The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2009, 15:07
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
bezgraniczna wiara na pewno nie ale faktem jest ze Smolarek ma spore umiejętności i szanse na kupienie takiego grajka w dobrej formie sa minimalne żeby nie powiedzieć żadne, pytanie tylko czy jemu sie chce nie ma żadnych przeszkód aby nam i sobie pomógł za rozsądne pieniądze 300 tys to maks
Otóż to właśnie,czy jemu będzie się chciało ?
To że jest zdolnym zawodnikiem ,nie przeczę i pewnie jest ktoś ,kto przekonałby go do pracy ,ale czy tym kimś jest Maciej ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.11.2009, 15:20
Ci Polscy gracze co przychodzili do Wisły z zagranicy to w większości sie sprawdzil i nie można było narzekac na ich brak zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.11.2009, 15:38
przeciez Skorża chciał Smolarka ale jak sie dowiedział o zarobkach to stwierdził że konina w szatni nie będzie.. czyli puki Smolarek nie obnizy wymagan finansowych to szans za zatrudnienie w Wiśle nie ma
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.11.2009, 15:44
Weście pod uwagę że Costly w takim zespole jak Wisła Kraków mógł by zupełnie inaczej się prezentować piłkarsko, nie chce nic ujmować Bełchatowowi, ale on tam się marnuje.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.11.2009, 16:03
Sosin lepszy a już nie gra w podstawie na Cyprze
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.11.2009, 16:42
Costly 5 lat młodszy

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.11.2009, 16:49
Obcokrajowiec walnięty ma umyśle bo tak oceniam Cotliego jest jak tykająca bomba nie wiadomo kiedy wybuchnie. Nam jakoś trafiają się normalni ale mieliśmy już takie przypadki.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.11.2009, 18:44

z drugiej strony według tego artykułu najlepszy piłkarz CSKA zarabia 72 tys euro rocznie raczej mało wiarygodne
Zarabiają pewnie więcej, ale ogólnie Bułgarzy nie są drodzy. Ale dać Smolarkowi 450tys/rok + prowizja dla managera to kiepski interes. Lepiej wykupić Spasa Delev'a z Pirinu za 400tys i dać mu 150tys kontraktu.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.11.2009, 10:50
http://goool.pl/main_v3.php?id=24100

nadałby się na prawe skrzydło

dla mnie ma to co powinien mieć dobry skrzydłowy: szybkość, drybling, przebojowość...wiatr na pewno by robił większy niż Łobo czy Małecki.

minusem na pewno są warunki fizyczne, ale na skrzydle nie mają aż takiego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Proud : 18.11.2009 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.11.2009, 11:03
Proud napisał(a):Wyświetl post
http://goool.pl/main_v3.php?id=24100

nadałby się na prawe skrzydło
ciekawie z wikipedii

Cytat:
Potrafi przebiegnąć całe boisko (105 metrów) w ciągu ok. 11 sekund prowadząc przy tym piłkę (czego niejednokrotnie dowodził). Próby powstrzymania go przez obrońców najczęściej kończą się atakami od tyłu i żółtymi kartkami.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.11.2009, 11:18
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
przeciez Skorża chciał Smolarka ale jak sie dowiedział o zarobkach to stwierdził że konina w szatni nie będzie.. czyli puki Smolarek nie obnizy wymagan finansowych to szans za zatrudnienie w Wiśle nie ma

I raczej nigdzie indziej, bo na zachodnie kluby jest po prostu za slaby. A w slabszych ligach po prostu nikogo nie stac.
Na jego miejscu zgodzilbym sie grac nawet za 100 tys euro z zapiskiem ze moge odejsc za np 500 tys jak znajdzie sie chetny.Opcja korzystna bla obu stron, bo kub nie traci wiele a i sam zawodnik ma gwarancje ze jak dojdzie do formy moze poszukac klubu na miare swoich ambicji.

A tak z dnia na dzien jego sytuacja nie wyglada najlepiej
,
Odpowiedz cytując
misiokoda
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 18.11.2009, 22:33
Ja na miejscu działaczy Wisły rozejrzałbym się za Sebastianem Tyrałą. Wpradzie teraz gra tylko w rezerwach Borusii(sądzę że na to ma wpływ decyzja o wyborze kadry) ale to przecież wielki talent który gdy będzie grał to może sie wspaniale rozwinął. Przecież w młodzieżowych reprezentacjach Niemiec nastzelał ponad 20 bramek w niecałych 40 meczach. Aktualnie nie byłby drogi mógłby to byś niezły interes
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2009, 09:57
Misio, ale dlaczego życzysz tak źle Tyrale? Chcesz, żeby się zraził do piłki grając u nas?

A tymczasem Rengifo strzelił kolejną bramkę dla swojej repry. Tym razem ustalił wynik towarzyskiego meczu Honduras- Peru 1-2. Eh, gdyby tylko dało się go podkraść Lechowi, to byłby piękny prztyczek w nos i zemsta za Dolhę. No, ale tak jak tytuł tematu sugeruje- to s-f.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.11.2009, 11:18
pan Dudi z tego co wiem to chyba w zimie kończy mu się kontrakt więc może odejść gdzie chce i kiedy chce.Ja bym się zainteresował Sadlokiem(wiem, że jest w kręgu zainteresowań) ale to by była inwestycja w przyszłość.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2009, 11:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
pan Dudi z tego co wiem to chyba w zimie kończy mu się kontrakt więc może odejść gdzie chce i kiedy chce.Ja bym się zainteresował Sadlokiem(wiem, że jest w kręgu zainteresowań) ale to by była inwestycja w przyszłość.
no, może odejść gdzie chce, ale gdzieś czytałem, że koniecznie chce, żeby to była zagranica, więc dlatego jest to dla nas s-f. Oczywiście mu się nie dziwię.

Sadlok rzeczywiście solidny piłkarz, ale pewnie zawinie go Legia. Od jakieoś czasu tak jest jak nasi "działacze" zabierają się za transfer zawodnika, o którego walczy też Legia czy Lech. Grzelak, Iwański, Lewandowski, teraz powiedzmy ten Sadlok czy Glik, bo i o nim się mówi w kontekście przejścia do Wisły, ale i Lecha i wygląda na to, że to Wrończanie są bardziej zdeterminowani do pozyskania go.

Edit: Ale Sadlok, czy Glik to nie są młode nadzieje, tylko goście, którzy chcą grać w pierwszym składzie w drużynie z ekstraklasy. Jaki biznes mieliby w wybraniu roli rezerwowego, skoro u siebie w klubach są pierwszoplanowymi postaciami? Pewnie skusiliby się na transfer, gdybyśmy pozbyli się Marcelo (o Jopie nie mówię, bo Mariusz jest w takiej formie, że z żadnym z tych chłopaków nie miałby szans w rywalizacji o miejsce w kadrze). Pewnie kupi go ten klub, którego przedstawiciele nakreślą przed nimi wizję regularnego grania w pierwszym składzie (czyli ich okłamią, chociaż z Lecha chyba powoli zawija się bambus, więc robi się miejsce w środku obrony...).
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 19.11.2009 o godz. 12:26.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.11.2009, 12:09
Glowacki sie starzeje, do tego dochodza kontuzje wiec przydaloby sie wylowic jakas mloda nadzieje typu Sadlok czy Glik.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.11.2009, 12:34
No właśnie przecież można by Marcelo puścić za 4-5 milionów, Głowa na ławę(wchodził by może ważne mecze?)i zaryzykować i kupić Glika i Sadloka na środek.Z drugiej strony by mi było szkoda Marcelo,kupić Sadloka a Glika za rok tylko czy ktoś go wcześniej nie kupi o_O
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.11.2009, 12:45
Marcelo by poszedl za te 4-5 mln euro ale gdyby gral w Szachtarze Donieck. Nasza liga ma zerowa renome i tylko raz na rok ktos odchodzi za wiecej ni 2 mln euro. Mam nadzieje ze Skroza ma jaja i zainwestuje w mlodziez, no chyba ze chce zostac z Jopem, Glowackim i Cleberem.
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 19.11.2009, 12:54
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
kontrakt konczy mu sie(chodzi o Rengifo) w czerwcu i sadzac po ostatnich wypowiedziach jego managera, to chce go wypelnic do konca, mimo ze gra w mlodej ekstraklasie, zeby za darmo odejsc do podobno juz upatrzonego klubu, gdzie? Nie wiadomo, ale Wisla to raczej jeszcze wiecej niz S-f.. a szkoda, przydalby sie dobrze grajacy glowa napastnik...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.11.2009, 14:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Marcelo by poszedl za te 4-5 mln euro ale gdyby gral w Szachtarze Donieck. Nasza liga ma zerowa renome i tylko raz na rok ktos odchodzi za wiecej ni 2 mln euro. Mam nadzieje ze Skroza ma jaja i zainwestuje w mlodziez, no chyba ze chce zostac z Jopem, Glowackim i Cleberem.
A co Skorża ma zainwestować?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.11.2009, 14:21
Jak to co, pieniadze! Kasa na Jopow, Dudow i inne Betony przeciez jest w klubie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 19.11.2009, 20:52
tak troche po za tematem skrót meczu Dinamo- Unirea taki jeden z hitów ligi rumunskiej niewiele bogatszej od naszej ekstraklasy pilkarze zarabiają na poziomie naszych Łobodzińskich, Cantorów, Niedzielanów, i innych

http://www.youtube.com/user/MrBetman.../4/5FcyJun4tuY

da się

trenerem Dinamo jakis chyba anonimowy Włoch trenerem Unirei Dan "Hard Work" gra tylko długą piłą Petrescu
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 19.11.2009 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 20.11.2009, 16:49
tak troche po za tematem skrót meczu Dinamo- Unirea taki jeden z hitów ligi rumunskiej niewiele bogatszej od naszej ekstraklasy pilkarze zarabiają na poziomie naszych Łobodzińskich, Cantorów, Niedzielanów, i innych

http://www.youtube.com/user/MrBetman.../4/5FcyJun4tuY

da się

trenerem Dinamo jakis chyba anonimowy Włoch trenerem Unirei Dan "Hard Work" gra tylko długą piłą Petrescu
Nie bardzo rozumiem ? Że niby super kopacze? W tym skrócie widać 3 ładne bramki to fakt. Ale ja tam nie widziałem żadnej cudownej gry.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2009, 17:54
(...) ligi rumunskiej niewiele bogatszej od naszej ekstraklasy pilkarze zarabiają na poziomie naszych Łobodzińskich, Cantorów, Niedzielanów, i innych
Niewiele? Dwa razy bogatszej!
Cytat:
Nie mają się czego wstydzić tylko ligi rosyjska i ukraińska, które w sezonie 2007/08 zarobiły 520 mln euro, czyli ponad połowę pieniędzy w naszym regionie. Na trzecim miejscu jest Rumunia (120 mln euro), a na niezłym czwartym Polska (63 mln euro).
http://www.sport.pl/pilka/1,65084,67...schodniej.html

Nie wiem jakie są zarobki czołowych graczy ligi rumuńskiej ale przy takich przychodach całej ligi i choćby przy takich transferach (np. 5 najdroższych transferów do Steauy Bukareszt w sezonie 07-09 za kwotę co najmniej 1 mln euro każdy, podczas gdy my mieliśmy prawdopodobnie tylko dwa takie transfery w historii całej ligi: Żurawskiego do Wisły i Niedzielana do Groclinu) można się spodziewać też dużo wyższych pensji czołowych graczy w ich lidze niż w naszej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2009, 18:24
Wiem że,zupełny OT ale transfer Niedzielana wraz z kontraktem nie przekroczył 600k E(odnośnie posta nd oczywiście)
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.11.2009, 18:35
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem ? Że niby super kopacze? W tym skrócie widać 3 ładne bramki to fakt. Ale ja tam nie widziałem żadnej cudownej gry.
popatrz sobie na takie cos jak strzały z dystansu ich ilość i co najważniejsze jakość i jestem pewien że znajdę inne skróty i zobaczysz to samo porównaj sobie z naszą ligą

o taktyce faktycznie nie będziemy po obejrzeniu skrótu mówić trzeba by obejrzeć całe mecze

Raphael napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakie są zarobki czołowych graczy ligi rumuńskiej ale przy takich przychodach całej ligi i choćby przy takich transferach (np. 5 najdroższych transferów do Steauy Bukareszt w sezonie 07-09 za kwotę co najmniej 1 mln euro każdy, podczas gdy my mieliśmy prawdopodobnie tylko dwa takie transfery w historii całej ligi: Żurawskiego do Wisły i Niedzielana do Groclinu) można się spodziewać też dużo wyższych pensji czołowych graczy w ich lidze niż w naszej.

wszystko fajnie tylko zauważ że Oni maja kasę bo zarabiają w pucharach albo sprzedają swoich piłkarzy za grube miliony , nikt nie broni Wiśle grac co rok w pucharach i promować graczy sprzedawać za 3 banki kupować za milion , dzis nikogo nie wypromujemy (Brożków, Małeckiego, Marcelo) bo nie ma nas w europie

albo inaczej dzis za Brozka dostaniemy np 2 ml euro grając jako tako w LE juz np. 1 mln wiecej
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 20.11.2009 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.11.2009, 18:35
oglądam teraz mecz Korona - Zagłębie. rzuca sie w oczy napastnik miedziowych Traore... teraz rozumiem posty innych którzy uważają że byłby niezłym wzmocieniem Wisły ciekawy napastnik... dobrze zastawia sie ciałem, agresywny, mocny..
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 20.11.2009, 18:40
No Traore jeden z najlepszych napastników w Ekstraklasie Śmiem twierdzic ze może nawet najlepszy.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.11.2009, 19:55
Edi lepszy.

Micanski = Frankowski. W ogole go nie widać a strzela 2 gole.

no i ogladam Bruno znowu, swietnie rozgrywa, doradza, zwolnia i napędza gre, 23 lata.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 20.11.2009 o godz. 21:31.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.11.2009, 10:53
popatrz sobie na takie cos jak strzały z dystansu ich ilość i co najważniejsze jakość i jestem pewien że znajdę inne skróty i zobaczysz to samo porównaj sobie z naszą ligą

o taktyce faktycznie nie będziemy po obejrzeniu skrótu mówić trzeba by obejrzeć całe mecze

wszystko fajnie tylko zauważ że Oni maja kasę bo zarabiają w pucharach albo sprzedają swoich piłkarzy za grube miliony , nikt nie broni Wiśle grac co rok w pucharach i promować graczy sprzedawać za 3 banki kupować za milion , dzis nikogo nie wypromujemy (Brożków, Małeckiego, Marcelo) bo nie ma nas w europie

albo inaczej dzis za Brozka dostaniemy np 2 ml euro grając jako tako w LE juz np. 1 mln wiecej
U nas się da, owszem. Ale po zastąpieniu Polaków obcokrajowcami.
Przecież Rumuni technicznie nas miażdżą. A z pokolenia na pokolenie produkujemy piłkarzy co raz słabszych, dlatego nie liczę na żadne sukcesy piłkarskie. Oprócz własnej ligi oczywiście.
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.11.2009 o godz. 10:56.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów