The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2009, 23:24
I taki pilkarz firmuje idee fair play...to jest dopiero skandal...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.11.2009, 23:28
Ja jestem tylko ciekaw czy sie przyzna.,czy powie "nic nie widzialem,nic nie slyszalem..."

koniec %$&II skandal !
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.11.2009 o godz. 23:33.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 18.11.2009, 23:34
Francja przeciez nie mogla nie zagrac na MS...FIFA nie mogla do tego dopuscic, bo jaki to bylby turniej bez zabojadow(szefem UEFA jest przeciez wybitny francuski pilkarz)...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.11.2009, 23:37
Za około 15 minut chyba na eurosporcie beda skróty wszystkich meczy

a bramka to najwiekszy skandal 2009 roku!!!!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.11.2009, 23:37
no i masz ... nie trafiłem, ale po tym co było widać to żabojady powinni jechać na MŚ, ale w piłkę ręczną i z naszym teamem rywalizować ciekaw jestem, co będzie mówił Henry - do tej pory dla mnie jeden z najbardziej fair grających piłkarzy... może powie że to nie jego ręka
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.11.2009, 23:39
Prokurator się tym powinien zająć. :| strasznie mi żal Irlandczyków, od początku było im pod górkę, jak nie Włosi to znowu teraz takie gówno... Przegrali podczas całych eliminacji JEDEN mecz i nie jadą na Mundial. Niesprawiedliwe.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.11.2009, 23:54
Tomasz Kuszczak 5/10 - pare dobrych interwencji,ale pod uwage trzeba ziasc ze kanadyjczycy oddawali malo 'konkretnych' strzalow, slaba gra nogami + kiks na pocztku meczu
Wojciech Szczęsny 5 - mial chyba 2 okazje do zaprezentowania umiejetnosci, za slaby test mial.
---
Jakub Rzeźniczak 2 - wg mnie gosciu jest slaby na repre, mase strat w podaniach do przodu,trzy razy chyba tylko poszedl do przodu(efekt mizerny)
Marcin Kowalczyk 3 - bezbarwny
Michał Żewłakow 6 - bez fajerwerkow,ale i zastrzezen byc nie moze
Maciej Sadlok 4 - to samo co zewlak, tyle ze on mial jakis blad(przy lepszym rywalu na jednym by sie napewno nie skonczylo)
Seweryn Gancarczyk 3,5 - duzo pilek na pałe, pochwalic mozna za strzal pod koniec meczu, oczywiscie niecelny(nieznacznie), ale to wszytko o duzo za malo
----
Sławomir Peszko 5 - za podania otwierajacym innym droge do bramki, pare niecelnych strzalow, widac brak formy, 2x gorszy od Peszki z pucharow w zeszlym roku
Dariusz Dudka 4 - wiekszosc pewnie bedzie sie podniecac jego strzalami, ale ja nie chcial bym go miec w swojej druzynie, ale co z niego za def. pomocnik skoro przebiegl moze z 8km(malo!) , zagrania z reguly do tylu, nawet majac okazje wyjsc z akcja, no i te strzaly na wiwat! na pocztku meczu,wole Murawskiego na tej pozycji
Ludovic Obraniak 4,5 - bez blysku, wiecej sie po nim spodziewalem,przyjezdzal na kadre jako gwiazda Ligue1, gdzie ta gwiazda jest? bo 2 dobrze wykonane rzuty wolne na pewno go nie czynia
Patryk Małecki 4,5 - mial swietna okazje do pokazania pazura Smudzie za to ze wszedl tylko na 5min., coz trudno, szkoda ze myslami sie juz cieszyl z gola gdy pilka leciala na 'slupek' ;p
Maciej Rybus 6 - fajnie sie zachowal przy bramce, widac ze jest mlody i uczy sie tej nowszej szkoly
Radosław Majewski 4 - niczym sie nie wykazal, ale tez nic zlego nie mozna powiedziec,za malo minut mu dał Smuda
Kamil Kosowski 3,5 - slaby wystep Kosy, liczylem na wiecej, moze sie oszczedzal na szlagierowy mecz ligowy?
Janusz Gancarczyk 2 - widac ze debiutant, dostajac szanse grania w pierwszej reprze powinien bardziej sie pokazac, narazie do odstrzalu
----
Robert Lewandowski 3,5 - z kilometra widac brak formy, nie gra tego co rok temu, ok jest aktualnym krolem strzelcow ligi, ale z tym stylem gry,to niech lepiej osiadzie w tym Lechu,licze ze jeszcze wroci do formy

------------------------------
a co do el.MŚ to przede wszystkim ucieszylem sie z awansu Słowenii, to pokazuje ze nie jest taka słaba pokonując druzyne ktora jaralo sie wielu ludzi podaczas euro08' i oczywiscie Kirm

a henrym pisac nic nie bede bo szkoda klawy wspolczuje Irlandii
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 18.11.2009 o godz. 23:59.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.11.2009, 23:56
http://www.d1g.com/video/show/?id=3303656

dobra jakosc , wszystko widac jak " na dłoni "

naprawde, dawno nie widzialem meczu o taką stawkę z takim przekrętem, i ten sedzie jeszcze pokazuje ze on to bokiem dotknal
Ostatnio edytowane przez Fuks : 18.11.2009 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.11.2009, 00:11
Ten komentator się drze co najmniej tak, jakby dochodził. Żal, k...a.
Szkoda, że Henry tej piłki nie złapał w ręce i nie wrzucił do bramki.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.11.2009, 01:51
Żal patrzeć na to - kolejny wielki gwiazdor okazuje się skończonym frajerem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2009, 08:20
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ten komentator się drze co najmniej tak, jakby dochodził. Żal, k...a.
Szkoda, że Henry tej piłki nie złapał w ręce i nie wrzucił do bramki.
To chyba dobrze że się emocjonuje meczem. Lepszy taki niż Szczęsny.
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Żal patrzeć na to - kolejny wielki gwiazdor okazuje się skończonym frajerem.
A co Ty byś zrobiłem w takiej sytuacji? Na zastanowienie się masz tyle co Henry, ułamek sekundy.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.11.2009, 08:35
http://www.youtube.com/watch?v=eRWjzBC58dA

Tutaj wszystko widać jak na dłoni.
Sędziowie popełnili wielki błąd, albo specjalnie to puścili, bo liniowy wszystko widział.
Co do meczu w Bydgoszczy.Nasi wygrali z drużyną, która w piłkę grała jak z podwórka. Bronili się dopiero pod polem karnym, wykopywali piłkę pod nogi naszych grajków. A i tak mogliśmy tylko zremisować, bo nasza defensywa i tak bez pressingu popełniała błędy.
Z innych meczy, cieszy awans Słoweńców. Będzie komu kibicować w RPA.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2009, 09:00
Dobra dobra bez obłudy , jakby któryś z naszych zrobił to samo co Henry z Irlandią w meczu np. z Niemcami na euro 2012 wszyscy byście się podniecali jego "sprytem"...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.11.2009, 10:01
ja bym się nie podniecał...

dla mnie to jest brak honoru, do końca życia miałbym wyrzuty sumienia.

dlatego nie rozumiem wyzwisk pod adresem Webba za Polska - Austria. Nie dość że Roger strzelił gola ze spalonego(o tym nikt już nie mówi) to jeszcze wedle przepisów arbiter miał podstawy do podyktowania tego karnego. Hipokryzja niektrórych powala na kolana....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2009, 10:20
Nie przesadzaj z tą interpretacją przepisów. Jest jeszcze takie coś jak sędziowska intuicja. Takich fauli w polu karnym przy stałych fragmentach w trakcie meczu jest kilka jak nie kilkanaście. Takich fauli się nie gwizda. Austriak miał szczęście. Cwaniactwo wygrało, Webb dał się nabrać. Dziwie się angielskiemu sędziemu....
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 19.11.2009 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.11.2009, 10:40
Kanada oczywiście jest zespołem podwórkowym. Sami chyba kopanie w piłkę traktują jak dobą zabawę. Niemniej jak przycisnęli to gorąco było, ich akcje były składniejsze, przemyślane. Wygraliśmy, zwycięstwo cieszy. Wynik poszedł w świat a świat klasyfikuje nas na poziomie Kanady. Teraz myślę czas na Lichtenstein, należy spróbować podtrzymać zwycięską passę. Rywal jest w naszym zasięgu. Budujmy dobrą atmosferę wokół reprezentacji.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.11.2009, 11:06
Macedonia wczesniej ograla Kanade 3:0.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.11.2009, 11:52
Macedonia...Macedonia... Hmmm. To nie Ivanovski z Polonii czasem jest z tego niezwykle utalentowanego piłkarsko kraju?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.11.2009, 11:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Macedonia wczesniej ograla Kanade 3:0.
Macedonia ma takiego gracza jak Goran Pandev, ktory strzelil kanadyjczykom 2 gole, a my kogo mamy ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.11.2009, 12:05
2 z karnego, taki poziom meczu tam był, ze ogolem podytkowano 4 karne.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:17
Koszyki przed MŚ dość ciekawe:
1 - RPA, Argentyna, Brazylia, Anglia, Hiszpania, Niemcy, Holandia, Włochy
2 - Francja, Szwajcaria, Dania, Słowenia, Serbia, Słowacja, Portugalia, Grecja
3 - Chile, Wybrz. Kości Słoniowej, Urugwaj, Algieria, Paragwaj, Ghana, Kamerun, Nigeria
4 - USA, Honduras, Japonia, Korea Płn., Korea Płd., Meksyk, Australia, Nowa Zelandia

Grup mocarstwowych może być kilka. Liczę na to, że w jednej się spotkają Brazylia, Francja, Nigeria i USA albo Meksyk. No i, że Francuzi dostaną swoje za wczoraj. Ogólnie kombinacji w cholerę. Byle do czerwca. Losowanie 4 grudnia.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Macedonia ma takiego gracza jak Goran Pandev, ktory strzelil kanadyjczykom 2 gole, a my kogo mamy ?
Dokładnie tak.

Spójrzmy na Honduras który ma więcej piłkarzy GRAJĄCYCH w średnich europejskich klubach.
Spójrzmy na Bośnię która m.in. dwóch dobrych napastników strzelających bramki w Bundeslidze.
Ekwador ma Valencie...
Meksyk, Australia itd itd...

A my kogo mamy? A mamy Lewandowskiego, ba nawet dwóch!
Mamy piłkarzy takiego kalibru przecież jak Peszko, Rybus, Malecki.
Weźcie pod uwagę jakim materiałem dysponuje obecnie Smuda zanim zaczniecie przy jego nazwisku dorysowywać szubienice. Prośba!

Ciekawe koszyki. Słowenia i Słowacja w drugim...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:43
To jeszcze raz przewertuj ligii europejskie, bo graczy, ktorzy graja regularnie w lepszych ligach od naszej mamy naprawde sporo...

Glownym problemem nie jest material ludzki, ale to, ze ci pilkarze nie tworza druzyny i tak jest juz od EURO 2008, cos wtedy peklo w czasie okresu przygotowawczego.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:50
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe koszyki. Słowenia i Słowacja w drugim...

z tym, że nie jest to uzależnione od faktycznej siły tych reprezentacji, a od ułatwienia losowania, tak aby maksymalnie 2 repry europejskie mogły grać w jednej grupie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:51
Wichniarek? Lewandowski? Smolarek? Kuszczak? Murawski?

To już chyba tylko Błaszczykowski, Jeleń i Kosowski obecnie odgrywają ważną rolę w swojej drużynie... ale to i tak dla niezbyt zorientowanego kibica anonimowe nazwiska. Niestety, taka jest prawda.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
z tym, że nie jest to uzależnione od faktycznej siły tych reprezentacji, a od ułatwienia losowania, tak aby maksymalnie 2 repry europejskie mogły grać w jednej grupie.
W sumie i słusznie. Stwarza to przynajmniej równomierne szanse dla każdego zespołu.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 19.11.2009 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.11.2009, 13:54
Oł dżizys teraz znowu RPA i powrócą te przeklęte trąbki. Trzeba będzie oglądać bez fonii.
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.11.2009, 18:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oł dżizys teraz znowu RPA i powrócą te przeklęte trąbki. Trzeba będzie oglądać bez fonii.

Ja tych jeb***ch trabek sluchac nie moge.

Ogladalem final mlodziezowki do 17 lat i tam na tym stadionie w Nigerii nie bylo slychac nic,zadnych braw,spiewow,nic ...tylko te jeb***ne trąbki.

Poprostu odbiera to radosc i jakakowliek przyjemnosc ogladania,oczywiscie jest mozliwosc wylaczenia glosu ale tak tez jest beznadziejnie.

Z drugiej strony jak bedzie jakis tam mecz druzyn nie z Afryki np Anglia-Meksyk to chyba nikt trąbic nie bedzie ,wiec az tak tragicznie moze nie będzie...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2009, 19:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja tych jeb***ch trabek sluchac nie moge.

Ogladalem final mlodziezowki do 17 lat i tam na tym stadionie w Nigerii nie bylo slychac nic,zadnych braw,spiewow,nic ...tylko te jeb***ne trąbki.

Poprostu odbiera to radosc i jakakowliek przyjemnosc ogladania,oczywiscie jest mozliwosc wylaczenia glosu ale tak tez jest beznadziejnie.

Z drugiej strony jak bedzie jakis tam mecz druzyn nie z Afryki np Anglia-Meksyk to chyba nikt trąbic nie bedzie ,wiec az tak tragicznie moze nie będzie...
A propos trąbek, to dowiedziałem się w pracy (tak, tak, nawet tam można się czegoś ciekawego dowiedzieć ) takiej ciekawostki, że te trąbki, to nie trąbki, tylko vuvuzele, czyli tradycyjne, afrykańskie instrumenty muzyczne! Zobaczcie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vuvuzela

I zamiast zostać zbanowana została oficjalnym instrumentem muzycznym MŚ 2010!

Także przyzwyczajcie się do:

Cóż, przynajmniej wzrośnie na świecie liczba porządnych rasistów.

Na youtubie można znaleźć filmiki z "koncertami" tych instrumentów (czyli meczów z kakofonią, że łeb pęka) i mało tego! Jakiś jeden bambus z drugim doszli do wniosku, że vuvuzela to za mało i trzeba wymyślić coś większego i teraz jest... ****a, zapomniałem, ale też z -zela na koniec.

A, no i jakby ktoś chciał kupić lub poczytać o tym cudownym sprzęcie:

http://www.buy-vuvuzela.com/

Autentycznie ten opis to kwintesencja murzyńskości.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.11.2009, 19:38
przesadzacie z tymi pojazdami na Henry'ego. Ok, zagrał nieprawidłowo. Ale miał jaja i przyznał się, że zagrał niezgodnie z przepisami. I dodał bardzo ważną kwestię- on nie jest od sędziowania, tylko sędzia.

teraz odpowiedzcie sobie sami- ile razy ściągaliście na klasówkach/kartkówkach/kolokwiach/egzaminach? Czy może wszyscy tacy moraliści postępujący zgodnie z etyką?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.11.2009, 20:03
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
przesadzacie z tymi pojazdami na Henry'ego. Ok, zagrał nieprawidłowo. Ale miał jaja i przyznał się, że zagrał niezgodnie z przepisami. I dodał bardzo ważną kwestię- on nie jest od sędziowania, tylko sędzia.
?
A co miał niby zrobić? -wyprzeć się i stwierdzić że przyjął to na klatę?
Nie wiem, może jestem starej daty jeśli chodzi o takie sprawy ale dla mnie, tak jak pisałem, jest to bezczelne złodziejstwo...Tak jak bym poszedł do kogoś na imprezę(kogo może słabo znam albo nawet nie lubię) i zajebał mu portfel z półki , a po złapaniu tłumaczył bym się że winien jest ten co go tam położył a nie ja - wiem wiem, z tym portfelem czytałem Steca ale akurat tu uważam że ma racje.

Gdzie zgadzam się że to nie jest tylko problem jednego czy drugiego grajka a system jest totalnie s.......ony.Okazja czyni złodzieja - niestety a w****ia mnie to o tyle że ja chcę męskiego i w miarę fair-play sportu a nie cyrku gdzie każdy tylko myśli jak tu wyjebać sędziego.

A co do trąbek to te mistrzostwa to jakiś kosmos będzie, trąbki to tylko dopełnienie tego wszystkiego
Zresztą śmiejemy się z murzinosów a i u nas takich geniuszy nie brakuje - nie wiem jak teraz jest ale kilka lat temu zostałem zmuszony do bycia na jakimś letnim GP w Zakopcu i nie żałuje bo dane mi było zobaczyć to czego zwykły śmiertelnik nie uswiadczy - oczywiście zamiast dopingu trąbki bo łatwiej dmuchać niż krzyczeć i zamiast klaskania - klaskarki ,bo kto by się przemęczał.W ogóle to było jakieś połączenie disko-polo-pikniku kantry i oktober fest
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów