The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2009, 14:11
Jedno jest pewne. Szykuje sie bardzo ciezki mecz, Cracovia pewnie zamuruje bramke, nasi nie wykorzystaja ze 4 setek, bedzie nerwowka i pozniej Malecki powie, ze musi zostawac po treningu bo nie wie co sie z nim dzieje. Nie mowiac juz o Broziu.. Ciekawe czy chociaz powalcza bo ostatnio nie bylo tego widac. Nie wierze w Lobodzinskiego i mam nadzieje,ze lawka juz na dlugo dla niego, choc przeciez za zawodnika kupionego za niemala kase plac do gry sie nalezy - takie pewnie myslenie jest w klubie ale coz. Ja sie godze z realiami panujacymi obecnie i nawet wtopa z Cracovia mnie nie zdziwi.
Smutne acz prawdziwe
Powód: Lobo
Ostatnio edytowane przez żuraw_9 : 15.11.2009 o godz. 14:49.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.11.2009, 14:22
Mi sie wydaje ze najlepiej będzie zawitać na treningu u naszych grajków i przypomnieć im ile ten mecz dla nas znaczy..
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
JohnyTS
Member

Od: 09.2009

Stary 15.11.2009, 15:23
diablo885 , moim zdaniem to całkiem dobry pomysł ! Pójść na trening i cos pokrzyczec !!
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.11.2009, 20:49
Co do tematu..derby o 20.00 czy o 17-stej w niedziele są hm?.

A co do samego meczu..za pewne nie będzie to piękny mecz i zakończy sie skromnym,niewysokim wynikiem 1-0 dla Nas..bo w takim meczu najważniejsza jest wygrana-nieważne w jakim stylu wywalczona i w jakim rozmiarze.
SAMO JEDAN KLUB...

Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.11.2009, 20:54
czyli jak w każdym ostanim meczu)
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.11.2009, 20:56
Ale dla kogo 1 a dla kogo 0
Cetnik
Senior Member

Stary 15.11.2009, 21:09
Na pewno raczej oby daj Boże tym razem 1 będzie dla Nas w Sosnowcu.
SAMO JEDAN KLUB...

Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.11.2009, 21:16
a beda kibice cracovi czy jest to mecz wielkiego ryzyka dla miasta sosnowiec?
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.11.2009, 21:21
Cetnik napisał(a):Wyświetl post

A co do samego meczu..za pewne nie będzie to piękny mecz i zakończy sie skromnym,niewysokim wynikiem 1-0 dla Nas..bo w takim meczu najważniejsza jest wygrana-nieważne w jakim stylu wywalczona i w jakim rozmiarze.
17
10 znaków
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.11.2009, 21:39
Cetnik napisał(a):Wyświetl post

A w jakim meczu był jakikolwiek styl?Od Levadii nic się nie zmieniło. Grajki ciągle powtarzają, że od kolejnego meczu muszą się wziąć ostro do roboty a i tak nic dalej nie robią. Dlatego przestałem słuchać ich żenujących wymówek i usprawiedliwień.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Cetnik
Senior Member

Stary 15.11.2009, 21:56
A jakaś drużyna w lidze naszej prezentuje jakikolwiek styl?. Wszyscy grają piach i kazdy tylko chce jak najmniejszym kosztem i najlepiej bez wysiłku zdobywac 3 punkty..na razie naszym grajkom najlepiej to wychodzi w sumie.
SAMO JEDAN KLUB...

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2009, 23:57
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
A w jakim meczu był jakikolwiek styl?Od Levadii nic się nie zmieniło. Grajki ciągle powtarzają, że od kolejnego meczu muszą się wziąć ostro do roboty a i tak nic dalej nie robią. Dlatego przestałem słuchać ich żenujących wymówek i usprawiedliwień.

Jedyny mecz ktory wygladal "milo dla oka" to chyba ze Slaskiem we Wroclawiu.

Troche to beda dziwne derby Krakowa w Sosnowcu ,ale wygrana ma byc.Cracovia jest slaba jak nigdy ,oszalamiajcego stylu sie nie spodziewam ale musza wygrysc 3 pkt.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.11.2009, 13:21
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jedyny mecz ktory wygladal "milo dla oka" to chyba ze Slaskiem we Wroclawiu.

Troche to beda dziwne derby Krakowa w Sosnowcu ,ale wygrana ma byc.Cracovia jest slaba jak nigdy ,oszalamiajcego stylu sie nie spodziewam ale musza wygrysc 3 pkt.
Akurat byłem na tym meczu - z racji miejsca zamieszkania - fakt faktem Śląsk nie miał nic do przeciwstawienia Wiśle, a karny - z widowni - od strony krytej wydawało się, ż Alvarez zahaczył Spahicia. W gruncie rzeczy zagraliśmy naprawdę nieźle. ale Śląsk zagrał poniżej normy, więc może z tego wynikała też miła dla oka gra Wisły
pzodrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
JohnyTS
Member

Stary 16.11.2009, 14:17
Szczególne względy bezpieczeństwa

Dziś rozpoczęła się sprzedaż biletów na niedzielny mecz derbowy z Cracovią. Jednocześnie klub dziś przypomniał o wprowadzonych przed sezonem obostrzeniach związanych z bezpieczeństwem na meczu, co oznacza, że pewne przepisy będą w niedzielę szczególnie rygorystycznie stosowane.

Przed wejściem na mecz należy upewnić się, że jest on czytelnie podpisany imieniem, nazwiskiem i numerem PESEL. Podczas wejścia na stadion należy okazać zarówno bilet jak i dokument potwierdzający tożsamość.

Przepis ten dotyczy zarówno osób wybierających się na trybunę odkrytą jak i krytą. Brak biletu imiennego i dokumentu tożsamości spowoduje, że osoba taka nie zostanie wpuszczona na stadion - przypomina dyrektor ds. bezpieczeństwa Wisły Kraków S.A. Kazimierz Antkowiak.

wislakrakow.com
(redakcja)
06.07.1987
Ś.P KOMPOT [*]
† 26.03.2010 †

Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.11.2009, 06:11
Wystarczy przypomnieć sobie niedawny mecze derbowy na Reymonta. Wisła grała pierwszą połowę na stojąco i było 0:1, a po przerwie się im chciało i padły cztery gole dla nas. Tylko w tamtym meczu grał Sobolewski, który dał sygnał do ataku (nie mówię tyko o golu na 1:1). Przy kontuzji Sobolewskiego i Głowackiego nie widzę w drużynie charakternego chłopaka na maxa. Brożek się do tego nie nadaje. Jedynie Marcelo ma takie cechy przywódcze, ale czy nasi polscy kopacze będą się słuchać gracza z Brazylii. Małecki dalej będzie machał łapami, Łobodziński będzie bał się włożyć nogi, gdzie inni bez wahania wkładają głowę. Zobaczymy jak to będzie...
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 17.11.2009 o godz. 06:14.
Wisła jest najważniejsza!
farben
Senior Member

Stary 18.11.2009, 11:40
Bardzo fajny wywiad z Lucjanem Franczakiem - byłym trenerem Wisły i Cracovii.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_1

Fragment: Na pewno Cracovia nie powinna przypisywać sobie kombatanckich zasług. O ile bowiem Wisła była oparta na funkcjonariuszach milicji, o tyle Cracovia na działaczach partyjnych. Takie były czasy. Choć wiadomą rzeczą jest, że Wisła wspierana przez ważny urząd represji, była w nieco lepszej sytuacji, niż stojąca z boku Cracovia. Na dodatek w "Pasach" zawsze był jakiś problem z zarządzaniem. Jeden z nieżyjących już starych działaczy Cracovii, mając ponad dziewięćdziesiąt lat, powiedział mi: "Panie Lucjanie, Cracovią przed wojną rządziło dwóch Żydów i był porządek, a po wojnie dwudziestu Polaków i nie mogli sobie z Cracovią poradzić".
He, he.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.11.2009, 13:23
farben napisał(a):Wyświetl post

Co do Franczaka to pamietam jak we Wroclawiu podczas meczu ze Sleza chcial wlasnymi rekoma rozjebac kasierskiego, trzymali go chyba w 3ch.
Gdy przychodzil do Wisly, nasza druzyna byla w dolku w pierwszej rundzie II ligowej banicji. Juz pod koniec rundy druzyna grala z polotem i kasowala rywali jak lecialo. Korupcja wowczas tylko przeszkodzila w awansie druzyny Franczaka do I ligi. Awansowala Amica, ktora obecnia stala sie Lechem.
Franczak sie nie patyczkowl z pilkarzami, kawal chlopa, ktory wiedzial czego chce, zdaje sie ze niezly fachowiec, szkoda ze nie ma go obecnie przy pierwszej druzynie.
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 18.11.2009, 17:13. Franczak fajny chłop
Przeczytałem ten artykuł od deski do deski. Muszę powiedzieć, że mile mnie zaskoczył. Facet prawił tak mądre rzeczy, że aż miło posłuchać. Dawno nie przeczytałem takiego świadectwa kibica krakowskiej piłki!
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.11.2009, 19:28
farben napisał(a):Wyświetl post

Szacunek dla Lucjana.Dobrze prawi.
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.11.2009, 09:33
Czapki z głów przed Franczakiem
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.11.2009, 18:00
Drużynowo jestesmy duzo lepsi od pejsow ,ale boje sie ze moga zadecydowac bledy indywidualne np. Jopa lub Pawelka
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2009, 00:35
W pokoju piłka nożna rozmawiać o aktorze ?
Jest od tego temat "Wisła w mediach"
...nieczytelny...
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.11.2009, 01:12
Tez przeczytalem wywiad z Lenczykiem-szacuneczek.Zas odnosnie derbow , to nie mozemy pozwolic sobie na strate punktow po ostatniej porazce.Nawet jesli styl pozostawi wiele do zyczenia wezme trzy punkty w ciemno.Tym bardziej , ze zespoly , ktore walcza w czubie straca jakies punkty.
kolumb
Member

Stary 20.11.2009, 21:11
http://krak.tv/kategoria-9,film-979.html
wspólna konfa z sąsiadami
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2009, 19:25
żuraw_9 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne. Szykuje sie bardzo ciezki mecz
Zapewne tak,ciężko to będzie oglądać.

Pozwolę sobie powtórzyć to co napisałem na stornie głównej w kontekście rehabilitacji. Nie wiem już której.

Najlepszą rehabilitacją tych marnych nawet jak na kopaczy gości, będzie to jak wykupią swoje kontrakty i wreszcie, uwolnią się od tej"złej" Wisły, która im blokuje szanse wyjazdu do WHU czy Manchesterów.I która co tydzień zmusza ich do biegania co tydzień. Za kasę, którą im płacimy spokojnie można podpisać pełnowartościowych piłkarzy a nie kopaczo podobnych. Tyle ode mnie w kontekście jutrzejszego meczu. Franczak bardzo dobrze mówi. Co to za Derby skoro grają tu w zasadzie jacyś goście z różnych zakątków kraju i świata. Co ich obchodzi jakiś tam kolejny mecz? Wezmą kasę za kolejne dreptanie w miejscu i cześć. I żebyście się nie zdziwili jak nam spluną w twarz remisem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.11.2009 o godz. 19:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.11.2009, 20:54
Ruch przegrał z Amiką, a więc nasi nie będą spięci, że Chorzowianie ich gonią. Boje się,że wystarczy im remis.
Chciałbym sie mylic
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

wilis
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2009, 21:16
wiecie ktora to bedzie Swieta Wojna ?
180 ?
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.11.2009, 21:23
Tak, to będzie 180.
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.11.2009, 21:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zapewne tak,ciężko to będzie oglądać.

Pozwolę sobie powtórzyć to co napisałem na stornie głównej w kontekście rehabilitacji. Nie wiem już której.

Najlepszą rehabilitacją tych marnych nawet jak na kopaczy gości, będzie to jak wykupią swoje kontrakty i wreszcie, uwolnią się od tej"złej" Wisły, która im blokuje szanse wyjazdu do WHU czy Manchesterów.I która co tydzień zmusza ich do biegania co tydzień. Za kasę, którą im płacimy spokojnie można podpisać pełnowartościowych piłkarzy a nie kopaczo podobnych. Tyle ode mnie w kontekście jutrzejszego meczu. Franczak bardzo dobrze mówi. Co to za Derby skoro grają tu w zasadzie jacyś goście z różnych zakątków kraju i świata. Co ich obchodzi jakiś tam kolejny mecz? Wezmą kasę za kolejne dreptanie w miejscu i cześć. I żebyście się nie zdziwili jak nam spluną w twarz remisem.
Zgadzam sie w stu procentach z Twoją wypowiedzią. Sama prawda. Dla mnie najważniejsza jest ''Wisła Kraków'' kibice atmosfera miasto to co sie w klubie dzieje jak jest postrzegany jak się rozwija.. piłkarzynami już dawno przestałem zawracac sobie głowę bo szkoda nerwów. gdybym ja zarabiał po pilkaset tysięcy euro w tej biednej polskiej lidze to zasówałbym na 1906 procent!!
Ostatnio edytowane przez mhl_pl : 22.11.2009 o godz. 09:08.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Wisslak
Senior Member

Stary 21.11.2009, 22:12
Na meczu z Cracovią będzie można oddać konfetti Jak tam prosze i info gdzie, kiedy i do kogo na priv! Pozdrwiam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów