The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2009, 10:01
No to jeszcze raz polskie kino, tyle tylko, że nadal niewygodne dla pewnych sfer biznesowych. Jeżeli ktoś wie, gdzie można odszukać pełną wersję filmu, będę bardzo wdzięczny za informacj.

Pokaz filmu o Amwayu "Witajcie w życiu" na WFF odwołany!(Inf. własna, Gazeta.pl, JK/13 października 2009 11:50)
Zaplanowany na 13.30 dzisiejszy pokaz dokumentu o kulisach działalności firmy Amway podczas Warszawskiego Festiwalu Filmowego nie odbędzie się, ponieważ TVP odmówiła prawa do emisji filmu.

Plakat festiwalu"Niestety musimy odwołać projekcje filmu »Witajcie w życiu« Henryka Dederki, przerażający film o praniu mózgów w korporacji zajmującej się sprzedażą bezpośrednią. Przed chwilą producent filmu pan Jacek Gwizdała z firmy Contra Studio poinformował mnie, że Telewizja Polska S.A. nie wyraża zgody na udzielenie licencji dotyczącej filmu »Witajcie w życiu«. Oznacza to, że nie możemy pokazać filmu »Witajcie w życiu« na WFF" - poinformował nas dyrektor festiwalu Stefan Laudyn.Jacek Gwizdała zgłosił film na WFF w sierpniu, jednak po pojawieniu się w mediach informacji o zamiarze wyświetlenia filmu podczas festiwalu, osoby, które wcześniej wytoczyły liczne procesy twórcom filmu i producentowi, rozesłały listy informujące (do Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Prezydenta Warszawy, Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej, Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce, TVP SA i sponsorów WFF), że wyświetlenie filmu będzie złamaniem prawa.
- Musieliśmy odmówić, ponieważ jego emisja mogłaby narazić spółkę na procesy prawne, np. z firmą Amway. Do tej pory nie zakończyliśmy postępowań sądowych w zakresie tego dokumentu - mówi gazecie.pl Daniel Jabłoński, p.o. rzecznika prasowego TVP S.A.

"Witajcie w życiu" to film sprzed 12 lat, wyreżyserowany przez Henryka Dederko. Dokument nigdy nie ujrzał światła dziennego i nigdy nie był pokazany publicznie. Jego fragmenty można znaleźć jedynie w internecie.
Amway już od dawna wielu ludziom kojarzy się z sektą. Z obrazu można się dowiedzieć o mechanizmach działania firmy: pozyskiwania dystrybutorów, spotkań motywujących pracowników firmy.
Jak podaje Gazeta.pl, w 1997 roku autor dokumentu oraz jego producenci: łódzka firma Contra Studio i TVP dostali pozew do sądu. Sprawa toczyła się przez kilka lat, aż w końcu ze względów proceduralnych została umorzona.
"Jest mi bardzo przykro, że musimy odwołać pokazy. Zaistniała sytuacja ma jednak moim zdaniem aspekt pozytywny – zwróciła uwagę na problem wolności słowa i swobody wypowiedzi artystycznej" - pisze Stefan Laudyn w swoim oświadczeniu.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.10.2009, 10:50
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Cze,ostatnio oglądnąłem kilka filmów.Nie wiem czy wcześniej ktoś o nich wspominał bo nie śledzę na bieżąco tego tematu, polecam film pt. "Ostatni dom po lewej" thilerr trzymający w napięciu,trochę brutalny ale myślę ,że gdyby nie ta brutalność film stracił by ten "smaczek". Re-make filu pt. "Piątek 13" również jest dość ciekawą propozycją,sama fabuła tego filmu[I wersja] była spoko,to w dotatku nową wersje wrzucono super efekty speialne(jak siekiera w głowie np.] . "Super Zioło"..narawde ciekawa komedia z Method Manem ;].."Skazani na strach" film który został zakazany w kilku krajach z powodu brutalnych scen,szczerze interesujące było pierwsze 2 inut filmu,później akcja toczyła się tak ślamazarnie i w dodatku ten koniec..miałem mętlik w głowie po oglądnięciu tego filmu,na plus oczywiście efekty specialne bez ktorych ten film byłby chłamem,zerem itd. Polecam także film "Poniedzialek" z "Bolcem" i Pawłem Kukizem,fajny film,spoko fabuła..oraz jego kontynułację[trochę bardziej komediowo zrobiona] "Wtorek"

Pozdro

To ja pokaże inny punkt widzenia. "Ostatni dom po lewej", obejrzałem tylko dlatego że myślałem że to horror. Do połowy, film rzeczywiście trzyma w napięciu, ale potem to już klasyczne amerykańskie "ciepłe kluchy". Druga część filmu już nie ma żadnego klimatu, za to zaczyna się sci-fi :d np. kobieta dostała kulkę w szyje, po czym wstała i walczyła dalej. Ba! Dobić jej nie mogli. Film ujowy, jakby go nakręcili ze 20 lat temu może by się przyjął. Brutalność w nim sprawia właśnie, że ten film jest niesmaczny.

O Piątku 13 się na razie nie wypowiem. Pierwowzór bardzo dobry, z każdą kolejną częścią, remeakiem wariacją na tym punkcie coraz słabszy. Mając też w pamięci remeak Halloween jestem sceptycznie nastawiony. Opinie dam po obejrzeniu.

Super zioło to najgorszy film jaki w życiu widziałem. Już wole się katować Uwe Bolem. Żenujący poziom dialogów i gagów. Fabuła jakby pisana na szybko. Nie śmieszny, nudny wręcz głupi. Odradzam.

Skazanych na strach nie oglądałem, słyszałem że bardzo brutalny, ale też że poza tą brutalnością niema w nim nic.

"Poniedziałek", tak jak filmy Tarrantino ma grono swoich fanów. Ja do nich nie należę. Z całym szacunkiem dla Bolca ale on żadnym aktorem nie był, Kukiz zresztą tak samo. Z tego powodu gra aktorska stoi na bardzo niskim poziomie. Fabularnie również nie zbyt wysokie progi. Dla mnie to film z serii "zaraz się rozkręci". I tak można powtarzać aż do końca seansu.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 23.10.2009 o godz. 10:57.

Odpowiedz cytując
.:MEDALIK:.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2009, 20:48
Cytat:
(...) Film ujowy, jakby go nakręcili ze 20 lat temu może by się przyjął. (...)
Ten film nakręcili 20 lat temu, a to co Ty oglądałeś to pewnie remake.
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 23.10.2009, 21:19
Całkiem możliwe. W każdym razie film nowy ten który oglądałem
Ostatnio edytowane przez Gordian : 23.10.2009 o godz. 21:37.

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.10.2009, 18:03
Ja ostatnio widziałem 2 nowe filmy SF. "Dystrykt 9" i "9". Oba bardzo przyjemnie sie ogladało. Wiadomo, ze nie jest to jakies ambitne kino, ale czas uplynal szybko, nie nudzilem sie. W "dystrkt 9" podobala mi sie gra glownego bohatera, zupelnie nieznany aktor pokazal, ze wcale nie trzeba byc Bradem Pittem, zeby film byl udany. "9" to krotki film animowany, w ktorym palce maczal Tim Burton. Grafika na najwyzszym poziomie, fabula rowniez przystepna, swietna piosenka w trailerze. Gorąca polecam.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 23:26
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Całkiem możliwe. W każdym razie film nowy ten który oglądałem
hehe , musiałbyś oglądnąć oryginalną wersje - swoją drogą to był chyba debiut Wesa Cravena.Może narażę się fanom gatunku ale ten film to dla mnie jakiś totalny koszmar - opisywany tu rimejk tez rady nie daje ale jak dla mnie , jest zdecydowanie mniej ujowy od oryginału
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.10.2009, 09:32
kacap napisał(a):Wyświetl post
film pt. GALERIANKI . Nagroda na tegorocznym festiwalu w Gdyni.

Nasze czasy.... popie***ne czasy...
byłam wczoraj... no w sumie to niewiele więcej można napisać...
Myślę że warto go zobaczyć, bo to film który porusza nowe i nasilające się zjawisko społeczne, więc po prostu wypada zobaczyć...
Ale siedziałam i nie wierzyłam, i dziękowałam bogu że dzieciństwo i "bunt młodzieńczy" przypadł mi na inne czasy... Ciężko musi być dziecakom w tych czasach...
A aktorsko to niezmiennie Iza Kuna która nie dość że gra świetnie to świetnie wygląda.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 26.10.2009, 09:48
No proszę, ja również miałem okazję wczoraj oglądać ten film. Dodam jeszcze, że Barciś też fajnie w swojej roli wypadł.

Dobrze w fabułę wkomponowali również muzykę OSTR-ego.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
S88
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2009, 21:29
Co z filmem: ŠIŠANJE ? Jest juz? ma ktos jakis torrent?
BRONOWICE!
Odpowiedz cytując
Kajtek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2009, 15:51
Widzialem wlasnie (w Nowym Jorku) najnowszy film braci Coen pt. "A Serious Man" i jesli bedzie on pokazywany w Polsce, to serdecznie polecam, bo to kino z najwyzszej polki.
A tak na marginesie, to w pierwszej scenie filmu wspominany jest Krakow
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.10.2009, 20:19
Kajtek napisał(a):Wyświetl post
Widzialem wlasnie (w Nowym Jorku) najnowszy film braci Coen pt. "A Serious Man" i jesli bedzie on pokazywany w Polsce, to serdecznie polecam, bo to kino z najwyzszej polki.
A tak na marginesie, to w pierwszej scenie filmu wspominany jest Krakow
Bardzo liczę na ten film, ale najpewniej prędzej będzie dobry rip w necie jak polska premiera .
Niestety w Polsce z jakąkolwiek kulturą jest dramat i tyle, pod tym względem jesteśmy krajem trzeciego świata. "Moon" nikt nie raczył u nas w kinach pokazać, chociaż ponoć był ostatnio na festiwalu w Warszawie. Niestety problem ten dotyczy nie tylko kina bardziej ambitnego. Taki Zombieland- 2 miesiące obsuwy, Paranormal Activity- miesiąc obsuwy, REC2- 2 miesiące obsuwy i mój absolutny faworyt w tej kategorii Drag me to Hell- film w stanach był na początku czerwca, u nas będzie w połowie grudnia.

Takie pytanie mam- widział już ktoś drugiego REC'a? Mógłby bez poważniejszych spoilerów powiedzieć czy warto się wybrać, jak się ma w stosunku do jedynki( mam po prostu uraz do sequeli i wolałbym się zabezpieczyć przed marnowaniem kasy )?
I pytanie jak oceniacie Solistę, bo od krytyków zbiera mieszane noty z przewagą dobrych, ale już średnia od widzów jest nienajlepsza ( 6,9 na IMDB i 6,84 na Filmweb- nawet niszowe ale dobre filmy zgarniają przeważnie około 7,5). Zastanawiam się czy nie iść do kina a Solista to jedyna rozsądna propozycja w tej chwili( Bękartów i Dystrykt widziałem), z drugiej strony nie chcę szastać kasą na film, na którym się wynudzę.

A do filmów wcześniej wymienionych na mojej liście oczekiwanych dorzucam jeszcze Law Abiding Citizen( po polsku "Prawo zemsty" czy jakoś tak ) Trailer zapowiada świetny film, może nie nazbyt ambitny ale z wybuchami, akcją i niezłą dramaturgią- taki dobry kawałek kina żeby się odstresować bez nadużywania szarych komórek, ale też nie gniot na miarę Commando. Krytycy spodziewali się chyba czegoś ambitniejszego, bo póki co na rotten tomatoes ma 23%, ale ludziom się podoba.
Odpowiedz cytując
Kajtek
Senior Member

Stary 29.10.2009, 05:49
Uran235, to smutne ale prawdziwe...z ta kultura w Polsce.

Z kina ambitniejszego, polecam "Niebo nad Paryzem" Cedrica Klapischa, ktore jest chyba w Polsce w kinach. Mialem to szczescie, ze poznalem osobicie Klapischa na uczelni w NY i zajebiscie sie ciesze, ze robi on takie dobre filmy.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 29.10.2009, 15:41
Piła VI słaba...spodziewałem się czegoś lepszego, aczkolwiek czekam na Paranormal Activity trailer zapowiada fajny film a jak będzie...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.11.2009, 18:54
2012 totalnie odmóżdżony film,ale ogląda się w kinie dobrze.
Kto poleci mi DOBRE filmy,które nie są/były puszczane w naszych kinach?
Chodzi mi zwłaszcza o horrory,choć innymi też nie pogardzę.
"Moon" albo "Pandorum" ktoś oglądał?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Kamil91
Member

Od: 08.2009

Stary 15.11.2009, 19:17
Moon - bardzo dobry klimatyczny(świetnie wyglądające pustki kosmosu) choć specyficzny film.Nie jest to film akcji, ale ma świetną fabułę. Co ciekawe jest tylko jeden aktor, lecz gra naprawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.11.2009, 19:40
Potwierdzam, Moon świetny film, ale od razu trzeba zastrzec, że nie każdemu się spodoba. Trochę w klimatach Odysei kosmicznej 2001. Jak dla mnie na pierwszy plan wybija się przede wszystkim fantastyczna muzyka- z jednej strony bardzo prosta, z drugiej idealnie wpasowująca się w klimat filmu. Mój cichy faworyt do Oscara w tej kategorii. Ponadto ciekawy choć nieco przewidywalny scenariusz. Bardziej film psychologiczny okraszony ciekawą wizją przyszłości niż klasyczne sci-fi.

Widział ktoś [REC2], warto się wybrać? Jedynka mi się w miarę podobała.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 15.11.2009, 19:59
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Kto poleci mi DOBRE filmy,które nie są/były puszczane w naszych kinach?
Chodzi mi zwłaszcza o horrory,choć innymi też nie pogardzę.
"Moon" albo "Pandorum" ktoś oglądał?
Pandorum mnie pozytywnie zaskoczyło. Warto zobaczyć, choćby dla samej końcówki. Przed momentem widziałem "Paranormal Activity". Film kręcony amatorska kamerą, coś właśnie jak REC. Smaczku całości dodaje fakt, że podobno sa to oryginalne nagrania, zarejestrowane w doku w którym straszy. Mnie się bardzo podobał.

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 15.11.2009, 20:15
Ooo jak "Moon" jest choć w połowie tak dobry jak film Kubricka to obejrzę go w ciemno. Na "Pandorum" w takim razie też zerkną.
Co jeszcze ciekawego panowie i panie?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.11.2009, 20:30
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Nic tylko potwierdzić, główny bohater przeżył więcej razy niż Bond we wszystkich seriach, chociaż efekty specjalne 10/10.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kamil91
Member

Od: 08.2009

Stary 15.11.2009, 20:53
W Paranormal Activity mi spodobało się to ,że mimo braku wszelkich efektów specjalnych czy lejących się wokoło hektolitrów krwi to film dzięki swej niepokojącej atmosferze może przerazić. Polecam oglądać samemu w nocy, w absolutnej ciszy
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.11.2009, 21:13
Co do najnowszych pozycji kinowych:
2012-film wart do obejrzenia tylko ze względu na niesamowite efekty specjalne..bo fabuła czy scenariusz nie hm powalają na kolana jakoś
Milennium-ciekawa pozycja dla lubiących powoli rozwiązywac zagadki w czasie oglądania filmu...lub dla lubiących sie bac..na pewno przykuwa uwage i do krzesła..aż do końca..polecam.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.11.2009, 21:44
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
byłam wczoraj... no w sumie to niewiele więcej można napisać...
Myślę że warto go zobaczyć, bo to film który porusza nowe i nasilające się zjawisko społeczne, więc po prostu wypada zobaczyć...
Ale siedziałam i nie wierzyłam, i dziękowałam bogu że dzieciństwo i "bunt młodzieńczy" przypadł mi na inne czasy... Ciężko musi być dziecakom w tych czasach...
A aktorsko to niezmiennie Iza Kuna która nie dość że gra świetnie to świetnie wygląda.
Odniosę się tylko do wniosków. Tak na prawdę to zależy od tego jak ktoś ma w głowie poukładane i jakich ma rodziców (a raczej jak oni wychowują). Noi niewątpliwie owe >galerianki< to dziewczyny głównie z dużych miast- to na pewno one są bardziej narażone na ten "fach".

Poza tym to obejrzałam dziś film na C+ "Totalny kataklizm". Rozczarował mnie podobnie jak Superhero i Wielkie kino. Próbują ludzie robić coś podobnego do Strasznego filmu, a jednak 4 części SF to wyższa półka.
Z ostatnio oglądanych filmów to mogę polecić Kobiety i Dziewczyny z St. Trinian.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.11.2009, 21:54
Potwierdzam że Moon to świetne kino...Szkoda że nie grają go nigdzie bo pomimo braku jakiś efektów sp. - oglądało by się go wyśmienicie.Te kończące film kilka zdań psują wd mnie trochę efekt i są zupełnie nie potrzebne ale to nie zmienia faktu że Moon to mój faworyt do filmu roku.Klaustrofobia, osamotnienie, fantastyczny klimat i patent praktycznie nie używany w filmie.Można by rzec że jest to idealne kino by pogłębić jesienno/zimową depresje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.11.2009, 20:28
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
2012-film wart do obejrzenia tylko ze względu na niesamowite efekty specjalne..bo fabuła czy scenariusz nie hm powalają na kolana jakoś
Ale o jakich efektach Ty piszesz? Jedna rozsuwana droga, jedno spadające drzewo i śnieg w Meksyku. To wszystko co zaoferowali nam autorzy tego nędznego filmu. Bóg Bogiem światłość światłości ale w tym filmie nic się nie dzieje. Może odbiorcom telewizji trwam się spodobał, mi nie...
Zdecydowanie nie warty obejrzenia.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.11.2009, 21:09
A ja polecam film "American Gangster" z 2007 roku .Bardzo ciekawy film oparty na faktach.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.11.2009, 22:15
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ale o jakich efektach Ty piszesz? Jedna rozsuwana droga, jedno spadające drzewo i śnieg w Meksyku. To wszystko co zaoferowali nam autorzy tego nędznego filmu. Bóg Bogiem światłość światłości ale w tym filmie nic się nie dzieje. Może odbiorcom telewizji trwam się spodobał, mi nie...
Zdecydowanie nie warty obejrzenia.

No troche wiecej tych 'efektów' było z czego co widziałem i chyba one miały stanowic scenariusz,fabułe i wszystko w tym filmie. 2012 to typowa amerykańska superprodukcja w sumie..gdzie zawsze główny bohater ratuje sie z opresji w ostatniej chwili,gdzie na końcu przytula lub całuje główną bohaterke i gdzie wszystko co sie wydarzy można przewidziec już na początku filmu. Reasumując: Nic ciekawego.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 20.11.2009, 18:28
Czy oglądał ktoś z Was "Ballast" i " Frozen River" ? Jakaś opinia ?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 21.11.2009, 20:01
Polecam wszystkim polski film "Rewers". Rewelacyjna gra Krystyny Jandy, ale również Agaty Buzek. O ile Janda - wiadomo klasa sama w sobie, to córka przewodniczącego PE także bardzo dobrze sobei poradziła ze swoją rolą. Polecam film osobom, które lubią czarny humor i lubią trochę pomyśleć podczas seansu. Obowiązkowo należy obejrzeć w Kinie Pod Baranami. W pierwszym lepszym multipleksie w Krakowie jednak nei będzie tego klimatu, sprzyjającemu oglądaniu takich filmów.
Odpowiedz cytując
Kajtek
Senior Member

Stary 21.11.2009, 20:10
Widzialem juz jakis czas temu "Frozen River" i serdecznie polecam ten film.
Melissa Leo, ktora swietnie zagrala w nim zdesperowana matke wychowujaca samotnie swoich synow, byla w tamtym roku nominowana za najlepsza role kobieca do Oskara. Film rowniez pokazuje realia zycia w Mochikanskim rezerwacie i dzisiejsze relacje bialych Amerykanow z Amerykanskimi Indianami. Aha i co ciekawe, "Frozen River" to byl debiut rezyserki Courtney Hunt, ktory byl zrobiony bez gwiazd i z bardzo malym budzetem.
Ostatnio edytowane przez Kajtek : 21.11.2009 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.12.2009, 19:09
http://www.youtube.com/watch?v=6g6hmlGFqBU

Prawo zemsty

Zajebisty film.Oglądałem go dziś i mogę każdemu polecić.Jak dla mnie film roku (choć to już grudzień więc wątpię żeby mnie coś zaskoczyło )

Jedynie troszkę końcówka przypomina mi Prison Break ale i tak warto wybrać się na ten film.

9/10
I
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów