The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2009, 00:52
3rider napisał(a):Wyświetl post
jova, nikt tutaj nie mowi, ze Wisla MUSI wygrac z Legia. MUSInatomiast cokolwiek grac, walczyc, a nie tylko wykopywac pilke przed siebie. Bytom gra ciekawiej, Ruch, etc a kadre maja 10x slabsza
Stare sportowe porzekadło mówi, że tak się gra jak przeciwnik pozwala. Legia nie pozwoliła nam na wiele, ale oni przy nas też nie rozwinęli skrzydeł. To że w drugiej połowie często "atakowali" całym jednym Czinjamą wiele mówi o tym, jak niepewnie czuli się grając z nami.
Chyba nie próbujesz powiedzieć, że na tle Ruchu i Bytomia wypadamy tak samo jak w meczu z Legią?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2009, 00:53
jova napisał(a):Wyświetl post
Sądzę, że krytyka trenera wynika w dużej mierze z nierealistycznych wymagań w stosunku do obecnej Wisły. Moim zdaniem ewidentną wtopę Skorża zaliczył tylko z Levadią. To był rywal, którego mogliśmy i powinniśmy byli pokonać. Przy obecnych kontuzjach mamy słabszą kadrę niż Lech i Legia, więc nie rozumiem skąd bierze się przekonanie, że Wisła musi ogrywać te zespoły. Nie musi, tylko może. Graliśmy z nimi wyrównane mecze i dopóki kontuzjowani zawodnicy nie dojdą do zdrowia nie ma co się łudzić, że będziemy w stanie zdominować Legie lub Lecha i powieźć z 3-0.
Przed sezonem patrząc na skład Wisły i biorąc poprawkę na to, że będziemy grać w Sosnowcu spodziewałem się, że raczej będziemy walczyć o grę w LE niż o mistrza. Sądzę, że jak na obecny potencjał zespołu i tak osiągamy dobre wyniki. Wątpię byśmy byli w stanie zatrudnić szkoleniowca, który radziłby sobie z tymi piłkarzami wyraźnie lepiej niż Skorża.
Niezależnie od tego kto będzie prowadził zespół przy pierwszej okazji (gdy tylko będziemy mieć jakieś pieniądze) musimy poszerzyć kadrę, by zwiększyć rywalizację w drużynie i zabezpieczyć się na wypadek kontuzji.
dobre, dobre - wiedziałem że będziesz go bronił do upadłego - nawet po tak tragicznym meczu, że to ludzkie pojecie przechodzi.
Gorsza kadra niż Legia? - ta dzisiejsza ,z połową napastnika?Ta...Muchy im można pozazdrościć ,Astiza, kogoś jeszcze? ,czy może gorsza kadra niż Lech? , ale który?Bez Arboledy, Bez Rengifo?, jednym napastnikiem - do tego bez formy?

Wiele wybaczałem naszemu trenerowi , jednak od dziś on sobie może paplać co tylko mu się podoba - z tą różnicą że w nic nie uwierzę.Tak tchórzliwego trenera to ten klub jeszcze nie miał
94 - Allah Akbar!!
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.11.2009, 01:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
dobre, dobre - wiedziałem że będziesz go bronił do upadłego - nawet po tak tragicznym meczu, że to ludzkie pojecie przechodzi.
Gorsza kadra niż Legia? - ta dzisiejsza ,z połową napastnika?Ta...Muchy im można pozazdrościć ,Astiza, kogoś jeszcze? ,czy może gorsza kadra niż Lech? , ale który?Bez Arboledy, Bez Rengifo?, jednym napastnikiem - do tego bez formy?
O tragicznym meczu w wykonaniu Wisły można by mówić gdyby Legia nas gniotła, a wynik 0-1 był najniższym wymiarem kary. Tak nie było. Legia była nieznacznie lepsza. Jeśli wyrównany mecz ligowych potęg wygląda fatalnie to świadczy to o poziomie ligi.

Jeśli idzie o porównanie pierwszych składów Legii i Wisły w tym konkretnym meczu to faktycznie trudno mówić o jakiejś większej przewadze Legii. Problemy zaczynają się gdy spojrzy się na ich ławkę. Urban wystawił taki, a nie inny skład, bo tak chciał. U nas zagrała pewna 14tka piłkarzy, bo innych nie mamy.

Lech ma lepszych bramkarzy i pomoc. Gorszą obronę i porównywalny atak.
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2009, 01:49
Nie chodzi tu o dzisiejszy mecz lub ten z Lechem - to po prostu zaczyna układać się w logiczną układankę - strach i zanik umiejętności w meczu z każdym lepszym rywalem - asekuranctwo trenera - mecze przegrane co prawda minimalnie i z dobrym alibi - ale co z tego?
A nic nie wk.... mnie dziś bardziej niż usłyszane przed chwilą gadki Ćwielonga i Skorży o tym, że liga bedzie atrakcyjniejsza....Ekstraklasa im przegrać kazała i premie za ożywienie ligi obiecała
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2009, 02:01
Ja tego nie kupuje z wielu powodów.
Po pierwsze Legia na wyjazdach jest cienka jak barszcz i wcale się jakoś nie sprężyła dziś - porażki z Jagą, Odrą, wymęczony remis z Piastem...To jest cała Legia

Po drugie nasza 11-tka - trzeba być na prawdę geniuszem by wystawić Cantoro zamiast Jirsaka - który zagrał tydzień wcześniej chyba najlepszy swój ligowy mecz - jedyny zawodnik który potrafi coś z piłką zrobić jest 'oszczędzany' - Czy ta zmiana by coś dała? - być może nic ale to pokazuje nastawienie trenera - słowo - Legia i mokro w gaciach , zamiast myśleć jak ich szybko ograć - myślenie - byle nie stracić

Po trzecie taktyka - kolejny raz boczni obrońcy jakby siłą przybici do własnej połowy , nie istniejący w ofensywie środek - jedyny od roku pomysł bicia wszystkich rożnych czy wolnych(dzida na Marcelo) - brak wyuczonego jakiegokolwiek schematu - wszystko 100% prowizorka.

Po czwarte atmosfera w drużynie - za to tez m innymi odpowiada trener i ja nie jestem za tym by wszyscy się kochali, ale tu od dłuższego czasu jest jedna wielka napierdalanka - Ta drużyna pomału staje się zespołem irytatorów.

Jeszcze tego by brakowało, by słaba Legia(co też szczerze podkreślali piszący tu Legioniści) - przejechała po nas jak Lech.

Generalnie byłem sporym zwolennikiem Skorży ,mimo ogromnej sympatii dla poprzedniego trenera , nigdy nie kopałem dołków pod Skorżą i cieszyłem się z tego co mamy

Im dalej w las tym było gorzej ale dziś coś we mnie się złamało - Z jednej strony chciałbym jego głowy, z drugiej aż boje się pomyśleć kto by go mógł zastąpić.
Myślę że Cupiał podjął już decyzje bo to co zobaczył to nawet dla takich fanatyków jak my, było czymś czego ani na trzeźwo ani po pół litrze nie dało się oglądać.I nie chodzi mi o wynik a kompletną bezradność od 1 do ostatniej minuty
94 - Allah Akbar!!
konrad
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2009, 02:03
Dlaczego nie zauważacie, że poprzednie mistrzostwa były zrządzeniem losu, i że Brożek nie jest Żurawskim? Mamy slabych piłkarzy. Niedawno wystarczało to na ligę.
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.11.2009, 02:04
potrzeba nam zmian....niestety.

mam dość porażek w meczach prestiżowych...
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2009, 02:14
ps i ostatnia sprawa - pisałem o tym przed meczem - Cebanu szału w tych obu meczach nie zrobił ale na bank nie był gorszy niż Pawełek - do tego były to wygrane mecze.Ilość baboli puszczonych przez Pawełka jest zatrważająca - gdzie oczywiście nie chodzi mi o to by robić z niego jakiegoś kozła ofiarnego.
O ile zdrowiej było by dziś/wczoraj, dać kolejną szansę Cebanu - który jest ambitnym chłopem.On dostał by kopa - Pawełek wiedział by że nie będzie tak do końca że co by złego nie zrobił to dożywotnio ma etat pierwszego.

Jak widać to też było za dużo dla naszego trenera.
94 - Allah Akbar!!
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2009, 08:48
Chyba emocje ciągle graja, ale również moim zdaniem czas Skorzy dobiega końca. Oby zaczął się czas Piotra Nowaka. Potrzeba nam nowego stylu pracy z drużyną, człowieka z charakterem, który nie da się piłkarzom zwolnic i nie będzie tolerował gówniarskich zachowań pseudo gwiazdek.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.11.2009, 08:51
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Chyba emocje ciągle graja, ale również moim zdaniem czas Skorzy dobiega końca. Oby zaczął się czas Piotra Nowaka. Potrzeba nam nowego stylu pracy z drużyną, człowieka z charakterem, który nie da się piłkarzom zwolnic i nie będzie tolerował gówniarskich zachowań pseudo gwiazdek.
POPIERAM W 100% Dograć ze Skorża do końca rundy (połowa grudnia) i szukać nowego trenera. Niestety to miły facet i trener, ale za grzeczny i nie ma jaj.. Nie robić największego błędu, czyli nowy kontrakt dla Maćka na 3-4 lata.
Wisła jest najważniejsza!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2009, 09:07
Mam nadzieję, że po wczorajszym (i nie tylko) meczu, Cupiałowi przejdzie ochota na podpisywanie kontraktu ze Skorżą do 2012 r.
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2009, 09:18
heh..ja mam nadzieje,że po wczorajszym meczu Cupiał dalej będzie chciał przedłużyć kontrakt z Mackiem bo to wciąż najlepszy trener w Polsce.

Dam sobie reke uciąc ze za 4 kolejki jak Wisła odniesie komplet zwyciestw 70% z Was bedzie pisac ze Skorza to geniusz .

Ogarnijcie sie troche..tEEN SEZON BYL SPISANY NA STRATY JESZCZE PRZED JEGO STARTEM Gramy non stop na wyjazdach,Wisla od poprzedniego sezonu zrobiła ogromny postep i ja uważam,że ta druzyna pod wodza naszego trenera dalej sie rozwija..Spojzcie na to chlodnym okiem...nie ma Glowy Sobola Brozek bez formy,Boguski kontuzjowany i Jop KTÓRY GENERALNIE OSŁABIA DRUZYNE. Kazdy z Was mówi ze Skorza nie ma jaj i nie potrafi wstrząsnać druzyną,skąd to wiecie> bo przed kamerami jako jeden z niewielu trenerów w Polsce umie sie wysłowić i mówi spokojnie?W takim razie Smuda ma jaja bo łączy Polski z Niemieckim ..i nie wiadomo o co mu chodzi - zajebiscie pilkarze podkreslają w wywiadach ze w szatni jest gorąco gdy Wisla gra słabo..ochloncie troche
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.11.2009, 09:22
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
pilkarze podkreslają w wywiadach ze w szatni jest gorąco gdy Wisla gra słabo..ochloncie troche
a co mają mówić, że Skorża ich chwali
Wisła jest najważniejsza!
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 07.11.2009, 09:24
nie no Ty i tak pewnie myslisz ze zmyslają przed kamerami zreszta rozgraniczmy to..darciem mordy w szatni wszystkiego sie nie załatwi..piłkarze są dorosli jesli im sie za nic w swiecie nie bedzie chciało wiecej,lepiej,bardziej to krzyk nic nie zmieni bo bedą to mieli gdzieś
tumik
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 07.11.2009, 09:31
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
..piłkarze są dorosli jesli im sie za nic w swiecie nie bedzie chciało wiecej,lepiej,bardziej to krzyk nic nie zmieni bo bedą to mieli gdzieś
No to chyba rolą trenera jest ZMUSIĆ ich do pracy, bo nie trafia do mnie stwierdzenie, że "się nie chciało" albo piłkarze przeszli "obok meczu".
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.11.2009, 09:35
Muszę wytknąć trenerowi wielki błąd w ustawieniu. Nie można w takim meczu wystawiać w środku dwóch defensywnych pomocników, zwłaszcza przy grze słabymi skrzydłowymi. To kardynalny błąd, pamięta ktoś poprzednie lata i pary graczy w środku?
10 lat temu - jak grał w środku defensywny Kałużny to obok niego Ryszard Czerwiec
potem przyszedł Mauro, ale bez jaj, Kasperczak nie dawał mu roli gracza, przez którego przechodzą wszystkie piłki - to defensywny pomocnik. Jak grał w środku Mauro to obok niego ofensywnie usposobiony Szymkowiak. Albo jak grał Strąk to z nim grał Szymkowiak. Tak graliśmy w największych meczach z Parmą czy Schalke. Co ciekawe w PRZEGRANYM dwumeczu z Lazio wychodziła dwójka : Strąk, Cantoro...
Jak dla mnie takie ustawienie to klucz do porażki, bo tylko się takim sposobem cofamy i przez to nie ma kto rozgrywać.
Przypomnę też pary środkowych pomocników z niektórych meczów :
Legia 5:1 Wisła - Sobol i Mauro, 2005
Lech 3: 1 Wisła - Sobol i Olek Kwiek, 2005

Zaznaczam, że nie uważam za ofensywnego zawodnika Tomasza Jirsaka, bo póki co to głównie chowa on się po boisku wzorem wielu meczów Pawła Brożka. Zobaczymy czy Garguła się wprowadzi do zespołu i odzyska wysoką formę. Oby też Boguski wrócił po grał dość ładną piłkę.
JrQ-
Senior Member

Stary 07.11.2009, 09:43
Niekotrzy to chyba nie sa w stanie zrozumiec, ze nie wszystko zalezy od trenera...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2009, 09:46
na pewno trzeba brac pod uwage że Skorża ma znacznie słabszych graczy niż kiedyś mieli Kasper,Smuda czy Lenczyk jak pracowali w Wiśle.Wiec trzeba troche miec mniejsze oczekiwania co do wyników.Kiedyś jedynie Wisła miała najwyższy budżet w lidze a teraz podobnymi pieniędzmi dysponuje jeszcze kilka drużyn.
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2009, 10:34
Jak czytam te obrony Maćka to mnie krew zalewa on naprawde boi się albo piłkarzy albo nie wiem kogo bo w takim meczu jak dziś nie miał prawa wyjść najgorszy z najgorszych JOP bo on jest tak żałosny że szkoda gadać, Ilie mó dostać szanse to nie nie grajmy wspaniałym Pawełkiem bo przecie on jest jak Boruc z jego najlepszych dni!! W naszej grze jest zero taktyki tylko kokodżambo i do przodu to jest przykre. I prawdą jest że bytom czy ruch grają ładniej od nas!! Ktoś mówi że wyglądamy lepiej na ich tle a ja powiem tak: POCZEKAJMY ZAGRAMY NA RUCHU i wtedy będziemy się porównywać i zastanawiać czemu napastnik z papierami jakim jest Wtorek nie gra u nas tylko w ruchu i że tam mu się udało odbudować a nie u nas. On ma przyjęcie i szybkość o jakich nasi wspaniali snajperzy nie mogą nawet marzyć dla mnie oddanie Niedzielana było największą głupotą z możliwych dawaliśmy wszo wszystkim szanse po kontuzjach tylko nie jemu i coś mi się wydaje że niedługo zobaczymy wartość jego a wartość naszych.

PS. W dniu wczorajszym krew mnie już zalała!!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.11.2009, 10:49
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam te obrony Maćka to mnie krew zalewa on naprawde boi się albo piłkarzy albo nie wiem kogo bo w takim meczu jak dziś nie miał prawa wyjść najgorszy z najgorszych JOP bo on jest tak żałosny że szkoda gadać, Ilie mó dostać szanse to nie nie grajmy wspaniałym Pawełkiem bo przecie on jest jak Boruc z jego najlepszych dni!! W naszej grze jest zero taktyki tylko kokodżambo i do przodu to jest przykre. I prawdą jest że bytom czy ruch grają ładniej od nas!! Ktoś mówi że wyglądamy lepiej na ich tle a ja powiem tak: POCZEKAJMY ZAGRAMY NA RUCHU i wtedy będziemy się porównywać i zastanawiać czemu napastnik z papierami jakim jest Wtorek nie gra u nas tylko w ruchu i że tam mu się udało odbudować a nie u nas. On ma przyjęcie i szybkość o jakich nasi wspaniali snajperzy nie mogą nawet marzyć dla mnie oddanie Niedzielana było największą głupotą z możliwych dawaliśmy wszo wszystkim szanse po kontuzjach tylko nie jemu i coś mi się wydaje że niedługo zobaczymy wartość jego a wartość naszych.

PS. W dniu wczorajszym krew mnie już zalała!!
Niestety musze się z Tobą zgodzić.Primo- brak nam napastników a oddaliśmy Niedzielana- zostawiając kalekę Cwielonga. Sekundo-Skorża wystawia Jopa który reprezentuje poziom 2 albo 3 ligowy.Czemu nie da szansy młodzieży? Napewno nie zagrałaby gorzej.Tercio- O pawełku nie wspominam bo go nawet lubię, ale chłop się po prostu do Wisły nie nadaje. Skorże też lubię i zawsze go broniłem ale uderzające są potknięcia kiedy gramy prestiżowe mecze. Gra w środku dwoma defensywnymi przy słabiutkich skrzydłach ( no Kirm jeszcze powiedzmy jako tako grał ) jest nieporozumieniem.Jirsak mimo że nie grał wielkich meczy ostatnio jest jednym z najlepszych naszych graczy od paru spotkań a tu zaczyna na ławce.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.11.2009, 11:27
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Niestety musze się z Tobą zgodzić.Primo- brak nam napastników a oddaliśmy Niedzielana- zostawiając kalekę Cwielonga. Sekundo-Skorża wystawia Jopa który reprezentuje poziom 2 albo 3 ligowy.Czemu nie da szansy młodzieży? Napewno nie zagrałaby gorzej.Tercio- O pawełku nie wspominam bo go nawet lubię, ale chłop się po prostu do Wisły nie nadaje. Skorże też lubię i zawsze go broniłem ale uderzające są potknięcia kiedy gramy prestiżowe mecze. Gra w środku dwoma defensywnymi przy słabiutkich skrzydłach ( no Kirm jeszcze powiedzmy jako tako grał ) jest nieporozumieniem.Jirsak mimo że nie grał wielkich meczy ostatnio jest jednym z najlepszych naszych graczy od paru spotkań a tu zaczyna na ławce.
To znaczy komu? Kto miałby grać obok Marcelo na środku obrony z młodzieży?

Odpowiem na to skomlenie dotyczące Skorży i Cupiała jak jest wg mnie:

1. Cupiał kasy nie ma (jego firmy ledwo piszczą pod ciężarem długów). Nie ma kasy ani na dobrych piłkarzy, ani na dobrego zagranicznego trenera.
2. Chciałby sprzedać Wisłe ale tak żeby na tym nie stracić... czyli pewnie najlepiej po 2012 kiedy będzie dobra koniunktura po ME
3. Cupiał wie że chaos jest gorszy niż stabilizacja nawet na średnim poziomie (przerabiał już zwalniania 4 trenerów i 8 miejsce, widzi co się dzieje w Polonii Warszawa)
4. Wie że kibice "myślący emocjami" to bez urazy "idioci" i ich presji nie ma co słuchać

Stąd lepiej grać Skorżą co to wielkich pieniędzy na transfery nie dostanie a zespół i tak walczy o MP. Lepsze te medale niż chaos (kasy na zmianę zespołu nie ma uwierzcie). Mimo wszystko zespół pod wodzą Skorży zawsze można prezentować jako MP kiedy się szuka kupca na niego i jest szansa że psim swędem do 2012 będziemy cały czas walczyć o MP

Więc dajcie już spokój z "emocjami" i spójrzcie biznesowo, tak jak Cupiał...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.11.2009 o godz. 11:36.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2009, 11:32
Tylko trener zza granicy !!!

Wielokrotnie było podkreślane, że B.C. też się uczy i takiego drugiego takiego błędu jak z Petrescu raczej by nie popełnił.

Potrzeba nam gościa, który przyjdzie na nowe, nie będzie miał wiedzy kto jestem gwiazdą, a kto nie i będzie ustalał skład w oparciu o predyspozycje na treningach ! Potrzeba nam gościa, który na nazwy Lech czy Legia będzie reagował śmiechem, a nie bezpodstawną kurtuazją ! Potrzeba nam wreszcie gościa, który nie będzie się bał zaryzykować !

Młody, ale mający warsztat i jakieś doświadczenie, a nie mający wygórowanych wymagań finansowych.

W 2007 roku z Wisłą był łączony Cees Lok. Teraz chłop pracuje w III lidze holenderskiej. Na polską ligę trener jak znalazł.

Pozdrawiam
Powód: Błąd natury merytorycznej.
Ostatnio edytowane przez wislak1986 : 07.11.2009 o godz. 12:39.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.11.2009, 12:01
Z tym trenerem już raczej nic więcej nie uciułamy niż fartowne mistrzostwo wiec lepiej niech zarząd i Cupiał zastanowią się czy podpisywać kontrakt ze Skorża na następne kilka lat bo pózniej może być podobna sytuacja jak z Kasperczakiem..
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.11.2009, 12:13
Takich trenerow, mlodych i ambitnych jak Petrescu jest na pewno kilku w Europie tyle ze trzeba sie zainteresowac tym tematem. Rumun niedawno skonczyl kariere zawodnika i z naszej strony zatrudnienie go bylo naprawde swietnym ruchem. Zawodnicy co roku koncza kariery, zdobywaja uprawnienia trenerskie i po prostu trzeba obserwowac rynek a nie tylko gapic sie na nasze skandalicznie slabe podworko. Taki trener jak Petrescu nie zada na poczatku kokosow bo wie ze dopiero wchodzi na szczyt i nie ma zadnej karty przetargowej. Musimy w koncu zrobic skok jakosciowy i sprowadzic trenera ktory bedzie rzadzil druzyna a nie na odwrot. Dosc sprowadzania chłamu pokroju Dudu, Beto i bramkarzy z ligi indonezyjskiej. Zaoszczedzic kase i wziac trenera z zagranicy, polska mysl szkoleniowa to dno!
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.11.2009, 12:20
Wisła ma słabsza kadrę jak Legia czy Lech? Nie na wszystko ma wpływ trener? To nie wina Skorży ze kopaczom sie biegać nie chce? Co wy w ogóle piszecie? To Skorża tak fatalnie przygotował drużyne! Błędy taktyczne i ZERO pomysłu na gre. Bo to co było wczoraj to cieżko nazwac pomysłem..A ja mam inne pytanie: Co piłkarze Wisły robią na treningach? Bo oni wygladaja tak jakby pili tydzien a nie trenowali, i ta nieumiejetnosc przyjecia piłki! Skad to sie bierze? No wlasnie z kiepskiego treningu. O przygotowaniu merytorycznym nie mowie, zero przyspieszenia. Jedynie Marcelo sie jako tako ruszał, no ale wiadomo on zostaje po treningach. Ogolnie ZGROZA
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2009, 12:34
Ja mam pytanie. Czy tylko ja widzę, że Diaz od kilku dobrych meczów ma wyraźne problemy z przyjęciem piłki, a jak ją idzie podać, to 3/4 podań jest nie dokładnych
Miałem nadzieję, ze w środku pola od początku meczu zagra Jirsak z Mauro. Co jak co Ale miedzy tą dwójką a Diazem, jest obecnie tak ogromna różnica, że nawet nie umiem tego do niczego porównać....
Dziwię się gdyż zarówno Łobo jak i Kirm nie potrafią się odnaleźć jako skrzydłowi( co zmusza nas do gry środkiem), to Skorża do tego jeszcze wpuszcza dwóch defensywnych pomocników z czego jeden obecnie gra na poziomie okregówki( nie ma się co dziwić, że stracił miejsce w składzie Kostaryki). Nie myślałem, ze tak zatęsknimy za Kosą i Zieniem....
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.11.2009, 12:36
Skoro Skorzy nie potrzebni sa zwodnicy z ME to postuluje rozwiazanie tej druzyny i dolozenie kasy do nowego zagranicznego trenera.
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2009, 12:49
A wg mnie wystarczyło by sprzedać brożka i diaza może stałby sie cud puścić łobo. Poszukać mlodych jakiś albo ludzi z wypozyczeń z kończącymi sie kontraktami bo na takich da sie robić biznes. Teraz Cantoro kończy umowę i będzie dodatkowe 300tys na trenera plus to co zarabia Maciek myślicie że to mało ?

I znaleźć trenera który nam wychowa kadrę a nie kupi bo to nie ma najmniejszego sensu
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 07.11.2009, 13:44
Maciek Skorża jedyny wartościowy trener w obecnym czasie w Polsce .A kontrakt powinien zostać przedłużony .
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2009, 14:20
Najgorsze jest to, ze zlotousty kolega pilkarzy niby cos tam mowi o tym, ze niektorzy nie zdali egzaminu, ale obawiam sie, ze to tylko kolejne puste slowa i chocby mu skauci wynalezli z 5-ciu super pilkarzy, a zarzad podpisal z nimi umowy, to raczej w ciemno mozna zakladac, ze w podst.skladzie i tak bedzie wychodzil podajacy do rywala Lobodzinski razem z Brozkiem, dla ktorego normalne przyjecie pilki jest zadaniem praktycznie niewykonalnym, nie mowiac juz o oddaniu precyzyjnego strzalu.
Oczywiscie chcialbym sie mylic, bo mamy problem, ktory sie sam nie rozwiaze.

Krotkie unaocznienie "sily" ofensywnej zespolu Wisly Krakow na przykladzie meczow z zespolami posiadajacymi przyzwoita defensywe ; 2 x Levadia, Bytom, Lech, Legia = 5 spotkan - 2 gole. Majac na uwadze koszmarny i niespodziewany blad obroncy Levadii, a w zasadzie asyste jaka zaliczyl na sekunde przed gwizdkiem, zredukowalbym liczbe goli do jednego, strzelonego przez Cwielonga w koncowce meczu z Polonia po bledzie Skaby. Nie pozostaje wiec nic innego jak przytoczyc slowa Skorzy, ze cos lub ktos tutaj nie zdaje egzaminu. Nasz jedyny nominalny napastnik Brozek oddal w ww meczach cale dwa wyjatkowo nieudolne strzaly w kierunku bramki (z Levadia w rzeczywistosci nawet nie trafil w pilke po swietnym dograniu Kirma).

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów