The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pysio
Banita

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2009, 15:22
wolni bez pracy są przecież... np.

Paweł Janas, Jerzy Engel

doświadczenie mają, bo prowadzili Reprezentację swego czasu z sukcesami (awanse do MŚ)
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2009, 15:34
Janas prowadzi Widzew. A co do Hiddinka, to ja na jego miejscu nie chwaliłbym się zbytnio sukcesem z Koreą
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 16.11.2009, 15:36
pysio napisał(a):Wyświetl post

Paweł Janas, Jerzy Engel

doświadczenie mają, bo prowadzili Reprezentację swego czasu z sukcesami (awanse do MŚ)

Z Engelem to chyba żart, a Janas pracuje w Widzewie, choć nawet gdyby był do wzięcia to też chyba żart choć trochę bardziej ponury niż ten z p. Engelem.
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.11.2009, 16:03
Gdybym miał dziś obstawiać, czy trener Skorża pozostanie na swoim stanowisku na przyszłą rundę - postawiłbym niewielkie pieniądze, że tak się stanie - każda kolejna wpadka do końca tego roku wymusi na Cupiale zwolnienie trenera. Nie można być też ślepym i głuchym na fakt braku jakikolwiek sukcesów w spotkaniach prestiżowych tzw. o podwyższonym ciężarze gatunkowym. Na 3 letni okres pracy zwycięstwo z Barceloną w meczu o pietruszkę nie może przysłonić tej jednak słabości trenerskiej Skorży - tak czy siak trzeba się zdecydować albo wierzymy, że w klubie mamy naprawdę dobrych zawodników a trenera przeciętnego albo odwrotnie i wtedy musi dojść do gruntowanych zmian personalnych w przerwie zimowej.

Trzeba także zaapelować do Skorzy będącego równocześnie menadżerem w klubie, aby sprowadzał zawodników zdolnych do gry a nie leczących się vide Garguła (ciekawe czy podobnie długo będzie dochodził do formy co Wtorek, tym samym możemy mieć 2 kolejne lata w plecy w sprawie ofensywnego pomocnika bo takiego nie sprowadzimy nawet gdyby Gargule urwało nogę znając nasze realia)...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.11.2009, 16:08
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba także zaapelować do Skorzy będącego równocześnie menadżerem w klubie, aby sprowadzał zawodników zdolnych do gry a nie leczących się vide Garguła .
W takim razie trzeba chyba zatrudnić jasnowidza z Człuchowa bo nie przypominam sobie by Garguła w chwili podpisywania kontraktu był niezdolny do gry.
94 - Allah Akbar!!
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.11.2009, 16:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie trzeba chyba zatrudnić jasnowidza z Człuchowa bo nie przypominam sobie by Garguła w chwili podpisywania kontraktu był niezdolny do gry.
Formalnie Garguła naszym zawodnikiem stał się 1 lipca 2009 w myśl przepisów UEFA - także na ten dzień był kontuzjowany - chcieliśmy za darmo zawodnika to mamy - zwłaszcza ze Garguła niczym w ostatnim czasie się nie wyróżnił, a teraz będziemy czekać aż się wyleczy tyle, że nie wiadomo jak długo to potrwa - i jeszcze jedno nie wiem jak można rehabilitować kolano tyle czasu i mieć problemy przeciążeniowe na Boga po rozegraniu łącznie 45 minut. Nie chce być złym prorokiem, ale Gargułę moim zdaniem czeka kolejny zabieg...
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.11.2009, 16:25
Ale kontakt został podpisany jeszcze w styczniu, a wtedy nie było jeszcze pewne, czy kontuzja, której zawodnik dozna 1,5 m-ca później okaże się aż tak poważna (to była ironia, jakby ktoś nie zauważył)
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.11.2009, 16:56
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czemu ludzie ktorzy sa za to odpwiedzialni na pytanie jak ma sie Polska Pilka z usmiechem na ustach odpowiadają "ok" ?/
Bo oni swoje kariery trenerskie pokończyli dość dawno temu, kiedy obecny system widocznie się sprawdzał. A teraz chyba nie mają czas na to żeby się ksztaucić dalej, podnosić swoje kwalifikacje robić cokolwiek poza podpisywaniem listy obecności raz na jakiś czas.

Cytat:

Paweł Janas, Jerzy Engel

Engel ? Jak powiedział o nim G. Polakow to specjalista od sprzedawania cytrusów, a jak widzę go w studiu telewizyjnym po jakimkolwiek meczu to dochodzę do wniosku, że powinien się właśnie tym zająć.
Zresztą w Wiśle już był i się naobiecywał zdobycia Pucharu UEFA nie wspominając już o tym że do Korei jechał po medal mistrzostw świata.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.11.2009, 19:06
pysio napisał(a):Wyświetl post

Paweł Janas, Jerzy Engel

Pysio zlituj sie ....

ci panowie JUZ BYLI i finito.

Skonczyła sie pewna epoka teraz widząc jak szybko piłka sie zmienia my musimy gonić ale dotego potrzeba zmian... tylko ze tu jest kruczek ,bo potrzeba najpierw wychowac mlodych ktorzy bedą rywalizowali na normalnych warunkach a nie przy układach a to potrwa i to dluugo ........sami zgotowalismy sobie taki los.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.11.2009, 19:21
Piechniczek też ponoć wolny. A w CV ma przecież 3-cie miejsce na MŚ więc złym trenerem być nie może .

Dajmy już spokój trenerowi Skorży i pozwólmy mu popracować przynajmniej do końca sezonu.
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2009, 21:15
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A co do Hiddinka, to ja na jego miejscu nie chwaliłbym się zbytnio sukcesem z Koreą
Hmm zrobić drużynę z niczego i awansować z grupy? No nie wiem, potem powtórzył to z Rosją, stworzył szkółkę z prawdziwego zdarzenia koło Moskwy i po meczu z Holandią, to nie miałem złudzeń... W przypadku Polski, to byłby nawet mega sukces awans z grupy.
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2009, 21:46
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Hmm zrobić drużynę z niczego i awansować z grupy? No nie wiem, potem powtórzył to z Rosją, stworzył szkółkę z prawdziwego zdarzenia koło Moskwy i po meczu z Holandią, to nie miałem złudzeń... W przypadku Polski, to byłby nawet mega sukces awans z grupy.
nie neguje kunsztu trenerskiego Hiddinka. To jeden z najlepszych trenerów na świecie wg mnie.
O ile wyjście z grupy Korea sobie wywalczyła dość uczciwie (chociaż z Portugalią też były niezłe fazy arbitrów), to w 1/8 z Włochami i 1/4 z Hiszpanami(z tymi to już było jawne skur*****stwo,, sędziowie powinni mieć zakaz prowadzenia meczów do końca kariery) sędziowie robili cyrki na korzyść Koreii.

http://www.youtube.com/watch?v=NTnPb1PkS7M

Korea powinna uczciwie odpaść w 1/8 turnieju. Dlatego Hiddink tak naprawdę nie powinien szczycić się tak tym sukcesem. To był sukces drukowany i to dosłownie.

EOT
westersyl
Guest

Stary 18.11.2009, 23:01
Podobno Kirm nie gra tak dobrze bo Wisła gra inaczej niż Słovenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale wydaję mi się że Skorżą z lekką ironią wypowiadał się o reprezentacji Słoveni, która gra efektowną szybką techniczną piłkę.
Może najwyższy czas zacząć grać tak jak Słovenia ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.11.2009 o godz. 23:10.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.11.2009, 10:45
Podobno były pogłoski, że do Wisły może dojść zimą jakiś napastnik słoweński... wtedy może i Kirm mialby z kim pograć
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emjot
Senior Member

Stary 19.11.2009, 10:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Podobno Kirm nie gra tak dobrze bo Wisła gra inaczej niż Słovenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale wydaję mi się że Skorżą z lekką ironią wypowiadał się o reprezentacji Słoveni, która gra efektowną szybką techniczną piłkę.
Może najwyższy czas zacząć grać tak jak Słovenia ?
nie łudź się.
gra taka jak reprezentacji Słowenii przekracza umiejętności naszych kopaczy. A i samego Skorży takoż.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
kristos
Senior Member

Stary 19.11.2009, 10:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podobno były pogłoski, że do Wisły może dojść zimą jakiś napastnik słoweński... wtedy może i Kirm mialby z kim pograć
Ludzie ,litości - Kirm gra tak ,jak go ustawia trener.
A że inaczej jest ustawiany w klubie a inaczej w reprezentacji to już inna sprawa.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.11.2009, 12:32
Co do Kirma,to Skorża i tak ma go z głowy w lipcu.Po mistrzostwach będzie wypoczywał.Mam nadzieję jednak że w lipcu,to Wisła będzie miała z głowy Skorżę...a najlepiej to już w grudniu.
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.11.2009, 13:16
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Co do Kirma,to Skorża i tak ma go z głowy w lipcu.Po mistrzostwach będzie wypoczywał.Mam nadzieję jednak że w lipcu,to Wisła będzie miała z głowy Skorżę...a najlepiej to już w grudniu.
Akogo proponujesz na jego miejsce? Tylko bez science-fiction proszę.
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.11.2009, 14:58
andys napisał(a):Wyświetl post
Ulatowski, Szatałow, Fornalik z polskiej ligi tych trzech panów bym widział, a z zagranicy Petresku
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2009, 15:06
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ulatowski, Szatałow, Fornalik z polskiej ligi tych trzech panów bym widział, a z zagranicy Petresku

Co do Petrescu, to miało być bez SF, a co do polskich trenerów, to chyba żartujesz.Nie jestem sympatykiem Skorży, ale gdyby takiemu Ulatowskiemu kazano zapanować nad tą bandą rozwydrzonych gwiazdeczek, to by pewnie siadł w kącie i zaczął chlipać. Ształow też raczej za niski poziom. Może Fornalik, ale sam nie wiem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.11.2009, 15:19
Chyba wam się sufit na łeb..itd

A taki Urban Janek, już 3 lata pracuje, mistrza nie zdobył, w pucharach klapa, a jakoś nie srają w gacie i go nie zwolnili.

Tylko w Wiśle każdy co chwila szukałby nowego trenera, nie widząc, że na boisku biegają łamagi.
Taki już poziom ligi i tego nie przeskoczymy. Gdyby chociaż jakieś duże pieniądze były pompowane w klub, a trener to zaprzepaścił, to rozumiem. Ale w naszej sytuacji jaki jest sens zmiany trenera, skoro rewolucję trzeba zaczynać od podstaw czyli zmienić zarządzanie klubem, stworzyć bazę treningową, ściągnąć profesjonalnych zawodników itp.
..
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.11.2009, 20:58
andys napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o zagranicznych trenerów, to tak czysto hipotetycznie :
Frank Neubarth - ostatnio chyba bezrobotny, świetny pilkarz przed laty.
Pierre Littbarski - 2 liga Szwajcarska

I może Johan Neeskens? Prowadzi kadrę Holandii "B", może byłby do wyrwania za rozsądne pieniądze, w końcu żadna to prestiżowa posada
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.11.2009, 09:33
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o zagranicznych trenerów, to tak czysto hipotetycznie :
Frank Neubarth - ostatnio chyba bezrobotny, świetny pilkarz przed laty.
Pierre Littbarski - 2 liga Szwajcarska

I może Johan Neeskens? Prowadzi kadrę Holandii "B", może byłby do wyrwania za rozsądne pieniądze, w końcu żadna to prestiżowa posada
Hiddinka pewnie pozbawią roli selekcjonera w Rosji, to może jego do Wisły ?
ANi Neeskens ani Littbarski mimo tego, że byli świetnymi piłkarzami, ale jako trenerzy przez klik lat kariery nie zrobili. Dla mnie podobny pozimo co Lothar Mattheus - też świetny piłkarz, ale kariery trenerskiej Beckenbauera nie zrobił.
Sprowadzać faceta z zagranicy tylko, że ma świetne nazwisko (i jest z zagranicy) to głupota i rzucanie kasy w błoto. Od razu odpowiem, że Petrescu przed Wisłą miał doświadczenie z pracy w dobrych klubach rumuńskich, a Neesekns od zakończenia kariery jako trener wielkiej kariery nie zrobił. Sorry za OT.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
kristos
Senior Member

Stary 20.11.2009, 10:38
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Hiddinka pewnie pozbawią roli selekcjonera w Rosji, to może jego do Wisły ?
ANi Neeskens ani Littbarski mimo tego, że byli świetnymi piłkarzami, ale jako trenerzy przez klik lat kariery nie zrobili. Dla mnie podobny pozimo co Lothar Mattheus - też świetny piłkarz, ale kariery trenerskiej Beckenbauera nie zrobił.
Sprowadzać faceta z zagranicy tylko, że ma świetne nazwisko (i jest z zagranicy) to głupota i rzucanie kasy w błoto. Od razu odpowiem, że Petrescu przed Wisłą miał doświadczenie z pracy w dobrych klubach rumuńskich, a Neesekns od zakończenia kariery jako trener wielkiej kariery nie zrobił. Sorry za OT.
Hiddink to jeden z najdroższych trenerów na świecie ,bodaj nawet najdroższy.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.11.2009, 10:37
Cytat:
- Dla mnie mecze z Lechem, czy mecze z Legią, czy teraz mecz z Cracovią, gdzie jest podwyższona adrenalina, podwyższona presja - to jest wielki test dla zawodników, którzy mają stanowić o sile Wisły w pucharach. Cóż, przychodzi zima, czas pewnych rozliczeń i to jest to, co powiedziałem po meczu z Legią - nie wszyscy piłkarze Wisły, jeśli chodzi o stronę mentalną, podołają temu zadaniu. Jest grupa zawodników, którzy mają ewidentny problem z pokazaniem swoich umiejętności, gdy jest duża presja. Nie wtedy, kiedy prowadzimy ze słabszą drużyną i wszystko się układa, tylko wtedy, kiedy trzeba pomóc drużynie w trudnym momencie. Cierpliwość w stosunku do niektórzy zawodników jest już na wyczerpaniu - zapowiedział trener.
Może to jakiś przełom w drużynie? i pan trener poszedł po rozum do głowy...?
tofik
Senior Member

Stary 21.11.2009, 10:46
Małecki, Brożki, Łobo. Ci najbardziej zawodzili w meczach na szczycie.
..
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.11.2009, 10:48
tofik napisał(a):Wyświetl post
Małecki, Brożki, Łobo. Ci najbardziej zawodzili w meczach na szczycie.
No i w sumie Jirsak. Zawodzi regularnie odkąd wydano na niego pieniądze.
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.11.2009, 10:51
Pusta gadka majaca na cele zmobilizowac zawodnikow. W zimie nic sie nie stanie, zobaczycie sami. Ilez to juz bylo gadania a efektow zero.
tofik
Senior Member

Stary 21.11.2009, 10:59
To prawda. Nie wierzę w żadne wstrząsy.

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
No i w sumie Jirsak. Zawodzi regularnie odkąd wydano na niego pieniądze.
Ja tego chłopaka będę bronił. Kilka takich piłek dograł, że wystarczyło wykończyć. Albo z Legią po jego strzale Mały wysłał piłkę w kosmos z kilku metrów.
..
AYALA
Senior Member

Stary 21.11.2009, 11:24
tofik napisał(a):Wyświetl post

Ja tego chłopaka będę bronił. Kilka takich piłek dograł, że wystarczyło wykończyć. Albo z Legią po jego strzale Mały wysłał piłkę w kosmos z kilku metrów.
jakby Jirsak przyszedł za darmo to jeszcze pół biedy ale nie za 700 tyś Euro.Po części ten tranafer obciąża konto Skorży i Bednarza

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów