tego z Górnikiem?!
Bo co?! Bo zapomniał za co mu płacą? A może może myślał że samą obecnością na stadionie zdobędzie mistrzostwo.

Z pustego nawet Salomon nie naleje...

Tyle...
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.11.2009, 23:55
To-Masz napisał(a):Wyświetl post
Skorża chociaż by sie zesrał na ławkę, to sam meczu nie wygra...(...)
Z pustego nawet Salomon nie naleje...
Dokładnie. P. Skorża, to trener, który z ze składem z rundy na rundę i sezonu na sezon coraz bardziej przypominającym obraz nędzy i rozpaczy zdobył dwa mistrzostwa.
Cóż, najwyraźniej w tej chwili dno jest takie, że i on nic nie pomoże. Co z tego, że ustawi taktykę, jeżeli piłkarzowi nie chce się biec do piłki? Szlag mnie trafiał dzisiaj, jak piłkarze odpuszczali i tak biegli te parę metrów, żeby nie było, a potem machali ręką i wracali się. Zapierdalać za piłką trzeba!
IMAO to piłkarzom przydałby się kop w dupę, jeżeli trener sam nie potrafi ich zmobilizować, może coś w tym guście - klik! - pomoże im przemyśleć sprawę?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.11.2009, 23:57
jaki trener takie wyniki.

Byle kopacz pojmie taktykę i rozwiąznia choćby dotyczące kontrataku, o ile takie istnieją. Czy u nas coś takiego w ogóle występuje. W zalążku?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2009, 23:58
felipe napisał(a):Wyświetl post
Levadia (d) - 1:1
Levadia (w) - 0:1
Lech (w) - 0:1
Legia (d) - 0:1
Cracovia (d) - 0:1
Tak się zastanawiam. To trzeba jednak potrafić. Strzeliliśmy w tych w.w. meczach tylko jeden gol. Mając piłkarzy dobrych w stosunku co do każdego z wymienionych rywali. Kirm, Łobodziński, Jirsak, Boguski. Co się się z nimi stało. Piłkarze jakby nie było którzy odgrywali wiodące postacie w swoich byłych klubach. Skorża naprawdę nie dysponuje słabym składem. Drużyna gra grubo poniżej swoich możliwości. Już nie wspominam o finale takim tam w Bełchatowie i jeszcze kilku potyczkach z poznańskim Lechem.

Mówi się że trener jest tak dobry jak jego ostatni mecz...
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 23.11.2009 o godz. 00:02.
filoo
Senior Member

Stary 22.11.2009, 23:59
Przegralismy prestiżowy mecz, wydaje mi się , że w tym sezonie, się przyzwyczailiśmy do porażek w ważnych meczach.....
A co do Trenera to albo M dostanie więcej swobody w wydawaniu pieniędzy i decydowaniu o zawodnikach, albo potrzeba nowego szkoleniowca najlepiej zza naszych granic, stąd propozycja Leo, bo chłop zna Polską ligę i umie zmienić sytstem, nawet stworzyć system szkoleniowy...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

G 'n' R
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.11.2009, 00:03
Levadia przypadkiem nie byla

Amika tez,Legia to samo

Cracovia byla gwozdziem do trumny

nie potrafimy grac kiedy byle kto zagra szybszą pilke ,zagesci srodek ,i potem sie cofnie

Skorza jak katarynka wspomina o jakis rotacjach w zespole co bardziej do dzialu S-F sie nadaje

ale nie jego wina ze musimy grac z drewnem Jopem na obronie ktorym kręcili nawet ci z Drutexu Bytovii albo Hetmana Zamosc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.11.2009, 00:07
Górnik Łeczna, LKS Lodz, Ruch Chorzow, GKS Belchatow, Zaglebie Lubin, Korona Kielce... Takie zespoly w Polsce, w roznych latach potrafily grac fajna pilke, a zaden z nich w momentach swojej swietnosci, nie mial lepszego skladu niz Wisla obecnie. Czasami jest tak, ze przychodzi trener i zawodnicy zaczynaja klepac pilke, grac szybko i dokladnie. Nawet slabe zespoly to potrafia, z roznym skutkiem, ale mozna... Wisla za czesto gra dluga pilke, za czesto gra przypadkowo, to sie nie moze podobac, bo mimo, ze Wisla wygrywala to powiedzmy sobie szczerze, czesto grala chujnie.
prober
Senior Member

Stary 23.11.2009, 00:08
filoo napisał(a):Wyświetl post
JA mam pomysł na trenera....
L E O BEENHAKE
co wy na to?
Beenhakker? To byłby najlepszy trener we współczesnej historii Wisły, miałby szansę świetnie poukładać ten zespół.
Jednak zejdźmy na ziemię, zatrudnienie go jest nierealne (gigantyczny koszt, kiepska atmosfera wokół Holendra w Polsce po rezygnacji z kadry).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.11.2009, 00:10
Luciano Spalletti jest wolny, Aragones chyba też
A tak szczerze to nie wiem, problemem napewno nie jest sama zmiana trenera. Zmieniać na byle kogo byle zmienić nic nie da bo to przerabialiśmy 3 lata temu a jakie efekty tego były każdy pamięta. Udawać że nic się nie dzieje też się nie da.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 23.11.2009, 00:18
Wisla gra brzydko, nieporadnie, bez pomyslu. I BEZ AMBICJI, ktora jest tylko w przedmeczowych wypowiedziach trenera i pilkarzykow. Niestety wielu z was nieustannie wraca do jesieni 2007, byla to jedyna dobra runda Skorzy. Zapetliliscie sie, ale to bylo 2 lata temu.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
filoo
Senior Member

Stary 23.11.2009, 00:25
nawiązując do Leo to myślę że to najfajniejszy pomysł na trenera, ale pewnie że rozumiem tez możliwości finansowe Wisły, chociaż zastanawiam śie też dlaczego żaden dotychczasowy trener, kierownik, menegier nie potrafił usystematyzywoć i stworzyć szkolenia na wiśle.... ehh...
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

G 'n' R
nesta
Senior Member

Stary 23.11.2009, 00:28
Ja sie zgadzam ze Skorza. Pilkarze juz nie raz dali do zrozumienia, ze wiedza czym sa derby dla kibicow i nie uwazam zeby glownym powodem przegranej (tego meczu i innych waznych) bylo przygotowanie od strony mentalnej - w kontekscie zlekcewazenia przez nich meczu. Problem w kwestii psychiki graczy jest bardziej w ich nieumiejetnosci radzenia sobie z presja, to co dzis Skorza mowil i to co podkreslali komentatorzy. Tak naprawde tylko Malecki zdecydowanie pokazywal sie do gry, bral ciezar pojedynkow na swoje barki.

Przyjarzalbym sie rowniez jak wyglada np. pomoc, czyli motor napedowy druzyny. Jedynym pilkarzem wiedzacym co dzis zrobic z pilka w srodkowej formacji byl Jirsak, a to za malo. Partnerowali mu bardzo slabi Diaz z Lobodzinskim i niewidoczny Kirm. Tak tez uwazam ze duzym problemem sa umiejetnosci poszczegolnych pilkarzy.

Nie znaczy to oczywiscie, ze trener jest bez winy. Nie da sie ukryc, ze pierwszy raz od wielu lat klub skompromitowal sie w starciu z amatorami w europejskich pucharach i przegral wszystkie mecze z najwazniejszymi rywalami w lidze. Miejsce w tej dennej ekstraklasie, wywalczone wygranymi z druzynami kopiacymi sie w glowe, jest naprawde malo istotne.

Pytanie w kwestii zmiany trenera jest jedno i jest zasadnicze. Kto mialby przyjsc na miejsce Skorzy ?
Jesli stac nas na szkoleniowca, ktory pchnie ta druzyne do przodu, zarowno w Polsce jak i na arenie miedzynarodowej, z nazwiskiem i doswiadczeniem z zachodniej Europy (oczywiscie piszac nazwisko caly czas mam na uwadze mozliwosci finansowe Wisly), ktoremu bedzie mozna z czystym sumieniem pomoc wzmacniajac zespol, to prosze bardzo, bede pierwszy, ktory podpisze sie za taka zmiana.

Natomiast jesli ma przyjsc Polak, jakis z calym szacunkiem dla tych panow przykladowy Fornalik czy Ulatowski, to taka zmiana bedzie idiotyczna i wiadomo, ze druzyna poza pewnymi zmianami, jakie naturalnie kazdy inny trener wprowadza, postepu jakosciowego nie zrobi. W takiej sytuacji lepiej bedzie przedluzyc kontrakt ze Skorza i zapewnic mu wzmocnienia.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.11.2009, 00:42
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Brak umiejętności w stosunku do kogo do piłkarzy Cracovii - ktoś tu starsznie chcę własną dupę cudzym kosztem ratować
Szło się przyzwyczaić, naprawdę...
Skorża widzi, że mu się ognisko pod d... rozpaliło, to stara się skierować wściekłość kibiców w stronę piłkarzy. Oni są za słabi, dajcie mi Podstawków, Glików i inne ligowe gwiazdki, a żadna Cracovia nam nie będzie straszna - zdaje się mówić nasz trener.

To nie jest człowiek, który mógłby cokolwiek zmienić. On się dopiero uczy, a właściwie - uczył, bo w którymś momencie przestał. To jest taka wersja de Luxe Janasa - na dłuższą metę pod jego wodzą będziemy kręcić się w kółko.

Wojtas napisał(a):
ale nie jego wina ze musimy grac z drewnem Jopem na obronie ktorym kręcili nawet ci z Drutexu Bytovii albo Hetmana Zamosc.
Jak to - nie jego? Przecież sprowadzenie Jopa to był w stu procentach jego pomysł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.11.2009 o godz. 00:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
filoo
Senior Member

Stary 23.11.2009, 00:43
prawde rzeczesz nestea, ale spójrz na to ile bramek małecki strzelił, a o ile zagrań się denerwował i krzywił, ale nic to bo rozmawiamy o trenerze, wilele jednak rozbija się o pieniądze, nie ma wzmocnień bo nie ma pieniężków, nie ma tego, bo kasa, każdy polski klub do wisły sprzeda piłkarza 3razy drożej niż do innego...jest w tym wiele prawdy, ale jak popatrzymy indywidualnie na każdego zawodnika z pierwszej 14 wisły to każdy z nich prawie najlepszy w Polsce na danej pozycji, każdy w Ekstraklasie chce mieć go w swoim klubie...ale jednak nie wygrywamy tych najważnuejszych spotkań, nie gramy widowiskowej fajnej piłki, niby jesteśmy na !wszym miejscu, ale wiąż domagamy się zmian, bo coś tu nie gra, nie tak to miało wyglądać,
Wydaje mi się że w pewien sposób Ci zawodnicy nie potrzebują już Skorży, że oni już są gwiazdami, nie muszą grać dla trenera, dawno nie widziałem , żeby któryś z zawodników podbiegł po bramce do M i mu podziękował, wydaje mi się ,że Autorytet Skorży bardzo podupadł, i to jest niestety pokłosie porażki z Levadią...
w teu sytuacji można zmienić trenera, i układać wszytko od nowa,albo sprzedać kilku zawodników z pierwszej jedenastki (wiem że łatwo jest mi to powiedzieć) i wprowadzić nowych, równie dobrych (daj Boże lepszych ), ale na pewno ze świeższą psychiką, bez tej skazy porażki i z nowymi nadziejami,

nie mierzmy w trenera
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

G 'n' R
nesta
Senior Member

Stary 23.11.2009, 00:52
Ja tez nierozumiem dlaczego np. Diaz nie gra z Marcelo w srodku obrony. Przeciez gral juz na tej pozycji i to nawet chyba z Barcelona i sprawdzil sie znakomicie. Wtedy do srodka Cantoro, ktory ostatnie mecze mial calkiem udane. Obawiam sie, ze takie rozwiazanie nie wchodzi w gre, bo byloby przyznaniem sie przez Skorze do bledu, ze sciagnal Jopa.

I cos w tym moze byc co pisze filoo. Ciezko zaufac trenerowi po takim blamazu jak z Levadia. Tym bardziej jesli sam potwierdzil, ze to glownie jego wina. Ja nie twierdze, ze to wlasciwe podejscie zawodnikow, bo za taka kase powinni walczyc i biegac w kazdym spotkaniu niezaleznie od przeciwnika i trenera. Ale moze to byc jedna z plaszczyzn ich relacji ze Skorza.
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.11.2009, 01:00
Po pierwszych od 14 lat przegranych derbach z parchami jest mi wstyd. Mam nadzieje ze Cupiałowi również i wypier*** Maćka. Bo ileż można.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów