The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2009, 19:10
Śmieszne są wasze dywagacje nt odejścia/pozostania w Wiśle Niedzielana.
Ewentualnie pozostanie w szeregach naszego klubu nie gwarantowałoby zwyżki jego formy jaką obecnie obserwujemy w Ruch Ch, ba ! mogłoby być jeszcze gorzej.

Gadacie, że nie dostawał szans, systematycznie grał w me gdzie nic nie pokazywał pare razy wszedł do pierwszego składu i tyle. Miał grać kosztem Małeckiego, który był w wysokiej formie i ciągnął zesół, zdobywał ważne bramki itd?

Jakby na Andrzejka stawiano kosztem Małego i grałby piach, to forumowicze płakaliby i wyklinali Skorżę, że trzyma w składzie "starucha" a młodym nie daje pograć :] i tak w koło.

Może w Ruchu miał mniejszą presję inne lepsze dla niego środowisko, w końcu na śląsku miał szczyt formy, skąd to wiecie?
U nas było ciśnienie na wyniki, może Andrzej nie jest w stanie znosić takiej presji i lepiej gra mu się w słabszych klubach.

Tak samo może być z Łobodzińskim, jak zostanie oddany za czapkę gruszek do Groclinu (przykładowo), zacznie grać, asystować, strzelać i będzie płacz i lament... to samo może być z Jopem, odejdzie do innego klubu, zostanie ostoją defensywy i będzie lament "a nie mówiłem żeby go zostawić, kiedyś grał jak profesor tego sie nie zapomina...bla bla bla"

To, że zawodnik x sprawdził się w klubie X nie oznacza, że sprawdzi się w Y natomiast może wystrzelić w klubie Z...

więc skończcie płakać i gadać jak to radziliście go zostawić bo już pierwszy EUSTACHY został zdemaskowany i skompromitowany na całej linii, z resztą może być podobnie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.11.2009, 19:14
lucekj napisał(a):
więc skończcie płakać i gadać jak to radziliście go zostawić bo już pierwszy EUSTACHY został zdemaskowany i skompromitowany na całej linii, z resztą może być podobnie
to moze ty mi wyjasnisz na czym polega moje zdemaskowanie i skompromitowanie, bo elementa niestety nie moglem sie doprosic
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.11.2009, 19:17
Święte słowa Pana powyżej. W Chorzowie nie ma takiej presji, tutaj Andrzej wchodząc na boisko czuł setki oczu w niego wpatrzonych, to ciśnienie na bramkę, nie tylko od kibiców, ale także ze strony mediów. W dodatku wydaje mi się, że w naszej drużynie są jakieś grupki, które grają tylko ze sobą, ale może to moje złudzenie.
Poza tym bardzo chłopa lubię i cieszę się, że dobrze mu idzie. Dobrze wiemy jaką miał sytuację w drużynie Białej Gwiazdy, jak bardzo chciał wrócić na boisko, a jak mało szans dostawał. Czy kiedykolwiek pyskował, przeklinał, wypowiadał się publicznie, że drużyną zarządzają kretyni albo coś w tym stylu? Postawcie w takiej sytuacji któregoś z naszych piłkarzy, czego byście się spodziewali?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 08.11.2009, 19:32
element napisał(a):
Dziś dawałbyś mu szansy, a kilka miechów wstecz wysyłałeś go do Dubaju.

Nazwij to sobie jak chcesz, bylebyś mi skrzynki pierdołomi nie zabrudzał, bo jak wspomniałem wyżej nie mam na nie czasu.
Napisalem jedynie, ze byc moze nalezalo dac mu szanse kosztem Beto, bo to jednak byla wyjatkowa kloda, chociaz skoro juz znalazl sie w Wisle, to tez wypadalo go w kilku meczach sprawdzic.
Nigdy wczesniej nie pisalem, ze to Beto powinien grac kosztem Niedzielana, wiec wydaje mi sie, ze hipokryta nie jestem.
Podobnie jak nigdy nie wyparlem sie tego, ze bylem goracym oredownikiem odejscia Niedzielana chocby do Dubaju. To fakt, ze nie dostawal przesadnie wielu okazji, szczegolnie w ostatniej rundzie po przyjsciu Beto kiedy prawie nie gral, ale jak kiedys wyliczylem, w sumie po powrocie z rehabilitacji rozegral ponad 1000 minut liczac wszystkie krajowe rozgrywki, podczas ktorych z reguly gral kiche i byl niewidoczny, a zarabial przy tym niemalo. Sam Skorza zarzucal mu unikanie gry i wychodzenia na pozycje z czym osobiscie zgadzalem sie tak wtedy jak i teraz. Moze trzeba bylo sie bardziej starac i przez te 1000 minut pokazac cokolwiek wiecej ponad seryjne marnowanie sytuacji, to tych szans dostalby wiecej.
Obecnie Andrzejowi wiedzie sie znacznie lepiej i ja mu tego szczerze gratuluje, ale jesli on uwaza, ze jego pobyt w Wisle bedzie rozpatrywany poprzez pryzmat tego co pokazuje w Chorzowie, to jest w bledzie.

Ps. 1q2 - dzieki za wsparcie, bo jeszcze chwila i wmowiliby mi ze jestem zdemaskowanym hipokryta
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 08.11.2009 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.11.2009, 19:33
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Jasne...od dziś trzeźwe spojrzenie na sytuacje - bądź zmiana zdania(podyktowana oczywistą sprawą), to kompromitacja i hipokryzja
Prawdziwi kozacy nigdy się nie mylą i zawsze brną do końca.

Niedzielan w Wiśle się nie sprawdził - po części ,pewnie mniejszej, jest to wina trenera bo szans to on dostawał niewiele, z drugiej strony jak już grał to prezentował się tragicznie.Generalnie nikt za nim nie płakał.

Pewnie że w takiej formie jak dziś, by się przydał i właśnie hipokryta tego nie dostrzeże.100% racji ma Eustachy pisząc że promowanie Beto(najgorszego napastnika jakie moje oczy widziały na Remonta w erze TF) - to był błąd ale ten nie popełnia błędów co nic nie robi.Teraz chyba muszę zacząć grzebać w historii i szukać któż odważył się pisać pozytywnie o Beto...Takie szukanie haków jest po prostu śmieszne.

Niedzielan to piłkarz bardzo chimeryczny i to jest fakt - wystarczy spojrzeć na jego karierę.To że zaskoczył to dobrze, szkoda że nie u nas i zobaczymy ile to potrwa.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.11.2009, 21:24
Niedzielan ma niski (jak na niego) kontrakt z Ruchem na rok. Po roku znowu będzie chciał 200tys EUR za sezon, wyląduje w Lechu, Legii czy innym kasiastym Zagłebiu czy Górniku i skończy się jego granie.

edit: wcale mu tego nie życzę, lubie go i daj mu Bóg, żeby grał jak najdłuzej na obecnym poziomie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.11.2009, 21:27
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,P...wiadomosc.html bramka Zieńczuka

Swoją drogą Bosko Balaban po drugiej stronie ;] niegdyś sprowadzany za wielkie wtedy pieniądze do Premier League
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2009, 22:02
Ja tam sie ciesze ze Niedzielan odszedł z Wisły,bo on do nas nie pasował - my gramy głównie atakiem pozycyjnym i przeciwnicy głównie sie bronia przed nami a w Ruchu jest odwrotnie czyli szybka gra z kontry do czego Niedzielan sie nadaje. Miał swoją szansę w Wiśle i to dużą bo akurat nasz atak obsadzony był średnio ale jej nie wykorzystał takie życie pewnie doświadczymy jeszcze wielu takich przypadków.
Odpowiedz cytując
jdr
Member

Od: 10.2006

Stary 09.11.2009, 01:54
http://www.youtube.com/watch?v=jnf7fzUMdZk

teskno mi za Jaskiem ; (
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.11.2009, 08:01
Ja się zastanawiam, czy dobra gra Niedzielana nie jest aby uzależniona od bycia pierwszoplanową gwiazdą zespołu.
W Wiśle nie miał takiej pozycji na starcie, a wygląda że walka o miejsce w składzie mu nie służy.
W Ruchu został "zbawcą" i gania i strzela.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.11.2009, 12:37
jdr napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=jnf7fzUMdZk

teskno mi za Jaskiem ; (
Oj miały z kim grać Kirm. Niezła technika, drybling, szybkość, a jakie podania, dogrania i strzały... Brożek z Małeckim niech sie chowa.

Aź się serce kraje jak to oglądam. Teraz nie mamy w ogóle siły ofensywnej. Kosowski, Paulista, Baszczyński - oni powinni grać po dziś dzień w Wiśle. Za ich puszczenie za darmo już beknął Pan Bednarz. Niestety, po fakcie..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.11.2009, 13:35
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - Dan chce ogrywac Wisle , oczywiscie wedle tego zrodla.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.11.2009, 14:57
Odnośnie Niedzielana:
W Wiśle nie miałby szans dojść do takiej formy, prosta sprawa, on u nas był jednym z wielu, tam jest wielką gwiazdą. I na potwierdzenie tego dodam fakt iż na początku swojej gry w Ruchu miał treningi indywidualne, o których w Wiśle mógłby zapomnieć. Panowie, chcielibyście by blokował Małeckiego? Pozycja Brożka jest niepodważalna, Ćwielong był od niego lepszy, a jest od niego sporo młodszy. Ostatnim ważnym powodem była kasa jaką zarabiał. 200 tys Euro piechotą nie chodzi. A my mamy braki w budżecie. Ruch nie zapłaciłby całego wynagrodzenia, więc musielibyśmy i tak płacić kilkadziesiąt procent jego gaży.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.11.2009, 16:01
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - Dan chce ogrywac Wisle , oczywiscie wedle tego zrodla.
A Petrescu wie w ogóle, że im udzielił wywiadu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2009, 16:08
Czytałem artykuł w całości i wynika z niego, że ten dziennikarz to odwiedził Rumunię w 2006 roku.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2009, 21:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pewnie nie wie - a szkoda - bo może przynajmniej połowa piewców jego talentu przestałaby stawiać mu pomnik na R22.
Ja tam jestem rad, że nie muszę go już tutaj oglądać, tak jak i słuchać bajek o hard work. Jedyne co zapamiętałem z jego "cudownego" okresu bytności w klubie to teatralne przedstawienia na ławce (marna kopia Franza), buńczuczne konferencje prasowe i żenującą taktykę gry wszystkich piłek na Radovanovicia, które przypominało 10 lat wcześniejsze osiągnięcia maestra myśli szkoleniowej Karola Peczego "graj Szeligu"

Owszem Dan zna realia zachodniej piłki, ma rację, że naszym piłkarzom się nie chce ale to wiemy i bez niego. Leo też to wiedział a wszyscy jesteśmy szczęśliwi, że go z nami nie ma. Więc niech Petrescu do niego dołącza w krainie nieobecnych magów futbolu.
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 10.11.2009 o godz. 00:37.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2009, 10:52
no i oczywiście, Dan udowodnił w słabiutkej lidze rumuńskiej i jeszcze słabszej LM, że kompletnie nie potrafi prowadzic drużyny, że potrafi tylko opowiadać bajki, odstawiac teatr na ławce, popisywac sie podczas konferencji prasowych. Nie ma za to zupełnie warsztatu, nie ma charyzmy, nie potrafi ustawić drużyny taktycznie i wyciągnąć z każdego piłkarza 100% jego możliwości pomnożone o 100% zespołowości.
Tak, niech sobie idzie, a spartany niech sobie dalej śpią i śnią
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.11.2009, 16:06
Tomasz Dawidowski podpisal kontrakt z Lechia.
http://lechia.pl/23955
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.11.2009, 20:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale gówno ten Futbol News - gorzej niż Fakt. W Fakcie też szukają sensacji na siłę, ale są przynajmniej nieźle poinformowani.
To nie ta sama gazeta wypluła też newsa o hulankach Łobodzińskiego ostatnio?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 10.11.2009, 21:26
IpkiS_Samo_zŁo napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Dawidowski podpisal kontrakt z Lechia.
http://lechia.pl/23955
Z komentarzy onetu:
Brawo Lechia Gdańsk
NFZ w Krakowie jest wam wdzieczny...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 10.11.2009, 21:56
Jeżeli Dawidowski strzeli jakiegoś gola dla Lechii to jak nic forum będzie zasypane postami, jaki to ten Skorża zły, że tak świetnemu zawodnikowi dał odejść.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2009, 22:09
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Dawidowski strzeli jakiegoś gola dla Lechii to jak nic forum będzie zasypane postami, jaki to ten Skorża zły, że tak świetnemu zawodnikowi dał odejść.
Zakład, że forum nie będzie zasypane? Marudzisz
Odpowiedz cytując
Yom
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 10.11.2009, 22:25
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Szkoda,że się o Niedzielanie nie zająkłeś.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.11.2009, 22:36
Niedzielan to najinteligentniejszy piłkarz jaki ostatnimi laty grał w Wiśle. Do tego chłopak miał serce do gry i nigdy się nie opierdalał. Szkoda tylko, że podpadł Skorży, a ten jak się okazało jest pamiętliwy. O zachowaniu Bednarza nie warto wspominać. Andrzej odszedł z klasą i szkoda tylko, że wszyscy piłkarze Wisły nie mają takiego charakteru jak on. Uważam, że wystarczyło 5 - 6 meczów w pełnym wymiarze abyśmy mieli z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.11.2009, 23:48
No dokladnie kozak Dawidowski ilez to razy sie "odgrażał" ze pokaze kibicom Wisly co o nich sądzi..

problem w tym ze trzeba mu bylo gola strzelic a z kasyna nie tal latwo wycelować w ten prostokat o wymiarach 7 x2,5 metra.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.11.2009, 23:50
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan to najinteligentniejszy piłkarz jaki ostatnimi laty grał w Wiśle. Do tego chłopak miał serce do gry i nigdy się nie opierdalał. Szkoda tylko, że podpadł Skorży, a ten jak się okazało jest pamiętliwy. O zachowaniu Bednarza nie warto wspominać. Andrzej odszedł z klasą i szkoda tylko, że wszyscy piłkarze Wisły nie mają takiego charakteru jak on. Uważam, że wystarczyło 5 - 6 meczów w pełnym wymiarze abyśmy mieli z niego pożytek.
szkoda tylko że tyle szans ile nigdy by nie dostał Wtorek
dostaje piłkarz z nr 21..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2009, 00:47
No fakt Niedzielan to jednak klasa sama w sobie , w niedziele to udowodnił, ale myśle , że u nas by sie sprawdził gdyby nie ta pechowa kontuzja 2 lata temu w meczu z Górnikiem . Przecież do tego czasu był wiodącą postacią,grał w drużynie ,grał od pierwszych minut, strzelił nawet bramkę w meczu z Koroną i wcześniej nawet z Sevillą.Sam Skorża podkreślał , że Andrzej jest jego mentorem jeżeli chodzi o szatnie i dzięki niemu jest tam świetna atmosfera .Jestem przekonany , że gdyby nie ta pechowa kontuzja dalej byłby u nas i cieszył nas swoją grą
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2009, 10:00
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,771...wiadomosc.html

To dlatego Szul odszedł, bo nie pasował ?;]

Artykul ze strony glownej napisał(a):
Kolejne półtora roku to przygoda z Chinami. Do gry w Shenzhen namówił go brat Marek, który w Kraju Środka przebywał już wcześniej. Na decyzję wpłynęła również ciekawa oferta finansowa. "Najbardziej cieszę się z tego, że mogłem poznać inną kulturę i pozwiedzać. Zobaczyłem Hongkong i parę innych miejsc. Przy okazji zarobiłem trochę grosza. Było fajnie" - tak Zając podsumował pobyt w Chinach.
Marek Zając i Bogdan Zając nie są braćmi
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2009 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2009, 17:00
Dawidowski zadebiutował w barwach Lechii w meczu RPP z Odrą Wodzisław (1-0), wszedł na końcowe 15 minut i podobno zaprezentował się dość dobrze.

To byłby dobry zawodnik, gdyby nie te kontuzje...
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2009, 18:50
Rzeczywiście, ponoć zaprezentował świetną technikę i był bardzo bliski asysty. Jedyne co znalazłem na yt
http://www.youtube.com/watch?v=taUIN6sBvSM Nie zmienia to faktu że wypowiedzi w stosunku co do nas-kibiców były nie na miejscu.
Incognito2192, ma rację Marek i Bogdan nie są braćmi.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 11.11.2009 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów