The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2009, 20:35
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wiem że do końca rundy jeszcze kilka meczów ale chciałabym odnieść się do tego czy warto inwestować w Pablo Alvareza.
Osobiście jestem na NIE!
Zacznę od zalet.
- potrafi asekurować stoperów co pokazał kilkakrotnie
-dużo biega
Wady
- dno w ofensywie nie ma wrzutki, nie wie co zrobić z piłką, nie ma siły w nodze aby wewnętrzną częścią stopy dorzucić piłkę.
- brak dobrego odbioru, porównajcie jego odbiory do tego co robił Baszczu ile on miał takich odbiorów, często nawet na połowie przeciwnika co uniemożliwiało przeciwnikowi wyprowadzenie akcji.
- nie potrafi podprowadzić piłki i wjechać z nią w stronę pola karnego.

Reasumując dużo biegać i asekurować stoperów jest to dla mnie osobiście za mało jak na prawego obrońce, zwłaszcza że gra na tej pozycji nie wymaga jakiś cudów. Oczywiście w skali tej miernej ligi Pablo nie wypada źle ale jeśli mierzy wyżej musimy mieć konkretniejszego zawodnika na tej pozycji. Bo co z teog że Pablo sklepie piłkę z kimś na skrzydle jak i tak nie wrzuci dobrze. Myślę że w Polsce można byłoby znaleźć kogoś lepszego.
Czytam, czytam i oczom nie wierze - mamy najpewniej najlepszego prawego obrońcę w lidze a Ty jesteś na nie - Kosmos normalnie - dodam jedynie że jeśli bym miał tak podsumować każdego naszego zawodnika, to wniosek byłby tylko jeden - cała 11 a w zasadzie wszyscy którzy grają/trenują dziś na Reymonta są do wymiany(ok - poza Marcelo) i piszę to beż żadnej ironii
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.11.2009, 20:37
westersyl - weź się ogarnij człowieku, jeśli dno w defensywie to Alvarez to kim jest przy nim Piotruś Brożek? 3 ofensywne wejścia na miesiąc ma ten bliźniak... I zero dryblingu, dośrodkowania, odbiór średni, zdarza mu się zaspać przy spalonym. Pablo jest OK! w odwodzie jeszcze Singlar
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.11.2009, 20:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czytam, czytam i oczom nie wierze - mamy najpewniej najlepszego prawego obrońcę w lidze a Ty jesteś na nie - Kosmos normalnie - dodam jedynie że jeśli bym miał tak podsumować każdego naszego zawodnika, to wniosek byłby tylko jeden - cała 11 a w zasadzie wszyscy którzy grają/trenują dziś na Reymonta są do wymiany(ok - poza Marcelo) i piszę to beż żadnej ironii
otoż to...

w ostatnich meczach to Marcelo i Alvarez trzymali poziom, reszta dno. Wcześniej Głowa dotrzymywał im kroku.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.11.2009, 22:48
Myślę że w Polsce można byłoby znaleźć kogoś lepszego.
Możesz ujawnić: kogo?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.11.2009, 22:56
masada napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej nie. Jak znowu w tym temacie zacznę czytać niesprowokowane przez media teksty o Glikach, Sadlokach czy innych wystruganych w naszej lidze zawodnikach, to będą bany leciały aż miło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 20.11.2009, 10:41
Pablo Alvarez to udowodnił w jak głębokiej zapaści jest poziom w Ekstraklasie. Ktoś tu ostatnio wspomniał, że pierwszy lepszy rezerwowy z lichego klubiku we Włoszech gra na bardzo dobrym poziomie w zespole Mistrza Polski i to jest racja. 100 lat za Estończykami jesteśmy, dlatego takich Alvarezów życzyłbym sobie jak najwięcej, bo przynajmniej im się biegać chce, a nie wymachiwać rękami.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2009, 10:59
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Pablo Alvarez to udowodnił w jak głębokiej zapaści jest poziom w Ekstraklasie. Ktoś tu ostatnio wspomniał, że pierwszy lepszy rezerwowy z lichego klubiku we Włoszech gra na bardzo dobrym poziomie w zespole Mistrza Polski i to jest racja. 100 lat za Estończykami jesteśmy, dlatego takich Alvarezów życzyłbym sobie jak najwięcej, bo przynajmniej im się biegać chce, a nie wymachiwać rękami.
po ostatnim popisie naszej reprezentacji U-23 (przypominam: większośc to nasza ekstraklasa i tacy jak Janczyk) a Angolami z 4 i 5 ligi, Twoja teza jak najbardziej daje się utrzymać.
Jakikolwiek Angol z reprezentacji C, czy wyróżniajacy sie pilkarze z klubów 4 czy 5 ligi angielskiej, nie mowiac o rezerwowych w klubach najwyższych klas rozgrywkowych Anglii, Włoch, czy Francji czy czgokolwiek w tym stylu, wchodzi do Wisły i gra bez żadnej rywalizacji.
Strach się bać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 20.11.2009, 11:36
masada napisał(a):Wyświetl post
Np. Wojtkowiak, Rzeźniczak... Są zdecydowanie lepsi od Alvareza, on poprostu jest taki nijaki nie mam do niego przekonania jego zaleta jest to ze ładnie umie się podłączyc pod akcje poklepac ale nie ma tego ostatniego zagrania, nie jest konkretny. To samo w obronie.

Co nie zmienia faktu że od Baszcza jest lepszy, z całym szacunkiem dla Marcina. Pozdrawiam.
Powód: Baszczu
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 20.11.2009 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2009, 11:45
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Np. Wojtkowiak, Rzeźniczak... Są zdecydowanie lepsi od Alvareza, on poprostu jest taki nijaki nie mam do niego przekonania jego zaleta jest to ze ładnie umie się podłączyc pod akcje poklepac ale nie ma tego ostatniego zagrania, nie jest konkretny. To samo w obronie.

Co nie zmienia faktu że od Baszcza jest lepszy, z całym szacunkiem dla Marcina. Pozdrawiam.
?

Czyli twoim zdaniem układ jest taki - Baszczyński < Alvarez < Wojtkowiak ?
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 20.11.2009, 11:55
Dla mnie tak.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2009, 12:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
po ostatnim popisie naszej reprezentacji U-23 (przypominam: większośc to nasza ekstraklasa i tacy jak Janczyk) a Angolami z 4 i 5 ligi, Twoja teza jak najbardziej daje się utrzymać.
Jakikolwiek Angol z reprezentacji C, czy wyróżniajacy sie pilkarze z klubów 4 czy 5 ligi angielskiej, nie mowiac o rezerwowych w klubach najwyższych klas rozgrywkowych Anglii, Włoch, czy Francji czy czgokolwiek w tym stylu, wchodzi do Wisły i gra bez żadnej rywalizacji.
Strach się bać
muszę was zmartwić
to nie była 4 liga
jeden z kopaczy angielskich był z FC Halifax Town który gra w: http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Premier_League
to jest 7-8 liga

nie mam więcej pytań
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.11.2009, 13:18
Wiem że do końca rundy jeszcze kilka meczów ale chciałabym odnieść się do tego czy warto inwestować w Pablo Alvareza.
Osobiście jestem na NIE!
Zacznę od zalet.
- potrafi asekurować stoperów co pokazał kilkakrotnie
-dużo biega
Wady
- dno w ofensywie nie ma wrzutki, nie wie co zrobić z piłką, nie ma siły w nodze aby wewnętrzną częścią stopy dorzucić piłkę.
- brak dobrego odbioru, porównajcie jego odbiory do tego co robił Baszczu ile on miał takich odbiorów, często nawet na połowie przeciwnika co uniemożliwiało przeciwnikowi wyprowadzenie akcji.
- nie potrafi podprowadzić piłki i wjechać z nią w stronę pola karnego.

Reasumując dużo biegać i asekurować stoperów jest to dla mnie osobiście za mało jak na prawego obrońce, zwłaszcza że gra na tej pozycji nie wymaga jakiś cudów. Oczywiście w skali tej miernej ligi Pablo nie wypada źle ale jeśli mierzy wyżej musimy mieć konkretniejszego zawodnika na tej pozycji. Bo co z teog że Pablo sklepie piłkę z kimś na skrzydle jak i tak nie wrzuci dobrze. Myślę że w Polsce można byłoby znaleźć kogoś lepszego.
Naprawdę trudno napisać post z którym mógłbym się bardziej nie zgodzić. Wady Alvareza wymienione przez ciebie moim zdaniem mają się nijak do rzeczywistości. Widziałem w tym sezonie bardzo dobre dośrodkowania w jego wykonaniu, a nawet 70 metrowe crossy w stylu Beckhama więc raczej siły w nodze mu nie brakuje. Widziałem też wiele razy jak dobrze podłącza się do akcji ofensywnych. Nie jest winą Pablo, że na prawej pomocy co mecz gra kto inny i ciężko o zgranie. Jest to najlepszy prawy obrońca jakiego mieliśmy w ciągu ostatnich 10 lat. I według mnie żaden polski pseudograjek nie będzie od niego lepszy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 20.11.2009, 14:32
Dla mnie tak.
W takim razie polecam głową w ścianę.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.11.2009, 15:11
Maćko napisał(a):Wyświetl post
W takim razie polecam głową w ścianę.
I codziennie powtórka zabiegu, aż do wyleczenia ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2009, 15:19
Alvarez jest jednym z dwóch najlepszych piłkarzy Wisły w obecnym sezonie, pod względem zaangażowania i profesjonalizmu może równać się z nim jedynie Marcelo. Wszyscy inni mogliby się od niego uczyć zawodowstwa.

Jest też zdecydowanie najlepszym prawym obrońcą całej ligi - Rzeźniczak jest od niego wyraźnie gorszy, szczegolnie w kryciu strefowym, ustawianiu, antycypacji rywali, grze 1 na 1, popełnia więcej błędów, zagrywa znacznie mniej odpowiedzialnie. Ma też gorszą technikę użytkową.

Tym samym, Alvarez jest ostatnim pilkarzem do wymiany z obecnego składu, a nie pierwszym. To na razie duże wzmocnienie Wisły.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 20.11.2009, 15:19
Dlatego że uwżam ze Alvarez jest leszym prawym obrońcą od Baszcza, ale nie najlepszym w polskiej lidze? To jest moja opinia nie musisz się z nią zgadzac, od tego jest forum ale takie teksty zostaw dla znajomych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.11.2009, 15:23
Oczywiscie ze Alvarez jest kotem. I skoro wiekszość forumowiczów tak mówi, to tak byc musi.
Ja sie zgadzam kazdym klawiszem klawiatury z tą teorią.
Oby tylko przedłużyli wypozyczenie, badz podpisali kontrakt w grudniu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.11.2009, 15:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Alvarez jest jednym z dwóch najlepszych piłkarzy Wisły w obecnym sezonie, pod względem zaangażowania i profesjonalizmu może równać się z nim jedynie Marcelo. Wszyscy inni mogliby się od niego uczyć zawodowstwa.

Jest też zdecydowanie najlepszym prawym obrońcą całej ligi - Rzeźniczak jest od niego wyraźnie gorszy, szczegolnie w kryciu strefowym, ustawianiu, antycypacji rywali, grze 1 na 1, popełnia więcej błędów, zagrywa znacznie mniej odpowiedzialnie. Ma też gorszą technikę użytkową.

Tym samym, Alvarez jest ostatnim pilkarzem do wymiany z obecnego składu, a nie pierwszym. To na razie duże wzmocnienie Wisły.

Jeżeli Marcelo i Alvarez zdaniem większości są najlepszymi naszymi zawodnikami w obecnym sezonie to powiem jedno jest źle a nawet bardzo źle, skoro najlepszymi na boisku są nasi obrońcy. Moim zdaniem w tej chwili Marcelo jest poza konkurencją ten zawodnik prezentuje już europejski poziom jako jedyny w Wiśle. Co do Pablo z każdym kolejnym występem jest poprawa ale jak na razie niczym mnie nie olśnił (zwłaszcza stracona bramka z Polonią Bytom idzie na jego konto). A co do umiejętności czysto piłkarskich gdyby Pablo potrafił celnie dośrodkować a jego akcje wnosiłyby wiele do gry zespołu nie grałby w Polsce tylko we Włoszech. Ja mimo wszystko cały czas szukałbym prawego obrońcy Singlar z całym szacunkiem dla niego jest za wolny i wciąż mu coś dolega - a lepszy nie będzie mając tyle lat już...

P.S. Chciałbym poznać plany transferowe klubu - nie chodzi o konkretne nazwiska rzecz jasna ale przynajmniej pozycje na jakie szukamy zawodników w pierwszej kolejności. Jak trener Skorża zamierza rozwiązać problem z Łobodzińskim (ogólnie ze skrzydłowymi), co ze środkiem pola, w momencie gdy Cantoro odejdzie a Sobol raczej powinien odliczać dni do końca kariery (na pewno nie jest w stanie grać w każdym spotkaniu po 90 minut), podobnie jak widzi trener dalszą przyszłość Jirsaka, Ćwielonga etc.. Obawiam się, że nie przeprowadzając znaczących transferów w ostatnich lata młodych ale już doświadczonych zawodników (najlepiej obcokrajowców) będziemy mieli duże problemy w najbliższej przyszłości...

Oczywiście wszystko uzależnione jest od tego czy Skorża będzie dalej trenerem Wisły i czy Cupiał nie zdecyduje się sprzedać klubu komuś innemu (najgorsze gdyby zostawił Wisłę ogłaszając jej upadłość)...
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 20.11.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.11.2009, 15:46
Alvarez jest baaardzo solidny, ale nie ma błysku, jeśli ktoś ogląda skoki, to taki Matti Hautameaki bez formy, a gdy ma forme, to wiemy ile serii wygranych pod rząd ma, tyle że Pablo dla mnie niczym szczególnym sie nie wyróżnia, po prostu jest dobrym zachodnim grajkiem, lepszym niż nasi rodowici - ale nie we wszystkim. Powiedzmy, ze na nasze warunki jest młody i sie rozwinie

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.11.2009, 18:52
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście wszystko uzależnione jest od tego czy Skorża będzie dalej trenerem Wisły i czy Cupiał nie zdecyduje się sprzedać klubu komuś innemu (najgorsze gdyby zostawił Wisłę ogłaszając jej upadłość)...
Skąd taka absurdalna hipoteza przyszła Ci do głowy ?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.11.2009, 20:17
"Alvarez jest jednym z dwóch najlepszych piłkarzy Wisły w obecnym sezonie - Markus
"Alvarez jest ostatnim pilkarzem do wymiany z obecnego składu, a nie pierwszym. " - Marukus

Alvarez jest leszym prawym obrońcą od Baszcza - MichauSzczu

mamy najpewniej najlepszego prawego obrońcę w lidze a Ty jesteś na nie - 1q2

"westersyl - weź się ogarnij człowieku," Incognito2192

bardzo dobre dośrodkowania w jego wykonaniu, a nawet 70 metrowe crossy w stylu Beckhama -Arked

Tak na szybko:
Ciekawe czy mecz derbowy otworzył wam oczy, ten zawodnik nie potrafi wrzucać, co z tego że włączy się 20 razy jak 19 razy źle dośrodkuje. Jeśli ktos nie dostrzega wad Alvareza polecam obejrzeć jeszcze raz to bagno, gdyby zamiast niego był obrońca który potrafi wrzucić piłkę być może byśmy nie przegrali. Singlar włączyłby się 3 razy a w śród tych 3 razach dorzuciłby taka piłkę ze Brozek dostawiłby tylko głowę. Dla mnie ten zawodnik nie jest warty żadnych pieniędzy, nie można byc dobrym piłkarzem w połowie. Prawy obrońca bez wrzutki to jak napastnik bez strzału. Grał z was kiedyś w piłkę w ogóle na obojętnie jakim szczeblu ?
Żal mi was panowie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.11.2009 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 22.11.2009, 20:22
Wyrwałeś zdanie z kontekstu, pisałem że jest lepszy od Baszcza ale szału nie robi i nie ma ostatniego podania.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2009, 20:23
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22243

Cytat:
Niektórzy zawodnicy nie mają predyspozycji by grać w takim klubie.
Dokładnie. A do takich zawodników zaliczam: Jopa, Łobodzińskiego, Ćwielonga, Diaza.

Cytat:
- Od jakiegoś czasu mówię, że niektórych zawodników chciałbym wypożyczyć by się ogrywali, bo oddać kogoś za darmo nie jest najlepszym pomysłem. Potrzebujemy wzmocnień, zawodników walczących, biegających, dających sobie radę w fizycznej walce przy piłce. Mamy za dużo braków. Gdy brakuje Sobolewskiego i Głowackiego, którzy dawali sygnał do gry, gdy w słabszej formie jest Paweł Brożek, a Boguski dopiero wraca do gry to ten trzon zespołu po prostu nie istnieje. Ci którzy ich zastępują niestety nie prezentują tego poziomu.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 22.11.2009 o godz. 20:26.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2009, 20:28
Wyrwałeś zdanie z kontekstu, pisałem że jest lepszy od Baszcza ale szału nie robi i nie ma ostatniego podania.
Lepszy od Baszcza ale chyba w grze na gitarze, bo raczej nie w grze na prawej obronie.
Przy nim Baszczu to kawal obroncy, o wiele konkretniejszy (jak to slusznie okreslil westersyl)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.11.2009, 20:35
Alvarez fakt że często nie ryzykuje przy wrzutkach i nie podkręca piłki mocno bitej tylko zawiesiny daje i to nie pisze na podstawie ostatniego meczu. Mimo to nowy kontrakt trzeba podpisać bo i tak jest jednym z lepszych w Wiśle na chwile obecną.

Mariusz "Sunday Leauge" Jop - już wole kogos z ME ogrywac niż najwolniejszego obrońce w obecnej piłce, gość miałby problemy załapać sie w połowie Polskich klubów z Ekstraklasy
Piotr Brożek - ostatnio gra katastroficza pyte. Nie podłącza sie wogóle mrze od początku sezonu by sprowadzili lewo nożnego Alvareza w jego miejsce. Piotrek w obronie wiadomo że najsłabszy z naszej podstawowej linii, ale czemu on sie nie włącza do akcji.
Junior Diaz - piłkarz zagadka raz zagra świetną piłkę by później dwa razy tak stracić że rywale maja dwie setki. Ja już nie wiem jaka jest jego pozycja, ostatnio nawet w reprezentacji stracił miejsce w wyjściowym składzie.
Andraż Kirm - licze że na mistrzostwach jakiś mecz mu jeden wyjdzie i może ktoś z drugiej Bundesligi złoży nam oferte byśmy chociaż finansowo na nim nie stracili. Boi się wszystkiego strzałów, dośrodkowań, dryblingów. W dodatku dynamika fatalna zwalnia każda akcje
Wojtek "ale jestem zaje***y" Łobodziński - to samo co pan wyżej tylko schodzi wcześniej bo nawet kondycji nie ma na 90 minut. Nie pisze tylko na podstawie tego cytatu ale gość nawet jak rozegra jakiś dobry mecz (może ze trzy się znajda) to i tak gaśnie po 60 minutach i już gra się o jednego mniej.

Ta piątka do wyrzucenia/sprzedania od zaraz Jopa i Łobo to za darmo nawet nikt nie weźmie, Kirma po mistrzostwach gdzieś upchnąć, Diaz jest czarny więc może ktoś się nabierze a Piotrek niech idzie na jakąś piłkarską wymiane do Piasta czy Ruchu.

Skorża:
Cytat:
Niektórzy zawodnicy nie mają predyspozycji by grać w takim klubie.
Szkoda że większość tych zawodników jest sprowadzona przez ciebie.
Ostatnio edytowane przez Baala : 22.11.2009 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 21:03
Baala napisał(a):Wyświetl post
Alvarez fakt że często nie ryzykuje przy wrzutkach i nie podkręca piłki mocno bitej tylko zawiesiny daje i to nie pisze na podstawie ostatniego meczu. Mimo to nowy kontrakt trzeba podpisać bo i tak jest jednym z lepszych w Wiśle na chwile obecną.

Mariusz "Sunday Leauge" Jop - już wole kogos z ME ogrywac niż najwolniejszego obrońce w obecnej piłce, gość miałby problemy załapać sie w połowie Polskich klubów z Ekstraklasy
Piotr Brożek - ostatnio gra katastroficza pyte. Nie podłącza sie wogóle mrze od początku sezonu by sprowadzili lewo nożnego Alvareza w jego miejsce. Piotrek w obronie wiadomo że najsłabszy z naszej podstawowej linii, ale czemu on sie nie włącza do akcji.
Junior Diaz - piłkarz zagadka raz zagra świetną piłkę by później dwa razy tak stracić że rywale maja dwie setki. Ja już nie wiem jaka jest jego pozycja, ostatnio nawet w reprezentacji stracił miejsce w wyjściowym składzie.
Andraż Kirm - licze że na mistrzostwach jakiś mecz mu jeden wyjdzie i może ktoś z drugiej Bundesligi złoży nam oferte byśmy chociaż finansowo na nim nie stracili. Boi się wszystkiego strzałów, dośrodkowań, dryblingów. W dodatku dynamika fatalna zwalnia każda akcje
Wojtek "ale jestem zaje***y" Łobodziński - to samo co pan wyżej tylko schodzi wcześniej bo nawet kondycji nie ma na 90 minut. Nie pisze tylko na podstawie tego cytatu ale gość nawet jak rozegra jakiś dobry mecz (może ze trzy się znajda) to i tak gaśnie po 60 minutach i już gra się o jednego mniej.

Ta piątka do wyrzucenia/sprzedania od zaraz Jopa i Łobo to za darmo nawet nikt nie weźmie, Kirma po mistrzostwach gdzieś upchnąć, Diaz jest czarny więc może ktoś się nabierze a Piotrek niech idzie na jakąś piłkarską wymiane do Piasta czy Ruchu.

Skorża:

Szkoda że większość tych zawodników jest sprowadzona przez ciebie.
Zgadzam się prawie ze wszystkim co napisałeś

Alvarez nie jest moim ulubieńcem nie tylko dlatego że nie umie dośrodkować ale relatywnie za dużo zarabia jak tylko za grę z "tyłu" i ma kiepskie warunki fizyczne przy stałych fragmentach gry. Stąd uważam że nie warto podpisywać z nim kontraktu. Jest za drogi jak na "połowicznego" obrońcę (zarabia prawie 2 razy tyle co Baszczu!). Był sprowadzany w trybie awaryjnym i o te 2 tygodnie przyszedł za późno... i niestety JOP, stało się Jak na awaryjne wyjście, dobry, jak na relację koszty-jakość, słabo. Lepszy byłby taki Lewczuk... (wiem że niektórych to śmieszy) ale tak. Kokosów nie zgarnia, biega do przodu, warunki fizyczne ma. (To tylko przykład)

Jop - pisałem przed sezonem że Jop to porażka, lepszy byłby NASZ Mateusz Kowalski co na wypożyczeniu w Piaście gra. Lepszy i szybszy a w dodatku tańszy... ale Skorża nie lubi młodych...
Kowalski rozegrał ze 20 meczy w Piaście.... gorszy od Jopa nie jest

Kirm - dziwnie to zabrzmi, ale muszę wziąć w lekką obronę Andraża. Winny jest Skorża (nie mówię już o zaślepionych kibicach bo to żenada) że po kilku "popisach" strzeleckich nie zesłał właśnie jego do ME tylko na siłe "zmuszał" go do przełamania. Bo z Łobo wiele nie będzie ale Andraż jest w stanie grać jak Zieńczuk w formie, ale nie wtedy kiedy boi się własnego cienia na boisku (jak Jirsak). Bierze się to ze strachu że znowu zawali setkę (15 zawalił już w tej rundzie?) Pojawia się strach i zwątpienie... a jemu potrzeba trochę pograć z juniorami, potem kilka asyst w meczu i się odbuduje... (optymistyczny wariant). A tak Skorża tolerował "egoistę" w pierwszych 5 meczach, potem sam Andraż stracił wiarę w swoje umiejętności strzeleckie. A kilka meczy w ME pokazałoby mu że jest od tego żeby grać z kolegami i im podawać a nie strzelać na wiwat. Teraz to biegająca "nędza" która boi się odpowiedzialności... Maciek powinien wcześniej posadzić go na ławie, żeby ochłonął

A tak bardzo dobre podsumowanie niektórych naszych kopaczy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.11.2009, 21:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Jop - pisałem przed sezonem że Jop to porażka, lepszy byłby NASZ Mateusz Kowalski co na wypożyczeniu w Piaście gra. Lepszy i szybszy a w dodatku tańszy... ale Skorża nie lubi młodych...
Kowalski rozegrał ze 20 meczy w Piaście.... gorszy od Jopa nie jest
MATEUSZ KOWALSKI MA 23 lata.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 21:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
MATEUSZ KOWALSKI MA 23 lata.
Ale dla Skorży jak widać za młody. Alvarez gra bo ma 24 lata, Kowalski o rok mniej.... stąd musi jeszcze 1 rok poczekać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.11.2009, 22:21
Jop strasznie ch.owo gra. Ale ma szczęście. To nie przez niego straciliśmy dziś czy z Legią gola. Suma sumarum Jop nie zawalił gola więc nie tu jest problem, że przegrywamy. Oczywiście po sezonie wylatuje ale na razie niech gra, lepszy on niż nikt, gdy Głowa jest kontuzjowany. Z Kowalskim nie wiadomo czy nie byłoby gorzej, niech się ogrywa w Piaście.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 22.11.2009 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 23.11.2009, 16:20
Czy my w ogole mamy jakiegos dobrego piłkarza ? Bo tak patrząc: Brożki dno, Piotrk same błędy, Paweł przestał strzelać i w ogóle niewidoczny, przestał nawet asystować, Boguski jako nadzieja piłkarza lalusia, Jirsak malutki słabiutki, raz na ruski rok cos mu sie uda, Cantoro i Diaz drewniaki tysiaclecia, same straty, strzały w kosmos, bezmyslne faule, Sobol stary, Alvarez jest takim średniakiem, choć całkiem bym go nie skreślał, Jop jest najgorszym i najwolniejszym obronca na swiecie, Kirm na cały mecz 2 razy dosrodkuje i spartoli kilka setek, Łobo to każdy wie co nie potrafi, a co potrafi ? Chyba nic. Pawełek i Illie puszczają babole. Cwielong nadaje sie do 2 ligi bo nic nie prezentuje też. Garguła z kontuzja, bez formy, długo bedziemy na niego czekać i nie wiemy czy odzyska dawne umiejetnosci. Kim my mamy grać tak naprawde. Albo ludzie bez formy, albo kontuzjowani, albo starzy. Moze o kims zapomniałem, to juz frustracja.

Głowacki, Marcelo ok. Małecki do oszlifowania charakteru, bo jakos tam sie wybija szybkoscią, bynajmniej to.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów