The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2009, 08:21
Garguła wróci dopiero na wiosne.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.11.2009, 09:13
Tak, z Dawidowskim po pierwszej operacji było dokładnie tak samo. Też coś strzyknęło, więc miał ostrożniej trenować.

My to mamy szczęście do transferów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.11.2009, 09:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, z Dawidowskim po pierwszej operacji było dokładnie tak samo. Też coś strzyknęło, więc miał ostrożniej trenować.

Gabi Milito z Barcy leczy się już 1,5 roku i mail z tego co pamiętam już 3 zabiegi a podobno operowali go najlepsi specjaliści wiec z osadami kiedy wróci do gry radze ostrożnie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 16.11.2009, 10:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post

nie mamy szczęścia do opieki medycznej - wszak wszyscy wiedzą że kolana Dawida były w wiadomym stanie gdy do nas przychodził, a że przeszedł badania... cóż...

i do trenerów: Gargułę Skorża wykończy jak Niedzielana. Nie da mu czasu na spokojne trenowanie i spokojne wchodzenie do 18 tylko będzie go zarzynał.
Pytanie po kiego grzyba Garguła wychodził na boisko w Bytovie. Wszyscy widzieli jaki był jego stan...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.11.2009, 10:30
Od zawsze powtarzałem tu konsekwentnie- na zawodnikach "szklanych" nie buduje się zespołu. A u nas leczy się (bo nie powiem, że GRA) takich trzech... I to nie są to zawodnicy drugiego planu, tylko trzon pierwszej jedenastki z bardzo wysokimi kontraktami. Paranoja!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2009, 10:39
całe szczęście że jak zawodnik jest kontuzjowany dłużej niż 3 miesiące to ZUS mu wypłaca pensje.Gdyby Klub miał mu płacic to moznaby pójśc z torbami.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.11.2009, 11:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
całe szczęście że jak zawodnik jest kontuzjowany dłużej niż 3 miesiące to ZUS mu wypłaca pensje.Gdyby Klub miał mu płacic to moznaby pójśc z torbami.
Tak, tylko że już sam fakt posiadania takich zawodników (w domyśle kluczowych dla kadry i drogich) blokuje kolejne transfery, przez co tracimy sportowo. Bo zamiast Boguskiego musimy oglądać Małeckiego, którego możliwości kończą się na kiwnięciu jakiegoś pseudo obrońcy z Arki czy Śląska Wrocław. Siłą rzeczy zatem jesteśmy w d... przez 3/4 sezonu, kiedy każdy z trójki naszych herosów albo się leczy, albo łapie formę, albo akurat jest przerwa w rozgrywkach.

Nie stać nas na takie luksusy!

I nie mówmy o pechu - o podatności na kontuzje takiego Garguły wiedział KAŻDY! Szkoda tylko że nie przeszkodziło to by zaoferować mu jeden z kilku najwyższych (najwyższy?) kontrakt w lidze... I potem płacz, że nie ma kasy na porządnego bramkarza, gdy jednocześnie najdroższy piłkarz mecze oglada z trybuny VIP w stabilizatorze i udziela wywiadów w C+...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.11.2009, 11:41
Z tym że Garguła od Wisły nie dostaje w tej chwili ani grosz, i nie mówcie że jest on zawodnikiem ,, ze szkła" bo to już przesada.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.11.2009, 12:07
Janik, Jeleń i Leszczak pograli sobie nielegalnie na hali :

http://40minut.pl/aktualnosci.php?sec=index&id=683
Ostatnio edytowane przez zim zum : 16.11.2009 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.11.2009, 13:42
tak, tyle że jakos Baszczu juz od miesiąca normalnie gra w tym swoim Atromitosie. Jego leczenie jakos dziwnie szybko poszło, a taki Boguski i Garguła u nas, mimo ze graja po 20 minut max to i tak nie dają rady, a Baszczu za granicą 90 minut.

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2009, 13:47
Lepszy organizm moze
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 16.11.2009, 15:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zus płaci mu tylko przez 6 miesięcy-prawdopodobnie w przypadku kontraktu jet podobnie jak w przypadku umowy o prace.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.11.2009, 16:17
HEDu napisał(a):Wyświetl post
tak, tyle że jakos Baszczu juz od miesiąca normalnie gra w tym swoim Atromitosie. Jego leczenie jakos dziwnie szybko poszło, a taki Boguski i Garguła u nas, mimo ze graja po 20 minut max to i tak nie dają rady, a Baszczu za granicą 90 minut.
Singlar też pojechał się leczyć do swoich i wyszło z tego co wyszło
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 16.11.2009, 16:20
Byłem kiedyś wielkim zwolennikiem sprowadzenia do Wisły Garguły i spełniły się moje marzenia.
Jednak pech chciał ,że facet przyszedł do nas z kontuzją i obawiam się ,że po tak długiej przerwie nic wielkiego już nie zagra,ale obym się mylił.
Czas na nowe poszukiwania,choć w drużynie jest obecnie bardzo dobry rozgrywający ,tylko czy chciałby zagrać na tej pozycji ...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 16.11.2009, 16:29
Prawda jak zwykle leży po środku. Trochę pecha pewnie mają nasi grajkowie ze swoim zdrowiem, trochę wynika to pewnie z ich dotychczasowego dbania o swoje nogi, a nasz sztab medyczny też na pewno nie może konkurować ze sławną kliniką Milanu, która niejednego do zdrowia doprowadziła w zaskakująco krótkim czasie, a jej najlepszą reklamą jest Paulo Maldini.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 16.11.2009, 17:22
„Goły” znowu w akcji.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...znowu_w_akcji/
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.11.2009, 17:29
Szczerze to ja zapomniałem że On gra w Wiśle. Goły wracaj do zdrowia
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.11.2009, 17:36
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
„Goły” znowu w akcji.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...znowu_w_akcji/

Prawie już o nim wszyscy zapomnieli . Ten chłopak to dopiero nie ma zdrowia , a zapowiadał się kiedys na świetnego środkowego pomocnika . Ktoś pamięta jak długi mamy jeszcze z nim kontrakt ?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 16.11.2009, 17:37
http://www.youtube.com/watch?v=LDoBhM9WkKM

wierzymy w Ciebie!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.11.2009, 19:07
Cieszę się że wrócił i miejmy nadzieje że problemy zdrowotne są już za nim i w okresie przygotowczym wróci do optymalnej fizycznej dyspozycji. Choć jak patrzymy w bardzo niedaleką przeszłość to na przestrzeni ostatnich dni/ miesięcy nikt po kontuzji nie wrócił u nas normalnie do gry.

Zastanawiam się na jakiej pozycji widzieć Konrada. Dla mnie na prawego pomocnika zbyt chaotyczny, ogólnie moim zdaniem do ofensywy cienko z nim. Głowa w dól i leci, choć czasami przynosiło to efekt. Często szedł na 3, potrafił ich przedryblować, a co z tego jak potem źle podał.
Osobiście widzę go na defensywnym pomocniku, ma dobry odbiór i dużo biega.

Nie jestem lekarzem a to co dziej się w tym klubie to jest skandal:
Garguła, Boguski, Singlar Paweł Brożek, wszystkich 4 panów łączy to że po kontuzji nie wrócili do normalnej dyspozycji. Nie opłaca się złapać kontuzji w Wiśle bo można już nie wrócić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.11.2009 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.11.2009, 19:13
kristos napisał(a):Wyświetl post
Byłem kiedyś wielkim zwolennikiem sprowadzenia do Wisły Garguły i spełniły się moje marzenia.
Jednak pech chciał ,że facet przyszedł do nas z kontuzją i obawiam się ,że po tak długiej przerwie nic wielkiego już nie zagra,ale obym się mylił.
Czas na nowe poszukiwania,choć w drużynie jest obecnie bardzo dobry rozgrywający ,tylko czy chciałby zagrać na tej pozycji ...

Ja tez wierzyłem ze kiedy go podpisalismy nareszcie bedziemy mieli kogos na rozegraniu

Niestety za Chiny Ludowe nie pojmuje dlaczego nad naszym klubem wisi jakies fatum kontuzji przez ktore jakis zawodnik dobrze sie zapowiadajacy (Dawidiowski,Niedzielan)wracając juz po leczeniu ,nie gra tego co powinien.

Warto zauwazyc ze Pawel Brozek sprzed urazu i po to tez jakby 2 inni gracze...

i jeszce jak zauwazyl Westersyl sa przeciez Singlar ,Boguski ,coroczne "przygody" Glowackiego ,czy Sobol.

Cos mi tu niepasuje ,sztab medyczny do przegladu bo co tu nie halo.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.11.2009 o godz. 19:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
valais
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 16.11.2009, 19:13
a wie ktos czemu Ilie nie trenuje?
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 16.11.2009, 19:42
Nic w naturze jak widać nie ginie, odszedł Dawidowski przyszedł Garguła.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.11.2009, 19:44
valais napisał(a):Wyświetl post
a wie ktos czemu Ilie nie trenuje?
podobno Jacek przysłał sms z kadry, że Ilie jest za słaby
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.11.2009, 21:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się że wrócił i miejmy nadzieje że problemy zdrowotne są już za nim i w okresie przygotowczym wróci do optymalnej fizycznej dyspozycji. Choć jak patrzymy w bardzo niedaleką przeszłość to na przestrzeni ostatnich dni/ miesięcy nikt po kontuzji nie wrócił u nas normalnie do gry.

Zastanawiam się na jakiej pozycji widzieć Konrada. Dla mnie na prawego pomocnika zbyt chaotyczny, ogólnie moim zdaniem do ofensywy cienko z nim. Głowa w dól i leci, choć czasami przynosiło to efekt. Często szedł na 3, potrafił ich przedryblować, a co z tego jak potem źle podał.
Osobiście widzę go na defensywnym pomocniku, ma dobry odbiór i dużo biega.

Nie jestem lekarzem a to co dziej się w tym klubie to jest skandal:
Garguła, Boguski, Singlar Paweł Brożek, wszystkich 4 panów łączy to że po kontuzji nie wrócili do normalnej dyspozycji. Nie opłaca się złapać kontuzji w Wiśle bo można już nie wrócić.
Osobiście to właśnie widziałbym go na skrzydle, bo ma szybkość i przebojowość. Swego czasu już grywał na tej pozycji w Wiśle i całkiem nieźle mu to szło. Na środek pola wydaje mi się, że jest trochę za mało odpowiedzialny. Z tego co pamiętam miał nawyki zbytniego holowania piłki co groziło niebezpiecznymi stratami. Prawe skrzydło pomocy to wg. mnie jest pozycja gdzie powinien dostać szansę. Za rywala ma Łobodzińskiego, który niczym nie zachwyca do tego jest do bólu schematyczny i łatwy do rozczytania przez obrońców przeciwnika. Fajnie by było jakby Konrad powrócił do składu i wywarł presję na Łobodzińskim to może to nasze prawe skrzydło by się bardziej rozruszało. A Konrad ma serce do gry, walki, przebojowość, potrafi pociągnąć skrzydłem i na to bym liczył z jego strony. Powodzenia Goły. Pamiętam tą bramkę na 4 - 0 z Wisłą Płock z sektora C. To było coś magicznego. I ta radość Konrada po bramce - bezcenne.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.11.2009, 21:40
Colin napisał(a):Wyświetl post
Osobiście to właśnie widziałbym go na skrzydle, bo ma szybkość i przebojowość..
Ma jeszcze?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2009, 22:12
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ma jeszcze?
Się okaże. Generalnie, to nie pamiętam w naszym klubie przykładu udanego powrotu po operacji kolana do pełnej sprawności. Może jeden Niedzielan, ale już nie u nas
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2009, 22:38
Tak.. Goły miał spory talent (na pewno wystarczający na naszą ligę), ale kontuzje i choroba na pewno go trochę wykończyły... Nie wiem w jakiej jest dyspozycji, ale wg mnie nie ma co żyć wspomnieniami - czyli golem z Wisłą Płock.
Patrząc czysto piłkarsko to można go porównać do... Dawidowskiego, ale patrząc na to jaką Konrad jest osobą, na pewno trzeba mu zaufać i trener Skorża musi dać mu szansę (poniekąd wyjścia nie ma, bo to może być nasz jedyny zawodnik, który ma ambicje "gryzienia trawy"). No zobaczymy co nam przyjdzie jeszcze z Gołosia, ja mam nadzieję, że "sieknie i zaskoczy". Bo głupi on nie jest, kasy nie przetraca, a niefart w życiu trzeba kiedyś odwrócić.

Co do Niedzielana jak *wolfy* wspomniał, ja bym raczej powiedziała, że w jego przypadku to zadecydował czynnik taki, iż w Wiśle nie było czasu na jego wprowadzanie po kontuzji. My potrzebowaliśmy pilnie punktów, bo walczyliśmy do końca o mistrzostwo. Paweł Brożek był w wysokiej formie, więc dla Wtorka czasu nie było... A szkoda. Po cichu to właśnie tak sobie myślałam, że Andrzej jeszcze co nieco pokaże. I pokazuje w Ruchu ...

Edit: *1q2*- w Wiśle dużo rzeczy się działo A on z jakiegoś powodu do nas przyszedł. Z reszta to jest moje zdanie (inni też mają podobne) i ty się z nim zgadzać nie musisz :]
Ostatnio edytowane przez masterlag : 16.11.2009 o godz. 23:53.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.11.2009, 22:41
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Tak.. Goły miał spory talent
A kiedy on ten talent niby miał? ,bo chyba nie jak przyszedł do Wisły.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.11.2009, 02:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A kiedy on ten talent niby miał? ,bo chyba nie jak przyszedł do Wisły.
Kiedyś porównywaliśmy go do Uche, Gorawskiego - wiadomo, szału nie było.
Teraz porównujemy go do Łobodzińskiego - wizja biegnącego z opuszczoną głową, wdającego się w przeczące zasadom anatomii dryblingi Konrada budzi nadzieję. Co prawda jest to tylko nadzieja na ograniczenie stężenia Wojciecha w meczach Wisły, ale po Levadii wszyscy chyba zeszliśmy na ziemię. Jedni chcą Burligi lub Papieża, inni liczą, że ostatecznie na trybuny wyśle go Gołoś. Przypominam, że cały czas mówimy tu o wierze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów