|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co chciałem napisać wszyscy już napisali przede mną.Najważniejsze mecze w dupę!Na szczęście nasza liga jest taka słaba że z ogórkami potrafimy wygrywać co nie wychodzi Legii czy Lechowi.Ale potem te braki wychodzą w Europie...porażka z Levadią!Gdzie to odkupienie win za tamtą porażkę?! Gdzie obietnice ze przez 30 kolejnych kolejek będziemy gryźć trawę?!Widoczne są braki Sobola i Głowy!!!!!!!!!Co do Jopa to broniłem go...Ale dzisiejszym meczem wszystko przekreślił!Pomoc to dno bez Radka.Nasi nie umieją sie pokazać wyjść na pozycję.Skorża Gargułę mógł wpuścić w doliczonym...No czemu by nie...Małecki potrafi tylko pyskować a dla Brożka dobrze że został niż miałby siedzieć na trybunach w Fulham!Jetem maksymalnie załamany nie takiej gry się spodziewałem.Zagraliśmy najsłabszy mecz w tym roku.Boję się co to będzie jak Lech czy Legia porobią zakupy w zimie przy naszej jak zwykle biernej postawie.Cóż na razie mamy jeszcze 4 punkty przewagi ale znów trzeba uciekać .Nie zapominajmy że gramy jeszcze z Ruchem w Chorzowie będzie bardzo ciężko!Może teraz tak piszę na gorąco z nerwów ale nie jest dobrze.Trzeba to szybko zmazać w meczu z Cracovią.Mimo wszystko na razie nie róbmy tragedii!Musi być dobrze!Kocham Cię Wisełko!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Hmmm mialem nic nie pisac ale widac chyba nie przejde kolo tego....
Coz tak, smiesza mnie wpisy niektorych tutaj forumowiczow "Wpuscic Leszczaka, czemu go Skorza nie wpuszcza, jaj nie ma czy co"? Ja sie pytam a co on by zmienil? No chyba ze by go ogrywac skoro wynik byl bezpieczny. Wierzcie mi mi to wyglada na to ze Trener swoje a pilkarze swoje. W Dzisiejszym meczu Kirm, paradoksalnie Pawel Brozek, Marcelo i Piotrek Brozek pokazali ze potrafia grac. Tylko ze Ambicje pokazali tylko Piotrek i Kirm. Oczywiscie Alvareza nie wspominam bo on jest zawsze klasa sam dla siebie. Mam wrazenie ze nasi pilkarze sa rozpuszczeni, wydaje im sie ze mecz wygra sie sam, na stojaka. Psycholog by sie tutaj przydal, a niektorym naszym pilkarzom i niestety przy okazji psychiatra... Problemem Wisly jest tutaj psychika, nic innego i tak naprawde niewiele tutaj trener moze poradzic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy Macius tak omamia tlumy, piekne slowka o ambicji i walce? Bo wyniki ma coraz lepsze. Gry komentowal nie bede w ogole.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
On grał dwoma defensywnymi on gra cały czas tymi gośćmi bez formy, ambicji i kilkoma bez umiejętności.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No jedną kompromitację to można jakoś przebolec i wybaczyc, ale my mamy ****a mega ciąg kompromitacji
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Druzyna jedna droga, trener druga...Czy taka Polonia B. ma w skladzie takich kopaczy zeby wisle urwac punkty i innym lepszym druzyna? Wszystko lezy w mentalnosci zawodnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Niestety jesteśmy trochę skazani na Skorżę. W Polsce nie ma dobrych, wolnych trenerów, a z zachodu dobry trener kosztuje i będzie kazał naszym biegać, więc piłkarze go zwolnią. Przypominam słowa piłkarzy jak był Petrescu: "Takich treningów ciężkich jeszcze nigdy nie mieliśmy". Nie chcieli trenować to teraz zamiast grać w LM jak Petrescu z Rumunami ogrywają ogórków z Odry itp. Ale czy piłkarzy to obchodzi? - dla nich się liczy, że na koniec miesiąca wpłynie wypłata 100 tysięcy...
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gra Wisly jest coraz gorsza i tylko dziekowac, ze liga w wiekszosci nadal jest ogorkowa i poza kilkoma zespolami, nie ma z kim przegrywac.
Podstawowy wniosek jest taki, ze ofensywa Wisly nie daje rady. Stac ja na strzelenie gola takiemu Piastowi badz Zaglebiu, reszte dostrzeli ktos z defensywy i w ten sposob udaje sie ciulac punkty z zespolami nieprzekraczajacymi pewnego poziomu. Natomiast kiedy juz jakas druzyna wybijaja sie lekko ponad ten poziom nedzy i rozpaczy (Legia, Lech, Levadia, Bytom), nasza ofensywa staje sie bezradna. Zawodza wszyscy ze szczegolnym uwzglednieniem Brozka i Lobo, ktorzy w tych meczach w ogole nie istnieli. Jedynie Maleckiego mozna poki co delikatnie rozgrzeszac ze wzgledu na jego wiek i fakt, ze przynajmniej ze slabeuszami az tak bardzo nie zawodzi. Jedyna rzecza, ktora moze to wszystko zmienic jest bardzo powazne przemodelowane ofensywy w zimowym oknie transferowym. Maciej Skorza, ktory po porazce we Wronkach powiedzial, ze zamierza ja pozytywnie spozytkowac, dzis przegral kolejny prestizowy mecz w tym sezonie. Tym razem drugi co do waznosci po Levadii. Na konferencji prasowej, powinien jedynie przeprosic za poziom gry Wisly i ze spuszczona glowa opuscic sale. Jego zespolowi tak jak i jemu samemu brakuje charakteru. Szczegolne gratulacje naleza mu sie wg mnie za wystawienie Lobodzinskiego, ktory we wszystkich dotychczasowych meczach ze scisla czolowka zrobil moze jedna udana akcjie.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 06.11.2009 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Święte słowa
![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
problem większości polskich sportowców to psychika.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sayek89, a czy ty widziales w ogole oznaki gry tej druzyny? problemem nie bylo pudlo Maleckiego, tylko to co 9 zawodnikow wyczynialo na boisku przez 94min. to Skorza dobiera sklad, taktyke i motywuje.
u nas na podworku gra sie z wieksza zacietoscia, a gramy o zgrzewke bronkow.... ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
przyczyna porażki Wisły? Tak jak ktos napisał na naszym forum- Legia miała w tym meczu dwóch świetnych stoperów, a Wisła tylko jednego
![]() Choto po raz kolejny udowodnił, że zalicza się do najlepszych środkowych obrońców w lidze (Astiz również). Co do meczu, to nie mógł on się podobać. Mało nie tylko sytuacji bramkowych, ale również mało akcji, które mogły by być zalązkiem jakiegos zagrożenia bramkowego. Gdyby w tym meczu nie grała Legia, to po 60 minutach wyłączyłbym mecz, żeby się nie katować. Warto zwrócić uwagę, że Siejewicz wraz z asystentami (szczególnie wielkie brawa dla liniowych, wyłapywanie spalonych praktycznie w 99%) prowadzili to spotkanie bardzo dobrze. Jak dla mnie 9/10. Nikt nie powinien mieć pretensji do arbitrów, że wypaczyli wynik. Jak widać nasi sędziowie również potrafią gwizdać z głową. Wynik cieszy, styl nie za bardzo ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Brawo, ty tylko czekałeś żeby Jop się pomylił i teraz w poczuciu dumy możesz go skrytykowac. Znając życie, gdyby w tym meczu, przy tej grze co zaprezentowaliśmy wynik był 1-0 dla Nas to byście się spuszczali jak to Wisła pięknie wypuktowała Legię. A że jest odwrotnie to oczywiście najlepiej jest zacząc jechac po zawodnikach(najlepiej Jopie, jak wczesniej po Pawełku i Łobo) i trenerze... To nic nie da, od tego Małecki nie nauczy się trafiac do bramki z 3 metrów a Brożek przyjmowac piłki... Ten zespół potrzebuje radykalnej przebudowany, świeżej krwi, a nie Waszych forumowych żali. Tyle, pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Psyche to ja mam zrytą po takim meczu "na SZCZYcie"!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Majac do wybory sciagac kolejna gwiazde pokroju Kirma albo nowego trenera z zagranicy wybieram zdecydowanie to drugie. Dobry trener to podstawa tak jak dobry bramkarz w zespole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cieszy mnie jedna kwestia. Fakt, ze Pan Cupiał byl na meczu i widzial bezradnosc Skorzy, ktory nijak potrafil zmobilizowac kopaczy do walki. I mam nadzieje ostudzi to zapal (o ile prawdziwy, bo o tym czytalismy tylko w gazetach) do przedluzenia kontraktu. Brak jakiejkolwiek mobilizacji, determinacji, ambicji do tego, by wreszcie pokonac druzyny, ktore NAPRAWDE moga nam zagrozic. Skorza nadaje sie na demotywatora, bo nawet za Kazia Moskala druzyna potrafila sie spiac i wygrac z Legia 3:1 na wlasnym boisku. W tej chwili - brak jakichkolwiek perspektyw z obecnym trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Problem wiekszosci polskich pilkarzy to ze sie niechce dupy ruszyc
Paradoksalnie stereotyp ludzi ktorym sie niechce robic-robotnicy-zapierdzielaja przy budowie stadionow az milo ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie, co robi na boisku Diaz, bo mi sie w glowie nie miesci, ze ten gosc bedac kompletnie bez fromy od okolo miesiaca wybiega non-stop w jedenastce. To jest w tej chwili najwieksze zagrozenie dla... naszej bramki. Dzisiaj powinien zostac zmieniony w 12minucie, po czwartym koszmarnym podaniu na kontre Legii. Zmieniony zostal...Cantoro. Skorza jest slepy czy tak zapieklony
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Skorzy w tym winy tez jest. Mogl zespol lepiej poukladac, bo zawodnikow ma na takim poziomie, ze grac to oni powinni jak z nut. Tylko najgorszy jest ten wstyd na cala polske. Coz z tego mistrzostwa jak sie z lechem i legia przegrywa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Szybka piłka:
Lepiej już wziąść jakiego młodego zawodnika do obrony za Jopa, nawet kosztem przegrania meczu, bo wiadomo jak jest Jop, to lepiej już grać w 10 na boisku niż w 11. Pawełek- wole już Cebanu nawet gdyby chłopak miał ze 3 bramki wpuścić to przynajmniej powoli zacznie przyzwyczajać się i w niedalekiej przyszłości będzie napewno lepszy od Pawełka. Małecki - zbyt pewny siebie, co mu teraz wyszło na złe, powinnien przemyśleć dobrze ostatnie dwa mecze A teraz pozytywy: Na szczęście mamy Marcelo, który musi nadrabiac za Jopa i tylko on ma predyspozycje na strzelenie jakiejkolwiek bramki. Dobrze że w miarę możliwości stara się nie podawać do bramkarza. Na duży plus Alvarez i Paweł Brożek, którzy muszą wczuwać się w rolę pomocników. JOP OUT! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moj Wniosek
Tutaj sie trzeba zastanowić czy wasze jezdzenie po Skorzy , filozofowanie i inne wymysly maja jakis sens. Trzeba ladnie wyciagnac jakis wniosek np : nasi piłkarze sa obecnie zmeczeni , zabraklo im troche ambicji , i popelniali mase prostych bledow . Skorza to trener dobry potrafi dobrowadzic Wisle do takiej formy jak na poczatku sezonu. Trzeba dac jasno do zrozumienia ze nie bedziemy tolerowac porazek. I TU zachodzi pytanie , dlaczego piłkarze nie zostali wygwizdani ani w przerwie ani po meczu!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dziękujemy Paweł! Wielki napastnik, co nie potrafi z paru metrów trafić... zero walki Brożka, dosłownie zero stoi i czeka na piłkę... on chciał grać w lidze angielskiej..?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie oszukujcie się,że przegrali bo im się nie chciało biegać. Nie oni są tragiczni i słabi. Może by i chcieli przyjąć piłkę w biegu,ale nie umieją.?TO nie jest kwestia tego,że im się nie chce.Nie wymagajmy od nich rzeczy nie możliwych. Pamiętajcie i jak mantre powtarzajcie, Oni są super, trener jest magiczny,tylko murawa była za śliska,no i taki splot okoliczności nieszczęśliwy,mgła była a to przecież decydowało o celności podań. No i w ogóle wszytko było przeciw nam z Legią włącznie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.11.2009 o godz. 22:39.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Znam ten ból, ale spoko, jest to do zrobienia. Step by step jak mawiał Benhałer.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beznadziejny mecz. W dodatku nie tylko z naszej strony. Legia w cale nie zasłużyła na zwycięstwo, nie czarujmy się. To był mecz na 0-0, tak obiektywnie patrząc.
Szczęście zostawmy kaskaderom, bo im jest potrzebne by żyć Piłkarze mają jedną z najłatwiejszych robót (nie czarujmy się po raz kolejny).Chciałam napisać, że nie zawiódł mnie tylko chyba Mario i Marcelo, ale.. To w końcu dzięki ich "komunikacji" straciliśmy gola :/ Cała drużyna=DNO. I to był taki mecz, w którym nawet i Messi+Iniesta+Torres nic by z ławki nie dali. Dlatego nie będę dodatkowo komentować ich wejść. Mogę za to skomentować co innego: dlaczego Leszczak do cho.lery nie wchodzi?! Przecież właśnie on może zrobić taką różnicę- młody, dopiero sie musi wkupić, więc będzie z niego pewnie więcej pożytku niż z... Małeckiego (sama nie wierze, że to pisze). Poza tym, niech pan Cupiał w końcu tupnie nogą i nie wypłaca im kasy za takie granie! Może pan Wojciechowski to nie najlepszy wzór, ale w tym przypadku, jak tam czasem nie zapłaci, to.. dobrze robi, choć Polonia to nie Wisła i tam takich celów na dzień dzisiejszy jak my nie muszą mieć. Noi cóż... Do tej pory zawsze byłam i broniłam pana Skorżę. Ale koniec! Przegrane z Lechem, z Legią też ciężko idzie... Nie wiem czy to jego wina. Na pewno nie tylko. Jak była jeszcze Blacha to chyba on tam ryknął nie raz, nie dwa, a teraz.. Kto, Janas tupnie nóżką? Ojej... żeby nie... :/ Takiej drużynie potrzeba jaj! apropo jaj- w przerwie pomyślałam sobie, że za takie porażki powinni kastrować. Tylko, że naszych piłkarzy nie mieliby z czego :| I apropo pana Cupiała- chyba tylko w tym przypadku możemy mówić o pechu. Przepraszam pana Bogusia, ale.. statystyki Nie wiem co jeszcze można powiedzieć... Że się na Cracovii odbiją? ... zobaczymy :| http://www.demotywacje.pl/upload/2662.jpg x) Ja kocham nasz TS!!! ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Dlaczego nam nigdy nie wystarcza motywacji w waznych meczach
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten temat służy do wolnych wypowiedzi na temat meczu, dlatego wypowiadam się kulturalnie i nikogo nie obrażając. Dla mnie Skorża był i jest miernym trenerem i basta. A na Twoim mijescy dodałbym jeszcze, że za prawdę się nie banuje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|