The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 00:08
Watts napisał(a):Wyświetl post

Pomimo że ze względu na brak jakichkolwiek informacji (w tym i obecności Moretto na zdjęciach z treningu) mogących potwierdzić wiarygodność rewelacji podawanych przez pana Białońskiego te doniesienia mogą się okazać bzdurą wyssaną z palca, to jednak gdyby transfer doszedł do skutku byłby to świetny ruch.

Oby nie byly to bzdury, choc tak naprawde przejrzalem mase stron i tylko tam jest o tymze bramkarzu.
Sam mialem dzis wybrac sie na trening, ale nie dostalem odpowiedzi o ktorej on jest a zdjec z dzisiejszego treningu tez nie widzialem.
Wszystko pewnie okaze sie jutro czy to prawda czy po prostu zwykla plotka.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.11.2009, 00:08
brrrr, oby to nie była prawda
..
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 11.11.2009, 00:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A co słychać u wielkich skautów. Tyle czasu minęło, a tu cicho sza. Gdzie teraz wojażują ? Po Antarktydzie ? Jaki jest plon ich "ciężkiej" pracy?
Napewno jesli nawet znajda tychze zawodnikow to nie pojdzie to w media, a w ciagu ostatnich dwoch dni mamy dwie wiadomosci co do testow, tzn. oficjalnie tylko o juniorze z Bergen, a moze takze jutro dowiemy sie o bramkarzu.
Druga sprawa - ciekawy jestem jaki maja okreslony budzet na ewentualne nabytki, bo to chyba kluczowa kwestia.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2009, 00:47
Hmmm... coś się zaczęło dziać w sprawie transferów bo 2 informacje o ewentualnych 2 nowych zawodnikach w 1 dniu to chyba nie przypadek. Szkoda tylko że po pierwsze jest już trochę po okienku. Po drugie mogą to być tak jak już ktoś napisał tylko bzdury wyssane z palca
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2009, 00:50
wiadomo tylko oficjalnie , że w sobotę testujemy tego 20 latka z Norwegi
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.11.2009, 01:25
Przyjedzie Jacuś, powie: "Wyp....dalaj!" i się skończy rumakowanie.

Takie rzeczy jak umiejętności nie będą miały najmniejszego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 11.11.2009 o godz. 01:28.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.11.2009, 09:38
Watts napisał(a):Wyświetl post
Moretto to piłkarz dosyć znany (przynajmniej mnie), bronił w dwóch zachodnich dobrych klubach i w dodatku w Lidze Mistrzów. Jeśli mnie pamięć nie myli, to żaden z bramkarzy którzy kiedykolwiek mieli okazję grać w polskiej lidze nie może się poszczycić podobnym doświadczeniem (jedyne nazwisko które przychodzi mi na myśl to Angelo Hugues, ale jego okresy w Monako i Lyonie to epizody w pełnym tego słowa znaczeniu).
Maciej Szczęsny zagrał chyba więcej w lidze mistrzów
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.11.2009, 09:57
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Maciej Szczęsny zagrał chyba więcej w lidze mistrzów
I więcej bronił i więcej osiągnął. Pozostaje jeszcze pytanie, jak taki Portugalczyk zaadoptuje się w polskich warunkach. Jedno o nim można powiedzieć z całą pewnością. Ma już swój własny fajny filmik na you tubie
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.11.2009, 10:52
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... coś się zaczęło dziać w sprawie transferów bo 2 informacje o ewentualnych 2 nowych zawodnikach w 1 dniu to chyba nie przypadek. Szkoda tylko że po pierwsze jest już trochę po okienku. Po drugie mogą to być tak jak już ktoś napisał tylko bzdury wyssane z palca
Może to również być zasłona dymna przed innymi transferami Zawsze jest tak, że jeśli transfer ma się udać brukowce typu Fuckt,PS,Wybiórcza,SE nie mogą o tym wiedzieć.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2009, 11:59
http://www.youtube.com/watch?v=NhJXmnaVYd4

Myslę że z Barcą zagrał lepiej niż Pawełek.
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Stary 11.11.2009, 12:04
Z tym Moratim to mnie zastanawia że na stronie oficjalnej Wisły Kraków nie ma informacji że on trenował we wtorek. Chyba powinno być takie info, chociaż o tym Norwegu też nie ma żadnej zmianki....
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2009, 12:11
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=NhJXmnaVYd4

Myslę że z Barcą zagrał lepiej niż Pawełek.
Pamiętam ten mecz tak sie zastanawiałem jakim cudem mógł do nas przyjść tak dobry bramkarz wtedy zatrzymywał wszystko ciekawe w jakiej formie może być pamiętam tez ze głośno wtedy było o jego "charakterze" ze bardzo trudny zawodnik ale umiejętności ma BARDZO duże
a tak off top FORZA ALCORCON! :]
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 11.11.2009, 12:21
Biorąc pod uwagę że Pawełek odniósł kontuzje kostki na treningu to nowy bramkarz by się przydał
ale na razie trzeba poczekać czy info o Moretto się potwierdzi
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2009, 12:30
Ja się bardzo cieszę. Bramkarz w miarę znany, na pewno byłby że tak powiem "zachętą" dla lepszych graczy zagranicznych na przyszłość, a sam wydaje się być całkiem niezły. Pożyjemy zobaczymy, ja jestem za.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 11.11.2009, 12:30
Aha luzz spoko, to idealny bramkarz na suchą murawe ( podobno na mokrej sobie nie radził...) dajmy sobie spokój z tym bramkarzem.... Pamiętam go doskonale z występów w Benfice Lisbona... babol za babolem... taki brazylijski Pawełek...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 11.11.2009, 13:09
Czas pokaże na ile te rewelacje są prawdziwe. Jednak jaki to problem zaproponować mu roczny kontrakt, a Cebanu wypożyczyć?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.11.2009, 13:36
Wszystko zależy od tego w jakiej obecnie formie się znajduje. Co do jego błędów to nie zgodzę się że popełniał "babol za babolem" , owszem miał kilka złych interwencji ale dobrych miał znacznie więcej, zresztą takim bramkarzom jak Cech czy Dida również zdarzają się spore błędy. Ja jestem za dlatego że jest to przede wszystkim doświadczony bramkarz i byłby świetnym rezerwowym bramkarzem, bo Cebanu jest za mało doświadczony i jak przychodzi mu zagrać w ważnym meczu wykazuje sporą nerwowość. Mam tez wątpliwości co do Pawełka, owszem tą rundę ma dobrą ale w meczu z Legią znów przytrafił się mu błąd po którym straciliśmy bramkę . Byłbym za tym żeby wymienić naszych dwóch bramkarzy. Cebanu można wypożyczyć bo ma potencjał.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.11.2009, 13:42
Ale ludzie o czym wy wogóle mówicie. Tylko na jednym serwisie napisali że TRENUJE z nami. I to na INTERII!!! A wy się już zastanawiacie jak się zaaklimatyzuje
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2009, 14:18
Niech chociaż tą wzmiankę potwierdzi któryś z wiślackich serwisów,wtedy można wysuwac dopiero jakies daleko-idące wnioski. Jak dla mnie Moretto powinien byc strzalem w dziesiątke. W sumie to Wisle od zaraz potrzeba klasowego zmiennika dla Pawełka (tak nawiasem, nie wiem czy czytaliscie ;p http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Kt...wiadomosc.html) i Moretto wydaje sie takim byc. Jesli potwierdzi klase z jutubowskich filmikow to mozna chlopa brac
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 11.11.2009, 14:30
No i mamy potwierdzenie Moreno przez wislacki serwis Oby to była prawda, w lepszych ligach bramkarze graja pod większą presją niz u nas. Może akurat się sprawdzi, a bramkarz w wieku 31 lat moze pograc jeszcze ze 4-5 lat na swoim najwyzszym poziomie
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2009, 14:36
na pewno jest u nas na testach , to już oficjalna wiadomość
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2009, 14:37
Moretto na pewno byłby ciekawym i potrzebnym wyborem. Pawełek nie dość, że jest niepewny, regularnie puszcza głupie gole, to jeszcze dość często łapie kontuzje.

Owszem, Morretto nie jest ideałem, ale ideałów nie ma nawet w Serie A.
Tak, też z pewnością puścił w karierze niejednego "babola", ale po pierwsze nie ma na świecie bramkarza, który nigdy ich nie puścił, a po drugie na tych, którym zdarza się to najwyżej parę razy w karierze nas nie stać.
Tak, długo nie grał, co świadczy o kryzysie - ale na dobrych bramkarzy, którzy nie są w kryzysie Wisły też nie stać, a i oni nie myślą o polskiej lidze.

Stąd, jeśli tylko znalazłyby się pieniądze, jestem za daniem Morettiemu szansy. Nie wierzę, że nawet nie grając przez pół roku, będzie słabszy od Cebanu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 11.11.2009, 14:45
oficjalna nie potwierdziła tego faktu, więc wstrzymajmy sie z tym... jak dla mnie to on nie powinien zostać zakontraktowany, ale to tylko moja opinia, a to dlatego, że bardzo interesuję się ligą portugalską i nie raz ogladałem go w tv nawet jak grał w Setubal... tam zgadzam się był gwiazdą, ale po przyjściu do Benfici spuścił z tonu i to gruubo (mnóstwo baboli, a takiego babola już mamy w postaci Mariusza), nie podniecałbym się faktem, że grał na zachodzie i ma fantastyczne doświadczenie jak to niektórzy piszą, zwracam jedynie uwagę na to, że on na poważnie grał jakiś rok temu, co z tego, że jest lepszy od Cebanu? nam potrzeba bramkarza o pare klas przewyższającego serba i o klase albo dwie przynajmniej naszego asa Pawełka...

P.S myślicie, że dlaczego nie zagrzał na dłużej miejsca w Atenach? odpowiedzcie sobie sami...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.11.2009, 14:59
Z jednej strony cieszę się, że chcemy wzmocnić rywalizację na pozycji bramkarza ale niekoniecznie widzę w osobie Brazylijczyka na dzień dzisiejszy lepszego bramkarza od Mariusza Pawełka - pomijając już fakt pozostawiania od pół roku bez klubu tego zawodnika, czy będzie on lekiem na całe zło naszej drużyny. Nie widzę, większy różnic w umiejętnościach Mariusza i Moretto zwłaszcza, gdy ktoś uważnie śledził rozgrywki ligi portugalskiej - nie przymierzając popełniają podobne błędy, niemniej Pawełek jest bramkarzem w tej chwili zwyczajnie lepszym. Nie rozumiem jednego, gdyby rzeczywiście Mariusz popełniał błędy co mecz, przegrywał nam ligowe spotkania rozumiałbym, że należy go wymienić - tyle że zawodnicy lepsi od niego kosztują krocie, a za darmo dobrego bramkarza jest znaleźć tak samo ciężko jak np. lewego obrońcę.
Naszym problemem w każdym meczu jest skuteczność, słabość całej linii pomocy i ataku - pozyskanie nawet bardzo dobrego bramkarza (na dzień dzisiejszy niemożliwe) i tak nie przełoży się na naszą grę w polu - to chyba dla wszystkim musi być jasne.
Od momentu odejścia jedynych klasowych skrzydłowych tj. Uche, Błaszczykowskiego i Kosowskiego Wisła przestała grać ładny dla oka skuteczny futbol - nie mamy również klasowego środkowego pomocnika, ani napastnika i to są podstawowe bolączki naszej drużyny. Nasi gracze nie prezentują z małymi wyjątkami nawet średniego poziomu europejskiego - toteż trudno oczekiwać od nich ładnej i skutecznej gry a także odpowiednich wyników na arenie międzynarodowej. Jeżeli do tego dodać miernotę polskiej myśli szkoleniowej - który trener w ostatnich latach wyjechał z Polski trenować jakiś zespół... to na takich fundamentach nie da się zbudować silnej drużyny. Gdy słucham trenera Skorżę mówiącego o budowie drużyny w ciągu najbliższych 8 lat to mam jedno zasadnicze pytanie na kim chce to budować - Łobodzińskim, Diazie, Jopie. Nie lubię bardzo gdy z kibiców bez względu jakiej drużyny robi się idiotów mających jedynie wpłacać do kasy klubowej za bilety i souveniry. Kolejna sprawa jak chcemy wprowadzać do zespołu młodych zawodników, skoro młodzi adepci futbolu nie mają gdzie trenować a szkoleniem młodych ludzi w Polsce zajmują się amatorzy.
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 11.11.2009 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.11.2009, 15:16
Szkoda mi Cupiała. Niestety klubem żądza dyletanci, poczawszy od rady nadzorczej na scoutach skończywszy. Jak można brać w takim momencie Moretto. Czy oni na łeb upadli ?
Jedyna nadzieja w Kazimierskim, ilu to on już odesłał po testach ? 15 ? 20 ? Oby ten skończył podobnie.

No jest jeszcze jedna : Na bramkarzach to ja sie nie znam Ale skonfrontowałem moją opinie ze znajomym z Portugalii i o dziwo ma podobne zdanie.

ps. Czy naprawdę scouting polskich klubów musi się ograniczać do tego, że nie moga nikogo wypatrzeć. A jak już wypatrzą to największą możliwą łamagę ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.11.2009 o godz. 15:33.
..
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 11.11.2009, 15:17
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/testy_testy/
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.11.2009, 16:06
Po zdjęciach widać że brazylijczyk nie jest zaskoczony takimi warunkami do gry.

Pytanie, kto mu rzuca piłki i z nim odpowiednio trenuje, by potem przekazać info na temat umiejętności Skorży? No chyba nie Cebanu...
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 11.11.2009, 16:34
Trzeba po prostu wybrac sie na trening i zobaczyc
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.11.2009, 16:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Szkoda mi Cupiała. Niestety klubem żądza dyletanci, poczawszy od rady nadzorczej na scoutach skończywszy. Jak można brać w takim momencie Moretto. Czy oni na łeb upadli ?
Jedyna nadzieja w Kazimierskim, ilu to on już odesłał po testach ? 15 ? 20 ? Oby ten skończył podobnie.

a ile taki Moretto może kosztować i jaki kontrakt dostać 100-150 tys euro ?
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.11.2009, 16:43
Ja bym Moretto brał w ciemno, gorszy od Pawełka nie będzie. 31 lat z takim bagażem doświadczenia.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów