The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 19:55
Bardzo mnie śmieszy to oburzenie na trenera Skorżę, szczególnie w kontekście tego jak długo był w tym wątku broniony. Często przez te same osoby, które teraz nawołują do jego zwolnienia.

Dla mnie istotną weryfikacją umiejętności Skorży była porażka z Levadią. Największa kompromitacja Wisły w historii startów w europejskich pucharach. Dla mnie nie jest to trener dający szanse na sukcesy w Europie.

Mimo tej porażki trener dostał szansę rehabilitacji i z tej szansy nie skorzystał. Tu nie chodzi tylko o porażki z Amiką, Legią i Pasami. Tu chodzi o styl. W całej rundzie nie zagraliśmy praktycznie jednego dobrego meczu. W grze zespołu nie ma błysku, zrozumienia, przemyślanych akcji. Jest chaos i bezładna kopanina.

A że mamy beznadziejnie słabą ligę, to ta padaka wystarcza do ciułania punktów. Nie wystarcza jednak na drużyny nieco wybijające się ponad ten poziom, albo przynajmniej ambitnie walczące (Pasy).

Mimo tej hańbiącej porażki w Derbach, stanowiącej zwieńczenie dramatycznej serii: Levadia-Amika-Legia, nie mam 100% przekonania, że Skorżę należy zwolnić. Przynajmniej nie w trybie natychmiastowym.

Po pierwsze, za chwilę koniec rundy i wtedy jest czas na zmiany. Po drugie - drużyna jest wypalona i potrzebuje dopływu świeżej krwi. Konieczne są zmiany w składzie, większa konkurencja. Po trzecie - na rynku nie ma interesujących trenerów na naszą kieszeń.

Natomiast na pewno Cupiał powinien się zastanowić, czy jest aby sens już teraz podpisywać nowy kontrakt z Maciejem Skorżą. Moim zdaniem należy spokojnie poczekać nawet do końca sezonu, który i tak jest do bani. Skorża daje realne szanse na wysokie miejsce w tabeli (kto wie, może nawet na MP - choć teraz nie jestem taki pewien). W międzyczasie można szukać alternatywy, jeśli styl drużyny nie ulegnie na wiosnę zmianie.

Jeśli Cupiał jest gotowy na rzucenie znaczącą kasą na transfery - zmieniać trenera już w zimie. Niech nowy trener dobierze sobie zawodników do swojej koncepcji i przygotuje ich do rundy wiosennej. Jeśli nie - zmiana trenera nie ma sensu, bo Skorża daje przynajmniej szansę na miejsce w czołówce przy minimalnych nakładach.

Odnoszę wrażenie, że mamy w klubie strategię "przetrwania", która zakłada minimalne nakłady przynajmniej do czasu powrotu na własny, zmodernizowany stadion. Skoro tak, to nawet powrót Dana Petrescu nic nie da. Wręcz przeciwnie, zmiana trenera może dać efekt podobny do drugiego podejścia Nawałki - a więc katastrofę w lidze i stratę pokaźnych pieniędzy z tytułu gry w europejskich pucharach oraz z Canal+. Obawiam się, że nas na to nie stać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.11.2009, 19:56
Nie broncie Skorzy, jesli zespol nie umie wymienic 4 podan (gra tylko dluga pilke) i nie walczyl do 55min KOMPLETNIE, to czy wy chcecei cos takiego tolerowac? Chcecie na wiosne przegrywac regularnie z Lechem , Legia i przegrac kolejne derby z rzedu?
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.11.2009, 19:59
moim zdaniem to koniec Skorży w Wiśle

jestem rozgoryczony po tej porazce i nie wiem czy to dobre posuniecie ale kolejny wazny mecz i nietylko nie ma zwycięstwa , ale jest kolejna porażka...
znając Cupiała jest to już przesadzone
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.11.2009, 20:07
Amen. Żegnaj Macieju - dziękujemy za mistrzostwa! Pora odejść boście panie już nic więcej nie pokazali.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 20:08
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Mimo, że poparcia dla Skorża u mnie też nie ma żadnego, boję się jednej rzeczy - Cupiał wywali Skorżę, ten pójdzie do Lecha i oni wygrają ligę ...
To samo

mówiono jak wywalano kiedyś Smudę i poszedł do Legii. G...z tego wyszło.Jak mnie denerwuje takie pisanie.Niech Maciuś idzie sobie do Pyrlandii,no chyba że chcesz go tu trzymać do końca świata.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.11.2009, 20:08
Nie sądzę by zmiana trenera coś dała - jedynie gruntowne zmiany w składzie , tyle że nawet jeśli ktoś by chciał wziąć tych nieudacnzików, to za pół darmo a na lepszych kasy i tak nie będzie.

Jako że aż takiej degrengolady tolerować nie można, trener musi polecieć.Szkoda bo liczyłem na niego a niestety...Mistrzostwo dało nam wielu przed nim - Takich klęsk nie dał nam nikt wcześniej.

Tak więc - Skorża musi odejść, tylko panowie - nie napalajcie się na jakiś przełom w niedalekiej przyszłości -głównymi winowajcami jest banda kosmicznie przepłacanych grajków i oni pokażą jeszcze na co ich stać
94 - Allah Akbar!!
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.11.2009, 20:09
Niestety, czułem w kościach, że tak będzie.

Dzisiejszy mecz jest ostatecznym, acz - co ważne! - nie jedynym dowodem tego, że czas Skorży w Wiśle niestety definitywnie dobiegł końca. Dobra, do tej pory były same wtopy w ważnych meczach, ale teraz, w ostatnim ważnych spotkań, polegliśmy w żenującym stylu z faktycznymi kelnerami. A co gorsza, całkowity brak pomysłu na grę w żadnej z wtop z tej jesieni aż tak nie kuł w oczy jak dziś.

- Jop, popełniający katastrofalny błąd w sytuacji 1:1 Matusiaka + parę innych kiksów w 1. połowie - > każdy w miarę kumaty widz widzi, że facet na chwilę obecną nie nadaje się do gry w piłkę i kwestią czasu jest aż coś zawali. Wychodzi na drugą połowę. Skutki znamy.
- TRAGICZNA postawa całej linii pomocy i ataku przez pierwsze 45 minut. Wnioski? Żenujący, najgorszy obok Jopa na boisku Kirm gra niemal cały mecz, za to schodzi zawsze choć trochę lepszy Łobodziński, a wchodzi całkowicie bezproduktywny Ćwielong.
- Kirm jednak zasługuje na osobny punkt. To, że facet gra w pierwszym składzie reprezentacji, która ogrywa miśków Hiddinka oznacza, że coś jednak potrafi. A u nas? Katastrofalna gra, najlepiej opisywana przez końcówkę jego dzisiejszej kadencji - jebiecie w Alvareza za niecelne centry, ale ****a mać, czy nie jest patologią ciągłe odgrywanie przez znajdującego się przy linii końcowej SKRZYDŁOWEGO piłek do BOCZNEGO OBROŃCY asekurującego akcję?
- TRAGICZNA taktycznie 2. (żeby już nie znęcać się nad 1.) połowa- rozwinięcie doskonale znanej taktyki "długa na pałę", z adnotacją, że może (nie najgorszy skądinąd dziś) Małecki coś wymyśli. Pod koniec meczu nominalnie było u nas 5 napastników, gorzej, że kopali się w czoło. Do tego 174 niecelne wrzutki Jirsaka z wszelkiego rodzaju stałych fragmentów.
- ostatni gwóźdź do trumny - całkowity żóltodziób Leszczak, który wchodzi na 5 minut i POKAZUJE, że umie utrzymać się przy piłce i, co gorsza, celnie zagrać. Niestety, miał za dużo czasu na zaprezentowanie swoich atutów i to go zgubiło - wróżę ME, ewentualnie wypożyczenie do Koszarawy Żywiec.

Niestety, ostatecznie przegraliśmy dzisiejszą paraolimpiadę, i to co gorsza zasłużenie. Niestety, pomyliłem się wierząc, że zmiana po Levadii nie ma sensu. Wtedy myślałem "na kogo?". Teraz to już nie ma żadnego znaczenia - choć wymarzony jest wariant zagraniczny, to zmiana trenera nie mającego jakiegokolwiek wpływu na zespół na kogokolwiek jest niestety konieczna. Dzięki za 2 tytuły, ale to już koniec. Niestety.
Ostatnio edytowane przez d : 22.11.2009 o godz. 20:13.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Przegieli, nawet ja który do tej pory broniłem Skorży stwierdzam: Niech dogra te trzy mecze do końca i leci. W tym sezonie zagraliśmy tylko jak dla mnie dwa dobre mecze (Zagłębie, Śląsk) reszta to i tak był wielki przypadek że tyle punktów mamy (babol obrońcy Arki, czerwo Mijajlovicia, ręka Wróbla). Zero ambicji dzisiaj dopiero zaczeli grać przy śpiewie o ambicji. Tak jest co mecz że im się niechce po golu dla nas gramy zero. Długie piłki i wrzutki cały mecz. Ta drużyna się cofa straszliwie. Tu potrzebny jest jakis Niemiecki trener znający taktyke i stojący z batem. Może ten co z Polonią sie nie dogadał, jego ksywka to "kat" więc dla tych pseudokopaczy jak znalazł.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Zero ambicji zero polotu. Zero pomysłu na grę. Długa piłka i miękkie dośrodkowania adresowane do nikogo. Oto cała gra Wisły w ostatnich spotkaniach. Niech od nowej rundy poprowadzi Wisłę nowy trener. Żeby nie było tłumaczenia przed europejskimi pucharami że nie miał czasu na wdrążenie taktyki czy zgranie zespołu.

Po kolejnym naszym meczu zadam kolejny raz to samo pytanie. (Retoryczne więc bezmyślnie nie odpowiadajcie)

Kiedy Wisła wygrała ostatnio ważny mecz? No kiedy...
flamengista
Piknik

Stary 22.11.2009, 20:22
Przecież my mamy bandę kiepskich, przepłacanych kopaczy. I to oni, nie trener rządzą w klubie - Skorża jeszcze pogłębił tą patologię.

Więc nowy trener musi mieć super silną pozycję i możliwość sprowadzenia 3-4 klasowych piłkarzy, by zmiana szkoleniowca miała sens.

Ja na to szansy nie widzę.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.11.2009, 20:26
wg mnie czas Macieja Skorży w Wiśle minął.

nie chodzi o to z kim przegrywamy...chodzi w jakim stylu.

Wisła Skorży wygrywa, gdy gra z drużyną, która czeka na ruch Wisły, broni się. Problemy zaczynają się gdy przeciwnik broni się z głową, czyli jakimkolwiek presingiem.

zauważcie, Levadia, Bytom, Lech, Legia i teraz Cracovia. Wystarczyło, że troche pobiegały, ponaciskały Wiślaków i Ci są bezradni.
Jedynymi akcjami są wrzutki w pole karne, gdzie mamy Brożka i Małeckiego naprzeciw 2 zazwyczaj rosłym stoperom.
Nie widać schematów, akcji w których bierze udział więcej niż 2 zawodników.

do tego dochodzi przygotowanie kondycyjne. Mamy dwóch gości od tego aspektu. Bahra i tego Włocha.
A Cracovia dziś wyglądała znacznie lepiej pod tym względem. To ja nie rozumiem jak to możliwe.

dodatkowe irytuje mnie schematyczność Skorży w decyzjach. Przed każdym meczem można śmiało obstawiać że ok 60min za Łobodzińskiego wejdzie Ćwielong. I nie ważne jak gra Łobo, Małecki, Brożek, Kirm...i tak zejdzie Wojtek.

obyśmy byli liderem z choćby 1 pkt przewagi przed przerwą zimową.
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2009, 20:26
Jacek Grembocki na trenera.Przynajmniej ma charakter.Skorży powinno już nie być po fianale PP w Bełchatowie
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.11.2009, 20:27
Skorża nie jest przyczyną wszystkich problemów w grze Wisły – zarówno on jak i żaden inny trener na świecie nie nauczy zawodnika, jak strzelić bramkę z 2 czy 3 m – to trzeba zrobić i tyle. Ale:
- Wisła gra już od dłuższego czasu bez pomysłu, stylu, charakteru – przypomina mi polską reprezentacje z ostatnich podrygów Leo,
- Wisła gra bez zaangażowania – widać duży problem motywacyjny
I to są aspekty, za które pełną odpowiedzialność ponosi trener.
Dodatkowo, od czasu Levadii przegrywamy mecze z każdym, kto wykaże się odrobine większa wolą walki niż przeciętna w polskiej lidze.
Uważam więc, że to jest ten moment kiedy należy podziękować Skorży.
Ostatnio edytowane przez Illargui : 22.11.2009 o godz. 20:30.
d
Senior Member

Stary 22.11.2009, 20:28
Flamengista - jasne, na spełnienie obu z tych warunków szansy właściwie nie ma. Ale spełnienie choć jednego (wiadomo którego) to już byłoby coś. Kapo-trener, mający poparcie grającego o nic Cupiała gwarantowałby przynajmniej zapierdalanie w wykonaniu naszych pożal-się-Boże piłkarzy. A w potencjalnym (ok, nieco bajkopisarskim) modelu prowadzenia klubu w oparciu o niedrogich zagranicznych piłkarzy daje też szansę jakiegokolwiek progresu sportowego.

A jaki jest sens trzymania w klubie na zasadzie "lepszego nie znajdziem" trenera, który - jak sam twierdzisz i z czym się z Tobą zgodzę - widoczną dziś patologię pogłębił? Głównym argumentem za zwolnieniem MS jest dla mnie to, że ten zespół WYŻEJ DUPY JUŻ NIE PODSKOCZY.
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.11.2009, 20:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Jako że aż takiej degrengolady tolerować nie można, trener musi polecieć.Szkoda bo liczyłem na niego a niestety...Mistrzostwo dało nam wielu przed nim - Takich klęsk nie dał nam nikt wcześniej.
Rzadko zdarza się tutaj przeczytać tak trafne zdanie. Podpisuję się.

W zasadzie od początku kariery Skorży w tym klubie każdy ważny i prestiżowy mecz to były męki, rzadko kiedy kończące się naszym zwycięstwem. Kulminacja to obecna runda. Po totalnej kompromitacji z Levadią nastąpiły kolejne. Przegrać dwa mecze z rzędu u siebie z Legią i Starozakonnymi to sztuka. Chyba nie udało się to żadnemu naszemu trenerowi. 1:4 z Amicą za które nigdy się nie odkuliśmy też Skorży nie zapomnę. Denne mecze w finale PP i meczu o Superpuchar. Żenada z Tottenhamem u siebie. Za dużo tego.

Nie jest również przypadkiem to, że Niedzielan dwa miesiące po odejściu z klubu jest jednym z najlepszych piłkarzy w lidze, nie jest przypadkiem to, że Kirm gra co najmniej dobrze w reprezentacji, która zagra na MŚ a u nas prezentuje się kompromitująco. Do tego totalne bezformie od początku sezonu Brożka, dwuletnie poszukiwania bramkarza, ciągłe niczym nieuzasadnione stawianie na Łobo, żelazne miejsce w składzie dla Diaza. Za dużo tego.

Nie wiem kto może być następcą. Oby nie był to Polak. Mam nadzieję, że czekania jak na zbawienie na nowy stadion będzie faktycznym przełomem, a nie naszymi pobożnymi życzeniami.
:/
flamengista
Piknik

Stary 22.11.2009, 20:35
d, kapo-trener fajna rzecz.

Ale u Cupiała nie ma konsekwencji w działaniu - a taki trener potrzebowałby co najmniej roku czasu by wszystko poukładać. Pierwszy rok byłby straszny - totalny piach, do tego liczne kontuzje. Więc Cupiał po kilku miesiącach by go zwolnił i znowu zatrudnił Skorżę-bis.
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.11.2009, 20:38
Skorża powinien ponieś konsekwencje i zostać wylany, ale to nic nie da, bo zamienimy tylko "siekierkę na kijek" w naszym zasiegu nie ma odpowidniego trenera w tym momencie, kto kolwiek przyjdzie nic nie zmieni, chyba że zrobi wstrząs w kadrze, bo razem ze Skorżą odpowiedzialność ponoszą również kopacze, którzy nawet bez taktyki, nie powinni grać tak jak teraz...

Z jednej strony miarka się przebrała a z drugiej czuję, że jeśli dojdą do skutku zwolnienia to zacznie się szopka, tak jak w kilka lat temu i tylko pogorszmy sprawę, także jakby nie patrzeć sytuacja nie za fajna.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.11.2009, 20:39
sytuacja jest PARADOKSALNA. Nasz Klub zdobywa tytuł za tytułem,niestety, NIC poza tym nie osiągnął pod wodzą trenera Skorży.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2009, 20:39
W Wiśle powinna być taka żelazna zasada: trener, który przegrywa mecz z parchami wylatuje z klubu w tym samym dniu bez żadnego odszkodowania (moze jeszcze sam zapłacić karę za straty moralne).
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 20:46
Wróciłem - droga pozwoliła ostudzić emocje.
Ale muszę to wyrzucić.
Panie Trenerze, będąc trenerem Wisły Kraków - nie można przegrać wszystkich ważnych meczów w rundzie.
Panu udało się być sprawcą największej kompromitacji od kilkunastu lat. Miej Pan godność i podaj się Pan do dymisji ... w poniedziałek.
Ostatnio edytowane przez Savik : 22.11.2009 o godz. 20:52.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
d
Senior Member

Stary 22.11.2009, 20:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale u Cupiała nie ma konsekwencji w działaniu - a taki trener potrzebowałby co najmniej roku czasu by wszystko poukładać. Pierwszy rok byłby straszny - totalny piach, do tego liczne kontuzje. Więc Cupiał po kilku miesiącach by go zwolnił i znowu zatrudnił Skorżę-bis.
Ja u Cupiała od jakiegoś czasu zauważam "dziwnie spokojne" (w kontekście tego co było do tego pory) zachowania, vide zachowanie pozycji Skorży po Levadii, kompromitacji sześciokroć większej niż Tbilisi. Toteż, może naiwnie, ale biorąc pod uwagę "manie wyjebane" na wyniki podczas czasu remontu stadionu dopuszczalbym możliwość trwania wariantu Petrescu-replay, czyli spokojnej budowy podwalin profesjonalnej piłki - po co się spinać, skoro dream team rok wcześniej pokazał na co go stać?
Ostatnio edytowane przez d : 22.11.2009 o godz. 20:49.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.11.2009, 20:51
To dla odmiany napisze cos pro Skorzy, przeciez chlopak po wyrownanej walce z Levadia dostal bardzo duza wladze w klubie z czego zadowolone bylo 90% populacji kibicow (75% obosilo sie z usmiechem ze nie ma juz lysego a Maciej jako manago to dopiero nam wszystkim pokaze) dlaczego by dzis ze skutkiem natychmiastowym po meczu z Cracovia nie zrobic go dozywotnim honorowym prezesem T.S. Wisla.

Teraz szczerze meczu nie ogladalem bo juz patrzec na ta Wisle od paru tygodni nie moge. Odczuwam osobista satysfakcje ze czas Skorzy przeminal w oczach nawet najwytrwalszych obroncow bo tylko osoba chora moze nadal obstawac przy Macku jako jedyna sluszna opcja trenerska.

Niemniej dziekuje za 2 mistrzostwa Polski.

Zmarnowania potencjalu tych 2 mistrzostw, ustawicznego manowania talentow niektorych zawodnikow oraz porazki w derbach wybaczyc nie moge.

W poniedzialek oczekuje dymisji (bez cyrku w stylu oddawania sie do dyspozycji) Macieja Skorzy ilez ku*** mozna?
Malinowy król malowanych róż
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.11.2009, 21:06
Treneiro drogi - nikogo nie interesuje jak się czujecie, naprawdę.
Nie wiem skąd w ogóle taka myśl?!

Jak przelewy są w terminie to czujecie się ok, w przeciwnym razie wkłada się podk...nie.
I żaden głupi mecz tego nie zmieni. Przecież to tylko sport. A liga będzie ciekawsza.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2009, 21:09
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
To dla odmiany napisze cos pro Skorzy, przeciez chlopak po wyrownanej walce z Levadia dostal bardzo duza wladze w klubie z czego zadowolone bylo 90% populacji kibicow (75% obosilo sie z usmiechem ze nie ma juz lysego a Maciej jako manago to dopiero nam wszystkim pokaze) dlaczego by dzis ze skutkiem natychmiastowym po meczu z Cracovia nie zrobic go dozywotnim honorowym prezesem T.S. Wisla.
O, tu mnie masz. Tyle, że ja bym go od T.S. trzymał z daleka, nie prezesuje S.S.A. A przy okazji można by się zapytać, czy nie ma jakiegoś jeszcze kumpla bez pracy, to by się go gdzieś u nas upchnęło.

Do tego dowiedzieliśmy się dziś, że Kirmowi brak umiejętności. Dziwna deklaracja odnośnie piłkarza, którego załatwiało się za plecami Bednarza i który swoją grą dla reprezentacji pokazuje coś wręcz przeciwnego.
Na temat umiejętności Jopa nic nie wiadomo, a szkoda, wszak to kolejny pomysł naszego menago.
Tłumaczenia w stylu "To nie ja, to oni" świadczą o jednym - koniec już blisko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2009 o godz. 21:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 21:13
Jaki to pech,że Bednarza już nie ma.Zakochani w Skorży mieliby po kim jechać.Naprawdę,szkoda że nie ma tego dyżurnego chłopca do bicia.
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.11.2009, 21:20
A ja mam wielka nadzieje, że Skorża zostanie i będe sie tego trzymał. Dzisiaj było momentami wyraźnie słychać jak pokrzykiwał, grajcie po ziemi, więcej ruch z przodu, albo jak krzyczal do Jopa żeby zagrał po przekątnej a Jop oczywiście "dzida" do przodu. To nawet wychwycili komentatorzy. I za porażki z Lechem, Legią czy tą dzisiejsza derbową obwiniałbym tylko i wyłącznie piłkarzy, którzy muszą być niestety częściowo upośledzeni, jesli nie potrafią wykonać prostych poleceń trenera. Mam do Was (tych oczekujących na dymisje trenera) pytanie: u którego z naszych zawodników widzieliście choć trochę ambicji czy woli walki? Nie mówiąc już o chęci zwycięstwa, o której tak głośno mówili przed meczem? Zaden trener nie zmotywuje piłkarzy jeśli oni sami tego nie chcą i tu jest problem. Mamy w druzynie 80% leni! Widać to nawet w wygranych meczach, gdy przy 2:0 zaczynamy grać piach, bo wynik nam leży! Ode mnie Maciej Skorża nadal ma pełne poparcie! Każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, jak juz pisałem chciałbym, żeby nadal prowadził Wisłe.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.11.2009, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Do tego dowiedzieliśmy się dziś, że Kirmowi brak umiejętności. Dziwna deklaracja odnośnie piłkarza, którego załatwiało się za plecami Bednarza i który swoją grą dla reprezentacji pokazuje coś wręcz przeciwnego.
Na temat umiejętności Jopa nic nie wiadomo, a szkoda, wszak to kolejny pomysł naszego menago.
Tłumaczenia w stylu "To nie ja, to oni" świadczą o jednym - koniec już blisko.
Mnie również zdzwiwił ten fragment "Początek tej rundy to była walka. Problemy powstały, gdy się posypała drużyna i Radek i "Głowa" odpadli. To są nasze dwa najsilniejsze charaktery w drużynie. Mając prestiżowe mecze, na boisku nie było zawodnika, który wziąłby ciężar gry. Próbował Junior, próbował Tomek Jirsak, ale więcej widziałem w drużynie strachu niż chęci kreatywnej, wyjscia na pozycję. Nie mamy zawodników, którzy daliby sygnal w cięższych momentach. Kiedy trzeba gonić wynik to na chwilę obecną ta drużyna ma ogromne problemy".

Nosz k....., przecież nie można kierować drużyną tak, aby w sytuacji gdy braknie dwóch zawodników - nawet największych walczaków- grając z tak slabą drużyną mieć problemy z motywacją do gonienia wyniku!!! To tu własnie jest rola trenera, to on ma dać sygnał w cięższych momentach!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 21:25
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam wielka nadzieje, że Skorża zostanie i będe sie tego trzymał. Dzisiaj było momentami wyraźnie słychać jak pokrzykiwał, grajcie po ziemi, więcej ruch z przodu, albo jak krzyczal do Jopa żeby zagrał po przekątnej a Jop oczywiście "dzida" do przodu. To nawet wychwycili komentatorzy. I za porażki z Lechem, Legią czy tą dzisiejsza derbową obwiniałbym tylko i wyłącznie piłkarzy, którzy muszą być niestety częściowo upośledzeni, jesli nie potrafią wykonać prostych poleceń trenera. Mam do Was (tych oczekujących na dymisje trenera) pytanie: u którego z naszych zawodników widzieliście choć trochę ambicji czy woli walki? Nie mówiąc już o chęci zwycięstwa, o której tak głośno mówili przed meczem? Zaden trener nie zmotywuje piłkarzy jeśli oni sami tego nie chcą i tu jest problem. Mamy w druzynie 80% leni! Widać to nawet w wygranych meczach, gdy przy 2:0 zaczynamy grać piach, bo wynik nam leży! Ode mnie Maciej Skorża nadal ma pełne poparcie! Każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, jak juz pisałem chciałbym, żeby nadal prowadził Wisłe.
Człowieku, jeśli masz zastrzeżenia do jakiś piłkarzy, to nie wystawiasz ich po raz setny w wyjściowej jedenastce! Albo jeśli widzisz ich mankamenty, to ćwiczysz to z nimi na treningu!
Skorża nigdy w życiu nie został z piłkarzem po treningu i nie zaaplikował mu dodatkowych zajęć!
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 22.11.2009, 21:27
Jak sobie pomyślę nad tym jakim poparciem cieszy się Skorża to od razu na myśl przychodzi mi Rydzyk
i jego moherowe berety. Co by nie zrobił i tak jest nie do ruszenia.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.11.2009, 21:27
Levadia (d) - 1:1
Levadia (w) - 0:1
Lech (w) - 0:1
Legia (d) - 0:1
Cracovia (d) - 0:1

5 najważniejszych spotkań ostatnich 4 miesięcy. Bilans - 1/15 pkt, JEDNA strzelona bramka ! Stylu komentować nie będę, cała Polska widziała...
W tych 5 spotkaniach zawiera się chyba największa w historii kompromitacja Mistrza Polski na arenie międzynarodowej, przerwanie kilkunastoletniej passy meczów bez porażki z PAsami (słabymi jak nigdy) na własnym stadionie...

Nie żyjmy przeszłością i tytułami MP. Na chwilę obecną formuła pana Skorży (odebrać i sruu długa na Brożka) się już trochę wyczerpała. Dziękuję i do widzenia !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów