|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków SA w nawiązaniu do opublikowanego na oficjalnej stronie internetowej Klubu „Listu otwartego do premiera i posłów RP” oświadcza: Autorem powyższego listu nie jest klub Wisła Kraków lecz osoby prywatne, które wykorzystując piastowane stanowisko w Klubie przekroczyły swoje uprawnienia.
Wisła Kraków SA nie zajmuje stanowiska w kwestiach niedotyczących rozgrywek i działalności sportowej. Osoby, które nadużyły zaufania Klubu i przekroczyły swoje kompetencje, zostały ukarane dyscyplinarnie. Dwaj pracownicy działu marketingu zostali zwolnieni dyscyplinarnie oraz nastąpiło rozwiązanie umowy z rzecznikiem prasowym klubu. Jednocześnie Rada Nadzorcza udzieliła upomnienia Prezesowi Zarządu za brak nadzoru. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/oswiadczenie/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
no co do Dawidowskiego to nawet nawet...
ale co z tego skoro pewnie i tak zaraz jakaś kontuzja sie przplacze , nie życze mu żle oczywiście ale wydaje mi sie , że to pechowy jednak kopacz, chociaż zgadzam się z opinią , że gdyby nie te kontuzje to byłby naprawdę solidnym graczem , takim jak chociaz za czasów Amiki i krótkiego epizodu w kadrze narodowej![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyli pan A. Ochallik out
W sumie szkoda , w porównaniu do J. Jurczyńskiego klasa gość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Na pewno Ochalik wyrzucony
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli to jest ten list , który znalazłem, to ja nie widzę w nim nic niestosownego i całkowicie się z nim zgadzam. Nie wiem o co to wielkie halo..
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dokładnie. Ładnych fajerwerków tam niema a on "poleciał". Szkoda bo umiał sie wypowiedzieć tak jak trzeba bez żadnych niepotrzebnych aluzji.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dzis podpisał to, jutro podpisze co innego... A być może zdanie klubu jest nieco inne... Temat nie jest zbyt wygodny, więc jakikolwiek lobbing w jedną, czy w druga stronę powinien się raczej odbywac poza opinią publiczną, bardziej kuluarowo.... Taka medialna nagonka nie do końca służy takim działaniom... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, ktoś musiał polecieć za ostatnie wpadki zespołu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
rozumiem, że funkcję Adriana przejmie w ramach komasowania kompetencji i wprowadzania "modelu angielskiego" nasz trener, dyrektor sportowy - menedżer, od dzisiaj także rzecznik prasowy, Maciej Skorża?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ha ha. Boki zrywać.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten list to było poważne oświadczenie. Był w końcu adresowany do Prezesa Rady Ministrów i Parlamentarzystów a więc do najwyższej władzy ustawodawczej i wykonawczej. Takie coś musi być uzgadniane zawsze z szefostwem. Jeśli nie było to konsultowane to przy całej sympatii do Adriana, ale przegiął.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ktoś podejmuje decyzje, potem się z nich wycofuje, a żeby nie było na niego, wskazuje winnych... Takie prawo prezesa i rady nadzorczej w Wiśle, bo czy to pierwszy raz mamy do czynienia z taką akcją? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komuś z kolegów bossa musiała się nie spodobać treść listu...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja od razu po przeczytaniu listu się zastanowiłem - na ile sensowny jest ten apel?
Niby wszystko ok - trzeba pokazać, że na nowym projekcie ustawy może ucierpieć sport zawodowy. Ale z drugiej strony Amika i Legia takich listów nie napisały. Na hazard jest taka nagonka medialna, że politycy nie słuchają racjonalnych argumentów. Mało tego, mogło to zaszkodzić Tele-fonice i interesom Bossa. Pal sześć 5 mln złotych, jak w grę wchodzą miliardy. Obawiam się, że Ochalik i spółka zostali poświęceni w podobny sposób, jak Drzewiecki i Schetyna. Ci ostatni też w sumie nie zostali złapani za rękę, ale niesmak pozostał. Więc wyrzucenie ich poprawiło atmosferę. Podobny mechanizm pewnie zadziałał i tutaj. A w samowolę Ochalika zwyczajnie nie wierzę. Facet wykazywał się profesjonalizmem, to był dobry rzecznik prasowy. A tu taki szkolny błąd... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
drogi felamengisto, a co by było, gdyby nie opublikował takiego listu? Zwolnili by go za nie wykonywanie poleceń zarządu?
Mylisz się co do Lecha- oni zrobili to już tydzień temu, a Legia nie ma podstaw aby pisać taki list, bo obecnie nie ma sponsora z tej branży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy naprawdę niektórzy z Was tak kompletnie nie orientują się w realiach naszego klubu, by sądzić że rzecznik prasowy sam z siebie wziął i napisał list otwarty do premiera? Jaja sobie chyba robicie.
Ja to odbieram jasno - znaleziono sobie doskonały pretekst, by kilku osobom dowalić i się ich pozbyć z klubu. Poziom szamba. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozegrane na górze. 5mln a miliardy jest roznica. GTW moze zalatwila juz pod stołami, że inny bet-at da 5,5 i ma Wisla nie podskakiwać.
A w to, ze sami napisali chyba nikt nie uwierzy. Nie w tym klubie. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Może ja jestem bardzo naiwny, ale dla mnie wywalenie ludzi za coś, czego nie zrobili nie mieści mi się w głowie.
Jeśli by się to wydało to chryja na całego. A niby, dlaczego Ochalik ze spuszoną głową ma przyjmować na siebie winę i potulnie przyjąć zwolnienie z pracy |
|
|
|
Wyższa Szkoła Jazdy
Od: 12.2003
Offline |
|
|
nie wiadomo dokładnie o co chodziło poza tym ze o pieniądze, dziwna akcja, natychmiastowe zwolnienia niewygodnych ludzi i przysłowiowy plaster dla prezesa...
Szefu - Marketing - BAH i nie wiadomo kto i co po drodze. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego. My w ogóle za mało wiemy. Jest bardzo enigmatyczna wypowiedź klubu, z której wynika że Ochalik samowolnie wydał oświadczenie.
Jeśli tak, to jest to całkowicie dyskwalifikujące zachowanie i podstawa nawet do skarżenia w sądzie za działalność na niekorzyść spółki. A już na pewno do zwolnienia dyscyplinarnego. Wolę jednak poczekać na oświadczenie drugiej strony, zanim uznam że faktycznie sprawy się mają tak, jak opisał to klub (Zarząd) w swoim oświadczeniu. Niezależnie od tego, kto ma rację cała sprawa ośmiesza nasz klub. To są większe jaja od rzecznika Jurczyńskiego, który dementował sam swoje wypowiedzi. Ładnie to świadczy o profesjonaliźmie w zarządzaniu klubem. A miało być inaczej... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z bardzo wiarygodnego żródła wiem , że treść oswiadczenia przed publikacją była konsultowana z przezesem Wilczkiem oraz RN , nawet jeden z członków RN nanosił na owy dokument poprawki.
Jedynym który nie był poinformowany o tresci oswiadczenia był Cupiał , zrobiła sie afera i trzeba było kogoś zwolnić , wiec zwolniono rzecznika i szefa marketinu . Wiem że zwolnione osoby podadzą Wisłę do Sadu Pracy . Dziekuję za uwagę i zycze RN powodzenia w dalszym zarzadzaniu klubem , ciekaw jestem kogo nastepnego zwolnicie aby chronic swoje tyłki . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z tego samego powodu z jakiego o pewnych sprawach, również dopiero po opuszczeniu Wisły, mówią inni jej byli pracownicy vide nasz ulubieniec Tomasz Dawidowski po debiucie w Lechii.
![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Ale wytłumaczcie mi, dlaczego Ci ludzie byli niewygodni
Taki klub jak Wisła nie może funkcjonować bez rzecznika i bez marketingu, więc na ich miejsce przyjdą nowi. Jaki zysk |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Też osobiście nie wierzę w to by taki List poszedł bez wiedzy "góry". Zwłaszcza, że w klubie takim jak Wisła pracownicy się pilnują (jak się to mówi).
Niektórzy tu twierdzą, że RN i Zarząd akceptował ten list. Ja nie będę z taką stanowczością o tym mówił ale z informacji jakie docierają tak właśnie było. Kominek ludzie Ci mogli być niewygodni bo dobrze współpracowali z kibicami. To może być jeden z powodów. Aczkolwiek nie wykluczam innego ktory był głownym powodem. Dla mnie ta sytuacja to nic innego jak wykorzystanie sytuacji.
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.11.2009 o godz. 17:59.
![]() Cytat:
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
PvD napisał Cytat:
Tak a klubowi najbardziej zależy żeby zepsuć dobre stosunki z kibicami po wtedy klub bardzo zyskuje Poczekajmy i nie frujmy łatwych wyroków.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.11.2009 o godz. 18:01.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|