The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2009, 10:14
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
ofiara afery hazardowej
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._plakalem.html

ojej
a tu prawdziwa ofiara i nie to żebym sie przejmował i mi było żal

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ala__mial.html
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.11.2009, 20:05
cpc napisał(a):Wyświetl post
Do 2013 r. na wypłatę emerytur może zabraknąć, jak prognozuje ZUS, blisko 300 miliardów zł. .....
Panujący nam pracują już nad rozwiązaniem tego problemu. Oprócz wspomnianego wydłużenia wieku emerytalnego chcą zgarnąć do ZUS większość składki którą do tej pory wpłacaliśmy na tak zwany II filar (OFE). I tym sposobem ludzie dzięki działalności rządu" liberałów" będą się mogli po raz n-ty przekonać że nikt nie jest tak skuteczny jak oni w likwidacji nawet pozorów liberalizmu w gospodarce. Bo "ludziom" ma się żyć lepiej...
Żeby było jeszcze śmieszniej to podobno planują zawieszenie limitów długu publicznego/GDP (dla nie wtajemniczonych: po przekroczeniu granicy 55% i 60% długu publicznego w stosunku do GDP w sposób automatyczny powinno następować ograniczenie wydatków budżetowych) po to aby nie okazało się że przed wyborami prezydenckimi Donio będzie musiał ograniczyć wydatki np: na emerytury. To że za zwiększoną inflację zapłacą trochę opóźnieniej ale za to wyższą cenę ci sami emeryci dla PR-owców z PO nie ma już żadnego znaczenia.
I pomyśleć że wspomniane limity były w stanie utrzymać rządy: SLD, PSL, "socjalistów" z PiS, LPR i Samoobrony aż w końcu musiały doczekać się rządów "konserwatywnych-liberałów" żeby okazać się balastem nie do wytrzymania dla światowych europejczyków (Friedman, Hayek czy Kristol chyba w grobie sie przewracają jak słyszą że takie kreatury mają czelność powoływać się na nich).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.11.2009 o godz. 20:10.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.11.2009, 22:17
Z innej beczki trochę, ale temat również bulwersujący

Policja bada gejowską adopcję
Cytat:
Aktywista gejowski Arkadiusz Karski na swojej stronie internetowej uczy homoseksualistów, jak obejść obowiązujące w Polsce prawo, które nie zezwala homoseksualnym parom na adopcję dzieci. Sprawę ujawniła "Rz". Karski zaleca, by homoseksualiści umawiali się z kobietami, które chcą oddać dzieci, i na mocy art. 73 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego oświadczali w urzędach stanu cywilnego, że są ojcami.

Apeluje też na swoim profilu portalu Nasza -Klasa do kobiet spodziewających się dzieci, by zrzekły się praw do nich na jego korzyść.

Eksperci uważają, że uznawanie dziecka przez osobę, która nie jest ojcem biologicznym, to przestępstwo. Zaznaczają, że jego wykrycie jest niezwykle trudne. Urzędnik przyjmujący oświadczenie od rzekomego ojca dziecka nie ma dziś żadnych możliwości weryfikacji jego prawdziwości.

Posłowie chcą szybko zmienić prawo

W związku z tym posłowie zapowiadają szybką zmianę prawa. – Trzeba dokonać takich zmian, by proceder ujawniony przez "Rz" nie mógł mieć miejsca – mówi poseł Artur Górski (PiS).

Jak dowiedziała się "Rz", politycy z partii Jarosława Kaczyńskiego przygotowują projekt, w myśl którego osoba chcąca uznać dziecko oprócz oświadczenia woli będzie musiała również przedstawić badania DNA potwierdzające ojcostwo.

Parlamentarzyści przyznają, że taka propozycja, o ile wejdzie w życie, będzie dodatkowym obciążeniem finansowym dla osób chcących uznać dziecko. Twierdzą, że z pomocą prawników zaproponują najmniej uciążliwe rozwiązanie. Problem dostrzegli także politycy Platformy Obywatelskiej.

– Dobro dziecka to zbyt ważny problem, by sprawę lekceważyć. Komisja Polityki Społecznej pochyli się nad tym tematem – zapewnia poseł Teresa Piotrowska (PO). – Taką możliwość nadużywania prawa trzeba wyeliminować. Badania DNA w takiej sytuacji są najlepszym rozwiązaniem – uważa poseł Marek Cebula (PO), członek Sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny.

Zdaniem parlamentarzystów PiS należy również sprawdzić, czy za zrzeczeniem się praw do dziecka nie idzie gratyfikacja finansowa. – Trzeba też zadać sobie pytanie, co dalej dzieje się z tymi dziećmi, czy nie są wykorzystywane instrumentalnie. Czy rzeczywiście chcą je wychowywać, czy też służą do celów ideologicznych? – dodaje poseł Artur Górski.

Czy doszło do handlu ludźmi?

Internetowym ogłoszeniem Arkadiusza Karskiego zainteresowała się też policja. – Tego typu sprawami zajmujemy się pod kątem operacyjnym, ustalając, czy doszło bądź też czy może dojść do przestępstwa handlu ludźmi – informuje mł. insp. dr Mariusz Sokołowski, rzecznik prasowy KG Policji.

Z Arkadiuszem Karskim nie udało nam się skontaktować. Sprawę skomentował portal Gay Life: "Najwyższy już czas, aby przestano traktować nas jak obywateli drugiej kategorii. Powinniśmy mieć takie same prawa jak heterycy i to bez wyjątku. Powinny one dotyczyć także opieki nad dziećmi, wykonywania zawodu nauczyciela czy wychowawcy w przedszkolu oraz adopcji dzieci".
Na szczególną uwagę zasługuje wytłuszczony fragment, który zdradza o co homosiom chodzi w swojej propagandowej gierce.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.11.2009, 09:38
hunter napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki trochę, ale temat również bulwersujący

Policja bada gejowską adopcję

Na szczególną uwagę zasługuje wytłuszczony fragment, który zdradza o co homosiom chodzi w swojej propagandowej gierce.
a zaczynalo sie od niewinnych marszow rownosci(sick!), gdzie nie chodzilo o zadne aborcje i tak dalej tylko o to aby reszta spoleczenstwa zauwazyla marny los biednych homosiow...

Ale bardzo dobrze, poczuli sie pewnie, zbyt pewnie i ich strategia stopniowego urabiania spoleczenstwa chwilowo wziela w leb, wrzucaja tematy i swoje postulaty na grunt zdecydowanie jeszcze nie przygotowany, jak to sie skonczy, zobaczmy.

Wislak68 - czas zastanowic sie nad zalozeniem zwiazku zawodowego emerytow
Ostatnio edytowane przez cpc : 03.11.2009 o godz. 09:43.
hunter
Senior Member

Stary 03.11.2009, 12:48
Nie chcą uhonorować Michnika
Cytat:
Nauczyciele akademiccy Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie protestują przeciwko nadaniu redaktorowi naczelnemu "Gazety Wyborczej" Adamowi Michnikowi honorowego doktoratu. Michnik miałby zostać nagrodzony za "niezłomne propagowanie wartości demokratycznych i humanistycznych w kulturze i polityce polskiej".

Oponenci uważają, że jest to inicjatywa odgórna, forsowana przez władze uczelni pomimo braku akceptacji środowiska akademickiego. Uroczystość została zaplanowana na 17 listopada br. Michnik ma być nagrodzony za "niezłomne propagowanie wartości demokratycznych i humanistycznych w kulturze i polityce polskiej".

W opinii komentatorów, honorowanie przez uczelnie osób zaangażowanych w bieżący spór polityczny jest ryzykowne, gdyż stanowi silne poparcie dla poglądów prezentowanych przez osoby nagradzane.

Honory dla Michnika budzą sprzeciw, gdyż nie ma on imponującego dorobku naukowego, a jego "twórczość" to publicystyka i aktywność w życiu politycznym. Także historyczna ocena podejmowanych przez niego działań nie jest jednoznaczna - pisze "Nasz Dziennik".

PAP
No to pozostaje już tylko czekać na pean o niezłomnym, szerzącym demokrację Adamie Michniku, na łamach Wyborczej.

Swoją drogą, ciekawe jak zostaną w nim określeni wykładowcy. Mając świadomość częstego używania słowa "kibol", spodziewam się zwrotów pokroju "wykładole", "akademole", bądź po prostu "ciemniaki z ciemnogrodu".
wislak68
Senior Member

Stary 03.11.2009, 16:55
cpc napisał(a):Wyświetl post
Wislak68 - czas zastanowic sie nad zalozeniem zwiazku zawodowego emerytow
Jeśli o mnie chodzi to mam jeszcze trochę czasu . Jestem być może bardzo naiwny ale mam nadzieję że do momentu kiedy będę musiał ze względu na wiek zrezygnować z pracy będę zabezpieczony na tyle aby mieć w ... nosie wszystkich Tusków i Schetynów.
Umiesz liczyć ? Licz na siebie!

Edycja:
No to "europejczycy" dali do wiwatu. Okazuje się że w imię wolności religijnej nie wolno w szkołach wieszać krzyży . Bardzo byłbym ciekaw komentarza w tej sprawie naszego dyżurnego eurpejczyka Mareczka.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.11.2009 o godz. 23:36.
cpc
Senior Member

Stary 06.11.2009, 10:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
J ... nosie wszystkich Tusków i Schetynów.
Kaczynskich, Cimoszewiczow, Dornow, Napieralskich...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2009, 12:26
Cytat:
Edycja:
No to "europejczycy" dali do wiwatu. Okazuje się że w imię wolności religijnej nie wolno w szkołach wieszać krzyży . Bardzo byłbym ciekaw komentarza w tej sprawie naszego dyżurnego eurpejczyka Mareczka.
Ale oczywiście , że zaspokoję Twoją ciekawość .
Mój komentarz jest taki , że liczę na refleksję drugiej instancji , czyli Wielkiej Izby .
Biorąc pod uwagę notki prasowe , jestem zniesmaczony tym wyrokiem i w zasadzie tyle mogę napisać opierając się na tym co można przeczytać opierając się na ogólnodostępnych mediach.
Na więcej nie licz , póki wyrok nie ukaże się w języku polskim(o ile się ukaże) i nie będzie można poznać dokładnie jaki to tok rozumowania przyjęli sędziowie i o co konkretnie chodziło w tej sprawie.
Poza tym nie bardzo rozumiem do czego pijesz pisząc ,,europejczycy'' . Są europejczycy tacy , siacy , owacy i jeszcze inni .
To , że panowie i panie Tulkens , Barreto , Zagrabelsky , Jociene , Popovic , Sajo , Karakas
wydali taki wyrok , być może przeprowadzając niepoprawne wnioskowanie i być może przeprowadzając idiotyczną wykładnie(piszę być może , bo więcej bez zapoznania się z treścią wyroku napisać nie mogę) , nie oznacza , że są oni lustrem poglądów Europejczyków.

Na marginesie , ciekawy jestem jak specyficzną osobą trzeba być , żeby przez 7 lat popieprzać po różnych sądach z powodu krzyża wiszącego w klasie
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.11.2009 o godz. 12:36.
wislak68
Senior Member

Stary 06.11.2009, 17:36
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ale oczywiście , że zaspokoję Twoją ciekawość .
Mój komentarz jest taki , że liczę na refleksję drugiej instancji , czyli Wielkiej Izby .
Biorąc pod uwagę notki prasowe , jestem zniesmaczony tym wyrokiem i w zasadzie tyle mogę napisać opierając się na tym co można przeczytać opierając się na ogólnodostępnych mediach.
Na więcej nie licz , póki wyrok nie ukaże się w języku polskim(o ile się ukaże) i nie będzie można poznać dokładnie jaki to tok rozumowania przyjęli sędziowie i o co konkretnie chodziło w tej sprawie.
Poza tym nie bardzo rozumiem do czego pijesz pisząc ,,europejczycy'' . Są europejczycy tacy , siacy , owacy i jeszcze inni .
To , że panowie i panie Tulkens , Barreto , Zagrabelsky , Jociene , Popovic , Sajo , Karakas
wydali taki wyrok , być może przeprowadzając niepoprawne wnioskowanie i być może przeprowadzając idiotyczną wykładnie(piszę być może , bo więcej bez zapoznania się z treścią wyroku napisać nie mogę) , nie oznacza , że są oni lustrem poglądów Europejczyków.

Na marginesie , ciekawy jestem jak specyficzną osobą trzeba być , żeby przez 7 lat popieprzać po różnych sądach z powodu krzyża wiszącego w klasie
Chwali Ci się Mareczku takie podejście (zresztą zauważyłem już wcześniej że wbrew pewnej "pozie" w sprawach europejskich starasz się być raczej pragmatyczny).
Pisząc o "europejczykach" miałem na myśli wszytkich tych którzy uważają że jest normalnym iż spór na temat krzyży we Włoszech rozstrzyga w oparciu o prawo "europjskie" trybunał w Strasburgu w którym jest raptem (chyba) jeden Włoch. Moim zdaniem samo w sobie jest to bardzo śmieszne .
Jeśli chodzi o charakterystykę skarżącej Finki to ciekaw jestem czy miałeś kiedyś do czynienia z tą nacją? Są naprawdę bardzo specyficzni.

cpc:
Kaczynskich, Cimoszewiczow, Dornow, Napieralskich...

Cimoszewiczow, Dornow, Napieralskich...

A teraz z innej beczki. Trzy sprawy polityczne na które moim zdaniem warto zwrócić uwagę w mijającym tygodniu:

1. Kto najlepiej wyszedł na sprawie afery hazardowej? Według mnie .... PSL. Będąc języczkiem u wagi (decydujący czwarty głos w komisji) i popierając poprawki opozycji rozszerzające zakres prac komisji o przeciek z URM PSL przyłożył Doniowi pistolet do głowy (jestem absolutnie przekonany że przeciek z URM wyszedł i można to udowodnić, jeśli to się stanie Ryży będzie musiał znikać z polityki). I teraz niech no tylko premier spróbuje coś brykać to koalicjant zacznie popierać wnioski opozycji w komisji. I to jest prawdziwy "impas".

2. Jeśli ktoś jeszcze miał złudzenia co do intencji ruskiej polityki wobec Polski (a głupich nie sieją) to chyba po ostatnich wypowiedziach przedstawicieli władz Rosji (Ławrowa i szefa komisji zagranicznej Dumy) mieszających z błotem Radzia za to że ośmielił się wspomnieć o amerykańskiej obecności wojskowej w Polsce (Patrioty) chyba nie powinien miec już żadnych wątpliwości. Ruscy mają w nosie jakąś tam tarczę antyrakietową. Im chodzi o odzyskanie swojej strefy wpływów w Polsce (i możliwie największej liczbi krajów byłego UW). I realizują ten cel bardzo konsekwentnie. Niby nic nowego biorąc pod uwagę nasze historyczne doświadczenie ale było by bardzo dobrze gdyby jak największa liczba rozsądnych Polaków uświadomiła sobie na jakiej beczce prochu żyjemy.

3. Pamiętacie nasze dyskusje na temat wizyty Putina w Polsce? Już wtedy pisałem że moim zdaniem Putin ma w nosie jakieś tam symbole i przyjechał po to aby załatwić interesy gazowe (infrastruktury przesyłowej). No i co? Ano w kilka miesięcy później Pawlak podpisuje umowę która realizuje zgłoszone wtedy przez Putina postulaty (eliminacje mniejszościowych akcjonariuszy z gazociągu przesyłowego). Nie znamy wszystkich szczegółów porozumienia ale ruska prasa trąbi z zachwytu nad sukcesem Rosji. I biorąc pod uwagę "kompetencję" obecnego rządu mam graniczące z pewnością przekonanie że ma rację. Obawiam się że historia wystawi nam naprawdę bardzo wysoki rachunek za działalność obecnego rządu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.11.2009 o godz. 17:48.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.11.2009, 19:38
Po planach wprowadzenia ustwowych ograniczeń dostępu do internetu, tym razem rządzący chcą położyć tamę ohydnemu burżuazyjnemu, kapitalistycznemu handlowi ulicznemu. Niech babcie handlujące w dworcowym przejściu oscypkami tudzież dzieci handlujące przy ulicy zebranymi borówkami mają się na baczności!!

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...piorek,1393792

Jeszcze folwark prywatny miłomściwie panującego nam premiera Donalda T. czyli czym (a raczej Kim) się zajmują służby specjalne

http://www.rp.pl/artykul/388854_Inwi...generala_.html

i jak widać neoliberalna (pojmująca tzw. "liberalizm" na swój sposób czyli "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie") partia PO postanowiła nam chyba przypomnieć kolejną rocznicę rewolucji październikowej, czyli początków totalitarnego systemu charakteryzującego się doskonałym PR na zewnątrz swoich granic.
orzeu
Senior Member

Stary 07.11.2009, 20:42
Dla Marqa:

Samolot z Brukseli do Krakowa, Boeing 737. Klasa biznes polega tu na tym ze ma sie wiecej miejsca na nogi (bo to tylko pierwszy rzad - cale szesc siedzen), gazete za friko (Le Monde i Le Soir bodaj) i posilek jakis nieduzy (posilek dostepny rowniez w klasie ekonimcznej flex). Plus szybsza odprawa i dostep do sali vip na lotnisku. W samolocie nie ma nawet wyraznego rozdzielenia na biznes klase i reszte poza tabliczka. Lot z Brukseli do Krakowa trwa ok. 2 godzin. Roznica w cenie pomiedzy wyprostowanymi nogami i kanapka: biznes 450 euro, economy 67-85 euro. Zatem w obie strony w uproszczeniu mozna przyjac 900 euro - biznes, 150 - economy. Szesc razy. Kto normalny zaplaci szesc razy wiecej za taki przywilej? Pewnie nikt, chyba ze nie placi z wlasnej kieszeni.
Klase biznes w calosci stanowilo dwoch polskich europoslow, panowie Sonik i Migalski. Pozostali, w tym m.in. zepsuty Wasilewski, ktorego raczej stac i ktory ze wzgledu na kontuzje moglby sie pokusic na biznes klase "cierpiala" przez te dwie godziny ze zgietymi nogami.
Za wygode jakiegos hiperzacnego europosla placimy my wszyscy 750 euro * 4,2 = ponad 3000zl. Za jednego w jeden weekend, leci z dymem jedna srednia krajowa pensja. A podobno mamy kryzys, z ktorymi oni podobno walcza...
Jest ich 50. Zakladajac ze lataja do domu raz na miesiac (a na pewno robia to czesciej) wychodzi mi 2 miliony zlotych polskich rocznie za wyprostowane nogi i najdrozsza na swiecie gazete i kanapke.
Wiem ze maja na to budzet, wiem tez o innych ich bezsensownych wydatkach tak samo jak o tym ze wszystko maja praktycznie za darmo w Brukseli. Chodzi o zwykla przyzwoitosc i jaja ktoregokolwiek z tej bandy 50 i publiczna deklaracje "latam ekonomiczna bo to zadna roznica a za zaoszczedzone pieniadze zasponsoruje komputery w jakiejs szkole".
****a w ten weekend zakladajac ze tylko polowa z nich czmychnela na weekend do domu w powietrze ulecialo 80 tys zl

Aha, wyliczenia nalezy zaokraglic raczej w gore bo dobre polaczenie lotnicze z Bruksela ma tylko kilka miast, zatem taki posel z Lublina czy Bialegostoku pewnie leci z przesiadka bo nie mam zludzen ze znizylby sie do przejazdu pociagiem. No i poza tym przynajmniej teoretycznie powinni oni byc w Polsce raz w tygodniu na dyzurze w swoich biurach. Zatem mozna przemnozyc 2 miliony przez jakies cztery, piec.
A mamy 27 krajow z europoslami...
No i na koniec pytanie. Skad europoslowie wzieli sie w samoilocie o 10 rano, skoro obrady trwaja do popoludnia? Wpisali sie na liste zeby dostac diete za dzien i fru do domu, jak na slynnym filmiku na yt.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 09.11.2009 o godz. 02:39.
WISŁA PANY !!
cpc
Senior Member

Stary 13.11.2009, 11:46
http://www.dziennik.pl/gospodarka/ar...ekty_Unii.html

Trzy miliony dotacji na stworzenie w Szwecji centrum meblarskiego, projektującego meble z drewna by podkreślić równość płci

ps Trzeba sie za te fundusze wziasc powaznie, odrzucic ideologiczne przekonania i zalatwic sobie zwrot podatku w postaci dotacji z WE

Ma ktos jakis (bez)sensowny pomysl
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 13.11.2009, 15:06
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Dla Marqa:

Samolot z Brukseli do Krakowa, Boeing 737. (...) Roznica w cenie pomiedzy wyprostowanymi nogami i kanapka: biznes 450 euro, economy 67-85 euro. Zatem w obie strony w uproszczeniu mozna przyjac 900 euro - biznes, 150 - economy. (...)
Orzeu
Przepraszam, że sie przyczepię, ale jaka linia oferuje przelot do Brukseli z Krakowa za 85 Euro? W sensownym czasie?
orzeu
Senior Member

Stary 13.11.2009, 15:24
Brussels Airlines. Wlasnie sprawdzilem, z wyprzedzeniem tygodniowym ~120 euro + oplaty 100 euro. Moj blad ze wczesniej o nich zapomnialem. Zatem mamy roznice 1000 euro do 220 euro gdy kupujesz "na ostatnia chwile" przy zakupie biletu na 3 tygodnie/miesiac naprzod economy w obie strony jest za 70 euro + oplaty a biznes klasa sie nie zmienia i jest caly czas 900 + oplaty. Zatem wszystko sie zgadza.
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.11.2009, 19:15
Naszym krajem rządzą ludzie wybitnie utalentowani. Że o kulturze osobistej nie wspomnę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 13.11.2009, 19:45
Cytat:
Niech sobie lataja biznes na dalekich trasach bo tam jest widoczna roznica pomiedzy dostarczona usluga ale nie na trasie krotszej czasowo niz pociagiem z Krakowa do Wawy.
Wydawanie nieswoich pieniedzy w 90% przypadkow konczy sie "aaa, przeciez to nie z mojej kieszeni wiec biore pierwsza klase". Gdy godzi sie na to firma prywatna to jest to nawet normalne, gorzej gdy robi to pracownik utrzymywany z pieniedzy calego spoleczenstwa, czyli kazdy polityk lub urzednik. Jest to zwykle trwonienie publicznych finansow.
No i ja się zgadzam z tym co napisałeś . Sportu tutaj między nami nie ma .

Cytat:
Jeśli chodzi o charakterystykę skarżącej Finki to ciekaw jestem czy miałeś kiedyś do czynienia z tą nacją? Są naprawdę bardzo specyficzni.
Nie miałem. Może podczas przeniesienia do Italii , zaszkodziła jej gwałtowna zmiana dziennego naświetlenia słonecznego .

Cytat:
Pisząc o "europejczykach" miałem na myśli wszytkich tych którzy uważają że jest normalnym iż spór na temat krzyży we Włoszech rozstrzyga w oparciu o prawo "europjskie" trybunał w Strasburgu w którym jest raptem (chyba) jeden Włoch. Moim zdaniem samo w sobie jest to bardzo śmieszne .
Patrząc na sprawę z konkretnego punktu widzenia . Mianowicie , że Trybunał decyduje o tym czy krzyże w klasach są ok czy nie w kontekście art 9 Wolność myśli , sumienia i wyznania w zw z art 2 protokołu 1 tj. prawa do nauki i dochodzi do wniosku na podstawie wykładni prawnej tychże artykułów , że obecność krzyży w klasie jest z nimi sprzeczna , to możemy odczuwać jakieś zdziwienie , obawy , zniesmaczenie (no śmiesznego tutaj nic nie ma) i możemy myśleć , że ktoś się zagalopował.
Łopatologicznie na sprawę patrząc pierwszy art służy do tego , żeby mnie nikt nie powiesił za jaja , albo ukamienował za zmianę religii , bądź odmówił zatrudnienia z powodu tego , że w coś wierzę , bądź nie wierzę .
Natomiast art 2 z protokołu , służy do tego , że jak nie chcę , żeby moje dziecko się uczyło religii , to po prostu mam możliwość nie posłania go na tego typu lekcje .
Że jacyś wojownicy idei posługują się tymi prawami do realizowania swoich bzdurnych fantazji a Trybunał temu przyklaskuje , to smutne , jak już wcześniej o tym wspomniałem.
Natomiast patrząc na sprawę z ogólnego punktu widzenia , to nie ma tutaj nic ani zabawnego ani szokującego . Włochy podpisały EKPC a w późniejszych protokołach wyraziły zgodę , by niezależny Trybunał składający się z przedstawicieli państw stron Rady Europy , oceniał zgodność prawa z artykułami konwencji . Pacta sunt servanda .
W latach 70 , dziesięciu sędziów z Waszyngtonu zadecydowało o tym , że w Teksasie i 47 pozostałych stanach wprowadzono niezwykle liberalne prawo dotyczące aborcji .
Sprawa krzyży , to przy tym pikuś .

A co do RPO , to mimo , że go lubię i szanuję i w niemal każdej jego publicznej wypowiedzi czy działaniu dostrzegałem jakąś zbieżność z tym co ja myślę , to tym razem przesadził .

Orzeu ja ich sumieniem nie jestem .
Informacja ciekawa , szczególnie w kontekście posła Migalskiego , który to na blogu nie tak dawno wyśmiewał się z unijnego ,,bizancjum'' .
Z drugiej strony , chyba jesteś zbyt pochopny dokonując obliczeń przy założeniu , że każdy poseł musi dokonywać tak irracjonalnych wyborów ekonomicznych wiedząc , że robi to nie za swoją kasę .
Nie wiemy też (a przynajmniej ja) na jakiej zasadzie , to działa . Czy PE post factum zwraca posłom pieniądze na podstawie rachunków , czy może wcześniej są już podpisywanie jakieś wstępne umowy między PE a liniami lotniczymi , dotyczącymi tylko i wyłącznie klasy business.
Z innej beczki , może ten przykład jest bardzo klarowny i jasno tutaj widać , że taka różnica cenowa w kontekście do oferowanej usługi(tj miedzy ekonomiczna a buisenss) jest nazbyt duża i kupienie takiego biletu a nie tańszego jest nadużyciem w stosunku do powierzonych pieniędzy publicznych . Jednak ogólnie na sprawę patrząc(tj na ,,przywileje rządzących'') nie jestem za tym , żeby posłowie , przedstawiciele rządu i innych instytucji państwowych , obowiązkowo jadali w McDonaldzie , latali ekonomiczną i jeździli Polonezami . Widocznie jestem za mało egalitarny i bliżej mi do Bizancjum niż do Szwajcarii

A co do tego zarzutu o podbijaniu kart i powrocie do domu . To biorąc pod uwagę najważniejszy element obrad plenarnych , czyli głosowania (obecnosci na nich nie da się zamarkować poprzez podpis na jakiejś karteczce) , Migalskiemu nie można absolutnie nic zarzucić , bo ma 100 % frekwencję a Sonik ma również nie najgorszy wynik , bo 85 % . W przeciwieństwie do takiej gwiazdy ekranu jak Ziobro , któremu się do tej pory zechciało być na nieco ponad połowie głosowań .

btw: jak kogoś interesują statystyki z PE , to polecam http://www.votewatch.eu/

cpc no brawo !
7 skandalicznych projektów z pośród dziesiątek tysięcy sponsorowanych przez budżet Wspólnotowy .
W tym tak niedopuszczalne marnotrawstwo pieniędzy jak 900 tys zł na sieć teatrów kukiełkowch.
Wiadomo , że przy takiej ilości fundowanych projektów , muszą się trafić jakieś gówniane , nie jest to platonska idea , bo być nie może . Natomiast spoglądając na sprawę z drugiej strony i dokonując bilansu , należy się zastanowić ile osób i przedsiębiorstw pozytywnie dla siebie i gospodarki skorzystało na dotacjach.
Może masz jakieś dane na ten temat ? Niekoniecznie muszą podchodzić z eurosceptycznego think thanku ,,Open Europe'' .
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 14.11.2009 o godz. 12:37.
orzeu
Senior Member

Stary 13.11.2009, 20:49
Niech sobie lataja biznes na dalekich trasach bo tam jest widoczna roznica pomiedzy dostarczona usluga ale nie na trasie krotszej czasowo niz pociagiem z Krakowa do Wawy.
Wydawanie nieswoich pieniedzy w 90% przypadkow konczy sie "aaa, przeciez to nie z mojej kieszeni wiec biore pierwsza klase". Gdy godzi sie na to firma prywatna to jest to nawet normalne, gorzej gdy robi to pracownik utrzymywany z pieniedzy calego spoleczenstwa, czyli kazdy polityk lub urzednik. Jest to zwykle trwonienie publicznych finansow. I nie obracaj reszty w polonezowy zart bo dokladnie opisalem na czym polega roznica.
WISŁA PANY !!
cpc
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:32

cpc no brawo !
7 skandalicznych projektów z pośród dziesiątek tysięcy sponsorowanych przez budżet Wspólnotowy .
W tym tak niedopuszczalne marnotrawstwo pieniędzy jak 900 tys zł na sieć teatrów kukiełkowch.
Wiadomo , że przy takiej ilości fundowanych projektów , muszą się trafić jakieś gówniane , nie jest to platonska idea , bo być nie może . Natomiast spoglądając na sprawę z drugiej strony i dokonując bilansu , należy się zastanowić ile osób i przedsiębiorstw pozytywnie dla siebie i gospodarki skorzystało na dotacjach.
Może masz jakieś dane na ten temat ? Niekoniecznie muszą podchodzić z eurosceptycznego think thanku ,,Open Europe'' .
Nie ciśnieniuj sie tak bardzo Panie Szanowny, wspomniałem o fantastycznych dotacjach raczej z przyczyn humorystycznych niż po to aby zaczynać jakąś "wojne" na forum.
Poza tym dobrze wiesz, że wiele(nie wiem jaki procent, ale na pewno nie mały!!) projektów unijnych to jedna wielka blaga, ludzie wyciągają kase z UE bo traktują to jak zwrot podatku bardziej niż jak kasa na inwestycje.
Sam znam przypadek projektu unijnego, który po 2 latach zakończył się... dokumentacją , którą można było sobie wsadzić głeboko, ale kilka firm zarobiło mnóstwo kasy za nic praktycznie.

Nie twierdze, że jest tak zawsze, na pewno jest wiele pozytywnych przykładów ale sam wiesz zapewne jak to często wygląda. Tylko nie pisz, że to wina "nieuczciwych" ludzi
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 15.11.2009, 19:47
"... lub przez sieć Internet" - te słowa dopisane do projektu ustawy hazardowej mocno zmieniają zapowiedzi rządu.

zapewne Donek pozwolił na to gdy spalił " i inne rośliny" lub czasopisma
wislak68
Senior Member

Stary 17.11.2009, 17:13
Patrząc na sprawę z konkretnego punktu widzenia . Mianowicie , że Trybunał decyduje o tym czy krzyże w klasach są ok czy nie w kontekście art 9 Wolność myśli , sumienia i wyznania w zw z art 2 protokołu 1 tj. prawa do nauki i dochodzi do wniosku na podstawie wykładni prawnej tychże artykułów , że obecność krzyży w klasie jest z nimi sprzeczna , to możemy odczuwać jakieś zdziwienie , obawy , zniesmaczenie (no śmiesznego tutaj nic nie ma) i możemy myśleć , że ktoś się zagalopował.

Że jacyś wojownicy idei posługują się tymi prawami do realizowania swoich bzdurnych fantazji a Trybunał temu przyklaskuje , to smutne , jak już wcześniej o tym wspomniałem.

Natomiast patrząc na sprawę z ogólnego punktu widzenia , to nie ma tutaj nic ani zabawnego ani szokującego . Włochy podpisały EKPC a w późniejszych protokołach wyraziły zgodę , by niezależny Trybunał składający się z przedstawicieli państw stron Rady Europy , oceniał zgodność prawa z artykułami konwencji . Pacta sunt servanda .

W latach 70 , dziesięciu sędziów z Waszyngtonu zadecydowało o tym , że w Teksasie i 47 pozostałych stanach wprowadzono niezwykle liberalne prawo dotyczące aborcji .
Sprawa krzyży , to przy tym pikuś .
Po kolei Mareczku:

1. Naprawdę doceniam to że pomimo swojego "euroentuzjazmu" potrafisz zachować zdrowy rozsądek. Tak jak pisałem powyżej: zauważyłem to w Twoich postach już wcześniej.

2. Pozostanę przy swoim:cała sprawa bardzo mnie to śmieszy. Ale rozumiem że jeśli ktoś wierzy (wierzył?) w tzw "europejskie wartości" to może się czuć bardzo rozczarowny. Jeśli o mnie chodzi to ja już dość dawno zauważyłem że z "wartościami" tzw: europejczyków jest tak samo jak z "liberalizmem" Tuska. Są ok tak długo jak długo służą ich celom. Gdy tylko przestają służyć zaczynają być passe. W tym wypadku masoneria (wielki wschód) próbuje za pomocą trybunału realizować swoje obłędne idee fix. Nic nowego. Na pocieszenie dodam że nie ma się czym przejmować bo w średnim terminie i tak całą tę UE (w jej obecnym kształcie) szlag trafi.

3. Włochy żeby dostać dodatkowych parę miliardów euro podpisują umowy nie tylko z UE ale i z Kadafim czy Putinem. A jeszcze nie widziałem takiej pacta która byłaby (w dłuższym terminie) servanda.

4. Jeśli chodzi o sąd federalny USA to zwróć proszę uwagę że zanim zapadł wyrok o którym piszesz Stany miały dwieście lat wspólnej: historii, wojen, armii,rządu, prezydenta, polityki zagranicznej, kultury, telewizji, języka, infrastruktury, businessu itp, itd. I tak właśnie powstają państwa. A nie poprzez narzucanie odgórnie idiotycznych pomysłów ze wspólnym sądem. Jeśli nie śmieszy Cię to że ktoś mógł wpaść na tak idiotyczny pomysł to chyba kwestia różnicy we "wrażliwości".

A tak w ogóle to mamy w Krakowie nowego doktora: doctora humori scausa. Gratulacje panie Adamie!
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.11.2009 o godz. 17:21.
Mareq
Senior Member

Stary 19.11.2009, 02:25
Cytat:
3. Włochy żeby dostać dodatkowych parę miliardów euro podpisują umowy nie tylko z UE ale i z Kadafim czy Putinem. A jeszcze nie widziałem takiej pacta która byłaby (w dłuższym terminie) servanda.
Tylko , że EKPC nie ma z UE nic wspólnego poza tym , że po wejściu Traktatu z Lizbony Unia będzie na prostej drodze , żeby stać się stroną tej umowy .
Po ,,aferze z krzyżem'' jak i przy innych sprawach związanych , czy to z Europejskim Trybunałem Praw Człowieka , czy Radą Europy lecą gromy na Unię . Niesłusznie , bo to są dwie różne sprawy .
Włochy są związane EKPC od 50 lat , więc jednak jest to umowa w dłuższym terminie servanda.
Co do aluzji putinowsko-kadafiowskich , to może i idealizowanie pewnych rzeczy prowadzi do zbytniej naiwności , ale oglądanie świata tylko i wyłącznie na surowo przez pryzmat przyziemnych zysków i kosztów też bywa mylne. Są pewne rzeczy , których geneza i założenia , leżą głębiej niż w czystych kalkulacjach finansowo-gospodarczych.

Cytat:
4. Jeśli chodzi o sąd federalny USA to zwróć proszę uwagę że zanim zapadł wyrok o którym piszesz Stany miały dwieście lat wspólnej: historii, wojen, armii,rządu, prezydenta, polityki zagranicznej, kultury, telewizji, języka, infrastruktury, businessu itp, itd. I tak właśnie powstają państwa. A nie poprzez narzucanie odgórnie idiotycznych pomysłów ze wspólnym sądem. Jeśli nie śmieszy Cię to że ktoś mógł wpaść na tak idiotyczny pomysł to chyba kwestia różnicy we "wrażliwości".
Z tymi 200 latami , to bym się zastanowił . Bo pierwsze 100 lat wspólności(no , prawie 100 lat) , podsumowali dosyć krwawą wojną domową . Nie mówiąc już o tym , że sama federacja rodziłą się w bólach i nie miało to raczej nic wspólnego z hurraoptymistycznym zawołaniem w poszczególnych Stanach: ,,niech nam żyje jedno państwo!''
Konstytucja amerykańska też narzuciła ,,idiotyczne'' instytucje federalne obejmujące swoim działaniem różne Stany.
Państwa tworzyły się w przeszłośći w różny sposób i różne też miały definicje.
Wedle Twoich kategorii oceniajać , to kiedy powstało państwo polskie ?
Nie uważam , że należy się ograniczać zarówno do jakieś jednolitej defnicji państwa(a może raczej powinniśmy pisać stanu ? ) , czy metody jego powstawania.

Wstępem do drugiej części posta , będzie obrazek

z http://www.presseurop.eu/pl/content/...us-presidentum

Który , chyba idealnie oddaje dzisiejsze wydarzenie polityczne
Zresztą co bardziej zabawne tak właśnie wyobraziłem sobie(przed obejrzeniem obrazka) jutrzejszy szczyt Rady Europejskiej , łącznie z tekstem ,,Habemus Presidentum!'' , co może świadczyć o tym , że sporo osób ma tego typu odczucia .
Niestety póki co wybory zarówno Prezydenta jak i Ministra Spraw Zagranicznych (pozwolę sobie użyć potocznego nazewnictwa) będą przypomniały konklawe. Jednak nie odrazu Rzym zbudowano a i wybory bezpośrednie do PE odbyły się dopiero ponad 20 lat po jego ustanowieniu , więc mam nadzieję , że to nienajlepsze miłego początki .
Oczywiście sam proces wyboru był opisany w TzL i biorąc pod uwagę kompetencję Przewodniczącego Rady Europejskiej , które są ściśle związane z funkcjowaniem Rady Europejskiej , nie musi dziwić fakt , że to właśnie to gremimu go wybiera .
Jednak mimo wszystko mogło by to się odbywać w bardziej jawnej i przejrzystej formule a nie na takiej zasadzie , że lista kandydatów jest w zasadzie niejasna i oparata na przypuszczeniach . Oczywiście wraz ze wzrostem jego uprawnień , mam nadzieję , że ndrogą nastąpi wzrost wpływu obywateli Unii na jego wybór , ale to póki co melodia przyszłości .

http://www.presseurop.eu/pl/content/...amy-prezydenta

W zasadzie jeżeli chodzi o stanowisko Prezydenta tj. Przewodniczącego Rady Europejskiej , to według mnie najpoważniejsze będą dwie kandydatury.
Z jednej strony ,,maskotka'' Blair (socjalista) a z drugiej strony federalista Von Rompuy (chadek) .
Początkowo wydawało mi się , ze lepiej jeżeli funkcję tą będzie pełniła osoba rozpoznawana w Europie i na świecie , jednak ostatnimi czasy skłaniam się bardziej ku osobie Von Rompuy'ego , który przejawia więcej merytorycznych atrybutów wskazujących właśnie na niego , jako na pierwszego stałego Przewodniczącego Rady Europejskiej. Wydaje mi się , że dostanie on poparcie Niemiec(a co za tym idzie Francji , bo zostało uzgodnione , że popierają tego samego kandydata) a mocno oponować będą Brytyjczycy(tradycyjnie anty-fedralni i na dodatek mający własnego kandydata) , jednak wybór Przewodczniącego Rady Europejskiej odbywa się za pomocą większości kwalifikowanej , więc jeżeli nie zdobędą sobie poparcia wśród innych krajów , to nic im negatywny głos nie da .
Oczywiście nie jest wykluczone , że wybrany zostanie zupełnie inny kandyat(np. pani Vike-Freiberga z racji podniesionych przez lewą cześć politycznej sceny europejskiej żalów z powodu braku kobiet na najwyższych stanowiskach) , ale wybrałem te dwie chyba najbardziej prawdopodobne i najciekawsze kandydatury .
Zdecydowanie większy galimatias panuje wśród kandydatur na Ministra Spraw Zagranicznych. Dobrze że polski rząd podjął próbę zwiększenia przejrzystości wyboru na to stanowisko .
Tutaj naprawdę ciężko coś napisać (giełda nazwisk jest dosyć duża) , poza tym , że przydał by się nam polityk trzeźwo patrzący na wschód i o mocnej osobwości(wysoki przedstawiciel do spraw zagranicznych i polityki bezpieczeństwa , bo tak formalnie nazywa sie stanwisko ministra spraw zagranicznych , dzięki TzL zyskuje naprawdę bardzo duże kompetencje) , D'alema , który był według mediów najpoważniejszym kandydatem na to stanowisko , naszych warunków raczej nie spełnia.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 19.11.2009 o godz. 02:37.
wislak68
Senior Member

Stary 19.11.2009, 06:44
Tylko , że EKPC nie ma z UE nic wspólnego poza tym , że po wejściu Traktatu z Lizbony Unia będzie na prostej drodze , żeby stać się stroną tej umowy .
Po ,,aferze z krzyżem'' jak i przy innych sprawach związanych , czy to z Europejskim Trybunałem Praw Człowieka , czy Radą Europy lecą gromy na Unię . Niesłusznie , bo to są dwie różne sprawy .
Włochy są związane EKPC od 50 lat , więc jednak jest to umowa w dłuższym terminie servanda.
Co do aluzji putinowsko-kadafiowskich , to może i idealizowanie pewnych rzeczy prowadzi do zbytniej naiwności , ale oglądanie świata tylko i wyłącznie na surowo przez pryzmat przyziemnych zysków i kosztów też bywa mylne. Są pewne rzeczy , których geneza i założenia , leżą głębiej niż w czystych kalkulacjach finansowo-gospodarczych.

Z tymi 200 latami , to bym się zastanowił . Bo pierwsze 100 lat wspólności(no , prawie 100 lat) , podsumowali dosyć krwawą wojną domową . Nie mówiąc już o tym , że sama federacja rodziłą się w bólach i nie miało to raczej nic wspólnego z hurraoptymistycznym zawołaniem w poszczególnych Stanach: ,,niech nam żyje jedno państwo!''
Konstytucja amerykańska też narzuciła ,,idiotyczne'' instytucje federalne obejmujące swoim działaniem różne Stany.
Nie uważam , że należy się ograniczać zarówno do jakieś jednolitej defnicji państwa(a może raczej powinniśmy pisać stanu ? ) , czy metody jego powstawania.

1. Jeśli chodzi o punkt pierwszy: piszę UE mam na myśli umowy/dokumenty dotyczące tzw: integracji europejskiej. Skrót myślowy. Ma nadzieję że zrozumiałeś o co mi chodzi. Formalnie masz rację, dzięki za korektę. Z tym że to są dwie różne sprawy (de facto) się nie zgodzę.
Daj Włochom jeszcze trochę czasu i daję głowę że "nie servanda" dokona się gdy wyschnie włoska odnoga cycyka z brukselską kasą. Jak w banku.
I bardzo byłbym ciekaw jakie to niby rzeczy (w polityce) "leżą głębiej niż w czystych kalkulacjach finansowo-gospodarczych."

2. Punkt dwa. Jest prawdą że państwa tworzyły się w różny sposób. Tyle tylko że akurat inne sposoby "powstawania państw" są chyba znacznie mniej zachęcajace niż ten amerykański. Odniosłem się do USA bo akurat taki przyklad podałeś. I ciekawe że przywołałeś przykład wojen domowych w USA (było ich więcej niż jedna). Jeżeli będziesz konsekwentny w swoim rozumowaniu to powinieneś się zgodzić że zanim zacznie nam funkcjonować "ogólnoeuropejskie prawo federalne" to należałoby "odfajkować" w Europie parę takich wojenek. Pewnie jak zwykle z Niemcami .
Można się zgodzić ze pojęcie Państwa troche się zmieniało w czasie ale poczynając tak gdzieś od XIX w zaczyna być coraz bardziej jednoznaczne. I przy maksimum dobrej woli UE (Europa) nie wypełnia go żadną treścią. I chyba nigdy nie będzie.

3. Jestem pełen podziwu dla zapału z jakim kibicujesz wyborom jakichś dziwnych ludzi na jeszcze dziwniejsze stanowiska. Szczerze mówiąc to jak dla mnie prezydentem UE mógł by być i Zdzichu z Biłgoraja. Mój stosunek do niego był by dokładnie taki sam jak do prezydenta Blaira czy von Rompuygo: łagodnie mówiąc mocno obojętny. Ale życzę Ci aby Twoje nadzieje zostały spełnione w maksymalnym stopniu. Przynajmniej tyle będziesz z tego miał.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.11.2009 o godz. 07:04.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.11.2009, 00:30
http://www.tvp.info/informacje/polsk...wiali-przetarg

czyli Miro,Zbycho ,Rycho - part 2.

Mam nadzieje że Donek bedzie konsekwentny i zdelegalizuje narciarstwo.
94 - Allah Akbar!!
hunter
Senior Member

Stary 20.11.2009, 12:22
http://www.dziennik.pl/swiat/article..._narodowe.html

Mareq?
orzeu
Senior Member

Stary 20.11.2009, 12:41
Tak mniej wiecej odbijasz argumenty.
Cytat:
"Przeciez nie dwiescie no i troche sie poprztykali." I co z tego? Juz uwazasz ze masz racje bo troche jest inaczej niz ktos napisal?
Rozmowa z toba jak z dzieckiemm ktore chce nowa zabawke.
- Tato kup mi klocki lego
- 6 tysiecy za klocki lego? Za drogo.
- Nie 6 tylko 5599! Sa na promocji
I juz dziecko mysli ze przekonalo ojca ze klocki tanie
WISŁA PANY !!
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 20.11.2009, 15:35
http://bernardo.salon24.pl/139361,da...ogera-salonu24
Temat, co jak co, ale polityczny.
Niszcz socjalizm!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 20.11.2009, 15:55
Daily Mail to gazeta pokroju naszego Faktu.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.11.2009, 16:15
Nagłówek:
IPN ma przeprosić Michnika za nieprawdziwe informacje o szpiegostwie ojca
i środek
Cytat:
Michnik uznał, że godzi to w jego prawo do kultywowania pamięci ojca, którego w latach 30. skazano nie za szpiegostwo, ale za działalność w Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i "próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego"
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
wislak68
Senior Member

Stary 25.11.2009, 10:58
Słyszałem ostatnio że Kiszczak udzielił wywiadu (nie wiem nawet gdzie) w którym dość jednoznacznie przekazał swoim byłym "współpracownikom" co się stanie jeśli spadnie mu choć włos z głowy (o wyroku nie mówiąc). Czy ktoś może wrzucić linka?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2009, 11:13
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem ostatnio że Kiszczak udzielił wywiadu (nie wiem nawet gdzie) w którym dość jednoznacznie przekazał swoim byłym "współpracownikom" co się stanie jeśli spadnie mu choć włos z głowy (o wyroku nie mówiąc). Czy ktoś może wrzucić linka?
Sam słyszałeś czy od kogoś słyszałeś. Nie wiem czy aby nie chcesz usłyszeć czegoś niemożliwego do usłyszenia. Człowiek honoru nikomu by nic takiego napewno nie powiedział. Za nim jest prawda i niezawisłe sądy wolnej Rzeczypospolitej Polskiej więc co mu się może stać?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.11.2009 o godz. 11:15.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów