The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2009, 20:41
Planowany jest jakiś bar lub restauracja na nowym stadionie? Gdyby ktoś miał pod ręką cały ten dokładny plan stadionu to bardzo bym prosił o linka, wiem, że był podawany x stron wstecz, ale oszczędzilibyście mi szukania.

Najważniejsze to żeby stadion był żywy także w dni nie meczowe, dobry bar/restauracja, dobry sklep, muzeum. Tak jak napisał kolega Oldpara, super by było jakby zostały wykupione sky boxy.

Mam takie pytania odnośnie hali w Czyżynach. Są już znane jakieś konkretne daty rozpoczęcia / zakończenia tej inwestycji? Są jakieś projekty w ogóle. Gdzie mogę się dowiedzieć czegoś więcej o tej hali?
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.11.2009, 20:57
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Planowany jest jakiś bar lub restauracja na nowym stadionie? Gdyby ktoś miał pod ręką cały ten dokładny plan stadionu to bardzo bym prosił o linka, wiem, że był podawany x stron wstecz, ale oszczędzilibyście mi szukania.

Najważniejsze to żeby stadion był żywy także w dni nie meczowe, dobry bar/restauracja, dobry sklep, muzeum. Tak jak napisał kolega Oldpara, super by było jakby zostały wykupione sky boxy.
Już się nawet zastanawialiśmy czy lepszy będzie McD's czy Burger King Wybór będzie należał do operatora. Z tego co pamiętam, to ma też być prawdziwa restauracja, nie tylko fast food.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.11.2009, 21:44
Jesli mogę cos dodać od siebie to super by było gdyby na nowym stadionie wprowadzic cos takiego że wyrabiasz sobie specjalną kartę na którą nabijają Ci kase(cos takiego jak karta bankowa) i tylko nią możesz płacic za wszystkie usługi na stadionie. Dzieki takiej karcie nie ma wydawania pieniedzy liczenia itd. a przez to nie czeba stać w kolejce pół godziny
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.11.2009, 22:23
rav napisał:
Cytat:
Wciąż uważa ona nasze forum za niebezpieczne, tzn. "poczuła się niebezpiecznie" po wpisie radnego Olszówki połączonego z doniesieniami medialnymi na temat kibiców. Postraszyła, że idzie z tym do prokuratora, który miałby ocenić jak bardzo poczuła się niebezpiecznie. Życzę szczęścia, jeśli pójdzie, to chętnie poinformuję prokuratora, że radna Jantos tak bardzo czuła się niebezpiecznie, że wolała o swoim strachu opowiadać na mównicy w radzie miasta czy rozdmuchiwać aferę w Gazecie Krakowskiej zamiast... zwrócić się do nas z prośbą o usunięcie wpisu rzekomo jej zagrażającego )))
Niebezpiecznie to powinien czuć się każdy mieszkaniec Krakowa, gdy sobie uświadomi, że los jego miasta jest w rękach baby, której miejsce jest w Kole Gospodyń Wiejskich, a nie w Radzie Miasta.
Czytam cytaty jej wypowiedzi i widzę, że wydaje się jej chyba, że startuje w konkursie na najgłupszą wypowiedź i chce go wygrać. Przerażające, że takie indywidum decyduje o naszych, podatników pieniądzach.
P.S. Celem uspokojenia znerwicowanej radnej proponuje zrobić zrzutkę i kupić jej jakieś uspakajające ziółka (najlepiej przeczyszczające).
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.11.2009, 22:31
Witam jestem tutaj nowy, ale od dawna śledze Wasze posty
Co do tych specjalnych kart to świetny pomysł mam takie pytanko nie wiecie jaki będzie wzór krzesełek na trybunie wschodniej: czy to będą któreś z tych, które wyróżniono w konkursie? a jak wygląda sprawa zachodniej tam też będzie wzór czy zostanie tak jak na E?
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 10.11.2009, 22:40
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A'propos operatora stadionu, i kwoty 4,5 mln rocznie: z tego co słyszałem/widziałem na tym forum, na Legii sky boxy - czyli ekskluzywne loże dla biznesmenów, będą kosztowały ok 100 tys za sezon. Gdyby zastosować tą samą cenę u nas (choć oczywiście to trudne - mimo, że Wisła medialnie jest lepsza, to jednak Kraków biznesowo to nie Warszawa..) to z samych sky-boxów roczny przychód wyniosłby ok 3,3 mln złotych.
Do tego restauracje i kafejki z wejściem do strony np. parku Jordana, sklepy sportowe itp.. Całkiem fajne rzeczy tam moga być, i całkiem dużo ludzi tam będzie się kręcić nie tylko dni meczowe.

Nienajgorzej chyba być tym operatorem stadionu.... nie wiem o co przepychanki, chyba, żeby wykroić jak największy kawałek tortu i zrobić jak najlepszy interes....
Dużo pomieszczeń pod trybunami, dobre zaplecze itd. to atut stadionu przy Reymonta, ale pod warunkiem że odpowiednio się to wykorzysta i zagospodaruje. Stadion który położony jest w środku miasta, w dodatku na terenach rekreacyjnych - sąsiaduje przecież z Błoniami i parkiem im. H. Jordana czyli z jednymi z najbardziej lubianych przez mieszkańców Krakowa miejscami spędzania wolnego czasu nie trudno jest wypromować i uczynić atrakcyjnym także poza meczami. Trzeba tylko tym profesjonalnie i sprawnie zarządzać, atrakcyjnie powykańczać wnętrza, zrobić dobre klubowe muzeum, sklep z prawdziwego zdarzenia na poziomie rodem z najlepszych klubów europejskich, restauracje, bary, sklepiki sportowe itd. - jednym słowem coś co będzie robić na ludziach wrażenie i sprawiać że jak popatrzą na ten stadion to ich pierwsza myśl będzie oscylowała wokół czegoś mniej więcej takiego: "to jest klub z klasą, solidny stadion - dobry klub" itp., bez względu jaka jest wiedza o Wiśle czy ogólnie o sporcie danego delikwenta, który znajdzie się w pobliżu R 22.

Obawiam się jednak, że nawet jak już kiedyś skończą stricte sportową część naszego stadionu, to poza tym latami szereg pomieszczeń i znaczna część zaplecza obiektu będzie pozostawała nie ukończona i nie zagospodarowana. Możemy też żałować i to bardzo tego, że nie powstaną wokół naszego stadionu parkingi podziemne. To jest chore żeby przy stadionie na 30 tys. miejsc (nawet mimo tego, że w tym przypadku jest on usytuowany w centrum miasta i można do niego dojechać miejską komunikacją) nie było parkingów z prawdziwego zdarzenia... Na wszystkich nowo budowanych stadionach na świecie nie zapomina się o parkingach, a u nas oczywiście z ich budowy zrezygnowano (wiem, że teoretycznie mają być, ale w praktyce długo, a może wcale ich nie uświadczymy). Tak jak w którymś z wcześniejszych postów powiedział rav - to, że nie będzie parkingów wpłynie na to że inwestorzy niezbyt chętnie zakręcą się wokół naszego stadionu. W tym miejscu w zasadzie chciałem zadać pytanie p. Dariuszowi Olszówce. Interesuję się wszelikimi aspektami związanymi z budową stadionu Wisły i jestem z informacjami na ten temat na bieżąco. Jednak chciałem spytać o to jakie tak naprawdę są szanse na to, że na R 22 powstaną kiedykolwiek podziemne parkingi, takie jak były planowane? O inwesterów jak wiadomo trudno i ciężko się spodziewać żeby coś z tego wyszło, więc czy są inne drogi do powstania tych parkingów, bez których nasz stadion nie będzie w stanie prawidłowo funkcjonować.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 11.11.2009, 01:20
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Bronowianin: http://dt.bip.krakow.pl/interpelacje...08-03-26_1.PDF
parkingi podziemne to powazny problem. powinny byc przy stadionie bo to najlepsze rozwiazanie. niestety nikt sie nie zglosil do przetargu przy stadionie poniewaz byla argumentacja ze zbyt mala powierzchnia zeby sie oplacalo. dlatego zaproponowalem blonia. duza powierzchnia na kilka tys. miejsc. parking taki obslugiwalby stadion Wisły i Cracovii oraz centrum miasta. wiem ze to zabytek (laka w srodku miasta) ale parking mial byc pod ziemia co w obecnej technologii nie stanowi problemu. gora miala zostac bez zmian. przeciez bardziej niszcza blonia koncerty na gorze niz parking pod. niestety konserwator jest przeciw. to byloby najlepsze rozwiazanie. teraz miasto planuje parking podziemny przy muzeum narodowym dla centrum. jeszcze mniejsza powierzchnia i musi byc kilka poziomow w dol co podnosi koszty, a tak bylby jeden poziom na wiekszej przestrzeni. nie wyobrazam sobie stadionu bez parkingu. zwlaszcza ze na Wiśle jest troche miejsca (miedzy kasami a trybunami) a Cracovia nie ma zadnej infrastruktury na ten cel. jednak niestety w Krakowie rzadzi konserwator, ktory chcialby miec wszystko w ksztalcie lajkonika w trampkach... ;-)
Dziękuję serdecznie za odpowiedź na mojego posta z pytaniem.

Brak parkingów przy naszym stadionie, w bezpośrednim jego sąsiedztwie to ogromny problem - takie parkingi powinny być integralną częścią obiektu. Jeśli nie powstaną to nie wyobrażam sobie po prostu prawidłowego funkcjonowania stadionu. Wokół stadionu Wisły jest sporo miejsca (co swoją drogą jest ewenementem biorąc pod uwagę to, że obiekt położony jest tak blisko centrum - jakiś czas temu wspominałem o tym jak wielkim plusem jest taka sytuacja, w której na terenach Wisły położonych w sercu miasta jest mnóstwo miejsca, praktycznie na wszystko) i z powodzeniem można by zmieścić parkingi, choćby w miejscu ich pierwotnie planowanej lokalizacji czyli na tyłach trybun południowej i północnej.

Co do pomysłu zlokalizowania parkingu podziemnego mogącego obsługiwać m. in. stadion Wisły pod powierzchnią Błoń to jest to świetna koncepcja. Nie trzeba zbyt wiele myśleć, żeby zorientować się że byłoby to tak jak Pan wspomniał rozwiązanie tańsze od innych lokalizacji i mniej kłopotliwe w budowie (wyłączenie na okres budowy fragmentu Błoń to nie problem dla normalnych ludzi). Jednak to jest Kraków... I trzeba to powiedzieć głośno: nie pierwszy raz szkodliwa działalność konserwatora zabytków uwstecznia nasze miasto. Pozostawmy to więc bez komentarza, bo zaraz miejski konserwator zabytków pójdzie do redakcji gazety i powie że jest na tym forum szykanowany...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.11.2009, 08:32
Nie da się ukryć że konserwator nieźle konserwuje nasz Kraków...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.11.2009, 10:38
Z reguły jestem przeciwnikiem ruszania błonii, ale kurde, parking podziemny, zakladając że górę zostawiamy taką jaka jest, to by było coś! Obsługiwałby oba stadiony, muzeum narodowe, mógłby być jednym wielkim parkingiem w centrum miasta (do rynku przecież rzut beretem). Oprócz tego wreszcie "sensowne" byłyby tramwaje do Cichego, przestałyby wozić powietrze, bo części ludzi (np turystów) może niekoniecznie chciałoby się dylać na piechotę. Tak, to by był naprawdę strzał w "10".

Konserwator naprawdę mi działa na nerwy. JAKAKOLWIEK inwestycja w Krakowie, zawsze powraca jak bumerang temat konserwatora. Ja nie wiem, czy ten facet chce zrobić z Krakowa miasto z dyliżansami i jazdą na oklep czy co? Czy nie widzą, że miasto zabytkowe, historyczne TEŻ się musi rozwijać, bo nie ma gdzie parkować, kamienice się sypią i nie ma w ogóle infrastruktury sportowej? Czemu w innych miastach (przykładów dziesiątki, Bruksela, Wiedeń, Paryż) potrafią pogodzić stare, historyczne, z nowoczesnym, z obecnymi potrzebami miasta? Tylko w Krakowie nie ...

Kibli wokół plant nie ma, "bo nie", szkieletora zamiast się pozbyć, pozwolić inwestorowi na skończenie tego rozdziału, "nie" bo "za wysoki", porzadny, nowoczesny, duzy, podziemny (!!!) parking w centrum miasta, "nie" bo lepiej wysrac pieniadze na kilka innych (przy AR; przy Cracovii ...). Masakra.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 11.11.2009 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2009, 10:41
A ja mam takie pytanie. Czy planowana przebudowa ulicy Reymonta (i 3-go Maja chyba też) również poszła w odstawkę w związku z odstąpieniem od realizacji parkingów? Jeśli nie to na jakim etapie ona jest (oczywiście wiem, że na etapie "papierkowym") tzn. kiedy można się spodziewać rozpoczęcia przebudowy?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.11.2009, 10:49
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Z reguły jestem przeciwnikiem ruszania błonii, ale kurde, parking podziemny, zakladając że górę zostawiamy taką jaka jest, to by było coś! Obsługiwałby oba stadiony, muzeum narodowe, mógłby być jednym wielkim parkingiem w centrum miasta (do rynku przecież rzut beretem). Oprócz tego wreszcie "sensowne" byłyby tramwaje do Cichego, przestałyby wozić powietrze, bo części ludzi (np turystów) może niekoniecznie chciałoby się dylać na piechotę. Tak, to by był naprawdę strzał w "10".
Problem w tym, ze jesli byłby to duzy parking jednopoziomowy potrzebowalby mnóstwo odciągów spalin, które byłyby na powierzchni. Chyba że się nie znam i jest inaczej.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 11.11.2009, 10:53
Ja się nie znam, więc się nie wypowiadam, ale uważam że i ten problem dałoby się rozwiązać.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 11.11.2009, 11:03
na ile samochodów był planowany podziemny pod stadionem
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.11.2009, 12:57
Parking od strony al. 3 Maja - 571 miejsc, parking od strony ul. Reymonta - 495 miejsc. Razem 1066.
www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=20897

Przy okazji - policzyłem sobie z grubsza ilość pomieszczeń biurowych i konferencyjnych pod trybuną wschodnią wraz z narożnikami. Wychodzi 3000 m2. Klub z tego nie będzie korzystał, wszystkie biura klubowe będą pod trybuną zachodnią. Nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby to wynająć na pomieszczenia dla firm. Przy cenie najmu 40 zł / m2 (najem powierzchni biurowej klasy A kosztuje 50 zł) i obłożeniu 80% wychodzi 1,152 mln do kasy klubu. To pokrywa ćwierć, a nawet więcej, przy wyższym obłożeniu, kosztów wynajmu stadionu.

Czy obłożenie 80% jest realne? Jeśli do tych pomieszczeń łatwo się dostać (winda), zapewni się parkingi dla najemców (jest mnóstwo miejsca) i nie są to ciemne klitki, to biorąc pod uwagę lokalizację stadionu i unikalność miejsca to powinno zejść na pniu!
Ostatnio edytowane przez rav : 11.11.2009 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.11.2009, 15:08
rav napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszej rozmowie telefonicznej z radną Jantos nie przewiduję jej wędrówki do listy białej.(...)
Radna Jantos coraz bardziej mnie przeraża. Zaczynam sie autentycznie bać takiej władzy i czuję się zaszczuty tym przeżartym ignorancją sposobem myślenia niegodnym XXI wieku prezentowanym przez tą Panią.

Nie ma nic gorszego niż radny, czy pseudoeokonomista, który chce "oszczędzać"poprzez nawarstwianie nowych, niepotrzebnych wydatków i strat (referenda, odszkodowania itd). Kto ją uczył ekonomi Lepper, czy może Castro? Bo to "ekonomistka", gotowa zmarnować wielomilionowe inwestycje, zatrzymać Kraków w rozwoju, doprowadzić do skandalu i niewyobrażalnych strat finansowych i innych w imię jakichś chorych ambicji, narcystycznych przekonań i poprzez zwykłą ignorancje.

Ona jedynie naraża Kraków na nowe, dalsze wydatki i wyrzucanie w błoto nie tylko tego, co już się zainwestowało. Zapewne nawet przez moment nie zadała sobie trudu obliczyć, ile kosztowałoby budżet, którego tak rzekomo strzeże, zaprzestanie budowy, referenda, procesy i rozpoczęcie wypłat odszkodowań. I co by to miastu dało? Co miasto wówczas zyskałoby?

Ona pokazuje, ze nie wie o czym mówi, nie zdaje sobie sprawy z implikacji i konsekwencji działań, za jakimi optuje, nie rozumie tego, co się jej tłumaczy - najwyraźniej nie jest zdolna do długofalowego myślenia, jest jak psychopata, któremu włożono do ręki karabin maszynowy.

Gdyby to jej myślenie wygrało, nie byłoby ani stadionu, ani włożonych już w obiekt milionów, ani zaoszczędzenia kolejnych. Nie byłoby nic, tylko rozgrzebany plac budowy i jeden wielki wstyd na całą Polskę. Ta Pani jest gotowa jedynie do zafundowania wszystkim gigantycznej kompromitacji i porażki: Krakowowi, kibicom, mieszkańcom, klubowi, samorządowcom, wszystkim. Dramat.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.11.2009 o godz. 17:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 11.11.2009, 16:38
Coś czuje że już sprawa jest na policji, także macie przekichane Radna Jantos znowu poczuła się zaszczuta falą krytyki jaka spływa na nią na tym, jakże niebezpiecznym, Wiślackim forum.

*A to jej zachowanie tylko potwierdza to, o czym mówił radny Olszówka.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2009, 17:17
rav napisał(a):Wyświetl post

Przy okazji - policzyłem sobie z grubsza ilość pomieszczeń biurowych i konferencyjnych pod trybuną wschodnią wraz z narożnikami. Wychodzi 3000 m2. Klub z tego nie będzie korzystał, wszystkie biura klubowe będą pod trybuną zachodnią. Nie wiem co stoi na przeszkodzie, żeby to wynająć na pomieszczenia dla firm. Przy cenie najmu 40 zł / m2 (najem powierzchni biurowej klasy A kosztuje 50 zł) i obłożeniu 80% wychodzi 1,152 mln do kasy klubu. To pokrywa ćwierć, a nawet więcej, przy wyższym obłożeniu, kosztów wynajmu stadionu.

Czy obłożenie 80% jest realne? Jeśli do tych pomieszczeń łatwo się dostać (winda), zapewni się parkingi dla najemców (jest mnóstwo miejsca) i nie są to ciemne klitki, to biorąc pod uwagę lokalizację stadionu i unikalność miejsca to powinno zejść na pniu!
Widzisz o to właśnie mi chodzi że jest to podejście dla mnie całkowicie abstrakcyjne ze strony SSA.

Dla mnie grają na zwłokę aby zbić cenę. I bardzo mi się takie zachowanie nie podoba, są możliwości zarobienia na stadionie ale chcą wyrwać jeszcze więcej. Podejście my nie budujemy wynjmijcie nam za pol darmo i bedziemy sobie kosic kase do prywatnej kieszeni ze stadionu postawionego przez miasto...

Przecież ten stadion to maszynka do robienia kasy:
skyboxy
35tys miejsc
powierzchnie biurowe
powierzchnie pod gastronomie
powierzchnie pod obsluge kibica
powierzchnie handlowe
powierzchnia pod muzeum

I co SSA wyrwie stadion za 4,5 mln na rok przyjedzie Real albo Barcelona i wywala bilety najtansze po 150 zł.

Jak dla mnie jak chcą brać wszystko niech płacą tyle ile powinni czyli te 3%, chcą mieć same cele sportowe to pomniejszyć im kwotę po jakiś wyliczeniach, i szukać opertora na reszte rzeczy. Skończyć z płaczami bo poprostu nie przystoi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 11.11.2009, 21:05
tylko ile razy przyjeżdża taka barca? z takim piastem będzie 15k ludzi i właśnie takich meczów mamy najwiecej a teraz na drodze do lm nie bedzie krezusów i musimy awansować żeby zbierać żniwo na biletach z barca milanem itd a jak się nie uda to klub musi zbierać kase w lidze gdzie bilety tańsze a te 4.5 trzeba co rok płacić
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 11.11.2009, 21:10
i właśnie dlatego trzeba maksymalnie poszerzyć marketing promować klub ile się da aby można było zapełnić stadion nawet gdy gramy z "płotkami" i dla mnie pomysł z siłownią, spa, restauracja itp jest również bardzo trafną
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.11.2009, 21:35
Korbit napisał(a):Wyświetl post
tylko ile razy przyjeżdża taka barca? z takim piastem będzie 15k ludzi i właśnie takich meczów mamy najwiecej a teraz na drodze do lm nie bedzie krezusów i musimy awansować żeby zbierać żniwo na biletach z barca milanem itd a jak się nie uda to klub musi zbierać kase w lidze gdzie bilety tańsze a te 4.5 trzeba co rok płacić
A ciebie czy mnie ktoś spyta czy masz za co czynsz zapłacić a mieszkasz w 200 metrowym aprtamencie?

To jest zadanie dla klubu aby ta LM lub grupa w LE była co rok. Niestety to nie jest tak że dostajesz wielki stadion i jak ci się uda to spoko zarobisz a jak nie to też spoko nic sie nie dzieje bedziesz gral za darmo. Ten stadion powinnien wymuc zwiększenie klasy sportowej całego klubu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2009, 22:31
MatMario napisał(a):Wyświetl post
(...)tyle ile powinni czyli te 3%, (...)
MatMario napisał(a):Wyświetl post
(...) Ten stadion powinnien wymuc zwiększenie klasy sportowej całego klubu.
Te dwa stwierdzenia się ze sobą kłócą.

Nie 3 tylko 1.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.11.2009, 22:53
1% nie może objąć całości stadionu, 3% będzie odnosiło się do części,polecam ustawe o gospodarce nieruchomościami... Dokadnie art 72
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2009, 23:00
Zysk z najmu powierzchni komercyjnej idzie na działalność sportową. Wisła wynajmuje cały stadion pod działalność sportową.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2009, 23:13
Obtułowicz ciągle nie uzupełnił projektu stadionu Wisły. Miasto szuka innego biura.

http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.11.2009, 23:39
Jeśli tak to tym bardziej brak mi słów na zachowanie SSA...
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.11.2009, 09:38
nie mogę patrzeć na tego Obtułowicza jeżele stadion nie zostanie oddany w terminie to będzie tylko i wyłącznie jego wina oprócz tych kar nałożonych przez miasto klub a może kibice powinni mu pokazać w dobitnym tego słowa znaczeniu co o nim myślą
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Stary 12.11.2009, 09:39
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22181 Kolejny termin przedstawiony Oblutowiczowi uplywa jutro - 13 listopada.

email do gnoja: [email protected]

cisniemy !!!!
Ostatnio edytowane przez crapmaster : 12.11.2009 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.11.2009, 09:46
do crapmaster:
on Nas olewa na całej linii jak dla mnie jest skończony i tu nawet groźby nie pomogą staruch dostał grubą kase i wszystko olewa!!!
Nie można odebrać mu wszystkich prac i przekazać komuś, kto zrobi to rzetelnie?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.11.2009, 10:11
To jest mistrzostwo świata.Wypłacić pieniadzę z aprojekt ktory jest robiony na bieżaco hehehe. Możńa sie dowiedzieć kto go wybrał Nazwiska poproszę tych ludzi.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.11.2009, 10:48
Jak to kto? Miłościwie nam panujący prezio Majchrowski, bo to kumpel jego jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów