The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 22:20
Acima napisał(a):Wyświetl post
Ludzie Wisła ma 3 punkty przewagi nad drugim zespołem! Przecież wysoka forma zespołu musiała sie kiedyś skończyć. Pech chciał, że trafiło akurat na mecze z Legią oraz Cracovia :( Skorza to wybitny trener jak na polskie warunki i należy pamietać iż Amica juz czycha na jego zatrudnienie, a szkoda byłoby tracic takiego fachowca na rzecz najgrozniejszego rywala. Ludzie ostudzcie glowy i zrozumcie, że Skorza jest po Smudzie najbardziej utytułowanym trenerem w lidze (w bardzo młodym wieku). Ja bym z Mackiem przedłuzył kontrakt o rok by mogl sie wykazac na nowym stadionie, bo w to co osiagnal w Sosnowcu to i tak duzo wiecej niz sie spodziewalem.

Maciek 100% poparcia.

,
Wysoka forma - kiedy mieli wysoka formę bo chyba nie z Zagłębiem, bo jakby w tym meczu prowadził je Smuda to podejrzewam ze wynik bylby zgola odmienny.

Wybitny trener- chyba przeciętny trener, niemówiąc słaby. Żadnej ale to żadnej myśli trenerskiej, pomysłu na gre niema on kompletnie, trenowac to sobie on może Odre Wodzisław, a najgorsze jest to że niestety na błędach też sie nie uczy.

Fachowca-
Ostatnio edytowane przez 1986 : 22.11.2009 o godz. 22:22.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 22:20
a miało być tak pięknie...

LM... nowy kontrakt na Skorży, wyjazd na zachód naszych gwiazdeczek...

a jak się skończyło?

0:1
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.11.2009, 22:24
A może ta grupa ludzi dostrzega to, że większość winy ponoszą piłkarze? Czytając posty niektórych, można odnieść wrażenie, że nasi piłkarze to świete krowy, które nic nie zawiniły i najlepiej zrobić jak niejki pan Wojciechowski zmienić trenera i wszystko będzie od tego momentu jak w bajce. A ja proponuje wziąść bat i nakopać gwiazdorkom takim jak Małecki porządnie do d**y!!! Najlepszy trener tego nie ogarnie, dopuki nie będzie tego czego chciał Petrescu.
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2009, 22:25
Cupiał powinien własnie pokazać stanowczo, że Skorża zostaje!!! Jak Alus w Lyonie
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Wichar87
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:29
Albo jak Ferguson na początku w MU! Dokładnie Tasio1906 i stanowczo powinien dać gwiazdorom po kieszeni, bo chyba w dzisiejszym futbolu to na nich działa najbardziej!
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 22.11.2009, 22:31
W oczach zawodników widziałem jednak strach - powiedział Maciej Skorża.

Nosz ja pier..ole ludzie !! Gramy derby z druzyna z konca tabeli,a zawodnicy maja strach w oczach ?! To juz nie wiadomo czy sie smiac,czy po prostu płakać...

To juz widze LM z tymi grajkami jak pojedziemy na wyjazd gdzies,gdzie jest fanatyczny doping. To co wtedy bedzie ? Posraja sie w autokarze ?
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.11.2009, 22:32
Luu... napisał(a):Wyświetl post
tylko co w sytuacji kiedy zdobędziemy mistrza (albo miejsce gwarantujace gre w pucharach ) wywalamy trenera i nowy od razu jest rzucany na głęboką wodę ? kolejne szybkie odpadnięcie z pucharów ? jeśli zmiana trenera to teraz w zimie
W wypadku gdy zostanie szybkie odpadnięcie z pucharów jest również nieuniknione-a więc nic nie ryzykujemy
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.11.2009, 22:34
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
A może ta grupa ludzi dostrzega to, że większość winy ponoszą piłkarze? Czytając posty niektórych, można odnieść wrażenie, że nasi piłkarze to świete krowy, które nic nie zawiniły i najlepiej zrobić jak niejki pan Wojciechowski zmienić trenera i wszystko będzie od tego momentu jak w bajce. A ja proponuje wziąść bat i nakopać gwiazdorkom takim jak Małecki porządnie do d**y!!! Najlepszy trener tego nie ogarnie, dopuki nie będzie tego czego chciał Petrescu.

Właśnie trener jest od tego by to ogarnąć, a Skorża nigdy tego nie ogarnie bo jest zadelikatny poprostu. Ale o czym my mówimy jak on wystawia Jopa czlowieka który chyba sam się dziwi jak to jest możliwe że on gra w podstawowym składzie, nie dając ja szans młodym zawodnikom typu Burliga, wprowadzjąc młodych w 90 minucie.

Kumplem to on może być dobrym ale trenerem jest bardzo słabym.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 22:36
maciek777 napisał(a):Wyświetl post
W oczach zawodników widziałem jednak strach - powiedział Maciej Skorża.

Nosz ja pier..ole ludzie !! Gramy derby z druzyna z konca tabeli,a zawodnicy maja strach w oczach ?! To juz nie wiadomo czy sie smiac,czy po prostu płakać...

To juz widze LM z tymi grajkami jak pojedziemy na wyjazd gdzies,gdzie jest fanatyczny doping. To co wtedy bedzie ? Posraja sie w autokarze ?
Jest większy strach przegrać z parchami niż z Barceloną. Po Barcelonie jeszcze możesz dostać pochwałę za ambicję, po przegranej z parchatymi najesz się wstydu i stracisz zaufanie kibiców.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Tasio1906
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:38
jest złym trenerem No ku..a mać co Wy gadacie
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Mario Nh
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:38
1986 napisał(a):Wyświetl post

Kumplem to on może być dobrym ale trenerem jest bardzo słabym.
Dokładnie tak. To jak woda na młyn dla naszych leniwych gwiazdek. Czytaj, patrz mój podpis.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.11.2009, 22:39
Skorża - nie zgadza się, że drużynie brakuje ambicji. - To jest bardziej brak umiejętności

Brak umiejętności w stosunku do kogo do piłkarzy Cracovii - ktoś tu starsznie chcę własną dupę cudzym kosztem ratować
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 22:43
To juz Skorza nie broni swoich pilkarzy? hyhyhy
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.11.2009, 22:46
Osobiście Skorży bym nie zwalniał. Bo kim on ma grac? Brak wzmocnień, kontuzje, piłkarze zdrowi grający padakę. Oto obraz Wisły obecnie. Owszem trener też ponosi winę ale bez jaj. Dajmy mu szansę jak mówię jeszcze raz w europejskich pucharach, jeśli wtedy nie wyjdzie, to już niestety pora się pożegnac, ale napewno nie teraz. W tamtym roku też o tej porze przegraliśmy 2 mecze, wszyscy zwalniali Skorżę, wyzywali, a na Rynku potem imię skandowali... Dziękuję.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2009, 22:47
Jak dotąd zawsze broniłem Skorży ale dość tego. SKORŻA OUT!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Tasio1906
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:48
Jak teraz wyleci Skorża to nasi piłkarze będą roboli co chcą. Cupiał musi postawić weto i dać poparcie Skorży!!

Mario Nh
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:51
Druga strona medalu. Jak Skorża zostanie to piłkarze dopiero uwierzą że są nie do ruszenia i dalej będą robili "co chcą". A to za formę piłkarzy już nie odpowiada trener? W takim razie kto?
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.11.2009, 22:53
drodzy
trzeba rozróżnic dwie rzeczy:

1) kto ma dość Maćka Skorży
2) kto uwaza ze zmiana trenera to w tym momencie to dobre rozwiązanie (koniec rundy)

Bo ja uwazam ze nie koniecznie odpowiedz na te warianty musi byc taka sama. Wiadomo że nawet tym co mamy i taką "formą" nie powinnismy przegrac (osobiscie remis bralem w ciemno). Sytuacja nie jest czarno-biała i wine ponoszą i piłkarze i trener. ja bym tak obstawiał 70% piłkarze 30% trener. No bo co, jak jak widze chybione podanie do goscia oddalonego o 10 metrów, albo balony lecące pół godziny zamiast mocnych bitych wrzutek, a o przyjęciu piłki to wogole nie wspomne.
AYALA
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:55
trzeba też pamietac że Skorża buduje zespół na graczach ściaganych głównie za darmo.Nie ma takiego luksusu jak kiedyś mieli w Wiśle Smuda,Kasperczak czy Lenczyk gdzie co pół roku przychodziło dwóch wyróżniajacych sie zawodników z naszej ligi i to zazwyczaj ofensywnych.
Wichar87
Senior Member

Stary 22.11.2009, 22:57
Zostawic trenera i dobrac się piłkarzą do d*py i do kieszeni a któremu się nie podoba tam są drzwi i OUT! My żeby wreszcie zaistniec potrzebujemy piłkarzy ambitnych, walecznych i z głową na karku!
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2009, 22:57
Jak dla mnie to drużyna gra na jego zwolnienie, ewentulanie na nie przedłużenie umowy.

To są jakieś jaja co onie wyprawiają, jestem przekonany o tym że założenia były na granie wrzutek dołem a oni walą wszsytko w kosmos, zero strzałów, Wchodzi Leszczak dostał piłkę gra silną wrzutę dołem, dla mnie to o czymś świadczy. Jak jest wbiegnięcie, biegną wszyscy w lini na 16 nikogo, piłka idzie w tył a tam sami obrońcy cracovii... Były dwa strzały które pamiętam to po obu było zagrożenie raz Jirsak raz Kirm. Boguski nie umie loba zrobić. To jest kpina!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 23:03
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak teraz wyleci Skorża to nasi piłkarze będą roboli co chcą. Cupiał musi postawić weto i dać poparcie Skorży!!
Ha ha,a teraz nie robią co chcą?Teraz to dopiero mają raj.Jakie weto człowieku?!Że też po takim meczu masz takie poczucie humoru.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Tłumaczenie Skorży jest żenujące. Bo kto jest słabym piłkarzem ? Brożek ? Król strzelców i świetny, szybki snajper (edit:w formie i chcący, żeby nie było.)? Ambitny i walczący Małecki ? Kirm, uczestnik MŚ, podstawowy zawodnik swojej reprezentacji ? Jirsak, który potrafi rzucić dwie-trzy bramkowe piłki na mecz? Alvarez? Marcelo ?!
Przyczepić się można najwyżej do Jopa albo Łobodzińskiego - ale do cholery, cała reszta piłkarzy przewyższa tę ligę w takim stopniu, jak ich zarobki przewyższają te reszty ligi. I tylko TWOJĄ, Maćku, robotą jest, by ich tak wszystkich na boisku ułożyć, żeby tę ligę rozjechali. By tak ich nakręcić, nabuzować. ONI SAMI TEGO NIE ZROBIĄ. Nawet Real Madryt tak nie potrafi.
Każdy, kto ogląda mecze tej drużyny widzi, że NIE MA ŻADNEGO POMYSŁU na grę, na taktykę, nie ma schematów, NIC (o stałych fragmentach nie wspomnę z litości). Czy to jest wina piłkarzy ? Faktycznie, poruszają się powoli, rozgrywają powoli - ale od tego jest Skorża, żeby ich naprostować - jeśli nie potrafi, niech sprowadzi Cupiała, cokolwiek - jeśli chce się dumnie nazywać managerem, to działa to w obie strony - dostajesz wolną rękę na transfery, ale masz też PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ za wyniki i tzw. man management. Nie wiem, czy chcę, żeby zwolnić Skorżę, bo to byłoby bzdurą - ale tak, jak jest, być nie może. Przegrywamy WSZYSTKIE ważne mecze. Tottenham, Levadia, Finał PP, Legia, Lech, DERBY, DO CHOLERY, DERBY!! JAKO GOSPODARZ!
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 22.11.2009 o godz. 23:06.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

AYALA napisał(a):Wyświetl post
trzeba też pamietac że Skorża buduje zespół na graczach ściaganych głównie za darmo.Nie ma takiego luksusu jak kiedyś mieli w Wiśle Smuda,Kasperczak czy Lenczyk gdzie co pół roku przychodziło dwóch wyróżniajacych sie zawodników z naszej ligi i to zazwyczaj ofensywnych.
Tak, tak.

Łobodziński, Diaz, Kirm, Jirsak. Niemalże 50% pierwszego składu za który zapłacono około 2 mln euro.
Ostatnio edytowane przez hunter : 22.11.2009 o godz. 23:07.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.11.2009, 23:05
przecież trener może dać karę pieniężną albo do rezerw wysłać.
trzeba zrobić zebranie i porozmawiać. i niech będą jakieś kary.

AYALA
Senior Member

Stary 22.11.2009, 23:07
hunter napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak.

Łobodziński, Diaz, Kirm, Jirsak,
miałem na myśli że Pan Cupiał nie przeznacza już takich kwot jak kiedyś ( kupił Żurawia z Lecha za 2 miliony marek, czy za kilkaset tysiecy ściagnął Szymka, czy Kose z Górnika).Jirsak to dla największa wtopa Skorży za 700 tyś Euro.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.11.2009, 23:09
miałem na myśli że Pan Cupiał nie przeznacza już takich kwot jak kiedyś ( kupił Żurawia z Lecha za 2 miliony marek, czy za kilkaset tysiecy ściagnął Szymka, czy Kose z Górnika).Jirsak to dla największa wtopa Skorży za 700 tyś Euro.
a jak myślisz taki Łobo kosztuje w sumie mniej czy więcej niż Żurawski ?
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.11.2009, 23:09
Wg mnie Jirsak to jeden z lepszych graczy w Wiśle, lecz Skorża go nie wykorzystuje w 100%. Bo potencjał ma spory. Ściągnął go, a tak naprawdę nie ma do niego przekonania.
Skor*a musi pierdo*nąc w stół, posadzic gwiazdki na ławce a wpuścic młodych na następny mecz.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2009, 23:10
o czym niektórzy gadają. Runda się kończy, a trener, który ciągle mówił jak to jest super nagle mówi, że nie ma składu i w ogóle niektórych to by wypożyczył żeby sie ogrywali tylko pytanie kogo? Łobodzińskiego? Diaza? Gość gada od rzeczy i tyle.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2009, 23:11
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Jirsak to jeden z lepszych graczy w Wiśle, lecz Skorża go nie wykorzystuje w 100%. Bo potencjał ma spory. Ściągnął go, a tak naprawdę nie ma do niego przekonania.
jaki on ma potencjał, bo żadnego nie widać? Ani do rozgrywania, ani do odbioru

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów